Sidst opdateret:

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der findes et væld af forskellige former for komfurer – og derfor findes der med garanti også et komfur, der passer til lige netop dig og dine krav og behov.

Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at der i øjeblikket er ét særligt komfur, som er langt mere populært end de mange andre former for komfurer, der er at finde på det danske marked. Det er selvfølgelig det populære induktionskomfur, der er tale om her.

Det er først noget, der er blevet populært på det seneste og den absolut eneste grund til, at det ikke allerede er at finde i alle hjem er, at der er mange, der ikke ønsker at betale den ekstra pris, der ofte koster, hvis du skal have en gryde eller en pande, der passer til et induktionskomfur, for det er desværre ikke alle pander og gryder, der gør det.

Der er dog rigtig mange fordele ved at vælge et induktionskomfur og det er faktisk lige før, at der ikke er noget dårligt at sige om det, hvis man ser bort fra det faktum, at det ikke er alle pander og gryder, der kan bruges sammen med et induktionskomfur og de, der kan, er oftest lidt dyrere end andre former for gryder og pander.

Hvis du vælger et induktionskomfur, så får du dog ikke blot et særdeles effektivt komfur, hvor de forskellige kogesektioner kan varme op i løbet af meget kort tid, og på trods af dét, så er den også meget energibesparende.

Dog er det også et langt mere sikkert komfur, da grunden til, at der kun er få gryder, der kan bruges sammen med et induktionskomfur er, at der er et elektromagnetiske felt i kogezonen, der kun varmer op, når det er i kontakt med kogegrej med magnetisk bund, hvilket er med til at mindske brandskader og lignende på særdeles markant vis.

LÆS OGSÅ: Frituregryde test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Zanussi ZCI67300WA induktionskomfur

Zanussi ZCI67300WA

Zanussi ZCI67300WA er et meget enkelt og flot induktionskomfur, der er udstyret med et stort ovnrum, så der er mulighed for at lave mad i ovnen til hele familien.

Dertil skal det også nævnes, at der er tale om en ovn, der er særdeles nem at betjene, da den er udstyret med traditionelle drejeknapper, som er tydelige at aflæse og desuden også er meget nemme at have med at gøre, hvorfor der er tale om et induktionskomfur i sit reneste form.

Det kommer desuden med en kogesektion, der er den ideelle kogesektion for travle mennesker, eftersom den hurtigreagerende induktionskogesektion er med til at sætte fart på tilberedningen.

Ovnen er desuden også udstyret med en timer, der er med til at gøre det muligt for dig at lave mad lige når du ønsker det, så det kan være klart til, når du vil spise.

Zanussi ZCI67300WA kommer med et ravgult display, der blandt andet er blevet udstyret med et ur/minutur og en start-stop-automatik, som giver rigtig mange muligheder i forhold til din madlavning, da du f.eks. bare kan sætte noget i ovnen, indstille uret og derefter lave hvad end du lyster, men det er dog en god idé, at du lige tjekker op på det en gang imellem.

Ydermere, så er det også udstyret med en restvarmeindikator, en magasinskuffe og så er det selvfølgelig også børnesikret, så børn ikke kan åbne lågen til ovnen.

SE OGSÅ: Fuldautomatisk espressomaskine

Gram EKI 12654-90 X induktionskomfur

Gram EKI 12654-90 X

Hvis du er typen, der meget gerne vil have et induktionskomfur, der er både moderne og er lavet af moderne resultater, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på EKI 12654-90 X, der er designet og fremstillet af danske Gram, som i dag er én af de største producenter af hvidevarer her i landet.

Ikke nok med, at der er tale om et induktionskomfur, der fungerer uhyre godt og ligeledes også er særdeles nemt at have med at gøre i forhold til rengøring, så er der også tale om en vaskeægte multifunktionsovn, der er udstyret med 10 + 1 funktioner, hvilket blandt andet inkluderer ægte varmluft samt optønings- og pizzafunktion, som stort set enhver familie får brug for på et eller andet tidspunkt.

Den har også et ekstra lavt energiforbrug, så hvis du f.eks. har en meget gammel ovn og et meget gammelt komfur, der skal udskiftes med en EKI 12654-90 X fra Gram, så er der ikke nogen tvivl om, at det vil kunne mærke på din energiregning, da den befinder sig i energiklasse A.

EKI 12654-90 X har et stort ovnrum på hele 66 liter og ikke nok med det, så er den også udstyret med en kold ovnlåge med hele 3 lag glas og elegante Push Pull-knapper, som ikke blot er meget moderne for tiden, men ligeledes også er meget nemme og praktiske at have med at gøre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SMEG C6IPX9 induktionskomfur

SMEG C6IPX9

Du kender med garanti til Smeg. De har i mere end 60 år udviklet sine produkter, og derfor er de i dag også blevet en reference for kvalitetsprodukt på internationalt basis.

De er særligt kendt for at lægge særligt meget vægt på detaljerne i deres forskellige produkter, hvorfor man virkelig også kan se, at der er blevet kælet for detaljerne.

Ikke nok med det, så er alle produkter fra Smeg også udviklet i samarbejde med nogle af de absolut dygtigste arkitekter og industrielle designere hele verden over. Derfor kan du også være helt og aldeles sikker på, at SMEG C6IPX9 er af høj designmæssig kvalitet.

Det er blandt andet udstyret med 9 varmetrine, en automatisk slukfunktion når gryden fjernes såvel som en restvarmeindikatorer – det bliver også leveret med en skraber til rengøring af kogepladen.

Selve ovnen i SMEG C6IPX9 kommer med hele 10 funktioner, det har et 20% lavere energiforbrug end energiklasse A samt en samlet ovnvolume på 72/79 liter og en ovntemperatur, der kan reguleres fra 50 grader op til og med 280 grader.

Ovnen er desuden også blevet udstyret med et digitalt ur med elektronisk programvalg og automatisk tænd/sluk-funktion, mens den ligeledes også er blevet udstyret med et pyrolyse og en aftagelig inderlåge af hel glas og en aftagelig ovnlåge med 4 lag hærdet glas, der gør det nemt i forhold til rengøring af glasset og selve ovnlågen, når ovnen har været brugt i et stykke tid.

LÆS OGSÅ: Miniovn test

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du skal vælge et induktionskomfur grundet den revolutionerende kogesektion

Som det også bliver nævnt allerede i starten af denne artikel, så er det meget svært at finde noget dårligt at sige om en kogesektion, der er baseret på induktion. For ikke nok med, at du får en særdeles effektiv kogesektion, der kan varme i løbet af uhyre kort tid og derfor også giver dig mulighed for at koge vand på ganske få minutter, så er der faktisk også tale om et energibesparende alternativ til de mange andre former for komfurer, som der ligeledes er mulighed for at få på det danske marked, hvilket blandt andet inkluderer f.eks. et gaskomfur.

Sidst men bestemt ikke mindst, så finder du heller ikke noget komfur, der er mere sikkert end et induktionskomfur, for det er nemlig kun kogegrej med en magnetisk bund, der kan bruges sammen med et induktionskomfur og det betyder også, at der kun kan og vil blive dannet varme, når det elektromagnetiske felt, der er blevet indopereret i hver kogezone har kontakt med en magnetisk bund på enten en pande eller en gryde.

Det betyder dog – desværre også, at det ikke er alle gryder og pander, der kan bruges sammen med et induktionskomfur og det er blandt andet dét, der er én af de ganske få ulemper ved at vælge et induktionskomfur sammenlignet med andre former for komfurer.

Faktum er nemlig, at de gryder og pander, der er blevet udstyret med en magnetisk bund oftest også er en tand dyrere end de gryder og pander, der ikke er blevet udstyret med en magnetisk bund, men det er dog absolut også én af de eneste ulemper, der er ved at vælge et induktionskomfur.

Dertil skal det blandt andet også nævnes, at du med induktion får muligheden for at udnytte energien på bedst mulig vis, da kogezonen som bekendt kun kan tændes, når den rent faktisk er i berøring med kogegrejet.

Herefter sørger kogezonen faktisk selv for at tilpasse til størrelsen og formen på det kogegrej, der er blevet  stillet på kogezonen, hvilket betyder, at det kun er den del af kogezonen, hvor kogegrejet faktisk er blevet placeret, som der vil blive brugt energi på at varme op.

Hvis du fjerner en gryde, en pande eller en helt tredje form for kogegrej fra en kogezone på et induktionskomfur, så slukker den automatisk og det er også med til at øge sikkerheden og nedsætte chancen for eventuelle brandskader og lignende.

Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at kogezonen går fra 100 grader til 0 grader lige så snart du har fjernet gryden, så det er ikke ensbetydende med, at du bare kan sætte hånden på kogezonen bagefter, da den stadig godt kan være en anelse varm, hvilket dog blot betyder, at du bør lede efter et induktionskomfur, der er udstyret med en restvarmeindikator, så du kan følge med i, hvor meget varme, der er tilbage i kogezonen eller kogezonerne.

 

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.