Sidst opdateret:

Cykling er både sundt, miljøvenligt og praktisk, så hvorfor ikke gøre det lidt sjovere ved at købe en cykelcomputer. Følg din udvikling, pres dig selv og slå din personlige rekord.

LÆS OGSÅ: Motionscykel test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Cykelcomputere er for alle

Cykelcomputere er ikke kun for nørder og topprofessionelle cykelryttere, men er også ganske velegnede til amatører. Cykelcomputere er primært brugt af landevejsryttere, men bruges også i stigende grad blandt dem, der kører MTB og sågar blot almindelige cyklister, der blot skal fra A til B.

Der findes cykelcomputere i nærmest alle prisklasser. Vi har testet en lille del af dem i håbet om, at du kan blive lidt klogere på et evt. fremtidigt køb. Efter testen vil du finde lidt tips og tricks til at blive en bedre cykelrytter.

Cateye Computer Velo 9 Sort CC-VL820

Tyndere model

Cateye Computer Velo 9 Sort CC-VL820 er en opdateret udgave af den velkendte Strada cykelcomputer. Som navnet Slim (slank) antyder, så er dimensionerne skrumpet betragteligt på trods af, at du får en 25 procent større skærm end ved forgængeren. Det gør, at du endnu nemmere kan aflæse de tal, der er vigtige for dig, mens du cykler.

Du kan blandt andet følge med i din hastighed og sammenligne den med din gennemsnitsfart, ligesom du kan aflæse din tid og se, hvor mange km. du har cyklet.

Brug cykel-computeren over alt

Selvom Cateye Computer Velo 9 Sort CC-VL820 primært er designet til landevejskørsel, kan du sagtens bruge den til bykørsel, eller på cykelbanen, hvis du kører på sådan en.

Nem montering

Du kan nemt og helt uden brug af værktøj montere cykel-computeren, sensoren og hjulmagneten på din cykel – bare du følger den medfølgende brugsanvisning nøjagtigt.

Fin kvalitet

Med Velo 9 får du en fin cykel-computer til prisen. Den giver dig alle de informationer, du har brug for, og som du nemt kan aflæse på den store skærm.

Desuden er Velo 9 let at vedligeholde. Du tørrer den bare af med en opvredet klud. Du skal specielt sørge for at holde sensoren ren, da den nemt bliver beskidt, og så skal du huske, at du ikke må bruge rense-benzin eller alkohol til rengøring. Det kan ødelægge computeren.

 

LÆS OGSÅ: Crosstrainer test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

LÆS OGSÅ: Løbebånd test

Sigma Pure 1 – Cykelcomputer med ledning – Trendline

Mindre og billig basis cykelcomputer med mulighed for tilkøb af kadence sensor og dockingstation til bærebar eller stationær computer.

Designet

Sigma Pure 1 – Cykelcomputer med ledning – Trendline er den billigste cykelcomputer i denne test, men yder alligevel en ganske fin indsats til prisen. Skærmen er relativ stor, hvilket gør det lettere at aflæse den på turen.

Cykelcomputeren kan bruges på to forskellige cykler og det er muligt at tilkøbe en kadence sensor, så du kan pace dig selv endnu mere. Modellen er nem at montere og vandtæt.

Alt nødvendigt udstyr til at montere computeren medfølger selvfølgelig. Cykelcomputeren monteres let på cykelstyret og triptælleren på forgaflen.

Basale funktioner

Denne cykelcomputer kan give dig de fleste basale oplysninger såsom hastighed, gennemsnitshastighed, tophastighed, sammenligning af aktuel hastighed og gennemsnitshastighed, distancemåler, total distance, visning af kørt tid og total tid på to individuelle cykler, ur/timer og temperaturmåler. Batteristatus vises også på displayet, og alt data gemmes, selvom der skiftes batterier.

Sigma Transmission System

Sigma Sport BC er kompatibel både med Windows og Mac ved køb af dockingstation. Download alle data og følg din udvikling. Indstil cykelcomputeren via din computer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

SE OGSÅ: Stepmaskine

Glæden ved at cykle

Tips, tricks og teknik til det danske cykelfolk landet over.

Hvorfor i det hele taget cykle?

Der er mange gode grunde til at tage en tur ud i det blå på den tohjulede.

 • Cykling er mindre belastende for kroppen end f.eks. løb. Selvom du er overvægtig eller har dårlige knæ, kan du altid cykle en lille tur. Husk dog at veksle godt mellem gearene.
 • Cykling giver øget velvære, da du ikke er træt på samme måde efter en lang cykeltur, men stadig kan mærke du har har forbrændt nogle kalorier.
 • Cykling bedrer din kondi, øger evnen til at optage ilt, styrker hjertemuskulaturen og venepumperne til en bedre blodcirkulation.
 • Cykling styrker generelt kroppens muskler og giver dig en øget forbrænding.

Undgå svie og smerte under og efter

Der er nogle forholdsregler, du kan tage dig mhp. at minimere smerter.

 • Sørg for at købe den rigtige størrelse cykel og få indstillet højden på sadlen og styret. Længden på frempinden på styret er også af betydning.
 • Korrekt justering af sadlen er yderst vigtig mhp. at undgå rygsmerter. Tip den evt. lidt forover også for at få en bedre holdning, når du sidder på cyklen. Sadlen har den rigtige højde, når du sidder på den og kan sætte hælen på pedalen med strakt ben.
 • Undgå for mange stød i håndled, arme, skuldre og nakke ved at løsne dit greb lidt – blødere albuer.
 • Hold dig aktiv og undlad at køre for meget på frihjul (trille), da du herved kan blive kold og musklerne kan krampe.
 • Brug alle gearene og undgå at køre med for høj belastning, da det kan skade dine knæ på sigt – hellere høj puls end høj belastning.
 • fodtøj skal du undgå smalle sko med en blød sål. De skal sidde tæt, men ikke stramt. Brug gerne særligt egnede cykelstrømper. Træd kun ned på pedalerne med forfoden.
 • Husk at strække ud efter din cykeltur. Brug McKenzie øvelser, hvor der strækkes kontra den stilling du har siddet i under turen. Det er især vigtig at strække ryggen.

Husk at restituere

Det er vigtigt at restituere efter en lang cykeltur.

 • Spis noget mad, der er rigt på proteiner og kulhydrater lige efter endt træning. De første 20 min. efter træning, har maden nemmere ved at nå ud til musklerne – derfor er det vigtigt med proteiner, da det er deres byggesten. Kulhydraterne er til at stille sulten og give dig energi. Prioriter maden frem for badet, da jo før du får noget at spise, des hurtigere restituerer din krop.
 • Læg dig på sofaen med benene eleveret over hjertehøjde i et par minutter, så de kan slappe godt af.
 • Dagen derpå kan du med fordel køre en kort tur på ca. 30 min. i lavt gear mhp. at få godt gang i blodcirkulationen og gennemvarmet dine ømme muskler.

Andre tests af cykelcomputere:

Du kan også tage et kig på denne engelske test af cykelcomputere hos Bikeradar.com hvor de har kigget nærmere på mere end 20 forskellige cykelcomputere.

I Sverige kan du læse mere om cykelcomputere hos AktivTraning.se, men siden kræver betaling før at du kan læse den fulde test.

Du kan også tage et kig på videoen nedenunder fra Bikeradar

Læs også vores artikel om: El Løbehjul til voksne – En ny måde at komme rundt på

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.