En plænelufter bruges til at skære riller i plænen og er med til at give din græsplæne mere luft.

Du skal være opmærksom på, at der er mange forskelle på de mange plæneluftere, hvorfor det selvfølgelig handler om at finde frem til en model, som lever op til dine behov.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at din græsplæne kommer til at elske dig, hvis du bare et par gange om året vælger at køre den igennem med en plænelufter – eller med en vertikalskærer, som en plænelufter ofte også bliver kaldt.

Den er udstyret med en række knive på en valse, der bevæges hen over plænen og skærer nogle løsnende spor, mens mos og dødt materiale bliver trukket op.

I denne plænelufter test er der mulighed for at danne dig et godt overblik over en række forskellige modeller, som har hver deres styrker og hver deres svagheder, hvorfor du med garanti også kan finde en model, som både lever op til dine krav og matcher dine forskellige behov – med andre ord, så skal det være den perfekte plænelufter for dit vedkommende.

LÆS OGSÅ: Plæneklipper test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Alko Classic 32.5 VE Basic Care plænelufter

 

Alko Classic 32.5 VE Basic CareSynes du efterhånden, at din græsplæne er begyndt at se lidt trist og livløs ud, så bør du tage et nærmere kig på Alko Classic 32.5 VE Basic Care, der kan få din græsplæne til at se grøn ud hele året rundt.

Med en plænelufter (som også kaldes for en vertikalskærer) som Alko Classic 32.5 VE Basic Care, så har du mulighed for at sikre dig, at din græsplæne altid er grøn.

Du skal bruge din plænelufter om foråret og om efteråret til en effektiv og grundig luftning af din græsplæne. Det er nemlig dét, der kan give din slidte græsplæne livet tilbage, så den igen vil komme til at stå frodig og grøn – og desuden vil gøre det hele året rundt.

Denne maskine er desuden også nem at navigere med, så du kan derfor nemt komme rundt i hele haven og du kan dertil også indstille skaftet, så det passer i højden.

Der er desuden også mulighed for at indstille arbejdsdybden på vertikalskæren i 5 forskellige trin, hvilket kan gøres med blot en lille bevægelse. Det betyder selvfølgelig, at du selv kan bestemme, hvor dybt maskinen skal arbejde, men det anbefales dog at du starter i enten niveau 1 eller 2, når dine knive er helt nye.

Det er nemlig ikke nødvendigt med mere end at knivene blot lige berører jorden, da de ellers vil blive slidt for hurtigt og du vil dermed også undgå at beskadige græsrødderne.

Det skal desuden også nævnes, at Alko Classic 32.5 VE Basic Care er udstyret med en opsamler, hvorfor du ikke skal tænke på oprydning, når du har brugt maskinen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Texas MPC1300 plænelufter

 

Texas MPC1300Texas MPC1300 er ikke blot en særdeles effektiv plænelufter, men faktisk også en elektrisk mosfjerner, hvorfor der altså er tale om en 2-i-1-maskine, der skal sikre dig, at du hele tiden har nabolagets flotteste græsplæne. Derfor er det en særdeles effektiv maskine til dig, der ønsker at pleje din græsplæne bedst muligt.

Modsat mange andre maskiner, hvor der er mulighed for at skifte mellem 2 forskellige ruller, så har Texas valgt at udstyre deres MPC1300 med en kombineret rulle, der er blevet udstyret med hele 16 knive og 16 fjedre, så du ikke skal skifte mellem 2 ruller, der enten er udstyret med knive eller fjedre.

Rullen er hele 34 cm. bred og har en effektiv arbejdsbredde, der lyder på godt og vel 30 cm., hvorfor du hurtigt kan blive færdig med hele din græsplæne, uanset hvor stor den er.

Det betyder – med andre ord – at du dermed vil kunne slippe for en ekstra tur rundt, da begge dele kan klares i én omgang, og det kommer du bestemt til at sætte pris på. Den er desuden også nem at transportere ved hjælp af det integrerede bærehåndtag, hvorfor det for eksempel bliver nemt at få den ud og ind af skuret eller lignende.

MPC1300 fra Texas kommer naturligvis også med en central højdejustering og en opsamler, der kan indeholde helt op til 30 liter og dermed skal du heller ikke være bange for, at der ligger løst mos på din græsplæne.

MPC1300 fra Texas er desuden også meget velegnet til at arbejde uden opsamlerpose, da den blot vil fungere med bagudkast.

Den har desuden en vægt, der lyder på 10,2 kg. såvel som et støjniveau på godt og vel 96 dB.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper test

Gardena EVC 1000 – plænelufter

Gardena EVC 1000 plænelufter

Så er det igen ved at være tid til at komme i haven, og bruge lidt ekstra tid på, at den kommer i form på alle måder.

Græsset er altid en smule grænnere hos naboen, men ikke når du har denne super effektive model, Gardena EVC 1000, en af markedets bedste plæneluftere eller mosfjernere.

Den er mere en effektiv, og den renser hurtigt mos, filtlag og ukrudt fra din plæne, så den får luft til at vokse sig tæt og meget grønnere. Hvis mos får overtaget i din plæne, så kvæler det græsset, og det levner ikke meget plads til plænen.

Gardena har i mange år været førende på redskaber til haven, og modellen her er et godt modtræk til mos i plænen. Den har en arbejdsbredde på 30 centimeter, er eldrevet, og så er den udstyret med 8 specialhærdede knive i stål, der nok skal få bugt med din plæne.

Du kan indstille arbejdsdybden på maskinen, og så skal den kraftige PowerPlus motor og de skarpe knive nok gøre resten af arbejdet. Den er meget let at håndtere og styre, og de store hjul sørger for at du let kan få den rundt i haven.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Texas Pro Cut 460TG plænelufter

Pro Cut 460TG Plænelufter

Her er der tale om en robust og professionel benzindrevet vertilkalskærer, der kan bruges til at fjerne mos og andre former for ukrudt fra din græsplæne, mens den også kan bruges til at give ilt til dine græsrødder – begge dele vil naturligvis resultere i en langt flottere og mere sund græsplæne, som alle dine naboer med garanti vil blive misundelig over, når de kigger over hegnet eller gennem hækken.

Det anbefales at gøre brug af din Texas Pro Cut 460TG én gang hvert forår og én gang hvert efterår, da det vil give en kraftig vækst til græsset og det vil samtidig også hjælpe med at forebygge det mosproblem, som rigtig mange danskere kæmper med.

Maskinen er udstyret med hele 48 stk. flyvende knive, der er fremstillet i hærdet stål, hvilket naturligvis giver dem en rigtig god slidstyrke og en lang levetid, der sikrer, at de ikke skal skiftes ud før om lang tid.

Du har desuden også mulighed for at justere maskinen arbejdsdybde (fra 0 cm. til 3 cm.) ved hjælp af det lille håndtag, der er at finde på højre side af maskinen.

Der sidder desuden også et greb på højre side af Texas Pro Cut 460TG, der gør det muligt at hæve den til transportstilling, så det er nemmere at få den tilbage i skuret el.lign.

Maskinen vejer godt og vel 67 kg., hvilket naturligvis giver en rigtig god idé om, hvor robust en maskine, der egentlig er tale om.

Den har dertil en ydelse, der lyder på 3,5 kW og hele 3600 omdrejninger pr. minut, hvilket dog også har den betydning, at den har et støjniveau på hele 99 dB, hvorfor du skal være forberedt på lidt larm, når du bruger maskinen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


LÆS OGSÅ: Græstrimmer test

Texas Pro Cut 460B plænelufter

Pro Cut 460B Plænelufter

Hvis du leder efter en både robust og professionel vertikalskærer, der kan bruges til fjernelse af både mos og andre former for ukrudt såvel som iltning af græsrødder, som er drevet af en benzindrevet motor, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på Texas Pro Cut 460B.

Den kan nemlig bryste sig af, at kunne både fjerne mos og ukrudt samt give ilt til dine græsrødder – og så er den drevet af en benzinmotor, hvilket selvfølgelig sikrer dig, at den er effektiv og robust.

Det anbefales at bruge maskinen én gang hvert forår samt én gang hvert efterår, da det vil give din græsplæne en kraftig vækst til din græsplæne, som samtidig også vil være med til at forebygge de store mosproblemer, som der er rigtig mange danskere, der går og bøvler med, men det er slut for dit vedkommende, hvis du vælger at investere i en Texas Pro Cut 460B.

Texas Pro Cut 460B er udstyret med hele 48 stk. flyvende knive, som Texas naturligvis har valgt at fremstille i rustfrit stål, da det er med til at give dem en langt større slidstyrke end ellers og det er dermed også med til at give dem en længere levetid, hvilket sikrer dig, at du ikke skal ud og investere i nye knive lige foreløbigt.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du selv får mulighed for at justere på arbejdsdybden, hvilket ikke kræver det store, da du blot kan gøre det ved hjælp af det håndtag, der er blevet monteret på højre side af din Texas Pro Cut 460B.

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at du nemt kan hæve maskinen til transportstilling ved hjælp af grebet på højre side af maskinen, hvilket gør det nemt for dig at transportere den til og fra dit skur eller hvor end du vælger at opbevare den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Hækkeklipper test

Derfor skal du investere i en plænelufter

Der er rigtig mange gode grunde til, at du skal investere i en plænelufter, som du kan bruge på din egen græsplæne, men det handler naturligvis i høj grad om, at du kan bruge en sådan maskine til at sikre dig, at din græsplæne er pæn og nydelig hele året rundt, så hvis du er typen, der holder rigtig meget af din have eller bare godt kan lide at kigge ud af vinduet og se, at din græsplæne er sund og pæn, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal ud og investere i en plænelufter.

Det kan dertil være en rigtig god idé at købe en maskine, som er en kombineret vertikalskærer og en plænelufter, da det ikke blot giver dig muligheden for at give luft til græsrødderne på dit græsplæne, hvilket er med til at give plænen mere ilt, hvilket vil få den til at se langt mere grøn og sund ud, så kan du også bruge vertikalskæreren til at fjerne alt det mos og ukrudt, der er på din græsplæne.

Det er en god idé at gøre regelmæssigt, hvad end der er meget eller lidt af det, for hvis du bare lader det vokser, så ender det blot med at blive spredt til resten af din græsplæne, hvilket kan ske i løbet af meget kort tid og det vil du med stor sandsynlighed rigtig gerne undgå, da det ikke just er noget, der pynter på din græsplæne – tværtimod, så ser det bestemt ikke særlig pænt ud.

Denne side er anmeldt af: Nina S. Søndergaard 10/10

Forfatter