Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være svært at vælge en fremtidig grill.

Markedet er stort og der er derfor mange valgmuligheder, men det er ikke ensbetydende med, at det gør det nemt, at vælge dine fremtidige gasgrill, for da du pludselig har mange valgmuligheder, så bliver det også sværere at frasortere de modeller, som reelt set ikke har din interesse.

Det er dog meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med valget af din kommende gasgrill, for det kommer du blot til at fortryde på sigt.

Det handler derfor om at identificere dig med dine behov og krav, skrive dem ned og bruge dem til at finde din kommende gasgrill – og dertil kan det være en god idé at tage udgangspunkt i en gasgrill test som denne, hvor du bliver præsenteret for et udvalg af gode og kvalitetsrigtige gasgriller, der befinder sig i forskellige prisleje og har forskellige fordele og ulemper.

Hvad med et glas veltempereret vin til maden? Se vores vinkøleskab test her


Weber Q3200 Gasgrill – transportabel gasgrill med vogn

Weber Q 3200 gasgrill

Hvis man før har ledt efter en gasgrill, så ved man formentlig også at Weber er et stort og kendt brand indenfor netop grill og grilltilbehør. Derfor kommer vi heller ikke udenom denne topprofessionelle gasgrill fra Weber.

Weber Q3200 gasgrill kommer i et sort design med Webers klassiske runde former på grill og medfølgende vogn. Med denne grill kan man sagtens tilberede grillmad til op til 6 personer på en og samme tid.

Fordele

 • Integreret termometer
 • Ikke for stor
 • Trinløs varmestyring
Ulemper

 • Færre brændere end konkurrenterne

Specifikationer:

 • Elektronisk tænding
 • Integreret termometer: Ja
 • Trinløs varmestyring
 • Vægt: 39,2
 • Dimension: 141×127,6×76,2 cm
 • Brændere: 2

Det er en god størrelse grill, som gør at man kan servere tilpas meget mad, uden at den bliver alt for stor og tager en masse plads. Bordene på siden af grillen kan bruges til at stille ting fra på eller man kan skære kød eller grøntsager lige ved grillen. Disse borde kan tilmed tages af eller klappes ind, således at grillen fylder mindre når den ikke er i brug.

Q3200 har to brændere under ristene, som er lavet i porcelænsemaljeret støbejern, og så har den elektronisk tænding, så man kan regne med at få gang i grillen, når man har lyst til at bruge den. Grillen har indbygget termometer, som gør det muligt at følge med i temperaturen i grillen, når låget er klappet ned.

Der medfølger stegerist og cover når man køber denne grill. Dette gør det muligt at løfte maden fra stegefladen, og fedt og saft løber væk fra brænderne. Weber luksuscover gør det nemt at passe på sin grill når den ikke bruges, og den står udenfor i alt slags vejr.

Den medfølgende vogn får grillen op i en god højde og gør samtidig, at man kan have sin gasflaske stående inde bag gitteret, så grillen stadig ser pæn ud mens den bruges.

Varmen i grillen styres på de to termostater som giver varme til de to brændere, og det er derfor let at regulere og styre varmen inde i grillen, så maden bliver tilberedt lige som man vil have det.

Broil King Baron 590 – gasgrill med mange brændere

Broil King Baron 590 gasgrill

Broil King er et mærke som er kendt for at lave ekstravagante grill, og denne grill befinder sig midt imellem de helt store luksusmodeller og de lidt mindre gasgrill fra den canadiske grillproducent.

Med denne model får man en forholdsvis stor gasgrill, der sagtens kan lave mad til den store familie og når der kommer gæster på besøg. Når der står ”forholdsvis”, så betyder det ikke at den ikke er stor fordi det er den faktisk ift. de fleste andre gasgrill på markedet, men Broil King laver bare flere varianter, som er større til de helt store grillentusiaster der skal grille til større familier eller arrangementer.

Fordele

 • God mængde brændere
 • Livstidsgaranti
Ulemper

 • Høj pris

Specifikationer:

 • Grillareal: 81×44 cm
 • Sammenklappelige sideborde
 • Smart Flav-R-Wawe teknik
 • Elektrisk rotisserisbrænder
 • Brændere: 5
 • Dimension: 160 x 117 x 61 cm
 • Grillareal: 81 x 44 cm
 • Sidebrænder: Ja

Med Baron 590 får man en gasgrill, der består af én stor grillovn med 5 brændere under risten, som alle kan reguleres individuelt på termostaterne foran på grillen. På denne måde kan man opnå de optimale temperaturer og brændeintensitet lige dér hvor man ønsker det.

Smedejernsristene giver kødet de helt rigtige grillede striber, og de er utrolig holdbare og solide. Hvis man passer lidt på dem, kan de sagtens holde i mange år.

Gasgrillen tændes ved hjælp af det elektroniske tændingssystem, som gør at man kan regne med den tænder hver eneste gang.

Grillen har et såkaldt Flav-R-Wave-system, som samler og fordamper fedt og saft fra kødet, hvilket er med til at gøre kødet ekstra saftigt og give det en lækker grillsmag.

Ved siden af grillen, er der to borde hvor man kan sætte ting af på eller skære kød og grøntsager lige ved grillen. Under det venstre bord befinder der faktisk også en ekstra sidebrænder, hvor man kan tilberede eller opvarme sin mad eller tilbehør. Under grillen er der god plads til både grilltilbehør og gasflaske, så den er godt gemt af vejen, mens man bruger grillen.

Broil King giver livstidsgaranti på de elementer, der er lavet af aluminium, mens der er 10 års garanti på brænderne og 2 års garanti på de sidste dele og lakeringen.

Everdure Furnace Gasgrill

Everdure Furnace Gasgrill gasgrill

Furnace fra Everdure er verdens hurtigste og mest kraftfulde grill, i den forstand, at det kun tager omkring fem minutter fra du starter den, til du kan gå i gang med at grille dine råvarer.

Det er der ikke andre der kommer i nærheden af, og det giver dig lidt flere muligheder som grill entusiast. Det betyder blandt andet, at du kan være lidt mere spontan i dine beslutninger, om det er grilltid eller ikke.

Med den enorme grillkraft vil du også kunne tilberede dine retter noget hurtigere end normalt, og det betyder, at de sultne maver, ikke sakl vente i timevis på den færdige mad.

Med de tre brændere på denne model, kan du tilberede flere retter ad gangen, og det betyder også, at din tilberedningstid bliver væsentligt reduceret. Hurtig grillmad er perfekt for jer, som gerne vil have tid i overskud til mere aftenhygge, for eksempel med spil, musik eller noget helt tredje.

Furnace gasgrill er helt perfekt til dig som er lidt mere kræsen, i forhold til udstyr, og som forventer, at alt er perfekt omkring logistikken.

Det eneste du skal tænke på er, at finde de bedste opskrifter, og så lave nogle af dine favoritretter, til glæde for dig selv, familien eller venner som du har inviteret til lækker grillmad hjemme i haven.

Furnace fra Everdure af Heston Blumenthal har topkarakteren 4,5 ud af 5, fra 6 brugere her. Dermed skulle der vist være garanti for, at det er en grill i absolut topklasse.

COBB Premier Gas – transportabel lille gasgrill

COBB Premier Gas

Den sidste i denne gasgrill test er en unik, kompakt lille gasgrill, der faktisk har over 10 år på bagen.

Ideen til grillen stammer fra Sydafrika, hvor man søgte at lave en rejsevenlig grill. Modellen blev i 2003 kåret som årets opfindelse af The Times. Samme år vandt den også priser som året bedste nyhed og bedste BBQ grill ved den internationale EXPO messe.

COBB Premier Gas er yderst populær blandt campingfolket, da den er nem at medbringe nærmest alle steder. Den vejer kun omkring fire kilo. Tag den med på stranden, i skoven, i parken, på sejltur, på cykelferie osv. Brug den også gerne hjemme på altanen – det er helt sikkert.

Det lille vidunder er udformet i børstet rustfrit stål, der kan holde til lidt af hvert. COBB Premier Gas er godt isoleret, således at varmen udnyttes bedst muligt.

Den er generelt meget økonomisk, da den kan bruges i op til tre timer på blot én gasdåse. Isoleringen sikrer også at du ikke brænder dig på siderne af grillen, når den er i brug.

Grillen er meget alsidig i brug, da du både kan bruge den som en traditionel grill til stegning af bøffer og pølser, men du har også mulighed for at tilberede fx røget laks, kartofler og grøntsager.

En enkel bruger har givet denne gasgrill 9,7 ud af 10 hos Testfreaks, og her har den fået 4,4 ud af 5 stjerner fra 8 brugere. Alt i alt, så har den fået rigtige høje karakterer, men dog ikke fra så mange brugere, men generelt plejer høje bruger karakterer, at være en rigtig god indikator, også selvom at det kun er fra 9 brugere i alt.

Grillkokkerier.dk har lavet en stor gennemgang og test af denne gasgrill. Den kan du se her.

Hvad med en ordentlig græsslåmaskine?Læs vores havetraktor test her

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Weber Q1000 Gasgrill

Weber Q1000 Gasgrill

Denne model fra Weber er den mindste i Q-serien, og den henvender sig til forbrugeren, som gerne vil have en lille smart grill til brug derhjemme, men som også er super nem at tage med tage med sig, hvis man ønsker det.

Den har en perfekt størrelse til, at man lige kan tage grillen og gasflasken under armen og så tage i skoven eller på stranden med vennerne og hygge sig med lækker grillmad.

Weber Q1000 har en slange, som passer til de små gasflasker på 445 gram. Den tændes på den elektroniske tændingsknap, som tænder brænderen under risten.

Man kan regulere varmen på den termostat der sidder på siden af grillen, så grillmaden kan tilberedes lige som man vil have det.

Grillarealet er på 42,5 x 32 cm., hvilket gør det muligt at tilberede mad til det lille selskab derhjemme eller ude på tur. Der er 5 års garanti på grillen.

Weber Spirit Original E-320 –

Weber Gasgrill Spirit Original E-320 gasgrill

Weber Spirit Original E-320 – GBS gasgrill er en gedigen gasgrill, der er udstyret med Webers Gourmet BBQ System Grillrist.

Der er – uden tvivl – tale om en grill, der rummer alt, hvad du har brug for, uanset om du blot skal grille et par pølser til dig og dine familiemedlemmer eller om du derimod skal grille kød til et stort festmåltid og en større mængde gæster.

Det er desuden en perfekt gasgrill for dig, der gerne vil igang med at grille på gas, da den er meget simpel at have med at gøre og ikke kræver forhenværende erfaring med gasgrills.

Med andre ord, så er der tale om en grill, der er et godt udgangspunkt for dig, der ønsker en fornuftig gasgrill, der hverken har et væld af overflødige funktioner, som du ikke kommer til at få brug for, men på den anden side, så kommer du heller ikke til at mangle funktioner.

Weber Spirit Original E-320 – GBS gasgrill er desuden udstyret med hele tre forskellige brændere, hvilket betyder, at der er tale om en gasgrill, der er velegnet til flere forskellige former for grillmetoder – eksempelvis vil du få mulighed for at veksle mellem direkte og indirekte varme, så du kan bruge lige netop dén grillmetode, som du har brug for.

Ydermere, så er grillen også udstyret med sideblus, der blandt andet kan bruges til tilberedning af kartofler, sauce eller grillede grøntsager.

Som enhver anden gasgrill fra Weber i denne kaliber, så er den selvfølgelig også blevet udstyret med trinløs regulering af gas, der gør det nemt at styre varmen og samtidig har den også et stort grillareal og et gasforbrug, der lyder på 9,36 kw/t.

Grillen har en god størrelse til baghaven, da den måler 116 cm. i højden, 132 cm. i bredden og 62 cm. i dybden.

13 brugere har givet grillen 3,6 i karakter ud af 5. Det kan du se her.

Nexgrill Evolution 4B+

Nexgrill gasgrill 4B deluxe med 4 brændere plus 1Med denne gasgrill fra Nexgrill er du et stykke foran på point i forhold dine naboer og venner. Her får du et af markedets bedste og mest imponerende udekøkkener, som du kan få glæde af i rigtig mange år fremover.

Kvaliteten er helt i top, og det er fremstillet i de mest robuste materialer, stål og støbejern, der gør, at det tåler al slags vejrlig, når bare du dækker det til med et dække.

Hvis du elsker at grille og servere de bedste måltider for familie og venner, så har du alle muligheder med fire brændere og en sidebrænder, som betyder, at du kan tilberede mange forskellige retter samtidigt.

Fordele

 • Integreret termometer
 • Mange brændere
 • Massere af tilbehør
 • Stor grillflade
Ulemper

 • Svær at samle

Specifikationer:

 • Brændere: 4
 • Sidebrænder: Ja
 • Elektronisk tænding
 • Grillareal: 68,1 x 43,8
 • Sidebord: Ja
 • Integreret termometer: Ja

Om du skal stege, koge eller lave sauce, så kan du gøre det let og elegant med de mange brændere. Fordelen ved en gasgrill er ikke til at komme udenom, når det skal laves mad til mange sultne maver.

Du kommer hurtigere i gang, og det tager kortere tid. De store grillflader gør, at du kan lave mad til mange på en gang, og derfor egner denne grill fra Nexgrill sig super godt til fester eller andre events, hvor der kommer mange gæster, for at nyde dine dejlige retter.

Leveres med grilludstyr, for eksempel en spatel, en tang og en fork. Du får også et rotisseri med motor, så du kan grille en hel kylling eller flæskesteg.

Gasgrill fra Nexgrill – DeLuxe 5B++

Nexgrill Gasgrill DeLuxe 5B++Når du skal samle familien til et dejligt grillarrangement, når vejret bliver til skønt sommervejr, så skal du have det bedste grilludstyr, og det samme gælder grillen. Har du den bedste grill, er der ikke noget der kan gå galt.

Det smarte med en gasgrill er, at du meget nemmere kan styre varmen, og dermed stegningen, end for eksempel med en kulgrill.

Det giver også andre fordele, blandt andet tiden, hvor du måske skal vente en halv time med at komme i gang med at stege på en kulgrill, så tager det kun ti minutter med en gasgrill.

Denne model fra Rösle, er toppen af poppen, som man siger. Her får du en grill med sidebord, et helt udekøkken, så alle muligheder er åbne.

Gasgrillen har fire brændere plus en sidebrænder, og det betyder, at du kan tilberede flere ting på en gang samtidig, og også holde retter lune, lave sauce med mere, mens du steger noget helt tredje færdigt. dine gæster bliver vildt imponeret over både dine gatronomiske evner, og at du formår, at lave maden færdigt så hurtigt.

Ikke meget spildtid med en gasgrill, og super lækre middagsretter på ingen tid. Super grill med store grillflader, termometre, lys i knapper og meget mere, gør det til en leg at grille.

Bon-fire gasgrill 2B

Bon-Fire gasgrill 2B

Med Bon-fire gasgrill 2B får du utroligt en super smart og kompakt grill, der sagtens kan måle sig med de øvrige modeller i denne artikel.

Bon-fire gasgrill 2B er udformet i rustfrit stål, der sagtens kan modstå det danske vejr. Der sker således ikke noget ved at lade den stå ude hele sommerhalvåret. Dog kan det alligevel være en god idé at stille den lidt i læ, hvis du ønsker at den skal holde længe. Lågen er emaljeret for en lettere rengøring.

Der er relativ god plads på grillen, trods det kompakte design. Grillen er designet med to gasbrændere, som hver især kan reguleres i temperatur, således at du kan tilberede mad ved to forskellige temperaturer på samme tid. Grillen tændes let med den elektroniske tænding.

Gasflasken er gemt væk i skabet under grillen.

På hver side af grillen er et sidebord, som kan klappes op, når du bruger den. Her er plads til at stille marinade, krydderier, et glas rødvin og, hvad du ellers bruger når du står og griller. Der er også ophæng til viskestykker og redskaber til grillen.

Denne gasgrill har fået karakteren 3,3 ud af 5 af 3 brugere på denne side.

Ville det ikke være dejligt hvis græsset blev slået, mens du griller! Læs vores robotplæneklipper test her

Skal jeg vælge en gasgrill eller en kulgrill?

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at vælge en gasgrill, men på samme måde, så er der også både fordele og ulemper ved at gøre brug af kulgrill.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at det folk primært bliver motiveret af, når det kommer til at skulle købe en gasgrill, så er det, at den er klar i løbet af blot fem minutter og den kan bruges året rundt i al slags vejr.

Det betyder selvfølgelig også, at du ikke behøver at vente på at den bliver klar, og du kan samtidig også grille ved konstant temperatur i længere tid ad gangen.

Hvis du er typen, der godt kan lide at grill og du godt kan lide at gøre det ofte, så er der ikke nogen tvivl om, at du er bedst tjent ved at vælge en gasgrill i stedet for en kulgrill. Dertil er det også billigere i længden at have en grill, der drives af en gasflaske og ikke grillbriketter.

Det er heller ikke noget problem at få gang i grillen, for du tænder bare for gassen og trykker på en knap, og så er der tændt op – mere er der ikke i dét. Faktum er, at det faktisk er nærmest lige så nemt at gøre brug af en gasgrill som det er at gøre brug af en ovn. Du skal vælge en gasgrill, hvis du gerne vil have en grill, der er nem at have med at gøre.

Berlingske har udgivet et par artikler, hvor de i den første af dem, skriver om hvad vi foretrækker at grille med, gas eller kul. Den kan du læse her. I den næste giver de dig 4 gode tip til grillmetoder. Fyens.dk har udgivet den endeløse grillguide.

Der er også et forum fyldt med rigtig gode og brugbare tips til at grille. Det kan du se her. Sidst, men ikke mindst, kan du se det danske grilllandshold’s hjemmeside her.

Fordele ved at vælge en gasgrill

Som sagt, så kommer du ikke udenom, at der både er fordele og ulemper ved at vælge en gasgrill, men du kan dog være helt sikker på, at de mange fordele kommer til at overskygge de ulemper, der også følger med ved, at vælge en gasgrill.

Du kan se nogle af de mest væsentlige fordele nedenfor:

1. Du opnår den ønskede temperatur på kun 5 til 10 minutter, hvor du ved en kulgrill hurtigt kan komme til at vente 30 minutter på, at kullene er klar til brug og har opnået en temperatur, som du kan bruge til at grille på – det problem har du ikke ved en gasgrill, da du bare skal trykke på en knap.

2. Du har mulighed for at holde en konstant temperatur, hvis det ønskes. Der er ikke noget kul, der skal holde en vis temperatur, hvilket selvfølgelig gør den gasgrill velegnet til tilberedning af stege, hele kyllinger og ting, der skal grilles i længere tid.

3. Hvis du bruger en gasgrill, så forurener det ikke på samme måde, som hvis du i stedet havde brugt en kulgrill, da forbrændingen er ren. Hvis du er typen, der tænker lidt på miljøet, så kommer du ikke udenom, at du også er typen, der skal have en gasgrill.

4. Du kender med garanti også til problemerne med at skulle holde en kulgrill ren, da du hele tiden skal sørge for at rense den fra diverse kulrester. Det skal du ikke med en gasgrill, da den udelukkende gør brug af gas og der sker dermed ikke nogen forbrænding af kul.

5. Der sker ingen røgdannelse under optænding, hvis du vælger at gøre brug af en gasgrill, da du ikke decideret skal tænde ild til noget, som du skal med en kulgrill. Det er derimod blot gas, der står for at skabe den ild og varme, som du skal bruge til at grille, hvad end du har tænkt dig at grille.

Ulemper ved at vælge en gasgrill

Uanset hvilken form for gasgrill, du har intentioner om at gøre brug af, så kommer du ikke udenom, at der også er nogle ulemper forbundet med dit valg af grill.

Det gælder både i forhold til andre gasgriller, men naturligvis også i forhold til kulgriller, som mange folk ikke helt kan finde ud af, om de skal vælge i stedet for en gasgrill.

1. Der har været meget diskussion om, hvorvidt det er muligt at opnå den eftertragtede grillsmag ved at gøre brug af en gasgrill eller ej. Der skal ikke være nogen tvivl om, at der kan være en forskel, men rigtig mange synes faktisk ikke, at de kan smage forskel, så det er nok mere et spørgsmål hvor raffinerede dine smagsløg er.

2. Det kan være dyrere for dig, at skulle anskaffe dig en gasgrill. Prisen for en gasgrill er for det meste lidt højere end på en tilsvarende kulgrill..

3. I og med, at en gasgrill ofte er lidt større end en kulgrill, så vil du selvfølgelig også opleve, at den er mere besværlig at flytte rundt på. Det er dog også sjældent, at du flytter rundt på en grill, der blot skal bruges derhjemme, da den som regel bare står placeret ét bestemt sted – enten på terrassen eller i baghaven, og desuden er de fleste udstyret med hjul.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter