For mange er der ikke noget mere dejligt end at sidde foran brændeovnen og nyde de dansende flammer og den behagelige varme.

Brændeovne er hyggelige, men det er faktisk ikke den mest effektive måde at få varmet huset op på – den intense varme fra brændeovnen når sjældent ud i resten af boligen.

Hvis du leder efter et en god tilføjelse til din brændeovn, som virkelig lader varmen brede sig til samtlige rum i dit hjem, er en brændeovns ventilator, eller en varmeblæser, et oplagt valg. De såkaldte varmemøller bliver drevet af varmen fra brændeovnen og kræver ingen tilslutning til strøm eller batteri.  

Vi ser nærmere på en anbefalet model, fordele ved en ventilator til brændeovn og alt dét, du skal vide før køb. 

4 fordele ved en blæser til brændeovn:

 • Bedre varme: Brændeovne skaber på egen hånd en meget koncentreret varme, hvorimod en blæser har meget nemmere ved at fordele varmen i hjemmet.
 • Miljø: Du opnår en mere effektiv varme med en ventilator til brændeovn uden at bruge mere energi. Det er nænsomt for klimaet, og du sparer også på dine penge.
 • Ingen strøm og batteri: En brændovn ventialtor starter automatisk, når den registrerer varmen, så du bruger ingen strøm i processen.
 • Indeklima: En fordeling af varmen skaber også et væsentligt bedre indeklima.
 • Pris: Før du investerer i en ventilator til din brændeovn, skal du være opmærksom på prislejet. En varmeblæser til brændeovn er ikke nødvendigvis den største investering. Priserne ligger mellem 500 – 1800 kr, og du kan finde rigtig mange modeller på markedet – særligt billige ventilatorer.

Kvalitet vinder næsten altid over pris, så hvis du køber en effektiv brændeovn blæser, kan den flytte op til 50 % mere varme, sammenlignet med en billigere model. Det er derfor hurtigt tjent ind, hvis du køber en blæser til brændeovn i god kvalitet.


Heat Power blæser til brændeovn – lydløs og effektiv varmefordeling

Vores anbefaling

 

Blæser til brændeovn

Heat Power brændeovns ventilator er til dig, der ønsker en bedre varmefordeling i stuen eller hjemmet.

Maskinen er kun 20 cm høj, men det giver bestemt ikke mindre effekt. Den sørger for at varmen kommer rundt i lokalet på en behagelig måde og skaber et bedre og lunt indeklima for dig og familien. 

Det er nemt at formode, at en blæser til brændeovn stjæler en masse strøm, men det er langt fra tilfældet. Du skal hverken tænke på strøm eller batterier, idet Heat Power blæseren bliver drevet af varme. Du skal derfor ikke gøre andet end at placere den tæt på din brændeovn, så den kan begynde at fordele varmen i lokalet.

Du får samtidig Heat Power i et meget simpelt og flot design. Den er fremstillet i et helt sort og mat materiale, så den ikke stjæler fokus, når den står på din brændeovn.

Redaktionens vurdering:

Hvis du anskaffer dig denne lille Heat Power, kan du reducere op til 14 % af brændet, du normalt ville bruge til din brændeovn. Du får også en maskine, som er stort set lydløs, så den ikke forstyrre roen.

Du vil opleve, at du får et markant bedre og mere behageligt indeklima samt en mere konstant og lun temperatur i rummet.

 

Fordele

 • Bedre indeklima
 • Fordeling af varmen
 • Lydløs
 • Gratis drift
Ulemper

 • Der skal være plads ved din brændeovn til ventilatoren

 

Specifikationer: 

 • Gratis drift. Ingen strøm eller batterier
 • Starter automatisk ved temperatur på ca. 60-70°C
 • Omdanner varmen fra ovnen til strøm

Varde Ovens Stove Fan – brændeovnsventilator med selvopladeligt batteri

Bedst til prisen

Varde Ovne Stove Fan

Hvis du har brug for noget, der kan hjælpe dig med at få mere ud af din brændeovn, er Varde Ovens Stove Fan den brændeovnsventilator, du søger. Med anodiserede vinger og et selvopladeligt batteri, kan den smarte lille tilføjelse spare dig for op til 15% brænde, ved at fordele varmen ordentligt ud i hjemmet.

 • Anodiserede vinger
 • Selvopladeligt batteri
 • Sparer dig 15% brænde

Testmagasinets vurdering

Vi mener hos Testmagasinets redaktion, at Varde Ovens Stove Fan er velegnet til alle, der vil have en forbedret fordeling af varm luft i hjemmet. Du får en god varmluftscirkulation fra den smarte brændeovnsventilator og et generelt forbedret klima i boligen.

Det simple design passer til enhver husholdning, så den let kan sættes ind og tilpasses på din brændeovn derhjemme.

Fordele

 • God varmluftscirkulation
 • Simpelt design, der passer til enhver husholdning
 • Forbedrer det generelle klima i rummet
Ulemper

 • Ikke egnet til sæbesten eller naturlige stenoverflader

Det skal du vide, før du køber Varde Oven Stove Fan

God størrelse med lavt støjniveau
Du behøver ikke en kæmpe ventilator, for at få varmen til at cirkulere i din bolig. Med en brændeovnsventilator som Varde Oven Stove Fan, kan du få den varme luft i bevægelse, så den ikke bliver for tung, men kommer ordentligt rundt.

Med en højde på 23 cm og en dybde på 12,5 cm, har de fleste brændeovne plads til ventilatoren. Vær dog opmærksom på, at nogle brændeovnsventilatorer skal stå med en vis afstand fra eventuelle primære varmkilder.

En brændeovnsventilator bør ikke larme meget mere end en svag susen, som naturligt vil komme fra bladene. Helst skal den være helt lydløs, men ved meget larme kan det aldrig garanteres. Varde Oven Stove Fan arbejder så lydløs som muligt, mens den sørger for, luften kommer godt rundt i din bolig, så du slet ikke lægger mærke til den i din hverdag.

Høj arbejdstemperatur for behagelig varme
Brændeovnsventilatorer har typisk en maksimal arbejdstemperatur, hvorefter de ikke længere kan håndtere varmen. For Varde Oven Stove Fan ligger grænsen på 300 grader Celcius.
Vær opmærksom på, at hvis ventilatoren står på i et miljø, der overskrider den temperatur, i for lang tid, kan den overophede og gå i stykker.

Specifikationer:

 • Højde: 23 cm
 • Brede: 20,5 cm
 • Dybde: 12,5 cm
 • Vægt: 0,8 kg
 • Maksimale brugstemperatur: 300 C

Termatech Heat Power – modstandsdygtig brændeovnsventilator med høj varmegrænse

Bedste premiumvalg

Termatech Heat Power

Hvis du kan lide det varmt, her Termatech Heat Power det præmiumvalg, du skal overveje. Ventilatoren begynder allerede at virke ved kun 50 grader Celcius, og med de indbyggede sikkerhedsforanstaltninger, er den designet til at forhindre overophedning. De roterende og oscillerende bevægelser får varmen godt rundt, så du får mere ud af din brændeovn.

 • Begynder at virke ved omkring 50 grader Celcius
 • Indbygget sikkerheds-system for at forhindre overophedning
 • Roterende og oscillerende bevægelser

Testmagasinets bedømmelse

Hvis du har behov for en premiummodel, der vil holde i lang tid, mener vi hos Testmagasinet, at Termatech Heat Power er et godt bud til dig. Den er meget lydsvag, når den er i gang, og med stabile modstandsdygtighed sørger brændeovnsventilatoren for, at du kan reducere dit forbrug af brænde.
Få noget mere ud af din brændeovn og bekymr dig mindre om overophedning og arbejdsgrænser.

Fordele

 • Stille i brug
 • Reducerer forbruget af brænde
 • Stabil og modstandsdygtig
Ulemper

 • I en højere prisklasse

Det skal du vide, før du køber Termatech Heat Power

Let og diskret ventilator, der ikke larmer
Størrelsen på en god brændeovnsventilator er ikke på bestemte mål. Med en højde på 23 cm er Termatech Heat Power ganske almindelig, og det er ydeevnen og modstandsdygtigheden overfor høje temperaturer, der gør den til et premiumvalg.

Idet Termatech Heat Power kun vejer 0,8 kg, er den lille og let at sætte på din brændeovn. Du får altså en diskret brændeovnsventilator, som kan hjælpe dig med at få mere ud af dit brænde.

Termatech Heat Power arbejder helt lydløst, så du ikke bliver forstyrret af susen eller skralden fra bladene. Du kan altså slappe helt af og nyde varmen, mens brændeovnen er tændt. Din brændeovnsventilator bør ikke larme eller lavet et postyr, og du skal gerne kunne overlade den til sig selv, mens du hviler, ser TV eller har selskab.

Maksimal udnyttelse af arbejdstemperatur
Termatech Heat Power har en imponerende arbejdstemperatur; den går allerede i gang ved 50 grader, og når sin maksimale grænse ved 345 C.
Det er blandt andet én af grundene til, at Termatech Heat Power er markeret som premiumvalg. Du får maksimal udnyttelse i lang tid, uden at skulle bekymre dig om, om den overopheder – her kommer de indbyggede sikkerhedsforanstaltninger desuden også ind. Her er en førsteklasses brændeovnsventilator.

Specifikationer:

 • Højde: 23 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Vægt: 0,8 kg
 • Maksimale arbejdstemperatur: 345 C

Alt du skal vide om brændeovns ventilatorer

Hvad koster en ventilator til brændeovn? 

Det er naturligvis vigtigt for dig at vide, hvad en varmefordeler til brændeovn koster. Det eksempel, vi har haft med i denne test-oversigt, er den smarte Heat Power, som vanligvis ligger til omkring 800 kr. – der er dog forbehold for ændring i prisen. 

Det er en lille omkostning for at komme til at spare penge på brænde, der ellers sagtens kan løbe op i mange penge, og dermed er med til at gøre brændeovnen til en af de dyrere metoder til at varme din bolig op med. 

Med den besparelse, du vil se på køb af brænde, vil du opleve, at din Heat Power kommer til at tjene sig selv hjem. 

Samtidig skal du også huske på, at den er ganske gratis i drift, da den hverken har behov for batterier eller tilslutning til strøm. Det gør også, at den holder rigtig godt og længe, da den er drevet udelukkende på den varme luft og dermed ikke har nogle komponenter, der er elektroniske og kan brænde sammen. 

Der er altså tale om en rigtig god maskine, som du kan have i mange år frem, og som kommer til at spare dig for penge, når du sætter den op. Og driften af den er ganske gratis og ufarlig. 

Sådan virker en blæser til brændeovn 

En brændeovns ventilator kaldes også af og til for en brændeovnsblæser. Begge navne beskriver meget godt, hvad det går ud på. Helt simpelt blæser en ventilator til brændeovn varmen ud i rummet, så du får varmet et større areal af din bolig op. 

Det virker måske meget simpelt, men det er også en meget virksom metode, der kan ende med at spare dig og din familie for mange penge, der ellers ville blive brugt på ekstra brænde for at varme boligen op til den ønskede temperatur. 

Men lige præcis det bliver meget nemmere med en brændeovns blæser, for den sørger for at få varmen mere ud i lokalet, og på den måde får du meget mere ud af din brændeovn, der ellers ikke er en særlig effektiv måde at varme din bolig op på. 

Ikke desto mindre er det hyggeligt, og selvom det sagtens kan koste dig ekstra penge i brænde om året, så er det det hele værd, når familien sidder samlet foran den skønne brændeovn og virkelig nyder livet og hyggen. 

Så hvorfor ikke spare nogle ekstra penge på brænde og anskaffe dig en varmemølle til brændeovn?

Fordele ved en blæser til brændeovn

Måske sidder du og tænker, at du ikke vil tilføje en ventilator til din brændeovn af frygt for at den kommer til at ødelægge hyggen lidt. Men det er ikke målet her, og flere af de ventilatorer til brændeovne, der findes på markedet, er meget neutrale og ikke nogen, men kommer til at lægge mærke til. 

Samtidig er det også vigtigt at nævne, at ventilatoren er ret blid og ikke skaber et kæmpestort blæsevejr i stuen, men snarere sørger for at lede varmen lidt mere ud i krogene af lokalet, så du får bedre gavn af den lækre varme, du får genereret med din brændeovn. 

Derudover er der også en helt klar økonomisk gevinst ved at bruge en ventilator til brændeovn. Du kommer simpelthen til at spare penge på den brænde, du behøver at købe – fordi du kan nøjes med meget mindre brænde. 

Som du vil kunne se på nogle af de forskellige brændeovns ventilatorer, vi skal se nærmere på i denne test-oversigt, så kan du spare omkring 15% i forhold til den brænde, du ellers ville skulle købe. Så selvom der er en lille udgift ved at anskaffe dig denne blæser, så er det penge, du hurtigt sparer, når du skal købe brænde. 

Så lad os se nærmere på nogle af de forskellige brændeovns blæsere, der findes på markedet. 

Er en brændeovns ventilator rigtig til min brændeovn? 

Det er naturligvis vigtigt, at du får anskaffet dig en brændeovns ventilator, der passer til præcis din brændeovn, så du får den største virkning ud af den og kommer til at spare det lovede brænde, som du regner med. 

Det er vigtigt, at ventilatoren kan stå stabilt på din brændeovn. Det vil altså sige, at du skal have en plan flade ovenpå din brændeovn. Hvis du har en model, hvor der er en kurvet eller rund overflade, så er det ikke muligt for den smarte Heat Power at stå stabilt og helt stille, og så kan den ikke bruges. 

Samtidig skal du også finde ud af, om der er varmt nok på selve brændeovnen. Det burde ikke være en udfordring, eftersom brændeovne bliver ret varme, men hvis du kører den meget svagt, kan det måske godt være en udfordring. 

Der skal gerne kunne måles mellem 50 og 60 grader oven på brændeovnen, før det er en god idé at anskaffe sig en ventilator til din brændeovn. Den smarte Heat Power har behov for så høje temperaturer for at kunne anvendes korrekt. 

Sådan bruger du en ventilator til brændeovn

Som du nok allerede har fornemmet af artiklen her, så er det ikke spor svært at bruge en varmefordeler til brændeovn. Der er kun nogle helt særlige ting, du først og fremmest skal være opmærksom på, når du skal sætte den op. 

Da Heat Power modellen ikke bruger noget strøm eller batterier, skal du blot pakke den ud af indpakningen og placere den oven på brændeovnen. 

Her er det meget vigtigt, at du kan finde en helt lige flade, som den kan stå på, for ellers kan den ikke bruges. Du skal altså også tjekke, om den har mulighed for at kunne stå ganske plant oven på din brændeovn. 

Dernæst er det en god idé at tjekke for, at der ikke bliver alt for varmt oven på din brændeovn. Det kan du gøre med et termometer, der kan måle høje temperaturer. Her vil du kunne se, om der også bliver for varmt på din brændeovn. 

Vær opmærksom, hvis temperaturen sniger sig op over 300 grader, for det kan godt være problematisk for din brændeovns ventilator, da det er mere, end den kan holde til. 

Heldigvis når de fleste brændeovne ikke så højt op i temperatur, men derfor er det stadig vigtigt, at du er opmærksom, når du skal til at investere i en ventilator som eksempelvis Heat Power. 

Hvis du anskaffer dig den smarte ventilator, Heat Power, så vil du ikke skulle bekymre dig om batterier eller strøm for at få den til at virke. Som beskrevet kommer den til at virke automatisk, når der bliver varmt nok og den varme luft når til ventilatoren. 

Men hvor varm luft er der egentlig brug for, før den begynder at virke? Faktisk skal du nå op på 80 grader, før ventilatoren går i gang og begynder at hjælpe med at cirkulere den varme luft rundt i lokalet. Det er vigtigt for dig at vide, når du skal i gang, for på den måde kan du tjekke, om din brændeovn derhjemme har de rette betingelser for at få denne brændeovns blæser til at virke optimalt og gøre en forskel for dit indeklima og den varme luft i dit hjem. 

Det er dog ikke kun brændeovne, der kan gøre brug af denne smarte ventilator. Faktisk kan den også sagtens bruges med en almindelig stråleovn, da den netop kun skal bruge den varme luft, før den går i gang med at blæse varmen rundt i lokalet. 

På den måde kan du gøre brug af den med forskellige typer af ovne, så længe du sørger for, at den kan stå på en plan flade og at temperaturen når de gyldne 80 grader, så den kan komme i gang med at cirkulere varmen rundt. 

Virker en blæser til brændeovn? 

Det helt store spørgsmål, du sikkert sidder tilbage med nu, er, om det rent faktisk gør en forskel at anskaffe sig sådan en ventilator til brændeovn? Er den pengene værd? 

Som du nok har kunnet læse ud fra den her artikel, er der klart nogle forhold, der skal være i orden, før du kan få godt brug af din blæser til brændeovn. For at opsummere: 

 • Plan flade
 • Temperatur skal nå 80 grader, før den virker
 • Ikke varmere end 300 grader temperatur 

Der er ikke nogen strøm eller batterier, der skal sættes i, før den kommer til at virke, og det er virkelig en af de helt store fordele. 

Derfor: ja, en varmemølle til brændeovn virker, så længe du sørger for, at din brændeovn kan overholde disse områder. Det er nemt for dig at tjekke, hvis du har adgang til et termometer, så du kan gå i gang med at måle de forskellige temperaturer, før du køber din nye Heat Power. 

Derudover er det altid en god idé at holde styr på, hvor meget du bruger på brænde nu, for på den måde kan du også undersøge, hvor stor forskel din nye Heat Power gør for dit forbrug af brænde. 

Forhåbentlig oplever du at komme til at spare mange penge, og hvis du hyppigt bruger din brændeovn og dermed køber meget brænde, så burde du kunne se besparelser på 1000 – 1500 kr. Om året. Det er også gode penge, og så har den Heat Power allerede sparet sig selv ind på det første år! 

Vi håber, at denne artikel om blæsere til brændeovne har været med til at gøre dig klogere på produktet, og at du nu føler dig meget bedre klædt på til at købe din nye ventilator.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter