Der skal ikke være nogen tvivl om, at en afkortersav kan bruges i et væld af forskellige sammenhænge, hvorfor det måske også er en afkortersav, du står og har brug for til dit projekt.

Der skal dog heller ikke være nogen tvivl om, at den i høj grad bliver brugt til det, som dens navn rent faktisk ligger rigtigt meget op til; at afkorte forskellige former for træ.

Det er også derfor, at der er rigtig mange, der f.eks. vælger at tage en afkortersav frem, hvis de skal i gang med at montere lister rundt omkring i deres hus, lejlighed eller sommerhus, for der kommer med garanti et tidspunkt, hvor du er nødsaget til at skulle afkorte én eller flere af de lister, som du er i gang med at montere, så den passer sammen med de andre lister og den også passer til længden på væggen, så det kommer til at se godt ud.

Hvis du står med et projekt derhjemme, hvor du har behov for en afkorter, så har du med stor sandsynlighed været ude og se på muligheden for at leje én, men det skal hurtigt understreges, at det meget sjældent kan betale sig for dig, for du får med stor sandsynlighed brug for en afkortersav igen på et senere tidspunkt og så er det rigtig godt, at du har den stående hjemme i skuret eller på værkstedet.

Der findes rigtig mange forskellige modeller og derfor findes der selvfølgelig også en passende afkortersav, der lever op til dine forskellige krav og kriterier, hvilket blandt andet kan være i forhold til størrelsen af den, hvorvidt den skal være drevet af et batteri eller skal tilsluttes strøm og mange andre ting.

I denne artikel finder du en oversigt over en række afkortersave, der med garanti vil kunne dække dine behov og krav, så derfor er der selvfølgelig også en model, der passer til dig.

SE OGSÅ: Afretter tykkelseshøvl

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Power Plus POWX0782 afkortersav

Power Plus POWX0782 afkortersav

Med Power Plus POWX0782 kan du opnå et perfekt resultat. Magen til præcision er sjældent set. Maskinen er både nem og sikker at anvende.

Det med sikkerheden er noget af det, der er allermest vigtigt, når der skal arbejdes med store, skarpe maskiner. Power Plus POWX0782 er udstyret med med nogle gode, solide ben og en god kampvægt på 19 kg, der gør, at den står rigtig godt fast, når du arbejder med den. Det er dog et krav at den placeres på en jævn overflade selvfølgelig.

Når du ikke bruger saven, kan den låses fast, så den ikke kan rykke sig frem og tilbage. Desuden er det muligt at lukke en beskyttelseskappe ned over selve savklingen.

Så kom det på plads, men hvad kan den så? Power Plus POWX0782 kan skære både i træ, metal og plastik. Det er muligt at køre savhovedet frem og tilbage, således at det passer til både større og mindre størrelser af materialer. Ligelede kan det selvfølgelig også løftes op og ned for tykke og tynde materialer. Det er muligt at spænde materialet fast til den underliggende plade under savning.

Savarbejdet udføres med stor præcision efter en rød lacer linie. Saven er udstyret med en lineal, så du er helt sikker på at det er de rigtige mål du skærer efter. Det er også muligt at vinkle saven på to forskellige måder, således at du fx kan skære lister til fodpaneler.

Power Plus POWX0782 er en stærk maskine på 1800 watt. Saven kører med 5000 omdr./min. og med en spænding på 220-240 V (ca. 50 Hz).

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

SE OGSÅ: Multicutter

Bosch GCM 8 SJL afkortersav

Bosch GCM 8 SJL

Bosch GCM 8 SJL er en helt fortrinlig afkortersav, hvor der ikke er blevet sparet på specifikationer, men samtidig har der også blot været fokus på at skabe en afkortersav i sin reneste form. Det betyder, at den hverken er blevet udstyret med unødige detaljer eller overflødige funktioner.

Hvad afkorteren derimod er blevet udstyret med er blandt andet en 312 mm. vandret skærekapacitet, der er med til at sikre, at den kan bruges til et væld af forskellige anvendelsesformål – og den kan med garanti også bruges til lige netop dét, du har behov for, at den skal kunne bruges til.

Ydermere, så har den også en meget lav vægt, der lyder på kun 17 kg., der stadig viser, at Bosch GCM 8 SJL er en robust afkortersav, men samtidig er det også en vægt, der er med til at sikre maksimal mobilitet, så den nemt kan flyttes rundt.

Noget af det, der er med til at få den til at skille sig ud fra den øvrige mængde af afkortersave, der befinder sig i samme prisleje er, at den blandt andet er blevet udstyret med en integreret laser, som sikrer en helt præcis savning og dermed også et bedre resultat i sidste ende.

Den er dertil også udstyret med et materialeudtræk i siden, der giver dig muligheden for at have de mest nødvendige materialer lige ved din side, når du gør brug af din Bosch GCM 8 SJL.

Den kan ydermere også bryste sig af en nominel effekt, der lyder på intet mindre end 1.600 Watt og i den forbindelse skal det også nævnes, at den er udstyret med en savklinge med en diameter på 216 mm. og et hul på 30 mm.

Den kommer også med en meget brugbar og intuitiv hældningslås i siden.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
10-4.dk 2.695,00 2.695,00 Til butik »

Kap- og geringssav 1400 watt

Her får du en god og betjeningsvenlig udgave af en kap- og geringssav. Den er beregnet til at blive skruet fast på et solidt underlag, og mærket Einhell Classic opfylder naturligvis alle de nye EU-direktiver.

Designet

Denne stationære kap- og geringssav er flot og let at se på, selv om den vejer sine 8,8 kilo.

Den er lavet af metal og plast, og fremstår flot og stilfuld i sine stål, sorte, grå og røde farver.

Den er selvfølgelig designet efter gældende regler om sikkerhed i forbindelse med elektrisk værktøj.

Den vil klæde dit værksted at have stående klar til brug.

Data om saven

Det er en stykke solidt el-værktøj, som bør monteres på et meget stabilt underlag, så du kan være helt sikker på, at det står fast, når saven er i brug. Den vejer 8,8 kilo, så det er yderst vigtigt, at den er monteret korrekt og sikkert.

Den kører på 230V – 50 Hz, og den har et strømforbrug på 1400 W.

Ubelastet kører den med et omdrejningstal på 5000 i minuttet.

Dens klinge har en størrelse på 210 mm x 30 mm.

Dens arbejdsvinkel kan reguleres, og den har flg. kombinationsmuligheder for vinkel for arbejdsbord/hældningsvinkel for hoved:

 • 90°/90°: 120/55 mm
 • 90°/45°: 80/55 mm
 • 45°/90°: 120/32 mm
 • 45°/45°: 80/32 mm

Saven kan altså arbejde temmelig fleksibelt og løse mange opgaver i hjemmet.

Den kan save træ af forskellige sorter og fiber- og flisplader.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
649,00 649,00 Til butik »

Kap- og geringssav 1400 W 190 mm

Kap- og geringssav 1400 W 190 mm

Er du en ret habil handyman, og arbejder du tit med præcisionsarbejde i træ, så vil du får ret meget gavn af denne stationære kap- og geringssav med stativ fra Power Plus i Belgien.

Designet

Saven er solidt monteret på sit stativ, således at den har den rette arbejdshøjde, og den er lige til at gå til, når du har noget, der skal saves.

Farverne er sort, stål og gul, og den har naturligvis de lovpligtige sikkerhedsforanstaltninger, som den skal have.

Saven er designet og produceret af det anerkendte belgiske firma, Varo. Derfor kan du være sikker på, at kvaliteten er helt i orden.

Den har et frisk og solidt look, og den vil klæde ethvert hjemmeværksted.

Fakta om saven

Dette el-værktøj kører på 220-240 V – 50 Hz, og det har en strømforsyning på 1400 W.

Dens tomgangshastighed er på 5000 omdrejninger i minuttet.

Dens bladstørrelse er på (TCT) Ø 190 x Ø 30 – 24 T.

Den har varierede skærekapaciteter:

 • 90 grader – 0 grader, 50 x 210 (wxh) mm
 • 90 grader – 45 grader, 50 x 105 (wxh) mm
 • 45 grader – 0 grader, 35 x 21 (wxh) mm
 • 45 grader – 45 grader, 35 x 105 (wxh) mm

Maskinen giver dig en præcis lige savning og en nøjagtig geringsskæring i forskellige træsorter.

Med saven følger:

Med i kassen til denne kap- og geringssav får du dette:

Selve geringssaven og dens sorte stativ

 • 1 skruenøgle
 • 1 støvpose
 • 1 geringshåndtag
 • 1 nedholderklemme
 • 1 brugsanvisning

Det betyder, at den er klar til brug med det samme, når du modtager pakken.

Skal du have en glimrende og solid kap- og geringssav, så er denne model fra Power Plus et rigtigt godt bud på en sav, der kan løse mange saveopgaver tilfredsstillende i mange år. Den bliver du glad for.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.248,75 1.248,75 Til butik »

GCM 12 JL Kap- og geringssav GCM 12 JL Professional

GCM 12 JL Kap- og geringssav

Er du en semi- eller helprofessionel håndværker, så er denne blå serie Bosch kap- og geringssav det rigtige stykke værktøj for dig. Så ved du, at du får value for money, og at værktøjet er mere end i orden.

Designet

Denne maskine ligner simpelthen det, den er: Endnu en professionel maskine fra Bosch’s blå linje. Den har den karakteristiske blå Bosch-farve, og ellers er den stålgrå med enkelte Bosch-røde touch.

Den ser power-fuld ud, det er kram, og så er den selvfølgelig sikkerhedsmæssigt helt i orden.

Den vejer 20 kilo, hvilket også indikerer, at der er gods i denne maskine.

Den er ikke fastmonteret på et stativ, hvilket gør den mobil. Selv om den har en vis vægt, så er den ikke tungere, end den kan flyttes på. Det vil sige, at du kan placere den der, hvor arbejdet skal udføres. Den er udstyret med et greb, der gør den nem at bære på.

Specifikationer

Denne kvalitetsmaskine har en stærk motor på 2000 W, og den er i stand til at udføre både små og større saveopgaver.

Den en eminent til præcisionsarbejde, da den er udstyret med en detaljeret skalering, og den har en meget præcis laserskærelinjevisning, der sikrer det nøjagtige snit.

Saven har følgende skærekapaciteter:

 • 0 grader, 75 x 200 mm
 • 0 grader med afstandsholder, 100 x 150 mm
 • 45 grader gering, 75 x 141 mm
 • 45 grader gering med afstandsholder, 100 x 100 mm
 • 45 grader hældning 38 x 200 mm

Den har en savklingeboring på 30 mm Ø.

Dens udsugningsstudser er særdeles effektive, så det minimerer støvudslip.

Her får du altså en stærk og pålidelig kap- og geringssav, som er bærbar, og som kan præstere det præcisions-skærearbejde, som dit håndværk fortjener. Den får du glæde af i mange år.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

En afkortersav kan bruges i mange forskellige sammenhænge

Hvis du står overfor et gør-det-selv-projekt, der involverer en del arbejde med træ, så kan det meget vel være, at du på et tidspunkt kommer ud for, at du skal have skåret noget af træet til, så det passer til lige netop dét, du er i gang med at opføre, etablere, montere eller noget helt fjerde.

Det kan du selvfølgelig vælge at gøre med en almindelig sav, men det er dog meget sjældent at der kommer et synderligt godt resultat ud af dette, så hvis du gerne vil sikre dig, at du ikke kommer til at stå tilbage med et stykke træ, der er skåret skævt, så er det en rigtig god idé, at du vælger at investere i en afkorter, for den er lige netop lavet med det formål, at du nemt og enkelt skal kunne skære et stykke træ og afkorte det til en mere passende længde i forhold til, hvad det enkelte stykke træ skal bruges til, hvor det skal placeres og hvor stort det skal være for at kunne passe perfekt.

Der findes et væld af forskellige former for afkortersave, så derfor finder du med garanti også en model, som du mener lever op til dine forskellige krav og kriterier, hvad end du stiller nogle meget høje krav eller du bare skal have fat i en helt simpel afkortersav, fordi den reelt set ikke skal bruges til meget andet end at afkorte lister eller lignende.

Det er nemlig de færreste afkortersave, der ikke er i stand til at korte en eller flere lister ned til en mere passende længde – faktisk er der ikke én eneste model, som du ikke vil kunne bruge til denne opgave, da det faktisk er én af de opgaver, som disse maskiner blive brugt mest til, men det er selvfølgelig slet ikke den eneste opgave, som den bruges til, da den eksempelvis også kan og bliver brugt til at afkorte træ til andre former for gør-det-selv-projekter, som eksempelvis legehuse, redskabsskure og meget andet.

Gå aldrig på kompromis med din afkortersav

Det er desuden også meget vigtigt, at du aldrig går på kompromis med valget af din kommende afkortersav, for hvis du gør det, så kan du reelt set ende med at investere i en model, der ikke kan bruges til dét, som du gerne vil bruge den til.

Derfor er det vigtigt, at du hverken er for nærig eller har for nemt ved at vælge en afkortersav, men at du derimod giver dig god tid til at kigge på markedet og samtidig også er indstillet på at betale hvad det rent faktisk koster.

 

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.