Sidst opdateret:

Det skader ikke, at du ser godt ud, når du motioner eller dyrker udendørs sport. Den danske vinter er til tider meget kold. Løb i frostklart vejr på hård frossen jord kan være en kølig oplevelse, og derfor er det vigtigt, at man er klædt varmt på med et par gode løbehandsker.

Det gør ikke noget, at du ser sej, cool og tjekket ud med det rette udendørs fitness udstyr. For det udelukker ikke, at man er varmt og fornuftigt klædt på.

Den første løbetur en råkold efterårsdag efter en varm sommer kan imidlertid hurtigt vise sig at være noget af en klam og kold overraskelse – huskede du at tage et par løbehandsker på?

Nej vel – det er noget de fleste løbere kender til; alle de gode forsætter er der, man er varmt klædt på, og så går man hen og glemmer noget så ordinært som at holde hænderne og fingrene varme

Har du ikke allerede et par løbehandsker i skabet, er det på tide, at finde det par, der passer lige til dig. Modsat af hvad man måske foranlediges til at tro, er valg af løbehandsker ikke et enkelt valg. Inden du har fundet det rigtige par løbehandsker, er der tre primære faktorer, du bør overveje:

  • Hvordan ligger det med niveauet for blodgennemstrømningen til dine hænder. Det er forskelligt fra person til person. Nogle hænder har den egenskab, at de kan slappe af i en let brise, mens andre er vedvarende svedige.
  • Hvordan reagerer dine hænder på udetemperaturen. Er du en, der let får gåsehud, dræner den kolde vinter din sjæl for enhver energi, eller er du en hårdfør ”vinterbader”, der virkeligt trives i kulden?
  • Hvordan reagerer dine hænder på vindhastigheder og nedbør. Husker du wind-chill faktoren, som forstærkes, hvis du er våd. Ekstremiteterne – et fint ord for dine hænder og fødder – er de første til at reagere på kulde, og dette er den væsentligste årsag til ubehag hos de fleste løbere.

Selvfølgeligt kan almindelige ”bælg-vanter” gøre en lille forskel. Løbehandsker er imidlertid det bedste, fordi de har nogle indbyggede funktioner, som vil forandre en træls løbetur til noget behageligt.

Det væsentlige i forbindelse med valg af den bedste løbehandsker for dig er, at du er opmærksom på det, der kendetegner lige netop dig. Det er de individuelle forskelle mellem personer, temperaturer og vejrliget, der tæller, når du skal finde den bedst mulige løbehandske.

Her er nogle af de hotteste løbehandsker, du i dag kan opdrive på markedet.

LÆS OGSÅ: Løbebånd test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

GripGrab UltraLight løbehandske – Sort


GripGrab UltraLight løbehandske – SortDenne løbehandske udmærker sig ved at være fremstillet i et lækkert materiale. Det er en udsøgt nydelse at bære denne, fordi man umærkeligt får følelsen af, at ens hænder har fået tilføjet et ekstra lag beskyttende hud.

Dine hænder kan ånde i denne handske, der yder den perfekte vind- og vandbeskyttelse på samme tid med, at du kan holde varmen i hænder og fingre.

Et ekstra plus for din sikkerhed på mørke aftener er handskens reflekterende detaljer, der gør dig synligt i gadebilledet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

M.h.t. følesansen er GripGrap touch screen kompatibel, så du uden videre kan betjene både smartphone og aktivitetsur. For de løbere, der allerede begynder at bære handsker omkring de 10 varmegrader er den fortrinlig.

GripGrab har opnået sit ry ved at kreere kvalitetsprodukter, hvor der er kælet for det produktet specifikt skal bruges til. Denne Ultra Light løbehandske er ingen undtagelse. Den yder dig en mageløs komfort, og den sørger al tid for, at du kan bevare en optimal temperatur i dine hænder.

LÆS OGSÅ: Fitness armbånd test

Produkt specifikationer

Farve: Sort

Materiale: 80% polyester, 20% elastan

Silikonegreb

Løbehandsken kan sagtens maskinvaskes med kulørt mørkt vasketøj. Handsken tåler ikke tørre-tumbling. Det anbefales derfor, at du altid bruger sportsvaskemiddel, så du kan forlænge handskernes levetid.

Her kan du se en video om GripGrab løbehandsker, begge modeller som er med i denne gennemgang af løbehandsker, bliver vist i videoen

SE OGSÅ: Håndledsvægte

Newline Thermal Løbehandske


Newline Thermal LøbehandskeDenne lækre, bløde og varmeisolerende løbehandske sikrer dig en fabelagtig komfort under løbetræningen.

Problemet med ubeskyttede håndled er løst med handskens brede manchet, der beskytter håndleddene, og sikrer en solid lukning, så selv det værste vejrlig holdes ude.

Handskens glødende neon-fingre og det glødende neon dække øger synligheden i mørket.

Disse synlige og effektive reflekser sikrer din trafiksikkerhed på de mørke aftener, når du er ude at træne. Indvendig er handsken lavet af en blød, lækker og varm fleece, der gør den behagelig at have på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Dens lyse farve og de reflekterende komponenter gør den særdeles velegnet ikke bare som løbehandske, men også som en handske, du kan bære, når du cykler eller i forbindelse med andre udendørs sportsaktiviteter.

Handsken yder fuld vindtæthed, fordi den er fremstillet af et elastisk stof, der beskytter mod vind og kulde under løbeturen.

SE OGSÅ: Vægtvest

Produkt specifikationer

Flere farver

100 % polyester

SE OGSÅ: Varmecreme

Newline Windrunner Thermal Løbehandsker, sort


Newline Windrunner Thermal Løbehandsker, sortDenne bløde og superlækre løbehandske udmærker sig først og fremmest ved, at den er behagelig at have på. Løbehandsken har en ekstra foring omkring den evigt udsatte tommelfinger.

Handsken kombinerer elementerne fingerhandske og vante. Den lukker rigtigt godt til omkring håndleddet, så vind og vejr holdes uden at håndleddene blotlægges.

Inderst i handsken er foret opkradset. Løbehandskens foring sikrer en super varm og behagelig fornemmelse af noget blødt, fordi der er anvendt fleece.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Dette stof sikrer ubetinget, at dine hænder holdes varme i koldt løbevejr. Den super synlige refleks yder dig en god sikkerhed, når du er færdes i mørke.

Denne skønne løbehandske er anbefalelsesværdig, og den kan anvendes til flere formål som f.eks. cykling og mountainbike.

LÆS OGSÅ: Blodstrykmåler test

Produkt specifikationer

Farve: Sort

100 % polyester

Model: Løbehandske Thermal

LÆS OGSÅ: Skridttæller test

Newline Protect Løbehandsker


Newline Protect LøbehandskerDenne løbehandske har et nostalgiske klassisk look, og den udmærker sig først og fremmest ved sin vindbeskyttelse på handskens overside.

Den er behagelig at have på, og den er fremstillet i et let og tyndt stof. Newline Protect løbehandsken er enestående, når det kommer til vinterbrug.

Dette skyldes flere ting, m.h.t. varme, vind- og vandtæthed. Handsken er vel ventileret, og den er effektiv m.h.t. afstødning af sved.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hertil kommer, at den har en windstopper på oversiden, så den kan holde kulden ude. På handskens overside er der et reflekslogo, der sikrer, at du bliver set i mørke

SE OGSÅ: Fedtprocentmåler

Produkt specifikationer

Farve: sort

100 % polyester

Model: Løbehandske Protect

Materiale og vask:

Handsken kan vaskes ved 30 grader. Handsken må under ingen omstændigheder tørre-tumbles. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du bruger sportsvaskemiddel, så du kan forlænge handskernes levetid.

LÆS OGSÅ: Crosstrainer test

Newline Windrunner Løbehandsker


Newline Windrunner LøbehandskerNewline Windrunner Gloves er et par lækre løbehandsker med en velsiddende pasform. Handsken har en særegen udformning pga. den påsyede ekstra håndryg, der gør, at du kan forvandle fingerhandsken til en luffe.

I den indvendige lomme på håndryggen, er der nemlig placeret et smart, vindtæt overtræk til fingrene, hvilket giver optimale reguleringsmuligheder i omskifteligt vejr. Det lille hulrum gør det muligt at skubbe luffedelen ind i handsken.

Lufferne er fremstillet i ekstra tykke fibre, der sikrer den optimale beskyttelse mod vind og vejr. Ved tommelfingeren er stoffet revet op, så du kan bruge dette til at tørre sveden af med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Newline reflekslogoet foran på handsken gør, at du vil blive set mørke aftener, hvis det er på de tidspunkter, du løbetræner eller motionerer.

LÆS OGSÅ: Motionscykel test

Produkt specifikationer

Farve: Sort

100 % polyester

Modellen er fremstillet i et let, svedtransporterende materiale, som holder dine hænder komfortable under hele løbeturen.

LÆS OGSÅ: Pulsur test

Newline Thermal Løbehandske – Sorte


Newline løbehandsken sikrer, at fugten opsuges og frigives, så dine hænder holdes tørre. Handskerne er bl.a. fremstillet af polyester, der er varmeisolerende, så du kan holde dine fingre varme, mens du træner.

Disse løbehandsker er specielt gode under løb på kølige vinterdage. Handsken er fremstillet af Propylen, polyamid og elastan, hvilket borger for, at dine hænder holder sig tørre og varme.

Endvidere er handskerne fremstillet med reflekser, så du tydeligt kan ses i trafikken. Handskerne lukker også til omkring håndledet, så varmen kan beholdes i hænderne.

Produkt specifikationer

Farve: Sort

Materialer: 100% polyester

Varmeisolerende

LÆS OGSÅ: Cykelcomputer test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

GripGrab Expert løbehandske – Hi-Vis


GripGrab Expert løbehandske - Hi-VisHer opnår vi simpelthen den højeste komfort. Denne løbehandske fra Gripgrab har fremragende egenskaber, når det kommer til de ting, du skal spørge til – f.eks. varme, vindtæthed og vandtæthed.

Handsken udmærker sig ved, at dine hænder virkeligt ånder under træningen. Designet i en Hi-Vis neon gul farve forøges din synlighed i trafikken.

Her har du simpelthen det fuldendte outfit. Af andre gode egenskaber skal det nævnes, at løbehandsken er touchscreen kompatibel, og den har en sweat wiper

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Handsken er udviklet til løb, men den kan også finde anden anvendelse. Det geniale ved handsken er touch screen kompatibiliteten. Dette medfører at det ikke er nødvendigt at tage handskerne af, hvis du f.eks. vil bruge din smartphone eller dit aktivitetsur.

Gripgrab handsken isolerer godt uden at blive for varm.

AktivTræning har givet dem 4,5 stjerner ud af 6, hvilket jo er ganske godt. Du kan se det her.

Produkt specifikationer

Farve: Hi-Vis neongul

Materiale: 85 % polyester, 15 % elastan

Silikonegreb

Touchscreen kompatibel

Vedligeholdelse: Løbehandsken kan maskinvaskes, men tørre-tumbling må frarådes. Sportsvaskemiddel anbefales, fordi dette er med til at forlænge levetiden på produktet.

Du kan se en lille video med løbehandskerne her

Craft Brillant 2.0 Thermal Glove – Ergonomisk løbehandske


Craft Brillant 2.0 Thermal Glove - Ergonomisk løbehandske11Disse løbehandsker fra Craft er forsynet med reflekser på fronten og er desuden ekstra varme, hvilket gør, at de egner sig til løbeturen i de kolde perionder. Handskerne består af 87 % polyester og 13 % elastane, et materialevalg, der gør dem svedtransportable. På handskernes tommel- samt pegefinger finder man en belægning, der er designet til at kunne bruges på en smartphone. På den måde er det muligt at bruge din mobil, mens du har handskerne på. Handskerne er lavet i et tætsiddende design og har derudover en ergonomisk pasform for at sikre dig den bedst mulige oplevelse, hver gang handskerne er i brug. Selvom handskerne er svedtransportable kan det nu alligevel være rart at kunne vaske dem af og til. Når du skal vaske dine Craft Brilliant løbehandsker anbefales det, at de vaskes på 40 grader. Desuden egner de sig ikke til at blive tørretumblet.

Lad ikke de forkerte løbehandsker ødelægge en god løbetur!

Udendørs sport tidligt forår, efterår og især vinter er en unik udfordring. Kulde kan afskrække mange; der er næppe noget, der kan få en til at miste lysten til udendørs motion mere end at være uforberedt på kuldegrader.

Hermed er det ikke sagt, at man mister lysten til at bevæge sig pga., at man altid ender med at sidde i sofaen, eller passiv foran computeren.

Alternativt kan det jo også være, at man hellere vil søge indendørs motion om vinteren. Det er imidlertid både synd og skam, at man mister dette forfriskende pust i hverdagen. Den kolde luft er nemlig virkelig forfriskende.

Når varmen cirkulerer rundt i kroppen, mens ”kroppens humørmedicin” endorfinerne udskilles, fyldes man med velvære.

Den oplevelse skulle du nødigt miste pga. noget så banalt som lidt kulde. Kolde hænder, frysende fornemmelse helt ud til fingerspidserne – i værste fald forfrysninger – er noget nær det værste, man kan forestille sig.

Derfor er det vigtigt, at du kan holde dine hænder varme med et par elegante løbehandsker, så du kan fokusere fuldtud på dit løb. For uden dem vil du med sikkerhed ikke føle dig veltilpas under løbet. Og det gælder uanset, hvor varm du kan holde resten af din krop.

Her skal du ikke snyde dig selv med at tro alt for meget på træningstøj, der dækker håndled og ankler. Selvom det er designet til dette, giver det dig ikke altid den samme beskyttelse som et par løbehandsker.

Jamen, jamen… så meget sner det jo heller ikke i Danmark, vil du sikkert indvende. Temperaturerne ligger ofte lige omkring frysepunktet, og den virkelig hårde frost indtræffer kun et mindre antal gange om vinteren. Ikke desto mindre kan mange fortælle, at de alligevel må slås med kolde hænder.

Efter en times løb føles ens hænder frosne på en ubehagelig måde. Det er derfor vigtigt, at man finder de rigtige løbehandsker, og at de ikke er for stramtsiddende, fordi dette nedsætter kredsløbet i hænderne; det er det der forårsager kuldefornemmelserne.

Du kan læse denne artikel fra søndagsavisen, hvor de skriver om hvor vigtigt det er, med det rigtige tøj på når du løber. EkstraBladet har skrevet om, hvor vigtigt det er, at teste sit udstyr før man løber. Det kan du læse her.

De individuelle behov.

Sportsudøver og almindelige udendørs motionister har ofte forskellige forestillinger om, hvornår man skal bære løbehandsker. Man tror det ikke, men faktisk er der en del, der også foretrækker at bruge løbehandskerne ved relativt varme temperaturer.

Alle temperaturer under ca. 10 – 11 graders varme indebærer, at det er behageligt at bære de helt rigtige handsker. Andre venter imidlertid til de koldere temperatuer sætter ind. De fleste vil sikkert mene, at temperaturer omkring frysepunktet er der, hvor der virkeligt opstår et behov for at dække hænderne.

Kolde fingre er sædvanligvis legemets naturlige reaktion på lave temperaturer; for at sikre, at mindst muligt blod afkøles, er det første, der afskæres blodforsyningen til fingre, tæer og ører. Hænderne er et indviklet vaskulært system, og det er derfor vigtigt at holde sine hænder varme, så de ikke bliver ubehageligt kolde.

Hvornår man skal sætte ind og løbe med handsker afhænger af, hvornår man føler, det er mest behageligt m.h.t. kulde og varme, og det varierer som antydet fra den ene person til den næste. Du må derfor prøve dig frem med, hvad der passer dig bedst. Meget afhænger af, hvor tykke dine løbehandsker er.

Løbehandsker kan købes i forskellige tykkelser med og uden vindstopper. Du bør vælge en løbehandske, der er tyndere end de handsker, du tager på, når du skal ud og gå en almindelig tur. Gør du ikke det, kan det ende med, at dine hænder bliver alt for varme og svedige.

Løbehandskens ABC?

Køb af løbehandsker indebærer det samme som køb af andet varmt vejrudstyr. Det er vigtigt, at du får skabt en balance m.h.t. dine specifikke behov, din smag og dit budget.

Selvom denne artikel fokuserer på kolde hænder og fingre under løb, gør det samme sig gældende som i forbindelse med at cykle i koldt vejr. Her er et par ting at spørge til, når du shopper rundt efter løbehandsker.

  • Varme. Det er egentligt ikke nødvendigt at skrive det, men du skal selvfølgeligt finde dig et par handsker, der giver dig den rigtige varme i hænderne.
  • Vindbeskyttelse. Varme har at gøre med isolering. Handsker med windstopper har at gøre med materialetæthed, der sikrer beskyttelse mod vind og vand. At holde sine hænder varme kræver, at du kan holde en bidende vind ude. De bedste handsker vil være lavet af flere materialelag, hvor det yderste lag er designet til at stoppe vinden.
  • Vandtæthed. Når du løber i al slags vejr – også i regn og slud – skal du sørge for, at dine handsker bevarer et grundlæggende fugtniveau i dine hænder. Det kan godt være, at nogle løbehandsker ikke er helt vandtætte, men det er vigtigt at sørge for at vælge et par handsker, der i det mindste kan holde de første lag af fugt ude.
  • Følesans. Hvis du kombinerer varme, vindbeskyttelse og vandtæthed, med følesansen får du mest for dine penge. Hvad mister du af følesans, når du tager et par handsker på? Tænk på justering af din iPhone eller Ipad, uden at du behøver at tage dine handsker af. Hvis du kan gøre dette uden at fumle alt for meget, bevarer dine handsker det man kalder din taktilfunktion (din følesans).  De fleste handsker på markedet i dag er slået op på et vist niveau af touch-screen kompatibilitet.  Nogle er bedre end andre, når det kommer til dette.
  • Fit. Det er egentligt en skam, at dette er rykket så langt ned på denne liste. Enhver ved jo, at dette er det første, man går op i. Hvor godt passer handsken en? Der er ikke to hænder, der er ens. Nogle har stærke og stive håndflader og korte fingre.  Andre har magre, benede hænder med lange fingre.  Derudover bør handsken give en smule beskyttelse op på dit håndled, så det kan løbe problemfrit ind under løbetrøjen eller T-shirten; mellemrum eller ubeskyttet hud er ikke bekvemt.
  • Stil. Dette er sikkert mere vigtigt for nogle, end det er for andre. Det er klart, at handskernes stil kan variere alt hvilke mærker og modeller, man foretrækker.  Selvom alt du måske ønsker dig er en simpel sort handske, kan der sagtens være variationer i design fra par til par.

Læs også vores artikel om: Træpiller – Bliv helt klar til efteråret og vinteren med nye træpiller

Denne side er anmeldt af: Nadia J. Mathiesen Rating 10/10

 

Dette indlæg har fået 4.73 stjerner baseret på 15 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.