En god varmepistol er et effektivt redskab til mange forskellige formål i hjemmet. Den fungerer lidt som en meget effektiv hårtørrer – bare med langt højere temperaturer – hvor der bliver blæst varm luft ud af mundstykket.

Du kan især anvende varmepistolen til at fjerne limrester eller gammel maling og tapet.

Derudover er den effektiv til for eksempel at lodde rør sammen eller smelte og dermed enten svejse eller bøje forskellige materialer som plastik eller PVC.

Det bør du overveje, før du køber en varmepistol

Når du skal ud og finde den varmeblæser, der passer til dine ønsker og behov, er der forskellige parametre, du skal have med i dine overvejelser.

Størrelse: Varmepistoler findes blandt andet i forskellige størrelser, som ofte også har forskellig styrke og maksimaltemperatur.

Varmen fra pistolen vil få malingen til at smelte, så du kan skrabe det væk med en spartel eller et andet værktøj.

Det er en mere sundhedsvenlig løsning at anvende din varmepistol i stedet for at bruge kemiske midler til at opløse malingen.

Det betyder samtidig, at du for eksempel kan fjerne den gamle maling på dine vinduer helt uden at lave et stort svineri eller sprede en masse støv.

Varmepistolen er et universelt el-redskab og har mange flere egenskaber end dem, du formentlig kender til.

Du kan for eksempel bruge din nye varmepistol til alt lige fra optøning af dit vandrør til reparation af en lampe. Du kan endda bruge den til optænding af grillen eller til at vokse dine ski.

LÆS OGSÅ: Slagboremaskine test

___________________________________________________________________________________________

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Bosch Professional 06012A6300 GHG 23-66 – Varmluftsblæser

 • 4,8/5 stjerner hos Google Shopping

Bosch Professional 06012A6300 GHG 23-66 - VarmluftsblæserHer er der tale om en varmluftsblæser, der i særdeleshed egner til dig, der ønsker en komplet styring af temperatur og luftstrøm til diverse krævende arbejdsopgaver. Varmluftsblæseren hat 10 forskellige lufthastigheder, digital indstilling af den ønskede temeratur samt 4 justerbare programmer, der har til opgave at sikre den fulde kontrol over værktøjet til dig som forbruger. Varmluftsblæseren har en yderst kraftig og effektiv 2300 W motor, hvilket betyder, at blæseren på kort tid når op på hele 650 grader. For at højne sikkerheden er dette stykke værktøj udstyret med et varmeelement, der automatisk slukker i tilfælde af, at motoren skulle blive overophedet. Herved kan du altid trygt benytte produktet. Blæseren vejer 0,7 kg, har en bredde på 86 mm, en længde på 245 mm og en højde på 201 mm. Arbejdstemperaturen strækker sig fra 50 til 650 grader og luftstrømmen fra 150 til 500 l/min.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
Fordele

 • 4 justerbare programmer
 • 2300 W motor, så motoren på kort tid kan nå op på 650 grader
 • Sikkerhedsmekanisme som slukker automatisk i tilfælde af overophedning
 • Temperaturer fra 50 til 650 grader
Ulemper

 • Noget dyrere end de andre varmluftsblæsere i test-oversigten

Specifikationer

 • 2300 W
 • Opvarmningstemperatur 50-650 grader
 • Støj: 70 dB
 • Størrelse: 86 x 245 x 201 mm
 • Vægt: 670 gram

Varmepistol 2.000 W – TE-HA 2000 E

 • Kåret som Billigst På Pricerunner

Varmepistol 2.000 W – TE-HA 2000 ETE-HA 2000 E er en varmepistol i virkelig høj kvalitet. Med en effekt på 2000 W og 220-240 V er den god til dig, der ikke ønsker at gå ned på kvaliteten og effektiviteten af dit udstyr.

Varmepistolens temperatur kan reguleres i et stort spænd helt fra 50 til 550 grader celsius.

Desuden bliver varmepistolen konstant varmestyret, så du ikke skal bekymre dig om, at den skulle blive overophedet.

Derudover vejer den kun lige knap 2,2 kg, så den er let og praktisk at arbejde med.

Den er optimal til dig, der sætter pris på et meget fleksibelt arbejdsredskab.

Varmepistolen er fremstillet i en rød farve, der skiller sig ud fra andre el-værktøjer. Samtidig kræver den stort set ingen vedligeholdelse, hvilket er en stor fordel i en travl hverdag.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
Fordele

 • 3 forskellige indstillinger for temperatur og luftmængde
 • Inklusiv 4 forskellige dyser
 • Koldluftindstilling
 • Har en støtteflade til stationær brug
Ulemper

 • Plastikken kan for nogen føles lidt billig

Specifikationer

 • Spænding: 230 V
 • Leveres i praktisk kuffert
 • Effekt: 2000 W

SE OGSÅ: Afkortersav

Før du køber

Det er tydeligt i ovenstående gennemgang, at der er nogle forskellige begreber, du skal sætte dig ind i, før du beslutter dig for, hvilken varmepistol der er den rigtige for dig.

Det er først og fremmest en god idé at overveje, hvor mange penge du er villig til at ofre på en ny varmepistol. Kvalitet og pris hænger sammen, så det er klogt at gøre op med dig selv, hvad du skal bruge din varmepistol til.

Skal du mest bruge den til at fjerne maling, eller skal den også have udstyr med, der gør, at den har en masse andre smarte egenskaber?

Hvis temperaturen på varmepistolen for eksempel ikke kan reguleres, kan du ikke anvende den til meget andet end at fjerne maling. Men hvis du ikke har behov for det, er der ikke nogen grund til at gå ud og investere i et universalværktøj med en masse forskellige funktioner.

Når du køber og begynder at bruge din nye varmepistol, skal du samtidig være opmærksom på, at de høje temperaturer kan gøre stor skade på din hud, hvis den bliver forbrændt.

Det er derfor en god idé at anvende handsker, der kan beskytte dine hænder mod varmen fra varmepistolen. Da der også er risiko for, at varmen kan gå ud over andre materialer som for eksempel omkringstående møbler, kan du med fordel altid have en brandslukker tæt på.

Derudover er det vigtigt at sørge for at lufte ud og benytte værn for munden, når du anvender din varmepistol, så giftige dampe fra maling og lim ikke går ud over dit helbred.

Den ovenstående gennemgang af de 5 forskellige varmepistoler har forhåbentlig sat nogle tanker i gang og inspireret dig til købet af din nye varmepistol.

Se vores artikel om: El varmeblæser – Få varmen straks når du har brug for det


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

HLP2000 Varmluftblæser Holzmann


HLP2000 Varmluftblæser HolzmannDenne varmepistol i god kvalitet bliver leveret i en kuffert med forskelligt udstyr, som du kan anvende sammen med varmepistolen. For eksempel følger der en spartel med samt et mundstykke med ekstra beskyttelse.

Temperaturen kan reguleres i et stort spænd fra 50 grader til 600 grader. Temperaturen reguleres trinløst, hvilket sikrer en meget præcis indstilling.

Varmepistolen fra Holzmann har en motorydelse på 2000 watt og en nominalfrekvens på 50 Hz, og den arbejder derfor meget effektivt.

Derudover har denne varmepistol et praktisk greb, som er behageligt og komfortabelt at arbejde med.

Varmepistolen er fremstillet i en flot rød farve, som fanger øjet og derfor er nem for dig at finde i værktøjskassen.

Varmepistolen har beskyttelsesklasse 2, hvilket betyder, at den er dobbeltisoleret.

Dette er et godt valg af varmepistol til dig, der ønsker en sikker varmepistol i høj kvalitet.

Derudover er prisen budgetvenlig, så du får virkelig noget for pengene ved køb af denne Holzmann varmepistol.

Fordele

 • Temperaturen kan indstilles trinvist
 • Beskyttelsesgrad II dobbeltisoleret
 • Plastik kuffert med tilbehør medfølger
Ulemper

 • Vejer 750 gram som er tungere end de fleste andre varmepistoler i test-oversigten

Specifikationer

 • Vægt: 750 gram
 • Motorydelse: 2 kW
 • Spænding: 230 V

SE OGSÅ: Dekupørsav

Ferax varmluftspistol BHG-1800


Ferax varmluftspistol BHG-1800Denne lyseblå varmepistol med 1800 watt har en luftkapacitet på hele 400/600 liter i minuttet, der gør den meget effektiv.

Den vejer kun lidt mere end 600 gram, hvilket gør den til en meget let, fleksibel og praktisk varmepistol.

Ferax varmepistol er derfor især et godt valg til dig, der sætter pris på en varmepistol, der ikke er særlig tung og voldsom at arbejde med.

Derudover er der bygget en funktionel støtte ind i varmepistolen, så den kan placeres i hvilestilling, hvis du skal varme et underlag op under maskinen.

Varmepistolens temperatur kan indstilles til enten 400 eller 600 grader celsius, hvilket gør den egnet til mange forskellige formål.

Den har samtidig en sikring med automatisk nulstilling, som forhindrer, at varmepistolen bliver for varm.

Der følger 4 mundstykker og en spartel med som udstyr til denne Ferax varmepistol.

Mundstykket på varmepistolen kan nemt fjernes, hvilket betyder, at den er meget velegnet til for eksempel at tænde grillen. Det er en professionel varmepistol til en meget fornuftig pris.

Fordele

 • Luftkapacitet på 400-600 liter i minuttet
 • Vejer ikke meget
 • Temperatur på 400 eller 600 grader
 • 4 forskellige mundstykker og en spartel medfølger
Ulemper

 • Kun 2 varme indstillinger

Specifikationer

 • Vægt: 670 gram
 • Effekt: 1800 W
 • Mærke: Ferax

LÆS OGSÅ: Stiksav test

RAPID Varmluftspistol digital lcd dis2000w


RAPID Varmluftspistol digital lcd dis2000wDenne varmluftspistol kommer med et digitalt LCD-skærm, som gør det utrolig let at se, hvor meget varme du benytter. Derfor kan du hurtigt justere den til at klare arbejdet. Den kan give en luftstrøm på 185-280 l/min.

Den er let at bruge, både pga. det føromtalt LCD-skærm, men også fordi den har et skridsikkert håndtag. Dette er utrolig vigtigt, når du arbejder med de små detaljer, at du kan være sikker på, at varmluftspistolen ikke glider ud ad hænderne på dig. Håndtaget er blødt, så du kan arbejde med den i længere tid ad gangen.

Du kan vælge temperatur mellem 60-550 grader, så det er rart, at man kan være så nøjagtigt med den. Selvom den bliver så varm, skal du ikke være bekymret, for den kommer også med en sluk funktion mod overhedning. Den kan bruges til at fjerne alt fra uønsket maling eller hvis lodninger skal krympes.

Når du har opnået dit resultat, kan du også køle på elementet med det samme, da den kan afgive kølig luft også. 

Om du er professionel eller det er til hobby-projekter, så er den en god løsning for dig. 

Fordele

 • Digital LCD skærm
 • Flere forskellige temperatur indstillinger
 • Skridsikkert håndtag
 • Kan også afgive kølig luft
Ulemper

 • Dyrere end de andre varmepistoler i test-oversigten

Rapid Accelerator 2000 varmepistol


Denne Rapid Accelerator varmepistol er et universalværktøj, der kan bruges til at fjerne maling og tapet. Samtidig kan den med en nominaleffekt på 2000 watt anvendes til at forme, svejse og lodde forskellige materialer.

Varmepistolens temperatur kan indstilles fra 45-550 grader celsius på et trinløst indstillingshjul. Samtidig kan varmebeskyttelsen tages af, når der skal arbejdes på snævre steder.

Begge dele betyder, at varmepistolen er praktisk og meget nem at betjene. Desuden gør den aftagelige varmebeskyttelse, at den kan anvendes af både venstre- og højrehåndede.

Bosch GHG varmepistol har en vægt på 0,92 kilo og er et virkelig godt bud på en varmepistol til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten.

Fordele

 • Kan anvendes til at forme, svejse og lodde forskellige materialer
 • Flere forskellige varmeindstillinger
 • Kan benyttes af både venstre- og højrehåndede
Ulemper

 • Lidt tungere end de andre alternativer

Specifikationer

 • Effekt: 2000 W
 • Temperaturområde: 45-550 grader
 • Air flow: 500 liter i minuttet

SE OGSÅ: Laserafstandsmåler

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter