En infrarød lampe kan bruges til varmebehandling af områder på kroppen, som har brug for lindring. Spændte muskler og stive led har rigtig godt af denne slags dybdegående og samtidig skånsomme behandling. Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles.

Strålerne fra en infrarød lampe kan sammenlignes med solens stråler. Dog undgår du den farlige UV-stråling ved at bruge en infrarød lampe. Solens stråler giver varme og velbehag, men I Danmark er solens stråler sjældent særlig effektive som varmebehandling for lidelser.

Varmeudstrålingen fra en infrarød lampe har en positiv effekt som dybdegående behandling, da den trænger op til 4 cm ind i vævet. På den måde kan muskler og led nyde godt af varmebehandling ved hjælp af en infrarød lampe.

Infrarøde lamper kan øge blodcirkulationen og stofskiftet. Igennem sved kan affaldsstoffer nemt transporteres ud af kroppen og dette medvirker til at iltet blod hurtigt kan nå frem til sted på kroppen, som du ønsker at smertelindre.

Da varmebehandling er anerkendt som en medicinsk behandling, kan infrarøde lamper bruges i mange tilfælde, som eksempelvis muskel- og ledsmerter, muskelspændinger og myoser, pandehulebetændelse, forkølelse og meget mere.

Beurer er førende indenfor innovative sundhedsprodukter og har modtaget utallige priser for deres teknologi. De udvikler og producerer alt lige fra apparater der kan måle blodtryk, blodsukker, vægt og feber til apparater der giver massage, lys og varme.

Deres infrarøde lamper er godkendte medicinske produkter. Dette giver dig en sikkerhed og tryghed for produktets virkning. Også derfor er de 4 anbefalede modeller af infrarøde lamper alle produceret af Beurer.

SE OGSÅ: Vandtæt højtaler


Indholdsfortegnelse:


Beurer IL35 infrarød lampe – bestseller hos Amazon

Beurer IL35 infrarød lampeTestresultater

Beurer IL35 infrarød lampe er bestseller på Amazon.

Om Beurer IL35

Beurer IL35 er en infrarød lampe, der er produceret af det tyske mærke Beurer. Beurer er specialiserede i denne form for produkter. De startede egentlig med at lave varmetæpper, men har udvidet sortimentet. De er derfor specialister i at producere varmelamper og andre behandlende produkter. Dette kan være en tryghed for køberen, at man ved, at mærket er produceret af nogle, som specialiserer sig lige netop i denne slags produkter. 

Lampen kan bruges til lysterapi. Den er medicinsk godkendt og bruges gerne til at løsne muskelspændinger, ledsmerter, og hvis man er forkølet. Hvordan kan lampen hjælpe med dette? Varmen fra lampen øger blodcirkulationen, og dermed går den ind og fremmer helingsprocessen. Det betyder, at musklerne slapper hurtigere af, og derfor er den god til muskelspændinger. Lampen fungerer dermed som lindring til diverse smerter, og varmen føles behagelig og lindrende. 

Beurer IL35 har 5 vinkler, den kan indstilles til. På den måde kan du ”pege” lampen hen til det sted, hvor du særligt ønsker at mærke varmen og få behandling. Du kan udskifte pæren, så du kan beholde lampen længe. Lampen slukker automatisk efter 15 minutter, så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du glemmer den eller falder i søvn. Det er vigtigt ikke at overbehandle, hvilket denne lampe hjælper dig til at huske. 

Lampen er billigere end nogle andre modeller. Så hvis du ikke er helt overbevidst om lysterapi, kan du prøve det af med denne, inden du bestiller en dyrere mode. Den er praktisk og neutral i design, hvormed du sagtens kan havde den stående på bordet i soveværelset. 

Lampen har 150 watt, så pæren er af en ok styrke, hvilket kan gøre helingen hurtigere. Infrarøde lamper er en anerkendt form for terapi, men man skal selvfølgelig ikke regne med, at smerterne nødvendigvis vil forsvinde helt. 

Beurer IL35 er værd at nævne, da den er meget populær blandt brugerne. Du får alt det, du skal bruge til en rimelig pris. Derudover får du kvalitet for pengene, og du vil forhåbentligt hurtigt opleve gode resultater. 

Udvalgte specifikationer:

 • Producent: Beurer
 • Model: IL50
 • Effekt: 150 watt
 • Timer: Ja, 3 niveauer
 • Overophedningsbeskyttelse: Nej
 • Mål: 170 x 145 x 220 mm
 • Vægt: 800 gram
 • 3 års garanti
 • 150 watt
 • Roterbar
 • Farve: Hvid

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Beurer IL50 infrarød bordlampe – populær hos forbrugerne

Beurer IL50 infrarød lampeTestresultater

Beurer IL50 bordlampe har fået 4,8 ud af 5 hos 183 anmeldere på PriceRunner

Om Beurer IL50

Beurer IL50 har, i modsætning til IL35, en større pære, som klarer 300 watt. Varmen fra lampen går ind og hjælper igangværende helingsprocesser ved at øge blodcirkulationen. Den er medicinsk godkendt. Denne version af Beurers varmelamper er lige en tand dyrere, men også mere effektiv og bedre på flere parametre. Den har en overophedningsfunktion, så lampen sørger for din sikkerhed, og den har en timer, som kan sættes fra 1-15 minutter, hvorefter den slukker helt automatisk. Du skal dermed ikke være nervøs for, at der vil ske nogle uheld. Den har en indbygget ventilator, som netop sørger for, at lampen ikke overopheder. Dette har IL35 versionen ikke.  

Hvis du dermed gerne vil have alle disse funktioner med i pakken, skal du købe denne i stedet for IL35 versionen. Den større pære gør også, at lyset kan række længere ud og bliver mere intenst, hvilket kan fremme helingsprocessen yderligere. Denne lampe har en større brugerflade på 30 x 40 cm, og den er dermed mere effektiv. 

Vil du i gang med lysterapi, og er du klar til at gå all-in? Så kan du prøve Beurers IL50, som har en større varmeflade, og derfor også er lidt dyrere. Men her kan du helt sikkert få resultater. 

Beurer er et tysk mærke, som specialiserer sig i at lave produkter som netop er behandlende på den ene eller anden måde. De startede med at lave varmetæpper, men har sidenhen udvidet sortimentet til omkring 2200 produkter. Du kan derfor regne med god kvalitet, når du køber en varmelampe fra Beurer. 

Lys- og varmeterapi er en nem måde at forsøge at lindre dine smerter på. Særligt ved muskelsmerter såsom rygsmerter eller smerter i lænden. Her kan en infrarød lampe virke meget lindrende, og du kan selv justere, hvordan og hvor meget du vil have. 

Beurer Il50 er en mere luksuriøs version, hvilket også kan ses på prisen. 

Udvalgte specifikationer

 • Producent: Beurer
 • Model: IL50
 • Garanti: 3 år
 • Varmeflade: 30 x 40 cm
 • 15 min timer
 • Multijusterbar vinkel
 • Ventilation til beskyttelse mod overopvarmning
 • 300 watt
 • Oprul til ledning: Ja
 • Ledningslængde: 2 m
 • Mål: 27 x 28,5 x 19,5 cm
 • Vægt: 1,6 kg
 • Strøm: 220/240 V /50-60 Hz

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Philips PR3120/00 Infrarød lampe – justerbar og praktisk lampe

Philips PR3120 00 Infrarød lampeTestresultater

Denne infrarøde lampe fra Philips har fået 3,8 ud af 5 stjerner hos 113 anmeldere på Amazon

Om Philips PR3120

Philips PR3120 går ind og fremmer helingsprocesser i kroppen ved hjælp af varmen fra den infrarøde lampe. Dette hjælper blodcirkulationen, og dermed at ømme muskler kan blive behandlet og effektivt komme sig. Dette hjælper dermed kroppen til at hele på en naturlig måde. Det er bevist, at varmelamper virker i 71 % af tilfældene for folk med rheumatoid arthritis, som er, når man har en inflammatorisk lidelse, hvor immunsystemet angriber leddene. I 72 % af tilfældene hjælper det folk med smerter i ryggen og lænden. Hvorfor ikke prøve og se, om det er dig, der kan være én af disse 71-72 %? Lysterapi er en mere alternativ form for behandling, men den er nem at anvende, og dermed kan du nemt prøve det af for dig selv.   

Lampen kan justeres i 0-40 grader, så den peger hen, hvor du gerne vil have den. Den behandler et forholdsvist stort område på 30 x 40 cm. Pæren har også 300 watt, hvilket betyder, at den er rimelig effektiv. Hvis du har hyppige smerter, kan det være godt at vælge 300 watt pære, da den er mere effektiv. Du kan også nemt lokalisere et område, da omkredsen på varmelampen er rimelig stor, og du nemt kan ramme området. Lampen har en timer, hvilket er vigtigt, da du skal passe på ikke at overbehandle. Prisen er stadig rimelig, i forhold til hvad du får ud af den. 

Lampen er hvid og dermed rimelig let at gemme væk i soveværelset, hvis du ikke ønsker, at den skal skabe opmærksomhed. 

Udvalgte specifikationer

 • Producent: Philips
 • Timer: Ja
 • Pære levetid: 500 timer
 • Behandlingsområde: 40 x 30 cm
 • Farve: Hvid
 • Strøm: 300 watt
 • Ledningslængde: 2,5 m
 • Mål: 22,3 x 24,9 x 33,4 cm
 • Dybde: 180 mm
 • Højde: 316 mm
 • Bredde: 206 mm
 • Vægt: 2 kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Beurer IL 11 infrarød lampe 100W

Beurer IL 11 infrarød lampeDenne infrarøde lampe er en rigtig god begynderlampe. Den kan fås for meget få penge, så hvis du skal undersøge effekten af varme på din egen krop, før du investerer i en dyrere model er denne model helt klart et forsøg værd.

Selv med kun 100 watt har denne infrarøde lampe en lindrende effekt ved forkølelse, milde muskelsmerter, eller lignende. Denne lindrende virkning kan alle infrarøde lamper bidrage med. Dog varierer effekten alt efter antallet af watt, da dette indikerer hvor meget varmeudstråling den infrarøde lampe kan give.

Beurer IL 11 kan justeres i fem forskellige vinkler. På den måde kan du nemt ramme det sted på kroppen, som skal behandles. Du skal blot sidde i nærheden af en stikkontakt og ved hjælp af en forlængerledning, kan du få din varmebehandling hvor som helst i din bolig.

Lampen har et hvidt og minimalistisk design. Designet er altså simpelt og afslører at denne lampe ikke kan tidsindstilles. Derfor er det vigtig at du selv holder styr på tiden, så du ikke kommer til at overbehandle.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Infrarød sauna

Beurer IL 21 infrarød lampe 150W

Beurer IL 21 infrarød lampeDenne model har en lidt stærkere infrarød pære end den første model. Den er derfor en smule mere effektiv og derfor en smule mere lindrende. Den har samme simple design og kan altså stilles alle mulige steder uden at den gør et stort nummer ud af sig selv.

Den intensive infrarøde varme virker på forkølelser, ømheder i muskler og led samt myoser. Den kan indstilles i fem forskellige tilt funktioner, som gør at du kan tilpasse vinklen til stedet på din krop. Sæt dig derfor blot og slap af, mens du nyder den lækre varmebehandling, der lindrer og løser op.

Denne model er ligeledes ideel til ømheder, da den trænger dybt ind i huden og har en positiv effekt i form af varmeudstrålingen, der øger blodcirkulationen og lindrer smerterne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Beurer IL 50 infrarød lampe 300W

Beurer IL 50 infrarød lampeHvis du går efter den bedste model af dem alle, så skal du vælge denne Beurer IL 50 infrarøde lampe 300W. Den har alle de anvendelige funktioner som eksempelvis timer og trinløs justering.

Beurer IL 50 er den største model med en stor varmeflade, som er dækket af en keramisk glasflade. Lampen har et behandlingsområde på 30 x 40 cm. Det betyder at den varme der udstråler fra lampen, kan ramme et område på 30 x 40 cm. Den kan vinkles 0-50 grader i en trinløs justering, så den kan indstilles til at ramme dig på kroppen, hvor du ønsker det.

Timeren kan sørge for at slukke lampen automatisk efter 1-15 minutter. Dette er for at sikre at du ikke overbehandler, men netop får den skånsomme, men effektive behandling i det antal minutter, som du sætter timeren til. Den slukker automatisk efter tiden, som du har indstillet den til, er gået.

Med hele 300 watt har denne lampe en meget stærkere udstråling en de andre tre modeller. Det gør denne model til det rigtige valg, hvis du ofte har behov for varmebehandling. For at undgå overophedning har Beurer IL 50 en ventilator.

Denne lampe kan ligesom de andre lamper bruges til forkølelse, muskel- og ledsmerter, spændinger og lignende. Især til dig der har hyppige smerter eller ømhed anbefales denne Beurer IL 50, da den med 300 W har en effekt, der tydeligt kan mærkes hver gang den tages i brug.  Prismæssigt ligger den i den lidt dyrere ende, men forskellen kan mærkes, så hvis du regner med at skulle bruge denne model op til flere gange om ugen eller oftere, så er den alle pengene værd.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

LÆS OGSÅ: Robotstøvsuger test

Infrarød varmebehandling

Infrarød varmebehandling er ikke kun godt for forkølelse, muskel- og ledsmerter. Mange andre problemer kan nemlig også løses ved hjælp af en infrarød lampe. Eksempelvis stress, og menstruationssmerter.

Varme føles godt. Det at føle sig varm er noget som mange forbinder med at føle sig tryg. Dette sker, fordi varmen er med til at berolige dine nerver og på den måde slapper du bedre af. Dette gør at infrarøde varmestråler kan virke afstressende og hjælpe dig med at slappe af. Det er en rigtig god måde at lade op på i en stresset hverdag, men det er også noget, som man kan få gavn af, hvis man er sygemeldt på grund af stress. Trætheden bliver mindsket og man får mere energi efter en beroligende varmebehandling.

Hvordan skal du bruge dine infrarøde lampe?

Infrarød varme kan også bruges til dig, der har menstruationssmerter. Det er jo et kendt problem, der kommer regelmæssigt og derfor kan smerterne godt blive frustrerende i længden. Typisk sidder menstruationssmerter i lænden eller i den nederste del af maven.

Normalt ville man måske lave et varmt omslag og lægge det på, men her kommer den gode nyhed så. Det er nemlig muligt at sætte en infrarød lampe på et lille bord og lægge dig på sofaen eller i sengen. Så skal lampen blot vinkles, så den rammer din mave eller din lænd. På den måde kan du ligge og slappe af, mens de infrarøde varmestråler trænger ind under din hud og lindrer de irriterende smerter.

Desuden kan infrarød varme give en ekstra forbrænding af kalorier. Det der sker, når man sveder er, at blodet pumper lidt hurtigere rundt. Derved arbejder kroppen lidt mere og der bruges energi og derved tabes der kalorier. Varme kan nemlig opløse cellulitis og effekten kan være slankende.

Derfor siges infrarød varmebehandling at kunne øge forbrændingen og virke slankende.

Når du bruger din infrarøde lampe skal du placere den ca. 50 cm fra det sted på kroppen, som du ønsker at behandle. Det anbefales at du bruger lampen 10-20 minutter ad gangen 2 gange om dagen. En af fordelene ved at erhverve dig en infrarød lampe er, at du selv kan bestemme, hvornår du skal have behandlingen.

Der er altså ingen klinik, du skal tage hen til og en bestemt tid, du skal møde op på. Du har nemlig apparatet derhjemme og kan få varmebehandlingen i ro fred og trygge rammer.

Det skal gerne føles behageligt at være under varmebehandling. Det er derfor vigtigt, at du omgående slukker eller flytter lampen, hvis du mærker en brændende følelse på din hud. Det kan være at lampen blot skal flyttes længere væk inden du fortsætter behandlingen.

Det er også vigtigt ikke at varmebehandle betændt hud. Årsagen til dette er at varmen kan forværre betændelsen. Derfor er det bedst at bruge infrarød varmebehandling til problemer, der ligger under huden.

Der er mange årsager til at investere i en infrarød lampe og du kan bedst selv vælge, hvilken model du skal have ud fra dit behov. Det kan være at du kun har sporadiske smerter og kun har behov for en smule varmebehandling en gang i mellem, men det kan også være at du har hyppige eller kroniske smerter, der har godt af varmebehandling flere gange om dagen.

Uanset hvad, så har du her en vejledning til, hvilken modeller fra Beurer, der kan anbefales og som kan hjælpe din krop med at heles.

Se også denne artikel på forbruger-test.dk: Testoversigt: Her er de 6 bedste el terrassevarmere i test

Se vores artikel om: Infrarød massageapparat – Sådan slipper du af med smerterne

Denne side er anmeldt af: Albert S. Kristensen Rating 10/10

 

Forfatter