Cykelcomputer test – Vælg den rette i første forsøg

Cykling er både sundt, miljøvenligt og praktisk, så hvorfor ikke gøre det lidt sjovere ved at købe en cykelcomputer. Følg din udvikling, pres dig selv og slå din personlige rekord.

LÆS OGSÅ: Motionscykel test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Cykelcomputere er for alle

Cykelcomputere er ikke kun for nørder og topprofessionelle cykelryttere, men er også ganske velegnede til amatører. Cykelcomputere er primært brugt af landevejsryttere, men bruges også i stigende grad blandt dem, der kører MTB og sågar blot almindelige cyklister, der blot skal fra A til B.

Der findes cykelcomputere i nærmest alle prisklasser. Vi har testet en lille del af dem i håbet om, at du kan blive lidt klogere på et evt. fremtidigt køb. Efter testen vil du finde lidt tips og tricks til at blive en bedre cykelrytter.

PRO Scio Alti Ant+ cykelcomputer

PRO Scio Alti Ant+ cykelcomputer
999 kr.

Smart cykelcomputer med stort display, let betjening, Ant+, 23 funktioner og kompatibilitet med Shimano Di2.

Simpelt og funktionelt design

Cykelcomputeren er simpelt designet i sort plast og vejer blot 38 gram. Det er let at navigerer rundt mellem de mange funktioner. Computeren har et dejligt stort display med justerbart baggrundslys og kun to knapper. Alle nødvendige dele til montering på cyklen medfølger.

Ant+ trådløs sender

Denne cykelcomputer har indbygget Ant+, som er en smart trådløs sender, der gør det muligt at overføre data til diverse andre elektriske apparater, der også har Ant+ – fx smartphones, hvorved du kan tilføje data til Endomondo og andre fitness apps. Ant+ findes også i mange nyere fitness maskiner.

23 funktioner

PRO Scio Alti ligger ikke på den lade side, når det kommer til funktioner. Computeren har 23 funktioner inklusiv hastighedsmåling, tophastighed, gennemsnitsfart, hastigheds pacer, distancemåling, total distance, ur, køretid, højdemåler, aktuel højde, aktuel stigning, gennemsnitsstigning, total højde i km, total nedkørsel i km, Shimano Di2 gear- og batterivisning, batteristatus, indtastning af hjulstørrelse med mulighed for to størrelser og start/stop funktion. Der er kort sagt ikke den ting, denne cykelcomputer ikke kan!

Shimano Di2

PRO er et Hollandsk mærke, der hører under Shimano. PRO Scio Alti er derfor kompatibel med Shimano Di2 elektronisk gearsystem, men passer selvfølgelig også til alle andre almindelige cykler. Forskellen er dog at kobles den på Shimano Di2, vises gear og batteriniveau fra systemet på computerens display.

LÆS OGSÅ: Romaskine test

Mavic Wintech FS cykelcomputer

Mavic Wintech FS cykelcomputer

Simpel, men smart cykelcomputer med Ant+ og 12 funktioner.

Brugbart design

Designet af denne cykelcomputer er ret simpelt. Sort ramme, et relativ stort display og to knapper i bunden for en let betjening.

Monteringen af cykelcomputeren er lidt omstændig, da der medfølger en del udstyr, der skal monteres på cyklen inden computeren kan fungere. Selve computeren monteres på cykelstyret med en lille holder. Desuden skal der monteres en sensor på cyklens forgaffel, samt en lille magnet på et af gearene, således at den vender ud fra hjulet.

Mavic er et finsk ejet firma, der også producerer hjul, pedaler, hjelme, tøj, sko osv. – bl.a. har firmaet været repræsenteret i Tour de France siden 1973.

Hurtig opsætning

Mavic Wintech FS er yderst simpel i opsætning. Når først den er synkroniseret med senderen på forgaflen, er den super let at komme i gang med – faktisk så let at du nærmest ikke behøver at læse resten brugsanvisningen.

12 funktioner

Denne model har 12 funktioner, som inkluderer aktuel hastighedsmåling, tophastighed, gennemsnits hastighed, distancemåling, total distance pr. tur og pr. dag, ni mellemtider, tid og dato, stopur og alarm.

Ant+ trådløs sender

Trods det faktum at Mavic Wintech FS prismæssigt ligger i den lave ende, er den faktisk ret moderne indvendig. Bl.a. har den indbygget Ant+ trådløs sender, således at du kan videresende alle dine data til andre elektriske apparater, der også har Ant+. Saml alle dine data i Endomondo, Pro fitness eller andre fitness apps. Det er smart, let og hurtigt.

LÆS OGSÅ: Crosstrainer test

Mio Cyclo 505 HRM cykelcomputer

Mio Cyclo 505 HRM cykelcomputer

Topmoderne cykelcomputer med navigationssystem inklusiv kort og synkronisering via WiFi og Bluetooth, samt pulsbælte og  kadence sensor.

Smart design

Mio Cyclo 505 HRM er den absolut dyreste i denne test, men har også virkelig mange smarte funktioner. Designet er topmoderne med en stor, refleksionsfri farveskærm – selvfølgelig med touch.

Computeren vejer 129 gram og er vandtæt. De genopladelige batterier kan holde i op til 12 timer. Der medfølger udstyr til montering, samt pulsbælte og kadence sensor.

Navigationssystemet

Dette er én af de ting, der gør det sjovt at bruge denne cykelcomputer. Der er indlagt cykel- og vejkort fra 23 europæiske lande, således at det også er muligt at tage den med på cykelferie i udlandet.

Navigationen er med meget præcise turn-by-turn instruktioner og bip-lyde hver gang du skal dreje. Vælg Surprise Me funktionen med tid eller afstand for at få computeren til at lave tre forskellige cykelruter til dig.

Funktioner

Denne computer har utroligt mange funktion, der kan bruges til at måle tid, hastighed, distance, højde, stigning, kalorier, puls og kadence. Menu opsætningen er let og ligetil, således at du bare kan gå igang med at bruge den. Det er muligt at søge efter cykelbutikker, lægehjælp, spisesteder osv.

Ant+, WiFi og Bluetooth

Med Mio Cyclo 505 HRM har du alle chancer for at overføre data til øvrige enheder i husstanden, da den både har Ant+, WiFi og Bluetooth. Brug Mio Share desktop appen til at samle alle dine data et sted og skabe dig et godt overblik over kvaliteten af dine træningspas. Det er også muligt at downloade nye ruter og dele dine data med andre.

LÆS OGSÅ: Løbebånd test

Mio Cyclo 305 cykelcomputer

Mio Cyclo 305 cykelcomputer

Yderst smart cykelcomputer med navigationssystem, pulsbælte, kadence sensor og Ant+.

Design der er bygget til at holde

Denne cykelcomputer er en hårdfør lille fyr, der er designet til at modstå alle former for vejr – selv silende regnvejr. Det er nemt at zappe rundt mellem de forskellige menuer på den store farveskærm, da opsætningen i Mio Cyclo 305 er yderst simpel og ligetil.

Computeren har to store knapper og selve skærmen er med touch. Batteriet er genopladeligt og kan holde i op til 12 timer.

Navigationssystemet

Cykelcomputeren kommer forudinstallerede vej- og cykelkort til 22 europæiske lande. Find vej eller sæt navigationssystemet til at lave en rute til dig med Surprise Me funktionen, hvor du blot skal indtaste distance eller tid for at få tilbud tre forskellige ruter.

Computeren guider dig sikkert i hus med turn-by-turn instrukser på skærmen og biplyde.  Det er muligt at søge efter de nærmeste cykelbutikker, lægehjælp og spisesteder.

Funktioner

Mio Cyclo 305 kan måle nærmest alt, hvad du kan forestille dig og har brug for; tid, hastighed, distance, højde, stigning, kalorieforbrug, puls og kadance. Der medfølger et pulsbælte og en kadence sensor for at gøre det mere sjovt.

Ant+ trådløs sensor

Med Mio Share appen til computeren kan du hente og dele data med andre, samt følge din egen udvikling på klods hold. Hent også nye ruter via programmet. Alt dette helt uden at skulle tilkoble cykelcomputeren til computeren – det kan gøres trådløst via Ant+, som forøvrigt også er kompatibelt med Endomondo og andre sports apps.

LÆS OGSÅ: Fitness armbånd test

Sigma Sport BC 16.12 cykelcomputer

Sigma Sport BC 16.12 cykelcomputer
367 kr.

Mindre og billig basis cykelcomputer med mulighed for tilkøb af kadence sensor og dockingstation til bærebar eller stationær computer.

Designet

Sigma Sport BC er den billigste cykelcomputer i denne test, men yder alligevel en ganske fin indsats til prisen. Skærmen er relativ stor, hvilket gør det lettere at aflæse den på turen.

Cykelcomputeren kan bruges på to forskellige cykler og det er muligt at tilkøbe en kadence sensor, så du kan pace dig selv endnu mere. Modellen er nem at montere og vandtæt.

Alt nødvendigt udstyr til at montere computeren medfølger selvfølgelig. Cykelcomputeren monteres let på cykelstyret og triptælleren på forgaflen.

Basale funktioner

Denne cykelcomputer kan give dig de fleste basale oplysninger såsom hastighed, gennemsnitshastighed, tophastighed, sammenligning af aktuel hastighed og gennemsnitshastighed, distancemåler, total distance, visning af kørt tid og total tid på to individuelle cykler, ur/timer og temperaturmåler. Batteristatus vises også på displayet, og alt data gemmes, selvom der skiftes batterier.

Sigma Transmission System

Sigma Sport BC er kompatibel både med Windows og Mac ved køb af dockingstation. Download alle data og følg din udvikling. Indstil cykelcomputeren via din computer.

 

SE OGSÅ: Stepmaskine

Glæden ved at cykle

Tips, tricks og teknik til det danske cykelfolk landet over.

Hvorfor i det hele taget cykle?

Der er mange gode grunde til at tage en tur ud i det blå på den tohjulede.

 • Cykling er mindre belastende for kroppen end f.eks. løb. Selvom du er overvægtig eller har dårlige knæ, kan du altid cykle en lille tur. Husk dog at veksle godt mellem gearene.
 • Cykling giver øget velvære, da du ikke er træt på samme måde efter en lang cykeltur, men stadig kan mærke du har har forbrændt nogle kalorier.
 • Cykling bedrer din kondi, øger evnen til at optage ilt, styrker hjertemuskulaturen og venepumperne til en bedre blodcirkulation.
 • Cykling styrker generelt kroppens muskler og giver dig en øget forbrænding.

Undgå svie og smerte under og efter

Der er nogle forholdsregler, du kan tage dig mhp. at minimere smerter.

 • Sørg for at købe den rigtige størrelse cykel og få indstillet højden på sadlen og styret. Længden på frempinden på styret er også af betydning.
 • Korrekt justering af sadlen er yderst vigtig mhp. at undgå rygsmerter. Tip den evt. lidt forover også for at få en bedre holdning, når du sidder på cyklen. Sadlen har den rigtige højde, når du sidder på den og kan sætte hælen på pedalen med strakt ben.
 • Undgå for mange stød i håndled, arme, skuldre og nakke ved at løsne dit greb lidt – blødere albuer.
 • Hold dig aktiv og undlad at køre for meget på frihjul (trille), da du herved kan blive kold og musklerne kan krampe.
 • Brug alle gearene og undgå at køre med for høj belastning, da det kan skade dine knæ på sigt – hellere høj puls end høj belastning.
 • fodtøj skal du undgå smalle sko med en blød sål. De skal sidde tæt, men ikke stramt. Brug gerne særligt egnede cykelstrømper. Træd kun ned på pedalerne med forfoden.
 • Husk at strække ud efter din cykeltur. Brug McKenzie øvelser, hvor der strækkes kontra den stilling du har siddet i under turen. Det er især vigtig at strække ryggen.

Husk at restituere

Det er vigtigt at restituere efter en lang cykeltur.

 • Spis noget mad, der er rigt på proteiner og kulhydrater lige efter endt træning. De første 20 min. efter træning, har maden nemmere ved at nå ud til musklerne – derfor er det vigtigt med proteiner, da det er deres byggesten. Kulhydraterne er til at stille sulten og give dig energi. Prioriter maden frem for badet, da jo før du får noget at spise, des hurtigere restituerer din krop.
 • Læg dig på sofaen med benene eleveret over hjertehøjde i et par minutter, så de kan slappe godt af.
 • Dagen derpå kan du med fordel køre en kort tur på ca. 30 min. i lavt gear mhp. at få godt gang i blodcirkulationen og gennemvarmet dine ømme muskler.

Andre tests af cykelcomputere:

Du kan også tage et kig på denne engelske test af cykelcomputere hos Bikeradar.com hvor de har kigget nærmere på mere end 20 forskellige cykelcomputere.

I Sverige kan du læse mere om cykelcomputere hos AktivTraning.se, men siden kræver betaling før at du kan læse den fulde test.

Du kan også tage et kig på videoen nedenunder fra Bikeradar


Comments are closed.

Back to Top ↑