Der er rigtig mange forskellige ting, der skal tages op til overvejelse, hvis du skal ud og købe dig en ny løvsuger – uanset om det er den første eller du blot har bestemt dig for, at det er på tide at få udskiftet din nuværende løvsuger derhjemme.

Der er selvfølgelig mulighed for at vælge mellem mange forskellige løvsugere, men i bund og grund, så er der mulighed for at vælge mellem to forskellige slags; enten en løvsuger med en benzindreven motor eller en løvsuger med elmotor.

Derfor er det heller ikke helt så ligetil, at skulle ud og købe en ny løvsuger, som det egentlig burde være, men derimod er det et køb, der kommer til at kræve rigtig meget overvejelse og rigtig meget undersøgelse af markedet, da det naturligvis er meget vigtigt, at du får en løvsuger, der lever op til dine krav og behov, eftersom der ikke er nogen grund til at gå på kompromis i en sådan sammenhæng.

I denne løvsuger test-oversigt, kan du både finde elektriske løvsugere og benzin løvsugere.

Du kan også læse vores buskrydder test

___________________________________________________________________________________________

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

___________________________________________________________________________________________

Makita løvsuger Dub362z – lydsvag løvsuger på batteri

Vores anbefaling


Makita Dub362zEn pæn løvblæser fra Makita som har et godt håndtag at holde fast i. Den benytter to 2x18V batterier og så er den lavet til at larme minimalt.Derfor er den oplagt at bruge steder, hvor du ikke må larme for meget. Hvis du vil holde nabofreden, er den derfor utrolig god at benytte. Producenten anbefaler selv, at du kan bruge den ved et hospital, fordi den larmer så lidt. Det kommer dog an på, hvilken hastighed du vælger på den. For i alt har den seks forskellige hastigheder, som du kan vælge i mellem. Hvis du vælger det niveau, som larmer mest, så kan du godt komme helt op på en lyd på 84 dB. Vi vil ikke anbefale, at du benytter dette niveau på skoler osv., for så kan de helt sikkert høre det. Men de andre hastigheder fungerer også fint til at klare det hele.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den er god at bruge, fordi du undgår at skulle bøje dig i mærkelige stillinger med den. Du kan holde din ryg ret, når du bruger den. Den har en længde på 93 cm. og en bredde på 20,5 cm.  Den vejer 2,6 kg, dette er dog uden batterierne. Ofte følger batterierne ikke med, så det skal du selv lige tjekke. 

For at bruge den peger du blæserøret mod de blade, som du gerne vil flytte. Den har et teleskop blæserør, som er justerbart. Du kan justere den på tre måder, hvilket gør den utrolig let at benytte. Bagefter kan du let samle dem alle sammen op, da de ligger i samme bunke. Den har god luftvolumen og lufthastighed. Luftvolumen er på 402-798 m³/h og lufthastigheden er på 27-53 m/s.

Den er utrolig let at betjene, da den har en tændknap og så virker den med det samme. Du kan bruge standard 2x18V batterier til den. Det tager ca. seks timer at oplade sådan et batteri helt, men med de batterier kan du også arbejde hele dagen med den. MAKITA DUB362Z løvblæser er godt valg, da den med de forskellige hastigheder kan benyttes alle steder. 

Fordele

 • Minimal larm
 • 6 hastigheder
 • Nem at betjene
Ulemper

 • Lang opladningstid

Specifikationer:

 • 6 hastigheder
 • 2X18V batterier
 • Batteri kapacitet: 1,5-5,0 Ah
 • Ladetid 15-45 min
 • Vægt: 2,6 kg

Bosch løvsuger ALB 36 LI – batteridrevet løvblæser

Bedste billige valg


Bosch ALB 36 LI Akku-løvblæserDette er en god akku-løvblæser, som benytter et Li-ion 36V batteri. Du skal være OBS på, at dette batteri sjældent følger med. Dette skyldes primært, at batteriet er standard til alle Bosch maskiner. Så hvis du allerede ejer noget med batteri for Bosch, så kan du bruge samme batteri som til denne løvblæser.Du kan bruge den i op til 35 min., før den skal oplades. Det tager en time at oplade batteriet helt. For de fleste er det nok med en omgang, men ellers bør du købe flere batterier, så du ikke skal vente, før du kan gøre dit arbejde færdig.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den har en luftgennemstrømningshastighed på 170 – 250km/h, som egentlig bare betyder, at den kan det, som du har købt den for. Den kan flytte alle dine blade fra A til B. En løvblæser er godt, for så kan du samle alle blade op samme sted fremfor at skulle rende rundt på hele din græsplæne.

Med en Bosch ALB 36 LI Akku-løvblæser kommer du til at spare utrolig meget tid og du kommer til at undre dig over, hvorfor du ikke købte en for mange år siden.

Designet er rimelig klassisk for både Bosch og løvblæsere. Den har et godt håndtag, hvor der er tænkt på ergonomisk design, da de designede den. Dvs. du kan stå med ret ryg og ordne alt dit havearbejde og uden at få ondt i armen eller hænderne.

Den vejer ikke mere end 1 kg og det er også grunden til, at den er så let at benytte. Den er skabt til alle, som gerne vil blive hurtigere færdig med deres havearbejde.

Den er helt klart pengene værd, hvis du er på udkig efter en akku-løvblæser, som kan gøre dit liv lettere. Når du har blæst alle blade over i et hjørne, kan du fjerne dem på ingen tid. Bare husk at du skal nå det inden for 35 min., da det er så lang tid, at den har batteri til.

Fordele

 • Virker med andre batterier fra Bosch
 • Lav vægt
 • Hurtig opladning
Ulemper

 • Kommer uden batteri
 • Kort brugstid

Specifikationer:

 • Batteri medfølger: Nej
 • Brugstid: 35 min
 • Vægt: 1 kg
 • Opladningstid: 1 time

Skal jeg vælge en løvsuger med el- eller benzindreven motor?

Hvis du skal dig en ny løvsuger, så har du mulighed for at vælge mellem to forskellige former for løvsugere – præcis som beskrevet i starten af denne artikel.

Det betyder, at du skal vælge mellem en løvsuger, der bliver drevet af en elmotor og en løvsuger, der bliver drevet af en benzinmotor. Spørgsmålet er blot, hvordan du finder ud af, hvilken af de to alternativer, der er det rigtige for dit vedkommende. Du skal selvfølgelig vælge med udgangspunkt i dine behov og dine krav, men hvis du ikke har synderligt mange krav og ikke ved så meget om løvsugere, så kan det godt være vanskeligt.

Du kan eksempelvis sagtens finde en god og brugervenlig løvsuger, der er drevet af en elmotor, som ikke koster mere end 1.000 kroner – en sådan løvsuger kan nemt klare det almene behov i haven.

Hvis du derimod tager et kig på en løvsuger, der er drevet af benzin, så vil du få fingrene i en mere kraftig sag, da den – som oftest – har en meget større motor, som naturligvis også vil være udstyret med flere kræfter end de mindre eldrevne løvsugere. Du skal dog være forberedt på, at en motor, der bliver drevet af benzin også larmer mere end en løvsuger, der har en motor, der bliver drevet af el.

Hvis du helst vil have en model, der er drevet af en benzindreven motor, så skal du også være forberedt på, at den vil larme mere end en løvsuger, der har en eldreven motor i stedet. Sådanne ting skal du naturligvis tage med i dine overvejelser, men som udgangspunkt, så kan du nemt nøjes med en eldreven, hvis du bare skal bruge den i haven.

Hvis du derimod har et større område, som du skal bruge den til, så kan det være en god idé at vælge en benzindreven model i stedet, da den er meget kraftigere og dermed er med til at gøre arbejdet langt nemmere og mere effektivt for dig.

Du er nok godt klar over, hvad en løvsuger bruges til, for ellers havde du ikke været på jagt efter én til at bruge derhjemme.

Men den har dog kun én primær opgave, hvilket er at opsamle blade og andet haveaffald, der kan komme gennem mundstykket på den løvsuger, du vælger at gøre brug af.

Du skal dog være opmærksom på, at der også findes en lang række løvsugere, der er blevet udstyret med en blæsefunktion, der er en meget belejlig funktion, der gør det muligt at blæse blade og smågrene ind under blandt andet hække og buske, så du ikke skal tænke på at samle dem op.

Det kunne eksempelvis være mindre grene, blade, sten og lignende, som du ikke har intentioner om at suge op med din løvsuger, men derimod hellere bare vil gemme af vejen.

Denne funktion er at finde på både modeller med en eldreven motor og på modeller med en benzindreven motor, hvorfor det ikke er det, der kommer til at være afgørende for, om du vælger en løvsuger med benzinmotor eller elmotor.

6 gode råd til anvendelse af en løvsuger

Hvis du ikke før har prøvet kræfter med en løvsuger, så kan det godt være en kende vanskeligt at skulle gøre brug af den for første gang, så derfor kan du finde en række gode råd til, hvordan du skal anvende din løvsuger:

1. Du bør ikke gøre brug af løvsugeren, hvis indsugningsstudsen er blokeret eller ikke er monteret. Det samme gør sig gældende for den monterede opsamlerpose.

2. Det er ikke klogt, at gøre brug af løvsugeren som blæser, hvis du har opsamlerposen monteret på den, hvorfor det naturligvis frarådes på kraftigste vis, at gøre det.

3. Sørg for at du hele tiden holder ledningen på afstand af selve indsugningsstudsen ved brug – selv ved lav styrke, da det ellers kan ende med, at du suger ledningen op og ødelægger den.

4. Selvom du blot gør det for sjov, så bør du aldrig rette løvsugeren mod hverken personer, dyr eller skrøbelige genstande, hvilket blandt andet også inkluderer vinduer og døre med glas.

5. En løvsuger vejer ikke altid synderligt meget, men sørg altid for at holde godt fast – og gerne i begge håndtag, hvis du har en model, der er blevet udstyret med to håndtag.

6. Brug altid fornuftigt arbejdstøj, der dækker hele kroppen, når du gør brug af din løvsuger – sikkerhedsbriller anbefales også, mens du selvfølgelig ikke skal tage sandaler og deslige på.

Brug din løvsuger til at fjerne græs efter græsslåning

En løvsuger bruges primært til at fjerne blade, små grene og lignende fra haven og fra terrassen, men hvis du gerne vil udnytte dens fulde potentiale og gøre mere brug af din løvsuger, så bør du også gøre brug af den i forbindelse med at samle græs op efter græsslåning.

Idenyt.dk og gørdetselv.dk kan du læse meget mere om løvsugere og hvordan du finder den rette til lige præcis din have.

Her kan du se en løvsuger i brug

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået: 

Echo PB-770


Echo PB-770

Echo PB-770 er en løvblæser/løvsuger, der er ideel for dig, der har behov for den helt store løsning og ikke ønsker at gå på kompromis og vælge én af de mindre modeller, som Echo også udbyder på det danske marked.

I og med, at der er tale om én af de mere kraftige modeller, så er det selvfølgelig også en af de tungere modeller, som vejer omkring 9,7 kg., hvilket også er årsagen til, at de har valgt at lave Echo PB-770 som en rygbåren blæser med en helt nyudviklet blæsetunnel, der er blevet lavet specifikt til denne model.

Endvidere, så er den også blevet udstyret med en meget ergonomisk bæresele og et særdeles velfungerende anti-vibrationssystem, der ikke blot gør det langt mere behageligt at have den på ryggen, men samtidig også er med til at gøre den langt mere behagelig at betjene, hvilket selvfølgelig er et meget vigtigt parameter, hvis du skal bruge den mere end en gang om året, for ellers bliver du blot træt af din løvblæser eller løvsuger.

Som sagt, så har Echo PB-770 en samlet vægt, der lyder på godt og vel 9,7 kg., og det er naturligvis motoren, der har en stor del af æren for denne vægt.

Motoren er en 63,3 cc. og er en to-taktmotor, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at den ikke har en suge- eller blæsestyrke nok til at kunne klare de opgaver, som du nu engang måtte have.

Det skal dog nævnes, at hvis du er på jagt efter en let løvsuger, så er det nok ikke ligefrem denne model du skal vælge, da den som sagt vejer mere end 9 kg. og er desuden også én af de tungeste løvsugere, som Echo har sendt på markedet. Faktum er dog, at Echo PB-770 er en rigtig god løvsuger af høj kvalitet.

Fordele

 • Kan bæres på ryggen
 • Høj kvalitet
 • Lydsvag
Ulemper

 • Tung

Specifikationer:

 • Vægt: 9,7 kg
 • Rygbåren
 • To-taktmotor
 • Anti-vibrationssystem
 • Heavy-duty filter

GBV300 – benzindrevet løvsuger i høj kvalitet


GBV300

Benzindrevet løvsuger og blæser med et væld af funktioner og en kraftig ydeevne, der vil være en kæmpe hjælp, når du ønsker at rydde blade fra terrassen, haven eller et helt tredje sted.

Du kan med GBV300 løvsugeren lynhurtigt skifte mellem at blæse eller at suge, hvilket er en stor fordel.

Den har samtidigt en kæmpe stor opsamler pose på hele 40 liter, som let kan tømmes for blade og skidt. Ved hjælp af en lynlås der naturligvis følger med.

Du får endda både en bærestrop og støttehjul med, der gør den perfekt til at fjerne blade på eksempelvis en græsplæne.

Løvsugeren er perfekt designet til villahaver, eller andre store arealer, da den er benzindrevet og derfor uafhængig af en strømforsyning.

Motortypen er to-takt og har en slagvolumen på 30 cc. Ydelsen er på 1 kW og omdrejninger i minuttet er 7300.

Suge kapaciteten er på hele 10 kvadratmeter i minuttet, mens den maksimale blæserhastighed når helt op på 216 kilometer i timen og støjniveauet er på 108 decibel.

Den indbygget kompost funktion er på imponerende 15:1 og løvsugeren vejer kun 7,2 kg, hvilket er utroligt taget dens mange funktioner i betragtning.

Fordele

 • Hurtig skifte mellem blæs og sug
 • Indbygget kompost funktion
 • Stor opsamlerpose
Ulemper

 • Lidt tung

Specifikationer:

 • Vægt: 7,2 kg
 • Maksimal blæsehastighed: 216 km/t
 • Omdrejninger i minuttet: 7300
 • Indbygget kompost funktion
 • Tilbehør: Bærestrop og støttehjul
 • Opsamler pose: 40 liter

Power Plus 25 cc POWXG4060 løvblæser


power-plus-25-cc-powxg4060-loevblaeserFå overstået opbygningen af blade på den halve tid med denne super effektive blæser/vakuumsuger fra Power Plus.

Power Plus 25 cc POWXG4060 er en stærk lille maskine, der hurtigt og let kan hjælpe dig med at få haven til at se pæn og ryddelig ud igen. Den benzindrevne motor har en ydeevne på 0,8 kW og kan blæse blade, kviste og andre småting væk med en vindstyrke på helt op til 180 m/s. Maskinen kører på blyfri benzin og tanken har en kapacitet på 0,5 liter.

Brug Power Plus 25 cc POWXG4060 til at samle haveaffaldet fra hækklipningen, græsslåning og andet sammen i sommerhalvåret og få græsplænen til at se pæn ud igen, ved at fjerne løvfald i efterårssæsonen.

Vær dog opmærksom på at løvblæseren kun må anvendes på tørre overflader.

Løvblæseren er ergonomisk udformet og kan betjenes vha. en hånd. For at gøre det lidt lettere for dig, følger der også en praktisk bæresele med, således at din arm ikke bliver overbelastet.

Desuden følger der også en rummelige bladpose med, så du hurtigt og let kan få samlet det hele sammen på én gang.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter