Plæneklipper test – Her er de bedste plæneklippere!

Rate this post

Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig meget, der skal tages op til overvejelse, hvis du skal anskaffe dig en ny plæneklipper – og det er med garanti også derfor, at du har valgt at klikke dig ind på denne plæneklipper test.

Faktum er dog, at det ikke bliver nemmere af, at du har en græsplæne i almindelig villastørrelse, da det blot gør valgmulighederne endnu større, eftersom langt de fleste plæneklippere sagtens kan håndtere græsplæner, der har en sådan størrelse.

Selv en håndskubber uden motor vil kunne klare en sådan græsplæne, hvorfor det i bund og grund handler om egne præferencer, men naturligvis også om dine behov og krav, for det kan også sagtens være, at du ikke har tiden, lysten eller i det hele taget muligheden for at skubbe din græsslåmaskine på egen hånd og derfor har behov for én med en god motor.

På samme vis kan det også være, at du bare ikke har en græsplæne i almindelig villastørrelse, men derimod en plæne, der er meget større end det.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Elektriske plæneklippere

 

Gardena PowerMax 42 E

Gardena PowerMax 42 E
2.804 kr.

Gardena har designet denne lidt atypiske, men yderst økonomiske plæneklipper. Modellen kører nemlig ikke på benzin, men har en eldrevet motor i stedet.

Selvom Gardena PowerMax 42 E køre på el frem for benzin, kan den sagten yde et tilfredsstillende arbejde alligevel.

Den kraftfulde PowerPlus er på hele 1700 watt med geardrev med drejningsmoment, der giver en effektiv plæneklipning med udelukkende flotte resultater.

Modellen er ideel til plæner på op til 800 m2.

Du bestemmer selv, om du vil sætte opsamleren på og samle alt græsset sammen, eller om du ønsker at forfordele det nyklippede græs på plænen som en slags gødning. Opsamleren er på 29 liter.

Det ergonomiske design af Gardena PowerMax 42 E sikrer at græsslåning bliver en leg.

Maskinen vejer kun 12,2 kg, hvilket gør, at den ikke er så tung at køre med, og opsamleren kan have helt op til 50 L.

klippebredden er på 42 cm. Højden kan justeres i 5 trin, og det kan samme kan håndtaget, hvilket gør den yderst fleksibel.

Plæneklipperen fylder ikke så meget og er nem at pakke væk, når den ikke er i brug. Brug evt. det ekstra bærehånd til at flytte den på plads i skuret eller garagen.

Udstyr, funktioner og indkøbspris taget i betragtning, så får du rigtig meget plæneklipper for pengene her.

Plæneklipperen har fået en karakter på 4,0 ud af 5 fra mere end 40 brugere. En ganske pæn karakter for en plæneklipper i den prisklasse. Du kan se anmeldelserne her.

LÆS OGSÅ: Plænelufter test

AL-KO Classic 3,82 SE plæneklipper

AL-KO Classic 3,82 SE plæneklipper
688 kr.

AL-KO Classic 3,82 SE plæneklipper er den perfekte plæneklipper til dig, der gerne vil kunne slå græs på effektiv vis uden at forurene eller være højlydt.

Du kan nemt slå græsplæner med et areal, der lyder på helt op til 600 m2 med denne plæneklipper, hvorfor den er et rigtig godt alternativ til den benzindrevne plæneklipper, hvilket betyder, at den ikke larmer og forurener lige så meget som en benzindreven plæneklipper.

Endvidere, så er denne model også blevet udstyret med en rummelig opsamler, der kan indeholde helt op til 37 liter græs, hvilket selvfølgelig betyder, at du ikke skal bruge din tid på at rive græs sammen bagefter, da plæneklipperen sørger for det hele.

Du har dog også mulighed for at gøre brug af den indbyggede biofunktion, der i stedet for at samle det op sørger for at det bliver findelt og ført tilbage i plænen, hvor det kommer til at give ny næring til græsset.

Du har mulighed for at indstille det ergonomiske skaft, da det både kan indstilles i højden, så det passer til lige netop dine behov og krav.

Det gør ikke blot at dit havearbejde bliver langt nemmere, men ikke nok med det, så er det også med til at sikre, at du ikke belaster din ryg og dine skuldre.

Ydermere, så har motoren en samlet ydelse på 1.400 Watt, hvilket er mere end nok til at klare en græsplæne, der har et areal på helt op til 600 m2.

Slutteligt, så er det også nemt at opbevare den i et skur, hvor der ikke er synderligt meget plads, da du har mulighed for at tage opsamleren af og klappe skaftet sammen, hvilket vil få den til at fylde så lidt som overhovedet muligt.

LÆS OGSÅ: Løvsuger test

Benzin plæneklippere

McCulloch M53-190AWRPX

McCulloch M53-190AWRPX
4.995 kr.

Klassisk, benzindrevet plæneklipper.

McCulloch M53-190AWRPX har en kraftig, benzindrevet motor på 3400 watt fabrikeret af Honda. Benzintanken har en kapacitet på 0,9 liter. Med Auto Prime startes plæneklipperen let. Det er således slut med at stå og hive og slide i træksnoren for at aktivere motoren.

Hastigheden kan indstilles trinløst så den passer til dit tempo med FlexiSpeed. Langsom eller hurtig. Ligeledes er det selvfølgelig også muligt at indstille stang og håndtag, så det passer til din højde. Den slidstærke PX3 stålklinge klipper græsset til perfektion hver gang og mange år ud i fremtiden.

Monter den 60 liter store opsamler og spar tiden med at stå og rive sammen efter endt klipning. Det afklippede græs kan du fx efterfølgende smide i komposten eller på genbrugspladsen.

Du kan også vælge at bruge BioKlip funktionen, hvor det afklippede græs returneres på plænen som gødning.

Når du er færdig med at klippe plænen, kan du let rengøre understel og klinge. McCulloch M53-190AWRPX er nemlig udstyret med en speciel studs, hvor der kan tilsluttes en vandslange. Tænd for vandet, så går det hele af sig selv derefter.

LÆS OGSÅ: Græstrimmer test

Texas DS51 Combi

Texas DS51 Combi
719 kr.

Hvis du er på jagt efter en motordreven plæneklipper, så har du fundet den. Med Texas DS51 Combi er du sikret en pæn og nærmest misundelsesværdig græsplæne hver gang du tager din plæneklipper frem og slår din græsplæne.

Det skal desuden også nævnes, at der er tale om en lille plæneklipper, hvilket naturligvis betyder, at den er nem at skubbe rundt og opbevare.

Hvis du ikke har synderligt meget plads at gøre godt med i forbindelse med selve opbevaringen af din plæneklipper, så er der ikke nogen tvivl om, at denne Texas DS51 Combi-plæneklipper er et rigtig godt valg, da den ikke fylder lige så meget som andre plæneklippere, når den er blevet foldet sammen.

Endvidere, så er plæneklipperen blevet udstyret med en Powerline TG470 139cc motor, der har en klippebredde på godt og vel 51 cm. såvel som 8″ baghjul.

Du har mulighed for at indstille højden i hele 6 forskellige positioner, hvorfor der med garanti også er en højde, der passer til lige netop dig og din græsplæne.

Modsat mange andre plæneklippere, så er Texas DS51 Combi ikke blevet udstyret med en opsamler-funktion og dermed heller ikke en beholder til det græs, der skulle være samlet op af maskinen.

Den er i stedet blevet udstyret med sideudkast/bioklip – hvis du ikke har hørt om det før, så går bioklip i alt sin enkelthed ud på, at den findeler græsset og sørger for at det bliver spredt ud over plænen som en form for gødning.

Du skal derfor ikke være bange for, at der kommer til at ligge store klumper græs rundt omkring på din græsplæne, men derimod vil det blive hakket fint og spredt ud på hele græsplænen, hvor det – som sagt – vil kunne fungere som gødning.

Der er tale om en god og alsidig græsslåmaskine (plæneklipper), der kan klare langt de flestes behov og krav, hvorfor den passer rigtig godt til et dansk hjem.

LÆS OGSÅ: Motorsav test

Premium 5380TR/W, plæneklipper med lidt ekstra

Premium 5380TR/W
3.799 kr.

Den klassiske TEXAS plæneklippers innovative Premium serie er specielt udviklet til at imødekomme selv de mest kræsne brugers behov.

Så har du brug for lidt ekstra forkælelse, er du på det rette spor.

Denne benzindrevet, selvkørende plæneklipper har selvfølgelig elektrisk startfunktion, men Premium serien er også udstyret med lidt ekstra af det hele.

Premium 5380TR/Whar en kraftig B&S motor på 161 cc, som er en af de bedste på markedet.

Brugernes komfort blev ligeledes prioriteret meget højt.

Udover komfortstyr og praktisk frontintegreret løftehåndtag, har TEXAS også sørget for at denne plæneklipper har central højdejustering, vaskestuds og store baghjul, for at gøre oplevelsen endnu mere behageligt for dig.

Premium 5380TR/Whar endvidere en 4-1 funktion, der betyder mulighed for bioklip, bagudkast, sideudkast og opsamling.

Med en helt ny design har TEXAS også givet denne planklipper nye klippeskjold, der giver 53cm klippebredde, som er med til at sikre en forbedret opsamlingsevne, uanset hvilken type græs du skal slå.

Denne model kan opsamle helt op til 65l græs ad gangen.

Premium serien har også fået et nyt type styr, der sikrer at plæneklipperens opsamler kan løftes op imellem styrrørene, og dermed giver dig mulighed for endnu nemmere tømning af kassen.

Klippehøjden kan justeres mellem 28-75mm med højdejusteringshåndtaget, der kan stilles i helt op til 6 forskellige positioner.

Premium 5380TR/Wer der ikke sparet på noget, så du kan nemt og hurtigt pleje din græsplæne.

Har du også behov for en god og effektiv buskrydder? Se vores buskrydder test

AL-KO Classic 5.15 SP-B

Gudenaa 5.14 SPE-A Plus
0 kr.

Det er naturligvis ikke pointen med en plæneklipper, at den skal gøre det vanskeligere eller mere udfordrende for dig, at slå dit græs – den skal derimod have den modsatte effekt, da den skal gøre det meget nemmere for dig og med denne plæneklipper fra AL-KO, så kan du være helt sikker på, at det bliver så let som en leg, at få slået din græsplæne.

Med den næste i vores plælneklipper test, AL-KO Classic 5.15 SP-B, kan du klare græsslåningen med et snuptag, hvilket du kan takke maskinens automatiske fremdrift for.

Du skal derfor ikke selv bruge dine kræfter på at skubbe den, men derimod bare koncentrere dig om, at styre retningen på den og nyde, at din græsplæne bliver pæn og nydelig uden, at du selv skal til at kæmpe for det.

AL-KO Classic 5.15 SP-B er en maskine, der nemt kan håndtere flere forskellige opgaver på én gang, da den både kan sørge for at klippe græsset, samle den op og så er den også i stand til at bioklippe, der er en meget eftertragtet funktion, der sørger for at afklippede græs bliver findelt og efterfølgende ført tilbage på græsplænen, hvor det kan give græsset ny næring.

Det betyder også, at bioklip er en meget naturlig og miljøvenlig måde at pleje din græsplæne på, men hvis du ikke ønsker at have løst græs liggende, så kan du i stedet bare bruge den rummelig opsamler, der nemt kan klare at skulle indeholde græsset fra en komplet villagræsplæne, uden at skulle tømmes flere gange.

Endvidere, så er der også tale om en plæneklipper, der giver dig optimale arbejdsforhold og samtidig er den konstruere på en sådan vis, at den belaster din krop mindst muligt.

Plæneklipperen er desuden også blevet udstyret med et håndtag foran, der gør det nemt at løfte den over trin eller andre forhindringer i haven.

Græsindsamleren kan holde helt op til 65 liter. Den har en klippebrede på 51 cm. og en klippehøjde på 8 cm. Klippehøjden kan selvfølgelig justeres alt efter behov.

LÆS OGSÅ: Gasgrill test

Håndskubber

AL-KO Gudenaa cylinderplæneklipper GU 400

Gudenaa GU 400
899 kr.

Der er mange muligheder, hvis du skal have en ny græsslåmaskine, men det inkluderer blandt andet en håndskubber, der – uden tvivl – er den mest lavpraktiske form for plæneklipper, men det ændrer dog ikke på, at du sagtens kan finde en effektiv håndskubber, hvilket blandt andet inkluderer AL-KO Gudenaa cylinderplæneklipper GU 400.

Det er en meget kraftig cylinderklipper med selvskærpende knive, der kan klippe græsset på særdeles effektiv vis, da den klipper græsset som en saks ville gøre det og det giver en flot grøn græsplæne, som folk kun kan være misundelige over.

Endvidere, så er der mulighed for at gøre brug af AL-KO Gudenaa cylinderplæneklipper GU 400 til græsarealer på helt op til 500 m2, hvorfor rigtig mange græsplæner kan klippes med denne plæneklipper, så uanset om du har en græsplæne på blot et par hundrede m2 eller helt op til de føromtalte 500 m2, så kan du sagtens bruge denne plæneklipper.

AL-KO Gudenaa cylinderplæneklipper GU 400 har en klippebredde, der lyder på helt op til 40 cm., hvilket er ganske pænt for en håndskubber, mens du har mulighed for at justere klippehøjden til flere forskellige højder, der varierer mellem 19 mm. og 38 mm.

Endvidere, så er den blevet udstyret med en klippecylinder, der lyder på 150 mm. og hele 5 stålknive, der skærer med en bestemt skæreteknik, så knivene skærper sig selv.

Ydermere, så er AL-KO Gudenaa cylinderplæneklipper GU 400 udstyret med hjul, der har en diameter, der lyder på godt og vel 200 mm., mens vægten lyder på 14,0 kg., hvilket betyder, at den ikke kræver synderligt meget at skubbe rundt med på din græsplæne.

Den er derfor rigtig nem at have med at gøre, da den er brugervenlig og ikke vejer synderligt meget, hvorfor langt de fleste kan gøre brug af en håndskubber som denne.

 

LÆS OGSÅ: Havetraktor test

Texas Rider 6100ES havetraktor, nem og hurtig græsslåning

Texas Rider 6100ES havetraktor
8.599 kr.

Rider 6100ESer en af markedets bedste lille havetraktor, hvis du ikke har store forventninger, og ikke har en for stor have.

Den er velegnet til haver mellem 600-1200 m2.

Er du træt af at gå rund med din plæneklipper, eller har problemer med dine ben eller ryg, kan en plænetraktor som denne kan være en god investering for dig.

Den kræver ikke meget, er nemt at betjene og græsslåningen går meget hurtigere.

Med Rider 6100ESkan du sidde ned og lade denne kompakt lille havetraktor gøre alt arbejdet for dig. Blot et tryk på en knap og du er i gang.

Den er nem at komme rund med, og du kan justere klippehøjden helt op til 5 positioner, afhængig af, hvor høj du vil have dit græs skal blive.

Så hvis du ønsker kort græs et sted i haven og langt græs et andet sted, kan dette sagtens lade sig gøre, uden at du skal rejse dig fra dit sæde.

Rider 6100ES er udstyret med en 200 cc motor, 5 gear, og har hastighed mellem 1,5-4,6 km i timen. Plastikskjoldet på overfladen kan løftes op, som giver en rigtig god adgang til motoren.

Den har et klippebrede på 61cm, og har sideudkast, men ikke opsamler.

Rider 6100EShar også en anhængertræk, som du kan bruge til at køre med en lille vogn på, med maksimum 25kg last.

Da denne er en af de mindre havetraktorer på markedet, anbefales den kun til haver uden stejle stigninger.

Sådan finder du den bedste plæneklipper for dit vedkommende

Der er rigtig mange ting, der skal tages med i dine overvejelser, når du skal ud og investere i en ny plæneklipper, men det understreger blot det faktum, at det er vigtigt, at du sørger for at overveje ethvert aspekt af købet, da det naturligvis er med til at forhøje chancen for, at du ender ud med den helt perfekte plæneklipper for dit vedkommende.

Det er derfor at vi har lavet denne plæneklipper test, så du, hurtigt og nemt, kan finde den plæneklipper der passer til lige præcis dit behov.

Der er nemlig ikke meget, der er lige så irriterende som at skulle slå en græsplæne med en plæneklipper, der ikke just er velegnet til den form for græs, der skal slås eller den størrelse af græsplæne, der skal klares, for hvis du eksempelvis har en græsplæne, der er flere tusinde m2 stor, så er du nok bedre tjent med en havetraktor i stedet for en plæneklipper.

Hvis du derimod ikke har en nær så stor græsplæne, så vil du sagtens kunne nøjes med en plæneklipper, som du selv skal gå og skubbe rundt på græsplænen, men så er spørgsmålet naturligvis hvilken form for plæneklipper, du skal ud og investere i.

Nedenfor kan du finde en række ting, som du skal sørge for at tage stilling til, inden du går ud og køber en plæneklipper.

Det er en god idé, at stille dig selv de nedenstående spørgsmål og sørge for, at overveje dem rigtig grundigt, for de har stor indflydelse på, hvordan du vælger den rigtige plæneklipper og dermed også at sørge for, at du ikke ender med at købe en plæneklipper, der ikke kan dække dine behov og krav.

Har du allerede en plæneklipper, men overvejer at udskifte den, fordi knivene er blevet sløve, så er der hjælp at hente, uden at du behøver at have den store pung frem. Du kan rent faktisk selv slibe knivene, så de bliver skarpe igen. Gørdetselv.dk har udgivet denne artikel om det, og hos Fyns.dk kan du læse om at slibe knivene på en håndskubber her.

  • Hvor stor er din græsplæne?

Der er ikke nogen tvivl om, at størrelsen på din græsplæne har en stor betydning for, hvilken plæneklipper, du skal vælge. En gennemsnitlig dansk græsplæne har en størrelse på godt og vel 350 kvadratmeter, og hvis du har en græsplæne, der har nogenlunde denne størrelse, så vil du kunne klare den med en håndskubber, men der skal lægges lidt kræfter i opgaven.

Har du en stor græsplæne og børn? Læs vores trampolin test

Det er selvfølgelig bedre for både miljø og kondi – og så er det også meget normalt at den klipper din græsplæne pænere, men hvis du ikke har lyst til at have en håndskubber, så er der også mulighed for at vælge en plæneklipper med el- eller benzindreven motor.

  • Lader du til tider græsset vokse?

Du kan få mange forskellige plæneklippere, hvilket blandt andet betyder, at du også har mulighed for at vælge maskiner med forskellig skær, hvilket oftest er enten cylinder- eller rotorskær.

Forskellen på de to er, at en cylinderklipper virker som sakse og dermed giver et pænere og mere tætklippet resultat, men du skal dog være opmærksom på, at de til gengæld er mere følsomme over for sten i græsset.

Modsat, så klipper en rotorklipper ikke, men derimod river de nærmest græsset over, og du skal oftere bruge tid på at slibe skærene. Men modsat cylinderklipperen kan den klippe plæner, hvor græsset har fået lov at vokse.

  • Med eller uden opsamler?

Der er også mulighed for at vælge mellem maskiner med og uden opsamler. Som udgangspunkt, så vil du med garanti gerne have en plæneklipper, der er udstyret med en opsamler, men du skal dog først og fremmest vide, at det afklippede græs virker som gødning på plænen, men hvis det ligger i klumper, så kommer det dog hurtigt til at ligge og rådne og plette plænen.

Derfor kan det være en god idé at vælge en plæneklipper, der har et såkaldt bioklip, der sørger for at alt det afklippede græs bliver findelt og efterfølgende fordelt ud på din græsplæne, hvor det så vil fungere præcis som gødning, hvilket bestemt ikke er skidt for din græsplæne, men tværtimod, så vil det være med til at gøre din græsplæne endnu mere sund og pæn at se på.

  • Dyr nu eller dyr senere?

Det er selvfølgelig nemt at lade sig friste af de mange gode tilbud på plæneklippere, der er at finde rundt omkring i de fysiske butikker og på nettet, men faktum er dog, at langt de fleste af de billige modeller ikke holder synderligt længe og derfor ikke vil kunne slå dit græs i lige så lang tid, som hvis du i stedet vælger at lave en større investering og køber en god plæneklipper allerede fra start af.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du ikke må gå på jagt efter gode tilbud rundt omkring på nettet, for det er altid en god idé, at sørge for at sammenligne de forskellige modeller og pris på kryds og tværs, så du er helt og aldeles sikker på, at du ender med at investere i en model, som kommer til at tjene dig godt, men uden at du har betalt for mange penge for den. Det er du med garanti heller ikke selv interesseret i, så sørg derfor for, at sammenligne priser og holde dig fra de helt billige modeller.

Her kan du se en video der viser dig hvordan du starter de forskellige typer plæneklippere

 


Comments are closed.

Back to Top ↑