Pejse og brændeovne har altid været meget populære blandt danskerne, og har i været brugt både til opvarmning og til hygge.

Opvarmning med pejs eller brændeovn sviner og det er lidt besværligt, og så er det heller ikke billigt, og derfor er mange gået væk fra det.

Men de savner hyggen og flammen. Skæret fra en brændeovn eller pejs er beroligende på en eller anden måde, og det kan man stadig få, uden alt for meget besvær.

De helt nye biopejse er helt fantastiske, i og med at det ikke er besværligt, og de kræver ikke meget plads, og så brænder de på bioethanol, som er forholdsvis rent.

Flammen kan justeres og så er der igen hygge i hjemmet. I det følgende vil du se en række smarte biopejse som findes på markedet i dag, og så kan du selv vælge hvilken type du synes bedst om. De kan alle varmt anbefales.

SE OGSÅ: Infrarød gasovn

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

__________________________________________________________________________________________

Gulvbiopejs 85 x 87 cm sten – med keramisk brænder

Gulvbiopejs-85-x-87-cm-stenDette er et fritstående gulvbiopejs fra Xaralyn. Modellen hedder Shigo, og den er designet som en stenvase.

Derudover indebærer den en keramisk brænder. Det vil sige, at brænderen har en kernes, som er lavet af keramiske sten. Denne kerne vil kunne absorbere bioethanolen optimalt. På den måde er du sikker på, at der ikke går en masse væske til spilde.

Brænderen kan indeholde op til en liter væske, men det anbefales dog, at der kun fyldes 0,8 liter bioethanol på. Når du skal fylde ny bioethanol på, bør du vente i omkring 20 minutter, så brænderen når at køle af. Herefter vil du kunne få glæde af din gulvbiopejs i mellem to og fire timer.

Brændetiden afhænger af, hvordan du ønsker, at flammerne skal være. Der kan nemlig justeres på flammerne, alt efter om du ønsker store eller små hyggelige flammer.

Pejsen ydre er lavet af en sammenpresset stenmasse som gør, at modellen har et mere karakteristisk design. Den forestiller en stor keramisk vase, og skal placeres direkte på gulve som et element i indretningen. Vasen er hul indvendigt, og derfor er det en god idé at stabilisere den med enten sand eller mindre sten, som du skal købe eksternt.

Den medfølgende brænder, som tidligere er beskrevet, er en af de mest sikre brændere på markedet. Det har man fundet frem til gennem nogle tests af, hvor sikker brænderen er, når der skal fyldes bioethanol på, hvor lidt CO2 den udleder samt brænderens funktionalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gulvbiopejs 42 x 45 cm – to i én

Gulvbiopejs-firebox-horusHorus Firebox biopejs er perfekt, hvis du ikke har ret meget plads i din stue, men gerne vil have en forholdsvis stor biopejs stående. Her får du nemlig to funktioner i ét møbel.

Denne Firebox biopejs er nemlig designet, så den både kan bruges som sofabord og biopejs. Det vil sige, at du til hver en tid kan pakke biopejsen væk under et låg, hvis du ikke ønsker at bruge den.

Når du gør det, vil du i stedet for at have en biopejs pludselig have et sofabord, som du kan benytte dig af.

Gulvbiopejsen måler 42 x 45 cm. Den er altså ikke særlig stor, men opfylder alligevel ønsket om en biopejs på et mindre areal. Den kan også anvendes udenfor, hvor du kan få glæde af den på kølige sommeraftner med vennerne.

De fleste mennesker kender til det, hvor en hyggelig aften bliver nødt til at slutte alt for tidligt, fordi det er for koldt og mørkt at sidde på terrassen. Det er bare super ærgerligt. Det kan heldigvis undgås med denne biopejs, som både kan skabe hyggelig stemning og let varme.

Denne model er let at montere. Der skal egentlig blot tages stilling til, hvor Firebox biopejsen skal placeres. Hvis du er i tvivl om det, kan du frit flytte rundt på den alt efter, hvor den gør sig bedst til i forskellige henseender.

Biopejsen er fremstillet i malet stål og har en ramme af glas. Den findes i både hvid, sort og grøn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Höfats Spin bordlampe / fakkel til bioethanol

Hofats Spin bordlampeHvis du ønsker lidt ekstra hygge og varme, når du sidder ved bordet, på terrassen, i stuen eller lignende, så er denne bordlampe for Höfats. Den er først og fremmest særdeles enkel og minimalistisk i sit design, som spiller godt overens med den flotte og levende flamme.

Den er udstyret med tre integrerede afbøjningsplader, som får flammen til at gå i en form for rotation, som holder flammen i gang og gør den flot og levende. Dernæst fungerer den som en form for skorsten, som øger luftstrømmen og dermed holder flammen i gang, mens den ligeledes lukkes sikkert inde i glasset. Udnyttelsen af disse termodynamiske effekter gør flammen 5 gange større uden at skulle kræve ekstra energi.

Når du har tændt for flammen ved at følge en enkel procedure med en lang lighter, kan du nyde flammen i 1,5 timer. Flammen er også let at slukke for ved at sætte låg på toppen af glasrøret, hvis du ønsker at slukke den inden 1,5 timer.

Hvis du vælger at tilkøbe en monteringsstang, øger du anvendelsesmulighederne for denne bordlampe. Med monteringsstangen kan du nemlig benytte den som en lanterne, til en lampe i et bed eller lignende.

Når der arbejdes med flammer, sætter det naturligvis krav til materialet, flammen er i. Det er der naturligvis taget højde for, og røret er i en speciel type af glas, som kan tåle høje temperaturer. Derfor kan du have flammen tændt over længere tid uden at være bekymret for stigende temperaturer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gulvbiopejs (fritstående) 120,4 x33,6 cm – overvældende design

fritstående-biopejsDenne Dubai Round Lounge model, er en fritstående gulvbiopejs, som er meget moderne og populær. Det er én af modellerne i Decoflames forskellige biopejse til udendørs brug.

Den udendørs gulvbiopejs er designet til, at gøre det varmere og hyggeligere på terrassen på de køligere sommeraftner. Der findes ikke noget, som er lige så ærgerligt, som hvis en hyggelig aften skal slutte fordi det bliver for koldt. Det vil både være et element til den gode stemning, men vil i særdeleshed også sætte et præg på udtrykket af det udendørs rum.

Helt specifikt kan denne Dubai Round model findes i tre forskellige typer – nemlig en sort, en hvid og en af cortenstål. Hvis ingen af disse farver falder i din smag, kan du selv vælge en anden RAL-farve til biopejsen, som så vil blive sat i produktion. Der medfølger en patenteret brænder, som er fremstillet i rustfrit stål og er indrammet af en cylinder i hærdet glas.

Den patenterede brænder kan rumme op til 1,8 liter bioethanol, hvilket giver en brændetid på mellem fire og seks timer. Det gode ved bioethanol er, at der ikke bliver udsendt hverken røg, aske eller andet. Det gør blandt andet, at der er minimal rengøring, når du bruger en biopejs.

Det er muligt at få denne model i et nummer større, som hedder ’’Dubai Tower’’. Denne model er solgt med til erhverv, men hvis du har en stor stue, hvor den vil gøre sig godt, så kan privatpersoner også få glæde af den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gulvbiopejs 85 x 87 cm hvid – åben Freedom pejs til gulvet

biopejs-hvis-gulvståendeMed denne Horus Freedom gulvbiopejs, er der rig mulighed for at skabe en romantisk og hyggelig stemning. Den er åben på begge sider, og derfor vil den fungere perfekt som rumdeler. Det gør også, at du får flere muligheder for at nyde flammens smukke skær.

Det er en særdeles populær model, og det er det blandt andet på grund af, at den er åben. På den måde kan du nemlig få glæde af gulvbiopejsen i mere end ét rum.

Horus er en italiensk designvirksomhed, som er særligt kendt for de både klassiske og elegante pejse. Alle produkterne er fremstillet i stilrent design, og passer rigtig godt ind i den skandinaviske indretningsstil. Der er fokus på rene linjer og en helt særlig sammensætning af forskellige materialer.

Denne Horus Freedom gulvbiopejs er ingen undtagelse. Den lever op til alle de krav og forventninger, som der måtte være til en Horus biopejs.

Modellen kommer med en brænder, som har en super effektiv bund af keramik. Det gør, at pejsen kan brænde i længere tid, fordi bioethanolen ikke bliver fordampet lidt så hurtigt som i andre brændere. Det vil sige, at du får meget mere ud af den bioethanol, som du fylder på en Horus Freedom gulvpejs, end du vil få ud af samme mængde bioethanol i brændere fra mange andre mærker. En Horus Freedom gulvbiopejs kan brænde i mellem seks og ni timer.

Modellen findes også med bagplade, så den er lukket på den ene side.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gulvbiopejs 94,5 x 98 cm hvid – en ekstraordinær pejs med unikt design

Kamin-BiopejsDu kan ikke undgå at bemærke denne Cadiz pejs. Den har et unikt design, som er særdeles bemærkelsesværdigt. Den ligner nemlig en normal og gammeldags pejs, men den behøver ingen adgang til en skorsten for at fungere. Denne model har unikke udskæringer der gør, at den kan passe ind i ethvert hjem.

Du vil hurtigt blive fanget af den hyggelige ild, som denne gulvbiopejs vil skabe i hjemmet.

Hvis du gerne vil have en biopejs i dit hjem, er det under normale omstændigheder en nødvendighed, at der er adgang til en skorsten. Dette er dog ikke tilfældet ved denne model, fordi den brænder på biothanol. Du vil dog stadig kunne opnå en perfekt flamme og en rigtig fin varmeeffekt.

Det er muligt at justere flammens højde. På den måde bliver pejsens varmeeffekt også ændret. Dette styres med en fjernbetjening, som følger med. Udover fjerbetjeningen vil der også medfølge en lang sikkerhedslighter og en tragt, til når der skal fyldes biothanol på gulvbiopejsen.

Modellen findes også i sort, og der følger en keramisk brænder med, som kan rumme to liter biothanol.

Fordelen ved denne model er også, at den er nem og hurtig at installere. Den er nemlig allerede samlet, når den kommer, og skal blot monteres.

Denne gulvbiopejs 94,5 x 98 cm hvid er altså et super godt alternativ til den klassiske pejs. Den er brandsikker, og vil med garanti kunne skabe en hyggelig atmosfære.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hydro gulv biopejs

Hydro biopejsEn biopejs bruges jo ikke til decideret opvarmning, men til hygge ogden er et flot skue.

Denne høje model er mega flot, og vil helt sikkert give dig mange hyggelige stunder i hjemmet.

Det kan stå næsten allevegne, og er nem at flytte rundt med.

Stil den for eksempel udenfor, så det er det første at dine gæster møder når de ankommer.

Et utroligt flot design.

Bruger almindelig bioethanol, og slukkes meget nemt.

SE OGSÅ: Varmetæppe

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Hvid lakeret gulv biopejs med bøjning

Hvidlakeret gulv biopejs med bøjningDer er altid lidt romantisk over en pejs, og denne biopejs er ingen undtagelse.

Det flotte design med hvælving gør det en smule ekstra romantisk.

Du kan placere en biopejs hvor du vil, og også flytte rundt på den som du ønsker.

Det er nemt at tænde og slukke en biopejs som udelukkende drives af bioethanol.

Det er rent og sviner ikke.

Tænd op for den og juster flammen til det du ønsker, og så er der dømt hygge for alle pengene.

En virkelig smuk pejs til en fornuftig pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Varmeblæser

Høj stål biopejs med glas i toppen

Høj stål biopejs med glas i toppenDet er meget forskelligt hvad folk bruger deres biopejs til, og hvor de har den stående.

Denne gulv biopejs er meget høj og kan ses fra alle steder.

Den imponerer og den kunne sagtens stå i et indgangsparti, for at tage imod gæster eller besøgende.

Den er utroligt flot designet, og du vil blive rigtig glad for den, med mange timers hygge i dens nærvær.

Den bruger bioethanol og du skal huske at læse manualen før brug.

LÆS OGSÅ: Affugter test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Milos gulv biopejs

milos_biopejsDenne yderst flotte gulv biopejs kan du placere stort set hvor du ønsker det.

Den passer foreksempel perfekt i en stue, hvor den virkelig kan sprede en hyggelig stemning.

Designet passer ind de fleste steder, så den kan matche med det du har i forvejen.

Denne gulv biopejs har en vægt på 40 kg, hvorfor det sagtens kan lade sig gøre, at flytte rundt på biopejsen.

Flammen på denne biopejs er nem at justere, så den passer til dit behov.

Du skal altid huske at sikre dig at læse brugervejledningen inden brug.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stående gulvpejs i sort med glas

Stående gulvpejs i sort med glasDenne flotte biopejs er en gulvmodel, og derfor designet til at blive placeret på gulvet.

Du bestemmer helt selv hvor du vil placere den, for den kan både stå i stuen eller udestuen, da den er nem at flytte rundt med.

Du tænder den hurtigt med en gastænder, og så kan du justere flammen efter eget behov.

Læs brugervejledningen grundigt inden brug, så du ikke gør noget forkert.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Teardrop gulv biopejs

Teardrop biopejsDer findes mange forskellige modeller når det handler om biopejse, men denne smukke model får en til at tænke på et helt kunstværk.

Det meget smukke og unikke design vil helt sikkert vække stor opmærksomhed, og du vil helt sikkert nemt kunne finde et godt sted til denne skønhed i dit hjem.

Den kan placeres allevegne i hjemmet, du bestemmer selv, og den er utrolig nem at betjene.

Biopejsen drives af bioethanol, og det sviner ikke.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Kos biopejs i hvid sten

kos_biopejsEn biopejs skaber stemning præcis som en helt almindelig pejs.

Det er flammen som gør det meste, eller skæret fra pejsen som giver eg hyggelig stemning.

Denne model er i hvid sten, og den kan du placere hvor du vil, når bare du følger foreskrifterne i manualen, som du skal læse inden brug.

Denne model drives af bioethanol er den er meget nem at betjene og få ild i, og slukkes også lynhurtigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Gulv biopejs med hvidt brændeovns look

Biopejs med hvidt brændeovns lookDer er mange modeller at vælge imellem når det gælder biopejse.

Denne utroligt flotte model har et mere moderne design, og ligner lidt en almindelig brændeovn.

Er det den nye biopejs i dit hjem, så vil du får stor glde af den.

Den placeres på gulvet i det rum du synes, og så fyldes der bioethanol i tanken. det er meget nemt og det sviner slet ikke.

Brug en tragt når du tanker, så du ikke spilder på gulvet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Åben fritstående biopejs i hvid

Åben fritstående biopejs i hvidDenne model er en ret flot gulvpejs som giver et utroligt godt udtryk når den indtager et rum.

Er du ovenikøbet interesseret i indretning, så vil du helt sikkert kunne få stor fornøjelse af denne biopejs.

Du kan placere den lige hvor du vil, og i det rum du ønsker.

Har du brug for at skifte placering indimellem, så gør du bare det, det er meget nemt.

Det er en dejlig pejs, som nok skal give mange hyggelige stunder med dens skønne flamme.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stående stor gulv biopejs i hvid

Stående stor biopejs i hvidEr du også blevet forelsket i tanken om at få en flot biopejs i din stue, så kan du måske bruge denne flotte model, som er en stor biopejs til gulvet.

Den er smukt designet, og den passer ind i mange forskellige miljøer.

Du bestemmer selv, hvor den skal stå, og du kan også flytte rundt med den, hvis det er dit behov.

En biopoejs er meget nem at passe og holde, da den kører på bioethanol, som er meget rent.

Få lidt mere hygge og stemning ind i stuen, uden at det sviner for meget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rustfrit stålrør biopejs

Rustfrit stålrør biopejsDenne ret populære biopejs er en gulv biopejs, og den er utrolig smukt designet.

Den er fremstillet i rustfrit stål og dens flotte runde form vil virkelig tage sig godt ud mange steder.

Tænd op i pejsen med bioethanol, og så bliver der en helt anden stemning i rummet.

Det smarte ved denne model er, at den er let at flytte rundt med, så du kan bruge den flere steder, hvis det er dit behov.

Biopejse er nemme at holde, og de sviner ikke som for eksempel brændeovne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stor brænder med glasplader

Stor brænder med glaspladerDenne lækre og meget flotte biopejs er et syn for guder. Et smukt design som omkranses af glasparti.

Det er næsten ligesom at have en rigtig pejs, det er bare mindre besværligt, og så sviner det ikke.

Denne model her er meget nem at tænde og du kan placere den lige hvor du vil.

Den kan flyttes fra rum til rum alt efter behov, og har du lyst til at sætte den i udestuen til de hyggelige aftener i sommer halvåret, så gør du bare det.

Du skal bruge bioethanol som drivmiddel.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Elegant gulv biopejs med glas

Elegant gulv biopejs med glasDenne flotte biopejs er primært tænkt som en gulvmodel, men har du andre tanker eller ideer, så prøv dem bare af.

Du skal bare sikre dig, at sikkerheden bliver overholdt.

Det smukke design på denne model fryder øjet, og det vil helt sikkert imponere mange som ser den.

Den er meget nem at betjene og tænde, og følger du alle foreskrifter i manualen, så får de stor glæde af denne biopejs.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Buet biopejs i sort

arc_biopejs_sortIkke nok med at flammen fra en pejs hygger og sender et dejligt skær ud i rummet, så kan du godt se, at denne model har noget helt særligt over sig.

Det er en utrolig smuk gulv biopejs og vil se godt ud i et hvert rum hvor du placerer den.

Gulv biopejsen kan flyttes rundt, og bruges lige der hvor behovet er.

I stuen om vinteren eller på terrassen om sommeren. du bestemmer helt selv.

Du skal altid være opmærksom på sikkerheden, og derfor skal du læse manualen før du bruger din nye flotte biopejs.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gulv biopejs

Det kan være svært at vælge en type biopejse, når der er så mange modeller at vælge imellem. Det du skal tænke på er, at den skal passe til din indretning.

En gulv biopejs er faktisk ikke en tosset ide, da den jo ret nemt kan flyttes rundt med.

Det betyder, at du kan skifte placering så ofte du vil. Nogle modeller skal stå midt i et rum fordi det giver det bedste udtryk, mens andre sagtens kan stå i et hjørne eller op af en væg.

Du skal vælge den gulv model som du kan få meste glæde af, uanset hvor du placerer den.

En gulv biopejs behøver ikke at fylde så meget, de findes i mange forskellige størrelser. Netop denne model fås også i hvid.

Fandt du en gulv biopejs du kan lide?

Uanset hvilken biopejs du vælger og hvilken model du foretrækker, så kan vi varmt anbefale alle de modeller vi har beskrevet. De er alle meget egnede som et nyt møbel i dit hjem, og alt efter hvilken model du vælger, så er der helt sikkert plads til den.

Når du investerer i en biopejs, så skal du huske at den er flytbar, og at du kan bruge den til flere formål.

Selvom den står i stuen til hverdag, så kan den hurtigt og let flyttes til udestuen eller terrassen, eller ud foran dit indgangsparti, til en flot modtagelse af gæster.

En biopejs drives af bioethanol, og derfor er det en ret ren måde at skabe ekstra hygge i hjemmet.

Flammen kan du justere på pejsene, så du selv bestemmer hvor stor flammen skal være. Jo større flamme, jo mere brændsel bruger pejsen.

Se vores artikel om: Test af væghængt biopejs

Se også artiklerne: Hundefoder Test – Guiden til det bedste hundefoder!

Denne side er anmeldt af: Mimir S. Jeppesen 10/10

Forfatter