Et tens apparat er et simpelt apparat, der kan lindre dine smerter. TENS står for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation. Dette betyder derfor at smertelindringen sker ved at stimulere nerverne. Dette sker altså uden brug af medicin, hvilket mange personer foretrækker.

Typisk har man et forhøjet forbrug af smertestillende medikamenter og andet medicin, hvis man har smerter i muskler og led. Det er meget nemt at tage smertestillende og på den måde glemme sine smerter. Men det er derimod slet ikke sundt at have et konstant behov for smertestillende medicin eller måske ligefrem at være afhængig af medicin. Et tens apparat kan være med til at sænke dette medicinforbrug og hjælpe dig til et liv uden smerter.

Da apparatet virker ved hjælp af elektroder og har en effektiv virkning ved hjælp af impulser, der bliver sendt igennem nerverne. Du må derfor ikke anvende et tens apparat, hvis du har en pacemaker, implantater af metal, epilepsi eller et lavt eller højt blodtryk.

Det er desuden vigtigt at du ikke bruger et tens apparat, hvis du har hjerterytme forstyrrelser eller er gravid. Det er altid vigtigt at læse vejledningen omkring brug af det specifikke tens apparat inden du påbegynder din behandling.

Du vil blive præsenteret for 3 forskellige tens apparater fra Beurer, som alle er effektive i kampen mod mange forskellige slags smerter og sundhedsproblemer. De varierer på hvor mange elektroder de har, hvor mange kanaler der justerer elektroderne, intensitetsniveau, timerfunktion og styrke.

SE OGSÅ: Infrarød lampe

___________________________________________________________________________________________

Beurer Tens terapi EM 49 – tens apparat mod smertelindring

Vores anbefaling

 

BeurerTens terapi EM 41Dette tens apparat er et 3 i 1 middel der hjælper ved smerter, muskelopbygning og muskelsmerter. Det har nemlig 3 funktioner: TENS, EMS og relax-funktionen. Faktisk er der næsten ingen grænser for, hvor skræddersyet du kan få din behandling, da denne lille maskine har hele 30 præinstallerede behandlingsprogrammer samt 20 individuelle behandlingsprogrammer.

 

Den har endda det Beurer kalder for ”Doktorens funktion”, som er et behandlingsprogram, som du ideelt set kan få hjælp af din terapeut til at programmere, så du får den helt rette behandling i samarbejde med din terapeut.

Den elektroniske tens funktion fungerer som smerteterapi ved at den sender elektroniske impulser igennem til nerverne og stimulerer dem. Dette kan bruges i tilfælde af gigt, spændingshovedpine, smerter i nakke og ryg eller ved menstruationssmerter.

Desuden kan du forbedre blodomløbet samt modvirke urolige ben ved hjælp af tens funktionen. EMS står for Elektronisk Muskel Stimulation og denne funktion bruges især ved brug for massage. Dette kan være meget anvendeligt, når muskler skal opbygges og styrkes. Relax-funktionen, som er den tredje funktion, er god, hvis du skal stresse af og have afslappede muskler. Du vil føle dine stramme muskler løsne op og din blodcirkulation øges.

Beurer Tens terapi Em 49 har 4 elektroder, som kan styres og justeres via 2 separate kanaler. Det gør at du kan stimulerer 2 forskellige muskelgrupper på én gang, men med forskellig styrke. De 4 elektroder er selvklæbende og ekstra elektroder kan tilkøbes separat.

Der medfølger 3 x AAA batterier, så du kan komme i gang med din smertebehandling med det samme. Derudover medfølger en opbevaringstaske, så tens apparatet nemt kan pakkes med på tur, samt en udførlig vejledning på dansk, så du ikke er i tvivl om brug af apparatet. Med de smarte bælteclips og det ergonomiske design vil du nyde at få tens apparatet i brug og opnå en smertelindring, som du hidtil kun har drømme om.

Af tekniske specifikationer har Beurer Tens terapi EM 49 en udgangseffekt på max 180 mA p-p (500 Ohm) samt en udgangsfrekvens på 1-120 Hz. Dens pulsvidde er på 40-250 my pr fase. Med et lækkert display kan du nemt finde rundt i de forskellige funktioner, intensiteter og behandlingsprogrammer.

Behandlinger kan justeres efter tid, som du indstiller til alt mellem 5 og 90 minutter. Du får vist resterende behandlingstid på displayet, så du ikke selv skal tage tid på, hvor lang tid der er gået. Beurer Tens terapi EM 49 er altså et lidt mere avanceret tens apparat, men som derfor også har mange flere funktioner og er effektiv på 3 forskellige måder: til smertelindring, muskelopbygning og muskelafslapning.

Fordele

 • 3 funktioner
 • Behandlinger på justeres efter tid
 • Brugervenligt display
Ulemper

 • Kræver lidt tilvænning at placere elektroderne
Udvalgte specifikationer
 • Medicinsk godkendt produkt
 • 4 selvklæbende elektroder
 • 2 justerbare kanaler
 • LCD dispay

 

SE OGSÅ: Infrarød sauna


Beurer tens apparat EM 80 – inkl. elektroder til tens apparat

Til dig der har ondt flere steder i kroppen

Beurer Tens terapi EM 80

Denne model EM 80 fra Beurer er et tens apparat, der er meget effektivt i kampen mod led- og muskelsmerter og spændinger. Det har utrolig mange funktioner og indstillinger, men når først du har lært at bruge produktet, vil du slet ikke kunne forestille dig at leve uden det. Dette tens apparat har også 3 funktioner: TENS, EMS og et massageprogram, der hjælper musklerne med at slappe af.

Denne model deler nogle egenskaber med lillebroderen EM 41 idet den også har 30 forprogrammerede behandlingsprogrammer og 20 individuelle behandlingsprogrammer. Derudover får du også Doktorens funktion, så din terapeut kan hjælpe dig med at lave et personaliseret program til dig.

De tekniske data, udgangseffekt og udgangsfrekvens er også de helt samme som ved model EM 41. Antallet af elektroder og justerbare kanaler er dog fordoblet, da denne model EM 80 har 8 elektroder samt 4 justerbare kanaler, der kan stimulere 4 forskellige muskelgrupper på samme tid. Dette er rigtig smart for dig, der har ondt flere steder i kroppen. Hvis du kun havde få elektroder ville du skulle meget tid på at få din behandling på de pågældende steder. Dette er den største forskel PÅ EM 41 og EM 80, som dog begge er effektive i kampen mod smerter i kroppen.

Med Beurer Tens terapi EM 80 kan du ligeledes indstille timeren på 5-90 minutters behagelig massage eller stimulering. På displayet får du vist, hvor mange minutter, der er tilbage af din behandling. Displayets baggrund er belyst og dette gør informationerne på displayet nemme at læse.

Knapperne er lette at finde rundt i og det ergonomiske design gør, at maskinen ligger godt i hånden. Hvis du ikke vil holde den i hånden under behandlingen, er der også bælteclips inkluderet.

Opbevaringstasken er anvendelig, når du skal have dette skønne tens apparat med dig. Eksempelvis kunne det tænkes at du skal på weekendtur og ikke har lyst til at holde en 2-3 dages pause i din behandling. Jævnlig behandling er nemlig vejen frem til smertelindring. Der medfølger 3 x AAA batterier, som er klar til at sætte i apparatet, så du kan begynde din smertebehandling og hurtigt få afslappede muskler.

Fordele

 • 3 års garanti
 • 4 hastigheder
 • Masser af proggrammer
Ulemper

 • Har ikke LCD display
Udvalgte specifikationer
 • Inkl. 3 stk. AA-batterier
 • Justerbare behandlinger (5-90 min)
 • Viser resterende tid
 • 3-i-1 model

 

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Læs vores test-guide til massagepistoler her.


Væk med sportsskader, tennis-albue og ledsmerter

Et tens apparat er som sagt effektivt mod ledsmerter, som opbygning efter sportsskader eller andre skader der har ramt din krop. For at få lindret smerter virker tens apparater ved at sende elektroniske impulser igennem nerverne og stimulere sig vejen til lindring. Derfor står TENS for Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation

Slip af med hovedpine, ømme muskler og stress

Udover de førnævnte ledsmerter og smerter forsaget af sportsskader, hjælper tens apparater mod spændinger i hele kroppen. Spændinger kan nemt føre til hovedpine, nakkesmerter og en hel masse stress i sidste ende. Derfor er det en investering der kan betale sig, da du skal leve med din krop hele livet og derfor skal din krop være dejlig at være i.

Med et tens apparat kan du opnå dette. Så du kan roligt gå på udkig efter det tens apparat, der passer bedst til dig og dine behov.

Læs også: Støbejernsgryde – 7 støbejernsgryder der er pengene værd!


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Beurer Tens mini pad EM10 –  tens apparat

 

Beurer Tens mini pad EM10Dette tens apparat er et medicinsk produkt og med dette menes ikke at det er ligesom at tage medicin, men det er derimod en form for medicin, da det er påvist at kunne modvirke smerte og helbredsrelaterede problemer.

Denne mini pad er et tens apparat, der består af en selvklæbende pad. Denne er blød og fleksibel og måler 112 x 10 x 7,2 mm. Den vejer kun 14 gram og er derfor forholdsvis lille og simpel og sidder komfortabelt på din hud.

Beurer Tens mini pad EM10 er et tens apparat i en simpel form, som kan bruges til smerter overalt på kroppen. Har du ledsmerter ved knæene, spændinger i nakken eller andre smerter andre steder på kroppen, så kan denne bruges, hvor du ønsker det.

Den er god til smertelindring i forbindelse med ledsmerter, muskelsmerter eller lignende. Den virker målrettet mod muskelsmerter ved at stimulerer nerverne og sende impulser rundt i området. Dette virker afslappende og løsner godt op i dine spændte muskler. Apparatet er derfor også rigtig brugbart, når det kommer til at genoptræne muskler efter skader. Uanset om du har haft en sportsskade, arbejdsskade eller lignende, så er Beurer Tens mini pad anvendelig i forhold til opbyggelse af muskler.

Intensiteten er justerbar, hvilket betyder at du kan indstille dette apparat til 15 forskellige niveauer af intensitet. Dette gør du ved at trykke på plus eller minus knappen.Det er en god idé at bruge apparat i maksimum 20 minutter ad gangen. Denne Tens mini pad har autosluk, så du ikke selv skal holde øje med tiden.

Der er inkluderét 3V CR2032 batteri. På sådan ét batteri får du op til hele 20 behandlinger før batteriet skal udskiftes og apparatet kan benyttes igen og igen. Virkning kan nemt mærkes og typisk efter at have brugt apparatet et par gange om dagen i et par dage. Beurer Tens mini pad EM10 er din vej til en smertefri hverdag uden bivirkninger.

LÆS OGSÅ: Lysterapilampe test

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter