Virtual Reality har været forsøgt udviklet som holdbart koncept siden 1980’erne. I mange år virkede det dårligt, det gav ingen fordele, og der var ikke mulighed for at benytte det derhjemme. Sådan er det heldigvis ikke længere. I løbet af de sidste par år er VR teknologien blevet så avanceret, at udbuddet af forskellige VR briller er eksploderet.

I denne artikel har vi samlet en lang række anmeldelser af de bedste VR briller på markedet, og samtidig får du en grundig gennemgang af både produkter og priser, men også af de forskellige muligheder, som VR briller giver dig.

Hvis du overvejer om virtual reality kunne være noget for dig, så er du helt bestemt kommet til det rigtige sted. Hvis du vil vide mere om hvad VR briller kan, og hvilke muligheder de giver, så kan du forsætte til slutningen af artiklen, men allerførst tager vi et kig på de bedste VR briller på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Oculus Quest 2 256GB VR-briller – kraftfuld grafik og trådløse med 3D biograflyd

Bedste trådløse VR-headset

 • 4,8 stjerner ud af 5 hos forbrugerne på Amazon
 • 4,6 stjerner på Google Shopping
 • 5 ud af 5 stjerner hos Techradar.com
 • 4,5 stjerner ud af 5 hos Pcmag.com
 • Testvinder hos Tomsguide.com

Oculus Quest 2 256GB

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Med Oculus Quest 2 256GB på, kan du opleve en unik spilleoplevelse med en omfattende 3D biograflyd. Når du spiller, vil du nemt kunne afgrænse dit spilleområde, så du ikke rammer ind i møbler eller andet.
Vil du dele dine VR-oplevelser, kan du let forbinde til dine venner og give dem indblik i dine eventyr.

 • 3D biograflyd
 • Afgrænsning lader dig determinere spilleområdet
 • Nem forbindelse med venner, mens du spiller i VR

Hvad skal du vide, før du køber Oculus Quest 2 256GB

Opsluttende VR-oplevelse med biograflyd i 3D
Når du tager Oculus Quest 2, får du en unik VR-oplevelse helt fri for generende ledninger med en let vægt. De to medfølgende håndtag sikrer, at du kan overføre bevægelser direkte til VR-verdenen i brillerne.

Processeren er kraftig og grafikken i top. Opløsningen er 1832×1920 for hvert øje, så oplevelsen bliver så omsluttende som muligt. Farver og billeder er levende og detaljerede, og dit synsfelt er på 89°, så du nemt kan danne dig et overblik – selv i de action-pakkede spil.

Når du spiller, er der smarte højtalere i brillerne, der giver dig en 3D-fornemmelse, mens du bevæger dig rundt. Det giver dig en omfattende og biograflignende lyd, der kommer fra alle retninger.

Intern hukommelse og hurtig opsætning
Indbygget i Oculus Quest 2 har du 256GB hukommelse, så du ikke behøver tilslutte en computer, men kan spille, når du vil.

Designet er elegant og nemt at få til at passe med justeringsmuligheder, hvor brillerne kan tilpasses ethvert hoved.

Du lader Oculus Quest 2 op med den medfølgende ledning, mens spillehåndtagene anvender almindelige AAA-batterier. På en fuld opladning kan Oculus Quest 2 holde batteri til at spille og udforske VR-verdenen i 2 til 3 timer.

Hvad siger forbrugere og eksperter om Oculus Quest 2 256GB?

Hos Tomsguide.com er de vilde med Oculus Quest 2, der vinder deres kåring som ”testvinder”, hvor det skarpe display og præcision er højt vurderet.

Eksperterne hos Techradar.com tildeler Oculus Quest 2 en flot bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5, mens de giver samme vurdering hos Pcmag.com.

Forbrugerne roser også VR-brillerne fra Oculus, hvor de af mere end 41.992 forbrugerne på Amazon får flotte 4,8 stjerner. På Google Shopping er indsamlet en gennemsnitlig bedømmelse på 4,6 stjerner ud af 5 mulige med mere end 386 anmeldelser.

Fordele

 • God værdi til pengene
 • Elegant design
 • Kraftfuld processer og grafik
 • Let i vægt
 • Nem at sætte op og anvende
Ulemper

 • Kan give køresyge eller kvalme

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler VR-brillerne Oculus Quest 2 256GB, hvis du vil have et trådløst sæt med god performance. Brillerne har et elegant design, mens selve håndtagene matcher, og det hele er konstrueret med en let vægt, der gør dem komfortable at spille med.

Indbygget er en kraftfuld processor, der leverer god grafik, selvom du stadig kan opleve køresyge af at spille i VR-verdenen.

Specifikationer:

 • Hukommelse: 256 GB
 • Forbindelse: Bluetooth, USB type-C
 • Display: LCD
 • Resolution pr. øje: 1832×1920
 • Hastighed: 90 Hz
 • Processor: Snapdragon XR2
 • Synsvinkel: 89°
 • Vægt: 503 g

HTC Vive Pro – få en opgraderet, konverterbar VR-oplevelse

Premiumvalg

 • Topscorer hos TomsGuide.com
 • Topscorer hos Trustedreview.com

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

HTC Vive Pro er efterfølgeren til Vive HR headsettet, der virkelig rykkede HTC op blandt de helt store spillere på VR-markedet. Med Vive Pro har fokus været på at opgradere og forbedre hele virtual reality-oplevelsen, og gøre VR brillerne fra Vive til et endnu bedre produkt.

En af de ting HTC har gjort, er at de har tilføjet integrerede høretelefoner til VR-brillerne. Det betyder, at der er større garanti for en god lydoplevelse, da tredjeparts-høretelefoner kan være af varierende kvalitet og derfor have en dårligere kompatibilitet med VR briller som Vive Pro.

Om

Det allerfedeste element ved HTC Vive Pro er Vive Tracker. Vive Tracker kan bruges til at integrere elementer fra den fysiske verden i den virtuelle verden, hvilket er med til at gøre oplevelsen endnu mere total. Muligheden for eksempelvis at integrere en lille bold gør, at du kan mærke bolden, samtidig med at du ser den i den virtuelle verden. På sigt giver det uanede muligheder i forhold til eksempelvis spiloplevelser.

Udover det er VR brillerne fra HTC enormt komfortable, og der er endda tilføjet ekstra skumpuder i toppen og i nakken, hvilket er med til at gøre det endnu mere behageligt, at være iført brillerne. Desuden er de indbyggede hovedtelefoner virkelig med til at forbedre lydoplevelsen, blandt andet fordi de er lavet sådan, at de slutter helt tæt til ørene, hvilket er med til at holde al anden lyd ude.

Til sidst skal det også nævnes, at HTC Vive Pro har fået en trådløs adapter, der gør det muligt at konvertere modellen til en trådløs udgave, og det giver endnu større mulighed for indlevelse i virtual reality indholdet.

Ekspertvurdering

HTC Vive Pro er udstyret med en skærm med ”high-resolution”, og det er klart en af de største opgraderinger, når det kommer til den nye model fra HTC. Opgraderingen af skærmen gør, at detaljer i billedet fremstår enormt skarpe, og det er da også en af de ting, der er blevet fokuseret på i rigtig mange tests.

En anden ting der har fået stor ros, er de indbyggede høretelefoner, der er blevet rost for at fungere helt fantastisk. Det er sågar blevet kaldt en feature, alle VR-briller burde have. Det hænger i særklasse sammen med, at HTC ved at levere indbyggede høretelefoner, kan sikre en uniform lydoplevelse i høj kvalitet på tværs af det meste indhold.

Selvom der har været ekstremt store roser til HTC Vive Pro, så er der alligevel et par kritikpunkter, der er kommet op i flere anmeldelser. Det første er prisen. HTC Vive Pro er lidt dyre i forhold til de muligheder de giver, hvis man sammenligner med lignende VR briller. Ligeledes er det et mindre irritationsmoment, at den nødvendige base-station og controller ikke medfølger, når du køber brillerne, og ligeledes er selve set-uppet lidt mere kompliceret, end det er på mange lignende modeller.

Fordele

 • Fastgørelsessystem med drejeknap
 • 2 mikrofoner
 • Inkl. 2 måneders Viveport Infinity abonnement
Ulemper

 • Ligger i den højere ende af prisskalalen

Yderligere info

Det er ikke kun den marineblå farve på HTC Vive Pro, der er blevet flottere at se på. En af de helt store forskelle på Vive og Vive Pro er, at skærmopløsningen er blevet forbedret – meget. HTC Vive Pro er nemlig udstyret med en skærmopløsning på 2880 x 1660, hvilket er ekstremt højt for et sæt VR briller. Effektivt set får du 1600 x 1440 pixels pr øje, hvilket giver et ekstremt detaljeret billede i meget høj kvalitet.

Udover ”high-resolution” skærm, er brillerne fra HTC udstyret med en opdateringshastighed på 90 Hz og et 110 graders synsfelt.

De indbyggede hovedtelefoner leverer en ekstremt god lyd, og gør det nemmere at komme i gang, da de bare skal justeres via volumenknappen på siden, for at få lyden til at spille helt perfekt.

Specifikationer

 • Indbyggede høretelefoner.
 • High-resolution skærm.
 • Deluxe Audiostrap der gør det muligt at få høretelefonerne til at slutte tæt.
 • 110 graders synsfelt.
 • Kan konverteres til trådløse VR briller.

Video: anmeldelse af HTC Vive Pro (engelsk):


En række ting du bør overveje inden du køber VR briller

Hvis du er blevet inspireret til at købe et sæt VR briller, så er der en række ting du skal overveje. Der er nemlig rigtig mange forskellige ting at vælge imellem. Alle brillerne, der er inkluderet i denne artikel, er glimrende investeringer, men de har alle sammen forskellige fordele og ulemper, og derfor kan det være svært at vælge. Derfor gennemgår vi hurtigt de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber dit næste sæt VR briller.

Overvej hvor meget de må koste

Det siger næsten sig selv, men det er en god idé at sætte et specifikt beløb fra starten. Der findes rigtig mange VR briller – i lige så mange forskellige prisklasser. Når du først står i forretningen, kan en dygtig sælger hurtigt få overbevist dig om, at du skal have det bedste og det dyreste, men hvis du bare gerne vil prøve det, er det ikke sikkert, at du er interesseret i at bruge flere tusinde kroner på dit første sæt VR briller. Derfor er det en rigtig god idé at have gjort det klart, hvad dit budget er.

Hvad for noget tilbehør har du i forvejen?

Der er mange forskellige typer VR briller, og de har hver især brug for forskellige ting, for at få dem til at fungere optimalt. Derfor er det en god idé at undersøge markedet, og se om der er nogen af de forskellige modeller, der er kompatible med ting, som du allerede ejer.

Hvis du f.eks. har en smartphone fra Samsung, er Samsung Gear VR en mulighed, men det er det ikke, hvis du ejer en iPhone. Ligeledes er der mulighed for at investere i et sæt selvstændige VR briller, men hvis du allerede er ejer af en gaming pc, er det muligt at spare penge ved at finde et sæt VR briller, der har brug for en ordentlig pc til at køre spillene for sig. Det samme gælder hvis du i stedet ejer en PS4-konsol, så kan du spare ved at købe et sæt VR briller, der er kompatible med den.

Derfor er det en god idé at lave en liste over det, du har i forvejen, og en liste over hvad du mangler, for at få de forskellige VR briller til at virke.

Er du hardcore gamer eller er du begynder?

Hvilket brugerniveau du er på, har også en del at skulle have sagt, når det kommer til valget af VR briller. Hvis du er helt ny, har du måske mere brug for et sæt VR briller, der er lette at benytte, end du har brug for et sæt, der kan trække de tungeste spil.

Ligeledes er det værd at overveje, om du har brug for et trådløst head-set, eller om det er okay, at det er tilsluttet med ledninger. Du skal også overveje, om du vil have et sæt VR briller hvor controlleren er indbygget, eller om du føler, at du får mere ud af en trådløs controller.

Som gamer kender du sikkert allerede svaret på de fleste af de spørgsmål, men som nybegynder er det en god idé at overveje. I sidste ende kan du altid spørge en forhandler, hvad de ville anbefale. Du skal bare huske på, at de selvfølgelig forsøger at sælge dig det dyreste, de kan slippe afsted med.

Hvad for noget tilbehør får du brug for?

Der er ikke noget værre end at have købt et nyt stykke legetøj og skynde sig hjem for at åbne det blot for at finde ud af at batterierne sælges separat. Derfor er det en rigtig god idé at undersøge, hvad der følger med i pakken, og hvad du skal købe ved siden af.

Nogle VR briller kommer helt alene, og du får faktisk ikke andet brillerne. Derfor skal du ud og bruge en masse ekstra penge på controllere og den slags, og så bliver brillerne pludselig markant dyrere, selvom du troede, at de var de billigste.

Omvendt findes der også VR briller, hvor alt er inkluderet. Det eneste du skal gøre, er at tage dem på og tænde for dem. Hvis det er tilfældet, er det næsten lige så surt at have købt en ekstra controller, som det er ikke at have gjort det, når den ikke følger med.

Der er rigtig meget forskelligt tilbehør på markedet, og det er en rigtig god idé at finde ud af, hvad du får brug for, og hvad du ikke får brug for. På den måde kan du spare dig selv en masse penge, og samtidig kan du undgå hovedpinen ved ikke at have købt det rigtige i første omgang.

Kan du overhovedet tåle virtual reality?

Det er ikke alle, der er klar over det, og det er bestemt heller ikke alle, det sker for, men det er faktisk muligt at få det dårligt af at benytte VR teknologi. Det er ikke noget farligt. Det er en slags køresyge, men det rammer nok mennesker til, at du skal have det med i dine overvejelser. Det er jo vildt surt at have købt for tusinder af kroner VR udstyr, for så at blive syg efter første gang du bruger det.

Derfor kan det godt betale sig at prøve et sæt VR briller, før du foretager det endelige køb, og i sidste ende er der jo altid mulighed for at sælge dem videre brugt, hvis det først er noget, der opstår efter et stykke tid.

Hvad er ”Virtual Reality”?

Virtual Reality er en virtuel eller digital virkelighed, der kun eksisterer når vi tager VR brillerne på. Der kan både være tale om film og spiloplevelser, og på sigt kan man også forestille sig sociale medier og chatprogrammer, hvor vi kan mødes og tale ansigt til ansigt i den virtuelle verden.

Kort sagt er virtual reality en realistisk computergengivelse af en digital verden, der får os til at føle, at vi virkelig er der. Ind til videre er det dog kun synet og hørelsen, der stimuleres til fulde via virtual reality, men på sigt kan man sagtens forestille sig tilbehør, der gør at vi kan opleve berøring og lugt gennem et VR headset.

Selvom det kan lyde relativt simpelt, så har det taget lang tid, siden de første forsøg med virtual reality blev gjort i løbet af 1980’erne.

5 krav til virtual reality

Som brugere af virtual reality og VR briller er der som udgangspunkt fem krav, vi gerne vil have opfyldt. Det er alt sammen ting vi har brug for, for at opleve at den virtuelle verden bliver virkelig.

 1. Den virtuelle verden skal være troværdig. Lige meget om VR brillerne viser os billeder fra skoven, stranden eller Mars, er der brug for at vi kan tro på det. Det betyder at vi skal have mulighed for at se os omkring uden for store forsinkelser, og ligeledes skal vi kunne se og føle VR brillerne så lidt som muligt.
 2. Vi skal kunne interagere med den virtuelle verden. Selvom det er fedt at se film gennem VR briller, så får vi altid den største oplevelse, når vi kan bevæge os omkring i det virtuelle rum, og samtidig ændre på det.
 3. Den virtuelle verden skal forløbe i realtid. Det er vigtigt, fordi det giver os en fornemmelse af virkelighed og autenticitet. Vi skal føle at verden er virkelig, og hvis der er for mange ting, der ikke hænger sammen, så begynder indlevelsen at falde fra hinanden.
 4. Den virtuelle verden skal være spændende. Det skal være stort nok og interessant nok til, at vi har lyst til at vende tilbage. Det nytter ikke noget, at det er en 100% gengivelse af vores verden. Så kunne vi jo bare blive udenfor. Der skal være noget ekstra, noget der gør oplevelsen speciel.
 5. Der skal være mulighed for fordybelse. Vi skal have muligheden for at nedsænke os selv i den virtuelle verden og bade i pixels. Jo større mulighed for fordybelse og indlevelse vi får gennem de to sanser, som et sæt VR briller kan stimulere, jo bedre kan vores hjerner udfylde hullerne, som VR brillerne efterlader. Hvis billederne og lydene fra f.eks. en bondegård er realistisk nok, så kan vores hjerner hjælpe så meget til, at vi næsten også kan lugte den virtuelle verden.

VR eller AR?

Når du først begynder at afsøge markedet for VR briller og VR-indhold, så falder du måske over endnu et begreb – AR. Ligesom VR betyder Virtual Reality, betyder AR Augmented Reality, men hvad er så forskellen?

Det får du her en kort forklaring på

Virtual reality er en anden verden

Virtual reality giver dig mulighed for at træde ind i en anden verden. Du får mulighed for at opleve ting og se steder, der ligger ekstremt langt fra, der hvor du er lige nu, eller måske kan du se ting som måske ikke engang eksisterer i virkeligheden.

Virtual Reality er ligesom at se en film eller spille et spil. Du er derhjemme, men det dine sanser udsættes for, og det du koncentrerer dig om, det foregår et andet sted.

Augmented Reality er en bedre verden

Hvis virtual reality skaber en anden verden, som du kan træde ind i, så skaber Augmented Reality en bedre verden omkring dig. Det bedste eksempel på AR, der har været de sidste par år, er Pokemon Go. Konceptet blev en succes, fordi det lagde et spil henover virkeligheden, og så fik det børn såvel som voksne til at opleve verden på en ny måde.

Når det kommer til VR briller, så giver det også på sigt muligheder indenfor AR, og det i en langt højere grad end der var tale om med Pokemon Go. På sigt kan det blive muligt at opleve AR indhold gennem VR briller, der på en gang viser dig rummet du er i, men samtidig tillægger det noget nyt, så du ser rummet på en helt ny måde.

VR er forstået på den måde en ”anden verden”, imens AR er ”verden plus”.

Masser af kilder til VR-underholdning

I takt med at virtual reality er blevet mere og mere populært, er der også kommet mere og mere indhold til VR briller. Det er fantastisk, for det betyder at du kan få adgang til indhold af rigtig høj kvalitet fra det øjeblik, du har købt dine VR briller.

Omvendt er det også besværligt, fordi det gør det sværere at regne ud, hvor du finder det bedste indhold. Derfor har vi samlet en gennemgang over det bedste VR indhold, så du kan se, hvor du skal finde din næste VR oplevelse.

VR på YouTube

Rigtig mange ser YouTube som et af de bedste steder at finde VR indhold, og det er der en grund til. Den første grund er at YouTubes VR indhold er gratis. Det betyder at du kan få adgang til det næsten lige meget hvilken platform, du benytter.

Derudover tilføjes der også nyt indhold på daglig basis. Det betyder også at der på nuværende tidspunkt er mere indhold end du nogensinde for brug for, og det kommer kun mere til. Det hænger sammen med at YouTubes VR portal fungerer på samme måde som YouTube gør. Det er både muligt for brugere at se indhold, men det er også muligt for både brugere og firmaer at uploade indhold, og det er der rigtig mange der gør.

Den eneste ulempe ved YouTubes officielle VR-kanal, er at der er så meget indhold. Der er noget for enhver smag, kan du altid finde noget du har lyst til at se, om det så er dokumentarmateriale om dyreliv eller naturen eller om det er film, du ikke har mulighed for at se andre steder. Det betyder dog også, at du skal lede igennem en helt enorm mængde indhold, for at finde det allerbedste. Det kan virke uoverskueligt i starten, men det er bestemt et godt sted at finde ny VR-indhold.

Det er måske endda det bedste sted at finde nyt VR-indhold.

Netflix VR

Netflix VR er præcis hvad det lyder som. Iført dine VR briller kan du få adgang til al Netflix’s indhold, og det eneste du skal gøre, er at logge på Netflix og derefter vælger tilstanden ”Void Theatre”.

Derfra har du adgang til hele Netflix’s bibliotek af film og serier gennem dine VR briller. Det eneste der kan tælle lidt ned, er at der ikke er tale om en dedikeret VR-portal, og derfor er meget af indholdet ikke VR optimeret.

Det betyder, at du ikke altid får en fuld VR-oplevelse gennem Netflix VR, men til tider ”bare” ser film eller serier iført dine VR briller.

Facebook 360

Hvis du troede at det eneste sted hvor du kan finde gratis indhold til VR briller var YouTube, så tro om igen. Facebook 360 giver dig mulighed for at få adgang til enormt store mængder brugeroprettet indhold. Hvis du har været på Facebook fra din telefon, har du måske opdaget, at der er nogen billeder og videoer, hvor du kan ændre synsvinkel, ved at bevæge din telefon fra side til side.

Facebook 360 fungerer efter samme princip, her er det bare alt indholdet, hvor du kan ændre synsvinkel ved at kigge rundt, og det foregår så heller ikke fra din telefon, men med et sæt VR briller på hovedet i stedet.

Mange andre producenter af VR briller laver kun indhold til brugere af netop deres briller, men selvom Facebook har investeret stort i Oculus, er Facebook 360 stadig tilgængeligt for alle, hvilket er et kæmpe plus, især for dig der skal ud og undersøge VR for første gang.

Facebook 360 ligner en helt almindelig Facebook side, så hvis du bruger det sociale medie, vil der ikke gå mange minutter før du navigere problemfrit rundt på sitet.

VR-indholdet på Facebook 360 er en god blanding af 360-graders billeder, der er en vildt fed måde at opleve eksempelvis rejsefotos på, men der er også masser af film og videoer fra hele verden, og en stor del af indholdet er produceret af verdenskendte kunstnere, hvilket er med til at gøre oplevelsen endnu mere eksklusiv.

BBC Home

Har du altid drømt om at være astronaut? Så er BBC’s VR Spacewalk måske noget for dig. VR-oplevelsen er inspireret af NASA’s træningssimulationer. Derfor får du mulighed for at opleve en vaskeægte spacewalk, hvor du flyver rundt langt over jorden iført rumdragt.

Som vi alle sammen ved, er der ingen, der kan høre dig skrige, når du opholder dig i rummet. Heldigvis er der dog ikke stor grund til at skrige – måske lige bortset fra skrig over hvor fed en oplevelse det er. Der er ikke noget ved BBC’s spacewalk, der går galt, men du skal stadig beskæftige dig med en krise eller to, hvilket er med til at gøre oplevelsen ekstra interessant.

Der er altså rig mulighed for at føle sig som en ægte astronaut, når du klikker ind på en BBC Home rumvandring.

Ghost in a Shell VR

Kunne du godt tænke dig at være med i en science-fiction-film? Og synes du at Ghost in a Shell var en fed film? Hvis du kan svare ja til ovenstående, så er Ghost in a Shell VR måske lige noget for dig.

Ghost in a Shell VR er en efterfølger til filmen. Derfor kan det godt betale sig at se filmen først, da du på den måde får ekstra meget ud af den. Selvom du sagtens kan tage Ghost in a Shell VR, for hvad det er, en mulighed for at prøve at være major i en science-fiction-fortælling.

To The Top

Kan du huske scenen fra Mission Impossible 2, hvor Tom Cruise hænger i en hånd ud fra en klippe, imens han taler i telefon med sin chef?

Er det noget du kunne tænke dig at prøve?

To The Top er en VR-klatresimulator, der giver dig mulighed for at prøve kræfter med halsbrækkende klatrestunts uden overhovedet at komme i fare. Helt så enkelt er det dog ikke. For udover at du kan klatre til toppen af bjerge og bygninger, så har du også mulighed for på fantasy-agtigt vis at forlænge dine arme, så du endnu bedre kan nå.

To The Top er en underholdende og udfordrende parkouroplevelse, der giver dig en fornemmelse af at du er trådt ind i en Marvel film, når du svinger dig afsted mellem bygninger. At svinge sig omkring i højderne er bestemt ikke for sarte sjæle, men sjovt det er det.

Wilson’s Heart

Hvis du har nerver af stål, så er et psykologisk mareridt på et hospital i 1940’erne måske lige noget for dig.

Wilson’s Heart er skabt til fans af gammeldags horrorfilm, fra dengang hvor man kunne se lynlåsen i monsterets kostume. Denne gang er der bare ikke nogen lynlås, og monsteret føles 100% ægte. Du får mulighed for at opleve et hjemsøgt hospital og rigtig mange andre ting.

Selvom det gør oplevelsen mindre realistisk, så giver det alligevel en ekstremt uhyggelig stemning, at det hele foregår i sort/hvid. Det ender på den måde med at føles lidt som om uhyggen har suget al farve og glæde ud af verden, og det eneste der er tilbage er dig, og det hjemsøgte hospital.

Star Trek Crew Bridge

Når det kommer til virtual reality, er det svært ikke at tænke på Star Trek, og med Star Trek Crew Bridge er det umuligt ikke at føle sig som kadet i stjerneflåden.

VR-oplevelsen Star Trek Crew Bridge giver dig mulighed for at bemande broen på et af føderationens fartøjer, og der er endda tale om en multiplayer oplevelse, hvilket betyder at det er en oplevelse du kan dele med op til fire andre, hvor i hver især får en rolle som enten kaptajn, våbenekspert, navigatør eller ingeniør.

Hele spillet foregår mens du sidder helt stille, hvilket betyder at du ikke får mulighed for at løbe omkring på rumfartøjet, men det passer glimrende med oplevelsen og historien, hvilket gør at det ikke ødelægger indlevelsen at du ikke kan gå omkring.

Star Trek Crew Bridge er en fantastisk mulighed for alle Star Trek fans, men også for helt almindelige mennesker, der har lyst til at prøve kræfter med et VR-spil på et rumskib.

Resident Evil 7 VR

Hvis du er den glade ejer af et sæt PlayStation 4 VR briller, så har Sony virkelig sørget for forkælelse til dig. Du kan nemlig opleve det i forvejen ekstremt uhyggelige Resident Evil 7 i virtual reality.

Noget der måske vil ærgre de mest dedikerede VR fans, er at du stadig er nødsaget til at spille med en PlayStation controller, men udover det så er muligheden for at fordybe sig i uhyggen komplet. Der er mulighed for at nedsænke sig selv i en fantastisk verden, og samtidig få en 1-til-1 oplevelse af en af verdens mest populære science-horror spilserier.

Minecraft VR

Minecraft har ekstremt mange dedikerede fans på verdensplan, og for et spil hvor alt foregår langsomt og ekstremt pixeleret, så er det egentlig lidt underligt.

Hvis du er fan af Minecraft, så er der til gengæld gode nyheder. Du får nemlig mulighed for at opleve hele verden i VR, og træde ind i spillet på en helt ny måde. Derfor er Minecraft VR helt perfekt til fans af Minecraft, der også er i besiddelse af et sæt VR briller.

The Arena fra Zero Latency VR

Hvis du er hardcore gamer og elsker VR så er ”The Arena” fra Zero Latency helt bestemt noget for dig. Spillet foregår flere forskellige steder i USA som blandt andet The Poconos og Las Vegas, men det er også der det normale stopper.

I en blanding af laser tag og VR shot-em-up spil kæmper du med eller mod andre spillere i et stort, åbent rum.

Der er både mulighed for at opleve zombie-angreb, hvor det eneste mål er at overleve de frådende, vandrende horder, men der er også mulighed for at få den ultimative science-fiction oplevelse ved at deltage i rumdueller via ”Singularity”-formatet.

Det eneste der er at sætte en finger på, er grafikken. Den kunne have været markant bedre, men når det så er sagt, så er det et fantastisk spil til dig der elsker VR, gaming eller science-fiction.

Littlestar

Hvis du vil have mere end bare billeder og generiske videoer leveret igennem dine VR briller, så er Littlestar bestemt et kig værd.

Littlestar samarbejder med en lang række udviklere og forlag, og derfor er det blevet hjemsted for en helt enorm mængde indhold, der båder dækker billeder, film og spil.

Littlestar indeholder en del gratis titler som My Brothers’ Keeper og Fifty Shades Darker – The Masquerade Ball, men du kan opleve alt lige fra MMA og fodbold til børnevenligt indhold og tegnefilm.

Littlestar har indgået partnerskaber med blandt andet PBS, hvilket betyder, at de har en del eksklusive serier og film, der sørger for, at du får adgang til en rigtig god VR-oplevelse.

Se også denne ligende artikel på vores side: Test af Vooni Retro Speaker, PowerBank og VR-glasses


 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Amazon

Amazon er én af verdens største online handelsplatforme. Hos Amazon har forbrugere mulighed for at anmelde deres køb ved at give stjerner fra 1 til 5 og skrive en kommentar.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Oculus Quest 2 256GB her

Google Shopping

Google Shopping er et smart værktøj, der indsamler forbrugeranmeldelser fra flere forskellige online steder. Anmeldelserne samles til et gennemsnit med max 5 stjerner, hvor du også kan finde beskrivelser fra tidligere kunder.

Anmeldelserne opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne af Oculus Quest 2 256GB her

Techradar.com

Forbrugersitet fra USA Techradar.com tester og anmelder alle forbrugerprodukter i kategorierne IT og teknologi. Udover tests og anmeldelser dækker de også nyhedsstof indenfor teknologi. Blandt de enormt mange VR briller de har testet, er Sony PlayStation VR, Lenovo Mirage Solo, Oculus Go, HTC Vive Pro, Samsung Gear VR og Google Daydream. Alle anmeldelserne er tilgængelige på deres site, som du finder her.

Den online publikation Techradar.com fokuserer på alt indenfor teknologi med teams i både Storbritannien, USA, Indien og Australien, der tester produkter og gadgets.

Oculus Quest 2 256GB har hos Techradar.com fået en anmeldelse af eksperten Gerald Lynch. Den baserer sig på: pris, muligheder, design, software og praktisk brug.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2022

Du kan se anmeldelsen her

Pcmag.com

Pcmag.com fokuserer på PC’er, teknologi og gadgets, hvor de vejleder forbrugere og skriver anmeldelser og tests af forskellige produkter.

Oculus Quest 2 har fået en god bedømmelse på baggrund af: design, kontrol, hardware og performance.

Anmeldelsen er udgivet den: 12. august 2021

Du kan se anmeldelsen her

TomsGuide.com

TomsGuide.com laver upartiske anmeldelser og guides til alt mellem himmel og jord. De anmelder så mange produkter som muligt, med det formål at forbrugerne nemmere skal kunne vælge imellem forskellige produkter. De har blandt andet anmeldet Google Daydream, og det kan du læse mere om her.

TomsGuide.com byder læsere på det seneste nye indenfor teknologi, hvor forbrugerne kan finde de rigtige produkter til deres behov.

Oculus Quest 2 er hos TomsGuide.com kåret som ”testvinder” blandt en række forskellige modeller, du som forbruger kan købe i dag.

Anmeldelsen er udgivet den: 17. april 2022

Du kan se anmeldelsen her

DigitalTrends.com
DigitalTrends.com er et amerikansk teknikmedie, hvor du kan finde nyheder om og anmeldelser af alt indenfor teknologi og gadgets. Det tester alt fra Bluetooth-højtalere til VR briller, og de har blandt andet testet Lenovo Mirage Solo, Oculus Go og Google Daydream. De anmeldelser kan du læse  herher og her
ExpertReviews.co.uk
ExpertReviews.co.uk laver uafhængige tests af produkter til hus og have. De tester alt fra computer, kameraer og VR-briller til gryder, potter og pander. De har blandt andet testet VR brillerne Oculus Rift, Sony PlayStation VR og Samsung Gear VR, og du kan læse alle anmeldelserne herher og her.
Trustedreviews.com
Hver dag dukker der flere og flere anmeldelser op fra det britiske forbrugermagasin trustedreviews.com. De vurderer og tester alt hvad de kan komme til, og de har blandt andet testet og anmeldt et hav af VR-briller. Blandt dem er Sony PlayStation, Oculus Go og HTC Vive Pro. Det kan du læse mere om herher og her.
Warable.com
Warable.com er et amerikansk onlinemedie der udgiver en lang række artikler og guides hver evig eneste dag. Derudover skriver de også enormt mange anmeldelser af digitale produkter, og de har blandt andet anmeldt Samsung Gear VR. Den anmeldelse kan du læse her.

Læs også: Oversigt: Køb TV på afbetaling

Se også Test: Nu rykker virtual reality for alvor skrevet af jyllands-posten.dk.

Læs også vores artikel om: Gasfyr Test – Find det bedste gasfyr lige herLæs også: Rynkecreme Test – De bedste rynkecremer med gode resultater

Læs også vores artikel om: Playstation 4 på afbetaling – find forskellige forhandlere der sælger PS4 på afbetaling


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Sony Playstation VR

 • Topscorer hos Trustedreviews.com
 • Topscorer hos Expertreviews.com

Disse VR briller til playstation fra Sony giver dig den fulde oplevelse af spil og andre 3D-miljøer. Brillerne giver mulighed for 360 graders udsyn, og når de også har en framerate på op til 120 fps (frames per second), gør det brillerne til det oplagte valg for den kræsne gamer. Det er muligt at bruge disse vr briller til playstation 4 samt playstation 5.

Der er ekstremt få ulemper, når det kommer til VR brillerne fra Sony, og der er tale om et meget gennemført produkt. For at få det fulde udbytte af brillerne, er det dog nødvendigt at investere i et PlayStation-kamera og move-controllere.

Om

Sony PlayStation VR er designet med ergonomien for øje. Det betyder, at de er ekstremt behagelige at have på, samtidig med at de er lette at justere. Derfor får du en VR brille med perfekt pasform.

Selvom det er muligt at bruge din almindelige PlayStation-controller sammen med VR brillerne, så får du allermest ud af oplevelsen, hvis du investerer i Sonys Move-controllere, da det giver en markant større indlevelse i de forskellige spil.

Din PlayStation tracker din position gennem sit kamera, der holder øje med 9 små LED-lys, der er placeret forskellige steder på VR headsettet, og der er tale om en ekstremt nøjagtig tracking. Det er med til at gøre oplevelsen meget autentisk og ekstremt præcis, når du spiller VR spil.

Med Sony PlayStation VR er der ikke kun tale om underholdning for den enkelte. På grund af det feature Sony har døbt ”social screen”, er der nemlig mulighed for, at andre kan følge med i din VR-oplevelse, via den skærm din PlayStation er tilsluttet.

Ligeledes har brillerne også en indbygget mikrofon, hvilket gør, at det er muligt for dig at kommunikere med dem, du spiller sammen med. På den måde kan dig og vennerne dele VR oplevelsen med hinanden, hvilket er med til at gøre gaming til en endnu mere social oplevelse.

Ekspertvurdering:

Sony PlayStation VR har været igennem mange tests og anmeldelser, og der er alt i alt meget få anmeldere, der ikke har været ovenud begejstrede for brillerne. Det betyder også, at disse ps4 vr briller har fået topkarakter i næsten alle tests, de har været inkluderet i.

VR brillerne, der er designet til PlayStation 4, har en noget lavere opløsning end de fleste konkurrenter, men de leverer alligevel et enormt flot billede, og det er en af de ting, der er med til at gøre, at brillerne får så ekstremt meget ros. Ligeledes er det vigtigt, at brillerne er rare at have på, og at det er nemt at komme i gang med at bruge dem. På begge punkter følger Sony PlayStation VR ekstremt godt med.

Der har været bred enighed blandt eksperter om, at VR brillerne fra Sony er alle pengene værd, og det er ikke mange penge, der er tale om. Til trods for at de er lige så gode som eksempelvis Oculus og Vives modeller, er de også markant billigere.

Som en sidste ting skal det også nævnes, at Sony PlayStation VR er behagelige at have på, også selvom du bruger briller, hvilket bestemt er et stort plus i bogen.

Fordele

 • Kort latenstid
 • Præcisionssporing
 • 100-graders synsfelt
Ulemper

 • DualShock controller er ikke inkluderet i denne bundle

Yderligere info

Sony PlayStation VR brillerne er bygget med en OLED-skærm, der sørger for at du får en RGB opløsning på 1920×1080 pixels. Selvom det er lidt til den lave side, er det stadig et ekstremt flot billede, og med 100 graders field-of-view får du en autentisk oplevelse, da brillekanten er meget mindre synlig end med et lavere field-of-view.

Men det er ikke kun på billedsiden, at du bliver forkælet. VR brillerne fra Sony er nemlig udstyret med 3D surroundsound, så oplevelsen bliver endnu mere autentisk, da lyden opstår i et tredimensionelt rum omkring dig.

Sidst men ikke mindst er brillerne ekstremt nemme at bruge. Faktisk skal der ikke mere til end, at du tilslutter brillerne til din PlayStation, og så er du klar.

Specifikationer

 • 1920×1080 OLED-skærm.
 • 100 graders field-of-view.
 • Plug-and-play. Du skal bare slutte dem til din PlayStation, og så er du i gang.
 • Social Screen.
 • Fantastisk tracking system
 • Kan bruges med både playstation 4 og 5

Video: guide til Sony Playstation VR og opsætning:

Sweex SWVR100

Sweex SWVR100

Denne model fra Sweex er måske en af de mere alternative løsninger til dig, der ønsker et par nye og måske lavteknologiske VR-briller, der kræver en mobiltelefon.

Meningen med brillen er, at du placerer din smartphone inde i disse briller. Herfra kan du så både se VR-film, billeder eller andet – uanset hvor du er. Derfor kræver brugen af denne VR-brille, at du har en smartphone passende til brillen, og at du er villig til at gå på kompromis med niveauet af teknologi.

Om

Modellen er et godt alternativ til dig, der gerne vil have VR med på farten og bare har behov for de mest basale features, VR-verdenen kan tilbyde dig. Med denne VR-brille kan du nemlig se film, billeder og spil, hvormed du kan leve dig ind i en anden verden med ganske få midler.

Dog kan du ikke spille VR spil med dette, som du kan med andre typer af VR-briller, hvorfor denne bør købes, hvis du vil prøve VR af, ikke har de største behov, eller hvis du vil have VR med på farten.

VR-brillen her er meget billig, og du får meget værdi for pengene, da oplevelsen med dem er god.


Oculus Rift S VR headset

Oculus Rift S VR headset - en opløftet gamingoplevelseMed dette VR headset får du en ultimative oplevelse, når der skal spilles videospil.Oculus Rift har 5 interne kameraer, der giver dig en høj bevægelsesfrihed for inside-out tracking. Man får 6 degrees of freedom og har mulighed for at orientere sig 360 grader rundt. Der vil altså være færre kabler end normalt, da dette headset kun skal anvende ét kabel til tilslutning til computeren. Der vil heller ikke være sensorer i rummet. I Oculus Rift er der også en mikrofon samt højtalere, som giver en god lyd og gør dig opmærksom på omgivelserne.Dette headset har også et særligt LCD-display med 1280 x 1440 opløsning for hvert øje samt en opdateringshastighed på 80 Hz. Detaljegraden er dermed helt i top, og farverne er fantastiske i forhold til tidligere headsets.I købet af Oculus Rift medfølger 2 Oculus Touch håndcontrollere, som anvendes i spil. Controllerne sikrer en naturlig interaktion i spillene og har en meget høj præcision grundet de 5 interne kameraer. Der er både triggers, knapper og sticks på hver controller, og hver controller skal benytte 1 AA-batteri, som følger med i købet.På Oculus Rift er der hovedstropper, så dette headset kan tilpasses netop til dit hoved.

For at installere spil eller apps til dette headset, skal man blot gå ind på Oculus store via VR headsettet. Det er også muligt at tilslutte hovedtelefoner via et 3,5 mm lydstik.Ved køb af dette headset vil du få en fantastisk og opløftet gamingoplevelse.


Oculus Go

 • Topscorer hos ING.com
 • Topscorer hos Techradar.com

Oculus Go giver dig mulighed for at træde ind i den virtuelle verden, uden at du først skal kobles til en computer eller en anden konsol. Ligeledes er oplevelsen 100% trådløs, hvilket giver en total indlevelse i den virtuelle verden.

Oculus Go er udviklet, så de kan indstilles til at passe perfekt til hvert enkelt menneske, hvilket gør, at du heller ikke ænser VR-brillerne, når du har dem på. Det er endnu en ting, der er med til at gøre indlevelsen total.

Ekspertvurdering

Noget af det der har begejstret de fleste anmeldere, når det kommer til Oculus Go, er hvor nem modellen er at komme i gang med. Selv for en total VR-nybegynder er det ekstremt simpelt, hvilket er en kæmpe fordel, da det til stadighed er de færreste af os, der har vildt meget erfaring med VR.

Der går ikke mange minutter fra man har fået brillerne i hånden, til man kan have en velfungerende VR-oplevelse.

En anden ting der er værd at bide mærke i, er at Oculus Go formår at levere et meget klart billede, især når man tænker på, at der er tale om selvstændige VR-briller. Mange VR-briller, der ikke er koblet til en stationær platform som PC eller PlayStation, kan godt have et par problemer med billedkvaliteten, men det gælder ikke Oculus Go.

Derudover er designet af brillerne og komforten også noget, som mange eksperter og anmeldere har bidt særligt mærke i. Det er nemlig et sæt VR briller, der er ekstremt behagelige at have på, hvilket gør, at du ikke bliver irriteret over fornemmelsen og derfor hurtigt bliver nødt til at tage dem af.

Det eneste der er muligt at sætte en finger på, når det kommer til Oculus Go, er mængden af indhold. Du får nemlig ikke adgang til lige så mange applikationer, som hvis du vælger et produkt fra en af konkurrenterne. Med det sagt får du dog stadig adgang til mange måneders indhold, og der bliver hele tiden produceret mere. Så det er et midlertidigt problem.

Om

Oculus Go er designet af åndbare materialer og med justerbare stropper, der gør at du mærker brillerne mindre og derfor får større mulighed for at leve dig ind i VR-indholdet. Samtidig er de udstyret med et andet sæt linser end de andre modeller fra Oculus. Det giver et klarere billede, end du er vandt til, hvis du ejer en tidligere model.

Selvom Oculus Go i første omgang er designet med et fokus på komforten, så gemmer der sig mere bag den sprøjtestøbte, hvid skal og de åndbare materialer. Komforten er nemlig til for at du kan nyde VR-indhold i længere perioder, end hvad der tidligere har været muligt. Det kan du blandt andet fordi de kan justeres, så de passer perfekt til dig.

Alle dine bevægelser bliver registreret og overført til VR-oplevelsen via den medfølgende controller. Dine naturlige bevægelser bliver derfor registreret meget nøjagtigt, og det er også med til at give en uovertruffen oplevelse i VR-spil.

Det er også en af de ting flere anmeldere har fokuseret på. Det er ikke fordi andre modeller nødvendigvis yder dårligere, men fordi der er tale om en ekstremt præcis registrering af bevægelser, især når man tænker på, at der er tale om selvstændige VR briller. Tit er der behov for flere eksterne censorer placeret i rummet, men med Oculus Go behøver du ikke andet end brillerne og controlleren.

Yderligere info

Oculus Go er udstyret med en avanceret driver, der giver mulighed for en ekstremt realistisk 3D lydgengivelse. Det betyder, at lyden, der kommer fra VR-brillerne, er i ekstremt høj kvalitet og har rigtig mange detaljer. Der er virkelig fokuseret på at gøre den totale oplevelse endnu bedre. Der er heller intet behov for at tilslutte eksterne høretelefoner, da brillerne har et medfølgende lydstik, der gør at du selv kan beslutte, hvornår du vil høre lyden og hvor den skal komme fra.

VR brillerne er blevet udstyret med en ny type linser, der er blevet 3D-optimeret, og derfor er oplevelserne både mere livlige, autentiske og virkelighedstro. Kort sagt er det endnu en ting, der øger muligheden for, at du kan leve dig ind i den virtuelle verden. Dog har Oculus Go kun en frihedsgrad (DOF) på 3, hvilket er lavere end mange konkurrenter, og det er også noget, flere anmeldere har kritiseret brillerne for.

Hvis du vælger at købe Oculus Go, medfølger der et VR-headset, en controller og et brilleafstandsstykke, så du kan bruge VR brillerne udover dine egne briller. Som en ekstra bone medfølger der selvfølgelig også AA-batterier.

Specifikationer

 • Produceret i åndbare materialer.
 • Em fantastisk rumlig lydgengivelse.
 • 3,5 mm lydstik.
 • Ekstremt behagelige, trådløse VR briller.
 • 3 DOF.

Video: anmeldelse af Oculus Go VR (engelsk):


Oculus Quest

 • Flot anmeldelse på theverge.com

De første forsøg på at sælge VR briller til private forbrugere blev gjort med gamerne for øje. Nintendos Power Glove og Segas 3D briller var begge forsøg på at forbedre gamingoplevelsen og gøre den endnu mere realistisk. Så mange år efter er der ikke meget, der har ændret sig.

Produkter som Oculus Go er udviklet for at gøre tv-oplevelsen bedre og nemmere at leve sig ind i, men det er ikke tilfældet med Oculus Quest. Oculus Quest er VR briller udviklet til gameren. Det betyder, at de kan håndtere mere end andre VR briller, samtidig er de dog også lidt dyrere.

Ekspertvurdering

Oculus Quest er blevet udstyret med retningsbestemte højtalere, hvilket betyder, at der ikke er behov for høretelefoner. Noget der dog er blevet kommenteret på i mange anmeldelser, er at lyden også er tydelig for alle andre. I sidste ende betyder det, at det er en fantastisk feature, når du er alene, men hvis du er sammen med andre, når du bruger din Oculus Quest, er det stadig en god idé at tage høretelefoner i.

Rigtig mange der bruger VR til daglig, er bekendt med de problemer, der opstår med ledninger. Tit er VR briller koblet til computeren, og på grund af ledningerne fra eksempelvis Oculus Rift er det eneste sted du kan bruge dine VR briller tit lige ved siden af computeren. Det problem opstår dog ikke med Oculus Quest, der er en trådløs udgave, hvilket giver dig en meget større frihed i brugen af dine VR briller.

Noget der har begejstret anmelderne af Oculus Quest er indstillingsproceduren. Normalt er der behov for, at du går en tur rundt langs rummets vægge, efter du har taget dine VR briller på. Det gøres for at afgrænse det område brillerne fungerer i. Med Oculus Quest løses det meget nemmere, ved at du tegner virtuelle streger på gulvet, efter du har taget brillerne på.

Om

Der er ikke ændret meget på designet fra de tidlige Oculus Rift modeller og frem til Oculus Quest. Selve brillen er dækket af et sort materiale, og de bliver holdt på plads af tre stropper. De er dog lidt tungere at have på, end tidligere Oculus modeller. Til gengæld kan de også holde til lidt mere.

Et af de fedeste features ved Oculus Quest er, at du kan have dem indstillet i op til fem forskellige rum samtidig. Det betyder, at du ikke behøver at ændre indstillinger, hvis du flytter dig fra stuen til soveværelset. Det er lidt svært at få til at virke, men det er en glimrende tilføjelse, når der nu er tale om et sæt trådløse VR briller.

Det maksimale område for Oculus Quest er lige over 7,5 x 7,5 meter. Rummet kan sagtens være større, men Oculus Quest lader dig ikke tegne en større virtuel afgrænsning end dette.

Yderligere info

Oculus Quest er proppet med ny teknologi, hvilket inkluderer et Qualcomm Snapdragon 835 chipsæt. Derudover har du valget imellem en lagringsplads på 64 GB eller 128 GB og som en opgradering fra tidligere Oculus modeller har den også fået en volume rocker, en strømknap og USB-C opladning.

Batteriet i Oculus Quest har en funktionstid på lige omkring tre timer, men hvis du spiller intenst, er det desværre sjældent du når meget over to timer, før der er behov for endnu en opladning.

Oculus Quest har en opløsning på 1600 x 1440 pixels per øje, hvilket sammenlagt giver en opløsning på 3200 x 1440, og det kan bestemt konkurrere med de andre fleste VR briller.

Det er også værd at lægge mærke til, at Oculus Quest er markant tungere end eksempelvis Oculus Rift. Til gengæld er den så også 100% trådløs, og modsat mange andre gaming VR briller behøver du ikke engang en gaming pc for at gøre brug af den.

Med Oculus Quest har Facebook, der står bag Oculus produkterne, lavet et dedikeret sæt gaming-VR briller til masserne. Det betyder, at du ikke behøver at være hardcore gamer for at komme i gang med Oculus Quest. De kan klare de tung spil, og du kan få en ekstremt fed gaming-oplevelse, men til prisen er de lige så gode til dig, der bare gerne vil slappe af med nogen fede VR oplevelser og måske spille lidt for sjov engang imellem.

Specifikationer

 • En opløsning på 1600 x 1440 pixels pr øje.
 • Ekstremt let at indstille.
 • Husker indstillinger for op til fem rum.
 • Fantastisk til gameren, men lige så gode til den afslappede bruger.
 • Trådløst design.
 • 64/128 GB lagringsplads.
 • Der er ikke brug for yderligere hardware.

Pimax 5K+ 

 • Pimax 5K+Glimrende vurdering på TomsHardware.com

Det første der skal siges om Pimax 5K+, er at det ikke er et sæt VR briller for begyndere. Pimax 5K+ leverer en ekstremt høj kvalitet og et fantastisk billede, men de er mere besværlige at få til at virke korrekt, end mange af konkurrenterne er, og ligeledes er de også en del dyrere. De er dog heller ikke lavet til begynderen. De er lavet til dig, der vil have høj kvalitet og et ekstremt bredt udsyn, og det lykkes de i høj grad med.

Ekspertvurdering

En af de ting der oftest bliver kommenteret på, når det kommer til Pimax 5K+, er udseendet. De har nemlig et ret specielt design. Nogen vil måske endda kalde dem grimme. Det er ikke noget man lægger mærke til, når de ligger på bordet, men de ser fuldstændigt tåbelige ud, når man har dem på. De er meget store, og de stikker ud i siderne som et par digitale Dumbo-ører, men det er der en grund til. VR brillerne bliver nødt til at være brede, da der skal være plads til to skærme, der tilsammen leverer et 200 graders field-of-view (FOV). Til sammenligning har de fleste andre VR briller kun 110 graders FOV.Noget af det der har holdt andre producenter fra at levere et så bredt synsfelt, er at billedkvaliteten nemt kan blive dårlig på så stor en skærm, men det problem er Pimax sluppet udenom. Det betyder, at du kan spille selv de mest krævende spil med et 200 graders FOV, og stadig få den højest mulig kvalitet, hvilket er noget, der i særklasse har imponeret mange eksperter.En anden ting rigtig mange anmeldere og tests har bidt mærke i, er sådan set ikke noget, der specifikt omhandler Pimax 5K+. Det handler derimod om alle Pimax’s produkter. Pimax er meget aktive, i videreudviklingen af den software de benytter, hvilket betyder, at der er mulighed for at få løbende opdateringer til dine Pimax produkter, og det er med til at gøre, at Pimax 5K+ bliver meget bedre med tiden. Så selvom det er rigtig godt nu, så bliver det kun bedre fremover.

Om

Som vi tidligere har været inde på, så er Pimax’s 5K+ et meget stort sæt VR briller, men til trods for det er de enormt lette. De vejer kun 514 gram. Til sammenligning ligger mange af de andre briller omkring 400 gram, men de har også et markant mindre FOV. Du får derfor næsten dobbelt så meget skærm for omkring 100 gram mere.Brillerne har en indbygget anden-generations Leap Motion sensor, der er sat fast nederst på brillerne. Der er stadig mange spil, der ikke understøtter Leap Motion teknologi, men i eksempelvis AltspaceVR er det muligt at se fuldt detaljerede fingre, hvilket er et særsyn, både når det kommer til VR og AR oplevelser.

Yderligere info

Pimax har faktisk aldrig offentliggjort hvor store skærmene i 5K+ egentlig er, men ud fra størrelsen på head-settet, er det fornuftigt at antage, at hver skærm er omkring 5”. Underordnet hvad størrelsen egentlig er, så leverer hver skærm 2560 x 1440 pixels, hvilket giver en total opløsning på 5120 x 1440 pixels, og det er også grunden til at Pimax har døbt brillerne 5K+.Skærmene er specialbyggede LCD-skærme, og de er udviklet med noget, der hedder ”low persistent liquid displays” (CLPL). CLPL-teknologien leverer en yderst høj billedkvalitet, og billedet er konstant, stabilt og fejlfrit. Desværre er farveproduktionen ikke så god, som den kunne have været, hvilket betyder, at du ikke kommer til at nyde godt af farver i OLED-kvalitet.Hvis du ikke kan undvære farver i OLED-kvalitet, og du samtidig gerne vil have 200 graders FOV, så er der faktisk en løsning. Pimax laver nemlig en udgave af 5K+, der hedder 5K BE. 5K BE er lavet med henblik på forretningsfolk, og i 5k BE har man valgt at indbygge OLED skærme i en 200 graders FOV VR brille.

Specifikationer

 • Opløsning på 5120 x 1440 pixels.
 • Ekstremt skarpt billede.
 • 200 graders field-of-view.
 • Et meget let sæt VR briller.
 • Pimax opdaterer løbende software til deres produkter.
 • Integreret mikrofon.
 • Accelerometer, Gyro sensor og magnetometer.
 • 6 DOF.

MODECOM VOLCANO BLAZE

MODECOM VOLCANO Blaze er bestemt i den billige ende af VR-viewere, og selvom den er billigere, end de fleste andre modeller vi har gennemgået her, får du bestemt noget for pengene.

Den helt store fordel udover det lave prisskilt er, at MODECOM VOLCANO BLAZE er en samlet pakke, der indeholder alt, hvad du har brug for, for at starte din VR-oplevelse.

Hvis du leder efter VR-oplevelser af højeste kvalitet, er det nok ikke MODECOM VOLCANO BLAZE, du skal kigge efter. Hvis du derimod er nysgerrig på VR og gerne vil prøve det, men ikke er sikker på, om det er noget, du bliver bidt af i længden. Så er MODECOM VOLCANO BLAZE helt bestemt VR brillerne for dig.

Ekspertvurdering

MODECOM VOLCANO BLAZE har været involveret i meget få tests herhjemme. Generelt er de gået under testradaren i hele Europa, men ikke længere.

Målt op mod konkurrenterne har VR brillerne fra MODECOM mange småfejl, der i sidste ende hænger glimrende sammen med prisen. Der er dog et punkt hvor MODECOM’s VR briller overskygger rigtig mange af de større, dyrere og mere etablerede konkurrenter. MODECOM VOLCANO BLAZE er nemlig kompatible med stort set alle typer smartphones op til 5,7”, og det er der faktisk ikke mange andre dedikerede VR-viewere, der er.

Omvendt er det dog nødvendigt at påpege, at prisen for det store kompatibilitetsspektrum er, at VR brillen ikke er designet med blik for nogen specifik VR platform. Hvor briller som Google Daydream og Samsung Gear VR er optimeret til specifikke platforme, og købet samtidig giver adgang til selvsamme platforme, så er MODECOM VOLCANO BLAZE ikke skabt til nogen specifik platform. Det betyder selvfølgelig, at du kan vælge frit, men det betyder også, at du selv skal sørge for adgang til de specifikke platforme, eller nøjes med gratis indhold. Det findes der så til gengæld også enormt meget af.

Om

MODECOM VOLCANO BLAZE er designet til at blive brugt sammen med en smartphone. Head-settet er lidt større og lidt tungere end mange konkurrenter, men det er ikke noget, man lægger mærke til, når man først har fået det på hovedet.

Head-settet såvel som den medfølgende controller er holdt i sort og blå, og til trods for den billigere pris er controlleren både let at bruge, og den reagerer godt nok til, at du kan bruge den til at spille spil med. Samtidig giver brillerne et glimrende udsyn, og deres reaktionsevne er også fin.

Som sagt er MODECOM VOLCANO BLAZE et samlet sæt, frem for en enkeltstående VR brille. Det betyder at du får både briller, controller og hovedtelefoner med i købet. Det eneste du skal have er en smartphone i størrelsen 4,5” til 5,7”.

Yderligere informationer

MODECOM VOLCANO BLAZE er bygget som et begyndersæt til VR. Selve brillerne er 18 cm x 12 cm x 13,2 cm, hvilket gør, at de er nemme at pakke ned og tage med sig. De er konstrueret i en blanding af skum og plastik, og der er fokuseret på at øge komforten, når du har brillerne på.

Forbindelsen mellem brillerne og din smartphone kan både foregå via Bluetooth, HDMI og USB. Brillerne er kompatible med stort set alle smartphones, men for at få mest muligt ud af begyndersættet fra MODECOM, skal du have en smartphone med Android 4.4 eller højere, da controlleren ellers ikke vil kunne samarbejde med din telefon.

Specifikationer

 • Kompatibel med de fleste smartphones.
 • Medfølgende controller og hovedtelefoner.
 • Glimrende begynder VR-brille.

Lenovo Mirage Solo

 • Topscorer hos Trustedreviews.com
 • Topscorer hos DigitalTrends.com
 • Topscorer hos Techradar.com

Lenovos Mirage Solo giver dig en virtual reality-oplevelse ud over det sædvanlige. Der er hverken brug for kabler eller ledninger. Fra det øjeblik du tager brillerne på, bliver du transporteret til en anden verden. Da der hverken er brug for ekstra ledninger eller sensorer, er omkostningerne ved Lenovos VR briller meget lave.

Ekspertvurdering:

Lenovos Mirage Solo har fået en enormt varm modtagelse blandt mange anmeldere, og det er blandt andet fordi, omkostningerne ved investeringen er så lav. Samtidig er mange af roserne også gået på, at det er et sæt VR briller, som du kan have med dig over alt.

En af de ting der dog er problematisk ved Lenovos Mirage Solo VR briller, er at adgangen til indhold er ret begrænset. Modsat Sonys briller, der er tilkoblet en spilplatform med et utal af spil, får Lenovos Mirage Solo sine apps fra Daydream portalen, hvor udvalget er noget mere begrænset.

En anden ting, der er kommet op i flere anmeldelser, er komforten, og det er selvom, Lenovo har designet VR brillerne med et fokus på netop det komfortable element. Desværre er det ikke lykkedes Lenovo at slippe lige så godt afsted med designet, og derfor er de endt med at lave et sæt briller, der ikke er så behagelige at have på i længere tid ad gangen.

Der skal ikke være tvivl om, at Lenovo Mirage Solo er et rigtig solidt valg, når det kommer til VR briller. Selvom de ikke er helt oppe i toppen med mange af konkurrenterne, så er det en solid brille, der i særklasse er nem at benytte for folk, der ikke før har brugt VR udstyr.

Om:

Lenovos Mirage Solo har et ergonomisk design, og selvom det ikke er lykkedes dem at lave et lige så vellykket design som mange af konkurrenterne, så er det stadig muligt at være iført brillerne et par timer, før de begynder at blive irriterende. Derudover er det meget let at indstille pasformen på brillerne, så det går hurtigt at komme i gang med at bruge dem.

Mirage Solo har også en yderst imponerende batterilevetid på hele 2,5 timer, hvilket er en meget lang levetid, når man sammenligner med mange af konkurrenterne. Desuden får du gennem Mirage Solo brillerne adgang til over 250 Daydream-apps, og selvfølgelig kan du gøre brug af alle apps, der har WorldSense-tracking.

WorldSense er en ny teknologi fra Google, der giver dig en ekstremt høj grad af frihed, både fordi der er tale om en trådløs VR brille, men også fordi WorldSense registrerer dine bevægelser, uden at du skal installere eksterne sensorer, hvilket er en ting, der har været med til at imponere rigtig mange anmeldere.

Derfor får du med Lenovo Mirage Solo en mulighed for at udforske rummet, og du kan samtidig leve dig enormt meget ind i oplevelsen, netop fordi der ikke skal ekstern registrering til. Derfor giver VR brillerne en naturlig fornemmelse med tracking i computerkvalitet.

Yderligere information:

Lenovo Mirage Solo VR brillen er bygget på en Qualcomm Snapdragon 835 VR-platform med 4 GB RAM, hvilket er yderst fornuftigt.

Ligesom mange konkurrenter giver Mirage Solo dig et 110 graders udsyn, der er med til at reducere synet af brillekanten. Ligeledes er brillen udstyret med en ekstremt høj opløsning via det indbyggede LCD-display, der er fremstillet specifikt til VR.

Du kan tilkøbe et Mirage Camera, der er skabt til Daydream, hvilket gør det muligt for dig at skabe dit eget VR indhold. Det skulle nok gøre det lidt mere interessant at fremvise feriebilleder fremover.

Specifikationer

 • VR-optimeret LCD-skærm.
 • 110 graders synsfelt.
 • Trådløse VR briller.
 • Batterilevetid på 2,5 timer.
 • 4 GB RAM.
 • 6 DOF giver en høj frihedsgrad når det kommer til bevægelsesregistrering.

Google Daydream

 • Topscorer hos TomsGuide.com
 • Topscorer hos DigitalTrends.com
 • Topscorer hos Techradar.com

Med mange VR briller er der behov for at du enten har den rigtig telefon eller den rigtige spillekonsol, for at du kan få dem til at virke, eller også er der et hav af tilkøbsmuligheder, der skal investeres i, for at få dem til at virke ordentligt.

Sådan er det ikke med Google Daydream, de er alt hvad du har brug for, og det hele er bygget direkte ind i VR-brillerne. Derfor kan du nemt og hurtigt komme i gang med dine virtual reality oplevelser.

Ekspertvurdering

Google Daydream er af flere eksperter og anmeldere blevet beskrevet som det bedste VR head-set på markedet. Så kort kan det siges. Men bare fordi det er bedst, betyder det ikke, at det er dyrest. Det er nemlig et fund til prisen, og du får meget mere, end du egentlig betaler for.

En anden ting, der har fået stor ros, er den eksterne controller. Når det kommer til VR head-sets er der nemlig tit brug for at navigere menuer via en indbygget controller i head-settet, og det er da også muligt med Google Daydream, men den eksterne controller gør, at du kan side mere naturligt, mens du navigere mellem app-lister og menuer, for at finde det perfekte indhold.

Controlleren er ekstremt intuitiv at bruge, og den er meget præcis, hvilket også er en ting, der har imponeret mange testpaneler. Ligeledes er den ekstremt brugervenlig, og man vender sig meget hurtigt til den.

En anden ting der også har fået stor ros, er det komfortable design, der har noget nær det tætteste, man kommer på en perfekt pasform.

Når det kommer til kritik, er der kun to ting at sætte en finger på. Det ene er mængden af indhold. Google Daydream har nemlig ikke adgang til det største udvalg af VR indhold, og ligeledes er meget af indholdet til den kedelige side, det er dog noget der ser ud til at blive meget bedre i fremtiden. Den anden ting er at din telefon bliver meget varm, når du bruger VR brillerne, og derfor begynder at virke langsom, ved forlænget brug.

Om

Google Daydream ligner ikke andre VR briller. Hvor alle andre producenter har valgt at designe med plastik, er Google Daydream belagt med stof, og brillerne har kun en enkelt strop, der får dem til at minde om skibriller. Stroppen er aftagelig, og den kan justeres, så du kan tilpasse dem meget præcist til dit eget hoved.

Tillige vejer Google Daydream kun 220 gram, hvilket gør dem til de letteste VR briller på markedet, der skal bruges i kombination med en smartphone.

Hvis du vælger at investere i Google Daydream, får du samtidig adgang til Daydream-applikationen, hvor du kan finde en masse VR-oplevelser. Som det tidligere er blevet sagt, så er det endnu ikke indhold i allerhøjeste kvalitet, men der er noget nær en garanti for at det kommer, og indtil da, er det stadig muligt at bruge VR indhold fra andre applikationer.

Brillerne er lavet af slidstærke materialer, der samtidig er åndbare, hvilket gør, at de er ret behagelige at have på, og samtidig er det muligt at spænde den eksterne controller fast til brillerne, så det hele er samlet, når det ikke er i brug.

Derudover passer VR brillerne udover de fleste almindelige briller, hvilket gør det muligt for alle at bruge dem, og der skal ikke mere end en klud til, for at gøre dem rene.

Yderligere info

Øverst på head-settet sidder en touchpad og to knapper. Så kort kan den indbyggede controller beskrives. Den eksterne controller minder meget om den indbyggede controller, og den fungerer ved, at man peger på et punkt og derefter trykker på valgknappen. Ligeledes kan touchpaden på controlleren bruges i kombination med forskellige VR-spil.

Med Google Daydream får du adgang til at opleve mobil virtual reality i højeste kvalitet. Lige meget hvor du er, så er det muligt at komme i gang. Det er bare at tage brillerne på.

Brillerne er udstyret med en ny avanceret WorldSense teknologi fra Google, hvilket betyder, at du kan rykke dig frit rundt i rummet, imens WorldSense holder øje med dine bevægelser, uden at der er brug for nogen som helst eksterne censorer.

Derudover er det også muligt at dele virtual reality oplevelsen med andre, ved at gøre brug af Chromecast.

Specifikationer

 • 100% trådløs med WorldSense.
 • Aftagelig strop.
 • Ekstern controller.
 • Lavet i et let, åndbart og slidstærkt materiale.
 • Vejer kun 220 gram.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter