Sidst opdateret:

Skal du ud at vandre? Eller nyder du bare overnatninger ude i naturen? Så kan du med fordel kigge på denne liggeunderlag, der hjælper dig til at få en god nats søvn ude i den skønne natur.

Der er stor forskel på liggeunderlag og hvis du kender til alt indenfor vandring og vandreudstyr, så er det heller ikke sikkert at du kender til alle de smarte liggeunderlag, der findes.

Der er nemlig nogle der vejer mere end andre og der er nogle, der er varmere eller blødere at ligge på end andre.

Det kan godt være lidt af en udstyrsjungle at navigere rundt i, så læs med, hvis du ønsker at blive lidt klogere på nogle udvalgte lækre modeller.

Sommetider kan det være praktisk at have udstyret i orden. Eksempelvis findes der pumper, der kan hjælpe med at puste de oppustelige liggeunderlag op.

Der findes også campingsenge, som et godt alternativ til et liggeunderlag, hvis du er i en situation, hvor du ikke skal vandre med den på ryggen.

LÆS OGSÅ: Sovepose test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Aero selvoppustelig liggeunderlag

 

Aero langt liggeunderlagDette liggeunderlag har en længde på 183 centimeter langt. Det vil sige at selv forholdsvis høje personer kan ligge komfortabelt på liggeunderlaget.

Det fungerer som et skumunderlag, der er selvoppusteligt og derved sikrer dig et blødt underlag at sove på.

Tykkelsen er 3 centimeter, hvilket ikke er meget, men det er typisk nok til nogle få overnatninger på jorden.

Foldet ud er dette liggeunderlag er 51 cm. bredt og som sagt 183 centimeter langt.

Når liggeunderlaget er pakket sammen fylder det 27 centimeter i længden og 16 i diameteren. Det bliver rullet sammen for at kunne være i tasken.

Der er praktiske stropper, der hjælper dig med at spænde liggeunderlaget fast, når du pakker det ned.

Det vejer i alt 0,956 kg.

Med det skridsikre underlag er du sikret ikke at glide rundt inde i teltet i din sovepose.

Der medfølger et smart reparationskit, hvis du skulle få brug for at lappe underlaget.

Derudover lever Aero liggeunderlaget op til REACH Europæisk Standard, som er en sikkerhed for dig at det er god kvalitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

LÆS OGSÅ: Vejrstation test

NATO Skumunderlag

 

NATO SkumunderlagDette Nato Skumunderlag er et sort liggeunderlag lavet af EVA-måtter, som består af celleplast (skum), der næsten ingenting vejer.

Det er samtidig meget slidstærkt og holder derfor i mange, mange år. Underlaget kan ikke suge vand, da cellerne i celleplasten er lukkede. Der er dog luft i cellerne, hvilket sikrer dig et blødt og isolerende underlag, når du skal ned at ligge.

Tykkelsen på dette liggeunderlag er kun 10 mm, dvs. 1 centimeter tyk. Det har en længde på 185 centimeter, en bredde på 55 centimeter, og det leveres med 2 elastikker, der kan holde det sammenrullet.

Det er et fint liggeunderlag til dig, der godt kan holde til ikke at ligge på et særlig tykt underlag. Eksempelvis kan det bruges på korte ture eller du kan bruge det som siddeunderlag ved lejrbålet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Badebassin til haven

Bestway selvoppustelig liggeunderlag

 

Bestway liggeunderlagDette liggeunderlag af mærket Bestway er et grønt, selvoppusteligt liggeunderlag.

Det er ikke særlig langt, kun 180 centimeter, men det er typisk langt nok for de fleste personer. Det er 50 centimeter i bredden og har en tykkelse på 2,5 centimeter. Derfor er det blødt nok til de fleste småture eller i tilfælde af at du skal overnatte hos venner.

Liggeunderlaget består af polyester, hvilket er slidstærkt materiale, der kan holde til lidt af hvert.

Med liggeunderlaget får du en transporttaske, som du kan transportere liggeunderlaget i, når du skal på tur. Et fint liggeunderlag til det lille behov.

SE OGSÅ: Oppustelig spa

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Campingseng

CampingsengEn campingseng er ideel til at tage med i campingvognen eller at have derhjemme, så du hurtigt kan komme til at ligge komfortabelt ude i haven. Den er også god til overnattende gæster, så længe de lige får en pude under hovedet.

Den er ikke nær så transportabel som liggeunderlag er, men det er en god løsning til dig, der mangler en soveplads eller en solseng. Faktisk kan den også foldes sammen på midten, hvilket gør den nem at flytte rundt på eller smide bag i bilen, når I skal på tur.

Campingsengens stel består af kraftigt stål og selve underlaget, som man ligger på er lavet af polyester. Den kan holde til max 100 kg, så det er en holdbar seng, der gør at du undgår at sove på jorden eller på gulvet.

Den måler 182 x 63 x 36 centimeter og vejer 6,5 kg. En skøn løsning til dig, der ikke ønsker at sove direkte på gulvet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Oppustelige liggeunderlag

 

EXPED SynMat UL 7 M

 

EXPED SynMat UL 7 MExpedSynMat UL7 er et underlag, der har 7 dejlige centimer i tykkelsen, hvilket giver dig stor komfort.

SynMat UL fra Exped findes i to størrelser. Den mindste måler 183 x 52 x 7 cm og vejer 460 gram. Den måler 24 x 9,5 cm, når den er pakket sammen i den pakkepose, der medfølger. Den største måler 197 x 65 x 7 cm og vejer 600 gram. Når den største er pakke sammen fylder den 27 x 11 cm.

Begge to har en R-værdi på 3,1 og kan anvendes helt ned til 4 minusgrader, hvor du vil have det komfortabelt og føle dig beskyttet fra den kulde, der kommer op af jorden. Der medfølger desuden et reparationskit.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

EXPED DownMatLite 5 LW

 

EXPED DownMatLite 5 LWDownMatLite fra Exped måler 197 cm x 65 x 5 cm. Underlaget vejer 860 gram og der medfølger en praktisk taske, som det kan pakkes sammen og puttes i. Når sammenpakke fylder liggeunderlaget 31 x 14 cm.

Der medfølger endda en lille pumpe til at puste liggeunderlaget op for dig og det tager ikke mere end 2 minutter.

Den smarteste egenskab ved dette liggeunderlag er isoleringsevnen, der er meget høj.

Liggeunderlaget indeholder andedun, der medvirker til den høje isoleringsevne. Den gør at du kan bruge liggeunderlaget helt ned til 12 minusgrader. Den kolde jord vil ikke komme igennem til dig.

Liggeunderlaget har endda også hævede sider, som er meget sjældent ved liggeunderlag. Men det giver dig en form for beskyttelse og sikrer at du ikke triller udover siden og derved bliver udsat for jordens kulde.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Thermarest TrailScout

 

ThermarestTrailScoutTrailScout liggeunderlaget er et isolerende liggeunderlag til dig, der vandrer en del og har brug for at kunne sove godt på turen.

Du får et liggeunderlag, der kun vejer 680 gram og tilmed er udført i rigtig god kvalitet. Det er 3 centimeter tykt og måler eller 183 x 51 cm i regular og 196 x 60 cm i large.

 

 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Thermarest Neo Air Trekker

 

Thermarest Neo Air TrekkerNeo Air Trekker er endnu et lækkert liggeunderlag i rækken af liggeunderlag produceret af Thermarest, som ofte vinder priser for deres produkter. Selve Neo Air Trekker har endda vundet flere priser og er et af de bedste liggeunderlag, du kan finde.

Det fylder ikke mere end en simpel termokande, men du får et liggeunderlag med en tykkelse på 6,3 centimer, hvilket betyder rigtig god komfort og god isolering. Det er det patenterede Tringle luftsystem, der sikrer denne isolering og giver dig varme, mens du overnatter ude i naturen.

I størrelsen regulær måler liggeunderlaget 183 x 51 cm. I large måler det 196 x 60 cm. Det er fremstillet i 75 D polyester. Det er slidstærkt og sikrer liggeunderlaget lang levetid.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Thermarest NeoAir All Season

 

ThermarestNeoAir All SeasonDette liggeunderlag fra Thermarest hedder NeoAir All Season og navnet fortæller at det er liggeunderlag, der har en ThermaCapture isolering, der kan klare til at blive anvendt året rundt. Det vil sige at uanset sæson, så kan dette liggeunderlag anvendes.

Du kan puste liggeunderlaget op med den elektrisk Thermarest Mini Pump. Liggeunderlaget er udstyret med en holdbar og god ventil, der holder til det tryk, som du putter i den.

I medium måler liggeunderlaget 51 x 168 cm, i regular 51 x 183 cm og i large 63 x 196 cm. Du kan altså få liggeunderlaget i lige den størrelse, der passer til din højde.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Thermarest NeoAir Camper

 

ThermarestNeoAir CamperLiggeunderlaget NeoAir Camper er endnu et godt produkt fra Thermarest, som virkelig har udviklet nogle lækre oppustelige liggeunderlag. Du får et 7,6 cm tykt liggeunderlag, der vil beskytte din krop mod kulde og mod at blive øm af at ligge på en kuperet overflade.

Det er tilmed slidstærkt og kan holde til lidt af hvert. Skulle der ske noget med underlaget, så medfølger der et reparationskit.

Liggeunderlaget er konstrueret på den måde at der er en indvendig lamel konstruktion. Dette hjælper underlaget til at fordele din vægt, så du ikke synker for meget i.

Det er et liggeunderlag, som er god til at holde på luften, hvilket er skønt. Der er ikke noget værre end at vågne op om morgen, helt radbrækket på et fladt underlag.

Også dette underlag har en fantastisk lav vægt. Det vejer nemlig 680 gram, 850 gram og 1020 gram for henholdsvis en størrelse regular, large og en x-large. En regular måler 51 x 183 cm. En large måler 63 x 196 cm. En x-large måler 95 x 196 cm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Thermarest Evolite

 

ThermarestEvoliteDenne madras fra Evolite kombinerer skum og luftfylde på en måde, så du får et underlag, der isolerer samtidig med at det er stabilt. Madrassen er udviklet til at have en meget høj fylde af luft. På grund af denne kombination får du også et meget let liggeunderlag på trods at tykkelsen på 5 cm.

Evolite findes i tre størrelser: small, regular og large. I small måler underlaget 51 x 119 cm og det vejer 330 gram. I regulær måler det 51 x 183 cm og vejer 480 gram. I large har det målene 63 x 196 cm og vejer kun 650 gram. Det er derfor et ekstremt letvægtsprodukt, som vi har at gøre med her.

Derfor er det anvendeligt på lange vandreture, hvor du skal pakke så lidt som muligt, så du kan holde til at bære det på ryggen hele vejen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Trek standard liggeunderlag 183 cm

 

Trek langt liggeunderlag 195 cmTrek standard liggeunderlag er 183 centimeter langt og 51 centimeter bredt. Det fylder 28 centimeter i længden og 17 i diameteren, når du har rullet det sammen.

På din vandrerygsæk eller hvor du ellers opbevarer det under transport vejer liggeunderlaget lige under 1 kg. hvilket hører til i den lave ende.

Det har en tykkelse på 3 centimeter, hvilket ikke er særlig meget, men du vil stadig kunne nyde et forholdsvis blødt underlag, når du sover. Det kan du fordi liggeunderlaget bliver fyldt med luft og dermed er en form for oppusteligt liggeunderlag.

Det er altså et rigtig fint liggeunderlag i den lave vægtklasse. Og det er helt klart ikke uden betydning at et liggeunderlag vejer så lidt som muligt. Det gør det meget nemmere at holde til den hårde vandretur, hvis du har så lidt vægt som muligt på ryggen.

Til dette liggeunderlag medfølger ligeledes et reparationskit ligesom, at det også lever op til REACH Europæisk Standard.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Oppustelig pude

 

 

 

Pumper

 

Thermarest NeoAir Mini Pump

 

ThermarestNeoAir Mini PumpDenne pumpe er en elektrisk pumpe, der gør det nemt for dig at pumpe en luftmadras op. Så slipper du for selv at sætte dine lunger i gang. Du kan derimod slappe af, mens pumpen gør alt arbejdet for dig.

Det tager typisk 3 minutter for pumpen at puste din luftmadras op. I mellemtiden kan du tage nattøjet på og så er du simpelthen klar til at sove. Den er beregnet til Thermarest Neo Air Luftmadrasserne.

Mini Pump skal bruge 2 AA batterier, som skal købes separat.

Du kan pumpe din luftmadras fuld med luft op til 25 gange, før batterierne skal udskiftes.

Pumpen fylder ikke meget under transport, da den kan pakkes sammen, så den er meget kompakt. Dette er smart, hvis du er på vandretur og helst skal have så lidt i tasken på ryggen som muligt.

 

 

 

EXPED SynMatHyperlite M

EXPED SynMatHyperlite M

Hvis du vil have et tykt liggeunderlag, så skal du kigge her. ExpedSynMatHyperlite er et underlag der er 7 cm tykt. Denne tykkelse gør at der er længere vej fra din krop og ned til jorden. Dermed holdes kroppen varm i længere tid.

Du kan holde varmen og have det behageligt ned til 6 minusgrader, hvilket er praktisk, hvis du vandrer steder, hvor der bliver køligt om natten.

Liggeunderlaget er formet således at det passer perfekt ind i mange forskellige slags telte. Der er ikke nogen hjørner, der ikke er plads til.

Størrelsen medium har målene 183 x 52 x 7 cm og vejer kun 350 gram. Det er dermed også et ultralet liggeunderlag, som navnet Hyperlite indikerer.

Der findes også en større størrelse der har målene: 197 x 65 x 7 cm og vejer 445 gram. De fylder henholdsvis 19 x 9 cm og 21 x 10 cm, når de er pakket sammen. Det er en fylde, der er til at have med at gøre, hvis du er ude at rejse. Posen til at pakke liggeunderlaget i medfølger.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det rette udstyr til din tur

Før du skal på tur er det selvfølgelig godt at overveje, hvad det er for et sted du skal til. Med dette menes, hvordan naturen ser ud og om der er koldt eller varmt, tørt eller vådt.

Dette kan have en stor betydning for, hvilket udstyr du bør pakke.

Med en god rygsæk, en god sovepose og et godt liggeunderlag kommer du meget langt. Også derfor findes der mange rejsepakker, der inkluderer netop disse tre typer produkter.

Vær dog opmærksom på, hvilke egenskaber de forskellige produkter har. Bare fordi det er nemt at købe en pakke, der inkluderer det hele, betyder det ikke at det er kvalitet.

Tag dig derfor tid til at overveje eksempelvis, hvilket liggeunderlag der er det rette for dig.

Der er stor chance for, at du finder dit nye liggeunderlag, om så det er et selvoppusteligt liggeunderlag eller et almindeligt liggeunderlag, her i vores vejledning.

Ingeniøren har skrevet en artikel om de bedste opfindelser sommeren 2015. Artiklen handler om selvoppustelige liggeunderlag. Læs den her.

På Spejder.dk har de lavet en guide til hvordan du skal vælge dit nye liggeunderlag. Den kan du læse her.

Her kan du se en video om hvordan du skal pakke et selvoppusteligt liggeunderlag sammen efter brug.

 

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

På Testmagasinet.dk kan du læse test og anmeldelser af diverse produkter, samtidig kan du læse meget mere om hvor du kan finde det ønskede produkt til de bedste og billigste priser på nettet.