En god varmepistol er et effektivt redskab til mange forskellige formål i hjemmet. Den fungerer lidt som en meget effektiv hårtørrer – bare med langt højere temperaturer – hvor der bliver blæst varm luft ud af mundstykket.

Du kan især anvende varmepistolen til at fjerne limrester eller gammel maling og tapet.

Derudover er den effektiv til for eksempel at lodde rør sammen eller smelte og dermed enten svejse eller bøje forskellige materialer som plastik eller PVC.

Når du skal ud og finde den varmeblæser, der passer til dine ønsker og behov, er der forskellige parametre, du skal have med i dine overvejelser.

Varmepistoler findes blandt andet i forskellige størrelser, som ofte også har forskellig styrke og maksimaltemperatur.

Varmen fra pistolen vil få malingen til at smelte, så du kan skrabe det væk med en spartel eller et andet værktøj.

Det er en mere sundhedsvenlig løsning at anvende din varmepistol i stedet for at bruge kemiske midler til at opløse malingen.

Det betyder samtidig, at du for eksempel kan fjerne den gamle maling på dine vinduer helt uden at lave et stort svineri eller sprede en masse støv.

Varmepistolen er et universelt el-redskab og har mange flere egenskaber end dem, du formentlig kender til.

Du kan for eksempel bruge din nye varmepistol til alt lige fra optøning af dit vandrør til reparation af en lampe. Du kan endda bruge den til optænding af grillen eller til at vokse dine ski.

LÆS OGSÅ: Slagboremaskine test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Bosch GHG 660 LCD Varmluftpistol

Bosch GHG 660 LCD VarmluftpistolPå denne Bosch GHG varmluftpistol med LCD-display har du mulighed for at gemme 4 hovedfunktioner, så temperaturen og luften nemt kan indstilles, som du bedst kan lide det.

Varmepistolen har endda en temperaturindstilling, der gør, at den kan afkøles til 50 grader celsius på mindre end et minut.

Temperatur og luft reguleres på varmepistolen i trin af 10 grader helt op til 660 grader celsius, hvilket sikrer en meget stor præcision.

Det betyder samtidig, at den har en høj betjeningskomfort. Der medfølger flere forskellige mundstykker til varmepistolen, så du kan bruge den lige præcis til dit behov.

Bosch varmepistolen har en luftkapacitet på 250/500 liter i minuttet, og med sit ergonomisk designede greb er den samtidig meget komfortabel at have i hånden.

En god varmepistol skal mindst have en effekt på 1800 watt, så denne ligger meget højt med sine 2300 W.

Varmepistolen i den velkendte petroleumsblå Bosch-farve har desuden et filter til snavs, der nemt kan tages af, så den er nem at rengøre og vedligeholde.

Denne varmepistol er især optimal til dig, der i den grad sætter pris på høj kvalitet og god funktionalitet. Med en Bosch varmepistol går du aldrig galt i byen – og det er ikke bare ren luft.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Akku boremaskine test

Ferax varmluftspistol BHG-1800

Ferax varmluftspistol BHG-1800Denne lyseblå varmepistol med 1800 watt har en luftkapacitet på hele 400/600 liter i minuttet, der gør den meget effektiv.

Den vejer kun lidt mere end 600 gram, hvilket gør den til en meget let, fleksibel og praktisk varmepistol.

Ferax varmepistol er derfor især et godt valg til dig, der sætter pris på en varmepistol, der ikke er særlig tung og voldsom at arbejde med.

Derudover er der bygget en funktionel støtte ind i varmepistolen, så den kan placeres i hvilestilling, hvis du skal varme et underlag op under maskinen.

Varmepistolens temperatur kan indstilles til enten 400 eller 600 grader celsius, hvilket gør den egnet til mange forskellige formål.

Den har samtidig en sikring med automatisk nulstilling, som forhindrer, at varmepistolen bliver for varm.

Der følger 4 mundstykker og en spartel med som udstyr til denne Ferax varmepistol.

Mundstykket på varmepistolen kan nemt fjernes, hvilket betyder, at den er meget velegnet til for eksempel at tænde grillen. Det er en professionel varmepistol til en meget fornuftig pris.

LÆS OGSÅ: Stiksav test

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
362,81 362,81 Til butik »

HLP2000 Varmluftblæser Holzmann

HLP2000 Varmluftblæser HolzmannDenne varmepistol i god kvalitet bliver leveret i en kuffert med forskelligt udstyr, som du kan anvende sammen med varmepistolen. For eksempel følger der en spartel med samt et mundstykke med ekstra beskyttelse.

Temperaturen kan reguleres i et stort spænd fra 50 grader til 600 grader. Temperaturen reguleres trinløst, hvilket sikrer en meget præcis indstilling.

Varmepistolen fra Holzmann har en motorydelse på 2000 watt og en nominalfrekvens på 50 Hz, og den arbejder derfor meget effektivt.

Derudover har denne varmepistol et praktisk greb, som er behageligt og komfortabelt at arbejde med.

Varmepistolen er fremstillet i en flot rød farve, som fanger øjet og derfor er nem for dig at finde i værktøjskassen.

Varmepistolen har beskyttelsesklasse 2, hvilket betyder, at den er dobbeltisoleret.

Dette er et godt valg af varmepistol til dig, der ønsker en sikker varmepistol i høj kvalitet.

Derudover er prisen budgetvenlig, så du får virkelig noget for pengene ved køb af denne Holzmann varmepistol.

SE OGSÅ: Dekupørsav

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Til butik »

Varmepistol 2.000 W – TE-HA 2000 E

TE-HA 2000 E er en varmepistol i virkelig høj kvalitet. Med en effekt på 2000 W og 220-240 V er den god til dig, der ikke ønsker at gå ned på kvaliteten og effektiviteten af dit udstyr.

Varmepistolens temperatur kan reguleres i et stort spænd helt fra 50 til 550 grader celsius.

Desuden bliver varmepistolen konstant varmestyret, så du ikke skal bekymre dig om, at den skulle blive overophedet.

Derudover vejer den kun lige knap 2,2 kg, så den er let og praktisk at arbejde med.

Den er optimal til dig, der sætter pris på et meget fleksibelt arbejdsredskab.

Varmepistolen er fremstillet i en rød farve, der skiller sig ud fra andre el-værktøjer. Samtidig kræver den stort set ingen vedligeholdelse, hvilket er en stor fordel i en travl hverdag.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Til butik »

SE OGSÅ: Afkortersav

Rapid Accelerator 2000 varmepistol

Denne Rapid Accelerator varmepistol er et universalværktøj, der kan bruges til at fjerne maling og tapet. Samtidig kan den med en nominaleffekt på 2000 watt anvendes til at forme, svejse og lodde forskellige materialer.

Varmepistolens temperatur kan indstilles fra 45-550 grader celsius på et trinløst indstillingshjul. Samtidig kan varmebeskyttelsen tages af, når der skal arbejdes på snævre steder.

Begge dele betyder, at varmepistolen er praktisk og meget nem at betjene. Desuden gør den aftagelige varmebeskyttelse, at den kan anvendes af både venstre- og højrehåndede.

Bosch GHG varmepistol har en vægt på 0,92 kilo og er et virkelig godt bud på en varmepistol til dig, der ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten.

SE OGSÅ: Laserafstandsmåler

Før du køber

Det er tydeligt i ovenstående gennemgang, at der er nogle forskellige begreber, du skal sætte dig ind i, før du beslutter dig for, hvilken varmepistol der er den rigtige for dig.

Det er først og fremmest en god idé at overveje, hvor mange penge du er villig til at ofre på en ny varmepistol. Kvalitet og pris hænger sammen, så det er klogt at gøre op med dig selv, hvad du skal bruge din varmepistol til.

Skal du mest bruge den til at fjerne maling, eller skal den også have udstyr med, der gør, at den har en masse andre smarte egenskaber?

Hvis temperaturen på varmepistolen for eksempel ikke kan reguleres, kan du ikke anvende den til meget andet end at fjerne maling. Men hvis du ikke har behov for det, er der ikke nogen grund til at gå ud og investere i et universalværktøj med en masse forskellige funktioner.

Når du køber og begynder at bruge din nye varmepistol, skal du samtidig være opmærksom på, at de høje temperaturer kan gøre stor skade på din hud, hvis den bliver forbrændt.

Det er derfor en god idé at anvende handsker, der kan beskytte dine hænder mod varmen fra varmepistolen. Da der også er risiko for, at varmen kan gå ud over andre materialer som for eksempel omkringstående møbler, kan du med fordel altid have en brandslukker tæt på.

Derudover er det vigtigt at sørge for at lufte ud og benytte værn for munden, når du anvender din varmepistol, så giftige dampe fra maling og lim ikke går ud over dit helbred.

Den ovenstående gennemgang af de 5 forskellige varmepistoler har forhåbentlig sat nogle tanker i gang og inspireret dig til købet af din nye varmepistol.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Se vores artikel om: El varmeblæser – Få varmen straks når du har brug for det

Denne side er anmeldt af: Emil V. Jacobsen Rating 10/10

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.