Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på hvilke redskaber, der bruges til, at lave de mange forskellige madretter, der kan laves i et køkken.

Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at der er en række af forskellige redskaber og maskiner, der er mere nødvendige at have i sit køkken end andre. Det er blandt andet et redskab som en håndmixer, som du kan ende med at få brug for i et væld af forskellige sammenhænge.

Selvom det umiddelbart virker som om, at det er meget nemt at købe en håndmixer, så er det faktisk ikke helt så simpelt, som du går og tror, at det er. Det kræver derimod, at du sætter dig ind i markedet og tager et nærmere kig på de mange forskellige modeller, der kan findes på det danske marked i dag.

Du skal desuden også sørge for at overveje nøje, hvad du primært kommer til at bruge din håndmixer til, når du får den købt, for så er det selvfølgelig en god idé at vælge en håndmixer, der er særligt god til lige netop dén opgave.

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at der er forskel på priserne på de mange håndmixere og du derfor sagtens kan vælge en billig model, men er det mon dét værd?

Dertil er der også mange producenter, der er repræsenteret på det danske marked, hvilket blandt andet inkluderer Bosch, Braun og KitchenAid, der er nogle af de mest populære producenter.

LÆS OGSÅ: Vakuumpakker test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

KitchenAid 9212EAC håndmixer

 

KitchenAid 9212EAC håndmixerDen første i vores håndmixer test er fra KitchenAid, der ganske enkelt ikke kan betragtes som andet end en suveræn én af slagsen.

Den er udstyret med en uhyre kraftfuld DC-motor, der kan yde op til 85 Watt. Det lyder måske ikke af så meget, men DC motoren får mere end rigeligt kraft ud af motoren.

Den har desuden også en meget blød start, hvilket er med til at skåne motoren og samtidig er det selvfølgelig også med til at forlænge levetiden på maskinen, da motoren bliver behandlet mere skånsomt.

Håndmixeren bliver styret digitalt ved hjælp af det integrerede LED-display, hvilket er et punkt, der gør, at den skiller sig lidt ud fra mængden af de andre håndmixere.

Ydermere, så bliver den leveret med et soft-grip-håndtag, der gør, at den er særdeles behagelig at holde ved og samtidig også bruge, hvad end det er over korte eller lange perioder.

Dertil er den også udstyret med en praktisk telefonledning og den bliver leveret med et væld af forskellige tilbehør, hvilket blandt andet tæller dejkroge, piskeris, ballonpiskeris, rørestav og praktisk opbevaringspose.

KitchenAid 9212EAC er en rigtig flot håndmixer, der passer rigtig godt ind i det moderne køkken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Bosch MFQ4020 håndmixer

 

Bosch MFQ4020 håndmixerMFQ4020 er den sidste model i vores håndmixer test og det er en særdeles effektiv håndmixer, der bliver fremstillet af Bosch, der er én af de mest prominente producenter af håndmixere og andre former for køkkenmaskiner, hvilket også bevidner om, at der er tale om en maskine af høj kvalitet.

Ydermere, så er det også en håndmixer, der kan yde en effekt på helt op til 450 Watt, hvorfor der nærmest ikke er nogen opgave, som du ikke vil kunne stille overfor din Bosch MFQ4020.

Håndmixeren har også en meget moderne motorteknologi, der blandt andet har den betydning, at den er meget stillegående, men det er dog ikke noget, der har effekt på dens effektivitet, men derimod er det med til at gå den mere støjsvag.

Den har desuden også hele fem forskellige hastighedsindstillinger, der har forskellige omdrejningstal, mens det også er muligt at indstille den til en turboindstilling, der blandt andet kan bruges, hvis du hurtigt skal piske noget fløde til flødeskum eller lignende.

Bosch MFQ4020 er desuden også udstyret med en separat udløsertast til både piskeris og dejkrog, som selvfølgelig også følger med. Mere specifikt, så får du to piskeris med, som giver et optimalt og hurtigt piske- og røreresultat såvel som to stabile dejkroge, der kan bruges til selv den tungeste dej.

Der er desuden også mulighed for at tilslutte din MFQ4020 fra Bosch til en blenderfod, men denne medfølger dog ikke, hvorfor den skal købes separat, hvis det er noget, du har et ønske om at gøre brug af.

For at gøre maskinen så praktisk som overhovedet muligt, så er den blevet udstyret med et ledningsoprul, der gør det muligt at rulle ledningen op og dermed have bedre styr over den, når du skal opbevare din Bosch MFQ4020.

Det skal selvfølgelig også nævnes, at denne håndmixer har vundet to meget prestigefyldte tests: Tænk testvinder januar 2015 og Testvinder Råd & Rön I Sverige 2014, hvilket er et tegn på, at der er tale om en rigtig god håndmixer.

 

LÆS OGSÅ: Foodprocessor test

Hvad skal du holde øje med, når du skal købe en håndmixer?

Som det bliver gjort klart allerede i starten af denne artikel, så er det meget vigtigt, at du ikke forhaster dit køb og vælger at købe en håndmixer bare fordi den er billig eller fordi det lige er den første og bedste, som du falder over.

Der er derimod en række forskellige kriterier, som du bør have fokus på, når du går ud og køber en håndmixer, hvad end det er noget, som du gerne vil gøre i en butik eller gennem nettet.

Hvis du ikke sørger for at tage stilling til de forskellige aspekter af et køb af en håndmixer, som bliver listet nedenfor, så er der en stor chance for, at du ender med at købe en håndmixer, som du enten ikke synes om eller som ikke kan løse den eller de opgaver, som du har behov for, at den skal kunne løse.

Som sagt,  så er der mulighed for at finde en lille liste over forskellige kriterier, der skal tages stilling til i forbindelse med købet af en håndmixer, der kan bruges derhjemme.

Styrke: Der er ikke nogen tvivl om, at det er meget vigtigt at vælge en håndmixer med en kraftig motor, da det er en forudsætning for, hvorvidt den kan ælte en dej ordentligt el.lign. Der findes en lang række håndmixere, der ikke er synderligt stærke og i særdeleshed ikke stærke nok til at ælte en tung dej, og derfor kan de ikke bruges til meget andet end at piske fløde.

Det er oftest de helt billige modeller, der er tale om her, hvorfor du selvfølgelig ikke skal være alt for nærig. Hvis du gerne vil have en ordentlig håndmixer med god styrke, så skal du vælge en håndmixer, der som minimum kan yde 450 Watt eller hvad der svarer til 450 W med en konventionel motor.

Ergonomi: Hvis du ikke sørger for at købe en håndmixer, der er ergonomisk god, så kan det godt blive et problem for dig, at skulle stå med din håndmixer i hånden gennem længere tid, da det meget nemt kan ende med at nive lidt i hænderne.

Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge en model, hvor der har været fokus på at udforme den på ergonomisk vis, så du dermed heller ikke er nødt til at skulle stoppe midt i det hele, fordi du får ondt i hænderne eller armene.

Indstillingsmuligheder: Det er meget forskelligt fra håndmixer til håndmixer, hvor mange forskellige muligheder for indstilling, som den er blevet udstyret med. Du kan sagtens finde en række håndmixere, der giver dig mulighed for at indstille den til mere end 16 forskellige hastigheder og en hel masse andet.

Det er dog slet ikke sikkert, at det er noget, du har brug for og det skal du også sørge for at tage med i din betragtning. Hvis du elsker at lave mad og skal bruge din håndmixer til et væld af forskellige opgaver, så er det nok en god idé at vælge en model med et væld af indstillingsmuligheder, mens det for andre kan være død uoverskueligt.

Design: Det er meget vigtigt, at du ikke lader dette være et afgørende aspekt af dit køb, men på den anden side, så er det selvfølgelig også vigtigt, at du ikke ser helt bort fra det, for du vil naturligvis gerne stå med en håndmixer i hånden, som er pæn og moderne, så den passer sammen med dine andre maskiner og produkter i køkkenet.

Du skal selvfølgelig synes, at den er flot og er i samme stil som dine øvrige produkter, hvilket udelukkende vil gøre dig endnu mere glad for valget af din håndmixer.

Forfatter