Et strygestål er et uundværligt værktøj og redskab i ethvert køkken. Uanset hvor eksklusive dine køkkenknive er, er der ikke meget kvalitet over dem, når de med tiden blive sløve og har brug for at få rettet æggen.

De keramiske produkter er iblandt de mest populære på markedet. Dette skyldes, at de keramiske udgaver er de mest alsidige produkter, som du kan anvende på alle typer af knive i køkkenskuffen.

Med de bedste strygestål kan du effektivt få skarpe knive igen. Det kræver ikke mere end få svirp med dit produkt, når du vælge en kvalitetsmodel.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


ZWILLING keramisk strygestål – enkel og praktisk

Zwilling strygestål

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Testresultater

ZWILLING har produceret produktet, som kan fungere optimalt i enhver husholdning. Det er en enkel og praktisk knivsliber, som er nem at opbevare.

Om

Med et keramisk produkt bliver du i stand til både at skærpe dine knive, ligesom du kan vedligeholde dem mest optimalt. Til det almindelige behov for knivvedligehold er ZWILLING et oplagt valg.

Strygestålet er fremstillet i en god længde, som giver dig den bedste anvendelse. Med det praktiske ophængsøje i enden af håndtaget er det nemt at have produktet hængende i køkkenet.

Udvalgte specifikationer

 • Godt og solidt design i slidstærkt materiale
 • Komfortabel anvendelse
 • Nem og praktisk opbevaring
 • Kan bruges til de fleste køkkenknive samt sakse

MAC keramisk strygestål – komfortabel anvendelse

MAC keramisk strygestål

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Testresultater

Knivsliberen fra MAC udmærker sig ved sin komfortable anvendelse. Håndtaget er fremstillet i træ for et sikkert og fast greb. Modsat mange andre kvalitetsprodukter på markedet er denne model gennemført med hensyn til materialevalg.

Om

Hvor mange andre gode knivslibere er designet med fokus på selve slibebladet, er det keramiske strygestål fra MAC fremstillet med et håndtag i naturtræ. Det hårde materiale har stor betydning for funktionen af dit slibeprodukt, og det har stor betydning for at give en sikker anvendelse.

Længden på produktet er kortere sammenholdt med den typiske længde på cirka 27cm. Dette gør den nemt at opbevare produktet i køkkenet. Den kortere udgave kan være ideel for dig, som allerede har styr på slibeteknik.

Udvalgte specifikationer

 • Håndtag i tungt træ
 • Praktisk design
 • Længde på 21cm


Wüsthof Classic Ikon strygestål – klassisk design

Wuesthof strygestål

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Testresultater

For dig som går op i både kvalitet og design, er knivsliberen fra Wüsthof det rette valg. Modellen er unik med sin kombination af gode og høje slidstyrke sammenholdt med det tidløse og elegante design.

Om

Det stilrene strygestål giver dig alle de egenskaber, du måtte kunne ønske dig af en knivsliber. Det kan slibe dine knive optimalt samtidig med, at det er i stand til at rette æggen på knivbladene. Designet er gennemtænkt hos Wüsthof, og du har her mulighed for dig at vælge farve på dit produkt. Om du er til hvidt eller sort look er op til dig og din smag for køkkenprodukter. Uanset hvilket look du vælger, får du et funktionelt produkt, som ligger perfekt i hånden.

Udvalgte specifikationer

 • Ergonomisk udformet håndtag
 • Fås i 2 stilrene farver (valgfrit look)
 • Professionel kvalitet

DMT Ceramic Steel – Let at anvende

DMT kkeramisk stål

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Testresultater 

DMT Ceramic Steel giver dig en god og stabil slibning som følge af den nemme anvendelse, du får med knivsliberen.

Om

Det kan kræve teknik og kendskab til knivslibning at opnå de bedste resultater. Når du har brug for et godt og solidt strygestål, er DMT Ceramic Steel et oplagt valg. Den kan bruges af alle og har et praktisk og robust håndtag, som giver dig en god kontakt med redskabet under slibning.

Det lange slibeblad giver dig en sikker anvendelse, uanset hvilken kniv du har brug for at få slebet.

Udvalgte specifikationer

 • God og solid størrelse
 • Langt slibeblad
 • Kan bruge til forskellige knivtyper

Find DMT Ceramik Steel her:


CIBUMIC keramisk strygestål – skarpe resultater

Kreamik strygestål

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Testresultater

Knivsliberen fra CIBUMIC er vores anbefaling, når det kommer til både design, funktion og egenskaber. De japanske produkter fra det anerkendte mærke udmærker sig ved deres unikke hårdhed, som gør det muligt at slibe alle dine knive med dette kvalitetsprodukt.

Om

Den keramiske knivsliber er fremstillet med patenteret og brudsikker teknologi, som skaber maksimal holdbarhed og funktionsdygtighed med dit produkt. Bladet er dækket af fine korn, som skaber perfekte, skarpe resultater. Den jævne og ensartede overflade er desuden medvirkende til at kunne rette æggen på en hvilken som helst kniv.

Den unikke fremstillingsmetode er med til at skabe høj holdbarhed og lang levetid på dit produkt, som ikke mister sine unikke egenskaber af at blive brugt.

Fordele

 • Høj holdbarhed
 • Flot design
 • Japanske, tyske og almindelige køkkenknive
Ulemper

 • Plastikdæksel er ikke helt på linje med resten af stålet

Udvalgte specifikationer

 • Kan anvendes til alle typer af knive
 • Fremstillet ved hjælp af Hot-Isostatic Press metode (HIP)
 • Designet med kornstørrelse 2000+


FAQ

Hvilket strygestål er det bedste på markedet?
En af de bedste slags strygestål, som er på markedet lige nu, er CIBUMIC keramisk strygestål. Strygestålet er blevet kåret som topscorer af testmagasinet, hvor det blandt andet bliver rost for dets flotte design, gode funktionalitet og dets praktiske egenskaber. Dertil fås strygestålet også til en fordelagtig pris.
Hvor mange gange skal en kniv trækkes over et strygestål?
Når du skal slibe en kniv på et strygestål, så bør du hive kniven over strygestålet fra håndtag til spids tre til seks gange. Hvis kniven er meget sløv eller skadet, så kan du godt gøre det nogle ekstra gange. På den måde undgår du at slide kniven for meget.
Hvad skal jeg gøre, når jeg skal slibe en kniv?
Når du skal slibe en kniv, er det en god ide først at putte lidt vand på strygestålet og kniven. Dernæst trækker du kniven over strygestålet fra håndtaget og helt ud i spidsen. Bevægelsen gentager du tre til seks gange, hvorefter du kan gentage processen på strygestålets finere side.
Hvor lang tid holder et strygestål?
Det er meget forskelligt, hvor lang tid et strygestål kan holde, da det afhænger af, hvor ofte det bliver brugt. Bliver strygestålet brugt hver dag, vil det formentlig kun holde nogle få år. Bruges strygestålet derimod sjældnere, kan det holde helt op til et sted mellem 10 og 20 år.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sieger keramisk strygestål – høj slidstyrke

Testresultater

Siegers knivsliber er uovertruffen, når det kommer til at slibe hårde knive.

Om

Strygestålet fra Sieger er særligt egnet til brug for at skærpe dine hårde køkkenknive, hvor der kan være brug for et ekstra slidstærkt og robust produkt. Knivsliberen er så godt som umuligt at slide op, og du får et uundværligt køkkenredskab, som du kan vedligeholde dine knive med i mange år frem.

Sieger har en høj slibeevne og er designet med et håndtag, som giver dig sikkerhed og beskyttelse under anvendelse.

Fordele

 • Robust produkt
 • Høj slibeevne
 • Stort håndtag
Ulemper

 • Høj prisklasse

 Udvalgte specifikationer

 • Længde på 28cm
 • Nem at bruge og har en fin balance
 • Særligt egnet til at skærpe store knive
 • Stort plastikhåndtag for en sikker anvendelse

OBH Nordica Knivsliber SharpX 9960 – brugervenlig

OBH Nordica Knivsliber SharpX 9960

OBH Nordicas knivsliber passer til alle knive og den er utrolig let at benytte. Du får i alt 20 keramiske stave med til den, når du køber den.

Her får du en slibevinkel på 40 grader og den finpolerer bladet for dig. Vi siger for dig, fordi Slibehjulet er eldrevet, så den gør det meste af arbejdet. Den bevæger sig med 330 omdrejninger i minuttet, så det tager ikke lang tid at få skarpe knive.

Den har et flot stålrent design og passer godt ind i alle minimalistiske hjem. Samtidig gør den dine knive skarpe hver eneste gang.

Udvalgte specifikationer: 

 • Slibevinkel på 40 grader
 • Elektrisk slibehjul 330 omdrj./min
 • Slibevinkel på 40 grader

CIBUMIC diamant strygestål

Diamant strygestål

Testresultater

CIBUMIC er anerkendt for deres kompromisløse valg af kvalitetsmaterialer, som kendetegner flere af deres prisvindende produkter. Med et diamant strygestål bliver du i stand til effektivt at rette op på æggen på din kniv uanset dens type og mærke.

Om

Produktet er fremstillet med en enestående overflade af ensartet og fint diamantpulver, som skaber en særlig hård slibeeffekt.

Som noget særligt er produkterne fra japanske CIBUMIC i en klasse for sig samtidig med, at deres priser er i den konkurrencedygtige ende. Dette gør det muligt for alle og enhver at få knive med perfekte funktioner.

Fordele

 • Høj hårdhed på 10 Mohs
 • Effektivt
 • God pris
Ulemper

 • Skaftet er af plastik

Udvalgte specifikationer

 • Kerne i rustfrit stål
 • Unik effekt med at rette op på æggen samtidig med at slibe din kniv
 • Hårdhed på 10 Mohs

Fiskars Functional Form Strygestål– simpel og praktisk

Testresultater

Denne knivsliber er en del af Fiskars Functional Form serie, som er produkter skabt til hverdagen. Den betydningsfulde og praktiske fordel ved modellen er, at den tåler maskinvask.

Om

Fiskars er kendt for at designe tidløse og praktiske produkter, som kan anvendes af alle. Dette gælder også deres Functional Form strygestål, som er fremstillet med et blad i rustfrit stål.

Den høje slidstyrke og lange holdbarhed på materialet, gør det muligt for dig at kunne vedligeholde alle dine køkkenknive – også selve de ikke er fra Fiskars.

Det har særlig betydning for din anvendelse, at håndtaget på knivsliberen er belast med det skridsikre Softgrip® materiale.

Udvalgte specifikationer

 • Høj slidstyrke og gode, stabile slibeegenskaber
 • Skridsikkert håndtag for et sikkert greb om redskabet
 • Tåler at blive vasket i maskine
 • Kan bruges på forskellige typer af køkkenknive

H. W. Larsen Ovalt Strygestål – høj sikkerhed

Ovalt strygestål

Testresultater

Det ovale design på bladet skaber en særlig sikker og tryg anvendelse, som enhver kan få glæde af.

Om

Med denne model bliver det trygt og sikkert for dig at vedligeholde alle dine køkkenknive. H. W. Larsen er en klassisk model af kvalitetsstrygestål, som adskiller sig i forhold til udformningen af bladet. Med et ovalt blad bliver det nemmere for dig at kontrollere slibningen, når det foregår med hurtige bevægelser.

Udvalgte specifikationer

 • Sikkerhedsmæssigt udformet slibeblad
 • Særligt egnet til smedede knive
 • Enkel at anvende for alle

Qknives Diamant – perfekt til knive med høj HrC

Qknives Diamant

Testresultater

Denne knivsliber egner sig særligt godt til slibning af knive, der har en høj HrC. Er på du udkig efter en sådan kniv, vil den derfor været et godt valg. 

Om

Qknives diamant knivsliberen er et godt valg til dig, der er på udkig efter en effektiv knivsliber, der vil kunne levere et godt resultat. Diamant knivsliberen vil især være et godt valg, hvis du ønsker at finde en knivsliber, der kan slibe køkkenknive med en høj HRC, altså stålhårdhed. Diamant knivsliberen er derudover meget nem at anvende, og det er en knivsliber, der vil kunne slibe i mange år frem uden at miste ydeevne. Der er samtidig tale om et stilrent design, så den vil passe godt ind i alle køkkener.

Qknives Diamant strygestål vs. markedet

Diamant knivsliberen adskiller sig fra andre strygestål på markedet, da den især formår at slibe særligt stålhårde knive. Har du mange knive i køkkenet med en høj HRC-værdi, vil det derfor være oplagt at tage et kig nærmere på Diamant strygestålet. 

Udvalgte specifikationer

 • God til slibning af knive med høj HrC-værdi
 • En holdbar knivsliber, der lever op til kravene
 • Stilrent design, der passer ind i et ethvert køkken

Qknives Diamant strygestål – Elegant strygestål

Testresultater

Det elegante diamant-strygestål fra Qknives er meget anvendeligt, når du skal slibe knive med en høj HrC. En kniv med en høj HrC er med andre ord en kniv med høj hårdhed, og den er derfor fremstillet i et hårdt og kraftigt materiale. Strygestålet har et stilrent design og er fremstillet i blankt stål og med et håndtag i mørkt ibenholttræ.

Om

Strygestålets stang måler 23 centimeter, og det er derfor oplagt, når du skal slibe større knive, samtidig med at du kan slibe knive med en høj HrC med diamant-strygestålet. Med sit elegante og stilrene design passer strygestålet ind i de fleste køkkener, og du kan sagtens have det hængende fremme uden at gå på kompromis med dit køkkens udtryk og indretning.

Udvalgte specifikationer

 • Stangen måler 23 centimeter og er oplagt til større knive
 • Håndtag i mørkt ibenholttræ giver et eksklusivt udtryk
 • Velegnet til slibning af knive med en høj HrC

Måske kunne du også være interesseret i at læse Knivsliber Test – Er de pengene værd?


Testkilder

Anmeldelsen af de udvalgte, bedste strygestål er sket på baggrund af tests fortaget af dagbladet POLITIKEN, der har foretaget en uvildig gennemgang af de bedst knivslibeprodukter på det danske marked. Her er hvert produkt nøje udvalgt og anmeldt i forhold til de parametre, som har størst betydning for dig som kunde og forbruger.

Når du skal vælge det rette knivsliberprodukt, skal du tage højde for udgave i forhold til, om det skal være en konventionel model, eller skal det være en keramisk udgave.

De keramiske strygestål vinder i tests som følge af deres alsidige funktion. Derfor er der forekomst af denne produktudgave i anmeldelsen. Med valg af denne udgave kan du både vedligeholde dine knive ved at rette æggen, ligesom du kan skærpe dine knive.

Det anbefales, at du skærper dine knive cirka 1 gang om måneden. Dermed har dit knivsliberprodukt stor betydning for at opnå det bedste vedligehold af dine uundværlige køkkenredskaber. Når du har gjort dine knive rene, kan du have dem til tørre i et opvaskestativ, som vi også skrevet om.

Se også denne artikel på politiken.dk: Fire kendte kokke: Her er vores yndlingsknive


FAQ

Hvilket strygestål er det bedste på markedet?
En af de bedste slags strygestål, som er på markedet lige nu, er CIBUMIC keramisk strygestål. Strygestålet er blevet kåret som topscorer af testmagasinet, hvor det blandt andet bliver rost for dets flotte design, gode funktionalitet og dets praktiske egenskaber. Dertil fås strygestålet også til en fordelagtig pris.
Hvor mange gange skal en kniv trækkes over et strygestål?
Når du skal slibe en kniv på et strygestål, så bør du hive kniven over strygestålet fra håndtag til spids tre til seks gange. Hvis kniven er meget sløv eller skadet, så kan du godt gøre det nogle ekstra gange. På den måde undgår du at slide kniven for meget.
Hvad skal jeg gøre, når jeg skal slibe en kniv?
Når du skal slibe en kniv, er det en god ide først at putte lidt vand på strygestålet og kniven. Dernæst trækker du kniven over strygestålet fra håndtaget og helt ud i spidsen. Bevægelsen gentager du tre til seks gange, hvorefter du kan gentage processen på strygestålets finere side.
Hvor lang tid holder et strygestål?
Det er meget forskelligt, hvor lang tid et strygestål kan holde, da det afhænger af, hvor ofte det bliver brugt. Bliver strygestålet brugt hver dag, vil det formentlig kun holde nogle få år. Bruges strygestålet derimod sjældnere, kan det holde helt op til et sted mellem 10 og 20 år.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter