Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder for et stegetermometer.

Der skal heller ikke være nogen tvivl om, at det er et redskab, som man bør have i ethvert hjem, for det er noget, der er særdeles anvendeligt og dertil kan det faktisk også være vanskeligt at lave en rigtig god steg, hvis du ikke har et rigtigt stegetermometer, så du hele tiden kan følge med i stegens temperatur.

Der er desværre rigtig mange, der går og tror, at det ikke er synderligt nødvendigt og de bare kan nøjes med at give stegen den tid, som er angivet på den valgte opskrift.

Faktum er dog, at det slet ikke er muligt at gøre det på denne måde, medmindre der er tale om en steg, som du har lavet rigtig mange gange før i lige netop dén ovn, som du bruger i øjeblikket.

Der er nemlig stor forskel på, hvordan en ovn varmer op og hvor lang tid du skal give en steg i ovnen – den tvivl, der er om, hvorvidt din steg har fået nok kan du eliminere med et stegetermometer, hvilket lige netop er grunden til, at det er uvurderligt redskab, der bør være at finde i ethvert hjem.


Rösle Gourmet stegetermometer – præcist termometer i stål

Rösle Gourmet-termometer

Den første model i vores stegetermometer test er et rigtigt gourmet stegetermometer.

Er du på jagt efter et gourmet-termometer, så er der ikke nogen tvivl om, at dette stegetermometer fra Rösle er et rigtig godt bud på, hvilket termometer er det helt rigtige for dit vedkommende.

Der er tale om et digitalt termometer, der er rettet mod gourmet-tilberedning.

Hvis du foretrækker at gøre brug af fahrenheit til at holde styr på temperaturen på din madret, så er det muligt at ændre det fra celsius, selvom det primært er celsius, der bruges her i Danmark.

Med dette formidable stegetermometer fra Rösle er der mulighed for at måle helt ned til –40 °C og dertil også helt op til +200 °C.

Det er desuden fremstillet i stål, hvilket betyder, at det har et meget moderne udtryk, som ser rigtig godt ud og passer ind i ethvert moderne køkken og dertil passer det også rigtig godt til dig, der går meget op i udseendet af dine køkkenredskaber.

Det smukke stegetermometer fra Rösle har et bredt spektrum af forskellige anvendelsesmuligheder, hvilket blandt andet inkluderer at måle temperaturen bl.a. stegning, friturestegning, forberedning af babymad, samt til vine, kaffe og te, og meget, meget andet.

Der er nærmest ikke noget, som du ikke kan bruge dit stegetermometer fra Rösle til, hvorfor det bestemt sagtens kan tolkes som et multifunktionelt termometer.

Selve målepinden måler godt og vel 12 cm. i længden, mens det i sin fulde længe har en længde på 22 cm.

Det skal desuden også nævnes, at Rösle altid har været kendt for at levere produkter af høj kvalitet og samtidig også have et særdeles flot design, som passer ind i det moderne køkken og samtidig ser godt ud i blandt andre moderne køkkenredskaber og -produkter.

I og med, at det er af høj kvalitet, så har det også en lang levetid og det varer derfor længe, inden det skal udskiftes.

Fordele

 • Digitalt display som kan måle fra -040 til +200 grader
 • Kan både måle celcius og fahrenheit
 • Produceret i stål, så den er nem at gøre ren
Ulemper

 • Tåler ikke en tur i opvaskeren eller at blive i ovnen

Specifikationer

 • Lavet i rustfrit stål
 • 21,5 cm lang
 • Mærke: Rösle

Weber iGrill 2 Bluetooth Stegetermometer – smart stegetermometer med bluetooth

Weber iGrill 2 med bluetooth

Alle ved, at det kan være svært at ramme den helt rigtige temperatur i for eksempel en steg, så den bliver helt fantastisk – saftig og mør på samme tid.

Det skal der enten meget erfaring til at ramme, eller også skal man have hjælp fra anden side. Det kunne for eksempel være med dette Weber iGrill 2 Bluetooth stegetermometer, som får det hele til at virke legende let.

Hvis du har forberedt dit kød eller steg på den rigtige måde, i forhold til afpudsning, krydderier eller marinade, og skåret riller eller lignende, så skal du bare have ovnen eller grillen på den rette temperatur, og så skal kødet ind.

Herefter er det bare lige at tjekke ind imellem om alt er vel. Når kødet har stegt i 30 til 35 minutter for eksempel, så stikker du spyddet ind i stegen eller kødet, og åbner appen på din smartphone, hvor kan aflæse temperaturen i midten.

De fleste stege skal vise mellem 65 og 76 grader, og så er kødet klart. Herefter skal du lade det hvile et lille stykke tid – oksekød en tredjedel af stegetiden som minimum, og så er det klart til at blive skåret og serveret – lækkert, saftigt og mørt.

Det bliver simpelthen ikke nemmere, når du har et stegetermometer med bluetooth forbindelse. Med de to medfølgende målesonder, kan du måle i to forskellige retter på samme tid.

Sonderne er i rustfrit stål og tåler op til 380 grader. Indstil den ønskede temperatur eller tid på din app, og vent på alarmsignalet, og så er kødet klart.

LÆS OGSÅ: Mandolinjern test

Fordele

 • Tåler op til 380 grader
 • Temperaturmåleren kan være placeret i kødet under tilberedning
 • Du kan trådløst følge med i temperaturen på appen
Ulemper

 • Huawei mobiler er ikke kompatible med produktet

Specifikationer

 • Digitalt display
 • 2 sensorer, så du kan se temperaturen på 2 forskellige retter på samme tid
 • 200 timers levetid
 • Bluetooth version 4.0

Eva Solo Cook n Time stegetermometer – digitalt stagetermometer der gør perfekt temperatur nemt

EVA SOLO COOK N TIME STEGETERMOMETER

Når først at grillen er tændt, så stiger forventninger betydeligt. Lækkert kød på en grill lover godt, og så er der nok en lækker oplevelse i vente.

Desværre er der ikke mange der magter at styre en grillning perfekt, sådan at det dyre kød får den helt rigtige behandling eller stegning.

Ofte ender det med at kødet bliver overstegt, sejt og tørt. Det kræver stor erfaring eller megen viden om både kød og grill, inden man rammer det helt rigtige niveau.

En perfekt stegning giver bare den bedste smagsoplevelse, og det modsatte er spild af kræfter og dyrt kvalitetskød.

Med Eva Solo Cook n Time stegetermometer er der næsten intet som kan gå galt. I hvert fald ikke når det gælder om at ramme den rigtige sluttemperatur på kødet i på grillen.

Stegetermometret egner sig til oksekød, kalvekød, svinekød, lam og fjerkræ, og denne model har programmeret de rigtige sluttemperaturer for mange forskellige slags kød og stege, så du vil opleve det som en ekstra assistent ved grillen.

Det bliver noget nemmere og langt sjovere at grille. Nu slipper du for alle bekymringer om kødet er ok eller ikke, det klarer termometret.

Du bare koncentrere dig om at holde grillen varm – ikke for varm, og så skære kødet for, når det er færdigt.

Du vil elske det og det vil dine gæster også, som måske sidder forventningsfulde rundt om det hyggelige terrassebord, og klar til at smage på din lækre mad.

LÆS OGSÅ: Foodprocessor test

Fordele

 • Har både timer og digitalt ur
 • Har forprogrammerede temperaturprogrammer efter Det Danske Kokkelandsholds standarder
 • Giver lyd når kødet er færdig
Ulemper

 • Kræver 4 x AAA batterier

Specifikationer

 • 2 års garanti
 • 8,52 x 6,6 cm
 • Lavet i aluminium, silikone og rustfrit stål
 • 6 forskellige indstillinger

Grill’n’go Bluetooth Stegetermometer – digitalt og trådløst stegetermometer

 • 4,6/5 stjerner baseret på 16 anmeldelser hos KitchenOne

stegetermometer-grill-n-go

Nu nærmer grillsæsonen sig med raske skridt og mange er ved at gøre sig klar til at flytte en del af køkkenet udenfor i det gode vejr.

Grillen bliver pudset af og gjort klar, så alting spiller når det er tid.

Selvom du måske har verdens bedste grill, så oplever du nok, at nogle gange så får dine anstrengelser ikke altid de ønskede resultater, enten fordi at kødet måske ikke var helt ok, eller også fordi du er kommet til at stege det alt for meget.

Det sidste sker alt for ofte, og det er synd for de spisende, og det er lige så synd for det gode og dyre kød.

Med Stegetermometer Grill’n’go, der er udstyret med bluetooth, så bliver din grillsæson helt perfekt. Aldrig mere kød eller stege som er stegt for lidt eller for meget.

Termometret har forbindelse til en app som du installerer på din smartphone, og her er der masser af hjælp at hente.

Du kan forudindstille stegetid eller temperatur, og når termometret når dertil, så får du besked med en lille alarm.

Du kan sidde og hygge med gæsterne samtidig med at du tilbereder verdens lækreste oksesteg.

Det gør det hele meget nemmere. App´en har også forudindstillet temperaturer for forskellige slags kød eller stege, og det er endnu større hjælp.

Sonden tåler op til 380 grader, og forbindelsen med bluetooth rækker cirka 30 meter, så kan sagtens gå rundt i haven samtidig og vise gæsterne din nye urtehave.

Fordele

 • 4,6/5 stjerner hos KitchenOne
 • Tåler op til 380 grader
 • Bluetooth rækker op til 30 meter
Ulemper

 • Virker ikke med en Huawei mobil

Specifikationer

 • 8,13 x 5,59 x 5,59 cm
 • Batterier medfølger
 • 200 timers batteritid
 • Magnetisk

GEFU Digitalt stegetermometer – simpelt stegetermometer til at ramme den rette temperatur

GEFU-DIGITALT-STEGETERMOMETER

Forventer du også et perfekt resultat hver gang du er i køkkenet og bruger en masse energi og tid på at tilberede den lækreste middag? Det gør alle, men det er ikke lige det som sker.

Alt for mange må indse, at det ikke lige er så nemt som det lyder, og det er ofte kødet som volder problemer, og ikke rigtigt er blevet helt perfekt.

Det handler nemlig om, at ramme den rigtige temperatur i kødet, og samtidig få det sprødt og dejligt.

Kød skal efter stegning være lækkert, saftigt, mørt og smage super godt.

Hvis du vil være helt sikker på resultatet at dine anstrengelser, så skal du investere i et stegetermometer, og Gefu digitalt stegetermometer er det bedste bud på en ekstra hjælp i køkkenet.

Det flotte og lækre stegetermometer giver dig en perfekt stegning hver gang, og så er det meget nemt at betjene.

Du kan bruge det til at måle temperaturen i kød, vin eller anden væske, og temperaturen vises i det tydelige display på termometret.

Det måler mellem – 45 og 220 grader, så du har rigelig margin. Det er fremstillet i rustfrit stål med håndtag af BPA-frit plast.

Brug et stegetermometer hver gang du skal stege i ovn eller i grill, og vær sikker på at det dyre kød får den helt rigtige behandling. Det er meget ærgerligt, hvis kødet bliver ødelagt af en forkert stegning.

Fordele

 • Smart LCD display
 • BPA-frit plastikhåndtag
 • Kan måle temperature fra 45 til 220 grader
Ulemper

 • Ønsker du at måle lavere temperaturer under 45 grader, så er dette termometer ikke for dig

Specifikationer

 • BPA-frit plastik
 • Indbygget LCD display
 • Produceret af GEFU

LÆS OGSÅ: Blender test

Tidligere vurderede produkter som er udgået

Rösle stegetermometer til grillkød – 4 stk.

rosle-stegetermometer-til-grillkoed-4-stkPå alle måder går udviklingen i retningen af at alt bliver digitaliseret og at man stort set kan styre sit liv over en app eller et computerprogram.

Men hos Rösle er de gået i en lidt anden retning, hvor det handler om at gøre tingene meget mere enkelt, og i dette tilfælde, når du for eksempel skal grille udenfor i den kommende sæson.

Rösle har udviklet et genialt koncept, hvor du får fire stegetermometre, som er indstillet til oksekød, svinekød, lam og fjerkræ.

Det betyder, at hvis du steger en oksesteg, så bruger du det grønne, beef-termometer. Her er det så nemt at se, hvornår stegen er klar til at blive taget ud for lige at trække. Derefter kan du begynde og skære for, og servere det direkte herefter.

Stegetermometrene fra Rösle er både simple og smarte, så du kan også se på dem, om kødet er rare, medium eller well-done. Indstillingerne på termometret viser R,M,W.

Det er bare så enkelt, og så uden ledninger og ikke noget med at fedte rundt med en mobil i den ene hånd og noget andet i den anden.

Stik termometret i stegen, vent og se, og så skal kødet ud, når det viser det ønskede resultat. Uanset hvilket termometer du vælger, så vil du altid få et bedre stegeresultat, end hvis du ikke bruger et.

Og hellere være på den sikre side, så du ikke ødelægger dyrt kød, og skuffer forventningsfulde gæster.

Derfor skal du have et stegetermometer derhjemme

Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor du skal have et stegetermometer derhjemme. Der er mange, der går og tror, at det ikke er noget synderligt krævende arbejde, at skulle lave en steg og at det heller ikke er noget, der kræver at man har nogle synderlige kulinariske egenskaber.

Der er dog i hvert fald én af tingene, de tager fejl med hensyn til og det er, at det angiveligt ikke skulle været et krævende arbejde at lave en lækker steg, hvad end der er tale om at lave den i ovnen eller på en grill, så er det en særdeles vanskelig proces og det er noget, der kræver, at du holder skarpt øje med temperaturen, for der er nemlig en meget specifik temperatur, som enhver steg er absolut bedst ved.

Du skal selvfølgelig sørge for så vidt muligt at ramme den respektive temperatur, hvis du gerne vil lave den bedst mulige steg.

Det er lige netop dét, du kan bruge dit stegetermometer med og hvis du vælger et trådløst ét af slagsen, så behøver du ikke engang at være i nærheden af stegen, og det er også derfor at vi har lavet denne stegetermometer test.

Søndagsavisen.dk skriver at et stegetermometer er et “must” hvis du skal lave den perfekte julemiddag. Det kan du læse her.

Det er desuden også et redskab, der bliver brugt på et bredt spektrum af de helt store restauranter hele verden over, for selv sådanne steder de pris på, at have et stegetermometer, så de kan sikre sig, at deres forskellige stege bliver helt perfekte, inden de bliver serveret for deres kunder.

Det bør bestemt være et kvalitetsstempel, at det også er et redskab, der bliver brugt på nogle af de største restauranter hele verden over, hvilket bør kunne overbevise dig om, at det også er noget, som du skal have derhjemme.

Det gør sig desuden gældende, hvad end du kun laver steg én gang om året, én gang om måneden eller måske endda flere gange i løbet af en måned.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at enhver person, der bare har en lille interesse for madlavning og kulinariske oplevelser bør sørge for at have et stegetermometer derhjemme!

Her kan du se video fra Knorr, om hvordan du skal bruge et stegetermometer.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter