Hvis du står i den situation, at du skal ud og købe dig en ny motorsav, så har du – som udgangspunkt – to valg. Du kan enten vælge at købe en eldreven motorsav eller en benzindreven motorsav.

Der er rigtig mange, der har den holdning, at det kun er benzindrevne motorsave, der rent faktisk kan bruges til noget, for de eldrevne modeller har ikke nær så mange kræfter som en benzindreven model.

Det er ikke mange år siden, at alle havde erklæret sig enig i denne betragtning, men faktum er dog, at der er rigtig mange af de eldrevne modeller, der er begyndt at klare sig lige så godt som de benzindrevne modeller og derfor vil de også fint kunne klare de opgaver, som de bliver udsat for i forbindelse med privat brug.

Det er typisk opgaver såsom at save brændeknuder over, beskære større træers grene og fælde et træ i haven.

I denne motorsav test anmelder vi først benzin motorsave og dernæst de elektriske.

LÆS OGSÅ: Rundsav test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Benzin motorsav

McCulloch CS 410 Elite


McCulloch CS 410 EliteHer er der ganske enkelt tale om en kædesav/motorsav, der ikke kan tolkes som andet end både robust og all-round, mens den ligeledes heller ikke har en høj vægt.

McCulloch CS 410 Elite passer derfor rigtig godt til en, der er på jagt efter en motorsav, som både har kræfter, og som ligeledes også er afsindigt nem at have med at gøre i forbindelse med både start og betjening af saven.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Motorsaven er blevet udstyret med en OxyPOwer-motor, der er med til at give den endnu flere kræfter, lavere emissionsniveauer og dertil også mindre brændstofforbrug.

Uanset om du har megen erfaring med at gøre brug af en motorsav eller ej, så kan du være helt sikker på, at det er nemt for dig at starte den op med den indbyggede Soft Start, spædepumpe såvel som den integrerede start-/stop-styring.

Det er dog ikke kun opstarten af McCulloch CS 410 Elite, der er nem at have med at gøre, for faktisk er selve håndteringen af saven og vedligeholdelsen ved at gøre brug af værktøjsfri kædestrammer såvel som Easy Access-clips på cylinderdækslet, der blandt andet giver hurtig adgang til filter og tændrør.

Der er desuden også blevet integreret en praktisk kombinøgle i det bagerste håndtag.

Selve motorsaven vejer 4,7 kg., hvorfor den er nem at have med at gøre og man kan sagtens gøre brug af den i længere tid, uden at det bliver for hårdt for armene. Den er blevet udstyret med et 13″ sværd og en 0,325″ kæde.

McCulloch CS 410 Elite kan nemt klare de opgaver, der er forbundet med brug i privaten, hvilket normalvis ikke er meget andet end at fælde træer i baghaven, skære grene af træer eller save brændeknuder over – du skal derfor ikke frygte, at den 4,7 kg. tunge motorsav ikke kan klare dine opgaver.

 

McCulloch CS50S


McCulloch CS50SMcCulloch CS50S er en såkaldt kædesav eller motorsav. Den fungerer ved benzin, hvilket er utroligt anvendeligt, når du skal bruge den steder, hvor du ikke har adgang til elektricitet. Det kan f.eks. være, når du skal bruge den i en skov.

Selvom den benytter benzin, så er der stadigvæk tænkt på miljøet, da den har et unikt system, som hedder CCS-systemet. Dette system gør, at den mindsker brugen af benzin, da den er ufattelig effektiv. Så på den måde behøver du ikke have dårlig samvittighed, når du vælger at benytte den. Alternativt er der mange, som benytter en el motorsav, men her benytter de så en generator, når de er ude i en skov. Denne generator benytter benzin, så du kan ligeså godt benytte en motorsav, som benytter benzin.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den er god at bruge, da den har et vibrationsdæmpningssystem. Dette gør den mere behagelig at holde, når du saver noget over. Det er især rart, hvis du skal fælde et helt træ og lave brænde ud af det. I gamle dage ville du her blive utrolig øm pga. den modstand, som du møder fra træet. Det er det, som vibrationsdæmpningssystemet hjælper med, så det bliver en langt mere behagelig oplevelse for dig.

Selve motoren på denne McCulloch CS50S motorsav med benzin er en OxyPower motor. Sammen med CCS-systemet er den med til at skåne miljøet, da de har mindsket brugen af benzin markant og stadigvæk får samme effektivitet ud af en motorsav.

En McCulloch CS50S motorsav er et godt valg, fordi den giver dig alt den kræft, du skal bruge, samtidig med at de har mindsket brugen af benzin. Det er også rart, fordi du sparer penge, men også fordi du ikke hele tiden skal fylde ny benzin på den. 

Den har en bladlængde på 45 cm og kædens hastighed er på 24,1 m/s. Så den kan klare de fleste jobs, hvor du skal bruge en motorsav. I forhold til hvad den kan, så kan du få den til en nogenlunde fornuftig pris. McCulloch er generelt kendt for at producere nogle gode motorsave, så vi kan varmt anbefale denne.

ALKO BKS 4040


ALKO BKS 4040ALKO BKS 4040 er en motorsav, der er velegnet til et væld af forskellige formål og et bredt spektrum af forskellige opgaver.

Der er tale om en benzindreven kædesav fra ALKO, som blandt andet kan være god til at fælde træer – både store og små. Det er dog ikke det eneste den kan, for den kan naturligvis også sagtens bruges, hvis der skal skæres grene af et træ eller lignende.

Ydermere, så er ALKO BKS 4040 også blevet udstyret med en meget effektiv kædebremse, der – uden tvivl – må siges at være den vigtigste sikkerhedsforanstaltning ved en motorsav som denne, da den sørger for, at kæden kan stoppe med det samme.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det betyder også, at du sagtens kan gøre brug af denne motorsav, uden at være bange for, at du kommer til skade, da der er sikkerhedsforanstaltninger monteret til lige netop at sikre, at der ikke sker ulykker på grund af motorsaven.

ALKO BKS 4040 kan bryste sig af en ydelse, der lyder på 1,5 kW, hvilket er svarende til godt og vel 2,0 HK, mens den desuden også har en slagvolumen på godt og vel 40,1 ccm.

Endvidere, så har ALKO BKS 4040 en sværdlængde på 40 cm., der er blevet udstyret med en effektiv 91P0157X-savkæde, der kan køre rundt med en hastighed på 21 m/s – og ikke nok med det, så er den også blevet udstyret med en funktion, der automatisk sørger for at smøre kæden.

Den vejer cirka 5,3 kg., hvilket er en ganske fin vægt for en motorsav, der har en tankvolumen til benzin på hele 390 ml. og en tankvolumen til kædeolie på hele 210 ml.

Slutteligt, så vil den lave vægt også gøre det muligt, at bruge den respektive motorsav i en længere periode uden, at det bliver for hårdt for armene at holde den.

Elektriske motorsave

 

Makita DUC353Z akku kædesav 2 X 18V Li uden batteri og lader – En ergonomisk kædesav, som er nem at håndtere


Makita DUC353Z akku kædesav 2 X 18V Li uden batteri og lader – En ergonomisk kædesav, som er nem at håndtereHvad end det er fordi, du skal bruge en kædesav til på din arbejdsplads, eller fordi du bare vil have mulighed for at save brænde til fyret derhjemme, så skal du have en god kædesav. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken kædesav du vælger. Det er jo de færreste, som vil gå ud og købe en ny hvert år. Derfor skal du have en ordentlig kædesav, der saver godt, og som kan være med dig i mange år. Heldigvis findes der producenter som Makita, der gang på gang leverer kvalitetsværktøj, som virker. Deres DUC353Z-kædesav er ingen undtagelse.

Med en kædesav som denne skal du blot have to batterier på 18 volt. Så får du 36 volt i alt. Disse batterier skal placeres parallelt med saven, og så virker den som en drøm. Du får dog ikke batterierne med i købet, så dem må du bare sørge for at købe til ved siden af. Det gælder også opladeren til batterierne.

DUC353Z-kædesaven er desuden designet til at være særligt ergonomisk, så den er god at holde på og nem at styre. Den er også udviklet til ikke at have voldsomme vibrationer, som kan ellers være forstyrrende for arbejdet. Udover det er der også den fordel ved denne model, at den er særligt støjsvag, så du ikke risikerer at få høreskader, når du står med den. På den måde kan det altså også være en god model at bruge på byggepladser, hvor man hurtigt kan komme til at save meget.

Fordele ved denne kædesav:

  • Den er drevet af to batterier på 18 volt, så du får 36 volt i alt
  • Den er ergonomisk og vibrationssvag, så den er nem at håndtere
  • Den er også støjsvag

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

AL-KO kædesav EKI 2200/40


AL-KO ELKÆDESAV EKS 2400-40Det skal bestemt ikke være nogen hemmelighed, at der ikke er mange producenter af motorsave, der kan konkurrere med ALKO.

Det er dog først indenfor de seneste par år, at de er begyndt at fremstille eldrevne motorsave, da deres primære fokus har været på at fremstille benzindrevne motorsave.

Nu har de dog valgt at bevæge sig ind på markedet for eldrevne motorsave, hvilket de blandt andet har valgt at gøre med AL-KO kædesav EKI 2200/40, der er en elektrisk kædesav, der er blevet udstyret med et 40 cm. Oregon-sværd såvel som en kraftig 2200 W motor.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Ikke nok med det, så er ALKO EKI 2200/40 CM SVÆRD også blevet udstyret med en lyn-kædestrammer til kæden, der selvfølgelig bruges til at sikre en optimal betjening af motorsaven.

ALKO EKI 2200/40 CM SVÆRD er blevet udstyret med et greb, der er blevet designet til at være ergonomisk og behageligt at holde ved – både i forhold til de korte opgaver og de længerevarende opgaver, hvor det er påkrævet, at du skal holde motorsaven i længere tid.

Vægten lyder heller ikke på mere end 5.4 kg., hvilket blot bevidner om, at det er en motorsav, der nemt kan bruges i længere perioder.

I og med, at ALKO EKI 2200/40 CM SVÆRD er blevet udstyret med en motor, der kan yde helt op til 2200 W, så du kan derfor også være helt sikker på, at den er meget effektiv og dermed også kan løse din opgave i løbet af kort tid.

Kæden på denne motorsav er en 3/8”/ 91PJ056X, der kan køre med en hastighed på helt op til 13,5 m/s, hvilket blot endnu engang bevidner om, at der er tale om en meget effektiv motorsav, der hurtigt kan løse dine opgaver.

Guide til købet af din kommende motorsav

Hvis du står i en situation, hvor du har bestemt dig for, at du skal have en ny motorsav eller du blot tænker, at det er på tide at få udskiftet den nuværende, så er der rigtig mange ting, der skal tages op til overvejelse, for det kan være ganske svært at gennemskue markedet og de mange forskellige modeller, der er at finde på det danske marked.

Nedenfor kan du dog finde en lille guide til, hvordan du kan finde frem til din næste motorsav, hvilket kræver, at du først stiller dig selv en masse spørgsmål og på samme måde også sørge for at overveje alle aspekter af købet.

Det er derfor også meget vigtigt, at du ikke sørger for at forhaste dit køb og ender med at købe en sav, som reelt set ikke dækker dine behov eller tværtimod har alt for mange funktioner i forhold til, hvad du egentlig har brug for til de opgaver, som du skal have klaret. Giv dig og god tid, og læs denne motorsav test til ende.

 

Hvad med en god og kraftig buskrydder? Læs vores buskrydder test

Hvilken type motorsav – el- eller benzindreven?

Det er selvfølgelig en rigtig god start, at du bare sætter dig ned og begynder at tænke lidt over, hvilken type motorsav du ønsker, men det er dog langt fra nok. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper forbundet med dit valg, hvorfor du ikke kan vælge en motorsav uden at der følger både fordele og ulemper med dit valg.

Den primære fordel ved at vælge en eldreven motorsav er, at de er langt billigere i drift, end en motorsav, der drives af benzin. Du skal desuden også være opmærksom på, at en motorsav, der drives af el, ikke larmer lige så meget, hvorfor de i mange sammenhæng er at foretrække i parcelhuskvarterer og lignende.

Der er – som sagt – også ulemper ved at vælge en motorsav, der er drevet af el, hvilket er, at de ikke altid er lige så kraftige som de benzindrevne modeller.

Det leder også til, at fordelen ved de benzindrevne er, at de i mange tilfælde er mere kraftige end de eldrevne modeller.

Ydermere, så er de benzindrevne modeller også mere fleksible, da du ikke er afhængig af en ledning, der hele tiden skal være koblet til din motorsav, men du kan derimod bevæge dig frit uden problemer.

Som tidligere nævnt, så er der dog også en ulempe ved en sådan motorsav, da den vil være dyrere i drift, eftersom den er drevet af benzin – og der er rigtig mange modeller, der er gode til at sluge en masse af det.

Derfor kan det være en god idé, hvis du skal have en benzindreven motorsav, at gå på jagt efter én af de mere økonomiske modeller, da du ellers vil komme til at bruge unødigt mange penge på benzin til din motorsav.

Alt det er du blevet meget klogere på, nu hvor du er ved at være ved vejs ende, i denne motorsav test.

Hvad skal motorsaven bruges til?

Du skal naturligvis også have med i dine overvejelser, hvad du skal bruge din motorsav til fremadrettet, for hvis du blot skal bruge den til at trimme lidt buske i din have, så er der bestemt ikke nogen grund til, at du går ud og ofrer mere end maksimalt 2000 kr. på din nye motorsav.

Men hvis du derimod har intentioner om, at skulle bruge motorsaven ude i skoven eller du skal save i lidt større træer, så kan det dog kun være en god idé at ofre lidt ekstra penge på din motorsav. Det er også grunden til, at du skal sørge for at vurdere dit behov ekstra nøje, eftersom det uden tvivl er det vigtigste parameter i forbindelse med valget af din kommende kædesav.

Det kan også være en god idé, at vurdere de forskellige muligheder på baggrund af antallet af hestekræfter, som den respektive sav kan yde, for hvis du blot skal trimme et par buske og save lidt brænde, så er der ikke behov for mere end 1-2 HK.

Her kan du se 6 trin til en vellykket træfældning, og hos arbejdstilsynet kan du læse om regler for arbejde med motorsav.

Er det vigtigt for dig, at det er bestemt brand/producent?

Det er vigtigt at understrege, at det ikke skal gå hen og blive en spørgsmål om “religion”, men derimod blot et spørgsmål om dine præferencer, for det afhænger naturligvis meget af hvem man spørger, om hvilket brand/producent de foretrækker.

Derfor kan det godt være en god idé, at du starter med at læse en række forskellige og neutrale anmeldelser på nettet, der giver dig en mulighed for at få en forståelse for de forskellige producenter, uden at der bliver lagt fokus på et bestemt brand.

Endvidere, så kan det også være en god idé, at finde en række øvrige tests alá denne, da det kan give dig et godt overblik over markedet og så har du også mulighed for at se, hvilke af de mange producenter, der ser ud til at klare sig bedst i de forskellige tests, for det er naturligvis en god indikator for, om der er et bestemt brand, der er bedre end andre.

Her kan du se en video om hvordan du skærper kæden på din motorsav.

 

Denne side er anmeldt af: Simon T. Lind Rating 10/10

 

Forfatter