En stepbænk kan bruges til rigtig mange forskellige ting, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at en stepbræt i særdeleshed er velegnet til at blive brugt i forbindelse med både aerobic og step.

Den primære årsag til, at der er så mange, der vælger at investere i en stepbænk er, at det er særdeles effektivt at bruge den til sin træning, eftersom du ikke blot får konditionstræning ud af det, men samtidig så får du også udholdenhedstræning med, når du gør brug af en stepbænk.

En stepbænk er blevet lavet med det meget specifikke formål, at den skal kunne træne hele underkroppe og ikke kun en del af den, så det betyder, at når du bruger den, så træner du faktisk både baller, lår og lægge. Du vil typisk have mulighed for at indstille et stepbræt i flere forskellige højder, så du dermed kan få den udfordring, som passer bedst til dit træningsniveau.

Både fødder og overflade på en step bænk vil som oftest være lavet af en eller anden form for skridsikkert materiale, der er med til at sikre, at du ikke kommer galt af sted, når du stepper og træner på din stepbænk.

Hvis du vælger at investere i en stepbænk, som du kan bruge derhjemme, så får du en meget fleksibel træningsform, da du faktisk vil kunne træne overalt i hjemmet, præcist når det passer dig og du for eksempel heller ikke tvunget til at skulle ud og løbe en lang tur, hvis det regner eller lignende.

En helt særlig fordel ved at bruge et stepbræt til dit træning er, at du ved en stepbænk får både pulsen og fedtforbrænding op i den høje ende af skalaen, så hvis du meget gerne vil smide nogle kilo, så er der ikke nogen tvivl om, at en stepbænk er et rigtig godt redskab til at gøre det med.

SE OGSÅ: Stepmaskine


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Aserve Aerobic Step Stepbræt – tilgodeser forskellig brugervægt

Vores anbefaling

Der findes rigtig mange som gerne vil i gang med at motionere og træne, for at komme i bedre form, og for at styrke deres muskler og kroppe. Men de har ikke lige frem lyst til at gå i fitnesscentre eller troppe op i en eller ander gymnastiksal til at starte med – de vil ikke møde op til et selskab, hvor alle andre er top trimmede og i god form.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Derfor kan det være en god ide, at starte med at træne hjemme i stuen, eller værelset, uden at hele verden kigger misfornøjet på en. Stepbænken her er et super begynder redskab, hvor du i al ubemærkethed kan starte dine egne små træningsprogrammer.

Aserve Aerobic Step Stepbræt er fremstillet med skridsikkert understel/fødder, så det er helt sikket for dig at træne derhjemme. Start langsomt op, hvis du ikke har trænet i lang tid, og øg så intensiteten i løbet af nogle uger. Da stepbænken primært lavet til at træne underkroppen, så er det selvfølgelige her, at du vil opleve den største effekt.

Hvis du med tiden også begynder at bevæge arme og hænder, så vil du også træne vejrtrækning og andre øvre regioner. Tager du også vægte eller lignende med i træningen over nogle måneder, så vil du også få langt mere ud af træningen. Det kan ende med, at du bliver så trænet og i god form, at dit næste træk bliver, at træne med andre.

Denne stepbænk er utrolig slidstærk og meget holdbar, og du kan folde den sammen, så den ikke fylder ret meget, når du ikke bruger den til træning.

Fordele

 • Kan gøre mindre ved opbevaring
 • Slidstærk og holdbar
 • Kan også bruges i fitness center
Ulemper

 • Max højde på 20 cm

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 78 x 30 x 10-20 cm
 • Justerbar højde i to niveauer
 • Skridsikker overflade

Aerobic Fitness – stepbænk  i en lille og stor model

Velegnet til begyndere

Aerobic Fitness stepbræt_1Hvis du i lang tid har overvejet at begynde og motionere eller træne lidt, men ikke lige har fundet det helt rigtige, så skal du prøve med dette stepbræt.

Det er et meget enkelt redskab, som du hurtigt kan tage i brug, og stille og roligt i dit eget tempo, begynde at træne din underkrop til at starte med. Step op og step ned, ti minuttet om dagen, i de første to uger, og sæt så højden op med et trin.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Det øger intensiteten i din træning, og tag så cirkla 12 minutter i de næste to uger. du vil hurtigt finde ud af, af effekten ikke er til at tage fejl af, og så får du måske lyst til at svinge lidt mere med dine arme samtidigt. På den måde begynder du også at træne dit åndedræt, og så bygger du hele tiden nye elementer ind i din træning.

Efter endnu et par uger, så skal du søtte trinhøjden op endnu en gang, og så skal du måske have et par vægte i hånden samtidig.

Når du har gjort det i to uger, 15 minutter om dagen, så er du kalr til endnu flere udfordringer, og dem kan du søge efter på internettet, eller også kan du lave dine helt egne nye programmer. Modellen har skridsikket underlag, og få i sort. Det store kan justeres i tre højder, 15, 20 og 25 centimeter, og det lille kan justeres i 12,5, 18 og 23 centimeter.

Dette stepbræt er et helt suverænt begynder bræt, og det vil du have meget glæde af i meget lang tid. Det er god måde at starte stille og roligt op på med din træning.

Fordele

 • Justerbar i 3 højder
 • Kan bruges med vægte grundet høj max vægt
 • Simpelt design
Ulemper

 • Den lille model er kun justerbar i 2 højder

Udvalgte specifikationer

 • Kan indstilles i 3 højder 15cm, 20cm og 25cm
 • Maksimal vægtbelastning 300kg
 • Mål: 95 cm  x 38 cm x 15 cm

Abilica Step Up Pro – stepbænk i høj kvalitet

Godt samlet valg

Hvis du er interesseret i fitness, så kender du med garanti også til

Ablica-step-up-pro

Abilica, der er ét af de mest kendte navne i denne sammenhæng – og ikke nok med det, så har de også et usandsynligt godt ry på det danske marked, hvilket er som følge af deres fantastiske produkter og denne stepbænk er naturligvis ingen undtagelse.

 

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du gør brug af denne stepbænk, så vil du hurtigt kunne få strammet op i bagdelen, lår og læggene, men ikke nok med det, så giver det også en bedre kondition og en rigtig hurtig kalorieforbrænding at gøre brug af en stepbænk som denne fra Abilica. Mange glemmer dog det faktum, at du faktisk også træner din koordination, når du træner på en stepbænk.

Der er tale om en model, der både kan bruges derhjemme og i et fitnesscenter, hvilket viser, at der virkelig er tale om en stepbænk, der er af høj kvalitet.

Der medfølger stepkasser med overflademål, der lyder på 32 cm. x 90 cm., og der er desuden også mulighed for at justere den til at have to forskellige højder, der lyder på enten 13 cm. eller 18 cm. Den er selvfølgelig blevet udstyret med en gummibelagt overflade, som er med til at give et langt bedre fodfæste på den, så du ikke kommer til at vælte og komme galt af sted.

Selve bænken er fremstillet i en plastform, der dæmper stødet og derfor er den også skånsom mod dine knæ. Stepkassen ligger meget stabilt på gulvet, så derfor skal du heller ikke være bange for, at den f.eks. skrider, når du stepper op på den.

Der er desuden også mulighed for at købe en række ekstra kloder, som giver den en ekstra højde. Det skal desuden også nævnes, at der medfølger en række træningsprogrammer til denne stepbænk.

Fordele

 • Gratis fragt
 • Træningsprogram medfølger
 • Skånsom mod knæ
Ulemper

 • Kan kun indstilles i to højder

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 90x32x18 cm
 • Max personvægt: 130 kg
 • Dæmper stød
 • Kan justeres i to forskellige højder: 13 og 18 cm

Reebok Stepbænk – sikker og i flot design

Reebok Stepbænk_1Hvis du bare gerne vil have en stepbænk, der er enkel og nem at have med at gøre, så er der ikke nogen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på denne stepbænk, der er både designet og fremstillet af selveste Reebok, der bestemt må siges at være ét af de mest prominente og mest respekterede brands, når det kommer til fitness og sport, hvilket selvfølgelig er en formidabel sikkerhed for, at du får en stepbænk, der er af høj kvalitet og som du vil kunne bruge i mange år fremadrettet.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Reebok var én af de første virksomheder til at sende et stepbræt på markedet, hvorfor de har været med helt fra start og det betyder, at de har brugt mange år på at udvikle på deres stepbænke, hvilket bestemt kun er en fordel for dit vedkommende, da du dermed er sikret det bedste af det bedste med en stepbænk fra Reebok.

Lige netop denne stepbænk har en meget enkel betjening, hvilket du kan takke den meget simple monoblok-konstruktion for. Det betyder. at den er konstrueret i ét stykke og er blevet udstyret med både skridsikre blokke og en skridsikre overflade, der selvfølgelig er med til at sikre, at du ikke ender med at falde og komme galt af sted, når du bruger din stepbænk hjemme i stuen eller ude på terrassen.

Der er mulighed for at indstille den i tre forskellige højder, så du kan finde en højde, der passer til dit konditionsniveau; 15 cm., 20 cm. og 25 cm.

Ydermere, så har den også en rigtig god størrelse, der gør, at den er nem at have med at gøre og den kan bruge stort set overalt – den måler 90 cm. i længden, 35 cm. i bredden og 22 cm. i højden.

Fordele

 • Skridsikker overflade
 • Tre højdeindstillinger
 • Stærk konstruktion og slidstærk
Ulemper

 • Max brugervægt på 110 kg

Udvalgte specifikationer

 • 3 forskellige højder: 15, 20 og 25cm
 • Mål: 90 x 35 x 15-20-25 cm
 • Vægt: 7,5 kg

TITAN Stepbænk Lille

TITAN Stepbænk LilleDenne lille smarte stepbænk fra Titan er alt, som du behøver for at komme i gang med din hjemmetræning. Den er smart, fordi den næsten ikke fylder noget, så du kan smide den ind under sengen, når du ikke skal bruge den.

 

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den kan justeres i højden, alt efter hvor hårdt du vil have det i din træning. I alt har stepbænken to højder, som du justerer ved hjælp af fødderne i siderne. På den måde kan på ingen tid ændre fra den ene højde til den anden.

Den har en fornuftig pris, hvilket gør, at nærmest alle burde tilføje den til deres træning derhjemme. Den anbefales til alle, som gerne vil kunne lave simpel fitness i hjemmet. Du kan enten bruge den alene med kropsvægt, eller du kan løfte håndvægte i hver side, mens du bruger den. På den måde kan du gøre det lidt hårdere for dig selv.

Den er beregnet til hjemmebrug. Pga. størrelsen kan du have den på dit kontor eller under sengen i soveværelset.

Den er skridsikker ovenpå, så du ikke risikerer at falde, når du dyrker fitness. Dette er især vigtigt, når du begynder at svede. Da den har et skridsikkert underlag, kan du foretage alle øvelser. Du kan både bruge TITAN Stepbænk med eller uden træningssko på. 

Nogle anvender den også, hvis de gerne vil have løftet deres fødder en smule, når de arbejder i længere periode foran en computer. Så der er mange måder at bruge den på.

Hvis du gerne vil i gang med at dyrke mere fitness derhjemme, er det en god idé at benytte denne stepbænk. Du vil få trænet mere, og du kan endda bruge den, når du alligevel ser fjernsyn derhjemme. Så der er ingen undskyldninger for ikke at dyrke mere motion.


Gymstick Aerobic Stepper Stepbænk

Gymstick Aerobic Stepper StepbænkDu kan få denne stepbænk i tre forskellige højder, hvilket gør den til en god og utrolig simpel stepbænk. Størrelsen på den er Størrelse: 63 cm x 25 cm x 12/17/22 cm. Det sidste kommer an på, hvilken størrelse du vælger, når du dyrker motion.

 

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

 

Den har blå fødder, som er dem, du kan justere i højden og i midten, har du så der, hvor du træder op. Dette er sort og det er lavet i et materiale, hvor du kan være sikker på, at du står bedre fast, når du bruger den.

Du må ikke veje mere end 100 kg. for at bruge den. Højst sandsynligt kan den godt holde til det, men det er producentens anbefaling. Så hvis du vejer mere end det, kan det være en god idé at kigge et andet sted hen.

Du kan både bruge denne step bænk til styrketræning og konditionstræning. Med styrketræning er det godt at varme op og det er det, som den kan hjælpe dig med. Du kan lave et simpelt men uhyre effektivt træningsprogram med et stepbrænt.

Gymstick Aerobic Stepper Stepbænk er lavet i materialet polypropylen, som er utrolig holdbart. Selve platformen har antiskred og er også støddæmpende. Det sidste er smart, da det skåner dine knæ.

Især hvis du dyrker meget motion, kan det hurtigt ende med at gå udover dine knæ og det beskytter dine stepbænk dig en smule mod, da du ender med at få nogle blødere stød. Når du leder efter en step bænk, skal du altid vælge en, hvor du får antiskred, for ellers kan du risikere at give dig selv dumme skader.

Denne step bænk kan det, som den skal kunne. Du kan justere den og med sin antiskred, burde du ikke få nogle dumme skader, så vi kan godt anbefale den.


En stepbænk er effektiv i forbindelse med et vægttab

Sidder du derhjemme og tænker, at det nok er ved at være på tide at få smidt nogle af de overskydende kilo, så har du rigtig mange muligheder – og det er du nok heller ikke i tvivl om. Det er dog meget ærgerligt, at der er en tendens til at vælge løbeturen eller en tur i fitness, for det kan faktisk gøres på meget nemmere vis end dét.

Du kan nemlig gøre brug af en stepbænk i forbindelse med dit vægttab, hvilket betyder, at du ikke engang behøver at forlade dit hus eller din lejlighed, når du gerne vil motionere og forbrænde nogle kalorier, hvilket er et stort plus for nogen, mens det ikke rigtigt har nogen betydning for andre.

Hvis du er typen, der ikke er så vild med, at folk kan se dig dyrke motion, så skal der dog ikke være nogen tvivl om, at en stepbænk er intet mindre end perfekt for dig.

Der er selvfølgelig op til flere gode grunde til, at du skal gøre brug af en stepbænk i forbindelse med dit vægttab og ovenfor er du allerede blevet introduceret til den første og gode årsag, hvilket er, at du kan gøre brug af den overalt, så du er dermed ikke engang tvunget til at forlade hjemmet, hvilket er med til at gøre det meget nemmere for nogle personer at få trænet.

En helt anden ting er dog, at den er meget effektiv i forbindelse med dit vægttab, da du vil få en meget høj puls, når du bruger en stepbænk og det resulterer selvfølgelig også i en øget kalorieforbrænding, hvilket er dét, det hele handler om.

Slutteligt, så skal du også bruge en stepbænk til at motionere på og forbrænde dine kalorier, da den samtidig træner hele din underkrop, hvilket selvfølgelig skal suppleres med træning af overkroppen.

Endvidere, så skal det naturligvis også siges, at alle og enhver kan finde ud af, at gøre brug af en stepbænk, da det ikke er noget, der er synderligt krævende at kunne finde ud af.

Det kan godt være, at du har lidt svært ved at finde ud af koordinationen og opretholde et ordentligt tempo til en start, men lige så snart du har brug din stepbænk i et par minutter, så bliver det helt naturligt for dig at steppe op og ned, hvilket ikke blot hjælper på dit tempo og dermed også din kalorieforbrænding, men det er også med til at styrke din koordination med fødderne – og det er selvfølgelig afsindigt vigtigt, hvis du gerne vil kunne gøre det endnu hurtigere og dermed også tabe endnu flere kilo i fællesskab med dit stepbrænt.

Husk dog på, at et vægttab stadig ikke er noget, der kommer fra den ene dag til den anden, selvom du arbejder rigtig hårdt for det.

Se vores artikel om: Afretter tykkelseshøvl – Vælg den rigtige i 1. forsøg!


FAQ

Hvilken stepbænk er den bedste at træne på?
Det er en smagssag, hvilken slags stepbænk du foretrækker at træne på. Nogle bud på gode og alsidige stepbænke, som er gode at træne på, er blandt andet modellerne Aerobic Fitness Stepbænk, Gymstick Aerobic Stepper Stepbænk og Reebok Stepbænk, som alle har fået nogle gode anmeldelser i en række forbrugstests.
Hvordan vælger jeg en stepbænk?
Når du skal vælge en stepbænk til at træne på derhjemme, så er det specielt designet, som du skal vælge den ud fra. Her bør du finde ud af, hvilken bredde og højde stepbænken skal have. Hertil kan det være smart at vælge en model, hvor du kan indstille højden.
Kan jeg bruge en stepbænk som en almindelig bænk?
Nej, selvom navnet ”stepbænk” måske kan lede tænkerne hen på en almindelig bænk, så kan en step bænk ikke blive brugt til at sidde på, ligesom en almindelig bænk kan. En stepbænk bruges til at træne på, ved at du laver forskellige øvelser ved at gå op og ned af bænken.
Er det pengene værd at købe en stepbænk?
Hvis du elsker at dyrke stepfitness, men enten ikke har tid eller lyst til at følge et hold i dit lokale fitnesscenter, så kan det helt bestemt være pengene værd at købe en stepbænk. På den måde kan du træne på din favorit måde derhjemme, hvilket er super smart.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Reebok Core Board

Reebok Core Board_1Du skal være lidt af en balancekunstner, når du stiller dig op på dette board eller stepbræt. Modellen her fra Reebok er uden tvivl en kæmpe udfordring for de fleste, øvede eller uøvede.

Brættet kan bruges til mange sjove og udfordrende formål, og hvis du er en langsom starter, så brug nogle dage med brættet på spændt position, til du har styr på det at gå op og ned på brættet. Derefter skal du prøve at løsne det, så du bliver lidt ekstra udfordret på blandt andet din balance og koordination.

Det er faktisk sjovt og det giver ekstra motivation, hvis man til at starte med ryger af lidt hurtigt, og man stille og roligt, kan klare balancen, i længere og længere tid.

Du kan bruge brættet næsten allevegne, og hvis du træner hjemme i boligen, så kræver det faktisk ikke ret meget plads. Du kan også med fordel tage det med ud i haven, hvis du ikke har noget imod, at naboen kan følge med i dine svære udfordringer.

Motion og træning skal tages meget alvorligt, og du må ikke lægge for hårdt ud. Start i dit eget tempo, indtil du kan mærke, at du får en bedre kondition, og at du føler, at du kan klare lidt mere belastning på din krop. Du kan få skader eller overbelastede ømme muskler, hvis du ikke passer lidt på i starten.

Dette board eller bræt fra Reebok er utroligt sjovt og motiverende, og du vil hurtigt lære det at kende, og dermed blive langt bedre til balance og koordination, samtidig med, at du får en bedre kondi, og du styrlker dine muskler og led i underkroppen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter