Der er flere forskellige grunde til, at en romaskine er det helt rigtigt valg, når det kommer til at skulle vælge træningsudstyr til hjemmet.

Hvis du benytter en romaskine på korrekt vis, så er træning utrolig skånsom, og du vil dermed nemt kunne undgå at få diverse skader, som andre træningsformer, som blandt andet løb og vægttræning desværre hurtigt kan medføre, hvis ikke man passer på.

En romaskine er naturligvis blevet udformet på ergonomisk vis, hvorfor du vil komme til at sidde på en sådan vis, at du er korrekt placeret i forhold til de bevægelser du laver, når du gør brug af maskinen. Selv når du bruger maskinen med høj modstand, så er der lav belastning af dine knæ i forhold til at løfte en vægtstang eller lignende.

En af de suverænt største fordele ved at gøre brug af en romaskine er, at du får trænet hele kroppen i løbet af én træningssession. Du træner blandt andet både cardio og konditionstræning, og du vil samtidig også forbrænde flere kalorier pr. time, end hvis du valgte at løbe på et løbebånd.

I og med, at du bruger armene til at trække med, så vil du naturligvis også få trænet din overkrop. Du bruger samtidig også benene til at skubbe sædet bagud, imens du trækker med dine arme.

Har du ikke prøvet en romaskine før, så kan det måske virke en kende kompliceret, men der er dog tale om en flydende bevægelse, der kommer helt naturligt og du finder derfor lynhurtigt en rytme, der passer til dig.

Leder du efter en romaskine, så er du kommet til det helt rette sted, for i denne artikel finder du en omfattende romaskine test, der tager et nærmere kig på fire forskellige romaskiner, der kan bruges i hjemmet i stedet for eksempelvis et løbebånd eller en motionscykel.

Vi starter med vores topscorer af denne romaskine test.


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Concept 2 D/PM5 – professionel romaskine

Vores anbefaling

Concept2 Model D PM5 Romaskine

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Concept 2 er en romaskine, der er velegnet til brug i alt lige fra private hjem til roklubber, firmaer, foreninger og fitnesscentre, hvorfor du bestemt ikke bør tvivle på kvaliteten af denne maskine.

Det er en romaskine til dig, der gerne vil have det bedste af det bedste. Denne romaskine er særdeles robust og den er så godt lavet, at det nærmest føles som om, at du rent faktisk roer på vandet, når du gør brug af maskinen, da den er baseret på vindmodstand, der bliver generet via et svinghjul.

Den har dertil også et ergonomisk håndtag, der gør, at det føles rigtig godt at have fat i håndtaget.

Ydermere, så er Concept 2 blevet udstyret med en interaktiv PM5-monitor, der er både nem at betjene og ligeledes også tænder sig selv, når svinghjulet begynder at dreje.

Hvis du ønsker at gøre brug af en bestemt funktion, så er det nemt at finde den i menuen, hvorigennem du blandt andet kan få adgang til diverse workout-programmer, tidligere resultater fra dine træningssessioner og meget andet.

På displayet kan du naturligvis følge med i diverse tal som blandt andet distance, hastighed, , kalorier og watt.

Modellen blev anmeldt af to testwebsteder – GarageGymReviews.com og TreadmillReviewGuru.com – hvor Concept 2 romaskinen blev beskrevet som noget af det bedste fitnessudstyr, der tilbyder fremragende træning og holdbarhed.

Fordele

 • Meget brugervenlig og fleksibel monitor
 • Mulighed for tilslutning af trådløs pulsmåling
 • Gratis computersoftware og mulighed for at overføre alle data.
Ulemper

 • Fylder noget
 • Høj prisklasse

Specifikationer

 • Vægt: 26 kg
 • Maks personvægt: 225 kg
 • Mål: 240 x 61 x 90 cm

 


Masterfit TP900 – romaskine i topklasse

God værdi for pengene

Masterfit TP 900 romaskine

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Er du på udkig efter en romaskine i absolut topklasse, er der ingen tvivl om, at denne Masterfit TP900-model er det helt rette valg.

Herudover er maskinen det rette valg for dig, der bruger en romaskine meget, eller for dig, der leder efter en romaskine til fitnessrummet i virksomheden.

Ved at vælge Masterfit TP900-romaskinen har du rig mulighed for at få en individuel træning, der er tilpasset til lige netop dine ønsker og mål.

Du har nemlig mulighed for at vælge imellem hele 9 forskellige modstandsniveauer, så du kan tilpasse din træning på en nem og hurtig måde.

Herudover er du garanteret en oplevelse i absolut verdensklasse, hvilket gør, at du altid er garanteret en udfordrende træning samt et kraftigt træk.

Dette er den helt rette romaskine for dig, der søger det bedste af det bedste, og som desuden er seriøs omkring sin træning.

Modellen er nemlig udstyret med et smart computersystem, der gør, at du kan opsætte nogle mål for dig selv.

Du kan bl.a. vælge imellem ønsket tid, afstand, kalorieforbrug osv., og herudover vil computeren også helt automatisk beregne Watt, mens du træner.

Alt dette gør tilsammen, at du meget nemmere vil kunne holde dig selv op på de mål, som du har sat for dig selv, og du er på den måde altid garanteret en særdeles effektiv træning.
Der er mange, der har problemer med at få plads til en romaskine derhjemme eller i virksomheden, men det er bestemt ikke noget problem med denne Masterfit TP900-model, i og med at du nemt og hurtigt kan skille den ad på midten, så du har mulighed for at opbevare den på en mere praktisk måde i to dele.
Denne romaskine er det helt rigtig valg, såfremt du søger en maskine med en stabil konstruktion, og som desuden er utrolig kraftig.

Herudover skal det nævnes, at du aldrig vil kunne komme til at kede dig, mens du træner på denne romaskine, i og med at du blot kan placere din smartphone øverst på computerskærmen, så du eksempelvis kan blive underholdt af din favorit-tv-serie.

De mange funktioner og egenskaber gør altså, at du har mulighed for at sætte nogle mål for dig selv – bl.a. ønsket kalorieforbrug – så du kan få en mere produktiv træning baseret efter dine individuelle mål.

Alt i alt er denne TP900-model fra Masterfit den helt rette romaskine for dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten, men som derimod går efter det bedste af det bedste på markedet.

Fordele

 • 9 modstandsniveauer
 • Realistisk rooplevelse
 • Høj byggekvalitet
Ulemper

 • Monitor kunne have flere funktioner

Specifikationer:

 • Vægt: 40 kg
 • Modstandsniveauer: 9 stk
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Mål 240 x 62 x 90 cm


Reebok Rowing Machine – med mange programmer

Godt valg med forskellige træningsprogrammer

Reebok Rowing Machine

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne romaskine har alt det, som en romaskine skal have. Den har et LCD-display, hvor du hurtigt kan vælge program. Du kan være i gang med at ro på få sekunder med denne romaskine.

Den har 17 programmer, som du kan vælge direkte fra dens display. Du har her også mulighed for at lave et manuelt program, hvis du præcis ved, hvad du vil træne. På denne skærm kan du også se din tid, afstand og puls. I alt er der seks funktioner, som du kan holde øje med, mens du forbrænder kalorier. 

I den ene ende har du selve romaskinen, som styrer sværhedsgrad, og hvor du har LCD-skærmen. Du sidder på et sæde på en 1,23 meter skinne. For at romaskinen er stabil, får du også skruer med, som du kan skrue direkte i gulvet. Du spænder dine fødder fast med stropper. På den måde kan ro i gennem og få mest muligt ud af din motion.

Med Reebok Rowing Machine får du trænet hele kroppen. Især ben og arme. Men du bruger hele kroppen pga. de simple bevægelser. Du kan både bruge denne romaskine i et fitnesscenter, eller du kan installere den til hjemmebrug.

Fordele

 • 16 modstandsniveauer – til både fitness og styrketræning
 • Mulighed for trådløs tilslutning af pulsmåler
 • Sammenklappelig og forsynet med hjul
Ulemper

 • Bevægeligheden kunne være større
 • Har en kort ledning

Specifikationer

 • Mål: 198 x 48 x 82 cm
 • Maks personvægt: 120 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk
 • Svinghjul: 6,5 kg
 • Trænningsprogrammer: 17 stk
 • Vægt: 36,2 kg

AbilicaWinRower 2.0 – stabil romaskine

Bedst til pengene

Abilica WinRower 2.0 Romaskine

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

AbilicaWinRower 2.0 er en ny, forbedret og mere kraftfuld maskine end den oprindelige WinRower-model, og der er således ingen tvivl om, at der her er tale om den asbolut bedste maskine til prisen på markedet netop nu.

Denne model er nemlig udstyret med et smart computersystem med hele 12 individuelle programmer, en elektronisk justerbar magnetmodstand og glideskinne i aluminium, der resulterer i mere komfortable og stabile bevægelser.

Denne romaskine er det oplagte valg for dig, der mangler motivation, når du træner.

Maskinen er nemlig udstyret med flere forskellige funktioner, der ganske enkelt er designet til at motivere dig mest muligt.

Prøv eksempelvis race-funktionen, som med garanti vil kunne få dig ud af starthullerne på ingen tid og få dig til at yde dit maksimale.

Det skal desuden nævnes, at du med denne model fra Abilica altid har fuldstændig kontrol over intensiteten af din træning, så længe du kombinerer den med et pulsbælte, i og med at den er udstyret med en indbygget modtager for trådløse pulssignaler.

De fleste motionister oplever en del bøvl med at få plads til en romaskine derhjemme, i og med at de fylder meget, men dette bliver bestemt ikke noget problem med denne WinRower 2.0-model.

Den er nemlig utrolig nem at folde sammen, hvorfor du hurtigt vil kunne få den sat væk, når du ikke bruger den.

Herudover vejer den ikke mere end blot 33 kg, hvorfor der er tale om en forholdsvis let model.

WinRower 2.0-romaskine fra Abilica er det helt rette valg for dig, der er på udkig efter en særdeles kraftfuld romaskine.

Det skal desuden nævnes, at dens fysiske størrelse endda er tilpasset efter det skandinaviske marked, hvorfor den med garanti vil passe helt perfekt efter din krop.

Du er ved valg af denne maskine desuden garanteret en god oplevelse ved hvert eneste brug, i og med at aluminiumglideskinnen resulterer i nogle mere stillegående bevægelser, som giver dig en langt bedre fornemmelse, og dermed en bedre træning.

Romaskinen er desuden udstyret med en smart og letlæselig computer, så du nemt og hurtigt vil kunne få dig et overblik over de mest relevante data, og herudover har de mange motiverende funktioner den betydning, at du altid vil være motiveret til at yde dit bedste, når du træner på denne nye model fra Abilica.

Du kan evt. vælge at investere i et pulsbælte, som du kan anvende sammen med maskinen for at få bedre kontrol over træningsintensiteten.

Fordele

 • Robust og stabil romaskine til prisen
 • Aluminium glideskinne med god længde
 • Magnetisk modstand
Ulemper

 • Lille display
 • Maksimal modstand kan være for lidt for den erfarne roer

Specifikationer

 • Vægt: 33 kg
 • Modstandsniveauer: 16 stk
 • Træningsprogrammer: 12 stk
 • Maks personvægt: 130 kg
 • Maks personhøjde: 198 cm
 • Mål: 222x51x98 cm


Apollo Plus – romaskine med vandmodstand

Apollo Plus Romaskine

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Søger du en mere elegant romaskine, kunne denne Plus-model fra Apollo godt være det rette valg for dig.

Du får nemlig her en superflot model, hvis konstruktion er en blanding af træ og stål, hvorfor der er tale om en helt unik romaskine i absolut særklasse.
Udover at have et æstetisk elegant ydre er der desuden tale om en stabil og kraftig romaskine, som uden tvivl vil give dig en god rooplevelse efter hver eneste træning.

Herudover er den utrolig brugervenlig og nem at justere efter lige netop dine ønsker og mål, hvorfor du hurtigt vil kunne gå fra stille og rolig opvarmning til hård træning.

Det helt særlige ved denne Plus-romaskine fra Apollo er, at den er udviklet i tæt samarbejde med en håndfuld professionelle roere, hvorfor du er garanteret et produkt i en klasse for sig selv.

Det betyder desuden, at du er garanteret en autentisk rooplevelse, hvorfor du med det samme vil få både synet, lyden og fornemmelsen af at ro på vand.

Der er ingen tvivl om, at du ved valg af denne maskine vil få en optimal og funktionel træning af hele kroppen.

Du får desuden mulighed for at tilkoble dig en computer, da maskinen er udstyret med et USB-stik, og det betyder, at du vil kunne ro i et 3D-miljø, såfremt du downloader programmet NetAthlon 2 XF Rowers.

Du kan desuden vælge at gøre dette i selskab med dine venner eller blot gøre det selv.

Der er ingen tvivl om, at der her er tale om en romaskine i høj kvalitet.

Ikke nok med at den vil kunne klæde hvilket som helst rum grundet det elegante og flotte udseende, er du samtidig garanteret en effektiv træning af hele kroppen samt den allerbedste rooplevelse.

Herudover skal det nævnes, at maskinen blot kan stilles lodret op, når du ikke bruger den, så den dermed nærmest ikke tager noget plads. Dette er meget praktisk for dig, der søger en romaskine til at kunne have i hjemmet.

Det skal desuden nævnes, at der ved køb af denne Apollo Plus-model medfølger 4 stykker klortabletter, som du bør anvende for at vedligeholde maskinen.

Det anbefales i forbindelse med dette, at du altid sørger for at skifte både klortablet samt vand hvert halve år, såfremt du ønsker at forlænge levetiden på din maskine.

Fordele

 • Elegant design
 • Udviklet i samarbejde med professionelle roere
 • Kan stilles op lodret, når den ikke bruges
Ulemper

 • Høj prisklasse
 • Lavt antal modstandsniveauer

Specifikationer

 • Vægt ekskl. vand: 33 kg
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Modstandsniveauer: 4 stk
 • Medfølgende klortabletter: 4 stk


 


Titan Life R10 – romaskine til en god pris

Titan Life R10 Romaskine

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Titan Life R10 er en romaskine, der er udstyret med elastisk modstand. Modsat mange andre romaskiner, så bliver Titan Life R10 leveret med en trænings-DVD, der instruere dig i, at gøre brug af romaskinen, så du får det optimale ud af maskinen – og her bliver du eksempelvis også sat ind i, hvordan du justerer den justerbare modstand.

Dertil er det også ganske nemt at gemme din Titan Life R10-romaskine væk, da den kan foldes sammen og stilles hen i et hjørne af lokalet eller ind i et mindre opbevaringslokale, der udelukkende bliver brugt til at gemme forskellige ting væk.

Ydermere, så er der naturligvis også monteret og installeret en computer på romaskinen, der kan vise en lang række data for dig, hvilket blandt andet inkluder følgende: Scan, Time, Count, Total Count og Calories Used.

Det skal dertil nævnes, at der er tale om en romaskine, der kan klare en brugervægt på op til 110 kg. Hvis du er interesseret i maskinens samlede størrelse, når den er foldet, så lyder den på 94 cm. x 43,5 cm. x 138 cm., hvilket er en ganske fornuftig størrelse for en sammenfoldet romaskine.

Det anbefales desuden, at du bruger en måtte under maskinen, hvis den skal stå direkte på trægulv el.lign.

Fordele

 • Elastisk og justerbar modstand
 • Display inkluderet
 • Blandt de billigste romaskiner på markedet
Ulemper

 • Højt støjniveau
 • Har en lavere mængde af modstandsniveauer
 • Lav maksimal personvægt

Specifikationer:

 • Mål: 195 x 43,5 x 65 cm
 • Maks personvægt: 110 kg
 • Modstandsniveauer: 3 stk
 • Vægt: 14,3 kg

Har du en skade eller bliver du tit ramt af skader i forbindelse med din træning? Se vores crosstrainer test her


Romaskiner er all-round-maskiner

Der er ikke mange maskiner – faktisk er der slet ikke nogle – der kan konkurrere med romaskiner på dette punkt, for der er absolut ingen tvivl om, at en romaskine er en all-round-maskine, der end ikke fylder synderligt meget i hjemmet, eftersom du har mulighed for at folde langt størstedelen af de romaskiner, der kan købes til hjemmebrug sammen, så de ikke står og fylder i stuen eller på soveværelset.

Med en romaskine, så er du helt og aldeles sikker på, at du kan få trænet hele kroppen i løbet af bare én træningssession, hvilket er en rigtig god grund til, at du bør vælge en romaskine i stedet for eksempelvis en motionscykel eller et løbebånd.

Det betyder blandt andet også, at du har mulighed for at få klaret hele din træning i løbet af den ene time, du lige har til rådighed inden eller efter aftensmaden, hvilket også betyder, at du ikke behøver at tage afsted i træningscenteret.

Romaskiner belaster ikke og er for alle

Der er mange fordele ved romaskiner, men den mest markante fordel er, at en romaskine overhovedet ikke belaster led og knogler på samme måde, som hvis du eksempelvis tager en løbetur eller en tur på cyklen i stedet for at bruge en romaskine.

Grunden til dette er, at når du gør brug af en romaskine, så vil alt vægten og modstanden bliver fordelt til alle kroppens muskler, hvilket betyder, at hele kroppen også vil komme til at arbejde med samme kraft og intensitet.

En bonus deraf er, at du også styrker hele kroppen og alle musklerne på én gang, hvilket der ikke findes andre maskiner på markedet, der også gør.

Du vil desuden også at opleve, at din kondition bliver markant forbedret i løbet af ganske kort tid, da det ikke blot er fysisk hårdt at gøre brug af en romaskine, men du vil samtidig også opleve, at du ikke ønsker at opnå nederlag til den computer, som du kæmper imod på din romaskine.

Qua overskriften, så er en romaskine også henvendt til enhver, da det ikke er vanskeligt at gøre brug af en romaskine og det kræver ikke noget dybdegående kendskab til hverken romaskiner eller træning generelt, inden du kan gøre brug af en romaskine, men du kan derimod blot sætte dig ned og gå i gang med at ro på maskinen.

Hvis du oven i købet også sørger for at vælge en romaskine, der er udstyret med luftmodstand som den primære motor i maskinen, så vil du også selv kunne styre belastningen og intensiteten, så du kan tilpasse maskinen til din nuværende kondition, hvilket er en særlig fordel for mange, der gerne vil i gang med træningen, men endnu ikke har nogen synderligt god kondition.

Romaskiner anvendes ofte også af professionelle atleter, da de ved hjælp af maskinen kan få en hurtig og effektiv konditionstræning, der ikke blot forbrænder en masse kalorier og fedt, men samtidig også er med til at styrke samtlige muskler over hele kroppen.

Det var alt vi havde at byde på i denne romaskine test, så nu er det bare at komme i gang!

Læs også: Crosstrainer test – Find den rigtige til dig.

En ro-maskine er en fantastisk træningsmaskine, der kan give en fuld krops træning og forbedre både kondition og styrke. Men hvis du vil tage din træning til næste niveau, kan du overveje at bruge en vægtvest som en del af din træning. En vægtvest kan hjælpe med at tilføje ekstra modstand til dine træningsøvelser og hjælpe dig med at opbygge muskelmasse og styrke.

En af de unikke funktioner ved en ro-maskine er, at den kan bruges med en vægtvest for at øge intensiteten af din træning. En vægtvest kan hjælpe med at tilføje ekstra modstand til de muskler, du bruger under ro-motionen, og hjælpe med at opbygge muskelmasse og styrke på en mere effektiv måde.

Ved at integrere en vægtvest i din ro-træning kan du også øge kalorieforbrændingen og forbedre din krops samlede kondition og styrke. En vægtvest kan også være en fantastisk tilføjelse til en hvilken som helst træningsrutine, da den kan bruges til at forbedre styrketræning, kredsløbstræning og endda lette gåture eller løb.

Hvis du er interesseret i at integrere en vægtvest i din træning, er det vigtigt at vælge en vægtvest, der passer til dine behov og træningsniveau. Læs mere om, hvordan du vælger den bedste vægtvest i vores guide til vægtveste. Med en vægtvest og en ro-maskine kan du tage din træning til næste niveau og opnå de ønskede resultater hurtigere og mere effektivt.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Nettofitness

Nettofitness er en dansk hjemmeside, der vejleder forbrugere om køb af fitnessudstyr. På hjemmesiden har forbrugeren også mulighed for at anmelde produkterne. Her har mere end 26 forbrugere anmeldt Masterfit TP900 løbebånd. De giver den 4,9 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Amazon

Amazon er international salgsside, der forhandler stort set alle former for produkter. Blandt foregår næsten 50% af al onlinehandel i USA på Amazon. De giver også deres forbrugere mulighed for at anmelde produkterne. Mere end 22 globale forbrugere har anmeldt First Degree Fitness Apollo Pro. De giver den en gennemsnitlig score på 4,4 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Motion-online

Motion-online er en dansk hjemmeside, der vejleder forbrugerne om køb af fitnessudstyr. De har anmeldt Masterfit TP900 løbebånd. De giver fremhæver dens 22 forskellige løbeprogrammer, og at den kan holde en personvægt på op til 180 kg.

Du kan se anmeldelsen her

CSL

CSL er en dansk hjemmeside, der vejleder forbrugerne om sundheds- og livsstilsprodukter. De har anmeldt Masterfit TP900 løbebånd. De fremhæver den effektive AC motor på 2,5 HK. Derudover fremhæver de også dens 22 træningsprogrammer samt dens store løbeflade på 56 x 157 cm.

Du kan se anmeldelsen her

Bäst i test

Den svenske forbrugertestside Bäst i test foretager uafhængige langvarige test af produkter i deres tilsigtede miljø. Testene bliver udført af uafhængige eksperter. De har testet Masterfit TP900 løbebånd. De fremhæver dens AC-motor og dens evne til at bære en høj brugervægt.

Testen er opdateret: marts 2021
Du kan se testen her

Sport tiedje

Sport tiedje er en østrigsk webshop, der sælger fitnessudstyr. På deres hjemmeside har forbrugerne også mulighed for at anmelde produkterne.

Her har mere end 275 forbrugere anmeldt First Degree Fitness Apollo Plus. De giver den en gennemsnitlig score på 4,8 stjerner ud af 5 mulige.

Du kan se anmeldelserne her

Fitness Frank

Fitness Frank er en svensk hjemmesider, der vejleder forbrugere om køb af fitnessudstyr og øvrige sundhedsprodukter. På hjemmesiden har de testet Apollo Hybrid AR. De giver den 9.1 stjerner ud af 10 mulige. De fremhæver især, at den er støjsvag, dens smagfulde design samt at den er vandafvisende.

Testen blev udført: juli 2021
Du kan se testen her

 


FAQ

Hvilken romaskine er den bedste til hjemmet?
Hvis du gerne vil finde den bedste romaskine, som du kan bruger derhjemme, så bør du tage et nærmere kig på modellerne Masterfit TP900, Reebok Rowing Machine og Abilica WinRower 2.0 romaskinen. De nævnte maskiner har scoret nogle fantastiske resultater i en række tests pga. af deres gode egenskaber.
Hvor godt er det at træne på en romaskine?
Det er generelt rigtig godt at træne på en romaskine. Med en romaskine får du trænet hele kroppen på én gang, hvormed du altså får styrket alle de store muskelgrupper på kroppen. Dertil så forbrænder du en masse kalorier, hvormed romaskinen også kan bruges til at opnå et vægttab.
Er roning bedre end løb?
Hvis du gerne vil styrke dine muskler, så er roning generelt bedre til det end løb. Med en romaskine får du aktiveret op til 85 % af dine muskler, hvormed du altså har flere muskler i gang ved roning end ved løb. Dermed kan roning være bedre end løb.
Er 20 minutters roning pr. dag nok?
20 minutters roning pr. dag kan være nok, men det afhænger af dine mål. Hvis du gerne vil opnå et vægttab eller vedligeholde din form, så kan 20 minutters intens roning være nok. Ligeledes kan 20 minutters træning være ganske fint, hvis du er i gang med at starte op.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Abilica Premium TopRower

Abilica Premium TopRower Romaskine

Er du på udkig efter en kraftig pro-maskine, er der ingen tvivl om, at denne model fra Abilica er det helt rette valg for dig.

Du får nemlig her masser af kraft for pengene, samtidig med at modellen er udstyret med kombineret luftmodstand og magnetisk modstand, som giver en oplevelse i absolut topklasse.

Herudover giver det dig desuden en langt mere realistisk oplevelse, i og med at denne kombination resulterer i nogle blødere træk.

Denne romaskine fra Abilica er desuden udstyret med remtræk, der betyder, at du er garanteret nogle glidende samt jævne træk ved hvert eneste træningspas.

Denne kombination opleves som regel meget larmende ved andre romaskiner, der er udstyret med vindmodstand, men det er bestemt ikke tilfældet med denne maskine, der er utrolig lydsvag.

Romaskinen er det oplagte valg for dig, der søger udfordring under din træning.

Maskinen er nemlig udstyret med et utroligt smart computersystem, der vil kunne give alle brugere kamp til stregen, ligegyldigt hvilket niveau man befinder sig på.

Herudover er denne computer desuden udstyret med et display, der gør det nemt for dig at overskue de mest relevante data, mens du ror derudaf.

Det særlige ved denne romaskinemodel fra Abilica er således, at alle vil kunne få stor glæde af den, i og med at den er ekstremt brugervenlig.

Dette tydeliggøres bl.a. med computeren, der er utrolig nem at gå til, og du får således en komplet guide til, hvordan du skal tilgå de 4 brugerprofiler og 12 programmer, som maskinen er udstyret med.

Ønsker du ikke at træne efter et indbygget træningsprogram, men sætter du større pris på manuel træning, er denne romaskine også særdeles velegnet til det.

Du kan vælge mellem 16 belastningsniveauer, hvilket betyder, at du har rig mulighed for at få en motiverende og udfordrende træning, hvad end du er nybegynder eller mere erfaren inden for denne træningsform.

Det er desuden utroligt nemt både at komme af og på maskinen, i og med at den har en siddehøjde på hele 50 centimeter, hvilket er meget højt sammenlignet med andre maskiner, og herudover er der tale om en pladsbesparende model, da du så let som ingenting kan klappe den sammen på midten, når du ikke bruger den.

Endelig skal det nævnes, at den er udstyret med hjul foran, så du undgår at skulle løfte den, når du vil sætte den væk, og du skåner således både ryg, lænd og skuldre.

Fordele

 • Kan klappes sammen
 • Kraftig ramme
 • Høj siddehøjde
 • Lydsvag
Ulemper

 • Høj prisklasse

Specifikationer

 • Vægt: 40 kg
 • Modstandsniveauer: 9 stk
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Mål: 240 x 61 x 90 cm

Titan SR890 Romaskine

God romaskine med hele 12 interval programmer, så du hurtigt kan vælge et niveau, som passer til dig. Den er utrolig robust med glideskinne i aluminium. 

Når den er opstillet, fylder den 138×58,5×102,5 cm. Så den er både anvendelig for fitnesscentre og til hjemmebrug.

Du må ikke veje over 120 kg. for at bruge den. Den kan højst sandsynlig godt holde til mere, men det er, hvad producenten anbefaler.

Den har en elektronisk skræm, hvor du udover de 12 programmer kan se, hvor lang tid du har roet, og hvor mange kalorier du har forbrændt. Her kan du også se rotag pr. minut og din temperatur.

Den kan også måle din puls, så du hele tiden kan presse dig selv til det yderste. Hvis ingen af de 12 programmer passer til dig, kan du også sagtens lave dit eget program. Her kan du indstille, hvor hårdt det skal være, og hvor lang tid du vil ro.

Alt i alt en virkelig god romaskine. Især pga. sin computerskærm hvor du hele tiden kan presse dig selv. Med denne romaskine kommer du i form på ingen tid. For at bruge den skal den i stikkontakten, og så er du klar til at ro.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter