Infrarød lampe – 4 infrarøde lamper som lindrer smerter

En infrarød lampe kan bruges til varmebehandling af områder på kroppen, som har brug for lindring. Spændte muskler og stive led har rigtig godt af denne slags dybdegående og samtidig skånsomme behandling. Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles.

Strålerne fra en infrarød lampe kan sammenlignes med solens stråler. Dog undgår du den farlige UV-stråling ved at bruge en infrarød lampe. Solens stråler giver varme og velbehag, men I Danmark er solens stråler sjældent særlig effektive som varmebehandling for lidelser.

Varmeudstrålingen fra en infrarød lampe har en positiv effekt som dybdegående behandling, da den trænger op til 4 cm ind i vævet. På den måde kan muskler og led nyde godt af varmebehandling ved hjælp af en infrarød lampe.

Infrarøde lamper kan øge blodcirkulationen og stofskiftet. Igennem sved kan affaldsstoffer nemt transporteres ud af kroppen og dette medvirker til at iltet blod hurtigt kan nå frem til sted på kroppen, som du ønsker at smertelindre.

Da varmebehandling er anerkendt som en medicinsk behandling, kan infrarøde lamper bruges i mange tilfælde, som eksempelvis muskel- og ledsmerter, muskelspændinger og myoser, pandehulebetændelse, forkølelse og meget mere.

Beurer er førende indenfor innovative sundhedsprodukter og har modtaget utallige priser for deres teknologi. De udvikler og producerer alt lige fra apparater der kan måle blodtryk, blodsukker, vægt og feber til apparater der giver massage, lys og varme.

Deres infrarøde lamper er godkendte medicinske produkter. Dette giver dig en sikkerhed og tryghed for produktets virkning. Også derfor er de 4 anbefalede modeller af infrarøde lamper alle produceret af Beurer.

SE OGSÅ: Vandtæt højtaler

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Beurer IL 11 infrarød lampe 100W

Beurer IL 11 infrarød lampe
284,95 kr.

Denne infrarøde lampe er en rigtig god begynderlampe. Den kan fås for meget få penge, så hvis du skal undersøge effekten af varme på din egen krop, før du investerer i en dyrere model er denne model helt klart et forsøg værd.

Selv med kun 100 watt har denne infrarøde lampe en lindrende effekt ved forkølelse, milde muskelsmerter, eller lignende. Denne lindrende virkning kan alle infrarøde lamper bidrage med. Dog varierer effekten alt efter antallet af watt, da dette indikerer hvor meget varmeudstråling den infrarøde lampe kan give.

Beurer IL 11 kan justeres i fem forskellige vinkler. På den måde kan du nemt ramme det sted på kroppen, som skal behandles. Du skal blot sidde i nærheden af en stikkontakt og ved hjælp af en forlængerledning, kan du få din varmebehandling hvor som helst i din bolig.

Lampen har et hvidt og minimalistisk design. Designet er altså simpelt og afslører at denne lampe ikke kan tidsindstilles. Derfor er det vigtig at du selv holder styr på tiden, så du ikke kommer til at overbehandle.

SE OGSÅ: Infrarød sauna

Beurer IL 21 infrarød lampe 150W

Beurer IL 21 infrarød lampe
399 kr.

Denne model har en lidt stærkere infrarød pære end den første model. Den er derfor en smule mere effektiv og derfor en smule mere lindrende. Den har samme simple design og kan altså stilles alle mulige steder uden at den gør et stort nummer ud af sig selv.

Den intensive infrarøde varme virker på forkølelser, ømheder i muskler og led samt myoser. Den kan indstilles i fem forskellige tilt funktioner, som gør at du kan tilpasse vinklen til stedet på din krop. Sæt dig derfor blot og slap af, mens du nyder den lækre varmebehandling, der lindrer og løser op.

Denne model er ligeledes ideel til ømheder, da den trænger dybt ind i huden og har en positiv effekt i form af varmeudstrålingen, der øger blodcirkulationen og lindrer smerterne.

SE OGSÅ: Infrarød terrassevarmer

Beurer IL 30 infrarød lampe 150W

Beurer IL 30 infrarød lampe
0 kr.

En lidt bedre model er denne Beurer IL 30. Den adskiller sig mest fra IL 21 ved en anvendelig timerfunktion. Desuden har den anti-slip under dens fod, så den ikke så let kan skubbes til, men derimod står godt fast på underlaget.

I sammenligning med Beurer IL 21 har denne infrarøde lampe kun fire vinkler, som den kan indstilles i. Men fire vinkler er typisk nok til at dreje den, hvor du har brug for at varmen udstråler.

Som en smart funktion har denne infrarøde lampe en timer, der gør at den slukker automatisk efter 12 minutter. Denne funktion gør at du kan slappe helt af under behandlingen uden at skulle holde øje med tiden. Når tiden er gået holder varmen op og din behandling er færdig.

Den intensive udstråling af varme kan lindrer effektivt ømheder og smerter i muskler, led eller i tilfælde af forkølelse eller pandehulebetændelse og lignende.

LÆS OGSÅ: Lysterapilampe test

Beurer IL 50 infrarød lampe 300W

Beurer IL 50 infrarød lampe
865 kr.

Hvis du går efter den bedste model af dem alle, så skal du vælge denne Beurer IL 50 infrarøde lampe 300W. Den har alle de anvendelige funktioner som eksempelvis timer og trinløs justering.

Beurer IL 50 er den største model med en stor varmeflade, som er dækket af en keramisk glasflade. Lampen har et behandlingsområde på 30 x 40 cm. Det betyder at den varme der udstråler fra lampen, kan ramme et område på 30 x 40 cm. Den kan vinkles 0-50 grader i en trinløs justering, så den kan indstilles til at ramme dig på kroppen, hvor du ønsker det.

Timeren kan sørge for at slukke lampen automatisk efter 1-15 minutter. Dette er for at sikre at du ikke overbehandler, men netop får den skånsomme, men effektive behandling i det antal minutter, som du sætter timeren til. Den slukker automatisk efter tiden, som du har indstillet den til, er gået.

Med hele 300 watt har denne lampe en meget stærkere udstråling en de andre tre modeller. Det gør denne model til det rigtige valg, hvis du ofte har behov for varmebehandling. For at undgå overophedning har Beurer IL 50 en ventilator.

Denne lampe kan ligesom de andre lamper bruges til forkølelse, muskel- og ledsmerter, spændinger og lignende. Især til dig der har hyppige smerter eller ømhed anbefales denne Beurer IL 50, da den med 300 W har en effekt, der tydeligt kan mærkes hver gang den tages i brug.  Prismæssigt ligger den i den lidt dyrere ende, men forskellen kan mærkes, så hvis du regner med at skulle bruge denne model op til flere gange om ugen eller oftere, så er den alle pengene værd.

 

LÆS OGSÅ: Robotstøvsuger test

Infrarød varmebehandling

Infrarød varmebehandling er ikke kun godt for forkølelse, muskel- og ledsmerter. Mange andre problemer kan nemlig også løses ved hjælp af en infrarød lampe. Eksempelvis stress, og menstruationssmerter.

Varme føles godt. Det at føle sig varm er noget som mange forbinder med at føle sig tryg. Dette sker, fordi varmen er med til at berolige dine nerver og på den måde slapper du bedre af. Dette gør at infrarøde varmestråler kan virke afstressende og hjælpe dig med at slappe af. Det er en rigtig god måde at lade op på i en stresset hverdag, men det er også noget, som man kan få gavn af, hvis man er sygemeldt på grund af stress. Trætheden bliver mindsket og man får mere energi efter en beroligende varmebehandling.

Hvordan skal du bruge dine infrarøde lampe?

Infrarød varme kan også bruges til dig, der har menstruationssmerter. Det er jo et kendt problem, der kommer regelmæssigt og derfor kan smerterne godt blive frustrerende i længden. Typisk sidder menstruationssmerter i lænden eller i den nederste del af maven.

Normalt ville man måske lave et varmt omslag og lægge det på, men her kommer den gode nyhed så. Det er nemlig muligt at sætte en infrarød lampe på et lille bord og lægge dig på sofaen eller i sengen. Så skal lampen blot vinkles, så den rammer din mave eller din lænd. På den måde kan du ligge og slappe af, mens de infrarøde varmestråler trænger ind under din hud og lindrer de irriterende smerter.

Desuden kan infrarød varme give en ekstra forbrænding af kalorier. Det der sker, når man sveder er, at blodet pumper lidt hurtigere rundt. Derved arbejder kroppen lidt mere og der bruges energi og derved tabes der kalorier. Varme kan nemlig opløse cellulitis og effekten kan være slankende.

Derfor siges infrarød varmebehandling at kunne øge forbrændingen og virke slankende.

Når du bruger din infrarøde lampe skal du placere den ca. 50 cm fra det sted på kroppen, som du ønsker at behandle. Det anbefales at du bruger lampen 10-20 minutter ad gangen 2 gange om dagen. En af fordelene ved at erhverve dig en infrarød lampe er, at du selv kan bestemme, hvornår du skal have behandlingen.

Der er altså ingen klinik, du skal tage hen til og en bestemt tid, du skal møde op på. Du har nemlig apparatet derhjemme og kan få varmebehandlingen i ro fred og trygge rammer.

Det skal gerne føles behageligt at være under varmebehandling. Det er derfor vigtigt, at du omgående slukker eller flytter lampen, hvis du mærker en brændende følelse på din hud. Det kan være at lampen blot skal flyttes længere væk inden du fortsætter behandlingen.

Det er også vigtigt ikke at varmebehandle betændt hud. Årsagen til dette er at varmen kan forværre betændelsen. Derfor er det bedst at bruge infrarød varmebehandling til problemer, der ligger under huden.

Der er mange årsager til at investere i en infrarød lampe og du kan bedst selv vælge, hvilken model du skal have ud fra dit behov. Det kan være at du kun har sporadiske smerter og kun har behov for en smule varmebehandling en gang i mellem, men det kan også være at du har hyppige eller kroniske smerter, der har godt af varmebehandling flere gange om dagen.

Uanset hvad, så har du her en vejledning til, hvilken modeller fra Beurer, der kan anbefales og som kan hjælpe din krop med at heles.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑