Der er hele tiden flere og flere danskere, der vælger at investere i en vakuumpakker til hjemmet, og det er der selvfølgelig flere gode grunde til.

Det er dog i høj grad fordi folk mener det er meget praktisk at have en vakuumpakker i hjemmet, hvilket det bestemt også er, hvorfor det helt sikkert også er noget, som mange familier vil kunne få gavn af at have i et væld af forskellige situationer.

Det som er den primære fordel ved at købe en vakuumpakker og ved at gøre brug af den er, at man vil få en fantastisk mulighed for at holde sin mad frisk i væsentligt længere tid, end hvis man ikke vælger at pakke sin mad ind i vakuum.

Det er dog ikke det hele, for du får også muligheden for at sikre dig, at der eksempelvis ikke kommer frostskader på dine fødevarer, hvilket i sig selv er en stor fordel og faktisk også grund nok til at investere i en vakuumpakker til hjemmet.

Det er dog slet ikke det hele, for en helt anden fordel, så man bestemt ikke må glemme er, at du eksempelvis vil have mulighed for at bruge den til dine grøntsager, hvilket vil sørge for at de beholder sin sprødhed i længere tid.


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


OBH Nordica Season Pro – sous vide vakuumpakker med mange funktioner


obh nordica season proVakuumpakkeren Season Pro er hentet fra svensk-danske OBH Nordicas velassorterede varesortiment til hjemmet, og den er især kendt for sin nemme betjening – den kan styres med én hånd, hvilket er ideelt, når du står og arbejder ved flere stationer i køkkenet. Alle indstillinger sker manuelt, og du kan f.eks. nemt justere vakuumstyrken.Det er et yderst populært produkt hos forbrugerne, og Season Pro har således fået flere topkarakterer i de forskellige bedømmelser af produktet. Hos Coop.dk har Season Pro opnået en score på 4,9 ud af 5, mens den ligger på 4,8 hos Skousen.dk. Scoren er blevet fulgt op med kommentarer som ”godt køb” samt ”pris og produkt helt i top.”

Fordele

 • Mange funktioner
 • Let betjening
 • Populært valg
 • Ubesværet betjening med én hånd
Ulemper

 • Lidt høj pris

Specifikationer:

 • Vakuum tryk: 0.85 bar
 • Vakuum hastighed: 15 liter/min
 • Inkl. poser: Ja
 • Effekt: 140 Watt
 • Ubesværet betjening med én hånd
 • Kan køre op til 100 forseglinger uden at stoppe
 • Integreret poseskærer

Season Pro er en yderst alsidig maskine, og den kan anvendes til flere forskellige formål, såsom marinering. Den gør det desuden muligt at forlænge holdbarheden på de enkelte fødevarer – helt op til 5 gange – og fordelen er her, at du både kan vakuumpakke tørre og våde fødevarer, dog ikke væsker. Maskinen vakuumpakker med en dobbelt svejsetråd, så forseglingen af poserne bliver ekstra stærk, ligesom den har en integreret poseskærer samt poseopbevaring, der forenkler vakuumpakningen.Man bør notere, at der er tale om en maskine med lidt større mål, og den kan derfor virke lidt klodset i forhold til mange af de noget mindre vakuumpakkere på dagens marked. Til gengæld er den super brugervenlig med dens mange integrerede funktioner.Materialet er plastic, mens den sorte farve passer ind overalt.   OBH Nordica Season Pro vs. markedet
Der er mange ting, der taler for at vælge en maskine som Season Pro fra OBH Nordica. Du kan helt sikkert finde billigere vakuumpakkere på dagens marked, men du får også en stærk maskine på 140 watt, en vakuumhastighed på 15 L/min samt en række praktiske funktioner – perfekt til dig, der ønsker at bruge maskinen noget oftere end bare et par gange fra tid til anden. Vakuumpakkeren kan endda køre 100 forseglinger uden stop, og der medfølger en startpakke med 1 rulle på 3 m x 28 cm samt 5 poser med målene 28 x 40 cm, så du hurtigt lærer maskinen at kende. Endvidere er OBH Nordica en stærk spiller på det skandinaviske marked, som er kendt for en høj kvalitet på de respektive produkter. Danske OBH fusionerede i 2002 med svenske Nordica, og OBH Nordica har efterfølgende lanceret flere innovative produkter på det skandinaviske marked.

Caso vakuumpakker 1340 VC10 – Fuldautomatisk vakuummaskine


Caso VC10 vacuum pakker

Smart og fuldautomatisk vakuummaskine fra Caso.

Modellen er VC10 og er en perfekt maskine, til dig der ønsker at fryse overskydende madvarer ned.

VC10 er ideel til grøntsager, fisk, kød, frugter og meget mere. Når du vakuumpakker madvarer som disse, så holder sig friske i op til 8 gange længere.

Fordele

 • Kompakt design
 • Let at anvende
 • Elektronisk temperaturkontrol
Ulemper

 • Kvaliteten kunne være højere

Specifikationer:

 • Vægt: 1,5 kg
 • Effekt: 110 watt
 • Dimensioner: 35,5 cm x 9 cm x 15 cm
 • Inkl poser: Ja (10)
 • Vakuum hastighed: 9 liter/min
 • Vakuum tryk: 0,8 bar

Du kan på den måde, opbevare langt flere madvarer og få en større variation i dit køleskab.

Vakuummaskinen klarer alt det for dig og så er det endda på en super nem og overskuelig måde.

Det er derfor en sikker vinder, i stort set ethvert dansk hjem, især taget dens billige pris i betragtning. Den fuldautomatiske vakuummaskine fra Caso kan desuden bruges til at marinere kød til grillen eller panden.

Anova Precision – brugervenlig vakuummaskine


Anova Precision – brugervenlig vakuumpakkerVakuumpakkeren Anova Precision er af amerikansk oprindelse, og der er tale om en model, der har høstet en lang række gode anmeldelser. I det amerikanske magasin Wirecutter er maskinen eksempelvis blevet kåret som bedst i test grundet den kompakte størrelse, hvilket gør den helt perfekt til det mindre køkken. Den måler blot 7,97 (H) x 12,2 (D) x 42,5 (B). 

Fordele

 • Kompakt størrelse
 • Høj kvalitet
 • Prisvenlig
Ulemper

 • Ikke luksus udseende

Specifikationer:

 • Indstillinger: 3
 • Inkl. poser: Ja
 • Dimensioner: H: 7,97, B: 42,5, D: 12,2 cm
 • Effekt: 80 Watt

Et andet amerikansk magasin, The Spruce Eats, har endvidere fremhævet Anova Precision som en af de bedste maskiner til sous vide-metoden, i kombination med Anovas egen sous vide-maskine. Idéen er her, at du først vakuumpakker kødet med Anova Precision, så du bibeholder alt dets saft og mange næringsstoffer, hvorefter du langtidstilbereder det i sous vide-maskinen. Vakuumpakkeren fungerer dog også fremragende på egen hånd, og den anses af eksperterne for at være uhyre pålidelig.

Anova Culinary med base i San Francisco har været på markedet siden 2013 og har allerede skabt sig en førende position med deres forskellige køkkenmaskiner, der er kendt for at holde en høj kvalitet. De enkelte maskiner kan forvandle enhver amatørkok til en sand mesterkok – og endda ud fra simple virkemidler. Anova Precision er således en vakuumpakker, der spiller på brugervenligheden via få knapper og funktioner – og ikke gør opgaven sværere, end den bør være. Den har i alt 3 forskellige programmer: Vacuum & Seal, Seal og Pulse Vacuum.

Anova Precision har en effekt på 80 watt, leveres med 10 poser og har en sort farve. Hoveddelen er fremstillet af plastic.Anova Precision vs. markedet
Der er en række fordele ved at vælge Anova Precision Vakuumpakker. Det er en forholdsvis prisvenlig model, og den er som sagt både lille og smart og kan derfor nemt gemmes væk, når den ikke er i brug. Den kan samtidig håndtere alle de funktioner, der forbindes med en traditionel vakuumpakker, og den anbefales til dig, der kun har behov for at vakuumpakke et par ting i ny og næ. Måske søger du en maskine til at vakuumpakke en større portion kød i mindre dele, som efterfølgende kan fryses ned. Maskinen er i øvrigt en særligt god begyndermodel med alle basisfunktionerne, så du kan prøve kræfter med vakuumpakning. Har du brug for en mere robust, større og kraftfuld maskine, kan du med fordel vælge Pro-udgaven af Anova Precision, der også har flere udvidede funktioner. Programmerne tæller Vacuum & Seal, Moist, Dry, Seal, Pulse Vacuum og External Pulse Vacuum.

 

 

OBH Supreme vakuumpakker


OBH Supreme vakuum pakker

Her er der – uden tvivl – tale om en både brugervenlig og kraftfuld vakuumpakker, der er blevet lavet i et uhyre stilrent design, som der ikke er mange andre producenter af vakuumpakkere, der kan bryste sig af, for det er ikke just fordi det er en maskine, hvor der er synderligt mange designmæssige muligheder.

Den er desuden også blevet udstyret med en praktisk opbevaring af rulle med posemateriale.

Hvis du bruger denne OBH Supreme-vakuumpakker, så er der mulighed for at holde dine madvarer friske op til mere end 5 gange længere end konventionelle opbevaringsmetoder, men det er faktisk ikke det hele, for den gør det også muligt at beskytte mod eventuelle frostskader på fødevarer.

Slutteligt, så vil du også kunne bruge din OBH Supreme til at marinere både fisk og kød på ganske få minutter, hvilket er en afsindigt smart funktion, som du ikke får med mange andre vakuumpakkere end Supreme fra OBH, hvilket bevidner om, at der er tale om et godt køb.

Supreme fra OBH er desuden skabt med intentionen om, at den skal kunne bruges til at vakuumpakke både tørre og flydende fødevarer, hvorfor det er meget begrænset, hvad du ikke kan bruge denne vakuumpakker fra OBH til.

Hvis du for eksempel har vakuumpakket noget, som du gerne vil lune i en mikroovn eller gerne vil varme op i simrende vand, så behøver du faktisk ikke engang at tage det ud af poserne, for de er skabt til at kunne bruges i både mikroovn og simrende vand.

Det er desuden også en maskine, der er særdeles nem at rengøre, da det ikke er synderligt krævende at rengøre den.

Der medfølger selvfølgelig også en startpakke, så du bare skal købe maskinen og derefter er der mulighed for at komme i gang med maskinen, uden at du skal ud og købe alt muligt andet udstyr o.lign.

Den er fremstillet i stål og sort plastik, hvilket giver den et moderne udtryk.

OBH Nordica Food Sealer Supreme vakuumpakker


OBH Nordica Food Sealer Supreme vakuumpakkerOBH Nordica har lavet en flot designet vakuumpakker, som du har lyst til at have placeret fremme i dit køkken. Den er sølvfarvet i et minimalistisk design.Samtidig fungerer den bare, hvilket selvfølgelig er ligeså vigtigt, når det kommer til en vakuumpakker.

Når du benytter den, holder du din madvarer friske i op til fem gange så lang tid som normalt. Det er en ret væsentlig forskel, som sker, fordi der ikke kommer noget luft ind til maden, når du først har vakuumpakket det.

Den har en rulle med poser, så den er altid klar til brug. Du kan ikke se poserne, før du bruger den. 

Du kan også bruge den til at marinere mad med, fordi du bare smider det hele ned i samme pose og lade den ligge. Der er ingen regler for, hvad den kan vakuumpakke og det anbefales også, at du bruger den til alt på frost, da du på den måde undgår frostskader i din mad.

Den har en størrelse på 43,5 cm i bredden, 12,8 cm i dybden og 26 cm i højden. Den vejer 2,81 kg. Det sidste har ikke den store betydning, da den alligevel kommer til at stå på dit køkkenbord, da det er en skam at gemme den væk. Hvis du tit laver for meget mad, kommer du også til at benytte den hele tiden.

Den har en spænding på 230V, som gør, at den har masser af power til sit job.

Caso VC200 vakuum pakker


Caso-VC200-vakuum-pakker

Denne flotte og fuldautomatiske vakuum maskine fra Caso, går du aldrig galt i byen med. Caso er meget kendt for deres mange smarte køkkenredskaber eller hjælpemidler, som er med til at gøre livet lidt lettere for køkkenfolket.

Når du vakuumpakker din mad enten til køleskabet eller til fryseren, så kan du godt regne med, at du får langt bedre madkvalitet i hverdagen. Udover kvaliteten, så opnår du også fem gange længere holdbarhed på dine madvarer, hvis du suger luften ud af poserne.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Det kan give store besparelser på dit budget, når du ikke skal kassere madvarer så tit som du nok gør i dag.

Nem at betjene

Med Caso VC200 vakuum pakker så får du en af den mest effektive maskine på markedet, som både gør arbejdet nemt og behageligt for dig, og så er den meget hurtig til at lave vakuum i poserne.

På denne model, er der monteret en kniv, så det er nemt at skære poserne til lige den længde du ønsker.

Super smart og utroligt nemt. Maskinen kan let adskilles, så den bliver meget nem at rengøre, og den leveres med ti poser, en brugervejledning. Den vejer 2,3 kilo.

FoodSaver vakuumpakker – V2860


foodsaver-vakuumpakker-v2860

Denne Vakuumpakker fra FoodSaver er ikke til at komme udenom, når det handler om en af markedets bedste af slagsen.

For det første kan du nu få dine madvarer til at holde meget længere i køleskabet, når du vakuumpakker det, i stedet for den helt almindelig pakning, som varerne kommer med fra butikken.

Luften i pakningerne gør at maden hurtigt bliver nedbrudt, og dermed for gammelt eller for ulækkert at spise.

Forlæng holdbarheden

Smider du tit mad ud, så kan du undgå det ved at investere i denne model, og så forlænge dine madvarers holdbarhed i op til fem gange længere tid.

Dermed kan du spare rigtig mange penge, og så kan du forbedre madens kvalitet betydeligt. Det gælder både for mad som ryger i køleskabet, men også for det som du fryser ned.

Modellen her – som har indbygget kniv til at skære poserne, leveres med en vakuumrulle og ti vakuumposer, som er lige til at bruge. Læs den medfølgende brugervejledning grundigt, så du får mest ud af din nye vakuumpakker fra FoodSaver.

Denne model har fået en lav karakter på 4,5 ud af 10 fra 59 brugere på den , så måske er brugerne ikke helt enige med eksperterne i denne omgang.

 

Hvilken vakuumpakker skal jeg vælge?

Hvis det er første gang, du skal ud og købe en vakuumpakker, som du kan bruge derhjemme, så kan det godt være en kende vanskeligt at finde ud af, hvilken model, der er den bedste for dig og din familie.

Du har med stor sandsynlighed ikke rigtigt nogen viden om, hvordan du vælger den rigtige vakuumpakker og hvad det helt præcist er, som du skal have fokus på, og samtidig findes der også en række vakuumpakkere, som du kan bruge til at marinere dit kød og fisk i forbindelse med at du vakuumpakker, hvilket er rigtig smart, for så er det klart til, når det skal på grillen eller på panden.

Derfor har vi lavet denne vakuumpakker test, så du hurtigt kan få et overblik over de bedste modeller på markedet, uden at du skal besøge mange forskellige sider først.

Der er mange gode grunde til at købe en vakuumpakker – det skal der ikke være nogen tvivl om. Det er dog ikke sikkert, at du ved, hvordan du finder frem til den mest passende vakuumpakker for dit vedkommende, men det kan nedenstående hjælpe med.

Der findes nemlig en række forskellige kriterier, som du kan holde øje med, når du går på jagt efter din kommende vakuumpakker. Det er blandt andet en rigtig god idé, at du sikrer dig, at den kan vakuumpakke alle de ting, som du har intentioner om at bruge din vakuumpakker til, for ellers har du åbenlyst ikke købt den rette model.

Endvidere, så skal du også sørge for at vælge en model, der er relativt kompakt, da det kan gøre det meget nemmere at finde plads til den i køkkenet, som i mange danske boliger allerede er spækket med et væld af andre former for køkkenprodukter.

Du skal selvfølgelig også sørge for at vælge en model, der kan yde omkring 120 Watt, så du er sikker på at den kan vakuumpakke alle de ting, som du nu engang har intentioner om at bruge din maskine til – nogle ting kræver selvfølgelig en større kraft end andre.

Ydermere, så er det også en rigtig god idé, at du vælger en maskine, der er nem at rengøre, så du ikke skal bøvle og bruge en masse tid på at rengøre en maskine, der egentlig ikke engang er synderligt stor.

Er du i øvrigt klar over, at hvis du skal bruge en sous vide stav, så kræver det at du først har vakuum pakket dine råvarer. En sous vide stav sørger for, at dine råvarer bliver tilberedt ved den samme temperatur konstant, i stedet for kraftig varme uden på, som trænger langsomt ind.

Her kan du se en video fra Timm Vladimirs køkken, hvor han først viser dig hvordan du bruger en vakuumpakker, og bagefter taler om de ting man kan bruge den til

Der er faktisk muligt at vakuumpakke uden en maskine også, det kan du læse mere om i denne artikel fra Idenyt.dk. Nedenfor kan du se en video der viser hvordan man gør det.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Gastroback Vacuum basic plus


Gastroback-Vacuum-basic-plusMed det utroligt flotte design og dens hurtighed, så er Gastrobacks Vakuum maskine en af de bedste på markedet.

Når du forsegler dine madvarer i lufttætte poser, så opnår du en holdbarhed på op til fem gange længere tid, end i helt almindelige pakninger, når det gælder køleskabsmad.

Bedre madkavalitet

Fryser du ofte mad ned i poser med luft i, så går der næsten altid rim i maden, og det forringer maden, kødets eller grøntsagernes kvalitet. Et par gode bøffer skal pakkes i lufttæt pose, så du får den bedste smagsoplevelse, når du skal bruge det.

Maskinen her har indbygget kniv til at skære poserne i den passende længde. Posebredde 30 centimeter, bruger 220 volt strøm, og den vejer kun 1,6 kilo. Vejledning medfølger naturligvis.

Skal du gøre livet lidt lettere og bedre i forhold til bedre madkvalitet og i forhold til at spare penge på husholdningsbudgettet, så er det denne model du skal vælge.

LÆS OGSÅ: Emhætte test

OBH Nordica Slim


OBH Slim vakuumpakkerOBH Nordica står bag flere vakuumpakkere på vores liste, og vi er nu kommet til modellen Slim. Som navnet antyder, får du her en vakuumpakker i et slim design. Den vejer blot 800 gram og har slanke mål. Der er derfor tale om en vakuumpakker, der er nem at gemme væk, hvis den ikke er i brug – ligesom det er nemt at flytte den med rundt i køkkenet. Måske skal den endda en tur med i sommerhuset eller kolonihaven? 

Derfor anbefaler vi denne

 • Let design
 • Holdbar kvalitet
 • Attraktiv pris

OBH Nordica er et af de kendte brands på det skandinaviske marked, når det kommer til køkkenartikler, og fusionen mellem danske OBH og svenske Nordica har resulteret i flere innovative produkter til det nordiske publikum, alt sammen i samarbejde med flere førende designere. Med en vakuumpakker fra OBH Nordica er du klar til at forlænge holdbarheden på de forskellige fødevarer med op til 5 gange – og du kan nemt tjene maskinens værdi ind i løbet af kort tid. Selvom Slim er en kompakt vakuummaskine, er man ikke gået på kompromis med dens styrke og funktioner. Den har således en effekt på 100 watt og kan vakuumpakke 3,5 L/min. 

OBH Nordica Slim vs. Markedet

Prisen er yderst fornuftig på Slim – sammenlignet med mange andre lignende modeller – og den attraktive pris samt den store pålidelighed har gjort maskinen populær hos forbrugerne. Samtidig er den kompakte størrelse det helt store plus ved denne vakuumpakker.Hos KitchenOne.dk har Slim været oppe på den imponerende score 5 ud af 5 stjerner. Det smarte, kompakte og tidløse sorte design passer ind i stort set alle hjem. Nok skal du finde plads til ”endnu en maskine” i køkkenskabet, men du får så til gengæld også en maskine, der hjælper dig med at få brugt hver en rest i køleskabet – lige fra den store portion kød til de næringsrige grøntsager. Du undgår dermed madspild, og du kan med fordel vælge at kombinere din vakuumpakker med en sous vide-maskine. Det giver dig nemlig mulighed for først at vakuumpakke kødet, hvorefter du kan tilberede det via sous vide-metoden, der er en form for langtidstilberedning. LÆS OGSÅ:Stegetermometer test

OBH 7944 Vacuum Sealer i sort


Den næste i vores vakuum pakker test er fra OBH.

OBH er bare et af de største mærker når det gælder køkkenmaskiner eller grej, som giver dig en nemmere tilværelse i køkkenet.

De tænker altid på forbrugerne først, når de udvikler smarte løsninger til køkkenet. Denne OBH 7944 Vacuum Sealer er smukt designet og i en flot sort farve, og så er den yderst effektiv i sit arbejde.

Hvis du også er trær af at smide for gamle madvarer ud alt for hurtigt, så skulle du nok overveje at købe en vakuum maskine fra OBH.

Spar mange penge på madbudgettet

Ved at suge luften ud af poser med madvarer, så kan du både forlænge opbevaringstiden med fem gange så lang tid, i forhold til almindelige pakninger, og så er kvaliteten af vakuumpakket mad, langt bedre end det som ikke er vakuumpakket.

Ved at forlænge holdbarheden, så vil du spare mange penge på madbudgettet, og hvis du tit fryser mad i fryseren, så undgår du at der går frost i for eksempel kødet. Kød som har fået frost eller rim smager ikke nær så godt som kød, der har været vakuumpakket.

Der følger en startpakke med maskinen, og en dansk vejledning, som du bør læse grundigt, inden du tager den i brug.

KitchPro-vakuumpakker


KitchPro vakuumpakker

Du kender det sikkert godt, at når man åbner køleskabet, og skal til at finde noget pålæg til madpakkerne, så ser rullepølsen eller skinken lidt grå ud i kanten.

Det er tæt på sidste anvendelsesdag og du ved ikke lige om du vil bruge det, eller det skal en tur i skraldespanden. Du vælger sikkert at smide det ud, for chancer har man ikke lyst til at tage.

Med en vakuumpakker fra KitchPro, kan du undgå dette spild af god og dyr mad.

Bedre og friskere mad

KitchPro-vakuumpakker er en af markedets bedste vakuumpakkere, og KitchPro er kendt for deres mange smarte køkkenløsninger, som gør livet lettere for mange mennesker.

Denne model pakker lynhurtigt mad i lufttætte poser, så maden eller grøntsagerne kan holde sig i længere tid. Du får fem genanvendelige poser, så du hurtigt kan komme i gang med lufttæt pakning af dine madvarer.

Køleskabsmad kan i lufttætte poser holde sig i op til fem gange så lang tid som almindelige pakninger.

Super hurtig

Maskinen er fremstillet i ABS-plast og skal bruge 6 AA-batterier, der ikke medfølger. Cirka 15 sekunder tager det at suge luften ud af en pose.

Smart, hurtigt og så tjener den sig hurtigt ind igen, ved mindre madspild, og langt mere lækre madvarer. Brugervejledning på dansk er med i pakken.

LÆS OGSÅ: Mandolinjern test

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter