Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste 6 infrarød massageapparat - sådan slipper du af med smerterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

SENESTE ÆNDRING: 19. juni 2024
Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

De fleste kender til det at have ømhed, spændinger eller smerter omkring muskler og led og mange særligt i skulder- og nakkeregion.
Det er et stort problem, da ømhed og smerter irriterer og generer så meget, at det går ud over de flestes livskvalitet i en sådan grad, at det nærmest er uudholdeligt, og alt for mange prøver at reducere smerterne med piller eller lignende, og det er ikke vejen på sigt.

Derimod har infrarød massage vist sig, at være en langt bedre alternativ, da varmeeffekten fra diverse apparater gør, at smerterne bliver reduceret væsentligt – ja, oftest at de forsvinder helt.

Smertebehandling uden bivirkninger

Når man benytter infrarød massage som smertebehandling, så undgår man de mange bivirkninger som for eksempel piller giver. Både på kort og lang sigt.

Smertelindrende medicin er kun korttidsvirkende, og giver bivirkninger som for eksempel træthed og kvalme, mens infrarød massage ikke giver deciderede bivirkninger, og det er samtidig en langt mere langsigtet behandling, som ofte helt fjerner smertetilstande.

Derfor er der flere og flere som selv klarer smertebehandlingen hjemme med deres helt eget infrarøde massageapparat. Det er nemt og bekvemt, og det kan gøres lige når man har tid til det.

I det følgende vil vi kigge på udvalget af infrarøde massageapparater som findes på markedet, og gennemgå nogle af de mange fordele som disse apparater giver dig, hvis du selv skal finde dit helt eget smerte/massageapparat.

SE OGSÅ: Infrarød øretermometer

Vores favorit massageapparater

Beurer MG100

God infrarød massagepistol med 5 intensitetsniveauer Gå til bedste pris Læs vores anmeldelse
Beurer MG 70
Lager

Beurer MG 70

Udvalgt af Testmagasinet Gå til bedste pris
649 Kr. hos Helsebixen
Læs vores anmeldelse
Lager
Beurer MG80
Lager

Beurer MG80

Gå til bedste pris
679 Kr. hos Core Nutrition
Læs vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Den 19. juni 2024 opdaterede vi vores artikel om de bedste massagepistoler med infrarød varme for at inkludere Beurer MG100 – en massagepistol med en unik varmefunktion, der benytter infrarøde stråler, samt en effektiv trommemassage.

Tidligere ændringer:

16. januar 2024

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

Den 6 bedst massageapparater i testguiden 2024:

3 ting du skal overveje, inden du køber massageapparater

 • Batteritid

  De fleste massagepistoler har en batteritid på omkring 2-3 timer, dog findes der også modeller med både længere og kortere batteritid. Hvis du er fysioterapeut eller er seriøst med din træning, bør du overveje en massagepistol med lang batteritid (gerne 5-6 timer).

 • Hastighedsindstillinger

  Det er vigtigt at have en massagepistol, hvor styrkeindstillingerne kan justeres, da hver enkel muskelgruppe har forskellige behov. Selv om styrkeindstillingerne varierer fra model til model, er en model med 5-10 styrkeindstillinger velegnet til almindelig brug. Nogle modeller har 30 indstillinger, hvilket giver større tilpasningsevne og fleksibilitet, og hvis du masserer et mere sart område, som f.eks. ved læggen eller området omkring en knogle, skal du bruge lavere styrke.

 • Tilpasningsmuligheder

  De fleste massagepistoler kommer med en række forskellige massagehoveder, som bruges til at massere bestemte områder af kroppen. Kuglehovedet er f.eks. velegnet til at massere knuder, mens gaffelhovedet velegner sig til større muskelgrupper som ryg, ben og balder. Kilehovedet er derimod designet til områder som lænden og skuldrene, som kan være noget vanskeligere at komme til.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Overblik: Sammenligning af vores udvalgte massageapparater

God infrarød massagepistol med 5 intensitetsniveauer test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Beurer MG100 - massagepistol med varme

Det vigtigste argument for at vælge Beurer MG100 er, at den har en indbygget on/off-infrarød varmefunktion. Denne varmefunktion forbedrer massageoplevelsen og løsner effektivt op i dybden.

35% Beurer MG100

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer MG100 :

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Unik infrarød varmefunktion
 • Sandblæst aluminiumshus
 • 2 skridsikre håndtag

Anmeldelse: Produktanalyse af Beurer MG100 Massager

Detaljer

  • Mål: 16 x 15 x 45
  • Vægt: 1,7 kg
  • Massagehoveder medfølger: 2

Infrarød varme-behandling
Her er nemlig tale om et massageapparat, der arbejder ud fra infrarød varme. Dermed varmebehandles der i tillæg til muskelstimuleringen, som kan føre til rigtig gode resultater. Derfor vil denne være den bedste massagepistol til dig, der ønsker at behandle ømme muskler med varme også.

Beurer MG100 arbejder som nævnt med infrarød varme, som går ind og påvirker musklerne og deres spændinger. Varmen løsner op for musklernes hårdhed, hvorved de slapper mere af, og det giver færre spændinger. Processen foregår ved, at vævet omkring musklerne varmes op, og blodcirkulationen stimuleres.

Læg mærke til at produktet anvender strøm via ledning og ikke batteri. Derfor skal du være i nærheden af en stikkontakt. Der er en lang 3-årig udvidet garanti.

Tromme-massage
Oveni den infrarøde varme-behandling anvender Beurer MG100 også såkaldt tromme-massage, hvilket betyder, at der via hovedet ”trommes” let på musklerne, hvorved stivheden løsnes op. Denne trommen kan justeres i intensitet, og der findes i alt 5 niveauer.

Der medfølger i alt 2 forskellige hoveder, som er fremstillet af holdbart og robust aluminium. Håndtagene er specialdesignede med en belægning af et glidefast materiale, så du får et godt greb. I alt er der 4 massageprogrammer, du kan vælge imellem.

Mere om Beurer MG100

Specifikationer

 • Mål: 16 x 15 x 45
 • Vægt: 1,7 kg
 • Massagehoveder medfølger: 2

Grunde til at købe

 • Anderledes variant
 • Anvender infrarød varme
 • Kører på strøm
 • 5 niveauer for intensitet
 • 4 forskellige massageprogrammer

Grunde til at undgå

 • Ikke trådløs

Redaktionens vurdering

Vi kan lide Beurer MG100 fordi den har et stilfuldt design, fem intensitetsniveauer og et håndtag med lang rækkevidde. Den blå baggrundsbelysning på displayet er også en god detalje. Det eneste negative er, at massageapparatet ikke er trådløst, men generelt synes vi, at det er et godt produkt – især hvis varmebehandling er noget, du søger.

Mest justerbare valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Beurer MG40 - infrarød massageapparat med roterende massagehovede

Den tyske producent Beurer har med denne model af infrarød massageapparat – MG40, som er en vinkelmodel der kan knækkes, gjort det meget nemmere for dig som har ømhed eller smerter i rygregionen, hvor det er svært selv at komme til at give massage.

31% Beurer MG40

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer MG40:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer MG40

Specifikationer

 • Ledningslængde: ca. 1,5 m
 • Mål: 8,8 x 3,9 x 8,5 cm
 • Vægt: 0,65 kg
 • Massagehoveder medfølger: 4

Når du knækker apparatet, kan du nå alle steder på kroppen, hvor du føler ømhed eller smerter.

Apparatet er også en del længere end andre modeller, og det gør rækkevidden langt bedre end andre apparater.

Beurers model giver en dejlig behagelig infrarød varme og massage, og kan arbejde med to hastigheder. Apparatet leveres med tre års garanti.

SE OGSÅ: Infrarød kikkert

Grunde til at købe

 • Roterende massagehovede med 180 grader rotation
 • Tre forprogrammerede indstillinger
 • Garanti på 3 år

Grunde til at undgå

 • Nogle mener, at der er for mange vibrationer i skaftet

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

https://www.youtube.com/watch?v=UNUlLVWsU3o
God værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Beurer MG 21 - infrarød massageapparat med tre hoveder

Tyske Beurer er kendt for det effektive og solide produkt, som har et flot og handy design. Det leveres med tre forskellige massagehoveder som du kan skifte imellem.

Det betyder, at du får lidt mere velfærd for pengene. Det lindrer og masserer musklerne og er meget virkningsfuldt.

37% Beurer MG 21

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer MG 21:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer MG 21

Specifikationer

 • Mål: 34 x 7 x 7 cm
 • Vægt: ca. 350 gram
 • Håndbetjent massageapparat
 • Massagehoveder medfølger: 3

Dette massageapparat fra tyske Beurer giver effektiv lindring i muskler med infrarød massage. Apparatet har to hastigheder og er yderst behageligt at bruge.

Det infrarøde massageapparat vejr kun 350 gram, og er derfor nemt at arbejde med. Det løsner op og blødgør dine spændte og ømme muskler.

Det er nemt at lære at bruge, og når du følger brugsanvisningen får du gode tips til øvelser, hvor du kan bruge apparatet over hele kroppen. Apparatet leveres med tre års garanti.

SE OGSÅ: Infrarød grill

Grunde til at købe

 • 3 massagehoveder som kan udskiftes
 • Beroligende og afslappende massage
 • 2 funktionsindstillinger

Grunde til at undgå

 • Massagehovederne kunne godt sidde en anelse bedre på apparatet
Udvalgt af Testmagasinet test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Beurer MG 70 - infrarødt massageapparat med trinløse hastigheder

Den tyske producent Beurer er specialister i infrarød massageapparat og har udviklet denne smarte model – MG70 massageapparat, som med sine tre forskellige hoveder – 1 + 2, på alle måde vil kunne afhjælpe dig med ømhed eller smerter i led, muskler, nakke eller skuldre.

Med stor effektivitet kommer det med sin trinløse hastigheder godt i dybden og varmen trænger ind og lindrer lynhurtigt.

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer MG 70:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer MG 70

Specifikationer

 • Vægt: 1,1 kg
 • Massagehoveder medfølger: 2

Du kan skifte imellem massagehovederne – helt uden, og med de to medfølgende hoveder. På den måde kan du tilpasse massagen præcis til dine behov. Leveres med tre års garanti.

Grunde til at købe

 • Aftageligt håndtag
 • Justerbar intensitet
 • 3 års garanti

Grunde til at undgå

 • Ligger i den høje ende af vægtskalaen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Beurer MG80 - massageapparat med infrarød varme

Beurers massageapparater er kendt for stor effektivitet og holdbarhed. Dette apparat er designet så det både er nemt at håndtere, men er også utrolig nemt at betjene.

Den tyske producent har fremstillet et apparat som både arbejder i dybden, og som med sin infrarøde varme hurtigt lindrer ømhed og smerter, lige der hvor du har problemer.

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer MG80:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer MG80

Specifikationer

 • Massagehoveder medfølger: 2

Med de to medfølgende massagehoveder føles det som en let trommen, der både masserer og løsner op i spændingerne.

Apparatet har flere indstillingsmuligheder og du kan på den måde tilpasse behandlingen dit helt eget behov, både i styrke og følsomhed. Leveres med to massagehoveder.

Grunde til at købe

 • Trommemassage
 • Trinløs regulering af hastigheden
 • Håndtag med blødt greb

Grunde til at undgå

 • Ingen massageindstilling uden infrarød varme

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Beurer IL50 - infrarød radiator

Beurer har fremstillet et ret atypisk infrarød massageapparat som i princippet er en infrarød radiator – model IL50, som er en infrarød varmekilde som du sætter dig op af, og på den måde bliver gennemstrømmet af lækker varme, som trænger dybt ind i huden, og på den måde lindrer ømhed og smerter, og samtidig øger kroppens blodcirkulation betydeligt.

Det giver smertelindring og dejlig velvære. Lampen har timer og kan indstilles i op til 15 minutter af gangen.

30% Beurer IL50

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer IL50:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer IL50

Specifikationer

 • Mål: 27 x 28,5 x 19,5 cm
 • Vægt: 1,6 kg
 • Ledningslængde: 2 m
 • Oprul til ledning

Lampen kan indstilles i vinkler og har en stor keramisk overflade, så den dækker et stort område. Radiatoren er effektiv mod forkølelser, muskelinfiltrationer, muskelsmerter, sportsskader med mere.

Som ekstra sikkerhed har den ventilation mod overophedning. Leveres med to års garanti.

Grunde til at købe

 • Timerfunktion
 • Kan indstilles i 5 vinkler
 • Lindrer muskelspændinger

Grunde til at undgå

 • Slukker efter 15 minutter

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Hvad er forskellen på et infrarødt massageapparat og en fodmassage maskine?

Den største forskel mellem et infrarødt massageapparat og en fodmassagemaskine ligger i deres primære funktioner og mekanismer:

 • Funktion: Infrarødt massageapparat: Et infrarødt massageapparat fokuserer primært på at give massageterapi ved hjælp af infrarød varmeteknologi. Det udsender typisk infrarøde stråler, der trænger ind i huden og hjælper med at slappe af i musklerne, forbedre blodcirkulationen og lindre smerter eller spændinger i forskellige dele af kroppen. Den kan leveres med tilbehør eller hoveder, der er designet til forskellige typer massage, såsom dyb vævsmassage eller svensk massage.
 • Fodmassageapparat: En fodmassagemaskine er på den anden side specielt designet til at give målrettet massageterapi til fødderne. Den kommer normalt med forskellige funktioner som rulning, æltning, luftkompression og varmefunktioner, der alle har til formål at slappe af og forynge trætte og ømme fødder. Fodmassagemaskiner er ideelle til at lindre fodrelaterede problemer som plantar fasciitis, smerter i svangen og generel træthed i fødderne.
 • Anvendelsesområde: Apparater til infrarød massage: Disse apparater kan bruges på forskellige dele af kroppen, ikke kun på fødderne. De er alsidige og kan behandle muskelsmerter og spændinger i forskellige områder, herunder ryg, nakke, skuldre og ben.
 • Maskine til fodmassage: Som navnet antyder, er fodmassagemaskiner specielt designet til fødderne. De giver fokuseret lindring og afslapning til fødderne, hvilket gør dem til et fremragende valg for personer med fodrelateret ubehag.
 • Varmeterapi: Infrarøde massageapparater: Disse apparater har infrarød varmeterapi som en primær funktion. Infrarød varme hjælper med at øge blodgennemstrømningen, afslappe musklerne og fremme helingen.
 • Fodmassageapparat: Mange fodmassagemaskiner har også varmefunktioner, men deres primære fokus er på mekaniske massageteknikker snarere end infrarød varmeterapi.

Sammenfattende er et infrarødt massageapparat et alsidigt apparat, der er designet til forskellige kropsdele og anvender infrarød varmeterapi, mens en fodmassagemaskine er specialiseret til at massere fødderne og typisk tilbyder mekaniske massageteknikker sammen med varmefunktioner. Valget mellem de to afhænger af dine specifikke behov og de områder af din krop, der kræver massageterapi.

Gentagelser og pauser

Der findes utrolig mange varianter af et infrarød massageapparat på markedet, og vi har gennemgået nogle få, men virkelig gode bud på effektiv smertelindring.

Alle de gennemgåede apparater arbejder med den varmestråling som de producerer, og som trænger ind under huden og videre ud igennem kroppen. Det virker meget afslappende, udover at de er smertelindrende.

Infrarød varme massage skal helst virke behagelig og restituerende for dig, og må ikke give bivirkninger som kvalme. Derfor skal du være opmærksom på ikke at massere i alt for lang tid ad gangen. Nogle få minutter – cirka ti, er ofte mere end rigeligt.

Hvis ikke smerterne forsvinder efter ti minutter, så hold en lille pause, og gentag så behandlingen.

Skift indstillinger

Hvis det infrarøde massageapparat har flere massagehoveder, kan det være en god ide, at skifte det en gang imellem. De forskellige hoveder arbejder i forskellige dybder, og kan derfor have stor indflydelse på effekten af din massage.

Skift hoveder, og prøv også at ændre på hastigheden i indstillingerne hvis det er muligt. Nogle gange kan det være at den langsomme og blide behandling er bedre en den kraftige og dybe.

Spar mange penge

Der er mange penge at spare ved at købe et massageapparat selv, i stedet for at gå til behandlinger hos en massør, fysioterapeut eller lignende.

Brug din sunde fornuft når du vælger type, og tænk på hvad der passer ind i din hverdag, og hvordan eller hvornår du kan behandle dig selv med et infrarødt massageapparat.

Har du smerter som virker kroniske og tilbagevendende, så skal du lade dig undersøge af en læge for en diagnose.

Læs også om de bedste massagesæder i test her.

Læs også vores artikel om: Infrarød lampe – 4 infrarøde lamper som lindrer smerter

Læs også: Fodmassage maskine – 5 fodmassage maskiner der holder det de lover!

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Ekspert- og testkilder

Inspekto.se

Inspekto.se skiller sig ud som en produktanmeldelsesside, der tilbyder dybdegående analyser og anbefalinger af en række produkter, herunder massagepistoler. Ved at gennemføre grundige tests og analyser evaluerer Inspekto.se massagepistoler baseret på faktorer som byggekvalitet, effektivitet og værdi for pengene. Denne tilgang hjælper forbrugerne med at finde de bedst egnede produkter ved at give pålidelig, praktisk indsigt.

Flowgun GO 2.0 – Se testen her.

Insider.com

Insider.com er kendt for sine omfattende produktanmeldelser og købsvejledninger, hvor massagepistoler er blandt de produkter, de undersøger. Eksperter på Insider.com vurderer apparaterne ud fra deres design, brugervenlighed og ydeevne, specifikt hvad angår restitution og afslapning. Hjemmesidens praktiske tilgang giver dig et klart overblik over hvert produkts styrker og potentielle begrænsninger.

Kundeanmeldelser

Amazon

Nogle af modellerne har ikke været testet af eksperterne. Her har vi i stedet set nærmere på, hvad brugerne mener. Det drejer sig om brugeranmeldelser af følgende:

Læs mere om hvad brugerne mener om TheraGun Elite Massageapparat hos Amazon.co.uk.

Læs mere om hvad brugerne mener om Kica Feiyu Massage Pistol hos Amazon.co.uk.

TheraGun Elite – Du kan se anmeldelserne her.

FAQ

Hvad gør et infrarød massageapparatet?
Infrarød massage har vist sig at være et rigtigt godt alternativ for smertestillende og lignende. Infrarød massage er for mange et bedre alternativ, grundet de meget få bivirkninger, der er ved den smertebehandling. Derudover er der med infrarød massage langt mere langsigtet behandling og holdbare og rare resultater.
Hvordan vælger jeg et infrarød massageapparat?
Rigtigt mange tror det ikke, men infrarød varme kan være med til at give en rarere og mere behagelig massage. Derfor er det også vigtigt, at du får valgt det helt rigtige infrarøde massageapparat. Når du skal vælge, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt.
Hvad er bivirkningerne af infrarød?
Du tror det måske ikke, men en infrarød massage, eller infrarød sauna, er helt uden smerter og bivirkninger, og er derfor også helt ufarlig. Du skal blot tage dine normale forholdsregler og holde øje med eventuelle nye skræmmer og urenheder.
Hvor lang tid holder en infrarød massage?
Vælger du at investere i en infrarød massage, skal du være forberedt på, at den holder i et par år. Holdbarheden af din infrarøde massage afhænger meget af, hvor godt du passer på den og vedligeholder den. Jo mere vedligeholdelse og behandling, jo bedre.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Infrarød rygmassage pude

Beurer infrarød massageapparat

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme