Glæden ved en stor have eller egen lille privat park kan hurtigt forsvinde, når græsset hele tiden skal klippes om sommeren. Du kan måske låne en plænetraktor, også kaldet havetraktor, af en af naboerne, men det er ikke altid muligt eller hensigtsmæssigt.

Alternativt kan du overveje at udskifte din almindelige græsslåmaskine eller udslidte havetraktor med en ny havetraktor. Der er mange muligheder og derved mange overvejelser, især hvis du er førstegangskøber, når du skal beslutte, om det skal være en lille og billig havetraktor, eller om det skal være en noget større maskine.

Her, i denne havetraktor test, kan du få et overblik over nogle af de forskellige modeller og muligheder der er på markedet i øjeblikket.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Fakta om havetraktoren

Der sidder en stærk B & S motor på 13 hk i denne traktor. Der er seks transmatic-gear i den.

Klippebredden er på 96 cm, så den kan virkelig få klippet den store plæne i en vis fart. Den behøver kun 46 cm at vende på, så den kan faktisk også komme tæt på træer, hegn og så videre. Klippehøjden på græsset kan indstillet i fem højder imellem 30 mm og 90 mm.

Derfor er denne havetraktor ret fleksibel og avanceret. Den er ovenikøbet en fornøjelse at sidde på.

Det er muligt at tilkøbe et bioklip-kit og opsamler-kit som ekstra tilbehør.

Skal din drøm om at blive ejer af en fed havetraktor realiseres, så kan denne model sagtens være den, der skal klare det. God havefornøjelse.

ALKO Black Edition havetraktor

Hvem drømmer ikke om at sidde højt til traktors, når græsplænen skal slås? Det har de fleste nok. Nu er ALKO kommet med denne virkelig flotte Black Edition model.

Designet

Havetraktoren er sort på alle dele, bortset fra enkelte detaljer i hvid. Logoet er hvidt.

Den er virkelig stilfuld og minder på sin vis om en GTA. Karosseriet er hævet fra de kraftige dæk, og sædet er også ret højt placeret.

Den vil du være stolt af at fræse rundt på, mens du laver noget praktisk i haven.

Fakta om havetraktoren

Det er en kraftig motor, der sidder i denne traktor. Det er en  4-takts, 432 cc motor. Den kan yde 5,8 kW, og den har 2800 omdrejninger i minuttet. Dens styrke betyder, at du også kan bruge den til andet end at slå græs med. Den er udstyret med anhængertræk.

Den er baghjulstrukket.

Motoren kører på blyfri benzin, som den kan rumme 8 liter af, og den kan rumme 1,2 liter motorolie.

Den har seks gear, fem frem og et bak.

Traktoren måler 102 cm i bredden, 114 cm i længden og 239 cm i højden. Dens nettovægt er 22 kilo. Så det er en traktor med en vis volumen.

Den kan køre med en fart på fra 1,6 km i timen til 8,3 km i timen.

Græsslåning

Du vil vel primært bruge traktoren, når du skal slå græs.

Den klipper græsset i en bredde på 93cm, og den kan klipper det i en højde på mellem 30 mm og 80 mm. Der er 6 forskellige højder, du kan indstille den til at klippe i.

Den behøver kun 45 cm til at vende på.

De to knive, den er udstyret med, er af metal.

Den har en sideudkaster monteret, og den laver bioklip, som bliver liggende på græsset og gøde. Hertil kan denne havetraktor fra AL-KO opsamle 220 liter.

Her får du altså en flot, stor og stærk havetraktor, der er eminent til at slå dit græs, men som også kan bruges til at trække med.

Fakta om havetraktoren

Der sidder en pænt stor Briggs & Strattin PB motor på 500 cm3 i motorrummet. Den kører på benzin.

Traktoren kan køre med forskellige hastigheder.

Du kan indstille klippehøjden på græsset i de fem trin, der er i klippeindstillingen. Den har en variation på minimum 30 mm og en maksimal klippehøjde på 9,5 cm.

Der er monteret sideudkast på den. Det er smart på flere måder. Dels behøver du ikke at opsamle og udsmide det græs, som bliver klippet af, og dels ligger det afklippede græs og gøder i plænen.

Den har en stor klippebredde på 107 cm, så den kan ret hurtigt på slået selv den helt store græsplæne.

Få drømmen om den fede havetraktor til at gå i opfyldelse.

Har du spurgt din kone?

For de fleste er en havetraktor i et prisleje, der gør, at det er smart at få tænkt sig grundigt om, inden man bestiller, og derfor kan det være interessant at høre andres mening.

Det kan godt være, at din ægtefælle eller samlever normalt ikke står for plæneklipning og snerydning, men derfor kan det alligevel være praktisk med en mening fra en anden person, som også har indsigt i havens finurligheder og haveskurets umuligheder.

Udover det kan være konstruktivt med en ”second opinion” omkring klippebrede og lignende, så slipper du også for eventuelle kommentarer, efter du har fået din nye havetraktor.

Har du husket det hele?

Når du bestiller en vare på Internettet eller køber den i en ordinær forretning, så er det væsentligt at have styr på, hvad der følger med, og hvad der ikke følger med.

Det er for eksempel ret uheldigt at købe en fjernstyret bil i julegave til en lille dreng, hvis der ikke er batterier med. På samme måde er det ret kedeligt at stå foran en weekend med en ganske ny og spændende havetraktor, der ikke kan køre.

LÆS OGSÅ: Drone test

Du bør derfor tjekke, om der følger de helt ordinære ting med som for eksempel overtræk, motorolie og benzin til havetraktoren. Og selvom der følger benzin med, så er tanken ganske sikkert ikke fuld. Overtrækket kan derimod godt undværes i en weekend, men det er praktisk at få med i samme bestilling.

Andre ting, som primært er væsentlige i forhold til prisen på en havetraktor, er eventuelt ekstraudstyr som især klippeaggregat, græsopsamling, sneplov, kost, trækkrog og multiklip eller mere konkret bioklip (bioclip).

Vil du hellere bruge tiden på noget andet? Se vores robotplæneklipper test

Har du tjekket hele haven?

De fleste tror, at de kender deres egen baghave, men det er uheldigt at få købt en havetraktor, hvor den er for bred til døren i skuret, hvor frihøjden er for lille, hvor klippebreden er for stor, hvor benzintanken er for lille, hvor den støjer for meget, eller hvor et eller andet gør, at havetraktoren ikke matcher ens behov.

Så gør dig selv en tjeneste at kigge på alle målene, herunder vægten på traktoren, hvis et eller andet skulle gøre, at det er upraktisk med en tung havetraktor.

Det ville for eksempel ikke være et usædvanligt særtilfælde, hvis en eller anden køber en havetraktor, får den hjem, slår græsset og først derpå indser, at den ikke kan komme ind i haveskuret. Det sker ikke kun i sjove film, men også i virkeligheden. Husk også, at en havetraktor ofte er større, end man tror.

Har du undersøgt dine øvrige behov?

Har du god plads i haven? Læs vorestrampolin test

Måske står du med et behov for at udskifte din græsslåmaskine med en havetraktor eller at udskifte en ældre havetraktor med en ny og bedre, men glem ikke at se frem i tiden.

Det kan være, at du fokuserer på plæneklipning, hvilket ikke er usædvanligt med en plænetraktor, men hvad nu, hvis du efter to år kommer frem til, at du også gerne vil have en sneplov og finder ud af, at den ikke findes som ekstra udstyr til lige netop din havetraktor. De fleste havetraktorer er i en prisklasse, som gør, at de bør kunne bruges i mange år, før de skal udskiftes.

Det kan også være, at det ender med, at snerydningsfunktionen bliver vigtigere for dig end plæneklipningsfunktionen på havetraktoren. Naturligvis er det vigtigt at få slået græs, men det kan du normalt gøre på en fridag, hvor solen skinner.

Snerydning sker derimod ofte om morgenen, og det plejer at være koldt og måske endda mørkt, når det er tid til snerydning. Derfor skal du måske ikke betragte snerydning som en ekstra funktion til din havetraktor, men som en ligeværdig funktion.

Desuden skal du tage i betragtning, at fabrikken potentielt kan stoppe produktionen af ekstraudstyr, så derfor kan det være smart at få købt alt udstyr hurtigst muligt, og gerne på samme tid som købet af havetraktoren, således reklamationer over eventuelle fejl, mangler og uregelmæssigheder kan meldes samlet og på en gang.

Du har nu læst om forskellige havetraktorer i denne test, og du har læst nogle tanker omkring køb af en plænetraktor, herunder billige havetraktorer og avancerede havetraktorer, som forhåbentligt vil gøre det lettere for dig at tage et valg.

Er du en gør det selv mand, og er du træt at af rydde sne om vinteren, så kan du kigge her, hvad en havetraktor også kan bruges til.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Pricerunner

Pricerunner fungerer først og fremmest som en prissammenligningsportal, hvor du har mulighed for at sammenligne de enkelte produkter ud fra prisen alene. Pricerunner tester dog også selv en lang række af produkterne.

Redaktionen står bag en mere omfattende havetraktortest, hvor bl.a. Stiga Tornado 3108 HW og testvinderen Husqvarna R 214TC indgår.

Testen er opdateret den: 10. marts 2022
Du kan se testen her

Google Shopping
Google Shopping er her anvendt som en af vores vigtigste kilder til forbrugeranmeldelser. Det skyldes især, at annonceværktøjet indhenter forbrugeranmeldelser fra en lang række tilknyttede webshops samt et globalt publikum.

Du kan se anmeldelserne af Husqvarna R 214TC her

Her kan du se en hurtig gennemgang af en havetraktor, med alt hvad du bør vide om den


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


MTD 92 havetraktor

MTD 92 Havetraktor

Dette er en lækker havetraktor fra MTD, som er i en lidt højere prisklasse. Det er en større model fra MTD. Klippebreden er 92 cm, og klippehøjden er mellem 30 og 95 millimeter fordelt over syv trin.

Der er således tale om en lækker kompaktmodel til plæneklipning i mindre haver, hvor det frontmonterede klippedæk sikrer dig et godt overblik over arbejdsområdet.

Der er i det hele taget tale om en manøvredygtig havetraktor, som er egnet til smalle og trange steder, hvilket hjælpes godt på vej af den avancerede centerstyring. Samtidig giver baghjulstrækket optimal trækkraft, når der køres rundt i haven, mens den automatiske transmission sikre dig en komfortabel drift.

Havetraktoren har bioklip, men kan ombygges til bagudkast. Dertil kommer, at den kan bruges hele året rundt, idet den har en del forskelligt smart ekstratilbehør, så den for eksempel også kan benyttes til at rydde sne i indkørslen om vinteren.

Der er tale som en PowerBuilt benzinmotor fra Briggs & Stratton med én cylinder og en nettoeffekt ved et fastlagt omdrejningstal 6,1 kW på 2.800 omdr./min. Transmission er automatisk, og de 6 gear reguleres med pedalerne.

Tanken rummer 3,8 liter, og batteriet er 12 V 20 Ah. Maksimal hastighed er 7 km/t, og den kan køre baglæns med op til 5 km/t.

Fordele

 • 6 gear inkl. bakgear
 • Kan komme ind smalle og trange steder
 • Frontmonterede klippedæk
Ulemper

 • Klipper ikke i bakgear

Udvalgte specifikationer

 • Motor: Benzin
 • Klippebredde: 92 cm
 • Med opsamler
 • 11,6 HK
 • Havetraktoren vejer 195 kg, og den er 2225 cm lang, 99 cm bred og 103 cm høj.

Husqvarna R 214TC m/klippeaggregat

Havetraktoren Husqvarna R 214TC passer bedst til de større plæner via en klippebredde på 94 cm, ligesom den er fremragende til mulching og har bagudkast til det tykkere græs. Den testvindende maskine kan desuden fungere med såvel sneskovl som mosrive. Du får kort og godt en fleksibel alt i et-pakke med Husqvarna R 214TC – en pakke, som også hitter stort hos forbrugerne.

 • Førsteklasses mulching/BioClip
 • Bagudkast til klipning af tykkere græs
 • Mulighed for tilkøb af tilbehør til flere forskellige opgave

Det skal du vide, når du køber Husqvarna R 214TC

God klippehøjde og -bredde til store plæner
Husqvarna R 214TC har en 10-trins klippehøjde på 25-75 mm og en klippebredde på 94 cm. Den er derfor særligt effektfuld til dig, der skal slå de større plæner. Maskinen har en hastighed på 9,5 km/t.

Hydrostatisk gearkasse som særlig feature
Havetraktoren er forsynet med en hydrostatisk gearkasse, og ifølge Pricerunner er hydrostaten især et plus, når du skal bakke en del under græsslåningen.

Hvad siger forbrugerne og eksperterne om Husqvarna R 214TC?

Forbrugeranmeldelser indsamlet hos Google Shopping har tildelt Husqvarna R 214TC karakteren 4,8 ud af 5 mulige stjerner, dog baseret på et færre antal anmeldelser.

Pricerunner.dk har som ekspertkilde kåret Husqvarna havetraktoren som testvinder i deres test med i alt 11 modeller. Konklusionen er, at maskinen er velkonstrueret, og at du får rigtig meget for pengene, da den bl.a. kan udstyres med forskelligartet udstyr og har en effektiv mulching – så længe græsset ikke er for langt og vådt.

Fordele

 • Kraftfuld maskine med brugervenligt design
 • Komfortabelt sæde
 • Nem og intuitiv betjening af hastighed og retning
Ulemper

 • Højere pris
 • Mangler projektør ved svag belysning
 • Bagenden på havetraktoren kan glide en smule ud

Redaktionens vurdering

Husqvarna R 214TC er vores premium valg; du får det bedste af det bedste inden for kategorien, dog til en lidt dyrere pris.

Havetraktoren er en kraftfuld maskine med et brugervenligt betjeningsgreb, der nemt håndterer større forhindringer såsom buske og træer. Du skal dog være OBS på, at bagenden på havetraktoren kan glide en smule ud under kørslen. Det kan have en indvirkning på, hvor godt du kan klippe ud til eksempelvis rabatter. Du kommer også til at savne lidt ekstra projektørlys, men det er også nogle af de eneste minusser ved Husqvarna R 214TC.

Specifikationer:

 • Benzindrevet havetraktor med 2-cylindret Briggs & Stratton-motor 
 • Mulighed for både mulching og bagudkast
 • Frontmonteret klippeaggregat, baghjulsstyret maskine
 • Klippehøjde på 25-75 mm (10 trin), klippebredde på 94 cm
 • Max. hældning på 10°
 • Motoreffekt på 12,8 kW
 • Hydrostatisk gearkasse
 • Rum til drikkevarer/værktøjer

Stiga Tornado 3108 HW

Stiga Tornado 3108 HW er en havetraktor, der sigter mod dig med en større plæne takket være et 108 cm bredt klippedæk samt en effektiv 2-cylindret motor og pedalkontrolleret hydraulisk transmission. Det er samtidig en havetraktor, der ikke kun er god til selve plæneklipning, men også andre haveopgaver med bl.a. anhænger.

 • 2-cylindret motor
 • Pedalkontrolleret hydraulisk transmission
 • 108 cm bredt klippedæk og 2 knive

Det skal du vide, når du køber Stiga Tornado 3108 HW

God størrelse til store plæner
Stiga Tornado 3108 HW har en 7-trins klippehøjde på 25-80 mm og en klippebredde på 108 cm. Det er derfor også en maskine, der lynhurtigt kan klippe de større plæner.  

Lille tankvolumen
Stiga Tornado 3108 HW har en forholdsvis lille tankvolumen på 6 L. Det ligger i den lidt lavere ende og vil for mange forbrugere være et minus i den samlede bedømmelse, især med tanke på, at maskinen i forvejen er ret tidseffektiv. Problemstillingen bliver blandt andet rejst i Pricerunners test. Her hæfter redaktionen sig ved, at det ikke engang var muligt at ihælde en 5 liters dunk. Det var desuden svært at aflæse niveauet, uden først at fjerne dækslet. Det er en af de ting, der burde være udbedret på en dyrere maskine. 

Gode opbevaringsrum som særlig feature
En særlig feature ved Stiga Tornado 3108 HW er, at havetraktoren har flere gode rum. Det omfatter bl.a. en kopholder, men også et større rum med plads til eksempelvis værktøjer eller andet udstyr.

Hvad siger eksperterne om Stiga Tornado 3108 HW?

Pricerunner har testet i alt 11 havetraktorer ud fra kriterier som ydeevne, komfort og manøvredygtighed. Stiga Tornado 3108 HW bliver placeret i det bløde midterfelt. Konklusionen er, at havetraktoren er både stabil, velafbalanceret og brugervenlig. Skal du have en maskine, der udelukkende klipper plænen, findes der langt bedre og billigere alternativer. Maskinen fungerer bedst på et plant underlag – ellers bliver græsset klippet en smule ujævnt.

Fordele

 • Med LED-lys
 • Kompakt design
 • Tidseffektiv maskine
 • God opbevaringsplads
 • Batterilader medfølger
Ulemper

 • Højere pris
 • Lille tankvolumen

Redaktionens vurdering

Vi har udpeget Stiga Tornado 3108 HW som vores personlige bud på den mest kraftfulde havetraktor til prisen. Ser du isoleret på motorkraften, er eksempelvis Husqvarna R 214TC mere kraftfuld. Til gengæld har Stiga-modellen en større skærebredde på 108 cm, ligesom det kompakte design er stærkt nok til at kunne trække en anhænger, så du eksempelvis kan køre jord væk fra havebedene – blot det sker på et plant underlag. Så du får alt i alt masser af kraft for pengene.

Specifikationer:

 • Benzindrevet havetraktor med 2-cylindret Briggs & Stratton-motor 
 • Klippehøjde på 25-80 mm (7 trin), klippebredde på 108 cm
 • Max. hældning på 10°
 • Motoreffekt på 11,45 kW
 • Hydrostatisk gearkasse
 • Trækkrog til anhænger
 • Flere opbevaringsrum

 

Stiga Estate 2084 H havetraktor – effektiv vindermodel

Stiga Estate 2084 H havetraktor 84 cm med opsamlerStiga Estate 2084 H har en god og kraftig benzindrevet motor på 7,4 kW. Havetraktoren er med automatgear, der sikrer en nem hastighedsstyring. 

Gode ting ved Stiga Estate 2084 H

 • Testvinder hos Have Univers
 • Effektiv opsamler til græs med 200 liters kapacitet
 • Ekstra komfortabelt sæde med polstring
 • Justerbar klippehøjde fra 25 til 80 mm

Designet af Stiga Estate 2084 H er moderne og gennemtænkt. Komforten helt i top med et polstret sæde med behagelige armlæn. Rattet er ligeledes udført med en soft-grip-overflade.Du kan indstille klippehøjden til 7 forskellige niveauer fra 25 til 80 mm. Med den praktiske opsamler samles der løbende afklippet græs op i beholderen med en kapacitet på 200 liter.

Sådan adskiller Stiga Estate 2084 sig fra markedet

Denne model anbefales til dig, der slår plæner med et areal op til 3000 m². Det er også en vinder hos Have Univers, hvor den er kåret som den allerbedste i test. Den har nemlig en praktisk størrelse og mange smarte funktioner, der passer til dig, der ønsker en komfortabel måde at ordne græsplænen på.

Fordele

 • Stor opsamler til græs
 • Høj komfort
 • Mange smarte funktioner
Ulemper

 • Ligger i den høje ende af prisskalaen

Specifikationer:

 • Benzindrevet Stiga-motor: 7,4 kW ved 2400 rpm
 • 84 cm klippeaggregat med to knive
 • 7 klippehøjder fra 25 til 80 mm
 • Opsamlingskapacitet: 200 liter

Stiga Tornado 2098 H – hurtig og effektiv havetraktor

Stiga Tornado 2098 H havetraktor 98 cm med sideudkastStiga Tornado 2098 H er en kraftig benzindrevet udgave, der let klarer græsslåningen med et 98 cm klippeaggregat med to knive.

Gode ting ved Stiga Tornado 2098 H

 • Kraftig benzindrevet motor til store plæner
 • Ekstra bredt 2-bladet klippeaggregat på 98 cm
 • Automatgear for let kontrol
 • Justerbar klippehøjde fra 25 til 80 mm

Den gule Stiga Tornado 2098 H er udstyret med en kraftig 452 cm³ Stiga-motor. Den leverer en effekt på 8,4 kw ved 2800 rpm.Du kan indstille klippehøjden til 7 forskellige niveauer fra 25 til 80 mm, så du får netop den højde på plænen, du ønsker.

Sådan adskiller Stiga Tornado 2098 H sig fra markedet

Har du en stor græsplæne på op til 5000 m², så kan Stiga Tornado 2098 H anbefales. Denne model fra Stigas serie Tornado er kåret som ”Bedst i test” på Have Univers, hvor de har lavet en større test af forskellige havetraktorer. I testen anbefales Tornado 2098 H særligt til dig, der gerne vil have ordnet plænen i en fart så nemt og effektivt som muligt.Havetraktoren er udstyret med automatgear, og med et tryk på en knap kan du endda klippe græs i bakgear.

Fordele

 • 7 forskellige klippehøjder
 • Hurtig og effektiv havetraktor
 • Automatgear
Ulemper

 • Har ikke træk krog

Specifikationer:

 • 452 cm³ benzindrevet Stiga-motor
 • 98 cm klippeaggregat med to knive
 • Sideudkast
 • 7 klippehøjder fra 25 til 80 mm

STIGA AT3 98 A Havetraktor

STIGA AT3 98 A HavetraktorDenne havetraktor af mærket STIGA vil være rar at anvende i haven, når græsset skal klippes. Den vil kunne komme rundt og klippe græsset i hele haven.Havetraktoren fra STIGA er perfekt til dig, der ønsker flere klippemetoder til at klippe græsplænen. Havetraktor er i stand til at klippe på flere forskellige måder enten ved såkaldt Multiclip eller sideudkast.

Denne havetraktor har klippeaggregat på 98 cm med to støttehjul og to knive. Man aktiverer knivene via en elektromagnetisk kobling ved blot at trykke på en knap.

Selve højden af klipningen kan man selv justere i 7 niveauer ved blot at benytte håndtaget, der er at finde ved siden af førersædet. Højden kan justeres til at være mellem 25 og 80 mm.

Havetraktoren har en Alpina-motor med nettoeffekten 6,5 kW ved 2800 rpm. Den har også en mekanisk transmission.

En batterioplader følger med i købet af denne havetraktor, og man kan vælge at tilkøbe både Multiclip-indsats samt trækkrog. Ønsker man en græsplæne, der er pænt klippet selv ude i de svære kroge, vil denne havetraktor være et køb værd, da den blandt andet har flere metoder til at klippe græsset samt kan justere højden på klipningen.

Havetraktor – Texas Rider 6100E

havetraktor-texas-rider-6100e

Kom hurtigt og let rundt i hele haven med denne fine lille, kompakte havetraktor fra Texas.

Texas Rider 6100E er en yderst kompetent lille arbejdshest, der hurtigt og effektivt. Det er yderst let at betjene den. Med den praktisk el-starter er du hurtigt på vej! Sæt en lille vogn på anhængerkrogen og transporter op til 25 kg ad gangen.

Der er tilmed en opsamler på 150 liter, så du er fri for at rive græsset sammen efterfølgende, når det er blevet slået. Opsamleren kan tømmes næsten uden at røre en finger. Bliv siddende på havetraktoren og løft bagerst håndtag på opsamleren. Lettere bliver det ikke.

Plastikcoveret kan løftes op ved behov for at fylde benzin på, tjekke olie og lave generel vedligeholdese af motoren. En særlige studs på coveret kan tilsluttes en vandslange, hvorved du hurtigt og let kan rengøre maskinen for græs efter brug.

Havetraktoren er velegnet haver med et areal på 600-1200 m2 og helst kun jævne områder. Ingen stejle stigninger, da den kan vælte.

Wolf-Garten Havetraktor S 96.130 T

Wolf-Garten Havetraktor S 96.130 T

Forestil dig, at du er den lykkelige ejer af en fed havetraktor. Så kan du sidde der og trone, mens du kører stille og roligt rundt og har helt styr på bedriften, mens du slår græsset. Er dette drømmebillede ikke helt fremmed for dig, og har du rent faktisk en hel del græs, der skal slås, så kan du føre drømmen ud i livet med denne skønne model fra Wolf-Garten.

Designet

Denne havetraktor er rød med detaljer i sort og gul. Den ligner en moderne udgave af en traditionel traktor med sin røde og sorte farver – og alligevel har den sit helt eget look med de strømlinede lygter, de fede, brede hjul, hvoraf de bageste er større end de forreste, og med skær og sideudkast, der er sikkert placeret i bunden af traktoren.

Det er supernemt at komme af og på traktoren, takket være den step-thru-ramme, der netop er beregnet til det.

Som lidt ekstra raffinementer, er den udstyret med en kopholder, ergonomisk korrekte kontrol-elementer og et justerbart sæde.


Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter