Vi tilbringer omtrent en tredjedel af vores liv i sengen. Derfor kan sengen faktisk betegnes som det vigtigste møbel i hjemmet. Og derfor er det naturligvis vigtigt, at du har en seng, der passer godt til lige netop dig. 

Når du vælger en ny seng, skal du ikke kun se på prisen. En seng er en langtidsinvestering, og der er god grund til at gøre et grundigt stykke forarbejde, før du beslutter dig for et produkt. 

Hvis du overvejer at udskifte din seng, kan vores guide med garanti hjælpe dig godt på vej – så læs med, bliv inspireret og find din næste seng lige her:

 

Snefrid Fjäll – Kontinentalseng med 7 komfortzoner

Nordic Dream Snefrid 180x200 cm

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Din seng er afgørende for, at du ligger behageligt og kan slappe af, når du skal sove eller hvile. Med Snefrid Fjäll er der 7 komfortzoner og ekstra høje fjedre indbygget i selve sengen, så du får en behagelig støtte, der er tilpasset din kropsbygning.

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Om Snefrid Fjäll

Modellen Snefrid Fjäll kan fås med forskellige ben i flere højder og i 4 flotte nuancer. Du kan derfor sammensætte det look, du bedst kan lide.

Indvendigt byder Snefrid Fjäll på en god følelse af komfort, fordi den er bygget op af 3 madraslag, der hver især giver en ekstra trykaflastende støtte.

Den nederste boxmadras er sengens fundament, og den er fremstillet i solidt svensk fyrretræ. Ovenpå boxmadrassen ligger springmadrassen, der er fyldt med 2 lag af ekstra høje pocketfjedre. De ekstra høje fjedre giver ekstra støtte, når du ligger på siden eller vender dig i sengen, så du ikke mærker madrassens bund gennem den.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Snefrid Fjäll vs. markedet

Sengen Snefrid Fjäll er en kundefavorit hos den danske forhandler Nordic Dream. Den vælges ofte på baggrund af en god komfortfølelse, kvalitetsmaterialer og en pris, der er overskuelig.

Selvom Nordic Dreams danskproducerede senge ligger i den høje ende af skalaen, så er Snefrid Fjäll en mere prisvenlig kontinentalseng i deres store sortiment.

Og det er vigtigt at investere i din søvn ved at vælge en god seng, for den er afgørende for dit generelle helbred og mentale overskud.

Fordele

 • Kundefavorit hos danske Nordic Dream
 • Med 7 komfortzoner og ekstra høje fjedre
 • 100 dages risikofri prøveperiode
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Snefrid Fjäll kan fås i følgende størrelser:


Emma Kontinentalseng – luksuriøs seng med elegant design

 • 4,82 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Emma-madras.dk

Hvis du søger en luksuriøs seng i bedste kvalitet, så er sengen fra Emma måske noget for dig. Blandt brugerne på Emma-madras.dk får den 4,82 ud af 5 stjerner baseret på mere end 20 anmeldelser. Der bliver blandt andet nævnt, at køberne sover rigtig godt i sengen, og du som kunde får rigtig meget kvalitet for pengene.

Emma Kontinentalseng vs. markedet 

Hvis du vælger kontinentalsengen fra Emma, får du en helt særlig blanding af komfort, søvnkvalitet og lækkert design i én seng.

Madrassen har syv komfortzoner med pocketfjedre, som giver din krop optimal støtte natten lang. Den er også fremstillet med særligt skum, der sikrer trykaflastning på højt plan, når du ligger i sengen. 

Alle enkeltdelene udgør en dynamisk seng, som har et flot design med god højde og elegant hovedgærde som på et fint hotelværelse.

Fordele

 • Kommer i tre størrelser
 • Sengeramme, hovedgærde, madras og topmadras følger med
 • Ergonomisk madras med 7 komfortzoner
Ulemper

 • Kommer kun i én farve

Udvalgte specifikationer

 • Lamelbund: Ja
 • Springmadras: Ja
 • Certifikat: OEKO-TEX Standard 100, Klasse 1
 • Størrelse: Kommer i flere størrelser

Solveig Fjord – Dansk design med rene nordiske linjer

Nordic Dream Solveig 180x200 cm

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Når æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed, så har producenten ramt plet. Solveig Fjord er skabt af dygtige sengehåndværkere og eksperter, hvor målet var en elegant og enkel seng i de bedste materialer.

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Om Solveig

Når du ligger i Solveig Fjord, så er der kælet ekstra for den gode komfortfølelse. Fjedrene er fordelt i 7 forskellige zoner i madrasserne, så kroppen kan hvile behageligt og afslappet.

De 7 komfortzoner er særligt udviklet, så de støtter din krop ergonomisk korrekt. Det betyder, at du får den rette støtte til sarte skuldre, der har brug for bløde fjedre, så blodet kan løbe frit.

Din hoftezoner er derimod den tungeste del af kroppen, og derfor skal fjedrene her være kraftigere, så du ikke runder i ryggen.

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Derfor skal du vælge Solveig Fjord

 • Lækkert nordisk design
 • 3 madraslag og 7 komfortzoner
 • Oeko-Tex certificerede tekstiler

Solveig Fjord vs. markedet

Kontinentalsengen Solveig Fjord fra danske Nordic Dream er en kvalitetsseng, der er fremstillet af de bedste materialer og bygget af dygtige sengehåndværkere. Du får en god liggekomfort, fordi de 7 indvendige komfortzoner støtter dig gennem natten.

Samtidigt kan du nyde det elegante design, der er let at indrette med og fås i flere flotte farver. De rene linjer giver ro i soveværelset, så det bliver et indbydende sted at lægge dig, når du skal sove.

Fordele

 • Lækkert nordisk design
 • 3 madraslag og 7 komfortzoner
 • Oeko-Tex certificerede tekstiler
Ulemper

 • Sengegavl sklál tilkøbes

Solveig Fjord kan fås i følgende størrelser:


Edda Älv – Prisvenlig kontinentalseng med dobbelt lag fjedre

Nordic Dream Edda 180x200 cm

Lad roen sænke sig, når du lægger dig i Edda Älv fra danske Nordic Dream. Modellen er én af forhandlerens billigere modeller, der byder på et dobbeltlag pocketfjedre og 7 komfortzoner.

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Om Edda

Edda Älv byder på en god komfort, for madrassen er fyldt med et dobbelt lag af pocketfjedre, der giver fleksibilitet og ekstra støtte til din sovende krop.

Fjedrene er fordelt i 7 zoner, der er udviklede af danske fysioterapeuter og sengeeksperter. Zonerne støtter din krop, så den får den rigtige trykaflastning, hvor der er behov for det. Dine skuldre vil kunne slappe af, mens der er ekstra kraftige fjedre omkring din hofte, lænd og mave, hvor din krop oftest vil være tungest.

Når du sover eller hviler på Edda Älv, vil din rygsøjle ligge plant og ergonomisk korrekt, så du ikke vågner radbrækket op.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Derfor skal du vælge Edda Älv

 • Prisvenlig kontinentalseng fra Nordic Dream
 • Dobbelt lag af pocketfjedre
 • 7 komfortzoner

Edda Älv vs. markedet

Er budgettet en begrænsning, så er Edda Älv en af Nordic Dreams mere prisvenlige modeller. Er sengen på tilbud, kan der være endnu mere at spare på din nye seng.

Hvis du har brug for ekstra meget plads at brede dig på, så skal du være opmærksom på, at Edda Älv kun kommer i 3 forskellige størrelser og ikke kan fås med ekstra længde. Er du højere end gennemsnittet, kan du derfor vende dig mod nogle af de andre kontinentalsenge fra Nordic Dream, der kan fås med ekstra længde.

Fordele

 • Prisvenlig kontinentalseng fra Nordic Dream
 • Dobbelt lag af pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
Ulemper

 • Ingen antiskrid

Edda Älv kan fås i følgende størrelser:

Guidens testkilder 

Da vi ikke selv har haft mulighed for at teste samtlige af de fem kontinentalsenge, som er medtaget i denne guide, har vi i løbet af vores artikel henvist til bloggen Testfamilien, som blandt andet gør sig i sengetests. Dertil har produkternes forbrugeranmeldelser også haft en betydning for, hvilket produkter vi har kåret til de fem bedste kontinentalsenge. Samtlige produkter har fået mindst 4,5 ud af 5 mulige stjerner hos forbrugerne.

Den gode søvn

God søvn er altafgørende for vores generelle velbefindende. Søvn forebygger blandt andet stress, depression, hjertesygdomme og diabetes, og sover du ikke ordentligt, forhøjes din chance altså for at blive syg ifølge Mikael Rasmussen. Faktisk kan en lang periode med søvnproblemer have lige så store konsekvenser for dit helbred, som hvis du for eksempel ryger cigaretter eller drikker for meget alkohol. 

Søvnproblemer er efterhånden et udbredt problem blandt danskerne. Faktisk døjer omtrent halvdelen af befolkningen jævnligt med søvnløshed. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at forbedre din søvn. 

Du kan for eksempel skære ned på kaffe og alkohol før sengetid. Begge dele forhøjer nemlig dit energiniveau og gør det sværere for dig at falde i søvn. 

Du kan også sørge for at spise ordentligt. Propper du jævnligt dig selv med junkfood, skabes der et ubehag i kroppen, som blandt andet kan komme til udtryk ved fordøjelsesbesvær og seriøse søvnproblemer. 

Motion er også en tæt ven af søvnen. Løber du en rask tur før sengetid, vil dine lemmer blive trætte, og snart vil dit sind følge trop. 

Du bør også minimere mængden af stimulanser før sengetid. Mange af os har en tendens til at sidde foran skærmen om aftenen, men dette gør faktisk, at vores hjerner har svært ved at koble fra, når sengetiden nærmer sig. I stedet for at se film og serier, bør du prøve at læse en bog eller drikke en kop kamillete. Så falder du hurtigere i søvn, og så er der større sandsynlighed for, at du får de 7 eller 8 timers nattesøvn, som anbefales af eksperterne. 

Sidst men ikke mindst bør du anskaffe dig en ordentlig seng. Sover du på en gammel, slidt madras, vil du ofte opleve at være mere udmattet, når du står op, end når du går i seng – og dette er bestemt ikke meningen. 

Hvad er en kontinentalseng? 

En kontinentalseng er karakteriseret ved at være opbygget af flere lag. Typisk består denne form for seng af i alt tre lag, hvoraf det nederste er en boxmadras, som udgør sengens bund. Det mellemste lag er som regel en springmadras, og det øverste er en topmadras, der består enten af latex, celsius eller af memory foam. Kontinentalsengen har ikke en sengeramme, og herved adskiller den sig fra de fleste andre sengetyper. 

Uanset din boligsituation findes der en kontinentalseng for dig, for sengen findes i mange forskellige størrelser. Du kan blandt andet få kontinentalsenge, der måler 140 x 200 cm., 160 x 200 cm. og 180 x 200 cm. Som udgangspunkt er denne form for sengetype ikke helt billig, men ofte kan du være heldig og finde din nye kontinentalseng på udsalg. 

Dét skal du overveje før du køber ny kontinentalseng 

Før du vælger en kontinentalseng, er der et par ting, som du med fordel kan overveje. Du kan starte med at finde ud af, om du er på udkig efter en kontinentalseng med opbevaring. Dertil bør du beslutte dig for en størrelse og lægge et budget for sengekøbet. Selvom senge godt kan virke dyre, er det vigtigt, at du i et forsøg på at spare lidt ikke går på kompromis med kvaliteten. En gang imellem kan du finde en kontinentalseng 180×200 på tilbud, og dét uanset om du søger én, der måler 160 x 200 cm., 180 x 200 cm. eller noget helt tredje. 

Dernæst skal du overveje, hvor fast en madras du skal bruge. Mange vælger for bløde springmadrasser i sengen, og dette skyldes, at det ofte umiddelbart føles mest behageligt at ligge på en blød madras. Ligger du for blødt, kan det dog både give dig problemer med ryggen, med vejrtrækningen og med blodomløbet. 

Som regel vil din vægt afgøre, hvilken fasthed der er rigtig for dig. Vejer du under 75 kg. bør du for eksempel vælge en madras med pocketfjedre og medium fasthed. Hvis du er i tvivl om, hvilken kontinentalseng der er rigtig for dig, kan det anbefales, at du spørger din forhandler til råds. Denne guide samler fem af markedets objektivt set bedste kontinentalsenge, men der findes utallige kvalitetsprodukter, som ikke er medtaget i denne guide. Findes din idealseng ikke her, findes den helt sikkert et andet sted på det danske marked for kontinentalsenge. 

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge? 

Alle mennesker er forskellige. Hvad der for den ene føles behageligt, kan for andre give vedvarende gener. Derfor er det vigtigt, at du kender din krop og tænker over, hvad din krop har brug for, før du vælger din nye seng. Objektivt set findes der nemlig ikke en perfekt kontinentalseng. Sengens anvendelighed afhænger 100% af dig. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken seng du bør vælge, har vi et par råd, som du med fordel kan følge. Alle ovenstående kontinentalsenge lever op til mindst ét af disse kriterier: 

 • Økonomivenlig 
 • God komfort 
 • Lang levetid 
 • Lækkert design 

Gennemgå eventuelt denne liste og beslut dig så for, hvilke kriterier der er vigtigst for dig. Tag så et ekstra kig på guidens fem kontinentalsenge. Hvis du efter anden gennemlæsning stadig ikke ved, hvilken seng der er rigtig for dig, kan det anbefales, at du søger hjælp hos din forhandler. Samtlige forhandlere i denne guide har mange års erfaring inden for feltet, og uanset hvad du søger, vil de garanteret kunne hjælpe dig godt på vej til den helt rigtige kontinentalseng. 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Emma-madras.dk
Emma-madras.dk er sengemærket Emma’s egen hjemmeside og webshop. På siden kan du læse om de forskellige produkter, som Emma forhandler. Du kan også læse anmeldelser, hvor Emmas kunder kan bedømme deres køb med 1-5 stjerner og en kommentar.
Emma Kontinentalseng har fået rosende ord af mere end 20 brugere. Anmeldelserne bliver opdateret løbende.
Du kan se anmeldelserne her

FAQ

Hvad er en kontinentalseng?
En kontinentalseng er en type seng bestående af tre lag: en boxmadras, en madras og en topmadras.
Er en kontinentalseng bedre end en traditionel seng?
Det afhænger af dine præferencer, men generelt giver en kontinentalseng et mere komplet og polstret liggeunderlag end en traditionel seng.
Er en kontinentalseng egnet til alle kropstyper?
Ja, en kontinentalseng tilbyder generelt en god støtte og komfort til alle kropstyper, men det kan være en god idé at vælge en større seng, hvis du er meget høj eller bred.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Tindra Nordlys – Ekstra høje fjedre for øget fleksibilitet

Nordic Dream Tindra 180x200 cm

Tindra Nordlys er udviklet og produceret i Danmark, hvor Nordic Dream har fået eksperter til at skabe en komplet kontinentalseng. Både boxmadras og springmadras er fyldt med ekstra høje fjedre, der giver en øget fleksibilitet, når du ligger på siden.

Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Om Tindra

Sover du på siden? Så kan du have oplevet, at du kunne mærke madrassens bund gennem fjedrene. Med Tindra Nordlys får du en ekstra høj madras med 14 cm høje fjedre, der giver god fleksibilitet, når du ligger på siden eller vender dig.

De ekstra høje pocketfjedre er fordelt i 7 komfortzoner, så din krop støttes og trykaflastes ergonomisk korrekt, når du hviler eller sover.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi inden for området.

Betrækket er aktivt og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt, når du lægger dig til at hvile eller sove på madrassen. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere, så du får det bedst mulige soveklima.

Topmadrassen består af 7 ergonomiske zoner, som Nordic Dream er kendt for, og som giver de bedste forudsætninger for god søvn. Du kan vælge, om du vil have  din topmadras i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten.

Memory-skum former sig efter dig krop og giver dig en blid og behagelig liggekomfort.

Tindra Nordlys vs. markedet

Der er rigtig mange ligheder mellem modellen Tindra og Snefrid, fra Nordic Dream, som du også kan læse om her i vores testoversigt. Det er derfor op til dig, hvilken model, der tiltaler dig mest. De ekstra høje fjedre gør modellen oplagt, hvis du ofte sover på siden.

Tindra Nordlys er i forhold til oversigtens andre modeller en komplet kontinentalseng til dig, der ønsker en kvalitetsseng uden dikkedarer. Du får mulighed for at afprøve sengen i 100 dage, og lever Tindra Nordlys ikke op til dine forventninger, kan du få skiftet madras eller returnere sengen kvit og frit indenfor prøveperioden.

Fordele

 • Komplet kontinentalseng i 3 lag
 • Udviklet og produceret i Danmark
 • 2 lag 14 cm høje pocketfjedre
Ulemper

 • Gavl og kuvertlagen skal tilkøbes

Tindra Nordlys kan fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Wonderland Octave Kontinentalseng


Wonderland Octave Kontinentalseng – Praktisk og stilren model

Testresultater

Wonderlanc Octave Kontinentalseng har stadig sine første anmeldelser til gode. Sammenligner man dens pris, materialer og design med lignende modeller, er det dog tydeligt, at Wonderland Octave bestemt hører hjemme på listen over markedets fem bedste kontinentalsenge. 

Om Wonderland Octave Kontinentalseng 

Wonderland Octave Kontinentalseng er fremstillet med øje for både design og funktionalitet. Det stilrene lysegrå farvetema passer ind i enhver boligstil, og fjedersystemet Standard Pocket sikrer rigtig god aflastning for brugerens krop. Sengen er desuden forsynet med en såkaldt skulderzone, som sørger for, at dine skuldre synker godt ned i sengen, når du sover. Derved minimeres risikoen for ømme skuldre og øm nakke og ryg. 

Kontinentalsengens madras er både vendbar og vaskbar, og vender du den regelmæssigt, kan du markant forlænge sengens levetid. Wonderland Octave måler 180 x 200 cm.
Sengen er forsynet med et heldækkende betræk, som gør, at den fremstår som én enkelt madras. Dette giver sengen et smukt og stilrent look. 

Herudover er Wonderland Octave Kontinentalseng fremstillet i vendbart og vaskbart materiale. Sengen er forsynet med fjedersystemet Standard Pocket, som sørger for, at hele din krop for optimal støtte i løbet af natten. Ofte kan kontinentalsengen desuden findes på tilbud, og derfor påpeger mange af forbrugerne også, at du med Wonderland Octave virkelig får noget for pengene. 

Udvalgte specifikationer

Wonderland Octave Kontinentalseng har følgende udvalgte specifikationer: 

 • Praktisk og stilrent design med heldækkende betræk 
 • Lysegråt farvetema passer ind i enhver boligindretning 
 • Forsynet med fjedersystemet Standard Pocket 
 • Skulderzone giver god aflastning for skuldre, nakke og ryg 
 • Vendbar og vaskbar madras i langtidsholdbart materiale 
 • Wonderland Octave Kontinentalseng 180 x 200 cm. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter