De fleste kender til det at have ømhed, spændinger eller smerter omkring muskler og led og mange særligt i skulder- og nakkeregion.

Det er et stort problem, da ømhed og smerter irriterer og generer så meget, at det går ud over de flestes livskvalitet i en sådan grad, at det nærmest er uudholdeligt, og alt for mange prøver at reducere smerterne med piller eller lignende, og det er ikke vejen på sigt.

Derimod har infrarød massage vist sig, at være en langt bedre alternativ, da varmeeffekten fra diverse apparater gør, at smerterne bliver reduceret væsentligt – ja, oftest at de forsvinder helt.

Smertebehandling uden bivirkninger

Når man benytter infrarød massage som smertebehandling, så undgår man de mange bivirkninger som for eksempel piller giver. Både på kort og lang sigt.

Smertelindrende medicin er kun korttidsvirkende, og giver bivirkninger som for eksempel træthed og kvalme, mens infrarød massage ikke giver deciderede bivirkninger, og det er samtidig en langt mere langsigtet behandling, som ofte helt fjerner smertetilstande.

Derfor er der flere og flere som selv klarer smertebehandlingen hjemme med deres helt eget infrarøde massageapparat. Det er nemt og bekvemt, og det kan gøres lige når man har tid til det.

I det følgende vil vi kigge på udvalget af infrarøde massageapparater som findes på markedet, og gennemgå nogle af de mange fordele som disse apparater giver dig, hvis du selv skal finde dit helt eget smerte/massageapparat.

SE OGSÅ: Infrarød øretermometer


Beurer MG40 – infrarød massageapparat med roterende massagehovede

Mest justerbare valg

beurer-mg40Den tyske producent Beurer har med denne model af infrarød massageapparat – MG40, som er en vinkelmodel der kan knækkes, gjort det meget nemmere for dig som har ømhed eller smerter i rygregionen, hvor det er svært selv at komme til at give massage.

Når du knækker apparatet, kan du nå alle steder på kroppen, hvor du føler ømhed eller smerter.

Apparatet er også en del længere end andre modeller, og det gør rækkevidden langt bedre end andre apparater.

Beurers model giver en dejlig behagelig infrarød varme og massage, og kan arbejde med to hastigheder. Apparatet leveres med tre års garanti.

Fordele

 • Roterende massagehovede med 180 grader rotation
 • Tre forprogrammerede indstillinger
 • Garanti på 3 år
Ulemper

 • Nogle mener, at der er for mange vibrationer i skaftet

Udvalgte specifikationer

 • Ledningslængde: ca. 1,5 m
 • Mål: 8,8 x 3,9 x 8,5 cm
 • Vægt: 0,65 kg
 • 4 massagehoveder medfølger

SE OGSÅ: Infrarød kikkert


Beurer MG 21 – infrarød massageapparat med tre hoveder

God værdi for pengene

Beurer Massageapparat MG21

Tyske Beurer er kendt for det effektive og solide produkt, som har et flot og handy design. Det leveres med tre forskellige massagehoveder som du kan skifte imellem.

Det betyder, at du får lidt mere velfærd for pengene. Det lindrer og masserer musklerne og er meget virkningsfuldt.

 

Dette massageapparat fra tyske Beurer giver effektiv lindring i muskler med infrarød massage. Apparatet har to hastigheder og er yderst behageligt at bruge.

Det infrarøde massageapparat vejr kun 350 gram, og er derfor nemt at arbejde med. Det løsner op og blødgør dine spændte og ømme muskler.

Det er nemt at lære at bruge, og når du følger brugsanvisningen får du gode tips til øvelser, hvor du kan bruge apparatet over hele kroppen. Apparatet leveres med tre års garanti.

Fordele

 • 3 massagehoveder som kan udskiftes
 • Beroligende og afslappende massage
 • 2 funktionsindstillinger
Ulemper

 • Massagehovederne kunne godt sidde en anelse bedre på apparatet

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 34 x 7 x 7 cm
 • Vægt: ca. 350 gram
 • Håndbetjent massageapparat

SE OGSÅ: Infrarød grill


Beurer MG 70 – infrarødt massageapparat med trinløse hastigheder

Udvalgt af Testmagasinet

beurer-mg70-massageapparatDen tyske producent Beurer er specialister i infrarød massageapparat og har udviklet denne smarte model – MG70 massageapparat, som med sine tre forskellige hoveder – 1 + 2, på alle måde vil kunne afhjælpe dig med ømhed eller smerter i led, muskler, nakke eller skuldre.

Med stor effektivitet kommer det med sin trinløse hastigheder godt i dybden og varmen trænger ind og lindrer lynhurtigt.

Du kan skifte imellem massagehovederne – helt uden, og med de to medfølgende hoveder. På den måde kan du tilpasse massagen præcis til dine behov. Leveres med tre års garanti.

Fordele

 • Aftageligt håndtag
 • Justerbar intensitet
 • 3 års garanti
Ulemper

 • Ligger i den høje ende af vægtskalaen

Udvalgte specifikationer

 • 2 massagehoveder medfølger
 • Vægt: 1,1 kg

Se også: Massagepistoler


Beurer MG80 – massageapparat med infrarød varme

massageapparat-beurer-mg80Beurers massageapparater er kendt for stor effektivitet og holdbarhed. Dette apparat er designet så det både er nemt at håndtere, men er også utrolig nemt at betjene.

Den tyske producent har fremstillet et apparat som både arbejder i dybden, og som med sin infrarøde varme hurtigt lindrer ømhed og smerter, lige der hvor du har problemer.

 

Med de to medfølgende massagehoveder føles det som en let trommen, der både masserer og løsner op i spændingerne.

Apparatet har flere indstillingsmuligheder og du kan på den måde tilpasse behandlingen dit helt eget behov, både i styrke og følsomhed. Leveres med to massagehoveder.

Fordele

 • Trommemassage
 • Trinløs regulering af hastigheden
 • Håndtag med blødt greb
Ulemper

 • Ingen massageindstilling uden infrarød varme

Udvalgte specifikationer

 • 2 massagehoveder


Beurer IL50 – infrarød radiator

beurer-il50Beurer har fremstillet et ret atypisk infrarød massageapparat som i princippet er en infrarød radiator – model IL50, som er en infrarød varmekilde som du sætter dig op af, og på den måde bliver gennemstrømmet af lækker varme, som trænger dybt ind i huden, og på den måde lindrer ømhed og smerter, og samtidig øger kroppens blodcirkulation betydeligt.

Det giver smertelindring og dejlig velvære. Lampen har timer og kan indstilles i op til 15 minutter af gangen.

Lampen kan indstilles i vinkler og har en stor keramisk overflade, så den dækker et stort område. Radiatoren er effektiv mod forkølelser, muskelinfiltrationer, muskelsmerter, sportsskader med mere.

Som ekstra sikkerhed har den ventilation mod overophedning. Leveres med to års garanti.

Fordele

 • Timerfunktion
 • Kan indstilles i 5 vinkler
 • Lindrer muskelspændinger
Ulemper

 • Slukker efter 15 minutter

Udvalgte specifikationer

 • Oprul til ledning
 • Ledningslængde: 2 m
 • Mål: 27 x 28,5 x 19,5 cm
 • Vægt: 1,6 kg

Gentagelser og pauser

Der findes utrolig mange varianter af et infrarød massageapparat på markedet, og vi har gennemgået nogle få, men virkelig gode bud på effektiv smertelindring.

Alle de gennemgåede apparater arbejder med den varmestråling som de producerer, og som trænger ind under huden og videre ud igennem kroppen. Det virker meget afslappende, udover at de er smertelindrende.

Infrarød varme massage skal helst virke behagelig og restituerende for dig, og må ikke give bivirkninger som kvalme. Derfor skal du være opmærksom på ikke at massere i alt for lang tid ad gangen. Nogle få minutter – cirka ti, er ofte mere end rigeligt.

Hvis ikke smerterne forsvinder efter ti minutter, så hold en lille pause, og gentag så behandlingen.

Skift indstillinger

Hvis det infrarøde massageapparat har flere massagehoveder, kan det være en god ide, at skifte det en gang imellem. De forskellige hoveder arbejder i forskellige dybder, og kan derfor have stor indflydelse på effekten af din massage.

Skift hoveder, og prøv også at ændre på hastigheden i indstillingerne hvis det er muligt. Nogle gange kan det være at den langsomme og blide behandling er bedre en den kraftige og dybe.

Spar mange penge

Der er mange penge at spare ved at købe et massageapparat selv, i stedet for at gå til behandlinger hos en massør, fysioterapeut eller lignende.

Brug din sunde fornuft når du vælger type, og tænk på hvad der passer ind i din hverdag, og hvordan eller hvornår du kan behandle dig selv med et infrarødt massageapparat.

Har du smerter som virker kroniske og tilbagevendende, så skal du lade dig undersøge af en læge for en diagnose.

Læs også om de bedste massagesæder i test her.

Læs også vores artikel om: Infrarød lampe – 4 infrarøde lamper som lindrer smerter

Læs også: Fodmassage maskine – 5 fodmassage maskiner der holder det de lover!

 

FAQ

Hvad gør et infrarød massageapparatet?
Infrarød massage har vist sig at være et rigtigt godt alternativ for smertestillende og lignende. Infrarød massage er for mange et bedre alternativ, grundet de meget få bivirkninger, der er ved den smertebehandling. Derudover er der med infrarød massage langt mere langsigtet behandling og holdbare og rare resultater.
Hvordan vælger jeg et infrarød massageapparat?
Rigtigt mange tror det ikke, men infrarød varme kan være med til at give en rarere og mere behagelig massage. Derfor er det også vigtigt, at du får valgt det helt rigtige infrarøde massageapparat. Når du skal vælge, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt.
Hvad er bivirkningerne af infrarød?
Du tror det måske ikke, men en infrarød massage, eller infrarød sauna, er helt uden smerter og bivirkninger, og er derfor også helt ufarlig. Du skal blot tage dine normale forholdsregler og holde øje med eventuelle nye skræmmer og urenheder.
Hvor lang tid holder en infrarød massage?
Vælger du at investere i en infrarød massage, skal du være forberedt på, at den holder i et par år. Holdbarheden af din infrarøde massage afhænger meget af, hvor godt du passer på den og vedligeholder den. Jo mere vedligeholdelse og behandling, jo bedre.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Infrarød rygmassage pude


MeTime massagepude er en skræddersyet ergonomisk løsning specielt til skulder og nakke. Det er nærmest en folkesygdom at have ømhed eller smerter i skuldre og nakke, og det er ikke altid nemt lige at finde tid til at massere og på den måde lindre smerterne.

Med denne pude kan du altid finde tid. Du kan lægge den til, og tænde for den, når du alligevel sidder i sofaen, i bilen eller på jobbet.

Teknikken indeholder ”rullere” som sammen med den infrarøde varme giver både massage og dejlig varme, som får ømhed og smerter til at forsvinde ret hurtigt.

Det føles lidt som en massør der tager fat i dine skuldre. Apparatet er meget lydsvagt og leveres med stik til bilen.

Beurer infrarød fodmassageapparat


beurer-fodmassageapparatBeurer som er en kendt tysk producent af massageapparater har fremstillet dette infrarøde fodmassageapparat som udfører en form for shiatsu massage, hvor dine fødder får en intens massage af massagehoveder og infrarød varme.

Fodmassageapparatet er et ”tørt” apparat – modsat for eksempel massage fodbade. Tænd for apparatet og styr det med dine fødder.

Du kan regulere de to massagehoveder, som har sammenlagt 8 massagekugler, og de opvarmede kugler masserer og løsner dine spændinger, og samtidig bliver din blodcirkulation stimuleret.

Apparatet er meget let at betjene og det har rengøringsvenlige overflader. Leveres med tre års garanti.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter