Nu hvor kolde måneder nærmer sig med hastige skridt, er det igen tid til at opvarme hjemmet, og der er en biopejs et oplagt valg. Udover at efteråret og vinteren byder på køligere temperaturer, er det ligeledes tid til at hygge inden døre.

Biopejse er for alvor ved at gøre deres indtog på det danske marked, og de har aldrig været nemmere at få fingrene i end nu. Alle hjem kan efterhånden nyde godt af den miljøvenlige varme, som biopejse udsender, og stemningen i stuen eller soveværelset får et markant løft. Biopejse kører på bioethanol, der fjerner det forurenende aspekt og behovet for at skulle ud i skuret og hente mere brænde. Derudover kræver de langt mindre areal at eje, og nødvendigheden for en skorsten er blevet overflødiggjort.

Vi har samlet vores bedste bud på biopejse til dig, der gerne vil give dit hjem et hyggeligt pift, men som ikke nødvendigvis har behov for at spendere hele opsparingen på det. Nedenfor vil du blive præsenteret for biopejse i højeste kvalitet, til priser du kan forholde dig til, samt al den information du har brug for, inden du beslutter dig for, hvilken model der skal pryde din væg.

 

Biopejs væghængt i hvid 90×40 cm – rent look med øget sikkerhed

Biopejs væghængt i hvid 90x40 cm

Kan du godt lide et helt rent look, eller har du et behov for øget sikkerhed omkring din biopejs, så er de næste to modeller rigtig gode bud.

Til forskel fra de to første modeller, er denne belagt med en maling i hvid glans. Dette giver et elegant look, hvor de matsorte har et mere rustikt udtryk. Derudover er der monteret en hærdet glasplade, der holdes på plads af glasbeslag. Denne sikkerhedsforanstaltning gør, at der ikke kommer nysgerrige fingre for tæt på ilden. Dette er især relevant, hvis pejsen hænger i en højde, hvor enten kæledyr eller nysgerrige børn kan drages af de, for mange, hypnotiserende flammer. Derudover kastes flammernes dans ud i lokalet via glaspladen, hvilket bestemt ikke gør stemningen mindre hyggelig.

Målene på brænderen er ligesom den brede, matsorte biopejs, 55cm i en 6-punktsbrænder med 1L brænderkapacitet. I samme stil er reguleringen af flammehøjde på nem vis styret via dæksler på brænderen, så du selv styrer, hvor romantisk din scene skal være.

Det bedste ved disse biopejse er næsten det miljømæssige aspekt, der holder din samvittighed lige så ren som lokalet de befinder sig i. Der er ingen aske der skal skovles væk og ingen røg, der sætter sig i tøjet og øjnene.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

 

LÆS OGSÅ: Pillefyr test

Nevada biopejs  væghængt  – bedst sælgende  biopejsVæghængt-biopejs

En bestseller inde for biopejse er Nevada pejs til væg. Fronten er af glas og fungerer derfor godt som en pyntegenstand til hjemmet. Brændetiden er 2-3 timer, og målene lyder på 40 cm i højden, 60 cm i bredden og 21 i diameter.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

SE OGSÅ: Gulv biopejs

Lille biopejs til bor

Lille biopejs til bordDenne lille biopejs er i moderne design og har hærdet glas.Den kan både benyttes på borde og gulve i stuer, køkkener, badeværelser og soveværelser pga.Dens lille størrelse.H: 18 x B: 35,5 x D: 20,5 cm

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Atlantic

AtlanticDenne pejs er fremstillet af rustfrit stål, hærdet glas og aluminium.Det er muligt at justere flammernes intensitet, ligesom fordelingen af varmen udledes effektivt og jævnt i rummet.Atlantic biopejsen fås i to størrelser, og disse lyder på 700 x 180 x 600 mm og 500 x 180 x 600 mm.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvad er en biopejs?

En biopejs er en moderne og miljøvenlig pejs, der ikke kræver skorsten eller brændstof. I stedet bruger den bioethanol som brændstof, som er en bæredygtig og CO2-neutral ressource og derfor ikke afgiver skadelige gasser ved forbrænding. Biopejse er derfor et ideelt valg for både miljøbevidste forbrugere og boligejere, der ønsker en elegant og stilfuld pejs i deres hjem.

Biopejse tilbyder også flere fordele i forhold til traditionelle pejse. De er nemmere at installere, da de ikke kræver en skorsten eller røgaftræk, og de kan betjenes med en fjernbetjening eller en app. Derudover er biopejse mere sikre at bruge, da de ikke afgiver farlige gasarter eller gløder, og de kan også betyde en besparelse på varmeregningen, da de ikke kræver den samme mængde energi til opvarmning.

Hvis du er interesseret i en biopejs til dit hjem, kan det være en god idé at undersøge muligheden for en blæser til brændeovn. En blæser kan hjælpe med at øge varmeeffektiviteten i din biopejs, så du kan få endnu mere ud af din investering. Du kan også overveje at læse mere om forskellige typer af biopejse og deres fordele sammenlignet med traditionelle brændeovne, så du kan træffe den bedste beslutning for dit hjem og din livsstil.

Derfor skal du købe en biopejs

Dette var en gennemgang af diverse biopejse. Udvalget er altså stort, og dette betyder, at du har mulighed for at vælge den model, som passer bedst til dit behov og smag.

Hvis du undrer dig over, hvor meget varme en biopejs udleder, er dette i snit 2-3,5 kW. Dette vil sige, at den kan opvarme rum, der er mellem 20-50 m2.

Du kan vælge at implementere pejsen i rummet som en form for dekorativ genstand. En tændt pejs med flakkende flammer vil uden tvivl skabe god stemning i rummet.

Tips til at anvende biopejsen på en sikker måde

Når det kommer til sikkerhed og biopejse, handler det blot om at være påpasselig – ligesom så mange andre genstande, der indebærer ild og flammer. Dette betyder for eksempel, at du ikke skal fylde bioethanol på pejsen, før der er gået minimum 20 minutter, siden den gik ud.

Når bioethanolen hældes på, er det en god idé at anvende en tragt. På denne måde sikres du, at der spildes mindst muligt. Hvis der spildes bioethanol et sted, er det vigtigt at tørre dette op, inden pejsen tændes. Derudover er det vigtigt at lade flammen kvæles, således man ikke hælder vand eller andre væsker på pejsen.

Du kan læse Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger til pejse her. Du kan følge disse enkle råd til sikker brug af pejsen fra Idenyt.dk.

Vi anbefaler, at man køber biopejse, som er blevet testet samt godkendt. På denne måde er man sikker på, at biopejsen overholder markedets krav og regler i forhold til sikkerhed og brandfare. Køber du en god pejs, vil den ikke være farlig at anvende.

Hvis du stadig tænker på at finde den absolut billigste løsning, så kan det være at du skal et kig på denne artikel fra Politiken.dk.

Garanti for sikkerhed og kvalitet på biopejse til en konkurrencedygtig pris

Samtlige brændere i vores forslag er TÜW-certificerede, efter det tyske instituts høje standarder for kvalitet og sikkerhed. Det er med andre ord en blåstempling af produkterne, der giver dig en garanti som forbruger, når du skal foretage dit køb.

Generelt er det en god idé at kigge efter dette certifikat, i samme stil som du leder efter fødevarer der er produceret under ordentlige forhold i supermarkedet og mærket derefter. Uden TÜW-certifikatet er der altså ingen industriel garant, der kan stille sig bag produktet og sige god for det. Modsat økologiske fødevarer vil du dog ikke opleve en prisstigning ved certificerede biopejse. Dette er blot en standard sat af producenterne, for at sikre både sine kunders sikkerhed og sit eget brands renommé.

Er du stadig i tvivl om hvor meget varme en biopejs afgiver, så kan du se denne video

FAQ

Er biopejse gode?
Ja, biopejse er en god og praktisk form for pejse. Hvis du elsker varmen fra et bål, men gerne vil undgå os og røg, såvel som alt det besvær, som der kommer med at tænde et bål, så kan en biopejs være et rigtig godt og praktisk valg.
Er en biopejs dyr at have tændt?
Nej, en biopejs er generelt ikke særlig dyr at have tændt. Når du sammenligner prisen på at have en biopejs tændt med et almindeligt bål eller en gasdrevet pejs, så er det væsentligt billigere at bruge en biopejs, da bioethanol er billigere end de to andre brændselstyper.
Hvordan vedligeholder jeg en biopejs?
Du vedligeholder en biopejs ved at sørge for at rengøre den og tørre den af hver gang, at du skal til at tænde den. Det er nemmest at rengøre pejsen, når den er helt kold, hvormed det er oplagt at udføre rengøringen, inden du tænder op i pejsen.
Kan en biopejs opvarme et rum?
Ja, du kan opvarme et rum yderligere op med en biopejs, men det anbefales ikke at bruge pejsen som den vigtigste varmekilde. En gennemsnitlig biopejs kan hæve temperaturen i et rum med tre til fem grader, hvormed den ikke alene kan opvarme et helt rum.

Se også denne lignende artikel på vores side: Elektronisk P-skive test – Sådan undgår du parkeringsafgifter!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outdoor built-in burner

Outdoor built-in burnerSom navnet indikerer, er outdoor built-in burner en pejs, der kan indbygges i udendørs elementer.Dette kan for eksempel være møbler, borde, træterrasser og lignende.Størrelsen på biopejsen er 900 mm.

Atlantic Twin

Atlantic TwinEt stort rum vil helt sikkert se sig bedst ud med en stor pejs.Her vil Atlantic Twin være ideel, da denne dobbeltbiopejs er stor.Den skal hænges på væggen, og den sorte baggrund giver en smuk kontrast, når de orange flammer flakker.

Austin

AustinBiopejsen Austin er et todelt møbel, som både fungerer som pejs og hylde.Den har 3 flammetrin, og der er indbygget et kontrolpanel.Derudover er der integreret E-ribbon teknologi, som gør det muligt at styre den med fjernbetjening eller via Bluetooth med tablet eller smartphone.

Ellipse Ceiling

Ellipse CeilingDenne elegante biopejs er en loftspejs.Den hænger i et rør, der kan tilpasses i længden, således den passer ind i alle hjem.Ellipse Ceiling kan frit roteres 360 grader med en skjult rotationsmekanisme og er derfor både praktisk, moderne og elegant.

Denver Corner e-Ribbon Fire – biopejs til hjørne

Denver Corner e-Ribbon FireEr du på udkig efter en hjørnepejs, skal du vælge Denver Corner e-Ribbon Fire.Denne kan både stå i et hjørne eller som kant på en søjle.Biopejsen styres med en fjernbetjening eller din tablet og smartphone.Brænderen har seks flammeniveauer.

Montreal Panorama e-Ribbon Fire

Montreal Panorama e-Ribbon FireDenne aflange model fra Montreal Panorama e-Ribbon Fire er yderst elegant.Den er beregnet til at blive lavet efter specialmål, således den passer bedst i hjemmet.Biopejsen kan fås med CEVB teknologi, som gør det muligt at styre den med smartphone og tablet.

Denver Curved e-Ribbon Fire

Denver Curved e-Ribbon FireDen sidste pejs, som vi har valgt at fokusere på, er Denver Curved e-Ribbon Fire.Det er en ekslusiv pejs, som er beregnet til at blive indbygget i et bord eller en bred mur.Det er ligeledes muligt selv at vælge længden samt buens bøjningsgrad.

 

Monaco Square

Monaco SquareEn anden biopejs, som også kan anvendes indenfor og udenfor, er Monaco Square.Denne kan både fås i sort, hvid og børstet rustfrit stål.Derudover kan der sættes hjul på den, således den nemt kan placeres andre steder i hjemmet.Størrelsen er ligeledes mulig selv at vælge, og dette kan enten være 430 x 430 x 700 mm eller 430 x 430 x 900 mm.

Atlantic Wave

Atlantic WaveBiopejsen fra Atlantic Wave er designet til at blive hængt op på en væg.Denne model har et lækkert udtryk, da formerne er buede, og baggrunden er formørket sort.Den kan brænde i op til 8 timer, hvor der udledes 3,6 kW varme i timen.

Nice Round

Nice RoundMed en Nice Round biopejs får du en lækker pejs, som er designet som en form for stor vase.Denne pejs kan både bruges udendørs og indendørs, og dette giver den mange anvendelsesmuligheder.Brændetiden er op til 6 timer, og varmen er 1,8 kW i timen.

Fritstående rund biopejs 85 x 45 cmBiopejs-siloformet

TermaTech Silo er en biopejs, som er designet af Hans Daadler med tydelige linjer og flotte former. Den måler 85 x 45 cm, og den kommer med monterede hjul, så du nemt kan flytte rundt på den. Biopejsen er fremstillet i sort metal, og har en vægt på 38 kg.

Den kommer med en brænder som er lavet af rustfrit stål, og den kan rumme omkring en liter bioethanol. Det giver den en brændetid på op til fire timer. Derudover er brænderen udstyret med en kerne, som vil absorbere og suge væsken til sig, så det bliver udnyttet optimalt og mindst muligt går til spilde. Det gør, at denne model næsten er 50% mere økonomisk end mange andre brændere. Ydermere er brænderen en af de mest sikre på markedet, hvilket man har fundet ud af gennem forskellige grundige tests.

Det er både muligt at få glæde af denne fritstående biopejs uden- og indendørs. Hvis den står udenfor, og det er meningen, at den skal blive stående udenfor, anbefales det dog at dække den til med den medfølgende pose. Derudover kan du passe ekstra godt på den, hvis du opbevarer den indendørs eller i et skur, når den ikke er i brug.

Biopejs af sten 100 x 130 cm

Biopejs-af-sten

Hvis du ønsker at samle hele familien, vil en Santos biopejs være ideel. Denne biopejs har et råt design, den er stor og så den vil passe ind i de fleste skandinaviske hjem. Den er lavet til stå på gulvet op af en væg.

Biopejsen er produceret i materialer af høj kvalitet, som skal vedligeholdes minimalt. Selve rammen er fremstillet af Fossil Stole. Det vil sige, at flere forskellige stenmaterialer er blevet presset sammen, og har fået en poleret råhvid overflade.

Denne model vil kunne give en god varme, som kommer fra reelle flammer. Det gode er, at der hverken skal bruges skorsten eller andre specifikationer, når biopejsen skal tilsluttes i hjemmet.

Santos biopejsen bliver leveret med en keramisk brænder, som er udstyret med en keramisk kerne. Kernen vil optage bioethanolen, så væsken ikke kan flyde ud. På den måde, vil mest muligt bioethanol, blive absorberet, hvilket er en økonomisk gevinst for dig.

Biopejsen fungerer ved, at væsken langsomt bliver fordampet, hvorefter den vil blive blandet med ilt, som vil blive antændt. Det er en af de mest sikre fremgangsmåder, du kan få en biopejs med i dag. Sikkerheden er også i top, når der skal fyldes bioethanol på. Der kan nemlig ikke påfyldes bioethanol så længe, at biopejsen er tændt.

Biopejs bordmodel 35 x 58 cm sort / hvid er produceret af TermaTech, og er en stabil og sikker biopejs med en brændetid på mellem tre og fire timer.

Fritstående gulvbiopejs 120,4 x33,6 cm

Med denne Decoflame Dubai Round Lounge biopejs er ideel, hvis jagten er sat ind på at finde en mere eksklusiv biopejs til udendørs brug.

Den fritstående gulvbiopejs, som måler 120,4 x33,6 cm, er designet med en høj glasskærm. Det gør, at flammerne har plads at boltre sig på, og derfor kan der opnås højere flammer. På den måde, sker der en optimal udnyttelse af bioethanolen, som biopejsen brænder af.

Dubai Round Lounge biopejs kan brænde på terrassen og skabe hyggelig stemning og varme i mellem fire og seks timer. Det kommer an på hvor store flammer, den indstilles til at brænde med. Hvis flammerne er indstillet til middel styrke, så vil denne biopejs bruge omkring 0,3 liter brandvæske i timen, og tanken kan indeholde 1,8 liter.

Denne model findes i både sort, hvid eller stål, og den produceres og samles i Danmark. På den måde sikres det, at den højeste kvalitet og de sidste detaljer bliver opnået. Hvis du har en terrasse eller et andet udeareal, hvor hverken sort, hvid eller stål er en passende farve, så er der mulighed for at du selv kan vælge en anden RAL-farve, og så vil der blive lavet en gulvbiopejs efter dine farveønsker. På den måde er det sikkert, at denne Decoflame Dubai Round Lounge biopejs vil passe perfekt ind i alle moderne omgivelser.

Hvis pejsen er tiltænkt et større område, kan det være, at du skal kigge på den større model, som hedder ’’Dubai Round Tower’’.

 

Gulvbiopejs 94,5 x 98 cm hvidKamin-Biopejs

Denne Cadiz biopejs fra Xaralyn har et super flot design som gør, at den ligner en kamin. Selvom den ligner en kamin, behøver den dog ikke nogen skorsten, for at kunne fungere. Den fungerer nemlig via brændstoffet bioethanol, som hverken udsteder røg, sod eller andet.

Netop fordi pejsen ikke har behov for at være installeret til en skorsten, kan du frit flytte rundt på den. Du kan altså tage den med dig, når du går ud i køkkenet for at lave mad, eller du kan flytte den ind i stuen, når det er tid til aftenhygge med en god film i fjernsynet. På den måde kan den bruges som et møbel i flere forskellige rum, hvor der er et ønske om hyggeligt lys og ekstra varme.

Cadiz biopejsen, som måler 94,5 x 98 cm, er fremstillet af en masse sammenpresset stenmateriale. Det gør, at den kommer til at ligne marmor.

Modellen er udstyret med en keramisk brænder, som er en af de mest populære på markedet. Brænderen af lavet af rustfrit stål, og du får både glas, lighter og tragt med. Det specielle ved denne brænder er, at alt bioethanolen bliver optaget. Det betyder, at denne brænder er 50% mere økonomisk at bruge, end mange andre brændere er.

Brænderen kan rumme omkring to liter bioethanol, hvilket giver en brændetid på op til fire timer. Brændetiden afhænger af, hvordan flammen bliver justeret. Jo større flamme der indstilles, desto mere bioethanol skal der bruges.

Gulvbiopejs 85 x 87 cm sten

Gulvbiopejs-85-x-87-cm-sten

Denne Shigo biopejs er en ganske unik biopejs. Denne model er designet, så den ligner en keramisk vase, hvorfor den vil fremstå som et enestående kunstværk i rummet. Den har et meget finurligt og specielt udtryk som gør, at gulvbiopejsen vil være et særligt designelement i indretningen af et moderne hjem.

Denne model er fremstillet af ’’broken stone’’. Det vil sige, at det er en masse sten, som er blevet presset sammen. Det giver et mere groft design. Her får du altså en biopejs, som skiller sig markant ud fra de andre biopejse der findes på markedet.

Gulvbiopejsen, som måler 85 x 87 cm og er fremstillet i sten, behøver hverken skorsten eller elektricitet, for at den kan fungere. Den fungerer nemlig ved hjælp af bioethanol. Det gør, at der hverken bliver udskilt røg, aske eller sod og samtidig kommer der ikke til at lugte. Når den keramiske brænder er fyldt op med en liter væske, vil biopejsen kunne stå tændt i mellem tre og fire timer.

Brændetiden afhænger af, hvor stor flammen bliver indstillet til at skulle være, hvilket du også selv kan indstille. Det er nemlig muligt både at indstille høje flammer og lidt mindre og hyggelige flammer, som vil give en længere brændetid.

Når der skal fyldes ny brandvæske på, er det en rigtig god idé at vente i cirka 20 minutter, så brænderen er kølet ned, og du slipper for at brænde dig på den.

Biopejs væghængt 62 x 60 cm stenBiopejs-beton

Med denne Nova ’’concrete’’ biopejs bliver et råt look, levende flammer, flotte detaljer, dejlig varme og et tidløst design forenet. Det er en biopejs med et mere eksklusivt design, som vil passe godt ind i ethvert moderne hjem.

Modellen er fremstillet i mørke farver, hvilket vil ligge op til en behagelig og hyggelig stemning. Den er designet med en sort plade bagerst, som er indrammet af mørkegrå betonlignende materiale. Farvekoordinationen tilføjer en behagelig dybde til pejsen som gør, at den minder om en klassisk og ældre pejs.

Den bagerste varmeplade har andre funktioner. Den er nemlig varmeisoleret hvilket gør, at der ikke er særlige krav til den væg, som biopejsen skal hænge på. Det eneste krav er naturligvis, at væggen skal kunne bære biopejsens vægt som lyder på 26 kg.

Denne Nova biopejs er ganske sikker at bruge, og den fungerer ved et patenteret forbrændingssystem, som ligeledes har høj sikkerhed.

Når denne biopejs skal monteres, vil det hverken kræve strøm eller skorsten. Det er også en af grundene til, at mange vælger denne model, hvis jagten er sat ind på en åben biopejs med ægte flammer. Det betyder alts, at den er nem at installere og montere. I stedet for strøm og skorsten, har denne biopejs brug for bioethanol, for at kunne fungere. Fordelen ved bioethanol er, at biopejsen bliver lugtfri og udsteder hverken røg eller aske. Derfor er denne model også velegnet til at hænge op i alt fra parcelhuse og sommerhus til lejligheder, caféer eller kontorer.

 

Biopejs i mat sort 90×40 – bred biopejs til indbygning

Sort biopejs 90x40

Denne model er den bredeste af vores valgte biopejse. Den matsorte farve passer godt ind i et hjem, der mangler tilføjelsen af noget kontrast. F.eks. hvide vægge med denne sorte pejs er altid et godt match.

Har du en mørkfarvet væg, f.eks. en dyb kongeblå eller mørkegrå, passer biopejsen væghængt i mat sort 90×40 cm også ind i omgivelserne, da den kan falde i et med sin baggrund og ikke larme for meget i rummet.

Pejsen er let at betjene, for alle der skal have adgang til den. Flammernes højde justeres ved brugen af dæksler i brænderen, der har en brænderkapacitet på 1L. Selve brænderen er en 6-punktsbrænder og måler 55cm.

Fordele

 • Sleek design
 • Lugtfri og miljøsikker
 • TÜV certificeret
Ulemper

 • Lav kapacitet

Specifikationer

 • Mål – Bredde: 90 cm x Højde: 40 cm x Dybde: 12 cm
 • Vægt: 8 kg
 • Kapacitet: 0,8L
 • 6-punkts brænder af rustfrit
 • TÜV certificeret

Biopejs væghængt i mat sort 65×40 cm – smal biopejs med mindre brænderkapacitet

Biopejs væghængt i mat sort 65x40 cm

Hvis du har brug for en smallere model, fås den matsorte lillebror også. Farven er den samme, så hvis du overvejer en af hver udgave i separate rum, så er stilens kontinuitet sikret. Har du et fristed i et af de fire hjørner i stuen, er denne biopejs væghængt i mat sort 65×40 cm en oplagt kandidat at varme sig ved.

Med en smallere model, følger der også en mindre brænderkapacitet, der rummer 0.7L bioethanol. Dette er dog ikke en mærkbar forskel, da levetiden for flammerne er upåvirket. Denne brænder måler 36 cm og er en 4-punktsbrænder.

Selve materialet er i rustfrit stål og belagt med matsort maling, der er varmebestandig og holder til de høje temperaturer.

Lofthængt biopejs – elegant, stilfuld og personlig

Lofthængt biopejsMangler dit hjem elegance, stil, personlighed og en hyggelig undertone? Så er denne lofthængte biopejs den perfekte investering til dit hjem. Med en biopejs skaber du hyggelige rammer, som byder ind til mange hyggelige stunder med familien og udefrakommende gæster – morgen, middag og aften. I de kolde måneder er det ekstra hyggeligt med lidt ild i biopejsen. Pejsen er åben i front og i bag, hvilket giver et let look. Vælg om længden skal være 190 eller 235 cm fra loft til hængehøjde.Specifikationer:

 • Brænder medfølger
 • Brænder i op til 6 timer
 • Monteringsskruer medfølger
 • Hurtig og nem montering
 • Stilren i sit design
 • Skaber hygge og ro i jeres hjem
 • Unik og moderne til ethvert hjem
 • Bestseller hos Biopejs-shop.dk.

Gulvbiopejs 85 x 87 cm hvid – flot og romantisk stilbiopejs-hvis-gulvstående

Den næste biopejs er Horus’ Freedom biopejs. Det er en åben pejs, som skal placeres på gulvet. Den er designet i super flot og romantisk stil, og den har specielle udskæringer som gør den unik. Gulvbiopejsen er fremstillet i hvid malet stål. Derudover er der en lille glasplade, som er placeret på forsiden af den medfølgende brænder.

Brænderen kan rumme tre liter bioethanol, hvilket giver gulvbiopejsen en brændetid på helt op til ni timer. Det er muligt at justere på flammen, hvilket vil have en effekt på biopejsens brændetid. Jo større flamme, desto kortere tid kan biopejsen stå tændt, før der skal fyldes ny bioethanol på.

Det er både muligt at få denne som en lukket og en åben model. Den åbne model her, er ideel at bruge som rumdeler, mens den lukkede model skal stilles direkte op af væggen.

Det er nemt at montere denne gulvbiopejs, som måler 85 x 87 cm og vejer 40 kg. Den kan nemlig placeres på alle typer af gulv. Det eneste du skal gøre, når du skal montere den, er at pakke den ud af kassen og flytte den hen til der, hvor den skal stå og give hyggelig stemning.

Det gode ved det er, at hvis du bliver træt af at have den stående ét sted, kan den nemt blive flyttet rundt efter behov. Det er bare vigtigt, at biopejsen både er slukket og har fået lov til at stå og køle ned inden, at den bliver rykket.

LÆS OGSÅ: Pillebrændeovn test

Retra Duo – Håndlavet biopejs til væg

Her er der tale om en elegant smal udgave af modellen i hvid glans. Denne biopejs er håndlavet af Nordlys på deres eget værksted i Struer.

Modellen passer perfekt ind i det lille hjem, hvad enten det er et lille hus eller en lejlighed. Der er ingen begrænsninger for, hvor denne model gør sig gældende. Både entré, stue og soveværelse nyder godt af lidt ekstra charme. Du kan endda opsætte flere i samme rum, så hele lokalet kommer til live gennem flammernes skær.

En meget vigtig pointe for Nordlys Denmark er deres høje kvalitet, som giver pejsen en øget sikkerhed som er unik for markedet.

Brænderkapaciteten rummer 1,5L bioethanol, og med den forbrug på 0,25l i timen holder den altså flotte 6 timer indtil opfyldning. Belægningen af maling på samtlige modeller er af en blanding, der holder til varmen fra pejsen. Du behøver derfor ikke at bekymre dig, om det med tiden vil tage skade eller miste sit udtryk.

Fordele

 • Håndlavet
 • Passer ind i mange rum
 • Lækkert design
 • Skal ikke indbygges
Ulemper

 • Ikke den største brænderkapacitet

Specifikationer

 • 45 x 55 x 20 cm
 • Brændetid: 6 timer
 • Forbrug: 0,25 l bioethanol per time
 • Effekt: 3 kwh

Biopejs væghængt 65 x 74 cm hvid og sort – biopejs til væggenVæghængtbiopejs

Denne biopejs har et klassisk udseende og moderne funktioner. Den kan være med til at bringe gode minder frem samtidig med, at den kan varme dit hjem dejligt op. Det er en super populær biopejs.

Retra Duo er en dansk produceret biopejs. Producenten er Nordlys, som har base i Struer i Vestjylland. Producenten giver tre års garanti på produktet.

Denne biopejs er beregnet til at hænge på væggen. Retra Duo modellen bliver produceret i to farver som er sort og hvid.

Biopejsen bliver leveret med en dobbelt brænder. Brænderen kan indeholde halvanden liter bioethanol. Det vil sige, at du kan få glæde af flammer i biopejsen i op til seks timer med en varmeeffekt på tre kW. Fordelen ved biothanol er, at der ikke vi forekomme hverken aske, røg eller sod, når biopejsen er tændt.

Med denne væghængte biopejs, som måler 65 x 74 cm og fås i farverne hvid og sort, får du altså en top moderne biopejs, som kan brænde i lang tid. Den kan være med til at skabe hyggelig atmosfære i stuen. Det anbefales, at den bliver placeret i et rum på minimum 20 kvadratmeter. På den måde, vil du få mest ud af din Retra Duo model.

Det er én af flere klassikere i Retra serien. Det vil sige, at hvis du er på udkig efter en større eller mindre model, så er det muligt at få det, uden at gå på kompromis

med kvaliteten eller stilen.

Indbygningsbiopejs 46,5 x 60 cm sort – biopejs med lang brændetid

Indbygningsbiopejs

Santi 60 fra IgnoRa er en danskproduceret biopejs, hvor både kvalitet og sikkerhed er i top. Den er fremstillet i kraftigt stål, og brændkammeret har en sikkerhed mod lækage.

Den er designet til at blive sat direkte ind i muren i det pågældende rum, og der skal ingen ramme omkring den. Det er ikke alle biopejse der skal indbygges, men hvis du vælger en indbygningsbiopejs som denne, vil det skabe et let og minimalistisk udtryk i hjemmet.

Sanit 60 biopejsen fra IgnoRa er fremstillet med en 40 centimeter stor brænder, hvor alle sikkerhedskrav er opfyldt. Der er mulighed for selv at indstille på brænderen, så den ønskede varme og størrelse på flammen opnås.

Denne model måler 46,5 x 60 cm og er sort, men findes i to andre standardmål også. Der er også mulighed for at få en Santi indbygningspejs, som er produceret efter specielle mål. Det vil sige, at hvis du har en mur som kun er 17 centimeter, men standardmålene på dybden er 20 centimeter, så kan der blive lavet en model som passer til det.

Modellen kræver hverken skorsten, udsugning eller udluftning og kan installeres direkte i muren. Det er dog essentielt, at muren ikke er fremstillet i materialer der kan brænde. Du kan enten vælge selv at sætte pejsen op, eller du kan få en håndværker til at gøre det. der er ingen krav om, at den skal godkendes, inden den tages i brug.

Hvid biopejs – fritstående biopejs med lang brændetid

Hvid biopejs i pulverlakeret stålEr en biopejs ikke tænkt ind i plantegningen hos dig, så kan du sagtens nå at rede det med denne bestseller. Med denne hvide biopejs i pulverlakeret stål er der garanteret hygge i moderne og stilrene linjer. Biopejsen er fritstående, men kan sagtens placeres nær en væg eller på anden måde stilles op af andre tinge. Biopejsen kan nemlig ses fra flere sider, hvilket gør den lettere i sit udtryk end ellers.

Når du tænder for biopejsen, vil du med en opfyldning have brandtid i ca. 10 timer. Det vil altså sige, at du kan have biopejsen til at brænde i hele den tid, hvor du eventuelt har gæster på besøg, og gerne vil vise den flotte inventar frem.

Fordele

 • Stor brænder
 • Behøver ikke elektricitet
Ulemper

 • Stor i størrelsen

Specifikationer:

 • Brænder ca. 10 timer pr. opfyldning
 • Måler 90x100x35 cm
 • Hvidt og stilrent design
 • Pulverlakeret stål
 • Perfekt til indendørsbrug

Gulvbiopejs 42 x 45 cm – perfekt til et mindre rumGulvbiopejs-firebox-horus

Hvis du ikke har ret meget plads i din stue eller dit køkkenalrum, hvor gulvbiopejsen er tiltænkt, så er denne Firebox biopejs fra Horus ideel at se nærmere på. Med denne model får du nemlig både et mindre sofabord og en biopejs i et og samme møbel. Det betyder, at biopejsen nemt kan gemmes væk, hvis den ikke bliver brugt.

Det er nemt at montere denne gulvbiopejs. Den måler 42 x 45 cm og vejer blot 27 kilo, og derfor er den altså nem at have med at gøre. Den kan både placeret inde eller ude, hvilket faktisk er det eneste, du skal tage stilling til. Den er nemlig klar til brug, når den er pakket ud af emballagen.

Udover at den kan fungere som to møbler i ét produkt, så kan den også bruges som både ind og ude pejs. Det vil sige, at hvis der skal spredes hyggelig stemning på terrassen om sommeren, kan den flyttes udenfor, mens den de mørke vinteraftner kan flyttes tilbage til stuen. Det er dog vigtigt, at du sørger for, at biopejsen både er slukket og nedkølet, inden du begynder at flytte rundt på den. Det er naturligvis for dit eget bedste.

Modellen findes i både hvid- eller sortmalet stål, og den leveres m ed fire glasplader, som skal sættes fast rundt om brænderen. Brænderen kan indeholde to liter væske, hvilket giver biopejsen en brændetid på op til seks timer pr. fulde ’’tank’’.

Stor XL rustfri stål biopejs til væg

Stor XL rustfri stal biopejs til vaegØnsker du en pejs med længere brændetid, kan du med denne store XL pejs til vægge få en brændetid på 3-4 timer.

Dette betyder også, at varmen er kraftfuld, mens pejsen er meget i meget smuk og stilrent design.

Størrelsen er 54 cm i højden, 136 cm i bredden og 23 cm i diameter.

Biopejs til loft i hvid

Biopejs til loft i hvidMulighederne er mange, når det kommer til designs af biopejse.

Derfor kan du også købe en biopejs til loftet.

Der er en åbning i begge sider, hvilket betyder, at flammen kan nydes både forfra og bagfra.

Målene er 190 cm i højden, 65 cm i bredden og 40 cm i diameter.

Tondo Commerce Udendørs Biopejs

Tondo Commerce Udendørs BiopejsDenne udendørs biopejs er helt unik og super smagfuld i sit design – og det er en af grundene til, at den er bestseller hos Biopejs-shop.dk. Mange kender nok bedst biopejsen, som noget man har indenfor, men denne model er altså perfekt udendørs. Biopejsen er et godt alternativ til bålpladsen, og er ligeledes mere lugtfri end bålet. Materialet er holdbart, ligesom designet er perfekt til at skabe udendørshygge, uden at det bliver tungt og kedeligt – tvært imod. Selve designet er dekorativt og smukt, ligegyldigt om der er ild i eller ej. Inviter gæster på et glas vin, og nyd synet af den smukke, udendørs biopejs, mens I nyder hinandens selskab.Specifikationer:

 • Smukt design
 • Vandafvisende og vejrbestandigt
 • Autentisk og hyggeligt design
 • Skaber gode rammer for en hyggelig dag
 • Perfekt udendørs på terrassen

Smal væghængt biopejs  i sortvaeghaengt-biopejs

En smal væghængt pejs kan du få ved at købe denne  biopejs. Brændetiden er 1-2 timer, og designet er moderne og stilrent. En mindre biopejs, som kan passe til næsten hvert et hjem med enhver type indretning. Et stilfuldt alternativ til lys eller sågar udsmykning. H: 40 x B: 24 x D: 21 cm

Maryland Biopejs

Maryland BiopejsDenne biopejs er designet til at hænge på væggen, og den fungerer som en dobbeltpejs.Den er dekorativ flot og spreder en god varme i rummet.Størrelsen på Maryland er 40 cm i højden, 120 cm i bredden og 21 cm i diameter.

Utah biopejs til væg

Utah biopejs til vægHvis du har en smal væg, vil en Utah biopejs til væg være ideel.Højden er nemlig 80 cm, mens bredden er 48 cm, og diameteren er 20 cm.Flammerne fra biopejsen er dækket af, således den er sikker at anvende selv med børn og husdyr i husholdningen.

Idaho biopejs (bio kamin)

Idaho biopejs (bio kamin)En lidt større pejs er Idaho pejs, som minder om en kamin.Denne pejs er super elegant og kan stilles både ved en væg eller midt i rummet.Brændetiden er 2-3 timer, og varmeeffekten er 2,17 kW pr. time.Højden er 95 cm, bredden er 45 cm, og diameteren er 45 cm.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter