Når sommeren er over os kan der komme meget varme dage. Disse dage kan plage os så meget, at vi næsten går i stå, når heden rammer.

Der er mange som ikke kan udholde en rigtig varm sommerdag, og som derfor tager mange modtræk i brug. Det kan for eksempel være at åbne døre og vinduer, så der kommer gennemtræk i hele huset eller på kontoret.

Med en gulvblæser  får man en sundere løsning, når det gælder et friskt pust i sommervarmen. Det frisker op, og så virker luften ikke nær så tung.

Der findes en del modeller på markedet, og vi har valgt de bedste ud, og set dem igennem, og kan anbefale alle modellerne, som både er effektive og meget driftsikre.

SE OGSÅ: Gulvmoppe


 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Dyson cool gulvblæser AM07 – bedste gulvventilator fra Dyson


Dyson AM07Bliver sommeren en anelse for varm? Så er dette den perfekte blæser til dig.

Dyson AM07 hjælper ikke bare med kold luft, men den sørger endda for en naturlig luft cirkulation i hjemmet eller på kontoret.

Luften bliver trukket igennem en ringformet åbning, hvor luftstrømmen bliver sparket i gang.

Dette er ligeledes en mere energi venlig model, da den bruger mindre strøm med en mere effektiv cirkulation af luft.

Udover bare at være energi venlig, så larmer den også utroligt lidt.

Lydniveauet er reduceret med 60 % fra tidligere modeller, hvilket gør den til et perfekt stykke inventar i det moderne hjem.

Fordele

 • Air multiplikatorteknologi
 • Timer
 • Lydsvag
Ulemper

 • Ligger i den høj ende af prisskalaen

Udvalgte specifikationer

 • Kølefilter
 • Dimensioner: 23 cm x 23 cm x 101 cm
 • Høj sikkerhed: klingeløs køleblæser
 • Quiet Mark-vurdering
 • Vægt: 4,5 kg


Honeywell QuietSet – tårnventilator med 5 hastigheder


Honeywell er kendte for deres mange fantastiske produkter, og denne ventilator er ingen undtagelse.

Er du en af dem som hader når sommervarmen står stille, og det går ud over motivation og effektivitet, så kan denne model være en super løsning for dig. Den er let at betjene, og den giver et godt friskt pust af luft til rummet.

Den er smukt designet, og så kan den indstilles i flere hastigheder ved hjælp af det smarte touch-panel på ventilatoren.

Du kan sætte den på gulvet, og så har du hurtigt frisk luft i rummet.

En lækker og lydsvag model fra Honeywell som altid leverer den bedste kvalitet.

Fordele

 • Touchpanel
 • Brugerdefinerede hastigheder
 • Stille og kraftfuld
Ulemper

 • Kunne godt være stabil i sin konstruktion
Udvalgte specifikationer
 • Timerfunktion
 • 5 hastigheder
 • Effekt: 35 W
 • Mulighed for at styre lyd- og køleindstillinger

SE OGSÅ: Oppustelig spa


Dyson AM07 gulvventilator


Dyson AM07Dysons flotte model her er meget anderledes end konkurrenternes modeller, og den tårner sig smukt op i rummet, og fylder egentlig ikke ret meget.

Til gengæld er den yderst effektiv når det gælder at lave frisk luftgennemstrømning og rense luften, så det bliver til at holde ud i den varme sommer.

Den kan på ingen tid give rummet en frisk luft, og med dens banebrydende teknologi, kan den rense luften for op til 99,95% af alle allergener

Modellen her leveres med fjernbetjening, og er utrolig nem at betjene og indstille, så du får lige den køling som du finder passende.

Designet er smukt og enkelt, og kvaliteten er helt i top. En ventilator som du vil have i mange år frem.

Fandt du din nye gulvblæser?

Uanset hvilken af de foregående modeller du har forelsket dig i, så kan vi anbefale dem alle.

De er effektive på hver deres måde, og deres design eller konstruktion gør, at de ikke fylder ret meget i hjemmet.

En ventilator skal være effektiv, men samtidig også støjsvag, så det ikke lige pludselig bliver lyden af roterende vinger som går en på, i stedet for den stillestående sommervarme.

prisniveauet er meget forskelligt på markedet, men hvis du regner med, at du skal bruge en ventilator i mange år frem, så skal du vælge en af de gennemgåede modeller.

De er alle i meget høj kvalitet, og så er de både effektive og driftsikre. De betaler sig altid at gå efter kvalitet, og det får du rigeligt af her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har testet Dyson Hot and Cool AM09. De roser maskinen for det flotte design og moderne udtryk, der er beregnet til at sprede kølig luft mere effektivt i rummet.

Anmeldelsen er opdateret: november 2015
Du kan se anmeldelsen her

Techradar.com

Techradar er det største forbrugermagasin i Storbritannien. De har speciale i anmeldelser og teknologiske nyheder, og siden er i hastig vækst både i USA og Australien. De har en lang række tests og anmeldelser, så de kan give dig råd om de nyeste gadgets på markedet.

Techradar.com har testet Dyson AM09 Hot + Cool ventilator og givet den 4,5 ud af 5 stjerner. De roser den for hurtig opvarmning og nedkøling og det lækre design. Anmelderen sætter dog en finger på pris og støjniveau. 

Anmeldelsen er udgivet den: 20. november 2019
Du kan se anmeldelsen her

Eksperterne hos Techradar.com har også anmeldt Dyson Cool til 4 stjerner. De roser den for fremragende performance, men er dog ikke så imponerede over prisen.

Anmeldelsen er udgivet den: 7. august 2014
Du kan se anmeldelsen her

Trusted Reviews

Grundlagt tilbage i 2004 har testmagasinet snart 20 års erfaring, og formålet er at give den almene forbruger gode råd. Hvert år anmeldes omkring 1000 forskellige produkter, og siden er én af de mest indflydelsesrige testmagasiner i Storbritannien.

Trusted Reviews har anmeldt Dyson AM09 og givet den 4 ud af 5 stjerner. De roser den for den nye feature Jet Focus, men påpeger dog også, at det har gjort, at prisen er markant højere end før. Med begejstring for designet anbefaler de ventilatoren til et stilet hjem.

Anmeldelsen er udgivet den: 19. juni 2017
Du kan se anmeldelsen her

The Guardian

I over 200 år har the Guardian leveret nyheder til borgerne, og de er fortsat i den digitale tidsalder. På magasinets hjemmeside kan du læse anmeldelser og artikler, der er skrevet med professionel interesse.

The Guardian har anmeldt Dyson Hot + Cool AM09 til 4 ud af 5 stjerner. De mener, det er én af de smarteste og mest innovative ventilatorer på markedet. Begejstringen skinner igennem hele anmeldelsen, og the Guardian har meget få negative ting at sige.

Anmeldelsen er udgivet den: 15. april 2015
Du kan se anmeldelsen her

TopTenReviews

TopTenReviews skriver anmeldelser og lister om forskellige produkter og har gjort det i over 16 år. Målet er at hjælpe den almene forbruger med at opnå et nemmere og smartere liv, uden at der skal foretages drastiske ændringer.

TopTenReviews har anmeldt Dyson AM07 og givet ventilatoren 4,5 stjerner. De roser maskinen for det effektive bladløse design, der resulterer i en utrolig nem rengøring, men påpeger også en smule besvær med styringen.

Anmeldelsen er opdateret den: 9. oktober 2019
Du kan se anmeldelsen her

BustedWallet

Busted Wallet er en samling af passionerede skribenter og anmeldere, der lever for at finde og anmelde brugbare og unikke produkter. Der er der fokus på ungdommen og dem, der har behov for værdi for pengene.

Busted Wallet har kigget på Dyson AMO7 ventilator og givet den en score på 9,3 ud af 10. De er især positivt indstillede overfor design og teknologien, hvor funktionaliteten kommer lige efter. Værdi for pengene klager de heller ikke over, og det eneste, der påpeges, er den lidt irriterende styreform.

Anmeldelsen er udgivet den: 5. oktober 2016
Du kan se anmeldelsen her

 

Se vores artikel om: El varmeblæser – Få varmen straks når du har brug for det

FAQ

Hvilken ventilator er den bedste?
En af de bedste gulvventilatorer på markedet er den smarte Dyson Am07 ventilator. Ikke nok med at gulvventilatoren er testvinder og yderst rost af eksperter og forbrugere, så har Dyson Am07 ventilatoren også et smukt og tidsløst design, der gør, at du kan have den stående fremme.
Hvordan vælger jeg en god gulvventilator?
Alt efter hvilken gulvventilator du vælger, vil den være synlig i rummet. Det er derfor vigtigt, at du vælger en gulvventilator, der passer godt ind i dit interiør og som du kan holde ud at kigge på i dagligdagen. Derudover skal du have fokus på gulvventilatorens forskellige funktioner.
Er en gulvventilator bedre?
Hvis du ønsker at ventilere rummet på en god og effektiv måde, kan en gulvventilator være en langt bedre løsning end en almindelig ventilator. Gulvventilatoren har en større og kraftigere motor og kan derfor køle og sprede luften længere rundt i rummet end en almindelig ventilator.
Hvor længe holder gulvventilatorer?
Gulvventilatorers levetid afhænger af, hvor godt du vedligeholder den, hvor god kvalitet den er, og hvor ofte den er i brug. Investerer du i en gulvventilator af god kvalitet, kan den sagtens holde i flere år og blive ved med at være effektiv.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


 Bestron-AFT80ZRC – gulventilator med fjernbetjening


Bestron-AFT80ZRCDu kender det sikkert godt, at du er ved at gå til i sommervarmen, og det ikke er til at koncentrere sig om noget som helst. Det er ikke kun luften der står stille, men livet bremser også lidt op.

Varmen er ved at gå dig på nerverne. Med denne smarte og enkle gulvventilator fra Bestron, så har du her en super løsning på problemet med stillestående varm luft i lokalet.

Ventilatoren er enkelt designet og er yderst effektiv med sine tre forskellige hastigheder.

Indstil den til lige din hastighed og få lidt køligere temperatur i rummet eller på kontoret. Her får du rigtig meget for pengene, og den giver dig mange friske timer i sommervarmen.

Fordele

 • LCD-display
 • Fjernstyring
 • Brugervenlig
Ulemper

 • Lydniveau ligger i den høje ende

Udvalgte specifikationer

 • Vægt: 3 kg
 • Dimensioner: 18 cm x 17,5 cm x 82,5 cm
 • 8 timer
 • 80 grader ventilator

SE OGSÅ: Gulv biopejs

Dyson hot cool ventilator AM09


Dyson ventilator AM09 Hot + CoolDet er ikke kun i de varme sommerdage at du kan få glæde af denne ventilator fra Dyson.

Den giver både varme og kulde, og kan derfor bruges til rigtig mange andre formål.

Om sommeren køler den temperaturen i rummet, så det bliver til at holde ud at være der, og i sensommeren kan den stå i udestuen og give en smule varme, når de kølige aftener træder ind.

Dyson har i mange år leveret mange lækre kvalitetsprodukter til danskerne, og denne model er ingen undtagelse.

Den er yderst effektiv og leveres med fjernbetjening, som gør at du nemt kan indstille den til den rigtige temperatur.

Flot og yderst effektiv ventilator, som ikke fylder ret meget i hjemmet.

 


Duracraft DO1100E gulvblæser


Duracraft DO1100E gulvblæserDuracraft har i mange år leveret rigtig mange effektive produkter til danskerne, og denne ventilator er ingen undtagelse.

Her får du meget for pengene, og du kan være sikker på, at dens rækkevidde er god nok til dit hjem.

Duracraft har designet denne gulvmodel, og stativet er utroligt stabil, så selv om der er fart på vinden, så vælter den ikke sådan lige.

En super effektiv og driftsikker model, som giver dit frisk luft i sommerens hede.

Duracraft kan findes hos Whiteaway lige her.

 

Honeywell Cooling DO1100E4 tårnventilator


Honeywell Cooling DO1100E4Denne ventilator fra Honeywell har en yderst kraftig motor og er dog alligevel støjsvag. Den kraftige motor og den store vinge, gør at den virker utrolig kraftig og med meget stor ydeevne.

Den kan indstilles i to hastigheder, alt efter hvor meget frisk luft du vil have. Den kan placeres både på gulvet.

Skal du have blæst lidt frisk luft omkring dig i sommervarmen, så du bliver lidt mere effektiv på kontoret, så er denne model et meget godt bud på en god og driftsikker løsning.

Du får meget for pengene, og frisk luft om ørerne i sommervarmen.

SE OGSÅ: Varmeblæser

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter