En stepper er rigtig god at have i sit hjem, hvis man vil supplere løbeturen eller anden form for træning med ekstra steps. En stepper kan også være udmærket træning i sig selv, da det giver gode muskler i ben, lår og baller.

Giver en bedre følelse

En stepper giver en bedre følelse efter træningen i ben, lår og baller, da det er disse muskler man går ind og rør ved. Man er bestemt ikke i tvivl om hvornår man har brugt stepperen og man vil hurtigt se resultater. Om man vil have en stepmaskine eller en ganske almindelig step man kan stille på jorden er en smags sag.

Det er altid vigtigt at vælge det man føler mest for, og det man føler passer bedst til sig selv.

Fire forskellige stepmaskiner

Nedenfor vil der blive beskrevet de fire forskelligere stepper, som vi tror du vil finde interessant. Når du har læst alle fire beskrivelser igennem, skulle du gerne have en fornemmelse af, hvilken en du synes passer perfekt til dig.

Det bør du overveje, før du køber en ny stepmaskine:

 • Max brugervægt: Det er vigtigt, at den stepmaskine du køber, kan holde til din vægt. Derfor skal du altid tjekke, hvad den maksimale brugervægt på stepmaskinen er, inden du køber den. For de fleste stepmaskiner ligger den på omkring 100 kg.
 • Funktioner: Stepmaskiner findes med en lang række forskellige funktioner. Du bør overveje, om der er nogle særlige funktioner, du vil have glæde af. Det kan f.eks. være en indbygget computer, der viser kalorieforbrug, hydrauliske støddæmpere eller gummiunderlag, der giver et godt fodfæste.
 • Størrelse: Stepmaskiner er som udgangspunkt ikke specielt store, men nogle fylder mere end andre. Bor du i lejlighed eller har du ikke særlig meget opbevaringsplads, kan det være en fordel at kigge efter en model, der er mere kompakt. Regner du med, at du kommer til at flytte meget rundt på din stepmaskine, er det også en god idé at vælge en, der ikke vejer særlig meget.
 • Pris: Du kan finde stepmaskiner, der er meget dyre og du kan også finde stepmaskiner, der ikke er specielt dyre. Der er naturligvis en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men du kan alligevel finde udmærkede stepmaskiner i flere prisklasser. Inden du begynder at kigge efter din nye stepmaskine, bør du overveje, hvor mange penge du har lyst til at bruge.
 • Ekspert- og forbrugeranmeldelser: Når du kigger efter en ny stepmaskine, er det altid en god idé at læse anmeldelser fra andre forbrugere og eksperter på området. Det vil give dig et bedre indblik i, hvad du bør kigge efter, hvilke maskiner, der er særligt populære og hvilke forhandlere, du bør købe hos.

SE OGSÅ: Fitness måtte

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Abilica Ministep 2.0 – stepmaskine til hjemmebrug

Abilica Ministep_1Vil du gerne komme i bedre form? Vil du gerne træne dine ben, baller og lår? Vil du ikke have et stort skrummel af en maskine til at stå i din stue, men gerne en lille stepmaskine, som du kan fjerne lige bagefter og gemme væk?

En god kondition

Med denne mini stepper fra Abilica, får du et effektivt konditionsapparat, som er klar til træning når du er. Du vil hurtigt mærke, at du får en pænere form og en god numse. At steppe er hårdt, og specielt hvis man gør det flere gange om ugen.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne mini stepmaskine skal du blot tænde og stille dig op på, og så går træningen ellers i gang. Imens du træner kan du kigge ned, for der står der nemlig hvor lang tid du har steppet, hvor mange trin du har taget og hvor mange kalorier du har forbrændt.

Fordele

 • Hydrauliske pumper
 • Computer viser antal trin, tid og kalorieforbrug
Ulemper

 • Beregnet for personer op til 100 kg

Udvalgte specifikationer

 • Max brugervægt: 100 kg
 • Dimensioner: 43 cm (l) x 48 cm (b) x 23 cm (h)
 • Vægt: 9 kg

 


Abilica CoreStep 360 – stepmaskine der også træner mavemuskler

Abilica CoreStep 360_1Vil du gerne træne dine ben lår og baller udover din løbetur, eller vil du bare gerne bruge en stepper til den daglige træning? Gider du ikke et stort skrummel af en træningsmaskine i dit hjem?

En ny træningsmulighed i dit hjem

Med denne lille stepmaskine CoreStep får du en mini stepper, som er i rigtig høj kvalitet. Du får også helt nye træningsmuligheder, da du kan gå begge veje – dette gør, at du får 2 forskellige rotationer. Når du træner kan du kigge ned, hvor en computer vil fortælle dig din kalorieforbrænding, dine steps og den tid du har steppet.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Når du stepper på denne core stepper, træner du ikke kun dine ben. Du træner også dine skrå mavemuskler og kerne muskulaturen i ryggen, deraf navnet.

Fordele

 • Det er muligt at gå begge veje
 • Træning af kernemuskulaturen
 • 2 forskellige rotationer
Ulemper

 • Ligger i den høje ende af prisskalaen

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 12 kg
 • Dimensioner: 33 x 51 x 27 cm
 • Maks personvægt på 100 kg

 

SE OGSÅ: Fedtprocentmåler


Abilica Step Up Pro – stepbænk der er skånsom mod knæ

Abilica Step Up Pro_1Vil du gerne træne dine ben, mave, lår og numse uden det går hen og bliver for teknologisk? Vil du bare gerne have noget, som du ved du kan finde ud af, og som ikke kræver det store?

Stepkasse – en god løsning

Hvis ikke du er til smarte maskiner, så er dette et rigtig godt valg. Denne stepkasse vil give dig en mere fast numse, en bedre kondition og en hurtig kalorieforbrænding. Du kan lave alle mulige øvelser på denne stepkasse og du kan vælge imellem 2 højder. Når du træner på denne stepkasse træner du ikke kun kondition, men også din koordination.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Denne stepkasse har et overflademål på 32 x 90 cm og du kan vælge imellem du højder der er 13 cm eller 18 cm. Overfladen er gummibelagt så du ikke skrider, men så du netop har et rigtig godt fodfæste.

Denne stepkasse er heller ikke hård ved dine knæ, da den er lavet i en plastform som dæmper de stød der kommer, når du stepper. Den ligger stabilt på gulvet, hvilket gør, at du ikke vil komme til at opleve, at den skrider ud under dig.

God vejledning

Der medfølger træningsprogrammer, så du let og hurtigt kan komme i gang med at træne.

Du kan købe ekstra klodser, så du kan få ekstra højde på, hvis du begynder at føle, at din træning bliver for let. Hvert sæt klodser er 5 cm i højden.

Fordele

 • Høj maks personvægt
 • Gummibelagt for godt fodfæste
 • Skånsom mod knæ
Ulemper

 • Ekstra klodser skal tilkøbes

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 90 cm (l) x 32 cm (b) x 18 cm (h)
 • Maks personvægt: 130 kg

 


Hvilken stepmaskine skal jeg vælge?

I denne oversigt peger vi på Abilica Ministep 2.0 som vores anbefaling. Det gør vi bl.a. fordi den fungerer som et effektivt konditionsapparat og fordi den har en indbygget computer, hvor du kan følge med i antal trin, kalorieforbrug og tid.
Hvilken stepmaskine, der er den rette for dig, kommer dog meget an på dine ønsker og behov. Måske vil du gerne have en mere luksuriøs maskine, der har mange smarte funktioner, eller måske er det vigtigere for dig, at den er nem at gå til og meget brugervenlig. Det kan også være, at det er prisen, der spiller en afgørende rolle.
Der findes rigtig mange stepmaskiner på markedet, så det handler i høj grad om at gå ind og læse om de forskellige, og ud fra beskrivelserne vurdere, hvad der betyder mest for dig.

Hvordan bruger man en stepmaskine?

En stepmaskine er en lille træningsmaskine, der for det meste er udstyret med to ’pedaler’. Dem stiller man sig op på og så træder man i dem – eller ’stepper’ – lidt ligesom når man går på trapper.
Nogle stepmaskiner har hydrauliske pumper, der kan give dig mere modstand, når du stepper. Du kan evt. skrue op eller ned for modstanden alt efter, hvor hård en træning, du har lyst til.
Kommer din stepmaskine med en indbygget computer, kan du holde øje med, hvor mange kalorier du har forbrændt, hvor lang tid du har brugt og hvor mange trin du har taget. Det kan du bruge som motivation, når du træner, men du kan også tilrettelægge din træning ud fra det. F.eks. kan du vælge at steppe, indtil du har forbrændt et bestemt antal kalorier eller gået et bestemt antal trin.
En stepmaskine er god en god maskine til hjemmetræning, fordi den ikke fylder særlig meget og nemt kan gemmes væk under sengen eller i skabet. Tag den frem, når du har tid og lyst, og træn mens du ser fjernsyn eller hører musik.

Hvilke muskler træner stepmaskinen?

En stepmaskine træner først og fremmest dine lår, ben og glutes. Glutes er også det, man kalder ballemusklerne. Hvis du gerne vil have strammere baller og mere tonede ben, kan en stepmaskine altså være en rigtig god investering.
Nogle stepmaskiner er også lavet til at ramme andre muskler i kroppen. Det kan f.eks. være dine skrå mavemuskler, eller det kan være din core. Core er et samlet udtryk for musklerne omkring maven, der hæfter i taljen og går om på ryggen. Din core er en all-around muskulatur. En stærk core giver dig en bedre holdning og kan også forebygge skader.
Med en god stepmaskine kan du altså træne mange af kroppens muskler. Derfor er det en ideel maskine at have derhjemme.

Har du fundet din nye stepper?

Nu har du læst alle fire beskrivelser, som har forklare om de forskellige stepper. Du burde nu være i stand til at vælge lige præcis den stepper, som du føler matcher lige præcis dine behov.

Hvis du stadig er i tvivl, så kan du altid søge mere information om de forskellige stepper i de butikker vi henviser til.

Vi håber du vil blive glad for din nye stepper, og at den vil give dig en masse god motion og glæde.

Se også artiklerne: Brændeovn testoverblik – Billig varme på hyggelig facon


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Titan Life Mini Stepper

Titan Life Mini StepperDenne stepmaskine fra Titan gør det langt lettere for dig at nå dine mål. Den har tilkoblet en mini-computer, som kan fortælle dig, hvor meget du har forbrændt og hvor lang tid, du har brugt på den.

På den måde er let at tabe sig med en stepmaskine som Titan Life Mini Stepper, fordi den kan hjælpe dig hele vejen gennem dit tab. Du skal dog være OBS på, at den har en max brugervægt på 100 kg. Den kan højst sandsynligt godt holde til mere, men hvis du er rimelig høj, er der en god chance for, at du vejer over de 100 kg og så skal du ikke benytte denne stepmaskine.


Hvem er den god til?

Denne mini stepper i et utrolig simpelt design er god til alle, som vil holde sig i form eller måske tabe et par ekstra kilo. Du kan let se fjernsyn, mens du benytter den.

På den måde behøver du ikke have dårlig samvittighed, hvis der er noget, du vil se i fjernsyn. Bare sørg for at bevæg dig samtidig så skal det nok gå alt sammen.

Der er desværre ikke mulighed for at justere modstand eller højde, så enten kan du bruge den, eller også kan du ikke. Hvis I er en mand og kone, bliver I desværre nok nødt til at have hver jeres step maskine. De gode nyheder er dog, at en Titan Life Mini Stepper fås til en overkommelig pris.

Denne mini stepper er alle pengene værd, hvis du vil bevæge dig mere derhjemme.

Fordele

 • Kalorieforbrænder
 • Lodret trinfunktion
 • Hydrauliske støddæmpere
Ulemper

 • Information om vægt findes ikke

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 44 cm x 30 cm x 20 cm

Øg effekten af din træning på din stepmaskine

Stepmaskiner er en populær træningsmaskine, der kan give en effektiv kredsløbstræning og styrke dine ben og glutes. Men hvis du vil tage din træning til næste niveau, kan du overveje at bruge en vægtvest som en del af din træning. En vægtvest kan hjælpe med at tilføje ekstra modstand til dine træningsøvelser og hjælpe dig med at opbygge muskelmasse og styrke på en mere effektiv måde.

En af de unikke funktioner ved stepmaskiner er, at de kan bruges sammen med en vægtvest for at øge intensiteten af din træning. En vægtvest kan hjælpe med at tilføje ekstra modstand til de muskler, du bruger under stepmaskine-træning, og hjælpe med at opbygge muskelmasse og styrke på en mere effektiv måde.

Ved at integrere en vægtvest i din stepmaskine-træning kan du også øge kalorieforbrændingen og forbedre din krops samlede kondition og styrke. En vægtvest kan også være en fantastisk tilføjelse til en hvilken som helst træningsrutine, da den kan bruges til at forbedre styrketræning, kredsløbstræning og endda lette gåture eller løb.

Hvis du er interesseret i at integrere en vægtvest i din stepmaskine-træning, er det vigtigt at vælge en vægtvest, der passer til dine behov og træningsniveau. Læs mere om, hvordan du vælger den bedste vægtvest i vores guide til vægtveste. Med en vægtvest og en stepmaskine kan du tage din træning til næste niveau og opnå de ønskede resultater hurtigere og mere effektivt.

FAQ

Hvordan påvirker træning på en stepmaskine kroppen?
Når du træner på en stepmaskine, er det især den nederste halvdel af din krop, som bliver trænet. Med regelmæssig træning på en stepmaskine, så bliver musklerne i dine ben og baller mere tonede og stærkere. Du vil også forbrænde fedt på hele kroppen med tiden.
Kan jeg tabe mig ved at træne på en stepmaskine?
Ja, du kan godt tabe dig ved at træne på en stepmaskine. Hvis du søger for at træne regelmæssigt og holder en høj intensitet i træningen, så vil du forbrænde en hel del kalorier. Det vil med tiden føre til, at du vil tabe dig af træningen.
Er træning på en stepmaskine effektivt?
Ja, træning på en stepmaskine kanvære meget effektivt. Resultaterne, som du vil opnå af træningen, afhænger selvfølgelig af, hvor ofte du træner, og hvor intensiv træningen er. Generelt vil træningen være meget effektiv, når du gerne vil styrke og tone musklerne i den nederste halvdel af kroppen.
Kan jeg opbygge muskler ved at træne på en stepmaskine?
Ja, du kan godt opbygge muskler ved at træne på en stepmaskine. Da en stepmaskine hovedsageligt træner den nederste halvdel af kroppen, vil det især være musklerne i dine ben og baller, som du vil styrke og opbygge med en stepmaskine.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter