Et tens apparat er et simpelt apparat, der kan lindre dine smerter. TENS står for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation. Dette betyder derfor at smertelindringen sker ved at stimulere nerverne. Dette sker altså uden brug af medicin, hvilket mange personer foretrækker.

Typisk har man et forhøjet forbrug af smertestillende medikamenter og andet medicin, hvis man har smerter i muskler og led. Det er meget nemt at tage smertestillende og på den måde glemme sine smerter. Men det er derimod slet ikke sundt at have et konstant behov for smertestillende medicin eller måske ligefrem at være afhængig af medicin. Et tens apparat kan være med til at sænke dette medicinforbrug og hjælpe dig til et liv uden smerter.

Da apparatet virker ved hjælp af elektroder og har en effektiv virkning ved hjælp af impulser, der bliver sendt igennem nerverne. Du må derfor ikke anvende et tens apparat, hvis du har en pacemaker, implantater af metal, epilepsi eller et lavt eller højt blodtryk.

Det er desuden vigtigt at du ikke bruger et tens apparat, hvis du har hjerterytme forstyrrelser eller er gravid. Det er altid vigtigt at læse vejledningen omkring brug af det specifikke tens apparat inden du påbegynder din behandling.

Du vil blive præsenteret for 3 forskellige tens apparater fra Beurer, som alle er effektive i kampen mod mange forskellige slags smerter og sundhedsproblemer. De varierer på hvor mange elektroder de har, hvor mange kanaler der justerer elektroderne, intensitetsniveau, timerfunktion og styrke.

De 4 bedste tens apparater i test-oversigten (2023)

 • Beurer EM 59 Tens apparat – Bedste tens apparat i premiumklassen
 • Omron E3 HVF021 E – Bedste tens apparat til prisen
 • Beurer tens terapi EM 49 – Testmagasinets anbefaling

SE OGSÅ: Infrarød lampe

___________________________________________________________________________________________


Beurer EM 59 Tens apparat – medicinsk certificerede effektive resultater

 • 4,6 stjerner på Google Shopping
 • 4,5 stjerner af forbrugerne på Amazon User ratings

Beurer EM 59Vil du have et medicinsk certificeret Tens apparat, så er Beurer EM 59 anerkendt for at levere effektive resultater. Den giver en meget præcis behandling med varme til de dele af kroppen, du har behov for lindring. Med en særlig ”doktor”-funktion kan du også programmere dine egne personlige og unikke programmer.

 • Præcis varmebehandling til individuelle dele af kroppen
 • Smart “doctor”-funktion sikrer personaliserede programmer
 • Medicinsk certificerede effektive resultater

Det skal du vide, før du køber Beurer EM 59

God til restitution og skader
Beurer EM 59 er et digitalt Tens apparat, der er det oplagte valg, hvis du gerne vil hjælpe restitution eller lindre ømme og stive muskler. Ved at stimulere musklerne med varme, kan kroppens smerter lindres. Og med Beurer EM 59 er det certificeret medicinsk, at det er bevist at virke effektivt.

Med op til mange forskellige indstillinger af varmefunktionen kan du også anvende apparatet til afslappende varme og massage. Lidt ligesom en fodmassagemaskine til hele kroppen.

Apparatet er ikke så tung, så du kan tage det med dig, hvis du har behov for lindring på ture ud af huset eller rejser, og den er brugervenlig. 

Nem at benytte med mange programmer
Maskinen fortæller dig præcis, hvor du skal placere puderne, så de sidder korrekt under brug. Du får 4 elektroder med gel, og 64 forskellige præ-programmerede indstillinger. Løbende kan du holde øje med progressionen på nedtælleren på maskinen, så du ved hvor langt du er i dit valgte program.

Du har også mulighed for at selv lave dine egne 6 forskellige programmer i forhold til: frekvens, pulsering samt tænd og sluk. Det kan være særligt praktisk ved specifikke skader, der kræver særlig opmærksomhed.

Modellen kommer med batteri, der er genopladeligt.

Hvad siger forbrugere om Beurer EM 59?

Beurer EM 59 får flotte resultater i anmeldelser af forbrugere. På Amazon scorer modellen 4,5 stjerner ud af 5 med mere end 13.300 anmeldelser af individuelle forbrugere.

Google Shopping har fundet et gennemsnit på 4,6 stjerner ud fra mere en 53 anmeldelser online på forskellige platforme og sider.

Fordele

 • Justerbar intensitet
 • Sikker sluk-funktion
 • Nem at anvende
 • Let
Ulemper

 • Højere pris

Redaktionens vurdering

Beurer EM 59 er vores valgte bedste premiumvalg, fordi du skal op i prisklasse. Til gengæld er det et apparat, der er ideelt til dig, der skal komme dig efter en skade. Med justerbar intensitet kan du få en præcis og nøjagtig behandling med varme, hvor der er særlige programmer til forskellige dele af kroppen.
Pris og kvalitet er i top med Beurer EM 59, der er brugervenligt, let og sikker med sluk-funktion.

Specifikationer

 • Programmer: 20 stk.
 • Strømkilde: Batteri
 • Vægt: 0,125 kg
 • Niveauer af intensitet: 50 

Omron E3 HVF021 E Tens apparat – kompakt og praktisk til ømme muskler

 • 4,6 stjerner ud af 5 på Google Shopping
 • 4,2 stjerner ud af 5 på Amazon

Omron E3 HVF021 EVil du have et Tens apparat til en god pris, kan Omron E3 HVF021 E hjælpe dig med at få afslappede muskulatur. Den har en indbygget teknologi, der med 3 skiftende intensiteter kan lindre smerter i muskulatur og led. Du får også unikke programmer til de særligt stive og ømme muskler.

 • Teknologi med tre intensiteter hjælper med at afslappe muskler
 • Indbyggede programmer til specifikke kropsdele
 • Særlige programmer til stive og ømme muskler

Det skal du vide, før du køber Omron E3 HVF021 E

Kompakt og nem at tage med
Omron E3 HVF021 E er en smart og praktisk hjælp, hvis du døjer med smerter i muskler og led. Apparatet er en af de mere kompakte i oversigten, så du nemt kan tage den med dig, hvis du har brug for løbende lindring.

For ekstra holdbarhed og hygiejniske forhold kan du fjerne puderne og vaske dem, så de altid er klar til brug.

Maskinen anvender batterier, og du skal have 2 x AAA-batterier til den. Der følger dog et sæt med, når du køber, så du kan tage apparatet i brug med det samme.

4 programmer og særligt program til stive muskler
I forhold til andre modeller får du meget for pengene med Omron E3 HVF021 E, der ligger i den lave ende. Det er en effektiv maskine, der virker efter hensigten med tre intensiteter hjælper med at få muskler til at slappe af og smerter til at forsvinde.
Der er også særlige programmer til mere specifikke områder som eksempelvis skuldrene eller særlige dele af ryggen. Har du problemer med meget stive muskler, har Tens apparatet også en funktion, der er målrettet lindring af netop det.

Via den praktiske skærm kan du følge med i programmet og vælge mellem de forskellige funktioner. 

Hvad siger forbrugere om Omron E3 HVF021 E?

Omron E3 HVF021 E får af forbrugere over hele verden fine bedømmelser. Hos forhandleren Amazon har mere end 59 forbrugere givet apparatet en samlet bedømmelse på 4,2 stjerner ud af 5.

Hos Google Shopping er der samlet mere end 137 anmeldelser ind, hvor modellen får 4,6 stjrner ud af i alt 5.

Fordele

 • Kompakt og nem at transportere
 • Puder kan vaskes
 • Prisvenlig
 • Effektiv
Ulemper

 • Instruktioner kunne være bedre

Redaktionens vurdering

Omron E3 HVF021 E er ifølge os på redaktionen det rette valg for dig, der leder efter en effektiv måde at lindre smerter i både skuldre, ryg, led og muskler.

Det er et prisvenligt valg, der dog virker helt efter hensigten: Den hjælper dig med at lindre smerter, stive og ømme muskler i forskellige kropsdele.

For god hygiejne kan puderne afvaskes, og den er generelt nem at tage med i en kompakt størrelse.

Specifikationer:

 • Programmer: 6 stk.
 • Strømkilde: 2 stk AAA batterier (medfølger)
 • Vægt: 0,574 kg
 • Niveauer af intensitet: 15

Beurer Tens terapi EM 49 – tens apparat mod smertelindring

BeurerTens terapi EM 41Dette tens apparat er et 3 i 1 middel der hjælper ved smerter, muskelopbygning og muskelsmerter. Det har nemlig 3 funktioner: TENS, EMS og relax-funktionen. Faktisk er der næsten ingen grænser for, hvor skræddersyet du kan få din behandling, da denne lille maskine har hele 30 præinstallerede behandlingsprogrammer samt 20 individuelle behandlingsprogrammer.

Den har endda det Beurer kalder for ”Doktorens funktion”, som er et behandlingsprogram, som du ideelt set kan få hjælp af din terapeut til at programmere, så du får den helt rette behandling i samarbejde med din terapeut.

Den elektroniske tens funktion fungerer som smerteterapi ved at den sender elektroniske impulser igennem til nerverne og stimulerer dem. Dette kan bruges i tilfælde af gigt, spændingshovedpine, smerter i nakke og ryg eller ved menstruationssmerter.

Desuden kan du forbedre blodomløbet samt modvirke urolige ben ved hjælp af tens funktionen. EMS står for Elektronisk Muskel Stimulation og denne funktion bruges især ved brug for massage. Dette kan være meget anvendeligt, når muskler skal opbygges og styrkes. Relax-funktionen, som er den tredje funktion, er god, hvis du skal stresse af og have afslappede muskler. Du vil føle dine stramme muskler løsne op og din blodcirkulation øges.

Beurer Tens terapi Em 49 har 4 elektroder, som kan styres og justeres via 2 separate kanaler. Det gør at du kan stimulerer 2 forskellige muskelgrupper på én gang, men med forskellig styrke. De 4 elektroder er selvklæbende og ekstra elektroder kan tilkøbes separat.

Der medfølger 3 x AAA batterier, så du kan komme i gang med din smertebehandling med det samme. Derudover medfølger en opbevaringstaske, så tens apparatet nemt kan pakkes med på tur, samt en udførlig vejledning på dansk, så du ikke er i tvivl om brug af apparatet. Med de smarte bælteclips og det ergonomiske design vil du nyde at få tens apparatet i brug og opnå en smertelindring, som du hidtil kun har drømme om.

Af tekniske specifikationer har Beurer Tens terapi EM 49 en udgangseffekt på max 180 mA p-p (500 Ohm) samt en udgangsfrekvens på 1-120 Hz. Dens pulsvidde er på 40-250 my pr fase. Med et lækkert display kan du nemt finde rundt i de forskellige funktioner, intensiteter og behandlingsprogrammer.

Behandlinger kan justeres efter tid, som du indstiller til alt mellem 5 og 90 minutter. Du får vist resterende behandlingstid på displayet, så du ikke selv skal tage tid på, hvor lang tid der er gået. Beurer Tens terapi EM 49 er altså et lidt mere avanceret tens apparat, men som derfor også har mange flere funktioner og er effektiv på 3 forskellige måder: til smertelindring, muskelopbygning og muskelafslapning.

Fordele

 • 3 funktioner
 • Behandlinger på justeres efter tid
 • Brugervenligt display
Ulemper

 • Kræver lidt tilvænning at placere elektroderne
Udvalgte specifikationer
 • Medicinsk godkendt produkt
 • 4 selvklæbende elektroder
 • 2 justerbare kanaler
 • LCD dispay

SE OGSÅ: Infrarød sauna

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Læs vores test-guide til massagepistoler her.


Væk med sportsskader, tennis-albue og ledsmerter

Et tens apparat er som sagt effektivt mod ledsmerter, som opbygning efter sportsskader eller andre skader der har ramt din krop. For at få lindret smerter virker tens apparater ved at sende elektroniske impulser igennem nerverne og stimulere sig vejen til lindring. Derfor står TENS for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation

Slip af med hovedpine, ømme muskler og stress

Udover de førnævnte ledsmerter og smerter forsaget af sportsskader, hjælper tens apparater mod spændinger i hele kroppen. Spændinger kan nemt føre til hovedpine, nakkesmerter og en hel masse stress i sidste ende. Derfor er det en investering der kan betale sig, da du skal leve med din krop hele livet og derfor skal din krop være dejlig at være i.

Med et tens apparat kan du opnå dette. Så du kan roligt gå på udkig efter det tens apparat, der passer bedst til dig og dine behov.

Læs også om de bedste massagesæder, som kan hjælpe dig med fjerne smerter.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

Google har en smart underside til forbrugerne, hvor de på Google Shopping kan finde anmeldelser fra flere forskellige webshops, platforme og forums skrevet af forbrugere. Google Shopping beregner et gennemsnit ud af max 5 stjerner.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Beurer EM 59 her
Du kan se anmeldelserne af Omron E3 HVF021 E her

Amazon

På Amazon kan alle forbrugere give deres bedømmelse af et produkt til kende, når de anmelder det. De kan skrive en kommentar og give stjerner fra 1 til 5.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Beurer EM 59 her
Du kan se anmeldelserne af Omron E3 HVF021 E her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Nordic-wellness Digital PRoO – tens/ems-apparat med 40 intensitetsniveauer og 8 elektroder

Nordic-wellness Digital PRoO er både et TENS (transkutan elektrisk nervestimulation) og EMS (elektrisk muskelstimulation) apparat, der bruges til reducere muskelsmerter- og spændinger og til ren afslapning. Apparatet er et godt valg for atleter, fysioterapeuter og generelt personer, der søger alternative løsninger til smertebehandling. 

 • 50 forprogrammerede indstillinger
 • 40 intensitetsniveauer
 • 8 elektroder

Anmeldelse: Produktanalyse af Nordic-wellness Digital PROO

To former for stimulering
Digital PRoO har to funktionsmåder: TENS, som sender elektriske lavspændingsimpulser til det specifikke område og stimulerer nerveenderne, og EMS, der udsender kraftige elektriske impulser til musklerne, hvilket får dem til at trække sig sammen og slappe af. På den måde øges blodgennemstrømningen, hvorefter muskelspænding reduceres. Det er let at skifte mellem TENS og EMS, og da der er 50 forudindstillede programmer er det bare at finde præcis det, du synes bedst om – programmerne er nemlig designet til at imødekomme en bred vifte af behov. 

Brugervenlighed
Modellen leveres med selvklæbende puder og 8 elektroder, der kan placeres på huden i de specifikke områder, du oplever smerte eller muskelspændinger. Antallet af elektroder giver mulighed for behandling af flere muskelgrupper på samme tid, hvilket er praktisk og effektivt. Det er desuden ganske nemt at gå i gang og fjerne elektroderne, så du får en problemfri session. Digital PRoO leveres også med en timerfunktion, der kan indstilles fra 5-90 min, så du selv kan tilpasse din behandling. Batteritiden er 4-6 timer pr. opladning. 

Pro tip: Det er en god idé både at drikke rigeligt med vand før og efter TENS/EMS-sessioner, da det kan hjælpe med at forhindre muskelkramper og samtidig forbedre den generelle blodcirkulation. 

Fordele

 • Stimulerer muskler og nerver
 • Forbedrer blodgennemstrømningen
 • Dækker store områder af kroppen
 • LCD-skærm
Ulemper

 • Ikke egnet hvis du er gravid eller har helbredsproblemer

Redaktionens vurdering

Nordic-wellness Digital PRoO kombinerer TENS- og EMS for at fremme afslapning, reducere smerter og forbedre cirkulationen. Med sine forudindstillede programmer og otte elektroder kan du nemt ramme de specifikke områder, hvor du oplever smerte eller muskelspændinger. Hvis du har specifikke sygdomme (f.eks. i hjertet), er gravid eller har andre helbredsmæssige problemer, skal du dog altid snakke med en læge, før du bruger maskinen. Apparatet tilbyder dertil 40 forskellige intensitetsniveauer, så du gradvist kan øge spændingen, og så er det let at indstille og tilpasse det, som du vil. Slutteligt bevarer du nemt et overblik over det valgte program og tiden på LCD-displayet, så du altid ved, hvor længe du har været i gang.  

Specifikationer:

 • Antal programmer: 50
 • Intensitetsniveauer: 40
 • Antal elektroder: 8
 • Skærm: LCD

 

Beurer tens apparat EM 80 – inkl. elektroder til tens apparat

Beurer Tens terapi EM 80

Denne model EM 80 fra Beurer er et tens apparat, der er meget effektivt i kampen mod led- og muskelsmerter og spændinger. Det har utrolig mange funktioner og indstillinger, men når først du har lært at bruge produktet, vil du slet ikke kunne forestille dig at leve uden det. Dette tens apparat har også 3 funktioner: TENS, EMS og et massageprogram, der hjælper musklerne med at slappe af.

Denne model deler nogle egenskaber med lillebroderen EM 41 idet den også har 30 forprogrammerede behandlingsprogrammer og 20 individuelle behandlingsprogrammer. Derudover får du også Doktorens funktion, så din terapeut kan hjælpe dig med at lave et personaliseret program til dig.

De tekniske data, udgangseffekt og udgangsfrekvens er også de helt samme som ved model EM 41. Antallet af elektroder og justerbare kanaler er dog fordoblet, da denne model EM 80 har 8 elektroder samt 4 justerbare kanaler, der kan stimulere 4 forskellige muskelgrupper på samme tid. Dette er rigtig smart for dig, der har ondt flere steder i kroppen. Hvis du kun havde få elektroder ville du skulle meget tid på at få din behandling på de pågældende steder. Dette er den største forskel PÅ EM 41 og EM 80, som dog begge er effektive i kampen mod smerter i kroppen.

Med Beurer Tens terapi EM 80 kan du ligeledes indstille timeren på 5-90 minutters behagelig massage eller stimulering. På displayet får du vist, hvor mange minutter, der er tilbage af din behandling. Displayets baggrund er belyst og dette gør informationerne på displayet nemme at læse.

Knapperne er lette at finde rundt i og det ergonomiske design gør, at maskinen ligger godt i hånden. Hvis du ikke vil holde den i hånden under behandlingen, er der også bælteclips inkluderet.

Opbevaringstasken er anvendelig, når du skal have dette skønne tens apparat med dig. Eksempelvis kunne det tænkes at du skal på weekendtur og ikke har lyst til at holde en 2-3 dages pause i din behandling. Jævnlig behandling er nemlig vejen frem til smertelindring. Der medfølger 3 x AAA batterier, som er klar til at sætte i apparatet, så du kan begynde din smertebehandling og hurtigt få afslappede muskler.

Fordele

 • 3 års garanti
 • 4 hastigheder
 • Masser af proggrammer
Ulemper

 • Har ikke LCD display
Udvalgte specifikationer
 • Inkl. 3 stk. AA-batterier
 • Justerbare behandlinger (5-90 min)
 • Viser resterende tid
 • 3-i-1 model

 

Beurer Tens mini pad EM10 –  tens apparat

Beurer Tens mini pad EM10Dette tens apparat er et medicinsk produkt og med dette menes ikke at det er ligesom at tage medicin, men det er derimod en form for medicin, da det er påvist at kunne modvirke smerte og helbredsrelaterede problemer.

Denne mini pad er et tens apparat, der består af en selvklæbende pad. Denne er blød og fleksibel og måler 112 x 10 x 7,2 mm. Den vejer kun 14 gram og er derfor forholdsvis lille og simpel og sidder komfortabelt på din hud.

Beurer Tens mini pad EM10 er et tens apparat i en simpel form, som kan bruges til smerter overalt på kroppen. Har du ledsmerter ved knæene, spændinger i nakken eller andre smerter andre steder på kroppen, så kan denne bruges, hvor du ønsker det.

Den er god til smertelindring i forbindelse med ledsmerter, muskelsmerter eller lignende. Den virker målrettet mod muskelsmerter ved at stimulerer nerverne og sende impulser rundt i området. Dette virker afslappende og løsner godt op i dine spændte muskler. Apparatet er derfor også rigtig brugbart, når det kommer til at genoptræne muskler efter skader. Uanset om du har haft en sportsskade, arbejdsskade eller lignende, så er Beurer Tens mini pad anvendelig i forhold til opbyggelse af muskler.

Intensiteten er justerbar, hvilket betyder at du kan indstille dette apparat til 15 forskellige niveauer af intensitet. Dette gør du ved at trykke på plus eller minus knappen.Det er en god idé at bruge apparat i maksimum 20 minutter ad gangen. Denne Tens mini pad har autosluk, så du ikke selv skal holde øje med tiden.

Der er inkluderét 3V CR2032 batteri. På sådan ét batteri får du op til hele 20 behandlinger før batteriet skal udskiftes og apparatet kan benyttes igen og igen. Virkning kan nemt mærkes og typisk efter at have brugt apparatet et par gange om dagen i et par dage. Beurer Tens mini pad EM10 er din vej til en smertefri hverdag uden bivirkninger.

LÆS OGSÅ: Lysterapilampe test

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter