Der er for mange ikke noget hyggeligere end at sidde foran brændeovnen og nyde de dansende flammer og den behagelige varme, der kommer derfra. Og der er ikke nogen tvivl om, at selvom brændeovne er enormt hyggelige, så er det ikke den mest effektive måde at få varmet huset op på desværre. 

Der er nemlig det helt store problem, at varmen med andre ord ikke rigtig kommer helt ud i lokalet, og derfor vil varmen oftest blive samlet omkring selve brændeovnen, hvorimod resten af boligen ikke nyder godt af den samme varme. 

Men hvordan kan du komme det problem til livs? Det kan du med en en brændeovn ventilator, og det er netop disse, vi skal se nærmere på i denne brændeovn ventilator test. 

 

Sådan virker en brændeovn ventilator 

En brændeovn ventilator kaldes også af og til for en brændeovnsblæser. Begge navne beskriver meget godt, hvad det går ud på. Helt simpelt blæser en brændeovn ventilator varmen ud i rummet, så du får varmet et større areal af din bolig op. 

Det virker måske meget simpelt, men det er også en meget virksom metode, der kan ende med at spare dig og din familie for mange penge, der ellers ville blive brugt på ekstra brænde for at varme boligen op til den ønskede temperatur. 

Men lige præcis det bliver meget nemmere med en brændeovn ventilator, for den sørger for at få varmen mere ud i lokalet, og på den måde får du meget mere ud af din brændeovn, der ellers ikke er en særlig effektiv måde at varme din bolig op på. 

Ikke desto mindre er det hyggeligt, og selvom det sagtens kan koste dig ekstra penge i brænde om året, så er det det hele værd, når familien sidder samlet foran den skønne brændeovn og virkelig nyder livet og hyggen. 

Så hvorfor ikke spare nogle ekstra penge på brænde og anskaffe dig en brændeovn ventilator? Det vil vi gerne sætte fokus på med denne brændeovn ventilator test. 

 

Fordele med en brændeovn ventilator 

Der sidder måske nogen derude nu og tænker, at de ikke vil tilføje en ventilator til deres brændeovn af frygt for at den kommer til at ødelægge hyggen lidt. Men det er ikke målet her, og flere af de ventilatorer til brændeovne, der findes på markedet, er meget neutrale og ikke nogen, men kommer til at lægge mærke til. 

Samtidig er det også vigtigt at nævne, at ventilatoren er ret blid og ikke skaber et kæmpestort blæsevejr i stuen, men snarere sørger for at lede varmen lidt mere ud i krogene af lokalet, så du får bedre gavn af den lækre varme, du får genereret med din brændeovn. 

Derudover er der også en helt klar økonomisk gevinst ved at bruge en brændeovn ventilator. Du kommer simpelthen til at spare penge på den brænde, du behøver at købe – fordi du kan nøjes med meget mindre brænde. 

Som du vil kunne se på nogle af de forskellige brændeovn ventilatorer, vi skal se nærmere på i denne test, så kan du spare omkring 15% i forhold til den brænde, du ellers ville skulle købe. Så selvom der er en lille udgift ved at anskaffe dig denne blæser, så er det penge, du hurtigt sparer, når du skal købe brænde. 

Så lad os se nærmere på nogle af de forskellige brændeovn ventilatorer, der findes på markedet. 

 

Heat Power brændeovn ventilator 

Blæser til brændeovnDet første, der er værd at nævne ved den smarte lille Heat Power brændeovn ventilator er, at den har et meget simpelt og flot design. Den er udformet i helt sort materiale, så den ikke stjæler fokus, når den står på din brændeovn. Den er klassisk og er ikke en genstand, der kommer til at ødelægge noget rent udseendesmæssigt. 

Den er kun 20 cm høj, og derfor er den faktisk ret lille i forhold for den store forskel, den kommer til at gøre for dig i dit hjem. Den sørger for at varmen kommer rundt i lokalet på en langt mere behagelig måde, og det er absolut et kæmpe plus for dig. 

Samtidig sparer du også penge på strøm og batterier, for denne smarte lille Heat Power blæser skal hverken sættes til strøm eller bruger batterier. I stedet bliver den drevet af varmen, og derfor skal du slet ikke gøre andet end at sørge for, at den står ved selve brændeovnen, så den kan få mere af varmen ud i lokalet. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvis du anskaffer dig denne lille Heat Power, så kan du være sikker på at begynde at spare penge på dine indkøb af brænde. Du kan spare op mod 14% ved at benytte dig af denne lille brændeovn ventilator – det er svært at finde grunde til ikke at gøre den lille investering. 

Samtidig er det vigtigt at pointere, at den er stort set lydløs. Der er altså ikke nogle gener ved at anskaffe sig denne lille smarte ventilator, der sørger for at give dit hjem et mere behageligt indeklima. 

Når varmen bliver cirkuleret rundt i lokalet med denne smarte brændeovn ventilator, vil du opleve, at du får et meget mere behageligt indeklima og at du får en mere konstant temperatur i rummet. 

 

Er en brændeovn ventilator rigtig til min brændeovn? 

Det er naturligvis vigtigt, at du får anskaffet dig en brændeovn ventilator, der passer til præcis din brændeovn, så du får den største virkning ud af den og kommer til at spare det lovede brænde, som du regner med. 

Det er vigtigt, at ventilatoren kan stå stabilt på din brændeovn. Det vil altså sige, at du skal have en plan flade ovenpå din brændeovn. Hvis du har en model, hvor der er en kurvet eller rund overflade, så er det ikke muligt for den smarte Heat Power at stå stabilt og helt stille, og så kan den ikke bruges. 

Samtidig skal du også finde ud af, om der er varmt nok på selve brændeovnen. Det burde ikke være en udfordring, eftersom brændeovne bliver ret varme, men hvis du kører den meget svagt, kan det måske godt være en udfordring. 

Der skal gerne kunne måles mellem 50 og 60 grader oven på brændeovnen, før det er en god idé at anskaffe sig en ventilator til din brændeovn. Den smarte Heat Power har behov for så høje temperaturer for at kunne anvendes korrekt. 

 

Hvad koster en brændeovn ventilator? 

Det er naturligvis vigtigt for dig at vide, hvad en ventilator til din brændeovn koster. Det eksempel, vi har haft med i denne test, er den smarte Heat Power, som vanligvis ligger til omkring 800 kr. – der er dog forbehold for ændring i prisen. 

Det er en lille omkostning for at komme til at spare penge på brænde, der ellers sagtens kan løbe op i mange penge, og dermed er med til at gøre brændeovnen til en af de dyrere metoder til at varme din bolig op med. 

Med den besparelse, du vil se på køb af brænde, vil du opleve, at din Heat Power kommer til at tjene sig selv hjem. 

Samtidig skal du også huske på, at den er ganske gratis i drift, da den hverken har behov for batterier eller tilslutning til strøm. Det gør også, at den holder rigtig godt og længe, da den er drevet udelukkende på den varme luft og dermed ikke har nogle komponenter, der er elektroniske og kan brænde sammen. 

Der er altså tale om en rigtig god maskine, som du kan have i mange år frem, og som kommer til at spare dig for penge, når du sætter den op. Og driften af den er ganske gratis og ufarlig. 

 

Sådan bruger du en brændeovn ventilator 

Som du nok allerede har fornemmet af artiklen her, så er det ikke spor svært at bruge en brændeovn ventilator. Der er kun nogle helt særlige ting, du først og fremmest skal være opmærksom på, når du skal sætte den op. 

Da Heat Power modellen ikke bruger noget strøm eller batterier, skal du blot pakke den ud af indpakningen og placere den oven på brændeovnen. 

Her er det meget vigtigt, at du kan finde en helt lige flade, som den kan stå på, for ellers kan den ikke bruges. Du skal altså også tjekke, om den har mulighed for at kunne stå ganske plant oven på din brændeovn. 

Dernæst er det en god idé at tjekke for, at der ikke bliver alt for varmt oven på din brændeovn. Det kan du gøre med et termometer, der kan måle høje temperaturer. Her vil du kunne se, om der også bliver for varmt på din brændeovn. 

Vær opmærksom, hvis temperaturen sniger sig op over 300 grader, for det kan godt være problematisk for din brændeovn ventilator, da det er mere, end den kan holde til. 

Heldigvis når de fleste brændeovne ikke så højt op i temperatur, men derfor er det stadig vigtigt, at du er opmærksom, når du skal til at investere i en ventilator som eksempelvis Heat Power. 

Hvis du anskaffer dig den smarte ventilator, Heat Power, så vil du ikke skulle bekymre dig om batterier eller strøm for at få den til at virke. Som beskrevet kommer den til at virke automatisk, når der bliver varmt nok og den varme luft når til ventilatoren. 

Men hvor varm luft er der egentlig brug for, før den begynder at virke? Faktisk skal du nå op på 80 grader, før ventilatoren går i gang og begynder at hjælpe med at cirkulere den varme luft rundt i lokalet. Det er vigtigt for dig at vide, når du skal i gang, for på den måde kan du tjekke, om din brændeovn derhjemme har de rette betingelser for at få denne brændeovn ventilator til at virke optimalt og gøre en forskel for dit indeklima og den varme luft i dit hjem. 

Det er dog ikke kun brændeovne, der kan gøre brug af denne smarte ventilator. Faktisk kan den også sagtens bruges med en almindelig stråleovn, da den netop kun skal bruge den varme luft, før den går i gang med at blæse varmen rundt i lokalet. 

På den måde kan du gøre brug af den med forskellige typer af ovne, så længe du sørger for, at den kan stå på en plan flade og at temperaturen når de gyldne 80 grader, så den kan komme i gang med at cirkulere varmen rundt. 

 

Virker en brændeovn ventilator? 

Det helt store spørgsmål, du sikkert sidder tilbage med nu, er, om det rent faktisk gør en forskel at anskaffe sig sådan en brændeovn ventilator? Er den pengene værd? 

Som du nok har kunnet læse ud fra den her artikel, er der klart nogle forhold, der skal være i orden, før du kan få godt brug af din brændeovn ventilator. For at opsummere: 

  • Plan flade
  • Temperatur skal nå 80 grader, før den virker
  • Ikke varmere end 300 grader temperatur 

Der er ikke nogen strøm eller batterier, der skal sættes i, før den kommer til at virke, og det er virkelig en af de helt store fordele. 

Derfor: ja, en brændeovn ventilator virker, så længe du sørger for, at din brændeovn kan overholde disse områder. Det er nemt for dig at tjekke, hvis du har adgang til et termometer, så du kan gå i gang med at måle de forskellige temperaturer, før du køber din nye Heat Power. 

Derudover er det altid en god idé at holde styr på, hvor meget du bruger på brænde nu, for på den måde kan du også undersøge, hvor stor forskel din nye Heat Power gør for dit forbrug af brænde. 

Forhåbentlig oplever du at komme til at spare mange penge, og hvis du hyppigt bruger din brændeovn og dermed køber meget brænde, så burde du kunne se besparelser på 1000 – 1500 kr. Om året. Det er også gode penge, og så har den Heat Power allerede sparet sig selv ind på det første år! 

Vi håber, at denne artikel om brændeovn ventilator har været med til at gøre dig klogere på produktet, og at du nu føler dig meget bedre klædt på til at købe din nye ventilator.

Denne side er anmeldt af: Mohamed M. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.