En varmecreme kan virkelig gøre underværker for mange mennesker og i mange situationer. Det kan for eksempel være som forebyggende middel mod skader.

Er du motionist og skal du ud og motionere i det kolde vejr, så kan det være en god ide, at smøre musklerne med varmecreme.

Det kan også være et udmærket middel mod spændinger i muskler og led. Varmecremen opvarmer og øger blodcirkulationen, og på den måde løsner den op for diverse spændinger, og så har varmecremen ofte en rigtig god smertelindrende effekt ved skader eller forstrækninger.

Er du tit ramt af spændinger i nakke, skuldre, ryg eller lænd, så skal du smøre dig ind i en dejlig velduftende varmecreme.

Det giver hurtigt en dejlig afslappende følelse, og du vil samtidig opleve en varm strøm gennem din krop, og det er både afslappende, lindrende og fyldt med god velvære.

Når du søger efter varmecreme skal du være opmærksom på om du er allergisk overfor noget af indholdet i de forskellige varianter, og så skal du lade dig føre af for eksempel dine yndlingsdufte.

I det følgende vil vi gennemgå nogle rigtig gode mærker, som alle opfylder betingelserne for en god og effektiv varmecreme mod smerter.

SE OGSÅ: Varmebamse


Muskelsalve 1 fra Select – til de lette muskelsmerter

Muskelsalve 1 fra Select

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne salve er den mildeste i Selects program med muskelsalver, og den er alligevel ret virkningsfuld.

Du kan bruge den til ømme muskler og led, gerne før du skal ud og træne. Salven lindre smerter og afspænder ved muskelspændinger, så musklerne kan slappe bedre af.

Denne salve varmer og lindrer, og kan ligesom de andre slaver i Selects program, ikke benyttes til akutte skader. Vent derfor et par døgn før du går i gang med din egen behandling med denne salve.

Det er altid fornuftigt at huske, at kroppen nogle gange siger stop og udsender signaler om, at den trænger til pause.

Mange overbelastningsskader er konsekvensen af, at du ikke får slappet nok af. Prøv at holde en pause mens du behandler dig selv med slaven. Måske er virkningen bedre og mere længerevarende/permanent.

Udvalgte specifikationer: 

  • 100 ml
  • Må ikke anvendes i de første 48 timer efter akut skade

LÆS OGSÅ: Fitness armbånd test


Forebyggelse af skader

Et par pointer ved brug af varmecremer, balsam eller gel handler og at du altid skal huske af varme op før du for alvor skal på banen, eller hvad du nu lige gør.

Det er en afgørende og vigtig del af forebyggelsen af skader, ømhed og spændinger. Det betyder ikke, at du ikke kan have problemer efter dit hårde program, men det kan forhindre mange problemer.

Har du tilbagevendende problemer med smerter, ømhed eller stivhed, så kan varmecremer gøre en del for dig, men hvis du træner samtidigt, kan det godt være, at virkningen ikke helt slår til.

Måske skal du overveje at holde en pause med fysiske udfoldelser mens du bruger creme, balsam eller gel. På den måde får kroppen virkelig mulighed for at restituere ordentligt.

Det handler meget om sund fornuft i hverdagen, og når kroppen melder udsolgt – ømhed og smerter, så skal man tage det alvorligt.

Hold pause, og brug de omtalte midler samtidig, så gør det også hurtigere med at komme op på fuld styrke igen.

Alle har brug for at få god hvile, og det gælder også både muskler og led, ellers bliver de bare overbelastede, og så kan du blive ved med at bruge alle mulige midler til at reducere konsekvenserne.

Alle de nævnte midler er meget egnede til deres formål, og du kan selv vælge hvilken type du mener passer bedst til dig, når bare du husker, at de har forskellig styrke, og anbefalet anvendelsesområde.

Se også denne lignende artikel på vores side: Ansigtscreme Test – Top 9 Ansigtscremer!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Muskelsalve2 fra Select

Muskelsalve2 fra Select

Muskelsalve 2 fra Select er en god og kraftig muskelsalve, som de har i deres sortiment ud af tre. Denne er en medium variant.

Du kan bruge salven ved slemme og gamle muskel- og led problemer, hvor smerten ikke lige vil gå væk.

Sørg for at lave dit eget behandlingsprogram, hvor du for eksempel smører området hver anden dag, eller tilpas det, så du gør det inden du skal dyrke motion eller sport.

Kan bruges ved akutte skader, men først omkring 48 timer efter.

Brug gerne handsker ved påsmøring, så du undgår gener ved dine fingre og hænder.

Hvis du træner meget, kan dine symptomer måske tyde på, at du ikke lader din krop restituere godt nok. Pauser er sunde, fordi det giver muskler og led hvile, og på den måde undgår du alvorlige overbelastningsskader.

Behandlingen med salve virker godt, men hvis du gør det samtidig med at du giver kroppen en pause, får du måske langt bedre resultater med din behandling.

Udvalgte specifikationer: 

  • 100 ml
  • Må ikke anvendes i de første 48 timer efter akut skade

LÆS OGSÅ: Skridttæller test

Select varmecreme med kampfer

Select varmecreme med kampfer

Mange lider af muskelspændinger og det kan virke ret irriterende når man nu så gerne vil træne og udøve sin sport uden de store problemer.

Har du spændinger, så kan det være svært at komme af sted, men med denne creme kan du nu forebygge lidt, og få spændingerne til at afspænde inden du skal i gang med de fysiske udfoldelser.

Cremen er produceret med vegetabilske, mineralske og hudvenlige råvarer.

Udvalgte specifikationer: 

  • 250 ml

SE OGSÅ: Sandsæk handsker

Muskelgel fra Select

Muskelgel fra Select

Når du er ramt af ømhed i musklerne eller af muskelstivhed, så findes der ikke noget bedre end en god omgang massage med den helt rigtige creme eller gel. Den findes her i en meget effektiv udgave fra Select.

Den virker ved en kombination af varme/kuldeveksling, så musklerne stimuleres, og på den måde får musklerne til at slappe mere af. Det føles som om at en kæmpe byrde forsvinder når du bruger gelen, og den er ret hurtigvirkende.

Gelen kan også benyttes til massage af overbelastede og stive muskler, og det betyder, at behandlingen kan bruges for eksempel lidt før du skal i gang med træning eller sportsudøvelse.

Du må ikke glemme at varme op, da det er en vigtig del af forebyggelsen mod skader.

Udvalgte specifikationer: 

  • 250 ml

Select Muskelsalve 3

Select Muskelsalve 3

Select er kendt af de fleste sportsentusiaster, både for deres sportsudstyr og deres meget virkningsfulde varmecremer.

Sportsfolk oplever ofte skader i forbindelse med udøvelse af deres passion, og så er det rart at have et godt middel mod skader og mindre smerter.

Denne creme fra Select er en af deres varianter som mange vælger, hvis de er ramt af ømme/spændte muskler, forstuvninger, eller overbelastninger.

Muskelsalve 3 kan anvendes til kroniske og meget alvorlige muskelproblemer eller ømme led.

Den virker lindrende og vil hurtigt få smerterne dulmet.

Udover den lindrende effekt, så afspænder den også muskler og led, og kan bruges som forebyggende middel, hvis du skal ud i kulden og træne. Så er musklerne forvarmede.

Du må ikke undlade opvarmning bare fordi du har smurt dig ind i cremen.

Smør et meget tyndt lag på til at begynde med, og lad det virke lidt. Må ikke bruges ved akutte sportsskader, men gerne nogle dage efter. Brug gerne handsker ved påsmøring, da det er en kraftig creme som kan genere på hænder og fingre.

Udvalgte specifikationer: 

  • 100 ml
  • Må ikke anvendes i de første 72 timer efter akut skade

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter