Vi lever i en tid, hvor udviklingen er i stor vækst, og der hele tiden kommer nye muligheder med de mange teknologiske produkter der løbende kommer på markedet.

Det er en kæmpe fordel for os normale danskere, at blandt andet de mange forskellige robotter brager frem.

De hjælper os med at løse en lang række trælse opgaver, og de gør det nemt og hurtigt. Ja, der er faktisk meget få ulemper ved de mange robotter. De kan give dig meget tid i hverdagen, som du ellers skulle bruge på de daglige kedelige og tidskrævende tjanser.

En af de mange robotter du kan erhverve dig i dag er de såkaldte robotplæneklippere. De gør hele processen med at slå græsset meget nemmere. Du slipper for det hårde manuelle arbejde, og den tidskrævende process. Du skal blot sætte robotplæneklipperen i sving, hvorefter den ikke stopper før hele græsplænen er pæn og nydelig. Det er nemt og hurtigt, og yderst brugervenligt. Nemmere bliver det faktisk ikke at få sig en pæn have.

Kombineret med eksempelvis en robotstøvsuger, så kan robotplæneklipperen spare dig for utallige timer. Om sommeren, hvor græsset har godt af at blive slået, får du det måske sjældent gjort, grundet andet prioriteringer. Nu kan du blot sætte robotten i gang og nyde solen med en cola eller andre drikkevarer. Det er en fornøjelse og har aldrig været nemmere at få græsset slået.

Hvis du er en af de mange mennesker, som gerne vil have græsset slået, men ikke føler du har tiden til det, så kan robotplæneklipperen gøre livet lidt nemmere for dig. Du behøver derfor ikke at have noget tid.

Et par minutter er nok til at sætte maskinen i sving, og nyde det efterfølgende pæne resultat i haven. Hvis du endnu ikke har en robotplæneklipper, så er der en række ting, som du med fordel kan sætte dig ind i, inden du køber din kommende robotplæneklipper. Det kan læse mere om i denne robotplæneklipper test.

Var det en robotstøvsuger du kiggede efter? Se vores robotstøvsuger test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Gardena Sileno+ 1300 robotplæneklipper – (Testvinder)

Gardena Sileno+ 1300 robotplæneklipperGardena Sileno+ 1300 er den ultimative model af robotplæneklippere, da den både er spået en lang levetid, er miljøvenlig og kan klippe forholdsvis store plæner.

Gode muligheder

Det er en intelligent lille fyr med mange praktiske muligheder for indstillinger. Bl.a. kan du indstille vinklen, hvormed den forlader lade stationen – her er to muligheder.

Desuden kan du programmere den til at starte plæneklipperfunktionen ud fra op til tre forskellige fjernstartere, blot ved at definere afstanden fra ladestationen og til det ønskede punkt. Gardena Sileno+ 1300 følger derefter afgrænsnings- eller guidekablet hen til det ønskede punkt, hvorefter den går i sving med at klippe. Indstil også frekvensen af hvor tit du ønsker at den klipper din plæne.

Plæneklipperens arbejdsmetoder

Vores testvinder har sensor der giver maskinen besked om hvor meget og hvor hurtigt plænen vokser, og derefter justerer den sine arbejdsopgaver, så den klipper græsset præcis når der er brug for det.

Gardena Sileno+ 1300 robotplæneklipper er designet til at være meget rummelig og udholden. Faktisk kan den klippe en plæne på op til 1300 m2.

Hvis din plæne er større, skulle du måske overveje en havetraktor. Læs vores havetraktor test her

Lang levetid

Gardena Sileno+ 1300 finder selv frem og tilbage til lade stationen ved behov for genopladning eller, hvis den er færdig med at klippe. Robotplæneklipperen kan køre 65 min. på en opladning. En fuld opladning tager 60 min.

Dens effektivitet, stabilitet og mange muligheder gør at, den er blevet kåret til vinderen af vores robotplæneklipper test.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Robomow RX20U robotplæneklipper

Robomow MC 300 robotplæneklipperDen oplagte model til dig med en lille græsplæne, der bare lige skal trimmes lidt fra tid til anden.

Selvstændig klipning

Robomow RX20U kan klippe plæner med et areal på op til 300 m2 og er meget selvstændig i sit arbejde når den først er blevet indstillet korrekt.

En særlig funktion gør at den klipper græsset helt fint og derefter drysser det ned på plænen igen. De fint forarbejdede stykker gøder din plæne så den bliver mere sund at se på.

Skærerne i plæneklipperen er meget kraftige og kan derfor bruges til at klippe nærmest alle typer af græs.

Smarte funktioner

De fleste, der ejer en robotplæneklipper, er ret glade for den, da den kan lette hverdagens arbejdsbyrder betydeligt. Derfor ville det også være ærgerligt, hvis den pludselig blev væk. Af samme grund er Robomow RX20U udstyret med en tyverialarm, samt en PIN-kode, som sikrer at maskinen kun kan anvendes ved indtastning af denne.

En virkelig smart detalje ved Robomow RX20U er, at du kan hente en App ned på din smartphone eller tablet, hvormed du kan kommunikere med plæneklipperen.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

McCulloch RM600 robotplæneklipper

McCulloch RM600Hvis du elsker din græsplæne, men knap så meget holder af at skulle klippe og vedligeholde den hele tiden, er McCulloch RM600 måske noget for dig.

En trofast gartner med bioklip

McCulloch RM600 sørger for at holde din græsplæne pænt trimmet og sund uden at du skal røre en finger. Den perfekte løsning til dig der f.eks. lider af rygproblemer, er gangbesværet eller blot ynder at bruge din tid på noget andet.

Robotplæneklipperen har bioklip, hvilket betyder, at den kun klipper spidserne af græsset, så det falder ned og bliver brugt som gødning. Det gør plænen sundere og stærkere.

Du kan indstille maskinen til at klippe din græsplæne et bestemt antal gange i ugen eller manuelt sætte den igang med at gøre sit arbejde, når det passer dig – f.eks. når du ikke er hjemme – bliver du heller ikke generet af lyden.

McCulloch RM600 kan arbejde i op til 65 min. på en fuld opladning. Herefter finder den selv tilbage til ladestationen, hvor den lige må samle kræfter i ca. 50 min. inden den tager fat på arbejdet igen.

Den kan klare plæner på op til 600 m2 og med hældninger på op til 25%.

Sikker er den også

Robotten har indbygget tyverialarm med pinkode du selv vælger. Koden virker også til tastaturlås og installationslås. Derudover er der både løftesensor og væltesensor, hvilket garantere både din og maskinens sikkerhed.

 

Skulle plænen gå hen og blive lidt langhåret inden du får opstartet din nye robotplæneklipper, klarer den også det. Skærene er meget kraftige og kan klippe klippe nærmest alle typer af græs – fint og kraftigt – der er blevet op til 50 mm højt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

BOSCH Indego 350 Connect Robotplæneklipper

BOSCH Indego 350 ConnectDenne Indego 350 Connect robotplæneklipper fra BOSCH er dit svar på en automatisk robotplæneklipper, som holder hvad den lover, og som kan klippe haver op til 350 m2. Robotplæneklipperen har en klippebredde på 19 centimeter, så den kommer hurtigt og effektivt rundt.

Her mødes design og intelligens i effektiv kombination, som sikrer dig en flot og snorelige græsplæne, uden at du skal i gang med at knokle hele weekenden selv.

Fjernstyring via App

Via den gratis og medfølgende App kan du fjernstyre din BOSCH Indego 350 Connect robotplæneklipper nemt og effektivt, uanset hvor i verden du befinder dig. Dette giver gode muligheder for at holde styr på din græsplæne og plæneklipningen, mens du er udenbys på ferie, forretningsrejse eller lignende.

Fjernstyringen lader sig gøre via Appen samt det nye og teknologisk avancerede GSM-modul, som sikrer effektiv og nøjagtig fjernbetjening.

30% hurtigere klipning

Indego 350 Connect robotplæneklipperen fra BOSCH er desuden udstyret med et nyt og effektivt Logicut-navigationssystem, der sikrer en langt hurtigere plæneklipning end tilfældighedsprincippet. Systemet bruger nøje planlægning og strukturering for at klippe din græsplæne op til 30% hurtigere end normalt.

Alt i alt får du en flot, aerodynamisk og ikke mindst meget intelligent og pålidelig robotplæneklipper, som sørger for at holde din græsplæne pæn og ved lige, mens du kan koncentrere dig om sjovere og mere vigtige opgaver i hverdagen.

Risiko for tyveri – sker dog meget sjældent

Uanset om du selv har en robotplæneklipper eller ej, så skal du vide, at det ikke er alle der har en sådan maskine. Derfor er der mange, som gerne vil have en. Nogle foretrækker at stjæle andres, og andre køber deres egen. Som med alle andre produkter er der derfor risiko for tyveri. I dag er der ingen, som ønsker at stjæle en manuel plæneklipper, nu hvor det hele kan gøres automatisk.

Dog er risikoen meget lille. Du kan også beskytte din robotplæneklipper, så du undgår at nogle overhovedet får tanken om at stjæle den. Du kan blot pakke den væk, så den ikke står frit tilgængelig om natten og når du ikke er hjemme. Pak den ind i skuret eller ind i hjemmet, så undgår du, at nogle overvejer at stjæle den. Det er faktisk så nemt, at det gør helt ondt.

Det kræver blot, at du beskytter dine produkter lidt – på lige fod med alle andre produkter og brancher. Der er ingen grund til at lade den stå frit fremme om natten, hvor du ikke kan tjekke om folk napper den.

Brug den under opsyn de første gange

I forlængelse af ovenstående tip, så kan det anbefales, at du bruger din robotplæneklipper mens du kan tjekke, at den ikke ødelægger noget. Teknologien giver dig mange muligheder, men der er stadig en lille risiko for, at der sker uventede ting.

Der er dermed en risiko for, at robotplæneklipperen skader planter eller andet i din have.

Det kan derfor anbefales, at du bruger den under opsyn de første gange hvis muligt. Det er på mange måder en fordel, og kan forhindre at den kører væk og skader planter og små dyr i haven. Det er set før, at robotplæneklippere har dræbt og skadet små dyr i forbindelse med anvendelsen.

Vær opmærksom på larmen

Hvis du ikke ønsker at være uvenner med din nabo, så kan det anbefales, at du ikke bruger robotplæneklipperen på mærkelige tidspunkter. Den larmer ikke meget, men det kan alligevel være træls, hvis du anvender den eksempelvis om natten, hvor larmen pludselig virker meget højere. Det kan derfor anbefales, at du ikke gør det, så du holder dig gode venner med din nabo.

Der er også en lang række fordele ved at anvende en robotplæneklipper. Lad os se nærmere på et par af de vigtigste, så du ved, hvad du kan forvente af maskinen. Der er som sagt mange, så dette er blot et udpluk fra den lange liste over fordele ved at anvende en robotplæneklipper.

Spar mange dages arbejde

Hvert år bruger vi sammenlagt meget tid på at slå græsset. Hvis du anvender en manuel maskine til arbejdet, så spilder du groft sagt din tid og dit liv. Du bør med det samme skifte til en robotplæneklipper, som klarer det kedelige arbejde for dig, så du har mere fritid til det du gerne vil lave. Det samme gør sig gældende for markedets andre robotter, som hjælper dig med hverdagens opgaver.

Langt de fleste begynder også at have en pænere have og nyslået græs meget oftere, når de har købt en robotplæneklipper. Det er nemmere på mange punkter, hvilket betyder, at du kommer til at anvende maskinen meget ofte.

Det betyder, at du får en pæn have hele sommeren, og hurtigt og nemt kan få græsset slået når du ønsker det. Den sparede tid løber hurtigt op i mange timer, og ofte også mange dage. Tid som du nu kan bruge på mange andre ting, som du gerne vil. Det er en hel klar fordel ved en robotplæneklipper.

Robotplæneklippere er miljøvenlige

I dag er det et større fokus end nogensinde før på miljøet og miljøvenlige produkter. Du kan dog glæde dig over, at robotplæneklippere er miljørigtige. Du vil derfor ikke blive udsat for en masse negativ omtale blandt dine naboer i den forbindelse.

Robotplæneklippere er både miljørigtige og slynger meget lidt græs op i luften. Det varierer alt efter modellen. Mange modeller slynger intet græs op i luften under anvendelsen. Det gør maskinerne helt fantastiske om sommeren, hvor du dermed undgår at få græs i hovedet og rundt i hele haven.

Robotplæneklippere er nemme og brugervenlige

Det har aldrig været nemmere at få slået græsset. Det kræver blot at du har et par minutter, som du kan bruge på at starte robotten. Derefter klarer den hele processen, og du får en pæn og nydelig græsplæne. Mere kræver det faktisk ikke. Det er derfor ikke en undskyldning, at du ikke er god til teknologi. Alle kan sætte maskinen i sving.

Hvordan du gør kan du læse i manualen, som du får med maskinen, eller finde en hurtig guide til på nettet. Ofte er det blot et par tryk på maskinen, hvorefter den kører rundt på græsset.

Du sparer penge ved at anvende en robotplæneklipper

Når du skal købe din første robotplæneklipper, så kan du godt blive overrasket over prisen. De koster et par tusinde kroner alt efter, hvilken model du vælger. Det kan godt virke dyrt. Men det er det faktisk ikke. Du skal huske, hvilken værdi den bringer med sig. Du sparer en masse tid, som også har en høj værdi.

Derudover sparer du penge til en manuel plæneklipper, som du også skal have i mente. Det handler dog om, hvor meget du synes din tid er værd, for du sparer i hvert fald et par dage eller tre i hele robotplæneklipperens levetid. Det er derfor en god investering, som sparer dig en masse penge på længere sigt.

Du behøver ikke at kigge på maskinen mens den arbejder

Når du bruger en manuel plæneklipper, så kræver det at du selv bruger den. Med en robotplæneklipper kan du sætte den i gang, hvorefter du tager i byen eller ned for at købe ind. Du behøver ikke at se på maskinen mens den klarer opgaverne. Det kan selvfølgelig være en god ide, som nævnt længere oppe i teksten.

Du kan også være indendørs mens den arbejder. Det er en af de helt store fordele ved robotten. Den klarer ærterne selv, uden at det kræver at du befinder dig i nærheden. Dog kan der være en fordel, men det er langt fra et krav.

Nu har du læst vores robotplæneklipper test, og dermed ved du også hvad du skal gøre, hvis du beslutter dig for at anskaffe dig en.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.750,00 5.750,00 Til butik »
6.445,00 6.445,00 Til butik »
6.495,00 6.495,00 Til butik »
6.495,00 6.495,00 Til butik »
7.088,50 7.088,50 Til butik »
8.039,00 8.039,00 Til butik »
This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.

Skriv en kommentar