Stiksav test – 3 effektive og solide stiksave

Er du på udkig efter en stiksav, som du kan bruge til at løse diverse opgaver i hjemmet, uden at du skal ud og låne en maskine hos venner, familie eller måske endda en håndværker hver gang, du skal have løst en opgave derhjemme, der involverer en stiksav?

Hvis ja, så er det en rigtig god idé, for en stiksav kan faktisk bruges til flere ting end man lige går og tror, og hvis du er udpræget gør-det-selv-mand, som godt kan lide at lave det meste selv, så er der ikke nogen tvivl om, at du nok skal få brugt din stiksav så meget, at du hurtigt vil kunne se, at det har været pengene værd at investere i en robust og effektiv stiksav.

Der er dog mange, der går og tror, at det eneste, man skal holde øje med, når man går på jagt efter en stiksav er, at den har en stor motor og samtidig også har en stor effekt. Det er dog slet ikke rigtigt, for der er mange andre ting, der også er værd at holde øje med, når du går ud og køber dig en stiksav.

Det er for eksempel også en rigtig god idé, at du sikrer dig, at du finder frem til en stiksav, som er brugervenlig og komfortabel at arbejde med, da det er noget, som du vil komme til at sætte rigtig meget pris på med tiden.

Nedenfor finder du vores stiksav test, hvor du selvfølgelig også kan finde en række gode stiksave og der er med garanti én af dem, der passer til dig og dine behov.

LÆS OGSÅ: Rundsav test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

BOSCH PST 800 PEL CT stiksav

BOSCH PST 800 PEL CT
0 kr.

Her er der tale om en alsidig stiksav fra Bosch, der saver meget præcist i stort set alle former for materialer, hvilket du kan takke funktionen Cut Control for. Du styrer let omdrejningstallet ved hjælp af trykkontakten, hvilket gør det muligt at justere saven, så den er perfekt tilpasset til det respektive materiale, som du skal save igennem.

Den er desuden også udstyret med en kraftig motor og en snitdybde, der lyder på hele 80 mm., hvilket er med til at sikre, at du vil kunne løse enhver opgave i løbet af kort tid, uanset hvor vanskelig den end er.

Ydermere, så har PST 800 PEL en 4-trins orbital-pendulbevægelse, der betyder, at du vil opleve en meget hurtigere savning sammenlignet med andre stiksave, mens det også giver en bedre savning i kurver og det vil også give en længere levetid for den savklinge, der sidder på maskinen.

PST 800 PEL kommer desuden også med et meget enkelt og kompakt design, der er meget nemt at have med at gøre og kontrollere, og dertil er der også mulighed for hurtigt og ubesværet at skifte den klinge, der sidder på maskinen, hvilket du ikke engang skal bruge værktøj til, takket være det innovative Bosch SDS-system.

Maskinen er også blevet udstyret med en luftblæsefunktionen, der selvfølgelig hele tiden sørger for at, der hele tiden er en fri savelinje, så man bedre kan se, hvad der foregår og dermed også have en meget større arbejdsfrihed – du kan sågar tilslutte en støvsuger, hvis du gerne vil undgå alt for meget støvspredning under arbejdet.

PST 800 PEL kommer med et integreret savklingedepot, der har plads til op til 6 forskellige klinger, og dertil også en integreret kabelføring med ophængsanordning, der gør den praktisk at opbevare.

Der medfølger selvfølgelig også en transportkuffert, der gør det nemt at transportere maskinen.

BOSCH M/1 T144D SAVKLINGE IK

BOSCH M/1 T144D SAVKLINGE IK
0 kr.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at denne stiksav fra Bosch er et meget alsidigt værktøj, der kan bruges til langt de fleste former for gør-det-selv-projekter, hvor man skal bruge en stiksav.

Den kan med stor præcision save lige, i cirkler eller i kurver alt efter, hvad du har brug for i forbindelse med det projekt, som du er i gang med.

Den er eksempelvis også rigtig god til at save håndvasken ud i køkkenbordpladen, men den kan også sagtens bruges til at save gulvpladerne til i de rette længder – med andre ord, så er det meget begrænset, hvad du ikke kan bruge M/1 T144D SAVKLINGE IK fra Bosch til.

Maskinen har desuden også en særdeles kompakt størrelse og en meget lav vægt, der begge dele er med til at gøre, at den ligger rigtig godt i hånden, når du arbejder med den og det er med til at gøre det meget nemmere at save præcist og lige.

Det er selvfølgelig ikke det hele, for hvis du køber en M/1 T144D SAVKLINGE IK fra Bosch, så er du også sikret en stiksav, der er udstyret med en meget kraftig motor på hele 500 W.

Ikke nok med det, så kan den også bryste sig af en snitdybde, der lyder på hele 65 mm. i træ, hvorfor den også egner sig godt til selv de mest vanskelige opgaver.

Maskinen har desuden en både forbedret og forstørret metalsål, hvilket betyder, at den er endnu mere stabil end andre maskiner på markedet og det er selvfølgelig med til at give en langt mere sikker håndtering.

Det skal desuden også nævnes, at der er mulighed for at indstille sålen op til 45° i forbindelse, hvis du f.eks. ønsker at save med et geringssnit.

Bosch har også altid være kendt for at være gode til at tænke praktisk i forbindelse med selve opbevaringen, hvorfor denne stiksav også er udstyret med en praktisk ophængsanordning og plads til kabelføring.

LÆS OGSÅ: Akku boremaskine test

BLACK BULL 83202 stiksav

BLACK BULL 83202
0 kr.

Hvis du er på jagt efter en meget kraftig og effektiv stiksav, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal tage et nærmere kig på denne BLACK BULL 83202, der kan bryste sig at være en stiksav fra ét af de mest prominente producenter af værktøj og maskiner hele verden over; Black Bull.

Der er tale om en stiksav, der er blevet udstyret med en effekt, der lyder på hele 800 Watt, hvilket selvfølgelig betyder, at der ikke er én eneste opgave, som du ikke vil kunne løse med denne stiksav fra Black Bull.

Der blandt andet kan bruges til at save i træ (100 mm.) og i stål (10 mm.), hvilket – som nævnt – gør, at den er meget anvendelig i et bredt spektrum af forskellige opgaver, hvorfor den med garanti også er anvendelig i lige præcis dén sammenhæng, som du står og mangler en stiksav i – og den vil med garanti kunne løse opgave med høj effektiv og med stor præcision.

Black Bull har desuden også valgt at udstyre denne model med et laserlys i sigtet, hvilket selvfølgelig har den betydning, at det er meget nemmere at lave et stykke præcist arbejde med maskinen og dermed har du også meget bedre forudsætninger for at få et flot resultat, når du er færdig med at bruge din stiksav.

Ydermere, så skal du heller ikke frygte, at du skal bruge masser af tid på at udskifte savbladet på maskinen, for det kan nemt og enkelt gøres ved hjælp af en enkelt håndevending, hvilket skyldes et meget innovativt og intelligent system, som Black Bull har udviklet til deres forskellige stiksave.

Stiksaven kommer desuden med hele fem forskellige stiksavblade og derfor er der også et blad, der kan bruges til at løse din opgave.

Den også en geringsvinkel, der strækker sig fra 0 til 45 grader, hvilket endnu engang bevidner om, at det er en maskine, der kan løse et væld af forskellige opgaver.

Det er vigtigt at have fokus på brugervenlighed ved en stiksav

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det godt kan være svært at gøre brug af en stiksav, hvis den ikke er blevet konstrueret på en praktisk måde, for det er i forvejen en maskine, der ikke er helt nem at håndtere.

Derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at vælge en model, der gør det nemt for dig at betjene den og samtidig også foretage dig ting, som for eksempel at kunne skifte klingen på maskinen, uden at du skal til at finde et væld af forskellige værktøjer og redskaber frem, inden det kan lade sig gøre.

Derudover er det også en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en model, hvor der er mulighed for at låse dens omdrejningstal til forskellige hastigheder, da det vil gøre det meget nemmere for dig at styre saven og samtidig også lave pæne oversavninger i det eller de materialer, som du går og arbejder med.

Det skal desuden også nævnes, at det er en rigtig god idé, at du vælger en stiksav, der kan bryste sig af en kraftig penduleffekt, hvis der er chance for, at du kommer til at arbejde med vådt træ, hvilket bestemt ikke er usandsynligt på hverken en byggeplads eller i en bolig her i Danmark.

Grunden til, at du skal vælge en stiksav med en kraftig penduleffekt er, at den kaster spånerne ud til siden og hugger sig ind i træet .

Det er også meget rart, at du kan minimere denne penduleffekt eller oven i købet slå den helt fra, hvis du skal arbejde med andre materialer end vådt træ, hvilket eksempelvis kunne være metal, PVC eller bordplader udført i melamin, eftersom sådanne materialer har en tendens til at fosse og blive ødelagt, hvis der bliver savet med for stor kraft.

LÆS OGSÅ: Borehammer test

De bedste stiksave er udstyret med det såkaldte ’body-grip’

Der er, blandt fagfolk, en meget udbredt mening om, at man skal vælge en stiksav, der er udstyret med det, der kaldes for et body-grip. Det betyder faktisk, at du ikke skal gå på jagt efter en stiksav, der har et decideret håndtag, men du skal derimod lede efter en maskine, hvor man holder om selve maskinen.

Grunden til det er, at det giver langt bedre muligheder for at styre stiksaven og samtidig vil du også have et langt mere fast tag i selve maskinen, hvilket giver dig muligheden for nemmere at både styre og overskue maskinen.

Hvis du vælger en stiksav med et decideret håndtag, så vil den nemlig nemt have en tendens til at styre sig selv, eftersom at et håndtag på en stiksav som oftest vil være placeret over selve stiksaven, og det giver ikke just de bedste forudsætninger for at styre stiksaven, men det giver derimod anledning til både forkert og farlig betjening af maskinen.

Vælg din kommende stiksav med omhu og eftertanke

Det er desuden også meget vigtigt, at du ikke forhaster din beslutning og blot begiver dig ud i et tilfældigt byggemarked, hvor du så køber din stiksav.

Der er desværre mange, der gør dette og det ender typisk med, at de kommer hjem med en stiksav, der faktisk ikke engang kan løse deres behov, hvorfor de enten er nødsaget til at få den byttet, hvis det er muligt, eller bare beholde en stiksav, som de reelt set ikke kan bruge til det store.

Det er lige netop dét, der er grunden til, at det er meget vigtigt, at du giver dig god tid til at sætte dig ind i, hvad du reelt set har behov for, så du ikke ender med det ovenstående scenarie og dermed også en stiksav, som du ikke kan bruge til noget.

Sørg for at sætte dig ned og tænk dine behov igennem, overvej hvad du skal bruge din stiksav til og brug derefter disse informationer til at foretage et velovervejet og gennemtænkt valg.

På denne måde er du nemlig sikret, at du ender med at købe en stiksav, der lever op til dine krav og kan bruges til den eller de opgaver, som du skal bruge den til.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑