Afretter tykkelseshøvl – Vælg den rigtige i 1. forsøg!

Man kan nærmest høre på navnet, hvad en tykkelseshøvl er.

Det er selvfølgelig en maskine, der er lavet med henblik på, at kunne høvle en bestemt tykkelse af et stykke træ, hvilket blandt andet kunne være en planke eller en række gulvplader, som du skal have lagt inde i stuen, men først vil du gerne lige have høvlet den øverste del af gulvpladerne og plankerne af.

Ikke nok med det, så er det også en maskine, som stort set enhver snedker og tømrer gør brug af rigtig mange gange i løbet af deres karriere, da det er en maskine, der kan bruges i et væld af sammenhænge.

Det betyder selvfølgelig også, at der findes rigtig mange forskellige modeller og dermed er der med garanti også bare én model på markedet, som du mener lever op til dine forskellige krav og kriterier, hvad end de er høje eller lave.

Det skal siges, at langt de fleste tykkelseshøvle kan klart stort set de samme opgaver, så derfor kan det – desværre – også være lidt for nemt blot at investere i en helt tilfældig model, som i bund og grund ikke passer til dine behov og lever op til dine krav.

Uanset hvor travlt du har med at få anskaffet dig en tykkelseshøvl, så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at give dig god tid og dermed også vælge din maskine med den største omhu, så du ikke ender med at investere i en maskine, der ikke kan bruges til det, som du egentlig skal bruge den til.

SE OGSÅ: Multisliber

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Proxxon 230V afretter tykkelseshøvl

Proxxon 230V tykkelseshøvl
0 kr.

Proxxon er et meget kendt navn, når det kommer til maskiner som en tykkelseshøvl som denne, så derfor kan du selvfølgelig også være helt og aldeles sikker på, at der her er tale om en model, der lever op til Proxxons navn og derfor er af rigtig høj kvalitet, har en fantastisk funktionalitet og er bygget til at kunne holde i rigtig mange år – selv ved hyppig brug af maskinen.

Denne tykkelseshøvl fra Proxxon, der har en vægt og størrelse, der gør, at den er nem at flytte rundt på og derfor er det heller ikke noget problem, hvis du f.eks. står i den situation, at du skal gøre brug af den pågældende tykkelseshøvl på 5. sal i et stort lejlighedskompleks, for det kræver ikke andet end, at du blot bærer den op.

Med en tykkelseshøvl fra Proxxon, så kan du være helt sikker på, at du kan få løst alle de opgaver, som du står med i øjeblikket, hvad end det indebærer at skulle høvle en bestemt tykkelse af et stykke træ, som du skal bruge til at færdiggøre et redskabsskur eller et legehus, som du er ved at opføre ude i haven eller du derimod har bestemt dig for, at du har en lang række gulvplader, som du meget gerne vil have høvlet en bestemt tykkelse af, hvad end de er helt nye eller der er tale om ældre gulvplader, som du måske allerede har liggende eller som du har været ude og købe brugt hos en privatperson.

Der er mange muligheder med Proxxon og denne afretter tykkelseshøvl, da den løser stort set alle opgaver.

Metabo DH 330 230/1/50 afretter tykkelseshøvl

Metabo DH 330 230/1/50
0 kr.

Hvis du er på jagt efter en tykkelseshøvl og sætter rigtig meget pris på det faktum, at der er tale om en mobil model, som er nem at have med rundt som følge af en lidt lavere vægt, men dog uden at det har relevans for stabiliteten og kvaliteten af modellen, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på Metabo tykkelseshøvl DH 330 230/1/50, for det er nemlig én af de mange ting som denne tykkelseshøvl kan bryste sig af.

Den kommer dog med et væld af andre egenskaber og funktioner, hvilket bl.a. inkluderer indstilling af dybdestop i siden, en bekvem indstilling af højde ved hjælp af et håndsving såvel som en universalmotor, der er med til at sikre, at maskinen hele tiden har et effektivt træk og ensartet høvleresultat.

Ydermere, så har Metabo tykkelseshøvl DH 330 230/1/50 også en meget præcis indstilling af spåntykkelse, hvilket ikke blot gør det meget nemmere, men også meget hurtigere at indstille maskinen til en meget nøjagtig høvling, så du står tilbage med det bedst tænkelige resultat.

Den er desuden også udstyret med en velfungerende høvleværkslås, som blandt andet er med til at forhindre utilsigtet ændring af den indstillede spåntagning, for hvis det sker, så bliver arbejdet ikke nær så præcist, men da maskinen kommer med en høvleværkslås, så er du garanteret meget præcise arbejdsresultater.

Den har desuden også en meget kompakt størrelse, der er med til at gøre den endnu nemmere at have med rundt, da den ikke måler mere end 579 mm. i længden, har en bredde, der lyder på 857 mm. og måler lige omkring 574 mm. i højden.

Slutteligt, så er der også tale om en tykkelseshøvl, som er udstyret med to knive og en nominel optagen effekt, der lyder på 1,8 kW.

SE OGSÅ: Båndsav

Metabo HC 260 C 2,2 KW afretter tykkelseshøvl

Metabo HC 260 C 2,2 KW
0 kr.

Hvis du leder efter om en tykkelseshøvl, der samtidig også kan bruges som afretter, og som ligeledes også er nem at have med at gøre i forhold til omstilling fra afretter til tykkelseshøvl, uden at du skal have fat i en eller flere former for værktøj, så er der ikke nogen tvivl om, at det er din tid værd at tage et nærmere kig på Metabo høvl HC 260 C 2,2 KW.

Ikke nok med det, så er den også blevet udstyret med en stærk universalmotor, hvilket er med til at sikre, at den hele tiden har et meget effektivt træk og samtidig også giver ensartede høvleresultater hver gang du bruger maskinen, så du f.eks. ikke har flere forskellige stykker træ til det samme projekt, som er blevet høvlet på helt forskellige måder.

Ydermere, så er den også udstyret med et stabilt fremføringsdrev, som også er med til at sikre et flot og lige resultat.

Metabo høvl HC 260 C 2,2 KW er blevet udstyret med et tykkelsesbord, der er lavet i helstøbt og slidstærkt gråt støbejern, hvilket er med til at sikre, at maskinen hele tiden er stabil og du får et flot resultat.

Når du bruger en tykkelseshøvl eller en afretter, så er det selvfølgelig vigtigt, at du nemt og bekvemt kan indstille højden på den, hvilket du også kan gøre på Metabo høvl HC 260 C 2,2 KW ved hjælp af noget så simpelt som et håndsving.

Du skal dog være opmærksom på, at denne maskine har en vægt, der gør, at du ikke just kan flytte den rundt sådan lige uden videre, for den vejer hele 71 kg., men det er dog kun et plus, for så kan du være helt sikker på, at den er stabil og giver stabile resultater.

Den måler 1.110 mm. i længden, 620 mm. i bredden og 960 mm. i højden.

SE OGSÅ: Dekupørsav

Brug en tykkelseshøvl til at tilpasse dine brædder til terrassen

Som der også bliver givet udtryk for i starten af denne artikel, så kan du bruge en tykkelseshøvl til rigtig mange forskellige ting, hvilket blandt andet inkluderer alt lige fra at høvle en bestemt tykkelse af en række brædder, der skal bruges til at lave et legehus til din søn eller din datter til at skulle høvle noget af brædderne af, som du skal bruge til at lave din helt nye terrasse, som du skal nyde sommeren på.

Der er ikke nogen tvivl om, at en tykkelseshøvl i høj grad bliver brugt til det sidstnævnte, da mange gør-det-selv-personer, som vælger at lave en terrasse på egen hånd også vælger at købe en række brædder, som måske er lidt ru i det og derfor er der også behov for at få høvlet lidt af tykkelsen af på dem.

Det er de absolut færreste tykkelseshøvle, der ikke kan klare en opgave som denne, så derfor bør det ikke være svært at finde frem til en maskine, som kan klare din opgave, hvad end du skal have høvlet en stor mængde brædder eller kun en lille mængde af brædder, som skal bruges til din kommende terrasse.

Det er dog en rigtig god idé, at du sørger for ikke at være for nærig i denne sammenhæng, for hvis du ender med at investere i en maskine, der ikke er stabil og ikke kan høvle godt nok, så får du også en terrasse, der ikke er helt så pæn, som du gerne ville have den.

Derfor må du ikke gå på kompromis med valget af en tykkelseshøvl, hvis du skal bruge den til at høvle brædder til en lækker, ny terrasse.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑