Synes du det er dyrt at varme din bolig op? Vidste du, at du kan nedbringe din el-varmeregning betragteligt ved at få en luft til luft varmepumpe installeret?

Hvad enten du planlægger komplet at erstatte dine el radiatorer med en luft til luft varmepumpe, eller blot er ude på at supplere din nuværende varmekilde vil der være penge at spare og en masse andre goder ved at investere i en varmepumpe. 

Det bør du overveje, før du køber en varmepumpe:

Pris: Når du begynder at kigge på forskellige varmepumper, vil du hurtigt opleve, at der kan være store variationer i prisen. Det betyder derfor meget, hvilket mærke, du køber fra, og det kan nogle gange mærkes på kontoen.

Generelt set vil vi anbefale ikke blot at købe den billigste model, du kan finde, da du ikke kan sikre, at du får fat i et produkt, der kommer til at holde i specielt lang tid. Det kan det være en god ide at betale lidt ekstra for selve pumpen, da den kommer til at spare dig penge i det lange løb. Det gælder dog ikke, hvis du køber en billig model, der ikke er skabt til det danske klima, og som måske går i stykker inden for de første par år.

Det er generelt vigtigt at huske på, at kvaliteten ofte afhænger af prisen. Undersøg pumperne nøje, inden du beslutter dig, og vælg en af god kvalitet.

Energiklasse: Du bør gå efter varmepumper med de bedste energiklasse. Eftersom din varmepumpe kommer til at køre meget, så betyder energimærket meget for din regning. Jo bedre energiklasse, jo billigere vil det ofte være at opvarme dit hus.

Installation: Du bør være opmærksom på, er, at personen, der sætter din nye pumpe op, skal have et KMO-certifikat. Det er et certifikat, der viser, at en person må behandle og arbejde med kølemidler i alle former.

Det er lovpligtigt at få fat i en autoriseret installatør, når din pumpe skal installeres, da det er lovpligtigt, og yderligere kan det have konsekvenser selv at forsøge at sætte pumpen op. En autoriseret installatør sørger for, at din nye pumpe bliver sat sikkert og forsvarligt op, så du ikke behøver at bekymre dig.

Du har mulighed for at modtage energitilskud, hvis varmepumpen medfører en energibesparelse i boligen. Tilskuddet gælder både for sommer- og helårshuse, men det er vigtigt at være opmærksom på, at sommerhuse kun ydes 50% tilskud. 

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

___________________________________________________________________________________________

Luft til luft varmepumper – ud fra bedst i test og varmepumpe tilbud

Vi har nedenunder samlet et udvalg af de luft til luft varmepumper, der klarer sig bedst i test. Du kan se deres specifikationer og beskrivelser og selv bedømme, hvilken, du synes, passer bedst til dig.

___________________________________________________________________________________________

Altech Sirius 12K – billig luft til luft varmepumpe til de større rum

Altech Sirius 12K

Denne model fra Altech er den største af de tre på listen, og kan derfor bruges til større rum og huse. Altech har sørget for, at du får en model, der kan levere stabil varme, og som holder dig komfortabel hele året rundt. Selvom du måske blot har tænkt dig at bruge den i sommerhuset, gør pumpen, at du vil kunne besøge sommerhuset hele året rundt uden at fryse. 

Sirius 12K er ligesom så mange andre luft til luft varmepumper velegnet til sommerhuse, men den er også god at bruge som supplement i dit helårshus. 

Det indbyggede Wi-Fi modul betyder at du kan betjene varmepumpen på afstand med din smartphone, tablet eller computer, hvilket er super praktisk, når du skal op i dit sommerhus og gerne vil have huset varmet op inden du ankommer.

Du kan også sætte den til at holde sommerhuset frostfrit, og kan sættes helt ned til 8 grader. Så undgår du også fugt og den lugt der følger med. Varmepumpen vil cirkulere luften lige så stille og dermed forbedre indeklimaet væsentligt hele året.

Modellen har en høj energiklasse på A+++ og derfor ligger SCOP-værdien også på 5,1, hvilket er rimelig godt. Du vil helt sikkert få en model, der virker rigtig godt og som heller ikke ligger i den alt for dyre ende af skalaen. 

Fordele

 • Energimærke A+++
 • Høj SCOP
 • Indbygget aircondition og wifi
 • Kan opvarme op til 120-130 kvm
 • Støjsvag
Ulemper

 • Isolerede kølerør og kondensslange skal tilkøbes separat

Specifikationer:

 • Mål indendørs enhed: 996 x 301 x 225 mm
 • Vægt: 13,5 kg
 • Mål udendørs enhed: 899 x 596 x 378 mm
 • Vægt: 45,5 kg

___________________________________________________________________________________________

Altech Sirius 9K luft til luft varmepumpe – energimærke A+++ og op til 100 m2

Altech Sirius 9K

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Altech Sirius 9K kan opvarme 90-100 kvadratmeter, og er billig i drift. Brug den i dit sommerhus, fritidshus, udestue eller lignende steder, enten enkeltstående eller som supplement til din allerede eksisterende varmekilde. Særligt hvis du har radiatorer og supplerer med en varmepumpe vil du kunne mærke en forbedring af indeklimaet ved at luften cirkuleres og varmen hurtigere fordeles i boligen. Det fjerner kuldebroer og reducerer fugt. Det vil du også kunne mærke på varmeregningen, og investeringen i sådan en fætter her vil hurtigt tjene sig selv hjem i besparelser på den front.

Også denne model har Wi-Fi og kan styres fra din smartphone, og er dette ikke nødvendigt kan du i stedet bruge fjernbetjeningen som følger med.

Bruges varmepumpeanlægget i et sommerhus, vil du heller ikke længere være nødt til at lukke huset ned i vinterhalvåret, da du nemt – og billigt – kan holde huset fri for frost og fugt.

Altech Sirius 9K er støjsvag (29-43 dBA på indedelen, 53 dBA på udedelen). Den har en høj årsvirkningsgrad (SCOP) på 5,1 hvilket er fremragende. Energiklassen er også i top med en A bedømmelse på begge enheder.

Fordele

 • Kan opvarme op til 90-100 kvm
 • Energimærke: A+++
 • Kan styres fra mobilen pga. indbygget wifi
 • Indbygget aircondition
 • Meget støjsvag
Ulemper

 • Isolerede kølerør og kondensslange skal tilkøbes seperat

Specifikationer:

 • Mål indendørs enhed: 996 x 301 x 225 mm
 • Vægt: 13 kg
 • Mål udendørs enhed: 899 x 596 x 378 mm
 • Vægt: 44,5 kg

___________________________________________________________________________________________

Luft til vand varmepumper – ud fra bedst i test og varmepumpe tilbud

Hvis du har bestemt dig for, at det er en luft til vand varmepumpe, der er det rigtige valg for dig, skal du blot gennemgå vores bedst i test liste herunder og finde den varmepumpe, der passer til dine behov. 

___________________________________________________________________________________________

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel – varmepumpe med høj effektivitet og godt energimærke

Bosch Compress 7000i AW-5 udedel

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Compress 7000i AW-5 fra Bosch får jobbet gjort effektivt. Den har et højt energimærke og er derfor også billig i drift. Det er sådan, at denne pumpe vil have tjent sig selv hjem inden for blot 5-7 år. Derfor skal du heller ikke lade prisen skræmme dig væk – i sidste ende kan du spare mange penge i forhold til, hvad du giver for varme i dag. 

Pumpen er som sagt effektiv og har intelligent styring. Touch-skærmen findes på fronten og gør det nemt for dig at styre hele systemet. Denne model er faktisk en af Boschs mest effektive varmepumpeløsninger. Det skyldes energimærket, der er A++ og SCOP-værdien på 4,9. 

En ting, der er vigtigt at være opmærksom på, er, at det blot er udedelen, vi omtaler på denne liste. For at få en komplet varmepumpe, skal du også have fat i indedelen, der passer til. Den købes separat fra udedelen. 

Pros

 • Støjsvag
 • Energimærke A++
 • SCOP-værdi: 4,9/3,31 lav-/højtemperatur
 • Nem at betjene med touchskærm
 • Kan styres via smartphone
Cons

 • Indedel skal tilkøbes ved siden af

Specifikationer:

 • Mål: 93 x 137 x 44 cm
 • Farve: Creme
 • Mærke: Bosch
 • Maks. effekt: 5 kW

___________________________________________________________________________________________

Metroair varmepumpe 330 – varmepumpe indedel med masser af ekstraudstyr

Metroair 330 indedel

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Som de fleste luft til vand varmepumper har en tendens til at være, er denne pumpe også på den lidt dyrere side. Metroair har dog ikke sparet på detaljerne, og derfor vil du også kunne se, at der er indbygget styring, cirkulationspumper og en masse andre funktioner, der gør, at prisen kan anses som i orden. Du slipper altså for at købe en masse udstyr ved siden af, og på den måde sparer du på et andet område.

Ved denne Metroair model er det vigtigt at være opmærksom på, at det blot er indedelen, vi omtaler på listen, og at du derfor skal købe udedelen separat. I forbindelse med det, kan du se på udedelen, der passer til denne model, at de tilsammen har energimærket A+++, hvilket er det bedst mulige energimærke. 

Fordele

 • Energimærke A+++
 • Diskret design
 • Forbedret 55 liter bufferbeholder, hvilket giver pumpen en bedre SCOP-værdi
Ulemper

 • Ingen touch skærm eller mobilstyring

Specifikationer:

 • Volumen: 160 L
 • Størrelse: 60 x 191 x 61,5 cm
 • Farve: Hvid
 • Maks. effekt: 9 kW

___________________________________________________________________________________________

Bosch Compress 7000i AWM-17 – støjsvag og mobil styret varmepumpe

Bosch Compress 7000i AWM-17 indedel

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Her har vi endnu en Bosch model, og det skyldes, at Bosch generelt har lavet nogle gode luft til vand varmepumper. Det er en stilren model, som du nemt kan styre med din mobil på grund af det indbyggede IP Modul. Den har ikke den højeste SCOP-værdi, men det er stadig forholdsvist godt i forhold til, at det er en større luft til vand varmepumpe. 

Det er igen vigtigt at anskaffe sig en udedel, der passer til, da det kun er indedelen, vi beskriver her i artiklen. Modellerne, der passer til, er AW13 eller AW17. 

Fordele

 • Støjsvag
 • Nem at betjene med touchskærm
 • Kan styres ved hjælp af mobilen
Ulemper

 • Energiklasse B

Specifikationer:

 • Størrelse: 60 x 191 x 61,5 cm
 • Volumen: 160 L
 • Farve: Hvid
 • Maks. effekt: 9 kW

________________________________________________________________________________

Hvordan vedligeholder jeg en varmepumpe?

Når din nye varmepumpe er sat op, er der reelt set ikke meget, du skal gøre, for at vedligeholde den. Hvis du blot sørger for at fjerne blade fra udedelen, bør den køre som smurt de næste mange år. Der er dog nogle andre ting, du bør være opmærksom på. 

Du kan med fordel holde en smule øje med elmåleren og på den måde sørge for, at pumpen ikke kommer til at bruge for meget el. Det er også effektivt, hvis der på et tidspunkt er noget galt med pumpen. Så kan du se efter store udsving i elforbruget på pumpen, og på denne måde finde ud af, hvornår problemet muligvis opstod. 

Generelt set skal du altid sørge for at holde øje med pumpen. Du burde ikke få nogle problemer med din nye varmepumpe, men hvis den f.eks. larmer mere end normalt, eller den har problemer med at holde varmen i huset, bør du kontakte en installatør, der sandsynligvis kan løse problemet for dig. 

Hvad er en varmepumpe?

Først vil vi lige forklare, hvad en varmepumpe reelt set er. En varmepumper gør brug af luftens naturlige temperatur til at producere varmeenergi til dit hus hele året rundt. Varmepumper kører på strøm, men på grund af SCOP-værdien, vi kommer mere ind på om lidt, producerer pumpen langt mere varmeenergi, end den selv bruger i kWh strøm. En varmepumpe er et godt alternativ til andre varmekilder, som f.eks. olie- eller gasfyr, da den ikke blot hjælper dig med at spare på strømmen, men også hjælper dig med at mindske mængden af CO2, du sender ud i verden.

Hvad koster en varmepumpe i strøm?

En varmepumpe har forskellige priser alt efter energiklasse, funktioner og kvalitet. Der er hovedsagligt 3 ting du skal kigge efter når du skal vælge varmepumpe:

COP-værdi

Det kan tænkes, at du måske er stødt på COP før, selvom det ikke bruges længere. COP var den tidligere betegnelse for effektiviteten af en pumpe og står for Coefficient of Performance. Den viser effektiviteten af en pumpe ved at måle forholdet mellem den mængde strøm, pumpen bruger, og den mængde varme, pumpen giver igen. Grunden til, at man ikke længere bruger COP, er, at den ikke tager højde for sæsonbestemte temperaturforandringer. Det er her, SCOP-værdien kommer ind i billedet.

SCOP-værdi

SCOP er den måling, der overtog for COP og står for Seasonal Coefficient of Performance. SCOP er altså en opdateret version af COP og tager derfor også højde for de sæsonbestemte temperatursvingninger, som COP-værdien ikke tog højde for.

Hvis et produkts SCOP-værdi ligger på 4,0 betyder det, at varmepumpen leverer 4 gange så meget varme, end den energi, den bruger. Jo højere SCOP-værdien er, jo flere penge sparer du altså.

SCOP-værdien er utroligt vigtig, når du kigger på varmepumper, og du vil også opleve, at det ofte er en af de ting, der er nem at finde på et produkts hjemmeside. Vi har også sørget for, at du nemt kan finde SCOP-værdien på produkterne på vores bedst i test liste længere nede.

SEER værdi

Egentlig viser SEER hvor godt et klimaanlæg virker, og derfor er det ikke relevant at holde øje med det, hvis du finder ud af, at det er et luft til vand varmeanlæg, du skal have fat i. Til gengæld bør du holde øje med det, hvis du planlægger at købe en luft til luft varmepumpe, da der ofte er indbygget aircondition i disse.

Rent generelt kan det også være en god ide også at holde øje med energimærket på pumpen. Energimærket viser energiforbruget på pumpen. Energimærkeskalaen går fra G til A+++, hvor A+++ er det optimale energimærke. Et energimærke med en lav værdi vil i sidste ende være et dårligt køb, og derfor bør du gå efter de pumper, der har energimærke A eller opefter.

Forskellen på luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper:

Ved du ikke helt hvad forskellen på de to typer varmepumper, vi viser dig, er? Det kan også være svært at finde rundt i, så vi har lavet en lille guide til dig herunder, der kan hjælpe dig med at finde lige den varmepumpe, der passer til dig og dine behov.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Generelt set er luft til luft varmepumper rimelig små. Du finder derfor også kun små varmepumper på bedst i test listen længere nede. Årsagen til, at denne type varmepumpe ofte er ret lille, er, at de er skabt specifikt til mindre huse/rum og ofte bruges som et supplement til andre former for varmekilder.

Selvom det måske lyder upraktisk at skulle installere endnu en form for varmekilde, blot for at beholde den, du allerede havde i forvejen, kan det betale sig at gøre det. Ikke nok med at du kommer til at spare en masse på din elregning, så har de fleste luft til luft varmepumpe integreret airconditionsystem, hvilket betyder, at du egentlig får en 2-i-1 pumpe, når du køber en luft til luft varmepumpe.

Det er typisk, at luft til luft varmepumpen er en del billigere end luft til vand varmepumpen, da den som sagt er mindre og fungerer som et supplement til andre typer af varmekilder, i modsætning til luft til vand varmepumpen, der fungerer alene.

Fordele:

 • Dine varmeomkostninger kommer til at falde
 • Den er billigere end en luft til vand varmepumpe, og så fylder den heller ikke lige så meget
 • Den passer sig selv, så når først den er blevet installeret, behøver du nærmest ikke gøre mere ved den
 • Du behøver hverken være afhængig af radiatorer eller gulvvarme, da pumpen helt selv klarer hele processen.
 • Prisen er overkommelig

Ulemper:

 • Kan fungere alene, men bedst som supplement – du kan derfor ikke udskifte dit nuværende system helt.
 • Varmer ikke hele huset op. Den er bedst til blot at varme et enkelt rum op.
 • Kan larme en smule.
 • Nogle af modellerne derude er ikke skabt til det danske klima, så man kan nemt komme til at købe en billig model, der ikke virker optimalt. Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Denne type varmepumpe er skabt specifikt til de lidt større huse, man typisk ville betegne som helårshuse. Den kan også sagtens bruges i f.eks. sommerhuset, men det er typisk, at man bruger den i sit helårshus, da det anbefales, at den bruges i godt isolerede huse.

Pumpen er så effektiv, at du kan spare helt op til 60% på din varmeregning, hvis du skifter fra et olie- eller gasfyr, og samtidig kan du også vide dig sikker på, at dit CO2-udslip vil falde meget i forhold til, hvad det ligger på med f.eks. et oliefyr.

Hvis du overvejer en luft til vand varmepumpe, skal du være opmærksom på, at den har behov for enten radiatorer, varmerør eller gulvvarme. Det er derfor også en god løsning, hvis du gerne vil skifte fra olie- eller gasfyr, og allerede har installeret radiatorer eller lignende. Nogle pumper har brug for radiatorer i en vis størrelse, og det er derfor vigtigt at have i mente, at du kan være nødt til at installere nye radiatorer, hvis dine nuværende ikke lever op til kravene.

Prisen på denne type varmepumpe er typisk lidt højere, end den er ved luft til luft varmepumper, men det har sin årsag. Dels er en luft til vand varmepumpe mere effektiv end en luft til luft varmepumpe, og så er den også skabt til at opvarme større arealer. Hvis du vælger at investere i en luft til vand varmepumpe, vil du få et langtidsholdbart system, der vil tjene sig selv hjem på forholdsvis kort tid.

Fordele:

Du kan regne med, at din varmepumpe er langtidsholdbar. Den benytter sig af varmen, der allerede er til stede i luften, og så laver den det om til varme. Du brænder altså ikke noget af og nedsætter derved dit CO2-aftryk.
Du sparer en masse på din varmeregning i forhold til, hvis du havde et olie- eller gasfyr.

Ulemper:

Indledningsvist er pumpen ret dyr
Der er en del ting, du skal have styr på, inden du kan sætte pumpen op. Du skal have nok radiatorer, der er store nok, pumpen må ikke placeres for tæt på skellet til naboerne osv. Der er derfor en hel del ting, du skal sætte dig ind i, før du vælger at købe en luft til vand varmepumpe.
Varmepumpen kommer til at larme. Den består af en masse dele, f.eks. en kompressor og en ventilator, der larmer en del. Det er også grunden til, at der er nogle reguleringer, der styrer, hvor du bl.a. må placere udedelen i forhold til dine naboer.

Tilskud til varmepumpe 2022:

Her ser du en lille liste over luft til luft varmepumpeanlæg fra Altech. Fælles for dem alle er, at det er komplette anlæg, hvor både inde- og udedelen er med i prisen. Der er også mulighed for at søge energitilskud på hver af disse muligheder. Hvor stort et tilskud du kan få afhænger af forskellige faktorer, men et overslag ser således ud:

 • Gaskedel suppleres med 1 stk luft til luft varmepumpe: 3334 kr.
 • Oliekedel suppleres med 1 stk luft til luft varmepumpe: 3334 kr.
 • Biokedel suppleres med 1 stk luft til luft varmepumpe: 2224 kr.
 • El-varme skiftes ud med til luft til luft varmepumpe suppleret med el-radiatorer: 1690 kr.
 • El- varme i sommerhus skiftes ud med luft/luft varmepumpe: 572 kr.

Men hvor tilskuddet måske ikke er så stor ved komplet at erstatte el-opvarmning, vil du i stedet se en markant besparelse på din elregning, og investeringen kan derfor stadig godt betale sig – i høj grad endda.

Læs også: Hvorfor skal jeg vælge en elektrisk pejs?

Læs også: Test af de 7 bedste gasfyr og gaskedler på markedet

Læs også: Hvidevarer afbetaling: Find forhandlerne med de bedste betingelser

FAQ

Hvad kan en varmepumpe?
Varmepumpen er et elektrisk apparat som optager energi fra omgivelserne ved en lav temperatur, og hæver temperaturen ved hjælp af et lukket kredsløb med kølemiddel og en kompressor. Du kan se det lidt som et omvendt køleskab, dog i stedet for at varmen skubbes ud af køleskabet, så suger en varmepumpe varmen ind i huset.
Hvor meget kan en varmepumpe opvarme?
Hvor meget varmepumpen kan opvarme kommer meget an på størrelsen. Vælger du den rette størrelse til dit hjem, så plejer en luft til luft varmepumpe at kunne dække op til 70% af varmeforbruget.
Hvad koster en varmepumpe?
Varmepumper findes i mange forskellige prisklasser og typer. Du kan som udgangspunkt regne med alt i prisklassen 65.000-125.000kr for en bolig på 70-130 m2.
Hvornår kan det betale sig at have en varmepumpe?
En varmepumpe er en meget god investering. Købsprisen kan være dyr, men har du et stort elforbrug er den tjent ind på få år. Mange oplever at spare op til 50% på varmeregningen, og det er uden besparelsen man får på el.

 

____________________________________________________________________________

Udgåede produkter:

Altech Polaris 12K – lille luft til luft varmepumpe til sommerhuset

Altech Polaris 12K

Hvis du leder efter en lille varmepumpe til få kvadratmeter, er dette pumpen for dig. Det er den mindste af de tre luft til luft pumper og er egnet til mindre rum eller huse på omkring 70-80 m2. Det kan f.eks. være sommerhuset, en udestue eller et værksted. 

Lader du den køre året rundt i sommerhuset, kan du sætte det helt ned til 8 grader når du ikke bruger huset. Og har du trådløst netværk, kan du skrue op for varmen med din smartphone inden i tager af sted i sommerhus, og derved komme frem til et dejligt opvarmet sommerhus.

Du får også gode besparelser ved at bruge denne lille varmepumpe med luft til luft som supplement i dit hjem med olie- eller gasopvarmning. For eksempel til brug i udestuen, som typisk kan være dyr at holde varm i vinterhalvåret og umuligt at køle ned om sommeren.

Polaris 12K giver dig en høj virkningsevne, der gør, at det kan betale sig at lade den køre året rundt – også selvom du ikke befinder dig der, hvor du har placeret den. Dette vil holde huset frit for frost og gøre dit indeklima langt bedre, når du skal opholde dig der. SCOP-værdien ligger på 4,0, hvilket er rimelig godt, og SEER-værdien ligger på 7, hvilket også er ret godt for så lille en pumpe. 

Fordele

 • Kan opvarme op til 70-80 kvm
 • Støjsvag: 26-42 dBA
 • Indbygget aircondition
 • Kan styres ved hjælp af wifi
 • Energimærke A+
Ulemper

 • Lav SCOP-værdi sammenlignet med de andre i oversigten (4,0)

Specifikationer:

 • Mål indendørs: 845 x 289 x 209 mm
 • Vægt: 10,5 kg
 • Mål udendørs: 848 x 596 x 320 mm
 • Vægt: 31 kg

Panasonic CZ35 TKE til 120-165 m2

Panasonic CZ35 TKE

Her har vi endnu en Panasonic model. De har her øget energibesparelsen, og denne model er derfor i en bedre energiklasse end den forrige. Desuden har pumpen en SCOP-værdi på 4,10, hvilket der er helt okay for en varmepumpe på denne størrelse.

Panasonic har været rigtig gode til at lave nogle varmepumper, der passer sig ekstremt godt til det danske klima, der svinger meget, men som stadig er på den koldere side. CZ35 TKE har også en grundvarmefunktion, der gør, at klimaet forholder sig behageligt og frostfrit. 

Fordele

 • Energiklasse: A++
 • SCOP-værdi: 4,1
 • God til rum op til 165 m2
 • Lavt lydniveau på 21-42 dB
Ulemper

 • Mobilstyring skal tilkøbes

Specifikationer:

 • Mål: 60 x 191 x 61,5 cm
 • Volumen: 160 L
 • Farve: Hvid
 • Maks. effekt: 9 kW

____________________________________________________________________________

Panasonic NZ35 TKE med nanoe system

Panasonic NZ35 TKE

Dette er en type varmepumpe, der nemt kan udskifte andre Panasonic pumper. Den har en høj ydeevne, og du skal aldrig bekymre dig for et dårligt indeklima, da pumpen holder temperaturen behagelig året rundt. 

Det såkaldte nanoe system renser luften, hvilket holder bakterier og andre ting væk. 

Specifikationer:

 • Nanoe system
 • Energiklasse: A++
 • Kan bruges op til 180 m2
 • SCOP-værdi: 4,60

__________________________________________________________________________________

Panasonic HZ35 UKE med grundvarmefunktion

Panasonic HZ35 UKE

HZ35 ligger i den forholdsvis billigere ende, når man taler om luft til vand varmepumper, og det vil derfor også vise sig, at den er i rigtig god kvalitet. Med andre ord får du altså en rigtig god pumpe til en fair pris. 

Der er indbygget wi-fi-modul i pumpen, så du kan holde styr på forbruget og tænde og slukke pumpen, som du har lyst til. Desuden har denne pumpe også grundvarmefunktionen, der sørger for, at dit hjem altid er frostfrit. 

Med energiklasse A+++ og en SCOP-værdi på 5,10 kan pumpen hjælpe dig med at skrue ned for dit energiforbrug markant.

Specifikationer:

 • Grundvarmefunktion
 • Energiklasse: A+++
 • SCOP-værdi på 5,10
 • Fjernbetjening medfølger
 • Passer til 140-195 m2

Panasonic CZ25 TKE med smart grundvarmefunktion

Panasonic CZ25 TKE

Denne Panasonic model er det første luft til vand varmepumpe-sæt, vi har haft på listen. Sættet er på den billigere side i forhold til nogle andre modeller, men Panasonic er ikke gået på kompromis med kvaliteten. Med en energiklasse på A+ og en SCOP-værdi på 4,10 er det ikke en af de mest energieffektive pumper derude, men den er stadig på den rigtig gode side i forhold til så mange andre. På trods af de lidt lavere tal leverer pumpen alligevel høj ydeevne og sørger for, at du kommer til at have det behageligt i dit hjem hele året rundt. 

Der kan tilkøbes IC5 Remote Control, hvilket gør, at du kan styre pumpen med din mobil, hvilket er smart, når du gerne vil have, at der skal være et dejligt indeklima, når du f.eks. kommer hjem fra ferie. 

Der er en indbygget funktion, der sørger for, at temperaturen i rummene aldrig falder for meget. Det betyder, at grundvarmefunktionen aldrig lader temperaturen kommer under 8 grader, og at der heller aldrig vil være frost i dine rum. 

Fordele

 • Energiklasse A+
 • Meget støjsvag: 21-40 dB
 • Passer til huse op til 130 m2
Ulemper

 • En af de laveste SCOP-værdier i oversigten på 4,1

 

Panasonic HZ25 UKE med høj SCOP-værdi og smarte funktioner

Panasonic HZ25 UKE

HZ25 er en ekstremt effektiv varmepumpe fra Panasonic. Pumpen har energiklasse A+++ og dens SCOP-værdi ligger på 5,20. Begge disse tal viser, at det er en virkelig god pumpe, de har taget skridtet videre med, i forhold til deres lidt ældre modeller. Tallene betyder også, at du kommer til at få en god pumpe, der vil tage din elregning betydeligt ned. 

Panasonic har igen sørget for, at pumpen virker godt i det danske klima, og den virker derfor helt ned til -35°. Det betyder, at dit indeklima vil være godt uanset hvor koldt det er om vinteren. 

Varmepumpen kan også fjernstyres via en mobil eller tablet. Det eneste, fjernstyring kræver, er, at du installerer en app, og herefter vil du kunne tænde og slukke for pumpen samt regulere og overvåge den. Det er effektivt, hvis pumpen skal placeres i et sommerhus, og du er godt træt af, at skulle dukke op til et koldt hus, når du skal på ferie. 

Fordele

 • Kan bruges op til 180 m2
 • Høj SCOP-værdi på 5,2
 • Meget lydløst anlæg – 18-45 dB
 • Energiklasse: A+++
 • Indbygget wifi – egnet til mobilstyring
Ulemper

Specifikationer:

 • Mål indedel: 29,5 x 87 x 23
 • Vægt: 10 kg
 • Mål udedel: 62 x 82 x 30 cm
 • Vægt: 36 kg

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter