Vi tilbringer omtrent en tredjedel af vores liv i sengen. Derfor kan sengen faktisk betegnes som det vigtigste møbel i hjemmet. Og derfor er det naturligvis vigtigt, at du har en seng, der passer godt til lige netop dig. 

Når du vælger en ny seng, skal du ikke kun se på prisen. En seng er en langtidsinvestering, og der er god grund til at gøre et grundigt stykke forarbejde, før du beslutter dig for et produkt. 

Hvis du overvejer at udskifte din seng, kan vores guide med garanti hjælpe dig godt på vej. I guiden sammenligner kontinentalseng tests, og undervejs finder vi blandt andet en ”Topscorer”, en ”Bedst til prisen” og et ”Premium valg”. Den perfekte kontinentalseng er ikke langt væk. 

Wonderland Octave Kontinentalseng – Praktisk og stilren model


Wonderland Octave Kontinentalseng – Praktisk og stilren model Testresultater

Wonderlanc Octave Kontinentalseng har stadig sine første anmeldelser til gode. Sammenligner man dens pris, materialer og design med lignende modeller, er det dog tydeligt, at Wonderland Octave bestemt hører hjemme på listen over markedets fem bedste kontinentalsenge. 

Om Wonderland Octave Kontinentalseng 

Wonderland Octave Kontinentalseng er fremstillet med øje for både design og funktionalitet. Det stilrene lysegrå farvetema passer ind i enhver boligstil, og fjedersystemet Standard Pocket sikrer rigtig god aflastning for brugerens krop. Sengen er desuden forsynet med en såkaldt skulderzone, som sørger for, at dine skuldre synker godt ned i sengen, når du sover. Derved minimeres risikoen for ømme skuldre og øm nakke og ryg. 

Kontinentalsengens madras er både vendbar og vaskbar, og vender du den regelmæssigt, kan du markant forlænge sengens levetid. Wonderland Octave måler 180 x 200 cm.
Sengen er forsynet med et heldækkende betræk, som gør, at den fremstår som én enkelt madras. Dette giver sengen et smukt og stilrent look. 

Herudover er Wonderland Octave Kontinentalseng fremstillet i vendbart og vaskbart materiale. Sengen er forsynet med fjedersystemet Standard Pocket, som sørger for, at hele din krop for optimal støtte i løbet af natten. Ofte kan kontinentalsengen desuden findes på tilbud, og derfor påpeger mange af forbrugerne også, at du med Wonderland Octave virkelig får noget for pengene. 

Udvalgte specifikationer

Wonderland Octave Kontinentalseng har følgende udvalgte specifikationer: 

  • Praktisk og stilrent design med heldækkende betræk 
  • Lysegråt farvetema passer ind i enhver boligindretning 
  • Forsynet med fjedersystemet Standard Pocket 
  • Skulderzone giver god aflastning for skuldre, nakke og ryg 
  • Vendbar og vaskbar madras i langtidsholdbart materiale 
  • Wonderland Octave Kontinentalseng 180 x 200 cm. 

Guidens testkilder 

Da vi ikke selv har haft mulighed for at teste samtlige af de fem kontinentalsenge, som er medtaget i denne guide, har vi i løbet af vores artikel henvist til bloggen Testfamilien, som blandt andet gør sig i sengetests. Dertil har produkternes forbrugeranmeldelser også haft en betydning for, hvilket produkter vi har kåret til de fem bedste kontinentalsenge. Samtlige produkter har fået mindst 4,5 ud af 5 mulige stjerner hos forbrugerne.

Den gode søvn

God søvn er altafgørende for vores generelle velbefindende. Søvn forebygger blandt andet stress, depression, hjertesygdomme og diabetes, og sover du ikke ordentligt, forhøjes din chance altså for at blive syg. Faktisk kan en lang periode med søvnproblemer have lige så store konsekvenser for dit helbred, som hvis du for eksempel ryger cigaretter eller drikker for meget alkohol. 

Søvnproblemer er efterhånden et udbredt problem blandt danskerne. Faktisk døjer omtrent halvdelen af befolkningen jævnligt med søvnløshed. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at forbedre din søvn. 

Du kan for eksempel skære ned på kaffe og alkohol før sengetid. Begge dele forhøjer nemlig dit energiniveau og gør det sværere for dig at falde i søvn. 

Du kan også sørge for at spise ordentligt. Propper du jævnligt dig selv med junkfood, skabes der et ubehag i kroppen, som blandt andet kan komme til udtryk ved fordøjelsesbesvær og seriøse søvnproblemer. 

Motion er også en tæt ven af søvnen. Løber du en rask tur før sengetid, vil dine lemmer blive trætte, og snart vil dit sind følge trop. 

Du bør også minimere mængden af stimulanser før sengetid. Mange af os har en tendens til at sidde foran skærmen om aftenen, men dette gør faktisk, at vores hjerner har svært ved at koble fra, når sengetiden nærmer sig. I stedet for at se film og serier, bør du prøve at læse en bog eller drikke en kop kamillete. Så falder du hurtigere i søvn, og så er der større sandsynlighed for, at du får de 7 eller 8 timers nattesøvn, som anbefales af eksperterne. 

Sidst men ikke mindst bør du anskaffe dig en ordentlig seng. Sover du på en gammel, slidt madras, vil du ofte opleve at være mere udmattet, når du står op, end når du går i seng – og dette er bestemt ikke meningen. 

Hvad er en kontinentalseng? 

En kontinentalseng er karakteriseret ved at være opbygget af flere lag. Typisk består denne form for seng af i alt tre lag, hvoraf det nederste er en boxmadras, som udgør sengens bund. Det mellemste lag er som regel en springmadras, og det øverste er en topmadras, der består enten af latex, celsius eller af memory foam. Kontinentalsengen har ikke en sengeramme, og herved adskiller den sig fra de fleste andre sengetyper. 

Uanset din boligsituation findes der en kontinentalseng for dig, for sengen findes i mange forskellige størrelser. Du kan blandt andet få kontinentalsenge, der måler 140 x 200 cm., 160 x 200 cm. og 180 x 200 cm. Som udgangspunkt er denne form for sengetype ikke helt billig, men ofte kan du være heldig og finde din nye kontinentalseng på udsalg. 

Dét skal du overveje før du køber ny kontinentalseng 

Før du vælger en kontinentalseng, er der et par ting, som du med fordel kan overveje. Du kan starte med at finde ud af, om du er på udkig efter en kontinentalseng med opbevaring. Dertil bør du beslutte dig for en størrelse og lægge et budget for sengekøbet. Selvom senge godt kan virke dyre, er det vigtigt, at du i et forsøg på at spare lidt ikke går på kompromis med kvaliteten. En gang imellem kan du finde en kontinentalseng 180×200 på tilbud, og dét uanset om du søger én, der måler 160 x 200 cm., 180 x 200 cm. eller noget helt tredje. 

Dernæst skal du overveje, hvor fast en madras du skal bruge. Mange vælger for bløde springmadrasser i sengen, og dette skyldes, at det ofte umiddelbart føles mest behageligt at ligge på en blød madras. Ligger du for blødt, kan det dog både give dig problemer med ryggen, med vejrtrækningen og med blodomløbet. 

Som regel vil din vægt afgøre, hvilken fasthed der er rigtig for dig. Vejer du under 75 kg. bør du for eksempel vælge en madras med pocketfjedre og medium fasthed. Hvis du er i tvivl om, hvilken kontinentalseng der er rigtig for dig, kan det anbefales, at du spørger din forhandler til råds. Denne guide samler fem af markedets objektivt set bedste kontinentalsenge, men der findes utallige kvalitetsprodukter, som ikke er medtaget i denne guide. Findes din idealseng ikke her, findes den helt sikkert et andet sted på det danske marked for kontinentalsenge. 

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge? 

Alle mennesker er forskellige. Hvad der for den ene føles behageligt, kan for andre give vedvarende gener. Derfor er det vigtigt, at du kender din krop og tænker over, hvad din krop har brug for, før du vælger din nye seng. Objektivt set findes der nemlig ikke en perfekt kontinentalseng. Sengens anvendelighed afhænger 100% af dig. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken seng du bør vælge, har vi et par råd, som du med fordel kan følge. Alle ovenstående kontinentalsenge lever op til mindst ét af disse kriterier: 

  • Økonomivenlig 
  • God komfort 
  • Lang levetid 
  • Lækkert design 

Gennemgå eventuelt denne liste og beslut dig så for, hvilke kriterier der er vigtigst for dig. Tag så et ekstra kig på guidens fem kontinentalsenge. Hvis du efter anden gennemlæsning stadig ikke ved, hvilken seng der er rigtig for dig, kan det anbefales, at du søger hjælp hos din forhandler. Samtlige forhandlere i denne guide har mange års erfaring inden for feltet, og uanset hvad du søger, vil de garanteret kunne hjælpe dig godt på vej til den helt rigtige kontinentalseng. 

Denne side er anmeldt af: Clara Klausen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Testmagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Testmagasinet’.