Fra naturens side er menneskets hud udstyret med et skjold. Det skjold kaldes hudbarrieren, og det beskytter din hud mod bakterier, snavs og udtørring. Det gælder over alt på hele kroppen. Du kan imidlertid blive udsat for, at din hudbarriere nedbrydes, og det er tilfældet, når du får eksem.

Men hvad er eksem? 

Eksem kan opleves på mange forskellige måder og i mange forskellige former, men den vil rigtig ofte give sig udslag i:
1) Ekstremt tør hud og
2) En åbenhed over for udefrakommende bakterier.

Behandling af eksem sker ved at genopbygge hudens naturlige barriere. Eksem kan opstå på hele kroppen, og der findes en lang række forskellige produkter, der egner sig til forskellige steder på kroppen. Eksem kan være en frustrerende og smertefuld oplevelse, og det kan være uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange produkter på markedet. Vi har derfor testet en række produkter og fundet frem til 5 bedste til dig. 

Astion Pharma Skin Cure – vores anbefaling

75g Skin Cure

Astion Pharma har udviklet en serie, som indeholder ét af verdens mest veldokumenterede midler til behandling af eksem. Skin Cure bekæmper eksem og genopbygger den naturlige hudbarriere. Den lindrer desuden kløe og er med til at styrke hudens helingsproces i samme forbindelse. Derudover tilfører den fugt og beroliger dermed en tør, irriteret og kløende hud.

Dette produkt mod eksem rigtigt god til at bekæmpe kløe og afhjælper desuden rødme og afskalning. Der er tale om en gennemtestet produkt, der har gennemgået adskillige kliniske undersøgelser. Produktet indeholder desuden det patenterede stof Dermadexin, som påvirker irritationen i de yderste lag af huden. Den lindrer således kløe og genopbygger hudens barriere ved at holde fugten i hudlagene og lægge en tynd film hen over den irriterede hud. 

Du kan opleve, at din hud kan svie lidt i de første par dage af behandling af eksem, hvilket skyldes at huden er irriteret og meget øm. Kliniske undersøgelser viser, at kløen normalt er forsvundet inden for den første uge. 

Cremen er til eksem på kroppen, og Astion Pharma har desuden også udviklet effektive cremer mod eksem i hænderne og i ansigtet.

Udvalgte specifikationer

 • Veldokumenteret behandling af eksem.
 • Lindrer hurtigt kløe og irritation.
 • Lægger sig som en tynd film på huden, der herefter genopbygger sit naturlige skjold.
 • Giver sublim fugt til huden.
 • Er helt uden binyrebarkhormon.

Find en billig netforhandler:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Australian Bodycare Rescue Cream – 100% naturlig behandling med Macadamia Oil

Rescure creme mod exem

Australian Bodycares produkter består af 100 % naturlige produkter, og særligt Tea Tree Oil og Macadamia Oil er en stor del af kilden til problemfri hud med Australian Bodycares produkter. 

Deres Rescue Cream er en behagelig behandling af eksem, ligesom den kan modvirke røde og irriterede hudområder. Cremen forebygger rødme og irritation på særligt udsatte steder på kroppen, herunder de steder, hvor kroppen naturligt lægger sig i folder eller gnider mod hinanden.

Oliesammensætningen i Australian Bodycares Rescue Cream medvirker til, at fugten holdes inde i huden, så huden får ro til at genopbygge sin barriere mod bakterier og snavs. Cremen fungerer som en barrierecreme, idet den afviser vand, ligesom cremen virker både forebyggende og lindrende. Den er desuden god som babypleje og til særligt sensitiv hud.

Alt i alt en rigtig lækker løsning til behandling af eksem i let grad samt tør og irriteret hud.

Udvalgte specifikationer

 • Fuld tilfredshedsgaranti, hvis produktet ikke lever op til dine forventninger.
 • Lindrer hurtigt kløe og irritation.
 • Holder på fugten i huden, så huden har ro til at genopbygge sin barriere.
 • Indeholder kun naturlige ingredienser, herunder macadamia olie.
 • Ingen parfumer eller parabener.

Find en billig netforhandler:

ProBalance Soothing Acute DADO Sens – cremen til den akutte situation

pro balance creme mod exem

Producenten betegner denne behandling af eksem som en slags akut-creme – og med god grund. Det er nemlig en creme, der modvirker rødme, og som kan reducere omfanget af irritationer. Derudover er den rigtigt god til understøttelse af behandling af eksem og udslæt omkring munden samt diverse allergier. Den er blandt andet rigtigt god til perioral dermatitis, atopisk eksem og diverse allergier.

Den er særligt udviklet til allergikere og den er i samme forbindelse gennemtestet. Cremen er desuden vegansk og helt uden parfume, farve og parabener.

Udvalgte specifikationer

 • Akut-creme udviklet særligt til allergikere.
 • Modvirker rødme og reducerer omfanget af irritationer.
 • Særligt god til perioral dermatitis, atopisk eksem og allergier
 • Ingen parfumer eller parabener.
 • 100 % vegansk.

Find en billig netforhandler:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Beauté Pacifique Body Lotion – god til ekstraordinær tørhed som følge af eksem eller psoriasis

Creme mod eksemDer er her tale om en bodylotion fra Beauté Pacifique, som fungerer supergodt til ekstremt tør hud i forbindelse med eksem eller psoriasis. Den virker stærkt lindrende og kan være med til at stimulere fornyelsen af hudcellerne. Det er en meget kraftig fugtpleje, og det er særligt på grund af det høje indhold af Squalene og vitamin A, at bodylotionen også er velegnet i forbindelse med behandling af eksem og psoriasis.

 • Velegnet bodylotion i forbindelse med eksem eller psoriasis.
 • Stærkt lindrende.
 • Stimulerer fornyelsen af cellerne i huden. 

Find en billig netforhandler:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Olive Way body butter – antiinflammatorisk, beroligende og forbedrende

body butter creme mod exemEn dermatologisk testet body butter, der kan anvendes som behandling af eksem og psoriasis. Den består af 83 % naturlige ingredienser, herunder økologisk olivenolie, bark og solsikke. Cremen har en antiinflammatorisk effekt og virker beroligende på huden. Den kan desuden forbedre hudens sundhed, hvis man lider af udslæt, eksem eller psoriasis, ligesom den er medvirkende årsag til, at tør hud genvinder sin smidighed.

Cremen er dermatologisk testet og er helt fri for parabener, GMO og mineralolie.

Udvalgte specifikationer

 • Body butter mod udslæt, eksem og psoriasis.
 • Har en gendannende og beroligende effekt på huden.
 • Dermatologisk testet.
 • Ingen parabener, GMO eller mineralolie.
 • 100 % vegansk.

Hvorfor får man eksem?

Eksem kommer i mange forskellige former, og baggrunden for eksem kan derfor heller ikke forklares entydigt. 

Skæleksem er for eksempel en meget almindelig eksemform herhjemme, og den viser sig som en rødmende skældannelse i ansigtet. Høj talgproduktion kan forårsage skæleksem, der giver gode vækstbetingelser for svamp.

Kontakteksem skyldes, at huden har haft kontakt til stoffer, som du ikke kan tåle.

Atopisk eksem er derimod en arvelig eksemform, der typisk også hænger stærkt sammen med astma og høfeber.

Staseeksem forekommer udelukkende på underbenene, og eksemet kommer frem, når huden har været strakt og spændt som følge af væske i kroppen.

Hvordan behandler man mod eksem?

Behandling af eksem afhænger af, hvilken slags eksem der er tale om, og særligt også hvor slem eksemet er. Meget behandling af eksem sker ved hjælp af binyrebarkhormoncremer, der kan have god effekt på eksem. Binyrebarkhormon har dog også et hav af bivirkninger, herunder højt blodsukker, svækket skelet og forhøjet blodtryk, og det er dermed helt afgjort medicin, som skal anvendes med varsomhed. Det er derfor altid en god idé at forsøge sig først med behandling af eksem uden binyrebarkhormon. Det kan ske ved én af ovenstående cremer, ved lysbehandling og eventuelt antibiotika, hvis der er tegn på infektion.

Læs også:  Gasfyr Test – Find det bedste gasfyr lige her

Se vores artikel om: Flyverdragt test – top 10 flyverdragter til børn!

Forfatter