Allerede i gamle dage brugte man noget som minder om nutidens varmedunk. Man fyldte en metalbeholder med kul eller gløder fra et ildsted, kom en form for låg på, og så kunne man placere ”varmedunken” i for eksempel sengen, for at holde den varm på kolde nætter.

Det er i princippet lidt det samme man gød i dag med tiden modeller. Her er kul eller gløder udskiftet med varmt vand, og beholderen er fremstillet i plast eller gummi.

Nogle er kun til vand, mens andre også har ledning til el, hvorved dunken kan holde sig varm.

Varmedunken benyttes også i dag til at varme sengen op, men er nu mere brugt som en behandlingsform, hvor varmen fra det varme eller lunkne vand i dunken, stråler ud og lindrer ømme muskler og led, eller virker som afspænding på samme.

Det er meget populært fordi det er forholdsvis nemt og tilgængeligt. Fyld dunken med vand, og placer den der, hvor du har smerter. Det virker for de fleste. Nedenfor har vi en række produkter, som alle er et godt bud på en løsning for dig.

SE OGSÅ: Varmecreme

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Meraki varmedunk

Meraki varmedunkDenne klassiske varmedunk fra Meraki i flot design, er også beklædt med en lækker kanvas pose. Har du bruge for at sengen er forvarmet inden du putter dig for natten, så kan denne model sagtens klare opgaven.

Fyld den med varmt vand (ikke kogende), sæt låg på, og placer den i sengen, der hvor du vil have meste varme.

Går du med ømme muskler eller led, eller lider du af spændinger eller smerter, så kan denne varmedunk nemt fyldes med lunken vand, og så kan du sidde med den, placeret der hvor smerterne eller spændingerne er værst.

Den fås i to størrelser, enten 600 eller 2000 milliliter vand. Du må aldrig bruge kogende vand i dunken, og smertelindring skal foregå med lunkent vand.

Hvis vandet bliver køligt, kan du bare skifte det.

SE OGSÅ: Varmepude

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
58,65 58,65 Til butik »

Sipacare varmedunk med blåt betræk

Sipacare varmedunk med blåt betrækDenne model har også den klassiske form, og er designet med et blåt og blødt betræk i polyesterstof, som kan vaskes i maskinen ved 30 grader. Stoffet er i blød og behagelig fleece.

En varmedunk er i princippet en dunk som fyldes med varmt vand, som gør at varmestrålingen stråler ud fra dunken til enten en seng eller et sted på kroppen, som du selv vælger.

Lider du af ømhed i muskler og led, for eksempel i nakke, skuldre, knæ, fødder eller i maveregionen, så kan det ofte kureres med en varmebehandling fra varmedunken.

Varmestrålingen lindrer på den måde at varmen øger blodcirkulationen, og sætter mange processer i gang i kroppen. Efter kort tids behandling, vil du allerede føle at det virker.

Du kan også bruge dunken til at forvarme en seng eller en barnevogn. Brug aldrig kogende vand, da det både giver ubehag og kan medføre forbrændinger.

SE OGSÅ: Cykelcomputer test

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

David Fussenegger varmedunk Star Curry

David Fussenegger varmedunkFor mange mennesker findes der ikke noget bedre end at komme ind i et køligt rum med vinduet åbent, og så krybe ned i en rigtig varm seng. På den måde falder de nemmere i søvn. Andre vil have det omvendt, og sådan er vi så forskellige.

Denne varmedunk har mange anvendelsesmuligheder, og de fleste kender godt til de mange gode erfaringer der findes i forbindelse med behandling af ømhed og smerter.

Har du selv ømme muskler eller led og lider du af muskelspændinger, så kan du hurtigt få bugt med det, ved at bruge en varmedunk.

Fyld denne flot designet dunk med to tredjedele varmt vand, og placer den lige hvor du synes at det smerter mest. Du vil hurtigt føle lindring, og inden ret længe vil smerten gå over.

Denne dunk måler 23 x 33 centimeter, og betrækket er laver i bomuld, viskose og andre fibre. Betrækket kan vaskes i maskinen ved 40 grader. Dunkens rumindhold er to liter, men fyld den kun to tredjedele op.

Brug aldrig kogende vand i dunken og direkte på kroppen. Det kan give alvorlige forbrændinger.

SE OGSÅ: Sandsække til træning

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Varmedunk af kortklippet new zealandsk lammeskind

Varmedunk af LammeskindDenne varmedunk er omgivet af et etui, der er fremstillet af det fineste new zealandske lammeskind.

Skind er kendt som en rigtig god varmegiver eller isolator, blandt andet i tøj, og det betyder, at dunkens varme ikke forsvinder så hurtigt som ved andre ubeskyttede modeller.

Etuiet er forsynet med en lynlås, og dunken kan hurtigt tages ud for at blive fyldt med varmt vand. Etuiet i lammeskind gør at dunken holdes varm i flere timer.

Du kan bruge dunken i forbindelse med ømhed eller smerter på kroppen – for eksempel i nakke og skuldre, i maveregionen, på fødderne, i lænden og i ryggen med mere. Det bestemmer du selv.

Varmedunken leveres i flot gavepose og fås i mange farver.

Betrækket er aftageligt og dunken måler 35 x 25 centimeter.

Du må aldrig bruge kogende vand i dunken og så placere den på kroppen. Det giver forbrændinger. Fyld dunken to tredjedele op med varmt vand og sæt låget på. Kom lammeskindet på, og nu er den klar til brug.

SE OGSÅ: Hulahopring med vægt

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

eWarm – elektrisk varmedunk

eWarm – elektrisk varmedunkDenne varmedunk er noget anderledes end andre på markedet, og det smarte er, at den allerede er fyldt op for dig.

Det eneste du skal sørge for er, at lade den op, så der er strøm på. Varmedunken kan lades på cirka otte minutter, og så vil den kunne afgive varme i næsten to timer.

Det er vildt smart og meget nemt. Det går den også meget mobil, og du kan tage den med på tur. Brug den til at forvarme sengen, eller til at afspænde eller lindre ømme muskler og led på kroppen.

Uanset om du har smerter i nakke, skuldre, i knæet, i maven eller fødderne, så er den meget nem at håndtere. Varmedunkens overflade er blød og fløjlsagtig, og er meget behagelig at sidde med.

Dunken har sikring mod at den overophedes under ladning, og kan maksimalt blive 75 grader varm.

Varmedunken er forsynet med en sikkerhedstermostat for at forhindre overophedning under opladning, som kun tager cirka otte minutter. Det kan man kalde lynladning.

Den måler 16 x 23 x 4 centimeter, og vejer under et kilo. Leveres med et lade kabel på 1,4 meter.

SE OGSÅ: Varmebamse

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
79,00 79,00 Til butik »

Varmedunk i gummi – 2 liter

Varmedunk i gummi - 2 literHvis man overhoved kan kalde en varmedunk det, så er denne model vel nok den som alle kender som ”originalen”. Det er det billede de fleste får, når man nævner ordet varmedunk. Fyld dunken op med to tredjedele varmt vand, og sæt proppen i.

Herefter placerer du dunken der hvor du føler ømhed eller smerte.

Har du spændinger, så løsner varmen fra dunken også op for det. Smerter eller ømhed i for eksempel mave, læn, ryg, nakke, skuldre, fødder eller ved sportsskader, kan hurtigt blive kureret med varmestrålingen fra dunken.

Når vandet i dunken bliver afkølet, fylder du den bare igen.

Du må ikke behandle dig selv med kogende vand i dunken, da det medfører smerte og ubehag, og det kan medføre forbrændinger.

Farven på dunken kan variere, og der er ingen garanti for at du lige modtager en helt særlig farve, trods billede og info.

SE OGSÅ: Infrarød massageapparat

Masser af muligheder

Uanset hvad du vil bruge din varmedunk til, så er der mange anvendelsesmuligheder. De modeller som vi har beskrevet vil helt sikkert møde mange af dine behov og krav.

Når du anvender en varmedunk til at behandle dig selv, så er det vigtigt at du ikke overser lidelser som en læge burde kigge på.

Kroniske eller tilbagevendende smerter kan have alvorlige årsager, som kræver lægehjælp.

En varmedunk er beregnet til at opvarme for eksempel senge eller barnevogne, og til at udføre mindre smertelindring eller afspænding af spændte muskler i kroppen. Det skal være en dejlig følelse og må ikke gøre ondt, fordi for eksempel vandet er for varmt.

Når varmedunken er gjort klar med varmt vand, så kan du placere den der, hvor du trænger til lindring. Du kan bruge den i nakke og skulderregionen, i maveregionen, på lænd og ryg, fødderne og for eksempel på knæ og andre mindre muskler og led.

Hvis du tror at jo længere tid du varmer stedet, des bedre får du det, så hænger der ikke altid sådan sammen.

Hvis du har stikkende smerte og det ikke går væk ved en behandling på cirka 20 minutter, så skal du søge om en læges råd. Små korte behandlinger må gerne gentages over nogle dage.

SE OGSÅ: Håndledsvægte

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Se også denne lignende artikel på vores side: Ansigtscreme Test – Top 9 Ansigtscremer!

Denne side er anmeldt af: Torben E. Villadsen Rating 10/10

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.