Der kan være mange gode grunde til, at du skal ud og investere i en ny buskrydder, men det er naturligvis hovedsageligt, hvis du har et større buskads, der skal ryddes.

Dog skal du være opmærksom på, at det også gør sig gældende for andre former for vegetation, hvilket eksempelvis kunne være græsplænen, hvilket også er grunden til, at du ofte også vil kunne finde en buskrydder under navnet græstrimmer i stedet.

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal ud og finde den rigtige buskrydder, men det absolut vigtigste er, at du ikke lader prisen være det afgørende parameter for, hvorvidt du vælger at købe en bestemt buskrydder eller ej.

Nederst i denne buskrydder test, kan du  finde nogle gode råd om hvad du bør holde øje med, når du skal finde den rette buskrydder.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Bosch AFS 23-37 950W – elektrisk buskrydder der kan det hele


Bosch AFS 23-37 buskrydder 950WBosch AFS 23-37 buskrydder 950W er blevet vurderet til 4,5/5 stjerner i et gennemsnit af kundeanmeldelser fra Amazon.de.

Bosch AFS 23-37 er den perfekte buskrydder til dig, som ikke vil gå på kompromis med hverken kvalitet eller effektivitet. Bosch AFS 23-37 er en kombineret buskrydder og græstrimmer i en. Dette skyldes, at du, når du bruger buskrydderen, selv kan vælge, om du vil arbejde med den skarpe kniv eller den kraftige tråd, som også følger med maskinen.

Du kan let skifte mellem at arbejde med klingen eller tråden, og dette gøres også forholdsvis hurtigt. På denne måde kan du bruge Bosch AFS 23-37 buskrydderen til mange forskellige ting. Du kan blandt andet bruge Bosch AFS 23-37 til at beskære langt græs eller til at fjerne ukrudt. Buskrydderen er også perfekt til at gå i kast med genstridige planter, som det ellers kan være ekstra svært at få bekæmpet.

 

Med Bosch AFS 23-37 er du sikret god komfort, når du arbejder i haven. Den gode komfort er i hus grundet bæreremmen, som er justerbar, og håndtaget, som er ligeså. Du kan altså tilpasse værktøjet, så det passer til netop dig. Dette sikrer dig kontrol og balance, mens du arbejder.

Bosch AFS 23-37 har en kraftig motor på 950 Watt, hvilket gør det til en effektiv maskine at arbejde med.

Fordele

 • Kombineret busk- og græstrimmer
 • God komfort
 • Justerbar rem og håndtag
 • Kraftig motor
Ulemper

 • Forlængerledning nødvendig for anvendelse

Udvalgte specifikationer

 • Klippebredde: 37 cm
 • 230 Volt
 • Effekt: 950 Watt
 • Vægt: 5.3 kg
 • Trimmerskæresystem: Klinge, snor
 • Linjediameter: 3,5 mm
 • Motor: Elektrisk

Ryobi RBC1226l Electric Scythe – elektrisk buskrydder


Ryobi RBC1226l Electric ScytheRyobi RBC1226l Electric Scythe er blevet vurderet til 3,6/5 stjerner i via kundeanmeldelser fra Amazon.de.

Ryobi RBC1226l Electric Scythe er et fremragende bud på et værktøj til haven til dig, som er kvalitetsbevidst, når det kommer til det udstyr, du arbejder med. Ryobi RBC1226l Electric Scythe er en elektrisk kratskærer med mange gode egenskaber. Du kan bruge kratskæreren til mange forskellige projekter i din have. 

Ryobi RBC1226l Electric Scythe er udstyret med et håndtag, som kan udvides alt efter behov. På denne måde kan du tilpasse kratskæreren til netop din højde og bredde. Dette sikrer dig en god komfort under arbejdet. Samtidig bliver det lettere for dig at have maskinen under kontrol, så du kan arbejde balanceret med at beskære buske, græs, ukrudt osv.

 

Ryobi RBC1226l Electric Scythe er en elektrisk kratskærer, hvilket har mange fordele. Den er derudover udstyret med både klinge og snor, som du nemt kan skifte imellem alt efter, hvad du skal bruge kratskæreren til. Trimmeren har en linjediameter på 1,5 mm og i alt en vægt på 5,1 kg. 

Ryobi RBC1226l Electric Scythe er udstyret med funktionerne Expand-It og Tri-Arc+. Kratskæreren har en effekt på 1200 Watt, så det er en effektiv maskine, du har mellem hænderne, når du skal ud og beskære i haven. Prismæssigt ligger Ryobi RBC1226l Electric Scythe på ca. samme niveau som fx Bosch AFS 23-37.

Fordele

 • 2-i-1 græstrimmer/buskrydder
 • Softgreb på bageste håndtag
 • Justerbart støttegreb
Ulemper

 • Ikke lige kraftig som de dyrere modeller

Udvalgte specifikationer

 • Skærebredde: 38 cm
 • Effekt: 1200 Watt
 • Vægt: 5,1 kg
 • Elektrisk 2-i-1 græstrimmer/buskrydder
 • Motor: Elektrisk

Stiga buskrydder benzin SBC 252 D


Stiga buskrydder benzin SBC 252 DHvis du vil af med dit ukrudt, så kan Stiga buskrydder benzin SBC 252 D klare det for dig. Med sine 9.500 omdr./min. kan den fjerne det meste. 

Den har et smart skæfte, som er utrolig let at holde på. I den ene ende sidder motoren og i den anden ende har du buskrydderen. Du har selve grebet i midten og med dobbeltstyr og softgrip, er den utrolig nem at benytte. De har tænkt ergonomi ind i deres design, så det er en behagelig oplevelse at benytte maskinen.

Motoren er en 2-takst motor og den kører på benzin. Den er let at tænde, da den har en easy start-funktion. Hvis du nogensinde har prøvet en ældre buskrydder, vil du virkelig sætte pris på dette, da du tit kunne et par minutter, før du overhovedet havde tændt maskinen og det var i sig selv hårdt arbejde. Sådan er det heldigvis ikke mere, da Stiga har sørger for at fixe den del.

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

 

Den har også en funktion, som hedder Tap & Go trimmerhoved, som egentlig bare er selve hoved, som fjerner dit ukrudt. Med Tap & Go er det let at fjerne ukrudt, da du kører maskinen henover det og så bliver det fjernet. Derfor kan du langt hurtigere end tidligere klare alt dit havearbejde.

Den har en klippebredde på 45 cm, som gør, at det er let at få fat i det, som du gerne vil fjerne. Selve maskinen benytter benzin og du kan have en liter på tanken. Det burde kunne holde dig kørende i rimelig lang tid. Den vejer 8,9 kg., som må siges at være rimelig medgørlig, da det er noget, du skal tænke over, da du hele tiden skal benytte den.

Stiga buskrydder benzin SBC 252 D er en af de rigtig gode buskrydder på markedet og du kan bruge den til stort set alt havearbejde. Du kan bruge den til alt, hvor du skal fjerne et eller andet. Men det er selvfølgelig primært til ukrudt, at du bruger den og alle kan benytte den pga. den lette vægt og brugervenlighed.

 

Hvad skal jeg holde øje med, når jeg skal købe en buskrydder?

Det er bestemt ikke noget valg, når du skal vælge én af de mange buskryddere, der er at finde på det danske marked. Der findes rigtig mange og nogle af dem er mere velegnet til professionel brug i forhold til privat brug, så derfor er det også meget vigtigt, at du finder ud af, om det er noget, der skal bruges hjemme i haven eller i et professionelt øjemed.

Der vil med garanti vil blive stillet langt flere krav til sidstnævnte og i samme ombæring vil det også blive dyrere, hvorfor du skal holde dig fra de helt store modeller, hvis du blot skal gøre brug af den hjemme i haven, for du får slet ikke brug for så stor en model.

Du bør derimod sørge for at finde ud af, hvad dit behov egentlig er og hvilke krav du har til din kommende buskrydder. Endvidere, så er det også meget vigtigt, at du ikke lader dig forvirre af, at nogle af modellerne også bliver kaldt for græstrimmere, da det er det samme.

Nedenfor kan du se en række af de ting, som du bør sørge for at have styr på, når du skal ud og købe en ny buskrydder.

Motor:

Der er ikke nogen tvivl om, at du ikke kommer langt uden en motor, hvorfor det selvfølgelig er meget vigtigt, at du har fokus på at finde en buskrydder, der er udstyret med en god og stor motor, så den kan klare alle de opgaver, som du har intentioner om, at dens skal bruges til.

I samme ombæring, så skal du ikke kun nøjes med at kigge på den motor og den effekt, som den kan opnå, men dertil skal du også sørge for at danne dig en nogenlunde idé om, hvor meget støj den respektive motor danner, for hvis der er tale om en motor, der laver alt for meget støj, så er der selvfølgelig ikke nogen idé i at købe den, for du vil blot opleve, at det både er til gene for dig selv, men i særdeleshed dine naboer, som ikke just har forberedt sig på, at hele dagen skal bruges på at fjerne buske eller andet vegetation i haven.

For at sikre dig, at du finder en støjsvag model, så kan du blandt andet kigge på hvorvidt der er tale om en motor, der er indkapslet eller ej, for hvis den er det, så er den ofte også meget mere støjsvag end de modeller, der ikke er blevet udstyret med en indkapslet motor.

Gørdetselv.dk har skrevet denne artikel der giver dig gode råd til, at finde ud af om du skal vælge en buskrydder eller en græstrimmer. Voresvilla.dk skriver om hvordan du vælger den rette buskrydder. Det kan du læse her.

Vægt:

Du skal selvfølgelig også have fokus på vægten af den maskine, som du skal ud og købe. Særligt hvis du har intentioner om, at du skal bruge den i længere tid ad gangen, for det kan godt gå hen og blive en meget ukomfortabel oplevelse, hvis du skal løfte rundt på en buskrydder, der er alt for tung.

Du kan få dem i rigtig mange forskellige vægtklasser, men det er dog en god idé, at holde dig i den klasse, der lyder på mellem 5 kg. og 8 kg., og så skal du naturligvis også sørge for, at der følger en eller anden form for bæresele, da det gør det meget nemmere og langt mere komfortabelt at gøre brug af den respektive buskrydder.

Det lyder muligvis som noget, der er overvurderet, for det bliver vel aldrig decideret komfortabelt at gøre brug af en buskrydder og det har du som sådan også ret i, men der er ikke nogen grund til ikke at gøre det mere komfortabelt for dig selv, hvis du har mulighed for at gøre det. Det gør du blandt andet ved at vælge en model med en lav vægt og med en god bæresele.

Brændstofkapacitet:

Du bør også sørge for at vælge en model, der har en stor brændstofkapacitet, for der er ikke noget, der er værre end at skulle fylde tanken op med benzin flere gange i løbet af den tid, hvor du skal gøre brug af din buskrydder.

På samme måde som med både vægt og med motor, så varierer det meget fra buskrydder til buskrydder hvor stor en brændstofkapacitet de kan bryste sig af.

Det er dog en god idé, at finde en model, der har en samlet kapacitet, der lyder på mellem 0,60 liter og 0,80 liter. Det bør være mere end nok benzin til at klare den opgave, som du har intentioner om, at din buskrydder skal bruges til.

Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du kan bruge den i en hel dag, men det er også de færreste opgaver, der kræver, at du bruger mere end et par timer på det. Hvis du blot skal løse en mindre opgave, der eksempelvis kunne være at fjerne en busk fra haven eller trimme græsset langs kanterne, så kan du sagtens nøjes med omkring 0,60 liter, men hvis du derimod skal bruge den til en større opgave, så bør du i stedet sigte efter omtrent 0,80 liter.

Her kan du se en video fra Bygma om buskryddere og græstrimmere.

 

Læs også: Græstrimmer test – Genvejen til en velholdt have

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Makita EBH341U


Makita buskrydder 4-takt EBH341UHvis du er på jagt efter en buskrydder, der er både kraftig og effektiv, mens den også er har en høj ydeevne, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på den sidste model i vores buskrydder test.

Det er en Makita benzinbuskrydder, model EBH341U 4T, der lever op til alt det førnævnte.

Den er særdeles ideel i forbindelse med rydning af græsarealer, kantklipning og friklipning mod mur, træer og lignende – den kan løse langt de fleste opgaver, som du vil kunne sætte en buskrydder til.

 

Ydermere, så vejer den ikke mere end blot 7,1 kg., hvorfor den er både behagelig og komfortabel at gøre brug af, hvilket størrelsen på den også bevidner om, da den måler 1810 mm. i længden, 620 mm. i bredden samt 500 mm. i højden.

Den har desuden en brændstoftankkapacitet, der lyder på godt og vel 0,65 liter, hvorfor der sagtens kan være benzin nok i til at fjerne buske i hele haven.

Ydermere, så er selve motoren blevet indkapslet, hvilket selvfølgelig er blevet gjort med det formål, at det skulle kunne reducere støjniveauet, så det ikke larmer alt for meget, når du gør brug af maskinen, hvilket både du og dine naboer kommer til at sætte pris på.

Hvis du ligeledes er typen, der sætter pris på at foretage et økonomisk og miljøvenligt valg, så kommer du bestemt heller ikke udenom, at Makita buskrydder 4-takt EBH341U er et rigtig godt valg, da den både lever op til at være økonomisk og miljøvenlig.

Den kan opnå en maksimal effekt, der lyder på hele 1,07 kW eller 1,5 HK, hvorfor der bestemt ikke skal være nogen tvivl om, at der er tale om en meget kraftig maskine, men det ændrer dog ikke på det førnævnte om, at der er tale om en meget støjsvag maskine, som derfor også sagtens kan bruges i et villakvarter uden at forstyrre naboerne.

Fordele

 • God effekt
 • Indkapslet motor
 • Lavt støjniveau
 • Økonomisk og miljøvenlig
Ulemper

 • Lidt tung
 • Høj pris

Udvalgte specifikationer

 • Skærebredde: 38 cm
 • Effekt: 1200 Watt
 • Vægt: 7,1 kg
 • Tank: 0,65 L
 • Motor: 4-takst benzin

Makita 4T EM4351UH


Makita buskrydder 4T EM4351UHMakita buskrydder 4T EM4351UH er blevet vurderet til 4,5/5 stjerner gennem kundeanmeldelser fra Amazon.co.uk.

Buskrydder EM4351UH fra Makita er en buskrydder til dig, som vil have det bedste af det bedste. Buskrydderen er drevet af benzin. EM4351UH fra Makita er en både økonomisk og klimavenlig buskrydder.

Motoren i buskrydderen EM4351UH fra Makita er indkapslet, så den ikke kommer til at genere dig under arbejdet. Der er derudover lagt en vibrationsdæmper over motoren, så den har så lavt et støjniveau som muligt. Du behøver altså ikke være bange for, at det går ud over hørelsen, når du arbejder med EM4351UH fra Makita.

 

EM4351UH fra Makita er lavet med et håndtag, som gør det yderst komfortabelt for dig at arbejde med buskrydderen. På denne måde passer du på din krop, mens du rydder buske eller andet i haven. Buskrydderen er velegnet til at bruge både i haven, på en gårdsplads og på diverse græsarealer. Det er altså en buskrydder, som fungerer glimrende til det meste arbejde.

EM4351UH fra Makita er ca. 4 gange så dyr som buskrydderen fra Bosch ved navn Bosch AFS 23-37. Til gengæld har den også en effekt, der er ca. 1,5 gange større ift. Bosch AFS 23-37s effekt, hvilket gør den langt mere kraftfuld og effektiv at arbejde med.

Fordele

 • Meget effektiv
 • Yderst komfortabelt håndtag
 • Indkapslet motor
Ulemper

 • Høj pris

Udvalgte specifikationer

 • Cylindervolumen: 43 cm3
 • Effekt: 1,5 kw
 • Tank: 0,62 L
 • Vægt: 8,6 kg
 • Motor: 4-takts benzin
 • Dimensioner (LxBxH) – 1812 x 618 x 528 mm

MTD Smart BC 33 Græstrimmer – Vurderet til 4/5 stjerner på Amazon.de


MTD Smart BC 33 GræstrimmerMTD Smart BC 33 Græstrimmer er blevet vurderet til 4/5 stjerner på Amazon.de.

MTD Smart BC 33 Græstrimmer er en græstrimmer til dig, som gerne vil have noget udstyr, som kan bruges til flere forskellige formål i haven. MTD Smart BC 33 Græstrimmer er nemlig en del af den nye SMART-serie, som består af trimmere af forskellig art, som er lavet til at skulle kunne udføre et godt stykke arbejde samtidig med, at prisen på produktet er overskuelig og forholdsvis lav.

Græstrimmeren ved navn MTD Smart BC 33 startes ved hjælp af et kabeltræk. Græstrimmeren er let at starte, og den er ganske sikker at bruge. MTD Smart BC 33 Græstrimmer er drevet af en motor, som kører på benzin. Græstrimmeren er lavet med det smarte TrimmerPlus-system, og den er også lavet med splitaksel.

MTD Smart BC 33 Græstrimmer er komfortabel og nem at bruge grundet sit delelige skaft og den dobbelte skulderrem. Det er også en effektiv maskine med sine 1050 Watt. Du kan bruge græstrimmeren til diverse forskellige projekter i din have. Dette kan være alt fra at beskære buske og hække til at få bugt med for langt græs samt ukrudt.

Skærebredden på græstrimmerens tråd er 42 cm, mens skærebredden for dens kniv er 25,5 cm.

Udvalgte specifikationer

 • Effekt: 1050 Watt
 • Tank: 0,9 l
 • Dobbelt trådteknologi
 • 4 modeller
 • Vægt: 6,8 kg

Buskrydder BC 4125 ll-S Comfort – Benzin


Buskrydder BC 4125 ll-S Comfort – BenzinHar du behov for at få ryddet større arealer af uønsket buskads og grene, men dog uden at det skal være et større besvær for dig, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på Al-KO Buskrydder BC 4125 II-S Comfort, der lige netop kan hjælpe dig med dette – og oven i købet hurtigt og bekvemt.

Denne buskrydder er blevet udstyret med metalknive, der nemt og hurtigt gør det muligt for dig at fjerne generende buskadser og bevoksede arealer på din grund.

Endvidere, så er der tale om en benzindreven maskine, hvilket selvfølgelig betyder, at du frit kan bevæge dig rundt uden, at du skal bekymre dig for, at du overklipper en ledning, der bliver trukket bagefter din buskrydder.

Hvis du bestiller en AL-KO Buskrydder BC 4125 II-S Comfort, så kommer den med en komfort-bæresele, der sørger for at maskinens vægt bliver fordelt ligeligt over din ryg og dine arme.

Det resulterer blandt andet i, at du kommer til at stå let og behageligt med maskinen og ikke skal frygte for, hvorvidt din krop bliver overbelastet eller ej.

Endvidere, så er maskinen også blevet udstyret med et ergonomisk håndtag, hvori de mange forskellige funktioner er blevet placeret.

Derfor er der også mulighed for at styre trimmeren/buskrydderen uden overhovedet at skulle give slip på håndtaget. Ydermere, så er der selvfølgelig også mulighed for at justere håndtaget, så det passer til din højde og det er naturligvis med til at gøre det mere komfortabelt at gøre brug af maskinen.

Slutteligt, så vejer maskinen cirka 7,8 kg., hvorfor den har en ganske udmærket vægt.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter