Allerede i gamle dage brugte man noget som minder om nutidens varmedunk. Man fyldte en metalbeholder med kul eller gløder fra et ildsted, kom en form for låg på, og så kunne man placere ”varmedunken” i for eksempel sengen, for at holde den varm på kolde nætter.

Det er i princippet lidt det samme man gød i dag med tiden modeller. Her er kul eller gløder udskiftet med varmt vand, og beholderen er fremstillet i plast eller gummi.

Nogle er kun til vand, mens andre også har ledning til el, hvorved dunken kan holde sig varm.

Varmedunken benyttes også i dag til at varme sengen op, men er nu mere brugt som en behandlingsform, hvor varmen fra det varme eller lunkne vand i dunken, stråler ud og lindrer ømme muskler og led, eller virker som afspænding på samme.

Det er meget populært fordi det er forholdsvis nemt og tilgængeligt. Fyld dunken med vand, og placer den der, hvor du har smerter. Det virker for de fleste. Nedenfor har vi en række produkter, som alle er et godt bud på en løsning for dig.

SE OGSÅ: Varmecreme

___________________________________________________________________________________________

Sipacare varmedunk med blåt betræk – varmedunk til kogende vand


Sipacare varmedunk med blåt betræk

Denne model har også den klassiske form, og er designet med et blåt og blødt betræk i polyesterstof, som kan vaskes i maskinen ved 30 grader. Stoffet er i blød og behagelig fleece.

En varmedunk er i princippet en dunk som fyldes med varmt vand, som gør at varmestrålingen stråler ud fra dunken til enten en seng eller et sted på kroppen, som du selv vælger.

Lider du af ømhed i muskler og led, for eksempel i nakke, skuldre, knæ, fødder eller i maveregionen, så kan det ofte kureres med en varmebehandling fra varmedunken.

Fordele

 • Nem at fylde op med vand
 • Betræk i blød fleece
 • Kan være god mod menstruationsmerter og muskelsmerter
 • Betrækket kan vaskes ved 30 grader
Ulemper

 • Kræver man koger vand før den kan bruges

Varmestrålingen lindrer på den måde at varmen øger blodcirkulationen, og sætter mange processer i gang i kroppen. Efter kort tids behandling, vil du allerede føle at det virker.

Du kan også bruge dunken til at forvarme en seng eller en barnevogn. Brug aldrig kogende vand, da det både giver ubehag og kan medføre forbrændinger.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Specifikationer

 • CE-mærket
 • Plads til 2 liter
 • Dunken må maks. fyldes halvt op
 • Kogende vand må ikke anvendes af sikkerhedsmæssige årsager

SE OGSÅ:Cykelcomputer test

Beurer HK44 varmedunk 100 W Rd


Beurer HK44 varmedunk 100 W RdEn varmedunk eller varmepude er et simpelt men utroligt effektivt værktøj, når du er småforkølet og gerne vil have varmen.Du kan endda også bruge den, når du bare gerne vil varmes lidt op efter en kold arbejdsdag.Beurer har skabt en simpel og pæn varmedunk i rød. Det gode ved den er, at den har et blødt lag stof, du får helt lyst til at kramme den. Den fås med 3 varmeindstillinger, som du let kan skifte mellem. Den er varm på ingen tid, så du får hurtigt glæde af den. Du skal ikke være bange for at falde i søvn med den, for den slukker automatisk efter 90 min. 

Fordele

 • OEKO-Tex 100 certificeret
 • 3 forskellige varmeindstillinger
 • Kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader
Ulemper

 • Kræver konstant strøm

De har også lavet deres eget sikkerhedssystem, som sikrer dig, at den automatisk slukker, hvis der sker noget. Så der er ingen risiko for overophedning af den.Den er god for miljøet og er OEKO-TEX 100 certificeret. Den er lavet med microfleece som gør, at den ikke irriterer din hud. Når du har brugt den, kan du vaske den i vaskemaskinen på 30 grader. Især hvis du har brugt den, da du var syg, bør du vaske den, så alle bakterier kommer ud af den.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Specifikationer

 • 3 varmeindstillinger
 • Turbovarme funktion
 • Vejer 340 gram
 • Aftagelig ledning

SE OGSÅ: Hulahopring med vægt


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Varmedunk af kortklippet new zealandsk lammeskind

Varmedunk out of LammeskindDenne varmedunk er omgivet af et etui, der er fremstillet af det fineste new zealandske lammeskind.Skind er kendt som en rigtig god varmegiver eller isolator, blandt andet i tøj, og det betyder, at dunkens varme ikke forsvinder så hurtigt som ved andre ubeskyttede modeller.Etuiet er forsynet med en lynlås, og dunken kan hurtigt tages ud for at blive fyldt med varmt vand. Etuiet i lammeskind gør at dunken holdes varm i flere timer.Du kan bruge dunken i forbindelse med ømhed eller smerter på kroppen – for eksempel i nakke og skuldre, i maveregionen, på fødderne, i lænden og i ryggen med mere. Det bestemmer du selv.Varmedunken leveres i flot gavepose og fås i mange farver.Betrækket er aftageligt og dunken måler 35 x 25 centimeter.Du må aldrig bruge kogende vand i dunken og så placere den på kroppen. Det giver forbrændinger. Fyld dunken to tredjedele op med varmt vand og sæt låget på. Kom lammeskindet på, og nu er den klar til brug.

 

Sipa varmedunk 2 ltr – Rød – Til både smertelindring og afslapning


Sipa varmedunk 2 ltr – Rød – Til både smertelindring og afslapningVarmedunken er en klassisk opfindelse, der i mange år har kunnet have en lindrende effekt, når man pludselig fik ondt. Det er egentlig en ganske simpel opfindelse, som blot kræver, at man koger noget vand, som man derefter hælder i dunken. Denne varmedunk fra Sipacare er ingen undtagelse, men måske er det lige netop det, man har brug for, når man har behov for en varmedunk.Denne varmedunk er lavet af naturligt gummi, og så har den en behagelig, mønstret overflade. Den kan også hænges op i den tilhørende krog, når man ikke bruger den. På den måde er den ganske nem at have med at gøre. Man kan bruge denne varmedunk til formål som:

 • Smerte i ryg eller nakke
 • At opvarme en sengen
 • Ømme led efter træning eller overbelastning 
 • Menstruationssmerter
 • At opvarme fødderne, når de bliver kolde
 • Generel afslapning, da varme kan have en beroligende effekt
 • Og mere end det

Hvis du ikke allerede har en god varmedunk derhjemme, så er der altså god grund til at anskaffe dig en. Den kan nemlig tjene mange formål, og det er aldrig til at sige, hvornår behovet måtte melde sig. 

Masser af muligheder

Uanset hvad du vil bruge din varmedunk til, så er der mange anvendelsesmuligheder. De modeller som vi har beskrevet vil helt sikkert møde mange af dine behov og krav.

Når du anvender en varmedunk til at behandle dig selv, så er det vigtigt at du ikke overser lidelser som en læge burde kigge på.

Kroniske eller tilbagevendende smerter kan have alvorlige årsager, som kræver lægehjælp.

En varmedunk er beregnet til at opvarme for eksempel senge eller barnevogne, og til at udføre mindre smertelindring eller afspænding af spændte muskler i kroppen. Det skal være en dejlig følelse og må ikke gøre ondt, fordi for eksempel vandet er for varmt.

Når varmedunken er gjort klar med varmt vand, så kan du placere den der, hvor du trænger til lindring. Du kan bruge den i nakke og skulderregionen, i maveregionen, på lænd og ryg, fødderne og for eksempel på knæ og andre mindre muskler og led.

Hvis du tror at jo længere tid du varmer stedet, des bedre får du det, så hænger der ikke altid sådan sammen.

Hvis du har stikkende smerte og det ikke går væk ved en behandling på cirka 20 minutter, så skal du søge om en læges råd. Små korte behandlinger må gerne gentages over nogle dage.

SE OGSÅ: Håndledsvægte

eWarm – elektrisk varmedunk


eWarm – elektrisk varmedunk

Denne varmedunk er noget anderledes end andre på markedet, og det smarte er, at den allerede er fyldt op for dig.

Det eneste du skal sørge for er, at lade den op, så der er strøm på. Varmedunken kan lades på cirka otte minutter, og så vil den kunne afgive varme i næsten to timer.

Det er vildt smart og meget nemt. Det går den også meget mobil, og du kan tage den med på tur. Brug den til at forvarme sengen, eller til at afspænde eller lindre ømme muskler og led på kroppen.

Uanset om du har smerter i nakke, skuldre, i knæet, i maven eller fødderne, så er den meget nem at håndtere. Varmedunkens overflade er blød og fløjlsagtig, og er meget behagelig at sidde med.

Dunken har sikring mod at den overophedes under ladning, og kan maksimalt blive 75 grader varm.

Varmedunken er forsynet med en sikkerhedstermostat for at forhindre overophedning under opladning, som kun tager cirka otte minutter. Det kan man kalde lynladning.

Den måler 16 x 23 x 4 centimeter, og vejer under et kilo. Leveres med et lade kabel på 1,4 meter.

SE OGSÅ: Varmebamse

SE OGSÅ: Infrarød massageapparat

Elektrisk varmedunk InnovaGoods


Elektrisk varmedunk InnovaGoodsEr du på udkig efter en blød og behagelig varmedunk til at varme eksempelvis musklerne op? Så vil denne elektriske varmedunk fra InnovaGoods være et godt køb.Denne elektriske varmedunk er beklædt med stof, der føles blødt og fløjlsagtigt. Den vil være meget behagelig og vil kunne lindre muskelsmerter og generelt varme kroppen op.Varmedunken er meget nem at anvende, da den blot skal fyldes op med vand og herefter tilsluttes en stikkontakt i nogle minutter. Efter nogle minutter vil varmedunken blive varmet op og være klar til brug. Selve opladningstiden for denne elektriske varmedunk vil være cirka 8 minutter.

Fordele

 • Klar på under 8 minutter
 • Varmer selv vandet op
 • Kan holde sin temperatur i cirka 2 timer
 • Beskytter imod overophedning
Ulemper

 • Kræver en stikkontakt for at kunne benyttes

Den maksimale temperatur, som varmedunken vil kunne opnå, vil være 75°C, og den vil kunne holde sin temperatur i cirka 2 timer. I købet af denne varmedunk medfølger et ladningskabel, som er cirka 140 cm lang.Varmedunken vil være sikker at anvende, da den beskytter mod overophedning.

Specifikationer

 • Produceret af polyester, gummi og PP
 • Aftageligt opladningskabel på 140 cm medfølger
 • 18 x 23 x 4 cm

Meraki varmedunk


Meraki varmedunk

Denne klassiske varmedunk fra Meraki i flot design, er også beklædt med en lækker kanvas pose. Har du bruge for at sengen er forvarmet inden du putter dig for natten, så kan denne model sagtens klare opgaven.

Fyld den med varmt vand (ikke kogende), sæt låg på, og placer den i sengen, der hvor du vil have meste varme.

Går du med ømme muskler eller led, eller lider du af spændinger eller smerter, så kan denne varmedunk nemt fyldes med lunken vand, og så kan du sidde med den, placeret der hvor smerterne eller spændingerne er værst.

Den fås i to størrelser, enten 600 eller 2000 milliliter vand. Du må aldrig bruge kogende vand i dunken, og smertelindring skal foregå med lunkent vand.

Hvis vandet bliver køligt, kan du bare skifte det.

SE OGSÅ: Varmepude

FAQ

Hvad er en varmedunk?
En varmedunk er en beholder, der kan fyldes med varmt vand til at levere varme til kroppen.
Hvordan fungerer en varmedunk?
En varmedunk fungerer ved at fylde den med varmt vand og derefter placere den på det ønskede område på kroppen for at lindre smerte og ømhed
Kan en varmedunk bruges til at lindre muskelsmerter?
Ja, en varmedunk kan bruges til at lindre muskelsmerter og stivhed i kroppen.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter