Badevægte er en god måde at holde styr på din vægt på.

Badevægte kan bruges til at måle mere end blot din vægt – de kan også bruges til at overvåge dit kropsfedt, din vandprocent og din muskelmasse. Det betyder, at du kan bruge dem som et redskab til at hjælpe dig med at holde styr på dine sundheds- og fitnessmål.

Er du klar til at finde den rigtige badevægt til dig? Se vores guide for alt, hvad du skal vide om at vælge den perfekte badevægt til dit hjem. Med vores nyttige tips og anbefalinger kan du føle dig tryg ved dit køb og begynde at holde styr på din vægt i dag.

Læs også: Brætspil for voksne

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

_______________________________________________________________________________________________

Beurer BF 700 – badevægt med bluetooth


 • Amazon’s choice hos Amazon.de
 • Testvinder hos det svenske magasin Radron
 • 4,2/5 stjerner fra forbrugerne hos Coop

 Dog kan man kun være en bruger på app’en, hvilket kan være en ulempe. Vægten er meget nøjagtig og ikke særlig følsom. Den fungerer godt i alle sine funktioner. De kan dog være lidt uoverskuelige at skulle se på displayet. 

Hos Radron får den også roser for sin nøjagtighed og helhedsindtrykket samt displayet. Den gør et godt samlet kvalitetsindtryk. 

På Amazon.de skriver en glad forbruger følgende om Beurer BF 700: ”Et godt produkt. Vægten ser meget godt ud. Displayet lyser. Appforbindelsen er meget let. Hvad mere kan man ønske sig, udover at tabe sig.”

På Coops side skriver en anden glad forbruger: ”Godt og let opdatering på telefon af alle målinger”

Masser af analyse

Beurers BF700 giver dig alt den analyse, du kan ønske dig. Den måler kropsvægt, kropsfedt, kropsvæske, muskelforhold, knoglemasse og BMI. Vægten har bluetooth teknologi, som gør det nemmere for dig at holde styr på alle disse data, både når du er hjemme, men også når du er af sted. Du kan tilkoble vægten HealthManager app’en, som kan installeres på smartphones (iOS: 4S-7 Plus og Ipad eller Android: Samsung Galaxy S3 – S7, LG Google Nexus 5 og LG L40). 

Badevægten er meget detaljeret, og du får en masse data, der mere grundigt kan hjælpe dig med at finde ud af din vægt. Den måler også AMR og BMR. AMR er energimængden, som kroppen forbruger i aktiv tilstand, og BMR er den energimængde, som kroppen bruger i hviletilstand. 

Fordele

 • Bluetooth teknologi
 • Genkender og husker op til 8 brugere
 • 5 forskellige aktivitetsniveauer
 • Automatisk slukning
Ulemper

 • Uoverskueligt display

Beurer BF 700 vs. markedet

Du skal købe Beurers analysevægt, hvis du gerne vil nørde og gå i dybden med din egen vægt. En badevægt viser ikke særligt præcist, hvad dine kilo egentlig består af. Her får du en bedre fornemmelse af, hvor meget af din vægt der består af fedt, muskler osv. Desuden er det super smart at kunne tilkoble den en app, så du nemmere kan følge med i dine data. 

Udvalgte specifikationer

 • Maksimal vægt: 180 kg
 • Indikator for overbelastning
 • Kaloriedisplay
 • Body fat måler
 • Kropsvæske procentmåling
 • Andre målinger: Muskelmasse knoglemasse, BMI, BMR, AMR
 • Mål: 30 x 30 x 2,3 cm

Beurer MS50 – makanisk retro badevægt

Beurer MS50 analog retro vægt_1Vil du bare gerne kunne se hvor meget du vejer, uden at det er den helt store teknologi?

En god retro vægt

Teknologien er nået langt i dag, og alle ting kan stort set det hele. Men hvis du er til noget som er knapt så avanceret, så har du her en badevægt som kan lige det den skal kunne – nemlig fortælle dig hvor meget du vejer, uden bøvl.

Denne anden model i vores badevægt test er en mekanisk vægt i flot grå farve, som kan holde på op til 135 kg. Den er i retro design med stor og tydelig skala, så du let kan se hvad du vejer. Den er meget let at rengøre, da den har en jævn overflade.

Fordele

 • Retro design
 • Tydelig skala
 • Nem at rengøre
Ulemper

 • Ingen ekstra features
 • Lav maks vægtx

 

Udvalgte specifikationer

 • Maks vægt: 135 kg
 • Kropsanalyse: Nej
 • Retro design
 • Ingen elektronik

SE OGSÅ: El løbehjul til voksne

Fitbit Aria – Wi-Fi badevægt

Fitbit Aria WiFi-badevægtVil du meget gerne tabe dig, eller tage på i muskler? Vil du gerne have en støtte, som kan motivere dig og hjælpe dig til dig mål?

En badevægt du bare må eje

Der er mange forskellige badevægte, men skal du have den bedste af slagsen, som kan alt det du ønsker, så er denne badevægt lige det du mangler. Denne vægt vil blive din bedste ven, og du kan via det smarte Wi-Fi logge på med din computer eller smartphone, og se hvilke resultater du har fået via statistik og fakta.

Fordele

 • Wi-Fi opkobling
 • Gratis app
Ulemper

 • Konkurrenter har højere maks vægt

Her vil den fortælle dig din BMI go din fedtprocent i kroppen. Det eneste du skal, er at logge dig ind på www.fitbit.com eller download gratis appen fitbit, og så kører det bare nærmest af sig selv.

Hvis du er en person som elsker at blive belønnet, når du har nået nogle mål, så kan du opsætte dine egne mål og blive belønnet med noget der hedder ”badges”, som er en form for medalje – sådan nogle får du, når du har nået dine nye mål.

Så smart er den

Denne badevægt vil give dig en træningsmakker, som du får svært ved at slippe igen. Den har display, som viser dig de tal du gerne vil se, og de kan vise enheder i kilo, pund og stones.

Den holder til en vægt på 158 kg, og kan måle vægt over 9 kg. Dens mål lyder på 31 x 31 x 3,5 cm. med en vægt på 1,9 kg.

Den er lavet i smart klart glas design og undersiden er af ABS-plast. Den bruger 4 AA batterier som medfølger når du køber den.

SE OGSÅ: Slush ice maskine

Withings WS-50 WiFi badevægt

Tanitas Innerscan vægtEr du klar til at nå dine mål og have en coach ved din side hele vejen?

En personlig coach

Den sidste model i vores badevægt test er som skabt til personen, som gerne vil nå langt i sit vægttab eller sit træningsforløb. Den holder styr på din vægt, din fedtprocent i kroppen, din hvilepuls og selv luftkvaliteten i dit hjem. Dine data vil blive sendt til din app på din smartphone, hvor du kan følge med i hvor langt du er nået og følge med i din sundhed.

Den skiller sig ud fra mange andre ved, at den faktisk holder øje med om du er i form, og hvordan du har det. Når du stiller dig op på vægten, måler den din vægt, din fedtprocent og din puls gennem fødderne og der ud over måler den på samme tid kvaliteten af temperaturen i dit hjem.

Du kan på den måde følge med i, om din puls bliver lavere og at din fedtprocent bliver lavere, hvilket betyder at du kommer i bedre form og at din krop får det bedre. Alle disse informationer får du via gratis app’en Withings Health, som du kan koble til via Wi-Fi eller Bluetooth. Her vil du få alle data på grafer og diagrammer.

Husk det hele

Det er vigtigt at du ved alt om din nye badevægt. Derfor er det godt at huske, at læse det hele. Denne badevægt kan indstilles til hele 8 brugere, som godkendes automatisk. Det er dog vigtigt at personer der bruger pacemaker ikke bruger denne model, da der bliver sendt svagt elektrisk signal igennem for at måle kropsfedtet.

Den har fire vægtsensorer og position control, så man får det mest nøjagtige resultat. Den kan måle i kilo, pund og stones og fedtprocenten bliver vist i procent. Pulsen bliver vist i slag pr. minut og måles på få sekunder. Temperaturen vises i grader og luftkvaliteten, dvs. CO2 indholdet vises i  ppm.

Displayet måler 6 x 4 cm og har 128 x 64 pixler, også er der baggrundsbelysning. Hele vægten måler 32,5 x 32,5 x 2,3 cm og vejer 2,1 kg.

Den bruger 4 AAA-batterier som følger med når du køber den.

Hvordan måler badevægt fedtprocent?

Badevægte bruger bioelektrisk impedansanalyse, eller BIA, til at bestemme, hvor meget fedt der er lagret i din krop. Denne teknologi er baseret på den modstand, der skabes af det vand, der findes i forskellige dele af din krop, f.eks. muskel- og fedtvæv. Jo mere vand du har i din krop, jo lavere bliver modstanden. Badevægte sender en lille elektrisk strøm gennem en fod og op ad benet og måler eventuelle ændringer, der opstår undervejs. På baggrund af disse små ændringer kan badevægte vurdere, hvor meget fedtmasse der er i dit kropsvæv.

Selv om badevægte ikke er 100 % nøjagtige, kan de være et nyttigt redskab til at overvåge din kropssammensætning over tid. Hvis du forsøger at tabe dig eller få flere muskler, kan det være nyttigt at holde styr på din fedtprocent for at overvåge dine fremskridt. Badevægte er måske ikke det mest præcise værktøj til måling af kropsfedt, men de er en overkommelig og brugervenlig løsning, der kan hjælpe dig med at holde dig på sporet med dine fitnessmål.

Hvilken badevægt er bedst?

Det er svært at afgøre, hvilken badevægt, som er bedst. Der er mange forskellige faktorer at tage hensyn til, f.eks. nøjagtighed, kapacitet og design.

Nogle mennesker foretrækker digitale vægte, mens andre foretrækker analoge vægte. Nogle mennesker har brug for en vægt, der er meget præcis, mens andre blot har brug for en generel idé om deres vægt.

Den bedste måde at beslutte, hvilken badevægt der er bedst for dig, er at finde ud af, hvad dine behov er, og derefter finde en vægt, der opfylder disse behov.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter