Med en gryde lavet af støbejern forenkles dagligdagens madlavningen. Støbejernet hjælper dig med at fordele varmen rundt i gryden, samtidig med at den holder på varmen længe efter, at komfuret er slukket

Med denne unikke egenskab passer maden sig selv, og du kan koncentrere dig om vigtigere ting uden at bekymre dig om maden brænder på eller bliver kold.

For mange familiekøkkener er støbejernsgryden blevet et fast inventar. Med dens mange kvaliteter er den velegnet til enhver ret, som skal stå på komfuret, i ovnen eller over den åbne ild i længere tid.

Denne egenskab giver plads i hverdagen, og en travl familiefar eller mor kan slappe af efter en lang arbejdsdag i stedet for at stresse over aftensmaden.

Det unikke ved støbejernsgryden er, at den kan benyttes på alle varmekilder. Hvad end dette er på bålet i haven eller på gasblusset i teltet, tager støbejernsgryden ikke skade af at blive udsat for hverken direkte eller indirekte varme.

Dette gælder også uanset varmens temperatur og intensitet. De fleste støbejernsgryder kan holde til helt op mod 400 grader, uden at tage skade.

Varmen bliver, via støbejernets materialesammensætning, fordelt på hele grydens overflade, hvorfor den høje temperatur virker mere skånsomt over for gryden og maden deri.

Livstidsgaranti på støbejernsgryder

På grund af denne fantastiske holdbarhed, tilbyder flere forhandlere livstidsgaranti for deres produkter. En støbejernsgryde kan holde en evighed uden at gå i stykker, og grydens ydeevne vil være lige så god efter 20 år, som var den ny.

Den lange levetid betyder også, at du som forbruger ikke behøver at udskifte dine gryder på grund af slid og brug. Med en støbejernsgryde, der holder i mange år, er der derfor også mange penge at spare.

Der er ingen begrænsninger for, hvad du kan lave med din støbejernsgryde. Det holdbare materialevalg gør, at gryden kan benyttes til alle varmekilder, og den jævne varmefordeling betyder også, at den kan benyttes til at stege, koge, bage osv.

Flere støbejernsgryder er kombineret med muligheden for at lægge låg på, hvorved varmen yderligere kan koncentreres omkring maden.

Herunder vil du blive introduceret for 7 forskellige støbejernsgryder af mærkerne Gense Le Gourmet og Le Creuset.

Du kan nedenfor læse om fordelene ved de enkelte gryder og få et bedre kendskab til grydernes ydeevne, kvalitet og formål.


Indholdsfortegnelse:


Staub Rund Gryde 5,2 liter – Godt anmeldt hos Coop

Staub Rund Gryde 5,2 literDesignet af Staub er gennemført med et rustikt udtryk, der giver den helt rigtige stemning både i køkkenet og ved spisebordet. Du kan bruge gryden på komfuret inklusiv induktion og i ovnen.

Udvendigt er emaljen holdt i en flot grafitgrå.

Derfor bør du vælge Staub Rund gryde

 • Rustikt og originalt udtryk
 • God kapacitet på 5 liter
 • Giver ekstra smag gennem innovativt design

Staub Rund Gryde vs. markedet

Gryden får 4,9 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Coop, der både anbefaler den til simreretter, stege og grydebrød.

Emaljen indvendigt i denne gryde giver en robust overflade, der kan tåle høje temperaturer og ikke bliver ridset. Indersiden af Staub er fremstillet med små knopper, der får dampen til at cirkulere omkring maden, hvilket bevarer så meget smag som muligt i dine retter.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 5,2 liter
 • Diameter: 26 cm
 • Kan bruges med alle varmekilder
 • Ovnfast op til max 250o C
 • Emaljeret

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

BergHOFF RON støbejernsgryde – Premiumvalg

BergHOFF RON støbejernsgrydeHos redaktionen er der ingen tvivl om, at BergHOFF RON støbejernsgryde er premiumvalget. Den ovale og robuste smedejernsgryde med fra BergHOFF kan bruges på både gas, el og induktion, så du kan lave mad på alle varmekilder.

Gryden er ret tykbundet, og støbejernet gør, at den er særdeles god til at holde på varmen og fugten. Du får også et låg med til gryden. Det hele kan komme i ovnen, hvis du har behov for det. Med et godt og langt greb kan du nemt få ved den og flytte med gryden, selvom den er fyldt til randen.

Modellen har en praktisk mellemstørrelse på 28 x 22 cm, men den er også dekorativ. Gryden har en emaljeret belægning af høj kvalitet i en mintgrøn farve. Den sagtens kan sættes direkte ind på bordet og holde maden varm. 

BergHOFF RON støbejernsgryde vs. markedet

BergHOFF gryden står solidt på komfuret, og du har et godt greb til at holde ved. Støbejernet gør, at den er særligt velegnet til simremad, da den holder længe på både varme og fugt. Den ovale facon gør den velegnet til at tilberede en steg i.

Det flotte design og den smukke emaljerede overflade gør den velegnet til at sætte direkte ind på bordet. Maden kan holde sig varm længe i gryden, hvilket låget også bidrager til.

Fordele

 • Solidt bygget
 • Let at rengøre
 • Passer til enhver varmekilde
 • Langt og stabilt håndtag

Ulemper

 • Dyrere valg

Udvalgte specifikationer

 • Mål: 28 x 22 cm
 • Materiale: støbejern
 • Emaljeret belægning
 • Farve: mintgrøn
 • Brede håndtag med et godt greb
 • Kan tåle at blive sat i ovnen
 • Kan ikke tåle maskinopvask

i samarbejde med PriceRunner

 

Sarpaneva Støbejernsgryde med låg 4 liter – Favorit hos forbrugerne

Sarpaneva Støbejernsgryde med låg 4 literSarpaneva fra Iittala er en god mellemgryde med en kapacitet på 4 liter. Det betyder, du let vil kunne lave større portioner eller en mindre steg i den sorte støbejernsgryde. 

Gryden har et enkelt og stilret design, der i 1960 blev skabt af designeren Timo Sarpaneva for Iittala. De praktiske håndtag sidder over grydens kant og er derfor lette at få ved, når den skal løftes af blus eller ud af ovnen.

Derfor bør du vælge Sarpaneva

 • Gennemført klassiker
 • Ergonomisk design
 • God mellemstørrelse til hverdagen

Staub Rund Gryde vs. markedet

Denne gryde får 5 ud af 5 stjerner på KitchenOne, hvor den roses for det gennemførte design, der kan holde til mange års skøn madlavning. Det er en af denne oversigts dyreste støbejernsgryder, men designet er gennemtænkt og ergonomisk lavet med øje for brugeren.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 4 liter
 • Diameter: 21,5 cm
 • Kan bruges med induktionskomfur
 • Ovnfast

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Norden støbejernsgryde 6 liter – Populær hos Imerco

Norden støbejernsgryde 6 literMed en kapacitet på hele 6 liter er Norden fra Fiskars en af denne oversigts største støbejernsgryder. Gryden er lavet i støbejern, men har en smart aftagelig top i finsk birk, der fungerer som bordskåner.

Du kan bruge denne gryde til komfuret, og den tåler også at komme i ovnen.

Derfor bør du vælge Norden støbejernsgryde

 • Stor kapacitet på 6 liter
 • Smart indbygget bordskåner
 • Flot nordisk design

Staub Rund Gryde vs. markedet

Norden får 4,5 stjerner ud af 5 af køberne på Imerco. Her kan forbrugerne selv give feedback, og gryden får ros for dens gode størrelse og enkle design. Den kan derfor både rumme en steg eller en hel kylling til aftenmaden. Derudover er den perfekt til at holde på varmen, hvis du ønsker at lave simremad.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 6 liter
 • Diameter: 34 cm
 • Ovnfast op til max 240o C
 • Indbygget bordskåner i finsk birk

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gense Le Gourmet støbejernsgryde – 6 liter

Gense Le Gourmet støbejernsgryde – 6 literGense Le Gourmet støbejernsgryden har en kapacitet på seks liter og kan dermed benyttes til de fleste gryderetter, hvad end du laver en simreret eller steger hele fjerkræ.

Med en kapacitet på 6 liter, er denne støbejernsgryde en af de større modeller af de udvalgte støbejernsgryder og er derfor den ideelle støbejernsgryde for større familier, der laver mad til mange personer af gangen.

Specielt ved Gense Le Gourmet er, at støbejernsgryden kan benyttes til ethvert komfur – herunder også induktion. Dette betyder, at støbejernsgryden også har sin plads i det moderne køkken, da du ikke behøver have alternative varmekilder til det smarte induktionskomfur.

Foruden ubegrænsede brugsmuligheder, er Gense Le Gourmet forsynet med et glaslåg, hvilket er særdeles praktisk, når maden kræver konstant opmærksomhed og tilsyn.

Med et glaslåg behøver du ikke engang at åbne gryden for at kigge til maden. Dette sikrer også den jævne varmefordeling, så hele din ret bliver opvarmet perfekt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

LÆS OGSÅ: Induktionskomfur test

Le Creuset rund støbejernsgryde – 22 cm.

Le Creuset rund støbejernsgryde – 22 cm.Le Creusets runde støbejernsgryde med en diameter på 22 cm har en kapacitet på 3,3 liter. Dette gør denne til den mindste af de udvalgte støbejernsgryder, og den er derfor aldeles velegnet i alle situationer, hvor madlavningen ikke er så omfattende.

Med det runde design er Le Creusets 22 cm både skøn og dynamisk. Perfekt til det moderne designerkøkken, men også praktisk til madlavning, hvor simreretten skal stå over komfuret i længere tid ved en lav temperatur, da den dynamiske form hjælper varmen med at få en mere ligelig fordeling.

Den praktiske støbejernsgryde fås i flere forskellige farver, som er både matte og blanke. Du kan altså tilpasse dit valg efter resten af dit køkken.

Støbejernsgryden er forsynet med låg, der ligeledes er lavet af støbejern. Dette gør det muligt at fordele varmen til også at komme ovenfra, da låget ved brug også holder på varmen fra varmekilden.

Ved brug i ovn eller på lukket bålkræves og anbefales det dog, at fenolknobben udskiftes med en af stål, så denne ikke smelter.

i samarbejde med PriceRunner

 

SE OGSÅ: Kaffemaskine med termokande

Eva Trio Gryde støbejern 24 cm – holder i generationer og ideel til simreretter 

Eva Trio Gryde stobejern 24 cmDenne Eva Trio støbejernsgryde rummer 4 liter og er ideel til singlen, parret eller børnefamilien, der gerne vil have en langtidsholdbar gryde til dejlige simreretter. Denne støbejernsgryde kan klare temperaturer helt op til 400 grader, hvilket gør, at man kan brune stege i den. Den kan bruges til alle typer varmekilder, hvad end der er tale om et gaskomfur, et induktionskomfur eller et almindeligt komfur. Dens materiale i støbejern gør, at den holder nærmest uendeligt, og den er derfor en super langtidsholdbar investering, som mange generationer kan have glæde af. 

Derfor anbefaler vi denne model

 • Tåler temperaturer helt op til 400 grader.  
 • Holder i generationer 
 • Kan bruges på alle varmekilder  

Eva Trio Gryde vs. markedet

Denne Eva Trio Gryde i støbejern på 4 liter adskiller sig fra andre modeller på markedet ved at kunne bruges på alle varmekilder samt være udført i et uopslideligt materiale som støbejern er. Den tåler høje varmegrader op til 400 grader og kan bruges til at brune stege i.  

Specifikationer 

 • Virker på induktion: Ja
 • Type: Gryde
 • Størrelse: 24 cm.
 • Kapacitet: 4 liter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fiskars Norden Gryde Støbejern 6 L – med Thermium™-mineralbehandling

Fiskars Norden Gryde Stobejern 6 LDenne gryde i støbejern fra Fiskars rummer 6 liter og er ideel til alle, der gerne vil lave simreretter og ”slow food”. Den kan fås i to størrelser, nemlig 4 liter og 6 liter, og kan derfor både vælges til singlen og til børnefamilien. Denne støbejernsgryde har en unik Termium™ mineralbehandling, der gør, at gryden ikke ruster og maden ikke så let brænder på. Grydens design er inspireret af det nordiske look, hvilket blandt andet ses via den smarte bordskåner i finsk birk, der sidder som en aftagelig feature i låget.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Innovativt design, der har modtaget priserne Reddot- og Good Design Australia 
 • Smart, aftagelig bordskåner i finsk birk øverst i låget 
 • Har en særlig Thermium™-mineralbehandling, der gør, at gryden ikke ruster

Fiskars Norden Gryde Støbejern 6 L vs. markedet

Denne støbejernsgryde fra Fiskars adskiller sig fra andre modeller på markedet ved at have en unik unik Termium™ mineralbehandling, der gør, at gryden ikke ruster og dermed er en langtidsholdbar investering. Den har en aftagelig bordskåner i låget, hvilket er super smart, når man skal sætte den varme gryde hurtigt ind på spisebordet.   

Specifikationer 

 • Virker på induktion: Ja
 • Type: Gryde i støbejern
 • Temperatur: Tåler op til 240 grader. 
 • Kapacitet: 6 liter   

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Staub Oval Gryde 31 cm 5,5 liter Basilikumgrøn – giver saftig og velsmagende mad

Staub Oval Gryde 31 cm 5,5 literDenne Staub Oval Gryde rummer 5,5 liter og er ideel til dem, der gerne vil give sig god tid i køkkenet til at forberede lækre og super møre simreretter. Denne støbejernsgryde kan bruges på alle typer varmekilder, så man kan trygt købe den, lige meget hvilket komfur, man har. Støbejernsgryden har et låg, hvis inderside har knopper, der får dampen til at svæve over maden. Dette giver bedre smag til maden. Det er en meget robust gryde, der har en kvalitetsemalje. Dette gør, at det er nemt at stege, braisere og karamellisere maden.  

Derfor anbefaler vi denne model

 • Specialdesignet indvendig emalje, der gør gryden robust, i stand til høje temperaturer og ridsefri. 
 • Gryden har en emalje på ydersiden, der beskytter og giver en unik glans 
 • Lågets inderside har knopper, der lader dampen svæve over maden, hvilket giver en bedre smag. 

Staub Oval Gryde 31 cm 5,5 liter Basilikumgrøn vs. markedet

Denne Staub Oval Gryde rummer 5,5 liter adskiller sig fra andre modeller på markedet ved at have et låg, der har en inderside med knopper, der får dampen til at svæve over maden. Dette sikrer madens gode smag. Den er yderst robust, ridsefri og i stand til at klare høje temperaturer på grund af sin specialdesignede, indvendige emalje. Den kan vælges i et væld af smukke farver og også i forskellige størrelser, hvilket gør, at man kan tilpasse den til sin personlige smag.    

Specifikationer 

 • Virker på induktion: Ja
 • Type: Gryde i støbejern
 • Maskinopvask: Bedst at vaske op i hånden 

Kapacitet: 5,5 liter 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Le Creuset rund støbejernsgryde – 24 cm.

Le Creuset rund støbejernsgryde – 24 cm.Le Creusets 24 cm støbejernsgryde har en kapacitet på 4,2 liter. Ideel til hverdagsbrug og tilpasselig i forhold til farvevalg, er der således mange muligheder for at tilpasse denne støbejernsgryde til lige netop dit køkken.

Traditionelt for Le Creusets er også, at denne gryde er designet, så det har et rundt og ensformigt udtryk. Med sin middelstore størrelse er gryden specielt velegnet til den almindelige danske familie, der søger en nemmere måde at tilberede aftensmaden på i hverdagen.

Støbejernsgryden er forsynet med et støbejernslåg, der med sin aftagelige fenolknob kan benyttes på alle varmekilder – herunder også induktion.

Produceret primært af støbejern har gryden den fordel for brugeren, at man ikke behøver at være særlig påpasselig ift. at undgå, at denne skulle gå i stykker.

Den stærke konstruktion og det holdbare fremstillingsmateriale sikrer dig, at du har en solid madlavningsgryde for livet.

i samarbejde med PriceRunner

 

SE OGSÅ: Samsung amerikaner køleskab

Le Creuset rund støbejernsgryde – 26 cm.

Le Creuset rund støbejernsgryde – 26 cm.Le Creusets 26 cm runde støbejernsgryde har en kapacitet på 5,3 liter. Dette gør denne støbejernsgryde til den største af de runde Le Creuset gryder i udvalget. Udover en forøget kapacitet er gryden identisk med de forrige runde Le Creuset støbejernsgryder.

Med en kapacitet på 5,3 liter er denne støbejernsgryde rimelig fleksibel i forhold til hvilke situationer, den skal benyttes. Samtidig med at den er ideel til brug i små familier, kan den også forsyne større arrangementer med en lækker gryderet eller lignende.

Støbejernsgryden er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil tilbringe mindre tid foran komfuret.

Med fokus på begrebet ”slow-cooking”, har gryden den unikke egenskab, at den nemmere og uden konstant opsyn kan tilberede gryderetter, som skal stå i længere tid ved en lavere temperatur.

i samarbejde med PriceRunner

 

Le Creuset oval støbejernsgryde – 27 cm.

Le Creuset oval støbejernsgryde – 27 cm.Le Creusets ovale støbejernsgryde på 27 cm har en kapacitet på 4,1 liter. Den designede støbejernsgryde kan fås i elleve forskellige farvevalg og har med sit relativt smukke udseende mulighed for at blive tilpasset til netop dit køkkendesign.

Særligt for den ovale støbejernsgryde er, at den egner sig særdeles godt til bagning og stegning.

Med mulighed for at tilberede hele fjerkræ adskiller den sig fra de runde designs ved at kunne tilberede retter, som ikke kan presses ned i en almindelig rund gryde, men bedre passer i den ovale.

Le Creusets ovale støbejernsgryde har lodrette sider, hvilket, foruden et smukt design, betyder, at gryden også kan benyttes som alternativ til det ildfaste fad. Du kan dermedbruge din støbejernsgryde til at tilberede lasagne eller andre ovnretter, som kræver en jævn fordeling i gryden.

i samarbejde med PriceRunner

 

Læs også vores artikel om strygeståle her: Strygestål – test af de 9 bedste knivsliberprodukter

Le Creuset ikoniske støbejernsgryde – 32 cm.

Le Creuset ikoniske støbejernsgryde – 32 cm.Le Creusets ikoniske støbejernsgryde med en diameter på 32 cm har en kapacitet på 7 liter. Den traditionelle støbejernsgryde fås kun i den originale postkasserøde farve og kan bruges over alle varmekilder – naturligvis inklusiv induktion.

Med den originale støbejernsgryde fra Le Creuset får du et låg, som ligeledes er lavet af støbejern. Dette fordeler varmen i hele grydens indhold.

Du kan roligt benytte denne støbejernsgryde fra Le Creuset i en mere stresset hverdag, uden du skal være bekymret for at brænde maden på eller bliver kold efter at komfuret er slukket.

Støbejernsgrydens låg har en aftagelig fenolknob, som du kan skifte ud med en af stål, hvis gryden skal bruges i ovnen eller ved et lukket bål. Således kan låget tages af uden at brænde fingrene, når den står på komfuret, samtidig med at den også kan bruges til mere omringende varmekilder, uden at låget skal udeblive.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Derfor skal du vælge en støbejernsgryde

Ved at benytte en af de omtalte støbejernsgryder får din madlavning en helt ny kant og dimension. Med fokus på ”slow-cooking” undgår du det daglige stressmoment i en travl hverdag, og du kan i stedet fokusere på at slappe af med familien og vennerne.

Mange former for retter bliver desuden bedre, når du benytter en støbejernsgryde. Ved at fordele varmen fra bunden af gryden til hele gryden fås en mere direkte og bearbejdet tilberedning, som du med garanti vil sætte pris på.

De udvalgte støbejernsgryder fra Gense Le Gourmet, Eva Trio og Le Creuset bærer alle præg af kvalitet. De er alle blandt nogle af markedets bedste støbejernsgryder, som du uden skrubler kan sætte din lid til. Med valgfrihed i størrelse og farve kan du vælge en støbejernsgryde efter dit ønske uden at gå på kompromis med pris, kvalitet eller design.

Se også Test af de 5 bedste gryder skrevet af forbruger-test.dk.

Denne side er anmeldt af: Aksel L. Christoffersen Rating 10/10

Forfatter