Afkortersav – Disse 4 er pengene værd!

Der skal ikke være nogen tvivl om, at en afkortersav kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge, hvorfor det måske også er en afkortersav, du står og har brug for til dit projekt.

Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at den i høj grad bliver brugt til det, som dens navn rent faktisk ligger rigtigt meget op til; at afkorte forskellige former for træ.

Det er også derfor, at der er rigtig mange, der f.eks. vælger at tage en afkortersav frem, hvis de skal i gang med at montere lister rundt omkring i deres hus, lejlighed eller sommerhus, for der kommer med garanti et tidspunkt, hvor du er nødsaget til at skulle afkorte én eller flere af de lister, som du er i gang med at montere, så den passer sammen med de andre lister og den også passer til længden på væggen, så det kommer til at se godt ud.

Hvis du står med et projekt derhjemme, hvor du har behov for en afkorter, så har du med stor sandsynlighed været ude og se på muligheden for at leje én, men det skal hurtigt understreges, at det meget sjældent kan betale sig for dig, for du får med stor sandsynlighed brug for en afkortersav igen på et senere tidspunkt og så er det rigtig godt, at du har den stående hjemme i skuret eller på værkstedet.

Der findes rigtig mange forskellige modeller og derfor findes der selvfølgelig også en passende afkortersav, der lever op til dine forskellige krav og kriterier, hvilket blandt andet kan være i forhold til størrelsen af den, hvorvidt den skal være drevet af et batteri eller skal tilsluttes strøm og mange andre ting.

I denne artikel finder du en oversigt over en række afkortersave, der med garanti vil kunne dække dine behov og krav, så derfor er der selvfølgelig også en model, der passer til dig.

SE OGSÅ: Afretter tykkelseshøvl

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Black Bull 310 MM afkortersav

Black Bull 310 MM

Hvis du står i den situation, at du snart skal i gang med et større gør-det-selv-projekt, så kan det være en rigtig god idé at investere i en afkortersav (bliver ofte også kaldet for en kap- og geringssav), da det meget nemt kan vise sig at være et nyttigt stykke værktøj.

Der er her tale om en meget nyttig afkortersav fra Black Bull, som samtidig også kan bryste sig af at være meget robust og at køre meget stabilt – også selvom den bliver brugt i en længere periode, end hvad man normalt ville gøre.

Den kan dertil også vinkles i et væld af forskellige vinkler, så du får lige netop dén vinkel, som du står og har brug for i øjeblikket. Ikke nok med det, så er den også udstyret med et lasersigte, der giver dig en langt større præcision i arbejdet og det giver dig selvfølgelig også et bedre resultat i sidste ende.

Det er dog langt fra det eneste som Black Bull kap-/geringssav 310 MM kan bryste sig af, for Black Bull har nemlig også valgt at udstyre den med et dobbelt teleskop, der gør det nemt at indstille skærehovedet til en stabil position, som igen er med til at sikre dig det absolut bedste resultat.

Den bliver leveret med to sidebøjler, en savklinge i hårdmetal, en skruetvinge såvel som en støvpose.

Den har en spænding, der lyder på 230 V og 50 Hz såvel som en effekt, der lyder på intet mindre end hele 1500 Watt.

Ydermere, så har den også en vægt, der gør, at den er meget stabil, men at den samtidig ikke vejer for meget til at det er nem at flytte den rundt, hvis den nu pludselig skal bruges på husets 2. sal eller i en lejlighed, der ligger på 5. sal.

Power Plus POWX0782 afkortersav

Power Plus POWX0782
2.775 kr.

Med Power Plus POWX0782 kan du opnå et perfekt resultat. Magen til præcision er sjældent set. Maskinen er både nem og sikker at anvende.

Det med sikkerheden er noget af det, der er allermest vigtigt, når der skal arbejdes med store, skarpe maskiner. Power Plus POWX0782 er udstyret med med nogle gode, solide ben og en god kampvægt på 19 kg, der gør, at den står rigtig godt fast, når du arbejder med den. Det er dog et krav at den placeres på en jævn overflade selvfølgelig.

Når du ikke bruger saven, kan den låses fast, så den ikke kan rykke sig frem og tilbage. Desuden er det muligt at lukke en beskyttelseskappe ned over selve savklingen.

Så kom det på plads, men hvad kan den så? Power Plus POWX0782 kan skære både i træ, metal og plastik. Det er muligt at køre savhovedet frem og tilbage, således at det passer til både større og mindre størrelser af materialer. Ligelede kan det selvfølgelig også løftes op og ned for tykke og tynde materialer. Det er muligt at spænde materialet fast til den underliggende plade under savning.

Savarbejdet udføres med stor præcision efter en rød lacer linie. Saven er udstyret med en lineal, så du er helt sikker på at det er de rigtige mål du skærer efter. Det er også muligt at vinkle saven på to forskellige måder, således at du fx kan skære lister til fodpaneler.

Power Plus POWX0782 er en stærk maskine på 1800 watt. Saven kører med 5000 omdr./min. og med en spænding på 220-240 V (ca. 50 Hz).

 

SE OGSÅ: Multicutter

Bosch GCM 8 SJL afkortersav

Bosch GCM 8 SJL
2.777 kr.

Bosch GCM 8 SJL er en helt fortrinlig afkortersav, hvor der ikke er blevet sparet på specifikationer, men samtidig har der også blot været fokus på at skabe en afkortersav i sin reneste form. Det betyder, at den hverken er blevet udstyret med unødige detaljer eller overflødige funktioner.

Hvad afkorteren derimod er blevet udstyret med er blandt andet en 312 mm. vandret skærekapacitet, der er med til at sikre, at den kan bruges til et væld af forskellige anvendelsesformål – og den kan med garanti også bruges til lige netop dét, du har behov for, at den skal kunne bruges til.

Ydermere, så har den også en meget lav vægt, der lyder på kun 17 kg., der stadig viser, at Bosch GCM 8 SJL er en robust afkortersav, men samtidig er det også en vægt, der er med til at sikre maksimal mobilitet, så den nemt kan flyttes rundt.

Noget af det, der er med til at få den til at skille sig ud fra den øvrige mængde af afkortersave, der befinder sig i samme prisleje er, at den blandt andet er blevet udstyret med en integreret laser, som sikrer en helt præcis savning og dermed også et bedre resultat i sidste ende.

Den er dertil også udstyret med et materialeudtræk i siden, der giver dig muligheden for at have de mest nødvendige materialer lige ved din side, når du gør brug af din Bosch GCM 8 SJL.

Den kan ydermere også bryste sig af en nominel effekt, der lyder på intet mindre end 1.600 Watt og i den forbindelse skal det også nævnes, at den er udstyret med en savklinge med en diameter på 216 mm. og et hul på 30 mm.

Den kommer også med en meget brugbar og intuitiv hældningslås i siden.

 

DeWalt DW712 1600W afkortersav

DeWalt DW712 1600W

DW712 1600WATT er en relativt ny model fra DeWalt, og det har blandt andet den betydning, at den er blevet udstyret med en masse ny teknologi, som du hurtigt kan ende med at blive rigtig glad for.

Den er blandt andet blevet udstyret med et system til justering af geringsvinkler, hvilket yder en præcis og holdbar indstilling af geringsvikler fra mellem 0° og 60° til højre og 0° og 50° til venstre.

Ikke nok med det, så er DeWalt DW712 også blevet udstyret med en helt nyudviklet falsestop, som er med til at justere skæredybde til render og falsning, så du får en så præcis skæring som overhovedet muligt, hvilket selvfølgelig også er med til at sikre, at du får det flottest mulige resultat.

Ydermere, så kommer den også med et stort dobbelt sideanslag, der giver dig maksimal støtte, når du har opgaver, der indebærer skæring i større materialer. Det dobbelte sideanslag er desuden også med til at sikre dig, at du kan skære fra elle vinkler og at den samtidig vil blive holdt stille.

Fundamentet på DeWalt DW712 1600WATT er selvfølgelig lavet i aluminium, hvilket har to effekter, hvilket først og fremmest er, at det giver saven mere stabilitet, men det har dog også den betydning, at det er med til at gøre den langt mere transportabel, da vægten bliver holdt på et minimum, hvilket i denne sammenhæng lyder på 19 kg, så derfor er det nemt at flytte rundt på den, hvis du f.eks. ønsker at opbevare den i et skur eller på et værksted, men skal bruge den andetsteds sommetider.

Den bruger klinger med en diameter på 216 mm. og et centerhul på 30 mm.

SE OGSÅ: Multisliber

En afkortersav kan bruges i mange forskellige sammenhænge

Hvis du står overfor et gør-det-selv-projekt, der involverer en del arbejde med træ, så kan det meget vel være, at du på et tidspunkt kommer ud for, at du skal have skåret noget af træet til, så det passer til lige netop dét, du er i gang med at opføre, etablere, montere eller noget helt fjerde.

Det kan du selvfølgelig vælge at gøre med en almindelig sav, men det er dog meget sjældent at der kommer et synderligt godt resultat ud af dette, så hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke kommer til at stå tilbage med et stykke træ, der er skåret skævt, så er det en rigtig god idé, at du vælger at investere i en afkorter, for den er lige netop lavet med det formål, at du nemt og enkelt skal kunne skære et stykke træ og afkorte det til en mere passende længde i forhold til, hvad det enkelte stykke træ skal bruges til, hvor det skal placeres og hvor stort det skal være for at kunne passe perfekt.

Der findes et væld af forskellige former for afkortersave, så derfor finder du med garanti også en model, som du mener lever op til dine forskellige krav og kriterier, hvad end du stiller nogle meget høje krav eller du bare skal have fat i en helt simpel afkortersav, fordi den reelt set ikke skal bruges til meget andet end at afkorte lister eller lignende.

Det er nemlig de færreste afkortersave, der ikke er i stand til at korte en eller flere lister ned til en mere passende længde – faktisk er der ikke én eneste model, som du ikke vil kunne bruge til denne opgave, da det faktisk er én af de opgaver, som disse maskiner blive brugt mest til, men det er selvfølgelig slet ikke den eneste opgave, som den bruges til, da den eksempelvis også kan og bliver brugt til at afkorte træ til andre former for gør-det-selv-projekter, som eksempelvis legehuse, redskabsskure og meget andet.

Gå aldrig på kompromis med din afkortersav

Det er desuden også meget vigtigt, at du aldrig går på kompromis med valget af din kommende afkortersav, for hvis du gør det, så kan du reelt set ende med at investere i en model, der ikke kan bruges til dét, som du gerne vil bruge den til.

Derfor er det vigtigt, at du hverken er for nærig eller har for nemt ved at vælge en afkortersav, men at du derimod giver dig god tid til at kigge på markedet og samtidig også er indstillet på at betale hvad det rent faktisk koster.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑