Der er ikke meget, der slår et frisk stykke franskbrød med en god skive ost på. Det er derfor aldrig rart at åbne posen med franskbrød for at opdage, at brødet er dækket af mug. Du kan øge levetiden på brødet ved at anskaffe dig en brødkasse. Brødkassen sørger for at øge luftcirkulationen i boksen, så fugten bliver minimeret.

Vi har gjort os umage med at finde 5 af de bedste brødkasser på markedet til dig, så du kan få et overblik over de forskellige typer. Du finder både fordele, ulemper og specifikationer ved hvert produkt. Det kan hjælpe med at spore dig ind på den bedste brødkasse til køkkenet. 

___________________________________________________________________________________________

Brabantia Roll Top – elegant og rummelig brødkasse

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Brabantia Roll Top er lavet til dig, der søger brødkasser med et elegant og rummeligt design. Brødkassen minder udseendemæssigt om en Herstal brødkasse med et nutidigt men retro design. Brødkassen er designet i hvid, som passer ind i det moderne hjem. Farven passer både til et køkken med mere fremtrædende farver eller dæmpede farver.

Brødkassen måler 27 x 44,8 x 27 cm. Den har derfor en stor kapacitet, så der er plads til familiens brød. Brabantia Roll Top er også udviklet med en profileret bund, så der kommer luft til brødet. Det er med til at mindske fugten i kassen, så brødet holder sig frisk i længere tid.   

Brødkassen er også lavet i metal med et låg af stål. Det sørger for en solid kasse til dit brød. Du får også 10 års garanti på brødkassen. Du kan derfor være sikker på, at brødkassen holder i mange år. 

Hvis du leder efter en moderne og holdbar brødkasse, så er Brabantia Roll Top et godt match til dig. Du får frisk brød i flere dage og en brødkasse, som pynter fint i køkkenet.  Hvis du skal lave den helt store middag til familien, mangler du måske et stegetermometer. Det kan sikre dig, at kødet får den helt rigtige temperatur.  

Fordele

 • Stor kapacitet
 • Luftcirkulation til brødet
 • 10 års garanti på brødkassen
Ulemper

 • Kan være svær at rengøre

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: metal
 • Farve: hvid
 • Mål: 27 x 44,8 x 27 cm.

Wesco Single Grandy – kompakt retro brødkass

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvis du er på udkig efter brødkasser i retro design, så er Wesco Single Grandy måske noget for dig. Brødkassen er designet i en elegant mint-farve. Kassen kan pynte flot i køkkenet, hvor den tilfører charme og energi til rummet. 

Brødkassen er også lavet i en lille og kompakt størrelse. Kassen måler 17 cm. i højden, 28 cm. i længden og 21,5 cm. i bredden. Det kan være, at du bor på et lille kollegieværelse, eller måske har du et meget lille køkken. Wesco Single Grandy gør det muligt for alle brødelskere at opbevare brødet korrekt i hjemmet. 

Bagerst på brødkassen finder du en ventilationsrist. Den sørger for at mindske fugten i brødkassen. Du kan derfor øge holdbarheden på brødet ved at opbevare den i brødkassen fra Wesco. Det er med til at mindske risikoen for at finde muggent brød i posen. 

Til den lille bolig kan det også være praktisk med en miniovn. Du kan lave velsmagende retter i ovnen, selvom du har mindre plads.  

Wesco Single Grandy er også udstyret med håndtag og hængsler i metal. De flotte metalhængsler og håndtag fuldender det elegante udseende på kassen. 

Du skal være opmærksom på, at brødkassen fra Wesco ligger i en høj prisklasse sammenlignet med andre modeller. Til prisen får du dog en flot og elegant brødkasse til hjemmet. 

Fordele

 • Elegant
 • Lille og kompakt
 • Ventilationsrist bagerst
Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • Farve: mint
 • Mål: 17 x 28 x 21,5 cm. (H x L x B)
 • Håndtag og hængsler i metal

Alessi Gnam – stilfuld brødkasse i oval form

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Alessi Gnam er designet til praktikeren, der samtidig ønsker et stilfuldt design. Brødkassen er lavet i en moderne oval form, som kan være med til at pynte i køkkenet. Selve brødkassen er lavet i plastik, og du kan vælge brødkassen i to forskellige farver. Du kan vælge mellem hvid eller sort. Uanset hvilken farve du vælger, vil brødkassen blende fint ind i din indretning i køkkenet.

Brødkassen måler 30 cm. i bredden, 46 cm. i længden og 16,5 cm. i højden. Du skal dog være opmærksom på, at nogle typer af brød skal klemmes lidt sammen for at være i kassen. 

Brødkassen er skabt af designerne Elisa Gargan og Stefano Giovannoni. Mærket Alessi er italiensk og har eksisteret siden 1927. Designerne bag mærket laver stilrent udstyr til køkkenet, som giver et moderne tvist til indretningen. 

Du får også 2 års garanti på brødkassen, hvis du køber den. Du er derfor sikret en ny brødkasse, hvis der pludselig skulle opstå en uheldig situation. 

Hvis du ønsker en flot og enkel brødkasse til køkkenet, så er Alessi Gnam lige noget for dig. 

Fordele

 • Praktisk design
 • Stilren 
 • 2 års garanti
Ulemper

 • Lidt for lille til brød i standardstørrelse

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Plastik
 • Mål: 30 x 46 x 16,5 cm (B x L x H)
 • Farve: sort, hvid

RIG-TIG BOX-IT – en moderne brødkasse med skærebræt som låg

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

RIG-TIG BOX-IT passer til dig, der er på udkig efter en moderne brødkasse. Brødkassen er designet i en varm grå farve, som passer til den skandinaviske indretning. Kassen er holdt i en dæmpet farve, som nemt blender ind i din indretning på køkkenbordet. 

Selve boksen er lavet i melamin, som er et slidstærkt materiale. Den kan derfor fint holde til at opbevare brød. Låget er lavet af 100% bambus, som sikrer en bæredygtig produktion. Bambus vokser hurtigt, og det er derfor i princippet en uudtømmelig ressource. 

Brødboksen er også designet til at være praktisk. Boksen holder dit brød frisk i længere tid, så du ikke skal spise tørt og kedeligt rugbrød. Låget er også designet som et skærebræt. Boksen bliver derfor udnyttet til fulde. Det kan være en fordel, hvis du ikke har meget plads til et skærebræt i køkkenet. RIG-TIG BOX-IT giver dig to ting i én løsning.    

Brødkassen er designet af de tyske designere Markus Jehs og Jürgen Laub, som blandt andet har designet produkter for danske Stelton. Med RIG-TIG BOX-IT er du derfor sikret en moderne brødkasse til hjemmet. 

Fordele

 • 100 % bambus
 • Brug låget som skærebræt
 • Holder brødet frisk
Ulemper

 • Brødkassen er meget lav

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: melamin, bambus
 • Mål: 12,3 x 34,5 x 22,7 cm. (H x B x D)
 • Designet af Markus Jehs og Jürgen Laub

Joseph Joseph – elegant brødkasse med skærebræt i bambus

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Den stilrene brødkasse fra Joseph Joseph er både flot at stille frem i køkkenet, og så er den praktisk. Brødkassen er udviklet i polypropylen plastik, mens låget er lavet i bambus. Bambusplanten absorberer mere CO2 pr. m2 end andre træer. Du kan derfor med god samvittighed tilføje Joseph Joseph til køkkenet. 

Brødkassen er designet i en enkel hvid farve, som passer ind i alle moderne køkkener. Brødkassen er også praktisk, fordi du kan bruge låget som skærebræt. Der er lavet et anvendeligt håndtag i toppen, så du nemt kan tage låget af. Når du tager det friske brød ud af kassen, kan du straks skære det på skærebrættet. Det bliver næsten ikke smartere. 

Du kan forkæle familien med en god gryderet, der er lavet i en støbejernsgryde. Det friskbagte brød passer godt til en cremet gryderet. 

Brødkassen er også udstyret med non-slip fødder under bunden. Den skrider derfor ikke, når den står på køkkenbordet. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være svært for børn at flytte rundt med kassen.

Hvis du vil sørge for at bevare den smukke brødkasse længst muligt, er det en god idé at holde den ved lige. Det kan du gøre ved at give bambussen en omgang olie en gang imellem. 

Fordele

 • Brødkasse med skærebræt 
 • Praktisk og stilfuld
 • Non-slip fødder
Ulemper

 • Kan være svær for børn at flytte frem og tilbage

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: PP-plast og bambus
 • Farve: hvid
 • Mål: 36 x 18 x 21 cm.

Hvor skal man opbevare brød?

Det er en god idé at opbevare brødet korrekt, så det holder længere.

 • Franskbrød og boller

Det er en god idé at opbevare franskbrød og hvedebrød ved stuetemperatur. På den måde holder brødet i længere tid uden at blive tørt og kedeligt. Du kan opbevare brødet i en plastikpose med huller i, så brødet kan ånde. Du kan også opbevare brødet i en Bodum brødkasse med ventilation for længere holdbarhed. 

 • Rugbrød

Du kan også opbevare rugbrød ved stuetemperatur i en brødkasse fra Bodum eller plastikpose med lufthuller. Det giver samme resultat som med franskbrød og boller.

 • Brødet skal ånde

Vi råder dig også til at lade brødet ånde. Det kan være i en brødkasse eller en plastikpose med lufthuller ved stuetemperatur. Du kan finde gode brødkasse tilbud i oversigten, så du får god kvalitet til billige penge. 

 • Rør kun ved det brød, som du skal spise

Det er vigtigt, at du kun rører ved de skiver, som du vil spise. Når du rører ved en skive brød, kommer der bakterier på brødet, som derfor mugner hurtigere i pakken.

Kilder: Madens Verden, Samvirke og Idenyt

Hvorfor bliver brød dårligt?

Når fødevarer som franskbrød bliver for gammelt, kan det blive angrebet af bakterier, skimmelsvamp eller gærsvampe. Svampe og bakterier nedbryder maden, og i nogle tilfælde kan det danne giftstoffer.

Maden kan blive fordærvet af mikroorganismer, hvis det bliver opbevaret forkert, eller hvis det bliver for gammelt. Når der vokser flere bakterier i maden, vil det til sidst bliver uspiseligt. Nogle bakterier producerer også giftstoffer, som kan være sygdomsfremkaldende.

Nogle mennesker kan være fristet til at skære muggen af brødet og spise resten. Eksperter advarer dog om, at mug og giftstoffer kan trænge ind på områder, hvor der ikke er mug.

Du kan for eksempel opbevare brødet i en trip trap brødkasse, så brødet holder i længere tid. 

Kilde: Samvirke

FAQ

🤩 Hvordan opbevarer jeg mit brød?

Du kan opbevare dit franskbrød eller rugbrød i en brødkasse ved stuetemperatur. Det sørger for at holde brødet frisk i længere tid. 

🤔 Hvilken brødkasse er bedst?

I vores oversigt har vi samlet nogle af de bedste brødkasser på markedet. Du skal derfor vælge den, der passer bedst til dine ønsker. 

🧐 Hvordan virker en brødkasse?

En brødkasse med en bund af plastik- eller trælameller er med til at forstærke cirkulation af luft, som forebygger mug. 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Skagerak Norr

Skagerak NorrHvis du ønsker dig en minimalistisk brødkasse til dit skandinavisk-inspirerede køkken, så er Skagerak Norr et godt bud til dig. Brødkassen er lavet med et lyst og nordisk udtryk. Kassen er designet i lys ubehandlet eg, som afviser bakterier. Brødkassen er derfor også praktisk, da den giver brødet de mest optimale levevilkår. Brødboksen er også designet med lysebrune læderhåndtag, som passer til det nordiske udtryk. 

Brødkassen passer også til praktikeren, da den indeholder flere forskellige funktioner. Du kan vende brødkassens låg og bruge den som skærebræt. Den fungerer derfor både som låg og skærebræt, så du hurtigt kan få friskskåret brød på bordet.

Skagerak Norr er også lavet med stilrene håndtag, som gør den nem at transportere. Det er en oplagt mulighed for at tage friskbagt brød med på picnicen. Brødet holder sig frisk i brødkassen, og du kan nemt bære den i håndtagene. 

Brødkassen ligger i den høje prisklasse. Til prisen får du en stilren brødkasse, som du stolt kan vise frem på køkkenbordet. Du får en brødboks, der både er smuk og praktisk.  

Hvis du er på udkig efter nyt køkkenudstyr, kan du også finde en god stavblender til køkkenet. Den hjælper dig med at lave cremede supper.  

Fordele

 • Brødkasse med skærebræt
 • Nordisk udtryk
 • Nem at transportere 
Ulemper

 • Høj prisklasse

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Eg
 • Mål: 12 x 34 x 26,5 cm. (H x L x B)
 • Læderhåndtag

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter