Er du på jagt efter et nyt mandolinjern, som du kan gøre brug af hjemme i køkkenet, så skal du naturligvis sørge for at vælge ét af slagsen, som er af høj kvalitet og samtidig er så effektivt som muligt.

Ved at gøre det, så er du sikret, at du køber et mandolinjern, som du kan få glæde af de næste mange år. Det er dog ikke ensbetydende med, at du blot skal gå ud og erhverve dig den dyreste model på markedet, for som oftest vil denne model har langt flere funktioner end, hvad du har brug for.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu og dermed også sikre dig, at du erhverver dig et mandolin til en god pris, for du skal selvfølgelig ikke betale for mange penge for et produkt, som du sagtens kunne have fået meget billigere.

Det er dog vigtigt at understrege, at et sløvt mandolinjern absolut intet er værd, så hvis du har intentioner om, at skulle ud og købe én af de billigste modeller på markedet, så kan du lige så godt lade være, da det blot vil være spild af penge, for de billige mandolinjern har typisk en tendens til at være meget sløve og så er de naturligvis ikke pengene værd, da de ikke vil kunne klare de opgaver, som du stiller dem overfor.

LÆS OGSÅ: Stavblender test


Indholdsfortegnelse:


GEFU mandolinjern


GEFU mandolinjernDer er altid et eller andet der skal skæres og snittes i et køkken, og særligt når man er i gang med madlavningen i køkkenet.

Grøntsager som agurk, løg, tomat, gulerod, kartofel og mange flere, samt frugt som æbler, pærer, ananas og mange flere. Derfor er det vigtigt, at du har det bedste mandolinjern, der kan løse alle slage snitteopgaver, både let og hurtigt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Ved håndtaget kan du nemt indstille tykkelsen af dine skiver, og så bare gå i gang med at snitte løs. GEFU er dit nye mandolinjern, og det gør arbejdet helt suverænt med sit skarpe skær i rustfrit stål.

GEFU har designet dette mandolinjern, så det både ser godt ud, og er meget effektivt. Det er utroligt brugervenligt med sit lækre håndtag, og med skridsikre fødder, der gør arbejdet en del lettere.

Uanset om du snitter i en skål eller frit på bordet, så bliver resultatet perfekt. Hver gang. Hvis du skal have det bedste udstyr i køkkenet, så kommer du ikke udenom et GEFU mandolinjern.

Børner V6 mandolinjern


Børner V6 mandolinjernDette tyske stærke og kraftige brand, Børner, har i rigtig mange år produceret nogle af de mest effektive og holdbare køkkenredskaber i verden. Tysk kvalitet når det er bedst som man siger.

Modellen her, V6 mandolinjern, er fremstillet i børstet stål og sort plastik, og det er lidt af en designperle, ud over, at der også er tænkt meget på håndteringen og brugevenligheden med dette redskab.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Udover selve jernet eller holderen, så medfølger der en del ekstra udstyr, som er beregnet til at skifte indsats med skær ud. Så får du flere snittemuligheder, og flere forskellige tykkelser af det du skal snitte.

Børner V6 er en af de bedste snitteløsninger, som du helt sikkert vil få stor glæde af. Normalt ligger et mandolinjern i en eller anden skuffe man ikke kan huske, men det bliver ikke tilfældet med denne model.

Den skal du nok få brugt meget ofte. Det er nærmest uundværligt, når man først har lært at bruge det. Udover en masse udstyr, leveres mandolinjernet også med stander, så du altid har styr på, hvor det er henne.

LÆS OGSÅ: Blender test

Oxo Good Grips Chef’s Mandolin 2.0 Rustfri Stål 45 cm


Oxo Good Grips Chef's Mandolin 2.0Et mandolinjern er ved at blive allemandseje, da det gør madlavning så meget lettere. Dette mandolinjern fra Oxo Good Grips er ingen undtagelse.

Her får du et mandolinjern, som er ufatteligt let at bruge, da det har et godt håndtag at holde i. Med sine 45 cm i rustfri stål er der nærmest ingen grænser for, hvad du kan skære med det.

Om det er agurker, gulerødder eller du måske skal prøve at lave dine egne pomfritter, så er det din allerbedste ven.

 

Håndtaget er lavet på sådanne en måde, at det ikke glider i hænderne på dig, så du kan bruge det i timevis, selvom det nok ville være lidt i overkanten. Hvis du står overfor noget, som skal rives, så hiver du bare dit Oxo Good Grips mandolinjern frem og så har du klaret det på ingen tid.

Om selve designet kan der også nævnes, at du i siden justeres, hvor tykke eller tynde skiver du ønsker. Så på den måde kan du få samme præcise resultat hver eneste gang. Den er utrolig let rengøre, da det hele er i plastik undtagen mandolinjernet, som er i rustfri stål. Derfor kan du også vaske det i hånden eller i en opvaskemaskine. Den kan sagtens holde til begge dele.

Så uanset hvilken snitteopgave du står overfor, så kan du ordne den med dette simple men utrolig effektive værktøj. Det passer ind i alle slags køkkener. Alt fra det lille privatkøkken til et stort kantinekøkken. Alle steder hvor der skal snittes, bør de have et Oxo Good Grips Chef’s mandolinjern, for det vil gøre alt meget lettere for jer, når I skal lave mad. 

At designet samtidig er stilrent, er bare en ekstra bonus, som I kan tage med i købet.

Du Chef mandolinjern


Du Chef mandolinjernDet sidste i vores mandolinjern test er fra Du Chef  og er et særdeles effektiv redskab, der kan bruges til et væld af forskellige opgaver i køkkenet.

Det inkluderer bl.a at snitte frugt og grønt i både skiver og stænger, da det primært er dét, som man bruger et mandolinjern med og det er i høj grad også derfor, at folk går ud og investere i et sådant redskab til deres køkken.

Du kan dog bruge det til et væld af forskellige former for både frugt og grønt, hvorfor du eksempelvis sagtens kan bruge det i forbindelse med orientalsk inspireret mad såvel som ganske almindelige salater, hvor du har behov for at skære enten fennikel, hvidkål, løg, hvidløg eller lignende.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Det er dog ikke kun frugt og grønt, som et mandolinjern fra Du Chef kan bruges til, for det kan også bruges til at skive hårde ost, hvilket eksempelvis kunne være parmesanost.

Ydermere, så er der mulighed for at indstille ved at udskifte knivene på jernet – vælger du et mandolinjern fra Du Chef, så medfølger der hele 4 forskellige knivblokke, der lyder på henholdsvis 2 mm., 4 mm., 7 mm. og 10 mm.

Begge ben på dette mandolinjern fra Du Chef er udstyret med plast, hvilket er med til at gøre mandolinen stabil under brug, så du hverken skærer dig eller skære skævt.

Desuden har det også en rigtig god størrelse, da det måler 40 cm. i længden, 13,5 cm. i bredden såvel som 5,5 cm. i højden.

Gå ikke på kompromis med valget af dit mandolinjern

Det er meget vigtigt, at du sørger for ikke at gå på kompromis med kvaliteten af dit kommende mandolinjern – det er nærmest gået hen og er blevet en uskreven regel, at du ikke må gå på kompromis med kvaliteten af dine forskellige køkkenredskaber, hvilket selvfølgelig også inkluderer dit mandolinjern.

Der kan være rigtig mange ting, som du kommer i tvivl om, hvis du skal have et nyt mandolinjern og det er også fuldstændig forståeligt, for det er ikke just et redskab, som kan synderligt meget, men på den anden side, så er det også svært at kende forskel på de mange modeller, der er at finde på det danske marked.

Én ting kan du dog være sikker på og det er, at du ikke må gå på kompromis med hverken kvalitet eller pris, for hvis du vælger at gå på kompromis med det ene, så går du også med kompromis med det andet.

Det skal selvfølgelig forstås således, at hvis du vælger at købe et billigt mandolinjern, så kan du nærmest være sikker på, at det ikke er af synderligt høj kvalitet, men derimod er noget, som bliver slidt i løbet af kort tid og måske endda heller ikke er synderligt effektivt, hvorfor du ikke engang kan bruge det til de opgaver, som du reelt set havde planlagt, at det skulle bruges til.

Du kan med fordel følge vores anbefalinger, her i denne mandolinjern test, hvis du vil sikker på at du får et ordentligt og brugbart mandolinjern.

LÆS OGSÅ: Espressomaskine test

Hvad er et mandolinjern og hvad kan det bruges til?

Et mandolinjern er et redskab, der er skabt til at snitte grøntsager og frugt. Sagt med andre ord, så fungerer det faktisk nærmest som en form for rivejern, der kan bruges til at skære dine grøntsager og frugter i helt tynde skiver eller i stænger, hvis det er at foretrække for dit vedkommende.

Du kan faktisk også bruge det til udskæring af hjemmelavede fritter, som du kan se her.

En anden fordel ved at at gøre brug af et mandolinjern til at skære dine frugter eller dine grøntsager er, at du vil kunne skære dem i fuldstændig ens størrelser.

Det er et intet mindre end fantastisk præcist stykke redskab, der bliver brugt på et væld af restauranter hele verden rundt for at sikre, at de servere grøntsager eller frugt i præcis samme størrelser, da det gør det visuelle indtryk af retten langt bedre.

For mange restauranter er det faktisk et uundværligt redskab, som de så absolut ikke vil kunne undvære i forbindelse med den daglige drift og det gør sig faktisk også gældende for nogle af de fornemste restauranter heler verden over, hvilket blot bevidner om, at det er fantastisk redskab.

Et mandolinjern vil særligt vise sig at være brugbart for dig, der går meget op i din madlavning, men dog alligevel gerne vil spare så meget tid som overhovedet muligt, når du står i køkkenet og skal kokkerere.

Det kan dertil også være meget svært at skulle skære helt tynde skive eller stænger med en kniv, hvorfor det meget sjældent vil blive lige så præcist som et mandolinjern kan gøre og det vil selvfølgelig også betyde, at dine skiver eller stænger ikke vil blive ensartet, hvorfor det ikke kommer til at se visuelt pænt ud på tallerkenen, hvilket er af høj prioritet for nogle personer.

Det vil ikke blot gøre det nemmere og hurtigere for dig at skære både frugt og grøntsager i skiver og stænger, men samtidig vil du også kunne servere en ret, der ser visuelt pænere ud, fordi dine grøntsager eller dit frugt er blevet skåret i lige store skiver eller stænger.

Du vil bestemt ikke fortryde, at du køber et mandolinjern, når du først har fået muligheden for at bruge den til at skære dine grøntsager eller dine frugter.

Hvor mange penge skal jeg have op af lommen for et mandolinjern?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at markedet for redskaber til køkkenet er mættet, da efterspørgslen er meget stor og dermed er der også mange producenter, der kan se, at der er penge at tjene på dette marked.

Det betyder selvfølgelig også, at der er mange produkter på markedet og der er ligeledes også stor forskel på prisen på de mange produkter, der er at finde på markedet – du kan derfor både finde billige og dyre produkter, og derfor vil nogen også være bedre end andre.

Det kan af den grund også være meget svært at svare på, hvor meget et mandolinjern koster, da der er stor forskel på prisen på de mange mandolinjern, der er at finde på markedet og samtidig er der også forskel på, hvor du vælger at købe dit kommende mandolinjern henne, da sådanne produkter som oftest er langt dyrere i de mange fysiske butikker sammenlignet med at købe det i en webshop i stedet for, hvorfor det langt bedre kan betale sig at købe dit kommende mandolinjern på nettet i stedet for – og så bliver det også sendt direkte til din hoveddør.

Langt de fleste mandolinjern, der har klaret sig bedst i de mange tests, der er blevet lavet af mandolinjern koster mellem 600 kr. og en 1300 kr.

Det kan selvfølgelig godt lyde af en hel del, men det er dog vigtigt, at du ikke ser på det som et køb, men derimod en investering, der kan være med til at gøre en lang række opgaver i køkkenet langt nemmere og langt mindre tidskrævende. Det kommer til at vare rigtig mange år, inden et mandolinjern af høj kvalitet skal skiftes ud, da de generelt har en lang levetid og en god holdbarhed.

Det er derfor også meget vigtigt, at du indstiller dig selv på, at du skal ofre lidt mere end hvad du havde regnet med. Det er selvfølgelig kun dig selv, der ved hvor meget, du gerne vil bruge på dit kommende mandolinjern og derfor er det også op til dig selv, hvorvidt du ønsker at gå på kompromis med funktioner og kvalitet eller ej.

Det anbefales dog ikke, at du vælger at gå på kompromis med kvaliteten af dit mandolinjern, for hvis du gør det, så vil det også have en kortere levetid, hvorfor du hurtigere vil være nødsaget til at skifte det ud.

Se også denne artikel på bedste10.dk: MANDOLINJERN TEST 2020 – HER ER DET BEDSTE MANDOLINJERN

Denne side er anmeldt af: Sille D. Mogensen Rating 10/10

 

Forfatter