Sidst opdateret:

Går du og overvejer at købe en varmepumpe, men er en smule i tvivl? Eller har du måske brug for at finde lige den model, der passer til dig og dine behov? Så har du fundet den rette side. Herunder vil du ikke blot få information om, hvad en varmepumpe generelt er, og hvad du skal være opmærksom på, men vi har også samlet en masse varmepumper, der er bedst i test, så du kan finde en pumpe, du bliver tilfreds med. 

Du får et overblik over tingene

I nedenstående artikel kommer vi til at fortælle en masse om hvad en varmepumpe generelt er, hvad forskellen på de to slags, vi nævner, er, og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger rundt efter en pumpe, der matcher dine behov. Vi vil så vidt muligt prøve at hjælpe dig på vej til ikke blot at finde den type varmepumpe, du kunne tænke dig, men forhåbentligt også modellen, der passer perfekt til dig og dit hjem. 

Hvad er en varmepumpe?

Først vil vi lige forklare, hvad en varmepumpe reelt set er. En varmepumper gør brug af luftens naturlige temperatur til at producere varmeenergi til dit hus hele året rundt. Varmepumper kører på strøm, men på grund af SCOP-værdien, vi kommer mere ind på om lidt, producerer pumpen langt mere varmeenergi, end den selv bruger i kWh strøm. En varmepumpe er et godt alternativ til andre varmekilder, som f.eks. olie- eller gasfyr, da den ikke blot hjælper dig med at spare på strømmen, men også hjælper dig med at mindske mængden af CO2, du sender ud i verden. 

COP-værdi, SCOP-værdi og SEER-værdi – hvad skal det bruges til?

Når man kigger på varmepumper, er der typisk en masse begreber, man nok ikke forstår hundrede procent. Det er især ordene COP, SCOP og SEER, der ofte dukker op i diverse tests, og det er egentlig ret vigtigt at kende til disse ord, når man leder efter en ny varmepumpe. Alt i alt beskriver de effektiviteten af en varmepumpe, så når du leder efter en pumpe, skal du gå efter dem med de højeste tal i disse kategorier. Vi uddyber herunder. 

COP-værdi

Det kan tænkes, at du måske er stødt på COP før, selvom det ikke bruges længere. COP var den tidligere betegnelse for effektiviteten af en pumpe og står for Coefficient of Performance. Den viser effektiviteten af en pumpe ved at måle forholdet mellem den mængde strøm, pumpen bruger, og den mængde varme, pumpen giver igen. Grunden til, at man ikke længere bruger COP, er, at den ikke tager højde for sæsonbestemte temperaturforandringer. Det er her, SCOP-værdien kommer ind i billedet.

SCOP-værdi

SCOP er den måling, der overtog for COP og står for Seasonal Coefficient of Performance. SCOP er altså en opdateret version af COP og tager derfor også højde for de sæsonbestemte temperatursvingninger, som COP-værdien ikke tog højde for. Hvis et produkts SCOP-værdi ligger på 4,0 betyder det, at varmepumpen leverer 4 gange så meget varme, end den energi, den bruger. Jo højere SCOP-værdien er, jo flere penge sparer du altså. 

SCOP-værdien er utroligt vigtig, når du kigger på varmepumper, og du vil også opleve, at det ofte er en af de ting, der er nem at finde på et produkts hjemmeside. Vi har også sørget for, at du nemt kan finde SCOP-værdien på produkterne på vores bedst i test liste længere nede. 

SEER-værdi

Egentlig viser SEER hvor godt et klimaanlæg virker, og derfor er det ikke relevant at holde øje med det, hvis du finder ud af, at det er et luft til vand varmeanlæg, du skal have fat i. Til gengæld bør du holde øje med det, hvis du planlægger at købe en luft til luft varmepumpe, da der ofte er indbygget aircondition i disse. 

Rent generelt kan det også være en god ide også at holde øje med energimærket på pumpen. Energimærket viser energiforbruget på pumpen. Energimærkeskalaen går fra G til A+++, hvor A+++ er det optimale energimærke. Et energimærke med en lav værdi vil i sidste ende være et dårligt køb, og derfor bør du gå efter de pumper, der har energimærke A eller opefter. 

På vores liste med de bedste pumper i test længere nede, vil du også kunne se, at alle pumperne enten har energimærke A eller opefter. 

Forskellen på luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper

Ved du ikke helt hvad forskellen på de to typer varmepumper, vi viser dig, er? Det kan også være svært at finde rundt i, så vi har lavet en lille guide til dig herunder, der kan hjælpe dig med at finde lige den varmepumpe, der passer til dig og dine behov. 

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Generelt set er luft til luft varmepumper rimelig små. Du finder derfor også kun små varmepumper på bedst i test listen længere nede. Årsagen til, at denne type varmepumpe ofte er ret lille, er, at de er skabt specifikt til mindre huse/rum og ofte bruges som et supplement til andre former for varmekilder. 

Selvom det måske lyder upraktisk at skulle installere endnu en form for varmekilde, blot for at beholde den, du allerede havde i forvejen, kan det betale sig at gøre det. Ikke nok med at du kommer til at spare en masse på din elregning, så har de fleste luft til luft varmepumpe integreret airconditionsystem, hvilket betyder, at du egentlig får en 2-i-1 pumpe, når du køber en luft til luft varmepumpe.

Det er typisk, at luft til luft varmepumpen er en del billigere end luft til vand varmepumpen, da den som sagt er mindre og fungerer som et supplement til andre typer af varmekilder, i modsætning til luft til vand varmepumpen, der fungerer alene. 

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Dine varmeomkostninger kommer til at falde
 • Den er billigere end en luft til vand varmepumpe, og så fylder den heller ikke lige så meget
 • Den passer sig selv, så når først den er blevet installeret, behøver du nærmest ikke gøre mere ved den
 • Du behøver hverken være afhængig af radiatorer eller gulvvarme, da pumpen helt selv klarer hele processen. 
 • Prisen er overkommelig

Ulemper:

 • Kan fungere alene, men bedst som supplement – du kan derfor ikke udskifte dit nuværende system helt.
 • Varmer ikke hele huset op. Den er bedst til blot at varme et enkelt rum op.
 • Kan larme en smule.
 • Nogle af modellerne derude er ikke skabt til det danske klima, så man kan nemt komme til at købe en billig model, der ikke virker optimalt. Det er heldigvis her, hvor vi kan hjælpe dig. 

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Denne type varmepumpe er skabt specifikt til de lidt større huse, man typisk ville betegne som helårshuse. Den kan også sagtens bruges i f.eks. sommerhuset, men det er typisk, at man bruger den i sit helårshus, da det anbefales, at den bruges i godt isolerede huse.

Pumpen er så effektiv, at du kan spare helt op til 60% på din varmeregning, hvis du skifter fra et olie- eller gasfyr, og samtidig kan du også vide dig sikker på, at dit CO2-udslip vil falde meget i forhold til, hvad det ligger på med f.eks. et oliefyr.

Hvis du overvejer en luft til vand varmepumpe, skal du være opmærksom på, at den har behov for enten radiatorer, varmerør eller gulvvarme. Det er derfor også en god løsning, hvis du gerne vil skifte fra olie- eller gasfyr, og allerede har installeret radiatorer eller lignende. Nogle pumper har brug for radiatorer i en vis størrelse, og det er derfor vigtigt at have i mente, at du kan være nødt til at installere nye radiatorer, hvis dine nuværende ikke lever op til kravene. 

Prisen på denne type varmepumpe er typisk lidt højere, end den er ved luft til luft varmepumper, men det har sin årsag. Dels er en luft til vand varmepumpe mere effektiv end en luft til luft varmepumpe, og så er den også skabt til at opvarme større arealer. Hvis du vælger at investere i en luft til vand varmepumpe, vil du få et langtidsholdbart system, der vil tjene sig selv hjem på forholdsvis kort tid. 

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Du kan regne med, at din varmepumpe er langtidsholdbar
 • Den benytter sig af varmen, der allerede er til stede i luften, og så laver den det om til varme. Du brænder altså ikke noget af og nedsætter derved dit CO2-aftryk. 
 • Du sparer en masse på din varmeregning i forhold til, hvis du havde et olie- eller gasfyr.

Ulemper:

 • Indledningsvist er pumpen ret dyr
 • Der er en del ting, du skal have styr på, inden du kan sætte pumpen op. Du skal have nok radiatorer, der er store nok, pumpen må ikke placeres for tæt på skellet til naboerne osv. Der er derfor en hel del ting, du skal sætte dig ind i, før du vælger at købe en luft til vand varmepumpe.
 • Varmepumpen kommer til at larme. Den består af en masse dele, f.eks. en kompressor og en ventilator, der larmer en del. Det er også grunden til, at der er nogle reguleringer, der styrer, hvor du bl.a. må placere udedelen i forhold til dine naboer. 

___________________________________________________________________________________________

Bedst i test af luft til luft varmepumper

Herunder har vi samlet et lille udvalg af nogle af de varmepumper, der klarer sig bedst i test. Du kan se deres specifikationer og beskrivelser og selv bedømme, hvilken, du synes, passer bedst til dig. 

Altech Sirius 12K til lidt større rum og huse

Altech Sirius 12K

Denne model fra Altech er den største af de tre på listen, og kan derfor bruges til større rum og huse. Altech har sørget for, at du får en model, der kan levere stabil varme, og som holder dig komfortabel hele året rundt. Selvom du måske blot har tænkt dig at bruge den i sommerhuset, gør pumpen, at du vil kunne besøge sommerhuset hele året rundt uden at fryse. 

Sirius 12K er ligesom så mange andre luft til luft varmepumper velegnet til sommerhuse, men den er også god at bruge som supplement i dit helårshus. 

Modellen har en høj energiklasse på A+++ og derfor ligger SCOP-værdien også på 5,1, hvilket er rimelig godt. Du vil helt sikkert få en model, der virker rigtig godt og som heller ikke ligger i den alt for dyre ende af skalaen. 

Specifikationer:

 • Høj SCOP: 5,1
 • Energimærke A+++
 • Indbygget aircondition og wi-fi

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Altech Polaris 12K til et frostfrit hus

Altech Polaris 12K

Hvis du leder efter en lille varmepumpe til få kvadratmeter, er dette pumpen for dig. Det er den mindste af de tre luft til luft pumper og er egnet til mindre rum eller huse på omkring 70-80 m2. Det kan f.eks. være sommerhuset, en udestue eller et værksted. 

Polaris 12K giver dig en høj virkningsevne, der gør, at det kan betale sig at lade den køre året rundt – også selvom du ikke befinder dig der, hvor du har placeret den. Dette vil holde huset frit for frost og gøre dit indeklima langt bedre, når du skal opholde dig der. SCOP-værdien ligger på 4,0, hvilket er rimelig godt, og SEER-værdien ligger på 7, hvilket også er ret godt for så lille en pumpe. 

Specifikationer:

 • Støjsvag: 26-42 dBA
 • Indbygget aircondition til de varme dage
 • Energieffektiv: A+
 • SCOP-værdi: 4,0
 • Kan styres fra mobil eller lignende ved hjælp af wi-fi

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Altech Sirius 9K med energimærke A+++

Altech Sirius 9K

Som de andre modeller på denne liste, skal denne også anvendes i mindre huse. Man kan dog bruge denne i huse op til 100 m2, og den er derfor en smule større end den ovenstående model. 

Med hjælp fra wi-fi-funktionen vil du kunne varme dit sommerhus op allerede inden du kører hjemmefra, så du ikke længere behøver at dukke op til kolde lokaler.

SCOP-værdien ligger på 5,1 og SEER-værdien ligger på 8,5. Begge dele er rigtig godt for en lille varmepumpe, og du vil derfor kunne få en masse ud af denne model. Sirius 9K har desuden den bedste energiklasse på A+++, hvilket betyder at det er en pumpe, der er billig i drift, og som vil give dig en masse varme til færre penge, end du kan få med et olie- eller gasfyr. Det betyder også, at du sagtens kan benytte dig af den året rundt, hvis du har lyst til det. 

Specifikationer:

 • Kan styres fra mobil, tablet eller lignende pga. indbygget wi-fi
 • Støjsvag
 • Indbygget aircondition
 • Energimærke: A+++

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Bedst i test af luft til vand varmepumper

Hvis du har bestemt dig for, at det er en luft til vand varmepumpe, der er det rigtige valg for dig, skal du blot gennemgå vores bedst i test liste herunder og finde den varmepumpe, der passer til dine behov. 

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel – høj effektivitet og godt energimærke

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel

Compress 7000i AW-5 fra Bosch får jobbet gjort effektivt. Den har et højt energimærke og er derfor også billig i drift. Det er sådan, at denne pumpe vil have tjent sig selv hjem inden for blot 5-7 år. Derfor skal du heller ikke lade prisen skræmme dig væk – i sidste ende kan du spare mange penge i forhold til, hvad du giver for varme i dag. 

Pumpen er som sagt effektiv og har intelligent styring. Touch-skærmen findes på fronten og gør det nemt for dig at styre hele systemet. Denne model er faktisk en af Boschs mest effektive varmepumpeløsninger. Det skyldes energimærket, der er A++ og SCOP-værdien på 4,9. 

En ting, der er vigtigt at være opmærksom på, er, at det blot er udedelen, vi omtaler på denne liste. For at få en komplet varmepumpe, skal du også have fat i indedelen, der passer til. Den købes separat fra udedelen. 

Specifikationer:

 • Energimærke A++
 • Forholdsvis støjsvag: 64 dB
 • Nem at betjene – touchskærm og nemt layout
 • SCOP-værdi på 4,9

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Metroair 330 indedel med masser af ekstraudstyr

Metroair 330 indedel

Som de fleste luft til vand varmepumper har en tendens til at være, er denne pumpe også på den lidt dyrere side. Metroair har dog ikke sparet på detaljerne, og derfor vil du også kunne se, at der er indbygget styring, cirkulationspumper og en masse andre funktioner, der gør, at prisen kan anses som i orden. Du slipper altså for at købe en masse udstyr ved siden af, og på den måde sparer du på et andet område.

Ved denne Metroair model er det vigtigt at være opmærksom på, at det blot er indedelen, vi omtaler på listen, og at du derfor skal købe udedelen separat. I forbindelse med det, kan du se på udedelen, der passer til denne model, at de tilsammen har energimærket A+++, hvilket er det bedst mulige energimærke. 

Specifikationer:

 • Energimærke: A+++
 • Indeholder forbedret bufferbeholder på 55 liter, hvilket betyder, at pumpen også har en bedre SCOP-værdi
 • MyUpway hjælper dig med nemt at holde styr på varmepumpens driftstatus og energiforbrug
 • Diskret design, der ikke vækker opsigt

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Bosch Compress 7000i AWM-17 indedel med indbygget IP Modul

Bosch Compress 7000i AWM-17 indedel

Her har vi endnu en Bosch model, og det skyldes, at Bosch generelt har lavet nogle gode luft til vand varmepumper. Det er en stilren model, som du nemt kan styre med din mobil på grund af det indbyggede IP Modul. Den har ikke den højeste SCOP-værdi, men det er stadig forholdsvist godt i forhold til, at det er en større luft til vand varmepumpe. 

Det er igen vigtigt at anskaffe sig en udedel, der passer til, da det kun er indedelen, vi beskriver her i artiklen. Modellerne, der passer til, er AW13 eller AW17. 

Specifikationer:

 • Energimærke: A++
 • SCOP-værdi: 4,84
 • Stilren
 • Støjsvag
 • Nem at betjene med touchskærm
 • IP Modul til mobil gør det nemt også at styre pumpen fra andre steder

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Panasonic CZ25 TKE med smart grundvarmefunktion

Panasonic CZ25 TKE

Denne Panasonic model er det første luft til vand varmepumpe-sæt, vi har haft på listen. Sættet er på den billigere side i forhold til nogle andre modeller, men Panasonic er ikke gået på kompromis med kvaliteten. Med en energiklasse på A+ og en SCOP-værdi på 4,10 er det ikke en af de mest energieffektive pumper derude, men den er stadig på den rigtig gode side i forhold til så mange andre. På trods af de lidt lavere tal leverer pumpen alligevel høj ydeevne og sørger for, at du kommer til at have det behageligt i dit hjem hele året rundt. 

Der kan tilkøbes IC5 Remote Control, hvilket gør, at du kan styre pumpen med din mobil, hvilket er smart, når du gerne vil have, at der skal være et dejligt indeklima, når du f.eks. kommer hjem fra ferie. 

Der er en indbygget funktion, der sørger for, at temperaturen i rummene aldrig falder for meget. Det betyder, at grundvarmefunktionen aldrig lader temperaturen kommer under 8 grader, og at der heller aldrig vil være frost i dine rum. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi: 4,10
 • Energiklasse A+
 • Meget støjsvag: 21-40 dB
 • Passer til huse/rum op til 130 m2 (hvis huset vel og mærke er godt isoleret)

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Panasonic CZ35 TKE til 120-165 m2

Panasonic CZ35 TKE

Her har vi endnu en Panasonic model. De har her øget energibesparelsen, og denne model er derfor i en bedre energiklasse end den forrige. Desuden har pumpen en SCOP-værdi på 4,10, hvilket der er helt okay for en varmepumpe på denne størrelse.

Panasonic har været rigtig gode til at lave nogle varmepumper, der passer sig ekstremt godt til det danske klima, der svinger meget, men som stadig er på den koldere side. CZ35 TKE har også en grundvarmefunktion, der gør, at klimaet forholder sig behageligt og frostfrit. 

Specifikationer:

 • Energiklasse: A++
 • SCOP-værdi: 4,10
 • God til rum helt op til 165 m2 (forbeholdt at lokalerne er godt isolerede)
 • Mulighed for tilkøb af IC5 Remota Control til mobilstyring af pumpen
 • Fjernbetjening er inkluderet
 • Lavt lydniveau: 21-42 dB

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Panasonic HZ25 UKE med høj SCOP-værdi og smarte funktioner

Panasonic HZ25 UKE

HZ25 er en ekstremt effektiv varmepumpe fra Panasonic. Pumpen har energiklasse A+++ og dens SCOP-værdi ligger på 5,20. Begge disse tal viser, at det er en virkelig god pumpe, de har taget skridtet videre med, i forhold til deres lidt ældre modeller. Tallene betyder også, at du kommer til at få en god pumpe, der vil tage din elregning betydeligt ned. 

Panasonic har igen sørget for, at pumpen virker godt i det danske klima, og den virker derfor helt ned til -35°. Det betyder, at dit indeklima vil være godt uanset hvor koldt det er om vinteren. 

Varmepumpen kan også fjernstyres via en mobil eller tablet. Det eneste, fjernstyring kræver, er, at du installerer en app, og herefter vil du kunne tænde og slukke for pumpen samt regulere og overvåge den. Det er effektivt, hvis pumpen skal placeres i et sommerhus, og du er godt træt af, at skulle dukke op til et koldt hus, når du skal på ferie. 

Specifikationer:

 • SCOP-værdi: 5,20
 • Energiklasse: A+++
 • Indbygget wi-fi – egnet til mobilstyring
 • Kan bruges til 130-180 m2
 • Lavt lydniveau: 18-45 dB

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Panasonic HZ35 UKE med grundvarmefunktion

Panasonic HZ35 UKE

HZ35 ligger i den forholdsvis billigere ende, når man taler om luft til vand varmepumper, og det vil derfor også vise sig, at den er i rigtig god kvalitet. Med andre ord får du altså en rigtig god pumpe til en fair pris. 

Der er indbygget wi-fi-modul i pumpen, så du kan holde styr på forbruget og tænde og slukke pumpen, som du har lyst til. Desuden har denne pumpe også grundvarmefunktionen, der sørger for, at dit hjem altid er frostfrit. 

Med energiklasse A+++ og en SCOP-værdi på 5,10 kan pumpen hjælpe dig med at skrue ned for dit energiforbrug markant.

Specifikationer:

 • Grundvarmefunktion
 • Energiklasse: A+++
 • SCOP-værdi på 5,10
 • Fjernbetjening medfølger
 • Passer til 140-195 m2

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Panasonic NZ35 TKE med nanoe system

Panasonic NZ35 TKE

Dette er en type varmepumpe, der nemt kan udskifte andre Panasonic pumper. Den har en høj ydeevne, og du skal aldrig bekymre dig for et dårligt indeklima, da pumpen holder temperaturen behagelig året rundt. 

Det såkaldte nanoe system renser luften, hvilket holder bakterier og andre ting væk. 

Specifikationer:

 • Nanoe system
 • Energiklasse: A++
 • Kan bruges op til 180 m2
 • SCOP-værdi: 4,60

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

___________________________________________________________________________________________

Kvaliteten og prisen hænger sammen

Når du begynder at kigge på forskellige varmepumper, vil du hurtigt opleve, at der kan være store variationer i prisen. Det betyder derfor meget, hvilket mærke, du køber fra, og det kan nogle gange mærkes på kontoen. Generelt set vil vi anbefale ikke blot at købe den billigste model, du kan finde, da du ikke kan sikre, at du får fat i et produkt, der kommer til at holde i specielt lang tid. Som vi også har gjort opmærksom på tidligere, kan det være en god ide at betale lidt ekstra for selve pumpen, da den kommer til at spare dig penge i det lange løb. Det gælder dog ikke, hvis du køber en billig model, der ikke er skabt til det danske klima, og som måske går i stykker inden for de første par år. 

Det er generelt vigtigt at huske på, at kvaliteten ofte afhænger af prisen. Undersøg pumperne nøje, inden du beslutter dig, og vælg en af god kvalitet. 

Installation og brug

Herunder finder du nogle huskeregler til, hvad du skal gøre, når du endelig har bestilt din nye varmepumpe ift. installation og brug derefter. Der er ofte en række ting, man skal være sikker på, inden man kan sætte sin nye pumpe op, og der findes også nogle regler og regulationer, der er vigtige, at du husker på.

Installation

Den første ting, du bør være opmærksom på, er, at personen, der sætter din nye pumpe op, skal have et KMO-certifikat. Det er et certifikat, der viser, at en person må behandle og arbejde med kølemidler i alle former. Det er lovpligtigt at få fat i en autoriseret installatør, når din pumpe skal installeres, da det er lovpligtigt, og yderligere kan det have konsekvenser selv at forsøge at sætte pumpen op. En autoriseret installatør sørger for, at din nye pumpe bliver sat sikkert og forsvarligt op, så du ikke behøver at bekymre dig. 

I nogle kommuner skal man søge dispensation til at sætte en varmepumpe op. Dette gøres ikke hos kommunen, men de kan fortælle dig, hvorvidt du skal søge dispensation eller ej og i tilfælde af, at du skal, kan de henvise dig til det rigtige sted. 

Herudover skal du også være opmærksom på, at din varmepumpe skal sidde mindst 5 til 10 meter fra skellet til dine naboer, så larmen fra pumpen ikke kommer til at genere dem. I forbindelse med det, bør du også overveje, hvor du vil placere pumpen. I de fleste tilfælde vil du blive træt af pumpen, hvis du placerer den lige op og ned af dit soveværelsesvindue eller til andre rum, du befinder dig meget i. 

Du har mulighed for at modtage energitilskud, hvis varmepumpen medfører en energibesparelse i boligen. Tilskuddet gælder både for sommer- og helårshuse, men det er vigtigt at være opmærksom på, at sommerhuse kun ydes 50% tilskud. 

Efter installationen:

Når din nye varmepumpe er sat op, er der reelt set ikke meget, du skal gøre, for at vedligeholde den. Hvis du blot sørger for at fjerne blade fra udedelen, bør den køre som smurt de næste mange år. Der er dog nogle andre ting, du bør være opmærksom på. 

Du kan med fordel holde en smule øje med elmåleren og på den måde sørge for, at pumpen ikke kommer til at bruge for meget el. Det er også effektivt, hvis der på et tidspunkt er noget galt med pumpen. Så kan du se efter store udsving i elforbruget på pumpen, og på denne måde finde ud af, hvornår problemet muligvis opstod. 

Generelt set skal du altid sørge for at holde øje med pumpen. Du burde ikke få nogle problemer med din nye varmepumpe, men hvis den f.eks. larmer mere end normalt, eller den har problemer med at holde varmen i huset, bør du kontakte en installatør, der sandsynligvis kan løse problemet for dig. 

Læs også vores artikel om: Varmepumpe test

Læs også: Hvorfor skal jeg vælge en elektrisk pejs?

Læs også: Test af de 7 bedste gasfyr og gaskedler på markedet

Læs også: Hvidevarer afbetaling: Find forhandlerne med de bedste betingelser

.

Denne side er anmeldt af: Mohamed M. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.