En svejsehjelm kan være et vitalt værktøj, hvis man ønsker at beskytte sit ansigt mod permanente skader, hvorfor det også er vigtigt at finde den rette hjelm.

Dine øjne er sarte og skal beskyttes hele livet, og disse hjelme er beregnet til at skærme dit ansigt, hals og dine ører for gnister, kraftigt lys og lignende – et begreb kaldet ”svejseøjne”, som er skader fra netop gnister eller kraftigt lys på horn- og nethinden.

Den høje beskyttelse nødvendiggør, at hjelmen tilslutter sig hele ansigtet, og derfor kan der også opstå gener som f.eks. besværet vejrtrækning eller for høj varme, såfremt man ikke finder en ordentlig én af slagsen. Du kan derfor med fordel investere i en hjelm af en høj kvalitet, så du får det mest optimale ud af dit arbejde.

Derfor guider vi dig her igennem 10 forskellige svejsehjelme, som alle sikrer optimal beskyttelse og komfort.


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Sundström SR 900 Basic pakke halvmaske – filtrerer den luft, du skal indånde

Sundström SR 900 Basic pakke halvmaske – Filtrerer den luft, du skal indåndeNår dit arbejde indebærer, at du er udsat for en uren luft eller andre skadelige partikler, så er det vigtigt at sørge for, at du ikke indånder dem. Det kan være støv, kemikalier eller andre former for partikler, som ikke er gode at indånde. 

Det bedste man kan gøre, er at anskaffe sig en maske, der kan filtrere luften, du indånder. Det kan denne halvmaske fra Sundström. Den har nemlig et indbygget filter, som gør luften ren og sund for dig. Du får i øvrigt også en serviet til rengøring med i købet.

Fordele

 • Fås i tre størrelser
 • Justerbar elastikbånd
 • Beskytter mod støv og malingspartikler
Ulemper

 • Dækker ikke øjnene

Udvalgte specifikationer

 • Lav åndingsmodstand
 • God tætning imod ansigtet

Sundström SR200 helmaske – beskyttelse af øjne og luftveje

Sundström SR200 helmaske – Beskyttelse af øjne og luftvejeHvis du har et arbejde, der udsætter dig for lidt af hvert, så er det vigtigt at sørge for at passe på både øjne og luftveje. Derfor kan det være en rigtig god idé at have en ordentlig helmaske på, der gør netop det. Hvis du søger sådan en måske, bør du overveje denne fra Sundström.

Her får du nemlig både beskyttelse af øjnene, i form af et par briller, og et filtersystem, der sikrer, at du ikke indånder skadelige partikler. Det bedste af det hele er, at du får det i ét samlet design.

Fordele

 • Maske der beskytter øjne og filtrer luft
 • Justerbar
Ulemper

 • Dækker ikke hele ansigtet

Udvalgte specifikationer

 • Rude af PC

En investering i dit helbred

Der findes et utal af svejsehjelme, og prisen varierer fra nogle få hundrede kroner til op mod 20.000 kroner for de store, avancerede pakker. Der kan være fordele ved at investere i en model, der tillader tilkøb af svejsekassette, da disse justerer sig til lysniveauet, og du derfor er sikret optimal beskyttelse af dine øjne.

Gode automatiske lysjusteringsfunktioner gør, at du slipper for at vippe hjelmen op og ned under operationer, og selvom det kan lyde vanvittigt, så kan den relativt lille bevægelse på langt sigt give gener og skader i hoved og nakke, og du kan altså roligt ud fra en cost-benefit analyse bruge de ekstra penge på en kassette.

SE OGSÅ: Laserafstandsmåler

Vurdér dit behov

Selvfølgelig skal hjelmen vælges ud fra behov, så du ikke betaler overpris for en masse overflødige funktioner.

Til hjemmebrug kan en af de mindre avancerede modeller være tilstrækkelig, hvorimod du bør købe en hjelm med intelligente funktioner, hvis du arbejder i kraftige lysforhold i mange timer i træk, og mange dage om ugen.

Rent komfortmæssigt vil en model med automatisk justering af lufttilførsel være at foretrække, og udformningen af hjelmen skal passe til dit ansigt, da beskyttelsen ellers reduceres væsentligt. Desuden er komfort og pasform en vigtig faktor, så arbejdet bliver en udholdelig proces.

Der er mange gode grunde til at investere penge i en ordentlig svejsehjelm, hvad end det er til privat eller professionelt brug, men der er naturligvis nogle funktioner, som er vigtigere for folk, som skal bruge hjelmen mange timer dagligt eller til meget belastende operationer, end for folk som blot skal bruge hjelmen en time om ugen i værkstedet derhjemme.

Uanset behov, så har du her en guide til 10 forskellige svejsehjelme i forskellige prisklasser og kvalitet, så du kan vælge den, der passer lige netop dig.

Se også denne lignende artikel på vores side: Fodmassage maskine – 6 fodmassage maskiner der holder det de lover!


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


HERO 3675-780

Svejsehjelm med justerbar dæmpning

Denne hjelm er den billigste i artiklen, og er en elektronisk svejsehjelm med udvendig automatisk dæmpning, som kan dæmpe i DIN 7-13, hvilket gør den egnet til lettere svejsearbejde.

Hjelmen har godt udsyn, så du sikres de bedst mulige forhold i dit arbejde, og slipper for store bevægelser med hovedet, som kan give gener i nakken på længere sigt.

Fordele

 • Elektronisk dæmpet glas
Ulemper

 • Ikke fuldautomatisk

Udvalgte specifikationer

 •  Kan indstilles fra 9-13 DIN

Diasella fuldautomatisk svejsehjelm

Diasella fuldautomatisk svejsehjelm

Med en variabel dæmpning på DIN 9-13 er denne hjelm en anelse bedre end den foregående, og egner sig altså til lidt større svejseopgaver.

Hjelmen er udført i polyamid nylon, som sikrer dig høj komfort og beskyttelse.

En fordel ved denne hjelm er, at den, udover at køre på batteri, oplader sig selv via solceller, så du hele tiden forlænger driftstiden, og derfor slipper for unødige afbrydelser grundet et afladet batteri.

SE OGSÅ: Liggeunderlag


Telwin JAGUAR Devil svejsehjelm

Telwin JAGUAR Devil svejsehjelm

Denne model hedder ikke JAGUAR uden grund, for dens design er i sandhed lynhurtigt.

Hjelmen egner sig både til TIG-, MIG-MAG- og MMA-svejsning, og er altså en model til mange forskellige funktioner. Dæmper ligeledes i DIN 9-13.

Udsynet i denne hjelm er godt, og grundet intelligente funktioner for lysjustering, tillader den dig at arbejde med frie hænder, uden at skulle hæve og sænke masken under operationer.

Denne hjelm er, som den foregående, også solcelledrevet.

SE OGSÅ: Tens apparat


Scott svejsepakke Proflow 2 med svejsehjelm

Scott svejsepakke Proflow 2 med svejsehjelm

I den helt dyre og kvalitetssikre ende af skalaen finder vi endnu en model fra Scott. Dette er en fuldbyrdet svejsepakke indeholdende blæser, batteri, oplader, slange, bælte, filtre, svejsehjelm og svejseglas, så du slipper for at skulle tilkøbe diverse nødvendigheder før brug.

Hjelmen har automatisk luftstrømsregulering, så du får en kontinuerlig luftstrøm gennem hele operationen, uden du får træk, og med sin elektroniske styring er du ligeledes sikret en ubesværet vejrtrækning.

En anden sikkerhedsforanstaltning er udgjort i en alarmfunktion, der meddeler om lavt batteriniveau.

En af de store forskelle på denne hjelm og de andre modeller er, at denne registrerer alle serviceforanstaltninger, så du kan få en komplet rapport af softwaren.

Du risikerer med denne hjelm heller ikke at komme til at slukke fejlagtigt, da tænd/sluk-knappen er afskærmet. Materialet er hårdført, og er altså egnet til meget hårde miljøer. Flip-up-funktionen letter arbejdsprocessen, og hjelmen har et justerbart hovedbånd, som giver øget pasform.

Pakken er en lettere kostelig affære, men kan klart anbefales til svejsere med lange, belastede pas.

Sundström SR580 – svejsehjelm med visir og svejsevisir

Sundström SR580 Svejsehjelm med visir og svejsevisirMærket Sundström har udviklet denne svejsehjelm, som er en af de dyre, men også en af de mere avancerede af sin slags. Hjelmen har både visir og svejsevisir, og en vippefunktion af lågen gør arbejdet lettere, hvis der f.eks. skal slibes.

Hjelmen tilbyder optimal beskyttelse af hele ansigtet, og kan benyttes med enten Zekler Fusion svejsekassette eller svejseglas; sidstnævnte medfølger i model EN 10, men kassetten skal tilkøbes, og dette anbefales som ved den foregående model, da dette sikrer højere beskyttelse mod lys for øjnene.

Visiret har et bredt udsyn, så du har gode oversigtsforhold, og hjelmen vejer blot 1,87 kg.

Fordele

 • Fuld beskyttelse af anisgt
 • Letvægt
 • Giver bredt udsyn
Ulemper

 • Ligger i den højere ende af prisskalaen

Udvalgte specifikationer

 • Standardstørrelse på 90×110
 • Leveres med svejseglas EN 10
 • Det er muligt at tilkøbe kasket

SE OGSÅ: Vandtæt højtaler

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter