En dekupørsav kan bruges til rigtig mange ting, men det er dog ikke helt sikkert, at du er klar over, hvad det egentlig er.

Det er ikke andet end en maskine, der består af et bord, der er monteret på et stativ og en meget tynd løvsavklinge, der er placeret på en sådan vis, at den ved hjælp af enten maskin- eller fodkraft kan bevæges lodret op og ned.

Den dag i dag er det dog de absolut færreste dekupørsave, der er foddrevne, men nogle af de ældste modeller på markedet er og var dog foddrevne og foroven var de forsynet med en bue, hvilket enten mindede meget om en flitsbue eller en lang fjedrende bjælke, der var fastgjort i loftet.

Ofte vil du også kunne finde en dekupørsav under navnet marketterisav, som desuden også bliver stavet som marquetterisav – der er dog også enkelte steder, hvor man hverken vælger at kalde den for en dekupørsav, en marketterisav eller en marquetterisav, men derimod for en kontursav.

Kært barn har mange navne, som man siger, og det må man bestemt sige at en dekupørsav har. Det er dog den samme maskine og de kan de helt samme ting, så derfor skal du ikke være bange for, at der er forskel på maskinen bare fordi der er forskel på navnet.

Hvis du er på jagt efter en dekupørsav, så er det meget vigtigt, at du ikke bare klikker dig ind på én af de mange webshops eller vælger at besøge én af de mange fysiske butikker, der sælger et stort udvalg af dekupørsave og derefter blot vælger en tilfældig model, for det kommer du ganske enkelt til at fortryde i sidste ende, når du enten står tilbage med en dekupørsav, der ikke kan løse de opgaver, som du skal have løst eller som ganske enkelt har alt for meget kraft, alt for mange funktioner eller som generelt bare er meget bedre, end hvad du reelt set har behov for.

Uanset hvilket scenarie, du ender med at stå i, så finder du hurtigt ud af, at du har spildt dine penge, for hvis du har en maskine, som ikke engang kan klare dine opgaver, hvad skal du så bruge den til? Og hvis du har en maskine, der har alt for mange funktioner eller alt for meget kraft, som du ikke kan udnytte, hvad skal du så bruge det til?

Vælg derfor din dekupørsav med omhu.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Dekupørsav 85 watt

 

Dekupørsav 85 wattArbejder du meget med fint præcisionsarbejde i træ, så har du muligvis brug for en elektrisk dekupørsav, som kan assistere dig i dine fine arbejder.

Den er stærkere, end den ser ud til at være, og den er så flot, at den vil pynte på dit værksted.

Designet

Denne flotte dekupørsav fra den belgiske producent, Varo, er flot og relativ spinkel at se på, selv om den vejer sine 11,5 kilo. Det vil sige, at du kan have den stående permanent på dit arbejdsbord, uden at den fylder for meget.

Den fremstår flot og gedigen i sine gule og sorte farver med detaljer i sølvgrå og klart plast.

Tekniske data

Maskinen kører på 230 V-, og den har en frekvens på 50 Hz. Dens effektforbrug er på 85 W, og den har et ubelastet omdrejningstal på 1.440 i minuttet.

Den har en maksimal savedybde ved 90 grader på 50 mm og en maksimal savebredde på 410 mm.

Du får således en dekupørsav med en vis arbejdsradius, hvilket giver dig gode muligheder for at kunne udføre dine fine skærearbejder på den.

Medfølgende ekstraudstyr

Når du modtager maskinen, er der nogle medfølgende løsdele, som du skal have monteret på den.

Beskyttelsesskærmen i klar plast sættes på med de medfølgende to skruer.

Ligeledes skal røret til støvblæseren monteres.

Der er også tre gummifødder, som monteres med de medfølgende tre bolte, møtrikker og spændeskiver.

Desuden får du et tværstyr og en betjeningsvejledning med i kassen.

Der er monteret en savklinge ved modtagelsen.

Det betyder, at din PowerPlus dekupørsav er klar til brug, lige så snart du åbner papkassen derhjemme.

Her får du altså en flot og letbetjent dekupørsav, som er lige til at gå i gang med at bruge, når ud modtager den. Den kommer du til at have mange gode stunder i selskab med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

 

Dekupørsav Bernardo SS 460

 

Dekupørsav Bernardo SS 460Vil du gerne optimere dit fine savearbejde i forskellige materialer, så vil du let blive dus med denne udgave af en dekupørsav fra Bernado. Den er ret stor og tung, og den kan være dig en god assistent, når det kommer til dit præcisionsarbejde.

Designet

Saven her ser flot og gedigen ud. Den har en vis tyngde i sin mørkeblå og grå underdel og med sin lysegrå arm, der har en vis spændvidde.

Det giver maskinen en vis arbejdsplads, da der er god plads bag ved savklingen.

Den er udstyret med en beskyttelseshætte af klart plast, der gør det muligt for dig at se, hvad der saves. Det må jo siges at være en fordel.

Den er udstyret med en indbygget blæser, der puster støv og spåner væk fra savklingen.

Fakta om saven

Den vejer sine 20 kilo og har således en vis tyngde.

Maskinen måler 400 mm i bredden, 690 mm i dybden og 370 mm i højden. Det er således en relativ stor maskine.

Dens motor har en effekt på 120 W, og den kører ved 230 V. Den har en trinløs omdrejning på 550 – 1650 i minuttet.

Udsugningen har en diameter på 35 mm.

Bordets størrelse er på 250 mm i diameter x 480 mm. Bordet kan vinkles til mellem -10 grader til +45 grader. Maskinen står godt og stabilt på bordet, hvilket giver det bedste resultat af dit arbejde og mindst mulig vibration ved brug.

Der er mulighed for at save i længden på 460 mm og i højden på 52 mm. Det giver en vis radius at arbejde på.

Savklingen har en længde på 130 mm og er ret let at skifte ud.

Denne solide dekupørsav er særdeles velegnet til hobbybrug for den noget øvede bruger. Den kan du få mange gode hobbystunder i selskab med.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Dekupørsav Luna BSS 460

 

Dekupørsav Luna BSS 460Denne dekupørsav, Luna, er stor, kraftig og en fornøjelse at arbejde ved. Dens 28 kilo gør, at dens støbejernsbund har en vis tyngde. Leveres komplet, så den er lige til at pakke ud og arbejde med, når du modtager den.

Designet

Den er virkelig gedigen og flot at se på, denne maskine. Der er en tyngde i den nedre del af den, til gengæld virker den meget let i sin arm.

Den kommer i en flot mellemgrå farve med detaljer i sort og lys grøn.

Der er godt med plads på selve arbejdspladen, hvilket giver dig en god støtte i dit præcisionsarbejde.

Den er udstyret med indbygget udsugning og blæser, og der er selvfølgelig også en beskyttende plade af klart plast foran selve savklingen. Denne kan vippes op, når savklingen skal skiftes ud.

Fakta om dekupørsaven

Motoren har en effekt på 0,12 kW, 50 Hz, og den kører på 230 V. Den har 1 fase.

Savklingen har en længde på 130 mm, og den har en hastighed på mellem 700 og 1400 slag i minuttet.

Savdybden er på 65 mm, og savlængden er på hele 460 mm. Det giver dig god plads at arbejde på også bag klingen.

Der kan skiftes imellem to hastigheder – afhængigt af, om du skal save i træ, metal, plast eller andet materiale.

Maskinen her gør det muligt for dig at arbejde meget præcist med dine saveopgaver. Også med dem, der kræver lidt mere plads, for der er plads til en del bag klingen.

Dette følger med

Når du modtager saven, følger dette med: Motor, IP54, nulspændingsbeskyttelse, 2 stk. ekstra klembakker og en savklinge.

Dette gør det muligt for dig at komme i gang med at bruge saven, lige så snart, du modtager den.

Få en større arbejdsglæde med denne store og præcise dekupørsav.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Du skal vælge din dekupørsav med omhu – og købe den på nettet

Det er en rigtig god idé, at du anskaffer dig en dekupørsav, for det er en maskine, der kan bruges til rigtig mange forskellige opgaver, hvad end det er en maskine, der skal bruges i privat eller i erhvervsmæssig regi.

Derfor er det også meget vigtigt, at du sørger for at sikre dig, at du vælger din kommende dekupørsav med største omhu, for der er ikke nogen grund til, at du hverken vælger at købe en maskine, der kan alt for meget i forhold til, hvad du reelt set har brug for, men på den anden side er det også meget vigtigt, at du ikke ender med at købe en maskine, som faktisk slet ikke lever op til dine krav og dine kriterier – sørg derfor bare for at vælge den med største omhu.

Det bliver ikke kun nemmere for dig at købe den helt rigtige dekupørsav på nettet, for udvalget er nemlig meget større og det betyder også, at der er langt større sandsynlighed for, at du rent faktisk finder frem til lige præcis dén model, der er den bedste for dit vedkommende.

Der er dog også en helt anden grund til, at du skal vælge at købe din dekupørsav på nettet og det er, at der er mulighed for at spare rigtig mange penge ved at gøre det.

Det har altid været kendt, at der kan spares mange penge ved at handle på nettet og sådan gør det sig også gældende for dekupørsave, der kan købes på mange forskellige webshops.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

DKS21PRO dekupørsav prof Holzmann

 

DKS21PRO dekupørsav prof HolzmannHer får du en stærk dekupørsav til dit semi-eller helprofessionelle savearbejde. Den kan arbejde i diverse materialer, så dens fleksibilitet er relativt stor.

Designet

Maskinen her er både let og professionel at se på. Den har en solid sort underdel, der nok skal stå fast under arbejdet. Det skulle den gerne kunne med sine 14 kilo.

Ellers er farverne grå og rød med sorte detaljer.

Der er god plads til at arbejde på, da der er et ret stort friareal bag ved savklingen.

Den stabile arm sikrer, at dit arbejde kan blive udført fuldstændig sikkert og præcist.

Det er muligt at vippe arbejdsbordet op til 45 grader.

Fakta om dekupørsaven fra Holzmann

Der sidder en 120 watts motor i maskinrummet på denne sav, som kører ved 230 V.

Den har en hastighed på 500 – 1700 omdrejninger i minuttet.

Saven har en kapacitet på en maksimal klippedybde ved 45 grader på 27 mm og en maksimal klippedybde ved 90 grader på 57 mm. Dens maksimale blad-løft er på 21 mm.

Savklingerne har en længde på 127 mm, og de kan fås i varianter til at save i for eksempel: Træ, metal, plast, gips eller plexiglas.

Den integrerede blæser sørger for at holde støv og spåner væk fra arbejdet.

Der er mulighed for at regulere hastigheden og for at tilslutte udsugning.

Tilbehør til dekupørsaven

Du modtager følgende sammen med din sav: En lampe, en savklingeadapter, en bordforlænger og ti klinger.

Det vil sige, at din sav er helt klar til brug, når du modtager den.

Den kasse, som maskinen pakkes i, måler 285 mm x 660 mm x 385 mm.

Med denne professionelle dekupørsav fra Holzmann bliver du i stand til at udføre meget præcise saveopgaver i forskellige materialer.

Den er ideel til dig, som er for eksempel kunsthåndværker eller bare en habil hobby-præcisionssaver på et vist niveau.

 

 

FAQ

Hvilken dekupørsav er bedst?
En af de bedste dekupørsave på markedet er SS 460 Bernardo. Den har et flot og elegant design, der gør, at du sagtens kan have den stående fremme. Den er udstyret med gode beskyttelseshætte af klart plast, der gør det lettere for dig at se under saven.
Hvordan vælger jeg en dekupørsav?
Det kan være rigtigt svært at finde ud af, hvordan du vælger den helt rigtige dekupørstav – især hvis du har lidt viden indenfor feltet. Ved køb af en dekupørsav skal du især have fokus på savens effekt, savens antal slag i minuttet, savens maksimale skærehøjde og savens smigskæringer.
Hvor længe holder en dekupørsav?
Holdbarheden af en dekupørsav afhænger meget af, hvor meget du bruger den, og hvor godt du vedligeholder den. Sørger du for at give den pauser, og vedligeholder og rengør den godt, kan din dekupørsav holde i rigtigt mange år. Det er bare med at finde den perfekte, holdbare dekupørsav.
Er dekupørsave det værd?
Rigtigt mange forbrugere er glade for dekupørsaven og dens mange forskellige funktioner. Det fremhæves blandt andet, at den er alle pengene værd. En dekupørsav, der er lavet af gode materialer, og i god kvalitet, kan save stort set alle slags emner – uanset tykkelse og størrelse. Det bliver ikke smartere.

Denne side er anmeldt af: Laura C. Skov Rating 10/10

 

Forfatter