En gulvmoppe er ikke bare en moppe, men et seriøst og vigtigt redskab, som bruges i den daglige rengøring rigtig mange steder.

Gulvvask er ikke så enkelt eller lige til, det kræver det bedste udstyr, så det kommer til at glide let og ubesværet. al rengøring er besværligt, hvis man spørger folk på gaden, men hvis udstyret er i orden, så kan det blive lidt sjovere, og ikke mindst med langt bedre resultater.

I det følgende har vi udvalgt en række super gode og effektive bud på en moppe til gulvvask, som både er populære, og som kan klare opgaverne med et godt resultat.

Løsningerne er meget forskellige, og nogle er mere smarte eller avancerede end andre. Du tænker nok, at det bare er en gulvmoppe, men det holder ikke.

En moppe til gulvvask skal kunne gøre jobbet godt, og så skal redskabet være solidt og holdbart, altså en super kvalitet, så du ikke lige pludselig står med et skaft som er i to dele. Det kræver gode materialer og gennemtestede løsninger, så du som kunde, ikke bliver skuffet over din gulv moppe.

De mopper til gulvvask vi har udvalgt er meget forskellige og de er i forskellige prislag. Som regel hænger kvalitet og pris sammen, men der kan være nogle penge at spare, hvis du vælger din nye gulvmoppe med omhu.

Den skal naturligvis også matche med dine krav, og de behov du har, så du ikke investerer i noget som du ikke har behov for.

Rengøring skal tages alvorligt, og man kan lige så godt få det bedste ud af sit arbejde, når det nu skal være. Spildt arbejde og tid er ikke smart.

Uanset om du vælger den ene eller anden løsning, så skal du huske på, at disse modeller er nogle vi kan anbefale, og som mange andre også har gode ord om.

Det betyder meget for forbrugere, at et produkt har gode anmeldelser, eller af andre kunder eller forbrugere, har gode erfaringer med løsningerne.


Indholdsfortegnelse:

 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

 


Vileda gulvmoppe – Mopp Easywring & Clean Turbo

Forbrugerfavorit

Denne velanmeldte gulvmoppe fra Vileda lever i den grad op til den høje standard, som vi ser fra Vileda. Dette vileda moppesæt er lavet af højkvalitetsmaterialer og scorer derfor højt i anmeldelserne, blandt andet på Amazon, hvor moppen får 4,3/5 stjerner igennem over tusindvis af anmeldelser. 

Fordele

 • Teleskopstang for at forbedre arbejdsstillingen
 • Fodpedal til at vride vand ud af kluden
 • Aftageligt mikrofiberhoved der kan maskinvaskes
Ulemper

 • Ekstra mopper skal tilkøbes

Udvalgte specifikationer

 • Tud der gør det nemt at hælde vandet ud
 • Kan gøre rent på overfladerne: laminat, fliser og træ
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Moppen er lavet af mikrofibre

Vileda Mopp Easywring & Clean Turbo vs. Markedet
Denne gulvmoppe er til dig, der gerne vil være effektiv under rengøringen. Den adskiller sig fra andre moppesæt ved at have den smarte fodpedal til opvridning, så man sparer tiden på selv at skulle vride den op med hånden.
Vælg denne gulv moppe, hvis du gerne vil have høj kvalitet for en god pris. 


Leifheit gulvmoppe Clean twist XL – holdbart moppesæt

Premiumvalg

Leifheit combi clean sæt

I gamle dage brugte man en gulvklud og en skrubbe når der skulle vaskes gulv, og det bruger mange stadig. Det er hårdt for ryggen med alle de buk, og at vride en klud op, er hårdt for hænderne.

Det er du fri for med denne meget enkel og gulvmoppe fra Leifheit. Du skal ikke være den store rengøringsekspert for at lære teknikken her.

Fyld vand og rengøringsmiddel i spanden, og dyp moppen ned i vandet, tryk moppestykket i afdrypperen, og så ud på gulvet med moppen.

Det er ret enkelt og ligetil at benytte moppesættet, og så er det meget effektivt på samme tid. Når du har moppet et stykke, så skal du dyppe moppen i vandet, og derefter i afdrypperen igen, for så at tage et nyt stykke.

Denne model leveres med en allround mikrofiber klud til moppen, og den kan smides i vaskemaskinen efter brug, og det er smart. Materialerne på gulv moppen er i en meget fin kvalitet og den er super holdbar.

Fordele

 • Spand med kapacitet på 20 liter
 • God til parquet-og laminat gulv
 • Justerbart håndtag
Ulemper

 • Ligger i den høje ende af prisskalaen

Udvalgte specifikationer

 • Bredden på moppens hoved er 42 cm
 • Allround moppebetræk
 • Spin-stop funktion

 

SE OGSÅ: Gulv biopejs


Vileda gulvmoppe sæt – med fodpedal til opvridning

Vileda moppesæt

 

Vileda er kendt for sine rengøringsprodukter, og de har stor succes med alt hvad de laver. Det som de gør meget ud af er, at de vælger de bedste materialer, så kvaliteten er i top hver gang.

De vil have tilfredse kunder. Dette Vileda moppesæt er helt perfekt til dig som vil have lidt ekstra. Moppen dyppes i vandet med rengøringsmiddel, og placeres så i afdrypperen.

Den har en fodpedal, som hjælper dig med at trykke overskydende vand ud af moppen, inden du sætter den til gulvet du sakl vaske. Det er mere end smart, da du så ikke selv skal trykke ned.

Du skal som udgangspunkt sørge for at skifte dit vand så tit som muligt, for at undgå at vaske med beskidt vand. Det er spild af god tid, når du gerne vil have et perfekt resultat.

Moppen er meget solid og holdbar, så du får et godt kvalitets produkt fra Vileda.

Fordele

 • Justering af kludens fugtighed ved hjælp af fodpedalen
 • Kan bruges på alle slags gulve
 • Moppens form, gør at det er nemt at gøre rent helt inde i hjørnerne
Ulemper

 • Fragt er ikke inkluderet

Udvalgte specifikationer

 • Teleskopisk skaft fra 55-130 cm
 • Horisontalt håndtag
 • Moppens hoved kan tåle maskinvask

SE OGSÅ: Siemens støvsuger


Leifheit gulvmoppe – Model Twist – 33 centimeter

Leifheit gulvvasker - Model Twist - 33 centimeter

Her får du et komplet gulvmoppe sæt fra Leifheit, som du helt sikkert bliver begejstret for. De har nemlig udviklet et smart system, hvor vandet i afdrypperen bliver centrifugeret ud af moppen med et twist.

Det er meget nemt og det aflaster din krop ved ikke at skulle trykke eller vride så meget selv.

Leifheit er kendt for at fremstille de smarte gulvmopper til fornuftige priser, og så er kvaliteten helt i orden.

Teleskopstangen kan du indstille til dit eget behov, så du har den helt rigtige arbejdsstilling når du vasker gulvet.

Du skal huske at skifte dit vand så ofte som muligt, da du ellers vasker dit guld i beskidt vand. Det er ikke så lækkert, og så får du et langt bedre og flottere resultat.

Et solidt og holdbart produkt, som du får masser af glæde med dette sæt hvor der er gulvspand og moppe.

LÆS OGSÅ: Skridttæller test


Leifheit moppesæt – Profi system

Leifheit rengøringssæt - Profi system

Dette sæt fra Leifheit er så smart indrettet at du bruger din fod, uden at bukke dig, når du skal vride moppen.

Vrideren sidder i spanden, og du bruger din fod, uden at skulle bruge så mange kræfter. Leifheit er kendt for at udvikle løsninger, så du får det betydeligt nemmere, når du skal gøre rent.

Det betyder at du sparer din krop for umulige stillinger og vrid, så din rengøring bliver så ubesværet som muligt.

Når du vasker gulv med dette gulvmoppe, så skal du skifte vand så ofte som muligt. Vandet kan indeholde små saqndkorn, og kommer de med i moppen, så slider du på for eksempel trægulvet.

Bedre rengøring med rent vand.

 

SE OGSÅ: Latex madras


iRobot gulvrengøringsrobot – alternativt valg til en gulvmoppe

Robotgulvvasker fra iRobot

Vil du helst være fri for spand og moppe, så har iRobot denne smarte løsning. Du får både fejet, vasket og dampet dit snavs væk, og helt uden at du skal røre en finger selv.

Du skal lige klargøre robotten, men så sætter du den bare i gang. Det er en perfekt løsning til dig som hader rengøring, og som har travlt med alt andet i hverdagen.

iRobot er kendte for deres meget smarte og automatiserede metoder til rengøring, og denne model er klart en af de mest populære i rækken.

Du får helt sikkert en super resultat, og så kan du bruge din tid til noget mere fornuftigt.

En god investering til den travle familie.


Gulvpakke – god til at vaske større arealer

Gulvpakke

Dette komplette sæt er er professionel værdig. Her får du en stor spand, kvadratisk, en teleskopstang, en moppe og rengøringsmiddel, ekstra mopper, og så er du ellers kørende.

Sættet benyttes af mange professionelle rengøringsfolk, og moppens størrelse betyder, at du kan vaske større arealer uden problemer.

Det er mere effektivt, og hvis du husker at skifte vandet ofte, så får du er meget rent guld ud af dine anstrengelser.

Det er klart at når professionelle vælger dette sæt, så kan det også anbefales til dit hjem.

Har du store overflader der skal vaskes, så er dette et udemærket sæt. Det er top kvalitet og meget holdbart. 


Gulvpakke Pro

Gulvpakke Pro

Er du ved at få rengøringsvanvid på grund af alt for meget gulv der skal vaskes i tide og utide, så skal du slappe lidt af. Dette komplette sæt kan gøre dine rengøringsdage meget lettere.

Sættet egner sig til dig som har store overflader der skal vaskes, og som gerne vil have et super resultat af dine mange anstrengelser.

At det er et Pro sæt betyder, at professionelle anvender det i deres virksomhed, og at du får lidt ekstra tilbehør med i pakken. Vasker du ofte fguld, så kan det være rart med de ekstra produkter.

Når du gør rent med vand og sæbe, så skal du huske at skifte dit vand så ofter som muligt. Det giver renere guld og et bedre resultat i den sidste ende.

Du vil helt sikkert blive glad for din investering, for det en ordentlig moppedreng, som tager meget gulv af gangen. 


Ultra Speed Mini Kit

Ultra Speed Mini Kit

Dette meget simple og enkle sæt kender de fleste til. Måske har du ikke lige prøvet det før, men det tager ingen tid at lære teknikken, og så bliver du hurtigt mester.

Søttet består af spand, stang og moppe, og det forgår ved at du dypper moppen i vandet i spanden, og drypper eller presser overskydende vand fra moppen, inden du sætter den mod gulvet.

Derefter fejer du hen over gulvet, og så bliver det vasket.

Det skal understreges, at du bår skifte dit vaskevand tit, så du ikke vasker med beskidt vand. Det kommer du ingen vegne med, og resultatet bliver noget møg.

Giv dig god tid, og brug dette smarte og ret simple sæt. Det er et utroligt solidt og holdbart sæt, som du vil får masser af glæde af.


Ultra Speed Pro Starter Kit

Ultra Speed Pro Starter Kit

Dette komplette gulvmoppe sæt er mere eller mindre til de professionelle, men har du meget gulv der skal vaskes, så er dette måske løsningen for dig, som gerne vil gøre alting en smule nemmere.

Sættet er på hjul og er derfor let at flytte rundt med. Du har en lidt større moppe end normalt, så du kan vaske større arealer.

Det smarte håndtage er til at presse overskydende vand fra moppen, og så sparer du dig og din krop for vrid med mere.

Du skal naturligvis udskifte dit vand så tit som muligt, for at opnå det bedste resultat med dit gulvvask.

Det er et utroligt solidt og holdbart sæt som tåler lidt af hvert. Det kan du godt regne med holder i mange år.


Leifheit gulvmoppe – model Twist Mop i grøn

Leifheit gulvmoppe - model Twist Mop i grøn

Modellen her fra Leifheit er en meget enkel og simpel løsning, hvor moppen ligner en klovneparyk.

Den skal dyppes i spanden med vand og rengøringsmiddel, og så skal du placere moppen i afdrypperen, trykke den lidt ned og dreje den rundt.

Derved får du overskydende vand fra gulv moppen, og du kan tage moppen ud på gulvet og feje med den – frem og tilbage.

Det er et meget nemt system, og du skal hurtigt få indøvet din helt egen teknik. Skyl moppen tit, så du får så godt et resultat som muligt.

Det er også smart at udskifte vandet så tit som muligt, så du ikke vasker gulv med beskidt vand.

Teleskopstangen er smart, så du kan indstille den til din egen højde. Det er super løsning, og det er meget solide materialer som den er fremstillet i.

Der findes andre lignende produkter på markedet, men de er ikke i nærheden af samme kvalitet. Vælg den smarte løsning.


Vælg den rigtige gulvmoppe

I det foregående har vi beskrevet en del gode løsninger til gulvvask hjemme hos dig selv. Der er mange forskellige muligheder, og de alle super effektive, når blot du husker at skifte vand.

De forskellige systemer er med til, på hver sin måde, at spare din krop for umulige stillinger og usunde vrid.

De gulvmoppe modeller vi har vist er i forskellige prisklasser, og du skal selvfølgelig vælge den løsning som passer til dit behov og din pengepung.

Vi kan anbefale alle gulvmopperne, og du kan regne med at kvaliteten er helt i top.

Rengøringsudstyr skal kunne tåle en del, og når man betaler for en vare, så forventer man også, at det holder et godt stykke tid.

Alle de gennemgåede gulvmopper er solide og produceret af de bedste materialer. Det er ikke billige kopier, som findes ude på markedet.

Se også Gulvvasker Test 2020 – Find de bedste gulvvaskere – Her er eksperternes favoritter skrevet af forbrugsguiden.dk.

Se vores artikel om: El varmeblæser – Få varmen straks når du har brug for det


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon forhandler produkter indenfor stort set alle varekategorier, og har kunder fra hele verden. Hos Amazon er det brugerne der afgiver deres anmeldelser, så du kan læse, hvordan produkterne fungerer i kundernes eget liv og hverdag. 

Mere end 45.000 kunder hos Amazon har afgivet deres anmeldelse af Vileda Mopp Easywring & Clean Turbo. Der er bred enighed om, at den kan det, den skal. Den får roser med på vejen for at være nem at betjene og rengør gulvene i dybden. Moppen gør arbejdet med gulvvask nemmere.

Du kan se anmeldelserne her

 

FAQ

Er en spray moppe bedre end en almindelig moppe?
Hvorvidt en spray moppe er bedre end en almindelig moppe, det kommer selvfølgelig an på, hvad du foretrækker. Dog har en spray moppe den smarte funktion, at rengøringsmidlet sidder inde i moppen, hvormed du med et let tryk kan fordele rengøringsmidlet ud på gulvet foran moppen.
Er en Vileda moppe god?
Ja, Vileda mopper er kendt for at være nogle gode rengøringsredskaber. Modellen Vileda Mopp Easywring & Clean Turbo er endda blevet kåret som forbrugerfavoritten i testmagasinets oversigt over mopper. Vileda mopper er kendt for indeholder nogle smarte egenskaber og funktioner, som er super praktiske i brug.
Hvor ofte bør jeg vaske mine gulve?
Det anbefales generelt, at du vasker dine gulve med en moppe ca. hver 14. dage. På den måde ophober der sig ikke alt for meget snavs og baktier. Dog kan det være en fordel at vaske gulvet oftere, hvis du har kæledyr, eller hvis du har et kravlende barn.
Er der garanti på det produkt, som jeg har købt?
Det er forskelligt fra produkt til produkt, og fra forhandler til forhandler, hvorvidt der er garanti på deres produkter. Derfor bør du tjekke det sted, hvor du har købt dit produkt, om der er garanti på eller ej. Det kan være en stor fordel at købe et produkt med garanti.


Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter