En pillebrændeovn fås i tre forskellige udgaver, og den første er pilleovnen til rumopvarmning, den anden, hydro-modellerne, og den tredje som er til opvarmning gennem kanaler.

Der er utrolig mange fordele ved en pillebrændeovn, og det gælder både bedre forbrænding og udnyttelse, mindre udledning, bedre økonomi, og så er det meget nemmere at håndtere i hverdagen.

De fleste modeller er ret selvstyrende, og kræver i princippet kun opfyldning af piller.

En opfyldning af piller i en rummodel vil for eksempel betyde mange brændetimer, uden at fylde igen – op til to døgn på nogle modeller.

Du skal selvfølgelig holde brændeovnen ren og fin, op have den serviceret en gang imellem, men ellers er det nemt og bekvemt med en pillebrændeovn.

En pillebrændeovn afgiver super god varme, og den er, hvis det er en rum-model, til at placere i for eksempel stuen, så er den også pæn at se på.

Det betyder meget for de fleste forbrugere eller kunder, at ovnen også skaber en god stemning i boligen, og har den samme effekt som en almindelig brændeovn.

Vi har kigget på en række ovne i denne pillebrændeovn guide, og nedenfor kan du se et bredt udvalg, som vi varmt kan anbefale.

SE OGSÅ: Varmeblæser


Indholdsfortegnelse:


 

Karen Langå – Populær pilleovn

Denne pilleovn er lavet af en af Italiens største producenter, hvilket allerede viser pilleovnens høje kvalitet. Pilleovnen kommer med nogle af de mest pålidelige komponenter, så den er sikker at have i hjemmet. Det er ovnens sneglmotor, røgsuger og blæsemotor som er lavet, så sikkerheden er i top, hvilket har gjort denne til en populær model hos dbvvs.dk

Gode ting ved denne pilleovn

  • Stor kapacitet (40kg)
  • Høj kvalitet
  • Høj sikkerhed

For at gøre ovnen så nem at bruge som muligt, så er den også nem at vedligeholde uden at skulle på servicebesøg. Når ovnen skal hovedrengøres, skal du kun fjerne en enkelt skrue og en enkelt plade. Herefter kan ovnen nemt støvsuges rent. 

Du kan let styre ovnen ved brug af betjeningspanelet, hvor du kan regulere driften af ovnen samt tænde og slukke den. Hvis du ikke føler dig for at rejse dig op, så kan ovnen også betjenes ved brug af en app på ens telefon, det kræver dog et wifi-tilkøb. 

Hvis du gerne vil have en bestemt temperatur i dit hjem, så kan du sætte ovnen på standbyfunktion, hvor den selv starter og slukker ovnen for at holde temperaturen. 

For at holde lydniveauet så lavt som muligt er den udstyret med en lukket blæsemotor, som fordeler varmen fra ovnen rundt i rummet. 

Karen Langå vs. Markedet

Pilleovnen har en stor tank på 40kg, hvilket betyder, at den kan holde varme i flere dage, uden du skal fylde den op igen, hvilket er en vigtig funktion for mange, når de leder efter en ny pilleovn. Denne Langå ovn kan holde varme i op til 3 gange så lang tid som andre ovne på én enkelt opfyldning. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Thermorossi Pillebrændeovn Mon Amour i sort

Thermorossi Pilleovn Mon Amour i sortDen næste i vores pillebrændeovn guide er utroligt lækker, flot, meget moderne og er samtidig utrolig populær, og det skyldes helt sikkert det moderne design som den er udført i.

Den vil kunne passe ind i de fleste danske hjem i forhold til indretning og stil.

Design og udseende er selvfølgelig meget vigtigt, men du vil sikkert også gerne have en pillebrændeovn som er både effektiv og meget lydsvag.

Det får du med denne fantastiske model. Den opvarmer op til mellem 110 og 120 kvadratmeter, og er utrolig nem at betjene, enten på ovnen, eller med den medfølgende fjernbetjening.

En pillebrændeovn er meget nem at holde ren, og det skal ikke gøres så tit som for eksempel en almindelig brændeovn.

Når pillerne er brændt ud, så er der kun aske tilbage, og den skal tømmes i ny og næ.

Hvis du læser de medfølgende vejledning, så vil du hurtigt finde ud af, hvordan du får den optimale udnyttelse af din nye pilleovn, sådan at du både får god varme i boligen, men også at miljø og økonomi bliver så godt som muligt.

En pilleovn er nemlig meget økonomisk og den sviner heller ikke så meget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Varmetæppe

Thermorossi Pillebrændeovn Ciao Hvid

Thermorossi Pilleovn Ciao HvidUmiddelbart når man ser på denne pilleovn, så kan man godt komme til at tænke på en iPhone. Det har designeren måske også gjort, for stilen er er lidt i samme retning.

Den smukke pilleovn har et meget smart og moderne design, og passer sikkert godt ind i mange danske hjem, som er præget af en moderne stil.

Det har denne pilleovn, og så er den yderst effektiv, når det gælder varme.

Den kan opvarme op til 110 til 120 kvadratmeter, og det svarer til et mindre dansk parcelhus.

Effektivitet og design får du masser af, og så får du helt perfekt opvarmning.

Denne pilleovn er meget økonomisk, og hvis du får den indstillet helt rigtigt, så er den meget billig i drift, og den forbrænder pillerne så godt, at der ikke er spild, og meget lidt forurening af vores miljø.

En super ovn til en fornuftig pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Artel Cayenne Pilleovn 7 kw i sort

artel-cayenne-pilleovnCayenne er blandt de seneste pillebrændeovne fra Artel. Pilleovnens sorte sider kombineret med den grå front, giver pilleovnen et stilrent og elegant udtryk.

Hertil passer den alletiders i et hjem, hvor du ikke ønsker en pilleovn, som skal fange for meget opmærksomhed. Det skal nævnes, at netop denne model også fås i bordeaux rød og hvid.

Pilleovnen kan opvarme op til 90 – 110 kvadratmeter, hvorfor denne model passer godt i et mindre parcelhus.

Derudover er Cayenne utrolig støjsvag, og man kan stort set ikke høre når træpillerne afbrændes.

Cayenne har integreret Wi-Fi, som giver dig mulighed for, at se og justere pilleovnens luftindtag, temperatur osv. Alt dette kan du se og justere direkte på din smart phone eller computer, hvor end du befinder dig.

Endvidere er Cayenne en meget økonomisk pilleovn, som i høj grad får det bedste udbytte af træpillerne med minimal spild.

Af denne årsag kan der gå lang tid mellem rensning og tømning af pilleovnen, hvorfor Cayenne på mange måder er en selvkørende pilleovn.

Der medfølger ligeledes en fjernbetjening, som giver dig en nem og brugervenlig oplevelse når du betjener pilleovnen.

Alt i alt får du en rigtig god ovn til en fornuftig pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Træpiller

Thermorossi POP pilleovn

thermorossi-pop-pilleovnVed første øjekast ligner denne POP pillebrændeovn en ganske almindelig brændeovn. POP er dog en effektiv og moderne pillebrændeovn fra Thermorossi.

POP har en ydeevne på 8,3 KW, hvilket gør den til en god og effektiv pilleovn.

Hertil kan den opvarme 100 – 130 kvadratmeter som især er velegnet i hjem, der har flere åbne rum, hvor varmen kan få lov at cirkulere rundt. I dette tilfælde vil POP blive en stor økonomisk gevinst.

Med sin store frontlåge af glas, skaber POP helt naturligt en meget hyggelig stemning i hjemmet, hvor den levende ild tydeligt kommer til udtryk.

Rengøring og tømning af pilleovnens affald er en nem proces, som ikke skal gøres ofte. Det skyldes blandt andet, at POP forbrænder træpillerne yderst godt. På den måde formindsker pilleovnen spild, der forlader aske og affald til rengøring.

Selve designet er utrolig elegant og tidløst, hvorfor POP er meget velegnet i stort set alle hjem.

Pilleovnens design gør naturligvis, at den kan placeres i næsten alle typer af indretning.

Ved køb af POP medfølger der en fjernbetjening, så du kan regulere pilleovnens temperatur fra din sofa.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Biopejs

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Pilleovn Delia Langå – sort træpilleovn

Pilleovn Delia Langå - sort træpilleovnDen første ovn i vores pillebrændeovn guide ligner, på afstand, en helt almindelig brændeovn, men det er en pilleovn til opvarmning af rum i hjemmet.

Denne model er italiensk produceret, og det er altid garanti for kvalitet, når det gælder pillebrændeovne.

Den har en stor kapacitet, og en super ydeevne på intet mindre end 7.5 KW.

Denne ovn har et meget nemt og tilgængeligt betjeningspanel, men kan også styres med en fjernbetjening, hvis du tilkøber den.

Hvis du søger en effektiv og stabil pilleovn, som også er støjsvag, så er denne model den helt rigtige for dig.

Alle ovne laver lyde under drift eller forbrændingsprocessen, men denne er meget lydsvag, og det er der nogle der bedst kan lide.

Den opvarmer op til 150 kvadratmeter, og er derfor en af den mest populære modeller hos kunderne. Det svarer jo nærmest til et helt hus..

 

SE OGSÅ: Varmedunk

Pilleovn Tonda Langå i beige

Pilleovn Tonda Langå i beigeDenne model er en af de nyeste på markedet, og fremstillet af en førende italiensk producent.

Det ser man helt tydeligt på det smukke design, som helt sikkert vil pryde de fleste hjem i Danmark.

Ikke nok med at den er smuk i udseendet, så yder den 7,5 KW, og kan opvarme op til 158 kvadratmeter.

Det er en virkelig god og robust pilleovn, som du vil få masser af glæde og varme af.

Den kan selvfølgelig styres med forskellige indstillinger, efter eget ønske, og så klarer den sig i øvrigt selv.

Du kan tilkøbe en fjernbetjening, så du også kan styre det hele fra sofaen, men har du en gang fundet en super indstilling, så skifter man jo ikke den så tit.

En pilleovn kræver ikke det helt besværlige eftersyn med mere, men hvis du ikke er så teknisk og ikke selv kan tjekke og rense med mere, så findes der professionelle, som gør det.

Det skal ikke gøres så tit, og derfor er en pilleovn også særlig billig i drift, både i form af billige træpiller, men også i forhold til service med mere.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

 

 

Fandt du hvad du søgte i denne pillebrændeovn test

Det kan være svært at vælge den helt rigtige model når det gælder pillebrændeovne, og derfor har vi lavet denne pillebrændeovn test.

Her har vi vist nogle ret gode bud på pilleovne som egner sig perfekt til boligen, og som sagten kan varme en del af boligen op, alt efter boligens størrelse selvfølgelig.

De er yderst effektive og de er alle meget økonomiske i forhold til driften, og de er meget miljøvenlige.

Når du skal vælge din nye pilleovn, så vil du helt sikkert også kigge lidt til design og stil, så den passer ind i boligens indretning.

De høje slanke modeller i flere forskellige udtryk og farver er de mest populære, men vægmodeller er også ved at vinde frem på markedet.

Er du mere til indbygning, som mange andre, så kan du også vælge det, du skal bare være opmærksom på, at det er lidt mere besværligt at montere.

De mange typer ovne vi har beskrevet i vores pillebrændeovn test er hver især meget forskellige, men vi kan varmt anbefale dem, som gode gedigne pilleovne, og du vil helt sikkert blive tilfreds, uanset hvilken en af modellerne du vælger.

Se vores artikel om: El varmeblæser – Få varmen straks når du har brug for det

Denne side er anmeldt af: Rosa T. Madsen Rating 10/10

 

Forfatter