En svejsehjelm kan være et vitalt værktøj, hvis man ønsker at beskytte sit ansigt mod permanente skader, hvorfor det også er vigtigt at finde den rette hjelm.

Dine øjne er sarte og skal beskyttes hele livet, og disse hjelme er beregnet til at skærme dit ansigt, hals og dine ører for gnister, kraftigt lys og lignende – et begreb kaldet ”svejseøjne”, som er skader fra netop gnister eller kraftigt lys på horn- og nethinden.

Den høje beskyttelse nødvendiggør, at hjelmen tilslutter sig hele ansigtet, og derfor kan der også opstå gener som f.eks. besværet vejrtrækning eller for høj varme, såfremt man ikke finder en ordentlig én af slagsen. Du kan derfor med fordel investere i en hjelm af en høj kvalitet, så du får det mest optimale ud af dit arbejde.

Derfor guider vi dig her igennem 10 forskellige svejsehjelme, som alle sikrer optimal beskyttelse og komfort.

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse

___________________________________________________________________________________________

Svejsehjelm med justerbar dæmpning

 

Svejsehjelm med justerbar dæmpningDenne hjelm er den billigste i artiklen, og er en elektronisk svejsehjælp med udvendig justerbar dæmpning, som kan dæmpe i DIN 7-13, hvilket gør den egnet til lettere svejsearbejde.

Hjelmen har godt udsyn, så du sikres de bedst mulige forhold i dit arbejde, og slipper for store bevægelser med hovedet, som kan give gener i nakken på længere sigt.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
585,00 585,00 Til butik »

 

 

 

Diasella fuldautomatisk svejsehjelm

 

Diasella fuldautomatisk svejsehjelmMed en variabel dæmpning på DIN 9-13 er denne hjelm en anelse bedre end den foregående, og egner sig altså til lidt større svejseopgaver.

Hjelmen er udført i polyamid nylon, som sikrer dig høj komfort og beskyttelse.

En fordel ved denne hjelm er, at den, udover at køre på batteri, oplader sig selv via solceller, så du hele tiden forlænger driftstiden, og derfor slipper for unødige afbrydelser grundet et afladet batteri.

SE OGSÅ: Liggeunderlag

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
696,25 696,25 Til butik »

Telwin JAGUAR Devil svejsehjelm

Telwin JAGUAR Devil svejsehjelmDenne model hedder ikke JAGUAR uden grund, for dens design er i sandhed lynhurtigt.

Hjelmen egner sig både til TIG-, MIG-MAG- og MMA-svejsning, og er altså en model til mange forskellige funktioner. Dæmper ligeledes i DIN 9-13.

Udsynet i denne hjelm er godt, og grundet intelligente funktioner for lysjustering, tillader den dig at arbejde med frie hænder, uden at skulle hæve og sænke masken under operationer.

Denne hjelm er, som den foregående, også solcelledrevet.

SE OGSÅ: Tens apparat

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
993,75 993,75 Til butik »

 

Scott svejsehjelm FH4 til EPDM-slange

 

Scott svejsehjelm FH4 til EPDM-slangeI den højere prisklasse finder vi en svejsehjelm fra Scott med mulighed for tilslutning af kassette med EPDM-slange.Hjelmen har ansigtstætning og et ydre beskyttelsesglas, hvilket gør den helt sikker i alle operationer.

Der er en indbygget svedrem, så du ikke får sved i øjnene, mens du arbejder. Hjelmen har en god udsynsflade og flip-up funktion, og med dens justerbare hovedrem kan den tilpasses, så den passer dit ansigt optimalt, og derved sikre dig den bedst mulige beskyttelse.

Desuden er hjelmen godkendt sammen med Proflow 160L og Spirit, så du ved, det er et sikkert stykke værktøj.

SE OGSÅ: Infrarød lampe

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Scott svejsehjelm FH4 med EPDM-slange

 

Scott svejsehjelm FH4 til EPDM-slangeLigesom den anden model fra Scott, har denne flip-up funktion, ydre beskyttelsesglas og svedbånd, men den store prisforskel består primært i, at der i denne model medfølger svejsekassette, som giver klart udsyn før og efter svejsning, men dæmper lyset under, så du sikrer dine øjne mod lysskader.

Derfor anbefales det at investere i denne model med kassette. Desuden gør en kassette, at du slipper for at vippe hjelmen op og ned, mens du arbejder.

Solcellefunktionen forlænger driftstiden med op til flere timer, så du mindsker risikoen for pludselig afladning, som kan være et stort irritationsmoment midt i en operation.

Begge Scott-modeller er letvægtsmodeller, så de let kan bæres en hel dag.

SE OGSÅ: Tagbøjler

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Sundström SR580 Svejsehjelm med visir og svejsevisir

 

Sundström SR580 Svejsehjelm med visir og svejsevisirMærket Sundström har udviklet denne svejsehjelm, som er en af de dyre, men også en af de mere avancerede af sin slags. Hjelmen har både visir og svejsevisir, og en vippefunktion af lågen gør arbejdet lettere, hvis der f.eks. skal slibes.

Hjelmen tilbyder optimal beskyttelse af hele ansigtet, og kan benyttes med enten Zekler Fusion svejsekassette eller svejseglas; sidstnævnte medfølger i model EN 10, men kassetten skal tilkøbes, og dette anbefales som ved den foregående model, da dette sikrer højere beskyttelse mod lys for øjnene.

Visiret har et bredt udsyn, så du har gode oversigtsforhold, og hjelmen vejer blot 1,87 kg.

SE OGSÅ: Vandtæt højtaler

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.998,75 4.998,75 Til butik »

Sundström SR590 svejsehjelm inkl. blæser

 

Sundström SR590 svejsehjelm inkl. blæserØnskes endnu mere avanceret teknologi, kan du med fordel investere i denne model fra Sundström. Noget tungere end sin forgænger, men stadig en letvægtshjelm. Denne hjelm er tilpasset ansigtets konturer, og ligeledes er blæser og bælte udformet anatomisk, så du er sikret høj komfort gennem hele dagen.

Med kun én knap er betjeningen yders simpel. Hjelmen muliggør to luftstrømsindstillinger, som begge er kontinuerlige under hele driftstiden, som i øvrigt er op til 13 timer, og du slipper altså for afbrydelser i dit arbejde.

Desuden kører hjelmen på hurtigt opladende batterier, hvilket gør den endnu mere foretrukken. Denne model er udstyret med et alarmsystem, der giver melding ved reduceret luftstrøm, og det er altså tydeligt, at din sikkerhed er i højsædet.

Mulighed for tilkøb af Zekler svejsekassette er ligeledes mulig for denne hjelm, så du kan få endnu mere avanceret teknologi om nødvendigt.

SE OGSÅ: Gulvvaskemaskine

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Scott svejsepakke Proflow 2 med svejsehjelm

Scott svejsepakke Proflow 2 med svejsehjelmI den helt dyre og kvalitetssikre ende af skalaen finder vi endnu en model fra Scott. Dette er en fuldbyrdet svejsepakke indeholdende blæser, batteri, oplader, slange, bælte, filtre, svejsehjelm og svejseglas, så du slipper for at skulle tilkøbe diverse nødvendigheder før brug.

Hjelmen har automatisk luftstrømsregulering, så du får en kontinuerlig luftstrøm gennem hele operationen, uden du får træk, og med sin elektroniske styring er du ligeledes sikret en ubesværet vejrtrækning.

En anden sikkerhedsforanstaltning er udgjort i en alarmfunktion, der meddeler om lavt batteriniveau.

En af de store forskelle på denne hjelm og de andre modeller er, at denne registrerer alle serviceforanstaltninger, så du kan få en komplet rapport af softwaren.

Du risikerer med denne hjelm heller ikke at komme til at slukke fejlagtigt, da tænd/sluk-knappen er afskærmet. Materialet er hårdført, og er altså egnet til meget hårde miljøer. Flip-up-funktionen letter arbejdsprocessen, og hjelmen har et justerbart hovedbånd, som giver øget pasform.

Pakken er en lettere kostelig affære, men kan klart anbefales til svejsere med lange, belastede pas.

En investering i dit helbred

Der findes et utal af svejsehjelme, og prisen varierer fra nogle få hundrede kroner til op mod 20.000 kroner for de store, avancerede pakker. Der kan være fordele ved at investere i en model, der tillader tilkøb af svejsekassette, da disse justerer sig til lysniveauet, og du derfor er sikret optimal beskyttelse af dine øjne.

Gode automatiske lysjusteringsfunktioner gør, at du slipper for at vippe hjelmen op og ned under operationer, og selvom det kan lyde vanvittigt, så kan den relativt lille bevægelse på langt sigt give gener og skader i hoved og nakke, og du kan altså roligt ud fra en cost-benefit analyse bruge de ekstra penge på en kassette.

SE OGSÅ: Laserafstandsmåler

Vurdér dit behov

Selvfølgelig skal hjelmen vælges ud fra behov, så du ikke betaler overpris for en masse overflødige funktioner.

Til hjemmebrug kan en af de mindre avancerede modeller være tilstrækkelig, hvorimod du bør købe en hjelm med intelligente funktioner, hvis du arbejder i kraftige lysforhold i mange timer i træk, og mange dage om ugen.

Rent komfortmæssigt vil en model med automatisk justering af lufttilførsel være at foretrække, og udformningen af hjelmen skal passe til dit ansigt, da beskyttelsen ellers reduceres væsentligt. Desuden er komfort og pasform en vigtig faktor, så arbejdet bliver en udholdelig proces.

Der er mange gode grunde til at investere penge i en ordentlig svejsehjelm, hvad end det er til privat eller professionelt brug, men der er naturligvis nogle funktioner, som er vigtigere for folk, som skal bruge hjelmen mange timer dagligt eller til meget belastende operationer, end for folk som blot skal bruge hjelmen en time om ugen i værkstedet derhjemme.

Uanset behov, så har du her en guide til 10 forskellige svejsehjelme i forskellige prisklasser og kvalitet, så du kan vælge den, der passer lige netop dig.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
13.331,25 13.331,25 Til butik »

Se også denne lignende artikel på vores side: Fodmassage maskine – 6 fodmassage maskiner der holder det de lover!

Denne side er anmeldt af: Naja V. Holst Rating 10/10

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.