Er du på jagt efter noget, der kan være med til at hjælpe dig med at blive mere frisk i hverdagen?

Og noget, der kan være med til at minimere risikoen for, at du bliver ramt af en såkaldt vinterdepression, når vi træder ind i de mørke vintermåneder?

Hvis bare du kan svare ‘ja’ til ét af disse spørgsmål, så er der ingen tvivl om, at det produkt, du leder efter er en eller flere lysterapilamper, som du eksempelvis kan sætte op på kontoret eller blot derhjemme i dagligstuen.

Det kan også være, at du i forvejen havde et kendskab til lysterapilamper, men det først er nu du har besluttet dig for, at undersøge markedet og finde en god og effektiv lampe.

Uanset hvad, så er der ingen tvivl om, at en lysterapilampe vil have en positiv og markant indvirkning på din hverdag, da den ikke blot sørge for at holde dig mere frisk i hverdagen, men samtidig også er med til at forhindre, at du bliver ramt af en såkaldt vinterdepression – som sagt.

Og dertil, så giver en sådan lampe også helt fantastisk lys, hvorfor den er ideel at have ved skrivebordet, så den kan holde dig igang hele dagen og samtidig også give lys til de mørke vinterdage, hvor det hurtigt kan blive nødvendigt med et oplyst skrivebord allerede fra kl. 15:00 og frem – og den bedste måde at oplyse dit skrivebord er naturligvis med en god og effektiv lysterapilampe.

Se med herunder og find den lysterapilampe, der er bedst i test.

Vi har nemlig udført en lysterapilampe test for at finde frem til den bedste lysterapilampe på markedet, så vi kan videregive vores information til vores læsere, så de ligeledes også kan erhverve sig den bedste lysterapilampe på markedet og dermed ikke skal nøjes med det næstbedste.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Lumie L-300 Vitamin L (Testvinder)


lumie-l-300Lumie L-300 Vitamin L er en stilfuld lysterapilampe, der er ideel til skrivebordet.

Den er nemlig specielt designet til at blive anvendt i kontormiljøer, så du kan tage lysbehandling mens du arbejder. Det er en smart måde at sikre på, at du får din lysbehandling, hvilket sikrer dig, at du ikke bliver ramt af en vinterdepression eller generel træthed i hverdagen.

Denne lysterapilampe er helt og aldeles perfekt til dem, der sidder ved skrivebordet hele dagen, hvorfor den naturligvis også er blevet lavet i et enkelt, moderne design, der passer ind i ethvert moderne kontormiljø, men dog uden at være for stor, da den er kompakt nok til at kunne være på selv det mest kaotiske skrivebord.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Når du bruger Lumie L-300 Vitamin L, så har du mulighed for at vælge mellem to forskellige lysstyrker og dermed også to forskellige behandlingstider.

Hvis du vælger en lysstyrke, der lyder på 10.000 lux, så får du en behandlingstid på 30 minutter, men hvis du derimod vælger en lysstyrke på 2.500 lux, så får du en behandlingstid, der lyder på 120 minutter.

Lyskilden er et trifosfor lysstofrør, der er UV-frit og indeholder 6.000 kelvin.

Det er vinderen i vores lysterapilampe test.

Beurer TL90


Beurer TL90Beurer TL90 er en medicinsk godkendt dagslys terapilampe, der udsender et flimmerfrit lys.

Der er tale om et tysk kvalitetsprodukt fra Beurer, hvilket ikke blot sikrer dig, at kvaliteten er i den høje ende af skalaen, men ligeledes også, at den har en lang levetid – det er også derfor, at Beurer ikke har noget problem med at yde hele 3 års garanti på deres TL90-lampe.

Den har dertil også en høj Lux-værdi på hele 10.000 Lux, hvilket selvfølgelig sikrer en god lysbehandling hver gang du tager lampen i brug.

Farvetemperaturen på rørene i Beurer TL90 lyder på 6.500 kelvin, men disse rør også sikrer, at lampen starter hurtigt op uden irriterende blinken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Den kommer desuden også med en bordstander med trinløs indstilling af hældning, der nemt kan betjenes, hvilket selve lampen også kan, da den kan betjenes nem og uden besvær ved hjælp af en betjening med blot én knap.

Den har et samlet lysareal på 51 cm. x 33 cm., der kommer fra 2 stk. 36W lysrør. Selve lampen måler heller ikke mere end 581 mm. x 337 mm. x 241 mm., mens den har en samlet vægt på cirka 3 kg., hvorfor der er tale om en robust lysterapilampe.

 

Philips Wake-up Light HF3520/01


Philips Wake-up Light HF3520-01Denne Philips Wake-up Light HF3520/01 er ikke en decideret lysterapilampe, men den giver alligevel mange fordele for at få et bedre humør allerede fra morgenstunden af.

Den fungerer på den måde, at den simulerer en naturlig solopgang. På den måde kan du få det, som føles som et naturligt sollys om morgenen. Det gør det langt lettere at stå op, da vores kroppe er bygget til, at vi skal stå op sammen med solen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Der, hvor den alligevel godt kan betegnes som en form for lysterapilampe, er, fordi den har forskellige lys alt efter tidspunktet. Den starter med det bløde daggryrøde lys og så gennemgår den solens cyklus og ender med et skarpt hvidt lys. Det er dette lys, som gør det let for dig at stå op.

Om natten kan du bruge den til at blive søvnig, da den også har en solnedgangssimulation

Den har desuden to alarmer, så du ikke skal satse på, at du vågner af sollyset. Du kan enten vælge lyde fra naturen eller sætte den til at spille radio.

Hvis du har lyst til at bruge den i løbet af dagen, så kan du også det, hvor du selv justerer, hvor skarpt lyset skal være.

Beurer TL050


Beurer TL 50 lysterapiBeurer TL050 er – ligesom Beurer TL90 – også et tysk kvalitetsprodukt, der er designet og fremstillet af Beurer.

Lampen har en særligt høj Lux-værdi, der giver dig en sollyssimulation på helt op til 10.000 Lux.

Det er ganske nemt at betjene lampen, da den kun er udstyret med én enkelt knap. Der er desuden også mulighed for både at hænge den op eller stille den på den udfoldelige fod – det afhænger helt og aldeles af, hvad du foretrækker.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du foretrækker at have den hængende på en væg, så gør du blot det, men hvis du eksempelvis hellere vil have den stående på dit skrivebord, så gør du blot det – og den er heldigvis ikke større end, at den kan stå på alle skriveborde.

Beurer TL050 er udstyret med 2 stk. 36W lysstofrør, der tilsammen skaber et samlet lysareal, der lyder på 45 cm. x 31 cm. Som sagt, så giver den en sollyssimulation på op til 10.000 Lux, hvilket både kan være med til at give dig mere energi i hverdagen og samtidig også sørge for, at du ikke bliver ramt af en vinterdepression og/eller generel vintertræthed.

Beurer yder op til 3 års garanti på denne lysterapilampe.

Sunrise System 320


Sunrise System 320Sunrise System 320 kan præstere en lysstyrke på helt op til 10.000 Lux, hvorfor der er tale om en formidabel lysterapilampe.

Hvis du føler dig træt og udkørt, så kan du blot tænde for lampen og mærke, hvordan du stille og roligt kommer til at virke mere frisk. Hvis du har svært ved at komme op om morgenen, så er denne lampe også ideel, da du med et par enkelte tryk kan indstille den til at imitere en solopgang.

Det kræver blot, at du sætter et tidspunkt for, hvornår du vil stå op, og hvor lang tid “solopgangen” skal vare. Hvis du ikke tror det er nok med lyset, så kan du også indstille en lydalarm.

Sunrise System 320 er desuden udstyret med LED-pærer i stedet for almindelige glødepærer, hvilket mange andre lysterapilamper er.

Resultatet af, at der er valgt LED-pærer i stedet for glødepærer eller lysstofrør er, at lampen giver et betydeligt kraftigere lys, og det er lige netop dét, der også gør den ideel som en lysterapilampe.

Den er også meget energivenlig, da den udelukkende kræver 10 watt ved maksimal lysstyrke, mens den heller ikke er synderligt stor, da den ikke måler mere end 27 cm. x 12 cm. x 10 cm.

 

Sådan bruger du en lysterapilampe

Det første, du skal vide er, at du uden tvivl opnår den markant bedste effekt ved at gøre brug af en lysterapilampe og dermed få lysterapi om morgenen – og det skal meget gerne være lige efter du er stået op/vågnet.

Det anbefales, at du sidder foran din lysterapilampe i mellem 15 og 60 minutter. Den endelige længde handler meget om, hvor mange Lux din lampe har, hvilket vi kommer ind på lidt længere nede i teksten.

Når du først har tændt for din lysterapilampe, så er det meget vigtigt, at du ikke flytter dig igen, men derimod bliver siddende foran den. Din behandling vil nemlig ikke have nogen effekt, hvis du bliver ved med at vandre til og fra lampen og dermed også lyset.

Du vil ikke få det maksimale ud af din lampe på den måde – og for at sige det som det er, så vil du faktisk ikke fået noget som helst ud af det, da det kræver længere tids behandling, hvis du faktisk gerne vil opnå noget med behandlingen.

Ville det ikke være dejligt med massage mens du alligevel sidder ned? Se vores massagesæde test her

Hvis du ikke har intentioner om, at sætte dig på sengen og kigge på lampen, så kan det være en god idé at kombinere din lysterapi med at du eksempelvis spiser morgenmad og får en kop morgenkaffe eller stiller den på skrivebordet mens du tjekker dagens første mails.

Der er mange muligheder for at lave noget imens, hvorfor du ikke behøver at sidde og kigge rastløs ind i din lysterapilampe. Langt de fleste, der gør brug af en lysterapilampe oplever, at de får et meget større energioverskud, når de har siddet for deres lampe i et bestemt stykke tid.

Det kan sagtens lade sig gøre, at du sidder foran din lysterapilampe i løbet af formiddagen, eftermiddagen eller endda aftenen, men hvis du skal have det fulde udbytte og kunne mærke det hele dagen, så skal du gerne sidde foran lampen så tidligt som overhovedet muligt.

Motion kan også fungere som terapi. Læs vores motionscykel test her

Des højere Lux-tal, des kortere tid foran lampen

Der er forskel på behandlingstiden fra lampe til lampe, hvilket betyder, at du ved nogle lysterapilamper skal sidde stille foran lampen i 60 minutter, mens andre kun kræver cirka 15 minutter. for at finde ud af, hvor lang tid du skal sidde foran din lysterapilampe, så skal du tage et kig på Lux-tallet, for des højere dette tal er, des mindre tid behøver du at sidde foran lampen for at opnå den fulde effekt.

Dertil skal det også siges, at det altid har været udbredt at de lamper, der har det højeste Lux-tal er kendt for at være de bedste og mest effektive at bruge.

Hvis du er i tvivl om, hvor lang tid du skal sidde foran din lysterapilampe, så kan du se en lille oversigt nedenfor – og det anbefales naturligvis at vælge en lysterapilampe med et højt Lux-tal, da det både forkorter behandlingstiden og giver et bedre resultat.

  • 2.500 lux = 60 minutter
  • 5.000 lux = 30 minutter
  • 10.000 lux = 15 minutter

Vi håber at denne lysterapilampe test, har hjulpet dig med at finde ud af hvilken lampe der passer bedst til dig.

Denne side er anmeldt af: Marie J. Overgaard Rating 10/10

 

Forfatter

Redaktionen for Testmagasinet har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om Testmagasinet’.