Sidst opdateret:

Et strygestål er et uundværligt værktøj og redskab i ethvert køkken. Uanset hvor eksklusive dine køkkenknive er, er der ikke meget kvalitet over dem, når de med tiden blive sløve og har brug for at få rettet æggen.

De keramiske produkter er iblandt de mest populære på markedet. Dette skyldes, at de keramiske udgaver er de mest alsidige produkter, som du kan anvende på alle typer af knive i køkkenskuffen.

Med de bedste strygestål kan du effektivt få skarpe knive igen. Det kræver ikke mere end få svirp med dit produkt, når du vælge en kvalitetsmodel.

VORES ANBEFALING – CIBUMIC keramisk strygestål


Set til: 285,00

Testresultater

Knivsliberen fra CIBUMIC er vores anbefaling, når det kommer til både design, funktion og egenskaber. De japanske produkter fra det anerkendte mærke udmærker sig ved deres unikke hårdhed, som gør det muligt at slibe alle dine knive med dette kvalitetsprodukt. Kreamik strygestål

Om

Den keramiske knivsliber er fremstillet med patenteret og brudsikker teknologi, som skaber maksimal holdbarhed og funktionsdygtighed med dit produkt. Bladet er dækket af fine korn, som skaber perfekte, skarpe resultater. Den jævne og ensartede overflade er desuden medvirkende til at kunne rette æggen på en hvilken som helst kniv.

Den unikke fremstillingsmetode er med til at skabe høj holdbarhed og lang levetid på dit produkt, som ikke mister sine unikke egenskaber af at blive brugt.

Se hele CIBUMICs udvalg af kniveslibere her:

Udvalgte specifikationer

 • Bedste performance på knivslibere, du finder på markedet
 • Kan anvendes til alle typer af knive
 • Fremstillet ved hjælp af Hot-Isostatic Press metode (HIP)
 • Designet med kornstørrelse 2000+

Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

BEDST TIL PRISEN – CIBUMIC diamant strygestål


Set til: 315,00

Testresultater

CIBUMIC er anerkendt for deres kompromisløse valg af kvalitetsmaterialer, som kendetegner flere af deres prisvindende produkter. Med et diamant strygestål bliver du i stand til effektivt at rette op på æggen på din kniv uanset dens type og mærke.Diamant strygestål

Om

Produktet er fremstillet med en enestående overflade af ensartet og fint diamantpulver, som skaber en særlig hård slibeeffekt.

Som noget særligt er produkterne fra japanske CIBUMIC i en klasse for sig samtidig med, at deres priser er i den konkurrencedygtige ende. Dette gør det muligt for alle og enhver at få knive med perfekte funktioner.

Udvalgte specifikationer

 • Kerne i rustfrit stål
 • Unik effekt med at rette op på æggen samtidig med at slibe din kniv
 • Høj hårdhed på 10 Mohs

Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HØJ SLIDSTYRKE – Sieger keramisk strygestål


Set til: 1.129,00

Testresultater

Siegers knivsliber er uovertruffen, når det kommer til at slibe hårde knive.

Om

Strygestålet fra Sieger er særligt egnet til brug for at skærpe dine hårde køkkenknive, hvor der kan være brug for et ekstra slidstærkt og robust produkt. Knivsliberen er så godt som umuligt at slide op, og du får et uundværligt køkkenredskab, som du kan vedligeholde dine knive med i mange år frem.

Sieger har en høj slibeevne og er designet med et håndtag, som giver dig sikkerhed og beskyttelse under anvendelse.

 Udvalgte specifikationer

 • Længde på 28cm
 • Nem at bruge og har en fin balance
 • Særligt egnet til at skærpe store knive
 • Stort plastikhåndtag for en sikker anvendelse

 Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

OBH Nordica Knivsliber SharpX 9960


OBH Nordica Knivsliber SharpX 9960

Set til: 349,00

OBH Nordicas knivsliber passer til alle knive og den er utrolig let at benytte. Du får i alt 20 keramiske stave med til den, når du køber den.

Her får du en slibevinkel på 40 grader og den finpolerer bladet for dig. Vi siger for dig, fordi Slibehjulet er eldrevet, så den gør det meste af arbejdet. Den bevæger sig med 330 omdrejninger i minuttet, så det tager ikke lang tid at få skarpe knive.

Den har et flot stålrent design og passer godt ind i alle minimalistiske hjem. Samtidig gør den dine knive skarpe hver eneste gang.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HØJ SIKKERHED – H. W. Larsen Ovalt Strygestål


Set til: 449,00

Testresultater

Det ovale design på bladet skaber en særlig sikker og tryg anvendelse, som enhver kan få glæde af. Ovalt strygestål

Om

Med denne model bliver det trygt og sikkert for dig at vedligeholde alle dine køkkenknive. H. W. Larsen er en klassisk model af kvalitetsstrygestål, som adskiller sig i forhold til udformningen af bladet. Med et ovalt blad bliver det nemmere for dig at kontrollere slibningen, når det foregår med hurtige bevægelser.

Udvalgte specifikationer

 • Sikkerhedsmæssigt udformet slibeblad
 • Særligt egnet til smedede knive
 • Enkel at anvende for alle

Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LAV I PRISEN – ZWILLING keramisk strygestål


Set til: 266,00

Du kan købe den her

Testresultater

ZWILLING har produceret produktet, som kan fungere optimalt i enhver husholdning. Det er en enkel og praktisk knivsliber, som er nem at opbevare. Zwilling strygestål

Om

Med et keramisk produkt bliver du i stand til både at skærpe dine knive, ligesom du kan vedligeholde dem mest optimalt. Til det almindelige behov for knivvedligehold er ZWILLING et oplagt valg.

Strygestålet er fremstillet i en god længde, som giver dig den bedste anvendelse. Med det praktiske ophængsøje i enden af håndtaget er det nemt at have produktet hængende i køkkenet.

Udvalgte specifikationer

 • Godt og solidt design i slidstærkt materiale
 • Komfortabel anvendelse
 • Nem og praktisk opbevaring
 • Kan bruges til de fleste køkkenknive samt sakse

Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KOMFORTABEL ANVENDELSE – MAC keramisk strygestål


Set til: 272,00

Testresultater

Knivsliberen fra MAC udmærker sig ved sin komfortable anvendelse. Håndtaget er fremstillet i træ for et sikkert og fast greb. Modsat mange andre kvalitetsprodukter på markedet er denne model gennemført med hensyn til materialevalg.MAC keramisk strygestål

Om

Hvor mange andre gode knivslibere er designet med fokus på selve slibebladet, er det keramiske strygestål fra MAC fremstillet med et håndtag i naturtræ. Det hårde materiale har stor betydning for funktionen af dit slibeprodukt, og det har stor betydning for at give en sikker anvendelse.

Længden på produktet er kortere sammenholdt med den typiske længde på cirka 27cm. Dette gør den nemt at opbevare produktet i køkkenet. Den kortere udgave kan være ideel for dig, som allerede har styr på slibeteknik.

Udvalgte specifikationer

 • Håndtag i tungt træ
 • Praktisk design
 • Længde på 21cm

Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SIMPEL OG PRAKTISK – Fiskars Functional Form Strygestål


Set til: 98,00

Testresultater

Denne knivsliber er en del af Fiskars Functional Form serie, som er produkter skabt til hverdagen. Den betydningsfulde og praktiske fordel ved modellen er, at den tåler maskinvask.

Om

Fiskars er kendt for at designe tidløse og praktiske produkter, som kan anvendes af alle. Dette gælder også deres Functional Form strygestål, som er fremstillet med et blad i rustfrit stål.

Den høje slidstyrke og lange holdbarhed på materialet, gør det muligt for dig at kunne vedligeholde alle dine køkkenknive – også selve de ikke er fra Fiskars.

Det har særlig betydning for din anvendelse, at håndtaget på knivsliberen er belast med det skridsikre Softgrip® materiale.

Udvalgte specifikationer

 • Høj slidstyrke og gode, stabile slibeegenskaber
 • Skridsikkert håndtag for et sikkert greb om redskabet
 • Tåler at blive vasket i maskine
 • Kan bruges på forskellige typer af køkkenknive

Find den billigste netforhandler her:

 

KLASSISK DESIGN – Wüsthof Classic Ikon strygestål


Set til: 554,00

Testresultater

For dig som går op i både kvalitet og design, er knivsliberen fra Wüsthof det rette valg. Modellen er unik med sin kombination af gode og høje slidstyrke sammenholdt med det tidløse og elegante design. Wuesthof strygestål

Om

Det stilrene strygestål giver dig alle de egenskaber, du måtte kunne ønske dig af en knivsliber. Det kan slibe dine knive optimalt samtidig med, at det er i stand til at rette æggen på knivbladene. Designet er gennemtænkt hos Wüsthof, og du har her mulighed for dig at vælge farve på dit produkt. Om du er til hvidt eller sort look er op til dig og din smag for køkkenprodukter. Uanset hvilket look du vælger, får du et funktionelt produkt, som ligger perfekt i hånden.

Udvalgte specifikationer

 • Ergonomisk udformet håndtag
 • Fås i 2 stilrene farver (valgfrit look)
 • Professionel kvalitet

Find den billigste netforhandler her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LET AT ANVENDE – DMT Ceramic Steel


Testresultater 

DMT Ceramic Steel giver dig en god og stabil slibning som følge af den nemme anvendelse, du får med knivsliberen. DMT kkeramisk stål

Om

Det kan kræve teknik og kendskab til knivslibning at opnå de bedste resultater. Når du har brug for et godt og solidt strygestål, er DMT Ceramic Steel et oplagt valg. Den kan bruges af alle og har et praktisk og robust håndtag, som giver dig en god kontakt med redskabet under slibning.

Det lange slibeblad giver dig en sikker anvendelse, uanset hvilken kniv du har brug for at få slebet.

Udvalgte specifikationer

 • God og solid størrelse
 • Langt slibeblad
 • Kan bruge til forskellige knivtyper

Find DMT Ceramik Steel her:

Måske kunne du også være interesseret i at læse Knivsliber Test – Er de pengene værd? .

Testkilder

Anmeldelsen af de udvalgte, bedste strygestål er sket på baggrund af tests fortaget af dagbladet POLITIKEN, der har foretaget en uvildig gennemgang af de bedst knivslibeprodukter på det danske marked. Her er hvert produkt nøje udvalgt og anmeldt i forhold til de parametre, som har størst betydning for dig som kunde og forbruger.

Når du skal vælge det rette knivsliberprodukt, skal du tage højde for udgave i forhold til, om det skal være en konventionel model, eller skal det være en keramisk udgave.

De keramiske strygestål vinder i tests som følge af deres alsidige funktion. Derfor er der forekomst af denne produktudgave i anmeldelsen. Med valg af denne udgave kan du både vedligeholde dine knive ved at rette æggen, ligesom du kan skærpe dine knive.

Det anbefales, at du skærper dine knive cirka 1 gang om måneden. Dermed har dit knivsliberprodukt stor betydning for at opnå det bedste vedligehold af dine uundværlige køkkenredskaber.

Se også denne artikel på politiken.dk: Fire kendte kokke: Her er vores yndlingsknive

Læs også: Rynkecreme Test – De bedste rynkecremer med gode resultater

Denne side er anmeldt af: Nikolaj A. Lassen Rating 10/10

 

Dette indlæg har fået 4.64 stjerner baseret på 11 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.