En el varmeblæser kan bruges til utallige formål, og der findes mange forskellige typer. Når du skal købe en ny el varmeblæser, er der derfor forskellige parametre, du kan overveje.

For det første kan du overveje, om design, materiale og størrelse har en betydning for dig. For det andet er det en god ide at tage stilling til, hvad du egentlig vil bruge din el varmeblæser til.

Det er for eksempel en fordel at investere i en varmeblæser med høj effekt, hvis du skal bruge den til at varme et helt rum op fra køligt til en behagelig temperatur. Eller måske ønsker du en energisparende varmeblæser.

Hvis dit behov er anderledes, og din varmeblæser måske bare skal bruges til at tørre et materiale eller bidrage med lidt ekstra varme i de kolde vintermåneder, kan du derimod ”nøjes” med en lavere effekt.

Samtidig er det værd at overveje, om det betyder noget for dig, hvor meget plads din varmeblæser tager.

Derudover kan du overveje, om det er vigtigt for dig, at den er smart og trendy – eller er du helt tilfreds, så længe den bare er praktisk og funktionel?

LÆS OGSÅ: Brændeovn test-overblik


Før du køber en el varmeblæser

Denne gennemgang har forhåbentligt inspireret dig og givet dig en idé om, hvad der er den perfekte varmeblæser for dig.

Du har måske også opdaget, at der er mange ting, der skal overvejes og tages stilling til, når du skal købe din nye elvarmeblæser.

Først og fremmest er et godt tip at gøre op med dig selv, hvad dit behov er. Hvis du ønsker en varmeblæser, der har en masse forskellige indstillinger og smarte funktioner, er det en kæmpe fordel at investere i god kvalitet – kvalitet og pris hænger ofte sammen.

Hvis du derimod kun skal bruge din varmeblæser i en bestemt periode, og den ikke skal kunne andet end det mest basale, kan du sagtens vælge at købe en mere budgetvenlig model.

Samtidig er det også en fordel at tage andre faktorer end pris med i din beslutning.

Hvis du vil have din varmeblæser til at køre om natten, er det vigtigt at købe en, der er lydsvag og eventuelt har timer, så du kan indstille, hvornår den skal starte og stoppe.

Hvis størrelsen på varmeblæseren har en betydning for, hvilken varmeblæser du vælger, kan du med fordel også have dette i baghovedet.

Ofte er de store varmeblæsere også de mest effektive, mens de mindre ikke kan give den lige så meget gas. Dog er dette ikke altid tilfældet, så det er vigtigt at undersøge de enkelte varmeblæseres størrelse kontra effekt i watt.

Forhåbentligt er du blevet klogere på de forskellige muligheder og de parametre, du skal overveje. Måske er du endda blevet fristet til at købe en af de el varmeblæsere, der er blevet gennemgået.

Læs også om de bedste varmepumper, som er en mere permanent løsning til at opvarme din bolig.

Læs også: Gulvblæser – Frisk og kølig luft i sommervarmen


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Stadler Anna hvid – lille varmeblæser 

Stadler Form Anna varmeblæserHer får du en lille, elegant men pænt effektiv varmeblæser.

Har du et mindre rum uden anden opvarmning eller et hjørne af et større rum, der trænger til at blive opvarmet, så er denne el varmeblæser helt genial.

El varmeblæserens design

Den er hvid og slank og fremstår ganske elegant. I 2013 vandt dens design den anerkendte Reddot design award.

Og det er ikke uden grund, for den er faktisk ret fin og diskret.

Det er bestemt en varmekilde, der godt kan tåle at være synlig.

Til mindre rum uden anden varmekilde eller til hjørner og kroge i huset, der skal varmes op – eller til det skur, hvor du kun opholder dig en gang imellem, så kan du roligt anvende denne lille fine el varmeblæser, der stille og ret roligt bare står og gør omgivelserne lunere.

Fordele

 • Lille varmeblæser
 • Slankt design
 • Temperatur kontrol
Ulemper

 • Nogle oplever at ledningen ikke er lang nok

Udvalgte specifikationer

 • Blæseren har en effekt på 1200 W, og et lydniveau på 47 dB.
 • Den vejer 1,5 kg, og den måler 146 mm i bredden, 367 mm i højden og blot 95 mm i dybden.
 • Den er således ret beskeden i sin størrelse, til gengæld kan den stå hvor som helst og lune.
 • Du skal ikke være bekymret for at glemme den, for den er udstyret med sikring mod overophedning.

SE OGSÅ: Vinterdyne – Varm dyne


 DeLonghi HFX65V20 – elektrisk  varmeblæser med termostat

DeLonghi HFX65V20Bliver det lidt småkoldt i hjemmet, kan en elektrisk varmeblæser give et ekstra skud hygge. Denne smarte elvarmeblæser der kan bruges indenførs, DeLonghi HFX65V20, er blevet testet hos Which.co.uk. Her får den stor ros, og den er tæt på at blive ”Bedst i køb”.

Den bliver særligt rost for den hurtige opvarmning, så du ikke skal vente på, at den varmer op, at den er let at indstille med den medfølgende fjernbetjening, og at den har et præcist strømforbrug.

Designet er enkelt, så du let kan have den til at stå fremme altid.

Fordele

 • Varmer hurtigt op
 • Lydsvagt system
 • Smart fjernbetjening til kontrol
Ulemper

 • Mest effektive i mindre rum

Denne  el varmeblæser er ikke den dyreste i denne testoversigt, men den leverer alligevel en god varme efter behov. Med den smarte fjernbetjening kan du let styre varmen fra sofaen eller sengen. Derfor kan du hurtigt få den i gang, når kulden kryber ind på dig. Udvalgte specifikationer

 • Blæser med elektrisk områdevarmer
 • Til indendørs brug
 • 2.000 Watt og 2 kraftniveauer
 • Medfølger smart fjernbetjening
 • Til værelser på op til 60 m2
 • Automatisk sluk-funktion


Wilfa Varmeapparat FH-1W – lydsvag varmeblæser

Wilfa Varmeapparat FH-1WDen norske producent Wilfa har eksisteret siden 1948, og i dag producerer de små elektroniske apparater. Wilfa Varmeapparat FH-1W er et af deres smarte elektroniske varmeblæsere.Den scorer højt hos forbrugerne på Skousen med 4 stjerner ud af 5, hvor den bliver rost for en gode kvalitet. Ligeledes får den gode anmeldelser hos WhiteAway, hvor den får 3,7 stjerner ud af 5. Her fremhæves særligt det smarte design, der kan vægmonteres.

Denne el varmeblæser adskiller sig markant fra denne oversigts andre modeller, da den er helt tynd og let kan monteres direkte på væggen. Designet er simplet og strømlinet, så det let passer ind i dine rum i hjemmet, hvor du har brug for ekstra varme. Modellen kan fås både i hvid og rød, og den måler 36 x 27 x 8 cm.

Du kan bruge denne el  varmeblæser i vådrum, hvor den skal stå max 1 meter fra den våde kilde, hvilket gør den særligt effektiv.

Fordele

 • Smart tyndt design
 • Effektiv og støjsvag
 • Kan vægmonteres
Ulemper

 • Vægmonteringssættet skal tilkøbes

Udvalgte specifikationer

 • Supertynd elektrisk varmeblæser
 • Kan anvendes i vådrum (1 meter fra den våde kilde)
 • 200 Watt med 2 indstillinger
 • Frostsikring
 • Meget lavt lydniveau

Steba KH 3 2000W – black – et godt og prisvenligt valg

el-varmeblaeserSøger du en funktionel varmeblæser, som egentlig bare skal kunne give dig varmen igen uden at være noget særligt, så er denne varmeblæser fra Steba et meget godt valg. 

Denne varmeblæser har en effekt på hele 2000 W, hvilket er godt – især til sammenligning med andre varmeblæsere på markedet, og faktisk er det ikke blot en varmeblæser.

Udover at kunne varme et koldt rum op så kan den faktisk også køle det ned. Den fungerer nemlig også som kølefilter. Derfor vil det altså være en investering, som du vil kunne få glæde af både sommer og vinter.

Den fylder ikke alverden, og du skal nok heller ikke forvente at kunne varme den helt store stue op, men den kan varme rum op, der har et areal på op til 30 kvadratmeter. Derfor vil den altså fungere godt i for eksempel et soveværelse eller blot en mindre stue. 

En ulempe ved denne varmeblæser vil for nogen være, at den ikke er særligt æstetisk. Til gengæld gør den det rigtig godt, så hvis det ydre ikke spiller en større rolle, så er Steba KH 3 2000W et godt valg til en meget fornuftig pris. 

LÆS OGSÅ: Pillebrændeovn test-oversigt


Dyson ventilator AM09 Hot + Cool – dyson hot cool varmeblæser hvid

Dyson ventilator AM09 Hot + CoolDyson AM09 hot + Cool er Rolls-Roycen inden for varmeblæsere. Med denne varmeblæser får du høj kvalitet og eksklusivt design, der passer perfekt ind i det moderne hjem.

Modellen har hverken sikkerhedsgitter eller vinger, der kan gøre en rengøring besværlig. Den kræver derfor ikke meget vedligeholdelse.

Det er desuden den eneste varmeblæser med den smarte funktion, Jet Focus, som sikrer en kraftig strøm af luft.

AM09 har to forskellige indstillinger, hvor den varme luft enten kan blive fordelt ud i rummet eller sendt samlet ud som en jævn og kraftig strøm, der gør rækkevidden meget længere.

Da AM09 både kan køle og varme super effektivt, er den optimal som ekstra regulering af temperaturen til både sommer og vinter.

Den er udstyret med en speciel termostat, der sørger for, at temperaturen i rummet bliver lige præcis, som du ønsker det.

El varmeblæseren fra Dyson er helt genial til at bruge om natten, da den har timerfunktion og fjernbetjening, som gør, at du kan indstille den fra din seng, hvis du har lyst.

Derudover er det en meget lydsvag varmeblæser, så du skal ikke bekymre dig om ikke at kunne sove for larmen.

Denne varmeblæser er et godt valg til dig, der ikke er bange for at investere i god kvalitet.

Med Dyson AM09 er du sikret en elegant varmeblæser i den bedste kvalitet med mange smarte funktioner, som du vil have glæde af langt ud i fremtiden.

SE OGSÅ: Gulv biopejs

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter