Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kan være særdeles forstyrrende for dig og din madlavning, hvis  ikke du har en god emhætte, som kan suge alt dampen fra dine gryder og pande op.

Derfor er det selvfølgelig også særdeles vigtigt, at du sørger for at have en kvalitetsrigtig og god emhætte hængende over dit komfur, som lige netop kan sørge for, at du ikke kommer til at stå i en stor sky af damp i hele køkkenet, fordi der ikke er nok udsugning på din nuværende emhætte.

Der er dog rigtig mange forskellige parametre, som du skal tage op til overvejelse, hvis du skal have dig en ny emhætte, hvilket blandt andet inkluderer det årlige energiforbrug, dens sugekapacitet såvel som dens størrelse og dens udseende.

Selvom det slet ikke er det visuelle aspekt, der skal være det vigtigste, så kommer du ikke udenom, at du vil foretrække at have en pæn emhætte hængende i køkkenet.

Hvad der derimod er vigtigt er, at sørger for at have en emhætte, der har en god sugekapacitet, som kan sørge for, at du ikke skal stå i en sky af damp i køkkenet.

Endvidere, så er det også vigtigt, at du finder en emhætte fra en god energiklasse.

Trænger du til nyt komfur? Se vores komfur test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Gram EFS 6690-92 X emhætte


gram-efs-6690-92-x-emhaetteDe fleste kender, og har måske haft, produkter fra Gram. Høj kvalitet, lang levetid og et holdbart design.

Gram EFS 6690-92 X er en yderst moderne emhætte i et virkelig flot design, hvor det lyse, men rå EasyOff stål er blandet med spejlblanke sorte overflader. Emhætten er samtidig meget nem at rengøre – netop pga. de store, glatte overflader.

De fire Power LED-lamper bidrager også til det stilfulde design, samtidig med at de hjælper dig med at få et godt overblik over madlavningen.

Emhætten kommer med en kraftig indbygget motor og kan suge på hele fem forskellige niveauer alt efter, hvad du er igang med at lave. Hastigheden kan let reguleres via touch betjeningspanelet på fronten eller en fjernbetjening.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Sæt evt. timeren, hvis du gerne vil have at emhætten bliver ved med at køre lidt efter endt madlavning.

Mados, damp og generel dårlig lugt suges op gennem de tre metalfedtfiltre og kulfiltrene, hvor luften bliver renset godt og grundigt, før den sendes retur i en ny og mere frisk udgave.

En indikatorlampe vil lyse, når det er tid til at rengøre eller skifte filtrene.

Med Gram EFS 6690-92 X får du en lidt dyr, men samtidig også utrolig flot og effektiv emhætte, der kan holde i mange år.

Thermex Derby væghængt emhætte


Thermex Derby væghængt emhætteMed en Thermex Derby emhætte får du flot emhætte, som skal monteres på væggen.

Designet

Den er fremstillet i rustfri stål og glas, så den passer godt ind i både det minimalistiske køkken eller bare et moderne hjem. Selv emhætten er af stål, men over komfuret er der så en glasplade ud.

Dette er med til at bevare lyset på maden, hvor med andre emhætter kan du risikere, at det bliver for mørkt.

Til at betjene den er er et pænt elektronisk display, hvor du let kan styre de forskellige indstillinger, alt efter hvilken slags mad du har gang i. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fakta om emhætten fra Thermex

Den har i alt 3 hastigheder. Hvis du har et ventilationssystem, så kan du med tilkøb af Thermex Trigger modulet tilkoble denne emhætte.

Vi vil sige, at hvis du har et ventilationssystem, så bør du helt klart benytte denne mulighed, da det giver et langt bedre indeklima.

Lydniveauet på Thermex Derby væghængt emhætte ligger på mellem 43 og 65 dB, hvilket er forholdsvist normalt for en emhætte. Ofte vil du kun benytte det laveste program med de 43 dB, da det har en god sugeevne allerede.

Scandomestic EMF 990, Frithængende emhætte


Scandomestic EMF 990, Frithængende emhætteEr du ude efter en frithængende emhætte med et smart design? Så vil denne frithængende emhætte af mærket Scandomestic være et køb værd.

Designet på denne frithængende emhætte fra Scandomestic er både minimalistisk og moderne, hvilket gør, at denne emhætte vil kunne passe ind i ethvert hjem og køkken. Det er en frithængende emhætte, hvilket vil medføre, at den vil være mere synlig i køkkenet end andre væghængte emhætter.

Selve installationen af denne emhætte er meget nem, da den har en intern motor. Rundt om emhætten er der en glasskærm, som giver et flot og moderne udtryk. Glasskærmen skærmer selve emhætten og dens overflade mod eksempelvis snavs og støv, der kan forekomme over tid, og glasskærmen er meget nem at rengøre. Overfladen på glasskærmen skal blot rengøres med en våd klud.

Denne frithængende emhætte af mærket Scandomestic har et lydniveau på op til 73 dB, og den har en kapacitet på maksimalt 700 m3/t. Emhætten vil altså nemt kunne udskifte luften i køkkenet og vil være meget effektiv.

Hvis du ikke har mulighed for at tilslutte denne frithængende emhætte til en aftrækskanal, kan emhætten også anvendes til recirkulation.

Denne frithængende emhætte fra Scandomestic er fremstillet i rustfrit stål og glas, hvilket gør denne emhætte meget holdbar på lang sigt.

Af andre specifikationer kan målene for denne frithængende emhætte nævnes:

 • Bredden for emhætten er 900 mm
 • Dybden for emhætten er 600 mm
 • Den maksimale højde for emhætten er 1250 mm

Den frithængende emhætte har en nettovægt på 22 kg og en bruttovægt på 32,50 kg.

Hvis du er på udkig efter en effektiv emhætte, som har et flot, moderne og minimalistisk design, der vil give kunne give lidt ekstra til køkkenet, vil denne frithængende emhætte af mærket Scandomestic være et køb værd. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

GORENJE WHC523E15X, Væghængt emhætte – Et godt valg til mindre køkkener


GORENJE WHC523E15X, Væghængt emhætte – Et godt valg til mindre køkkenerDenne emhætte er perfekt for dig, som ofte bruger dit komfur, men som måske ikke har det største køkken. Den virker nemlig særdeles godt i mindre køkkener, men vil ikke virke optimalt i større køkkener. Den har nemlig en kapacitet på op til 404 kubikmeter i timen. Den vil altså sagtens kunne klare opgaven, hvis ikke du har et stort køkken.

Den har et ganske neutralt og klassisk udseende med dens ydre af rustfrit stål. Det er måske meget godt, da det vil være en permanent installation. Den er som bekendt væghængt, hvilket vil sige, at den ikke vil være til at skjule. Den er dog effektiv, og så larmer den ikke betydeligt. Støjniveauet vil maksimalt nå op på 65 dB.

Denne emhætte hører til energiklasse C, hvilket er et mål for, hvor meget energi den bruger. Denne klasse ligger omkring midten af skalaen, og det er faktisk ganske godt – Især til denne pris.

Specifikationer:

 • Den er lavet af rustfrit stål
 • Den har en maksimal kapacitet på op til 404 kubikmeter i timen
 • Den har et maksimalt støjniveau på 65 dB
 • Maksimalhøjden er 112,5 cm
 • Bredden er 50 cm
 • Og dybden er 50 cm

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bosch DWB06W652 væghængt emhætte


Bosch DWB06W652 væghængt emhætteDer er mange store fordele ved at have en emhætte over komfuret. Vælger du denne model fra Bosch, får du både en effektiv og en skulpturel en af slagsen.

Designet

Denne emhætte i rustfrit stål er med aftræk, og det er væghængt.

Den er meget karakteristisk i designet med sine meget stringente linjer. Selve emfanget har rette linjer over alt, og selv aftræk-kanalens hætte er firkantet.

Det giver dette meget retlinede look, som er helt specielt for denne model.

Den energibesparende halogen-belysning er selvfølgelig placeret på undersiden af emhætten. Der er to lys.

Der er tre forskellige hastigheder at vælge imellem. Lys og hastighed betjenes med en vippekontakt.

Fedtfilteret, der er af metal, kan nemt tages ud og sættes direkte i opvaskemaskinen. Det er en stor fordel, at filteret så let kan rengøres, for det skal gøres jævnligt, for at emhætten fungerer optimalt.

Den viste model med aftræk findes også som recirkulations-model. Det kræver bare, at der installeres et kulfilter i den. Det fås som ekstra tilbehør.

Den kan derfor anvendes i et køkken, hvor der ikke er mulighed for at installere et aftræk, der går ud i det fri – eller hvis man foretrækker det frem for et aftræk.

Fakta om emhætten fra Bosch

Emhætten måler 642 mm i højden, 600 mm i bredden og 500 mm i dybden. Det er standardmål, som passer lige ind i de fleste køkkener.

Den er ret støjsvag, da dens lydniveau blot er på 55 dB(A).

Den har en sugestyrke på 600 m3 pr. time.

Ønsker du en støjsvag og effektiv emhætte – enten med eller ude aftræk – så er denne flotte, retlinede model fra Bosch et god valg. Den pynter i køkkenet, og den renser effektivt luften for den mados og fugt, der kommer ved madlavning – uden at larme særlig meget.

Gorenje WHC623E16X – meget billig emhætte med gode egenskaber

Gorenje WHC623E16XGodt køb: Gorenje WHC623E16X klarer sig godt i test, og får gode anmeldelser. Den fås til en meget lav pris på nettet, og er derfor et meget fornuftigt køb.[/caption]

Bedste pris: (Produktet er udgået) ((Produktet er udgået))

 • Godt køb – Tænk
 • Topscorer – Råd & Rön

Gorenje WHC623E16X er en særdeles billig emhætte. Alligevel klarer den sig godt i test, og på nettet får den flere positive anmeldelser. Her beretter flere køber at de er glade for emhætten, fordi de synes den fungerer godt og er nem at anvende. De to fedtfiltre kan desuden nemt afmonteres og vaskes i enten opvaskemaskinen eller hånden, hvilket gør den daglige rengøring markant nemmere.

Emhætten anbefales hos Forbrugerrådet Tænk som et godt køb, fordi den både har gode egenskaber og fås til en meget lav pris. Dette tilsammen gør emhætten til et godt valg for de fleste, der søger en god kombination mellem pris og kvalitet.

Gorenje WHC623E16X har 2 LED-lamper foran fedtfiltrene, med en effekt på 6 Watt. Emhætten har desuden 3 hastighedsniveauer, og de ydre overflader er af rustfrit stål. Det betyder at den nemt kan rengøres, samtidig med at fedtfingre ikke så nemt ses på overfladen.

Med et støjniveau på op til 62 decibel ved det højeste hastighedstrin, er denne emhætte ikke blandt de mest støjsvage på markedet. Flere købere nævner dog at støjniveauet ikke er et problem.

Nøglespecifikationer:

 • Støjniveau max. 62 dB
 • Bredde 60 cm
 • Rustfrit stål
 • Intern motor
 • Kapacitet op til 505 m3/t
 • Kan anvendes til aftræk eller recirkulation

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Denne side er anmeldt af: Andreas L. Friis 10/10

Forfatter