Infrarød termometer – Tag temperaturen på alle overflader

Du har garanteret tit behov for lige at tage temperaturen eller måle kulde eller varme i din hverdag.

Det kan være en af ungerne som virker lidt småsyg, og du lige vil tjekke om der er feber eller ej, eller også vil du lige være sikker på at grillen har nået en temperatur, så den er klar til de møre bøffer med mere. Det kan du løse med nogle af de infrarøde termometre der findes på markedet i dag.

Generelt set, kan de termometre som vi har med i nedenstående præcis det samme, og opererer inden for samme måleenhed og fra en skala fra cirka – 40 grader til 350 grader celsius – med små variationer.

Anvendelsesmulighederne er stort set også de samme, men nogle er mere egnede til nogle opgaver end andre, og det prøver vi at forklare i det nedenstående.

Eftersom præcision og kvalitet er vigtige parametre for mange, skal du være opmærksom på dette, når du køber termometer.

Skal du bruge dine målinger i forbindelse med erhverv eller lignende, så skal du vælge de mere præcise modeller, mens du sagtens kan nøjes med lidt mindre pålidelige til for eksempel din sommer grill i haven.

Vi har valgt at medtage otte modeller i vores gennemgang, og de repræsenterer det store udvalg på markedet ganske fint, både når det gælder kvalitet og prisniveau.

Du skal særligt bemærke, at ikke alle apparater egner sig flere opgaver, men at der er forskel på anvendelsesmulighederne for de enkelte termometre. Nogle er kun til krop og febermåling, andre for rum-, væg, eller anden overflademåling, samt apparater, der kan begge dele.

SE OGSÅ: Infrarød kikkert

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Beurer FT65 multi-termometer

Beurer FT65 multi-termometer
267 kr.

Som en af de førende producenter har Beurer denne model på markedet, som i bund og grund måler temperatur med meget stor nøjagtighed. Deres flot designede termometer har alarmfunktion, og kan indstilles efter behov, for eksempel til 37 grader for måling af feber.

Dette termometer er primært tænkt til øre- og pande aflæsninger, og her kan du regne med, at afvigelsen ikke bliver mere end 0,3 procent, hvilket er ret godt.

Termometret kan godt måle temperaturer på andre overflader, men her stiger afvigelsen en del. Materialet er hvid hård plast og du skal bruge to stk. AAA batterier.

Sæt termometrets spids mod det ønskede sted du vil måle – øre eller pande, tryk på frontknap og afvent, så kan du på et sekund aflæse resultatet på det lille display.

Det er et utroligt brugervenligt termometer, og det er meget nemt at betjene. Termometret kan lagre de sidste ti aflæsninger, og har tids- og datofunktion.

 

SE OGSÅ: Infrarød dørklokke

Blomsterbergs Infrarødt termometer

Blomsterbergs termometer
399,95 kr.

Denne model fra Blomsterberg gør bagning og madlavning en del lettere og overskuelig. Termometret måler temperaturer mellem – 50 grader Celsius og 250 grader Celsius, og det har kun en afvigelse på to grader, som må siges at være meget nøjagtigt.

Det smarte ved denne model er, at ledning og målespyd medfølger, så du også kan måle kernetemperatur – det vil sige, inde-temperatur i bagværk og stege for eksempel.

Et termometer er blevet et uundværligt redskab i køkkenet de senere år, efter at bagning og madlavning på lidt højere niveau er blevet meget populært. Det stiller højere krav til præcision, men giver samtidig også de bedste resultater.

Er du eller er du på vej til at blive mesterkok eller mesterbager, så er dette termometer et godt bud på en vigtig assistent i dine anstrengelser. Termometret bruger et stk. 9Volt batteri som du skal tilkøbe.

SE OGSÅ: Stegetermometer test

Benetech Digital infrarød termometer

benetech-digital-infrarod-termometer-temperatur-50-330-grader
Benetech Digital infrarød termometer

Termometret fra Benetech har et måleområde mellem – 50 og 330 grader Celsius, og kan anvendes til at måle overfladetemperaturer lige hvor du ønsker.

Det kan for eksempel være måling af kolde vægge, når der skal renoveres i hjemmet eller når grillen skal tjekkes for startvarme med mere. Termometret har en stor præcision, med en afvigelse på kun fem procent eller 1,5 grader.

Hold om pistolgrebet og peg mod den overflade du vil måle, og tryk på aftrækkeren, så vil du på et sekund kunne aflæse temperaturen på displayet. Har du brug for at gemme din aflæsning, kan denne model også det.

Dette termometer bliver også brugt i butikker med køle- og frysebokse, hvor der løbende skal kontrolleres temperaturer, og det kan det sagtens, når blot du tager hensyn til afvigelsen.

Næsten intet termometer er 100 procent helt nøjagtigt, men hvis man kender afvigelsen, så er det jo en konstant man kan indregne i sin måling.

Benetech står for apparatur og instrumenter i meget høj kvalitet og med stor præcision, og leverer både til institutioner, virksomheder og private forbrugere. De har fokus på enkelt betjening og sikkerhed.

SE OGSÅ: Induktionskomfur test

DT-8836 infrarød termometer til panden

dt-8836-infraroed-termometer-til-panden
DT-8836 infrarød termometer til panden

Denne model er til at måle temperatur på panden, for at konstatere om der er tale om en feber tilstand. De helt nye metoder til at måle feber, er langt mere præcise end tidligere tiders termometre, og også meget mere behagelige, uden gener for vedkommende man måler på.

Øre- og pandetermometre er de mest anvendte i dag, når der skal måles for feber. Dette termometer måler både i Fahrenheit og Celsius, og er meget nøjagtigt i sin måling.

Der er indbygget en alarm ved for høj kropstemperatur, og den lagrer både målinger, dato og tid, hvis du ønsker det. Displayet viser i 0,1 format, har baggrundslys og bruger to stk. 6F22 batterier.

Når et termometer har en målepræcision på en procent eller 1,5 grad, må det siges at være yderst pålideligt, når det gælder apparater til den enkelte forbruger eller forretning.

Hvis du søger termometre uden afvigelser, så skal du søge helt andre steder, men det bliver svært at finde, specielt uden at det koster en kæmpe formue.

SE OGSÅ: Indbygningsovn test

Oblumi Tapp – Infrarødt termometer til din smartphone

Oblumi Tapp
0 kr.

Man kan i dag få rigtig mange gadgets som kan kobles til sin smartphone, og nu har Oblumi Tapp produceret et termometer, som kan tilsluttes din smarte mobil.

Sæt stikket i smartphonen, og download den app som virker sammen med dit termometer.

Termometret kan bruges på panden, i øret, og til at måle for eksempel temperatur på de varme drikke du serverer for dit barn – for eksempel modermælkserstatning, som har været i mikroovnen.

Alle data som der bliver målt vil blive lagret i appen eller programmet til din iPhone eller Android enhed, og så kan du let videregive data til din læge, som derefter kan foreslå behandling med mere.

I programmet eller i appen, er der masser af andre muligheder, som du selv kan nærstudere, men husk, at det kun er en læge der bør foreslå for eksempel medicinering.

Hele familien kan i princippet oprettes i det program eller i appen, og dermed lagre informationer for mange brugere. Det er den fagre nye verden, som flere og flere vil tage til sig, når muligheden nu er der.

Lad appen hjælpe dig med at huske at tage temperatur, ved at indstille en alarm, så bliver det ikke nemmere.

SE OGSÅ: Gasgrill test

Infrarødt termometer – 33/+199 °C

Infrarødt termometer
436,25 kr.

Schneider fra Tyskland er kendt for at producere præcisionsværktøj eller udstyr som for eksempel dette infrarøde digitaltermometer.

Det kan måle overfladetemperaturer ved at pege det mod emnet, og så kan du aflæse temperaturen efter cirka et sekund.

Hurtigt og nemt, og meget præcist. Brug termometret til pande eller kropsmåling, eller til rum- eller vægtemperatur, der er ingen grænser for anvendeligheden for dette termometer.

Når du måler med et infrarødt termometer, skal du være opmærksom på at holde en rimelig afstand til emnet du vil måle – ikke for stor afstand, det giver større afvigelser.

Der medfølger batterier og en smart opbevaringstaske til denne model, der gør det nemt at opbevare og dermed forlænger holdbarheden, når apparatet er beskyttet i tasken.

De fleste apparater har godt af at blive frakoblet batteriet, når det ikke bruges ofte.

Et batteri kan godt blive for gammelt og ødelægge apparatet, hvis det bare sidder i, uden at blive brugt i årevis. Tag batteriet ud, og forlæng levetiden på dit termometer.

SE OGSÅ: Infrarød lampe

Infrarød Termometer tn410 lc

Infrarød Termometer tn410 lc
1.291,88 kr.

Dette infrarøde termometer er perfekt til at måle overfladetemperaturer, og har mange anvendelsesmuligheder.

Det har et måleområde som er større end mange andre apparater, nemlig fra – 20 til 500 grader Celsius, og med den eksterne føler fra – 100 til 1333 grader Celsius.

Det tager kun et sekund at måle en temperatur, og dette termometer har en præcision på en grad, plus – minus. Til dette apparat medfølger en transporttaske, batteri, og en ekstern føler.

Når du følger brugervejledningen, så kan du meget nemt betjene dette enkle termometer, og du vil kunne bruge det til flere formål, såsom køle- og frysemålinger, varme- og grillmålinger, rum- og vægmålinger med mere.

Det er et meget alsidigt apparat med masser af muligheder.

SE OGSÅ: Laserafstandsmåler

GeoFennel infrarød termometer

GeoFennel infrarød termometer
749 kr.

Det infrarøde termometer fra GeoFennel er et lommetermometer som måler overfladetemperaturer på steder, hvor det er svært at komme til.

Det er en lille og handy model, hvor du retter den dobbelte laserstråle mod det emne du ønsker at kende temperaturen på.

Det har en måleradius på mellem – 50 og 550 grader Celsius, og aflæsningen kommer lynhurtigt – under et sekund efter.

Termometret måler meget præcist – kun en procent afvigelse, og leveres med både batteri på 9 Volt og en opbevaringstaske, som beskytter apparatet, når det ikke bruges.

SE OGSÅ: Fodmassage maskine

Opsummering

I det foregående har vi gennemgået nogle af markedets mest populære infrarøde termometre, som passer til flere behov og krav hos brugerne.

Ens for dem alle er, at de er så præcise, at de afvigelser, som stort set alle måleapparater har, ikke er ret store. Det betyder, at du kan regne med målingerne.

Det er vigtigt at du har gjort dig klart, hvad du skal bruge dit nye termometer til. Ønsker du flere anvendelsesmuligheder, er prisen en smule højere end de apparater, som mest er beregnet til for eksempel febermåling.

De termometre som har en større måleradius i grader, er selvfølelig også en smule dyrere, og derfor skal du gøre op med dig selv, om det er dit behov.

Når man arbejder med infrarøde stråler, skal man udvise stor forsigtighed, da lyset direkte i øjnene kan have skadelige virkninger. Derfor må du aldrig rette den infrarøde stråle direkte mod for eksempel øjne.

Overordnet set får du rigtig meget for pengene, hvis du vælger en af ovenstående løsninger, da pris og kvalitet hænger rigtigt godt sammen. Det eneste du skal gøre er, at afdække dit eget behov, og så bestille den model, som passer bedst til det.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑