Du har garanteret tit behov for lige at tage temperaturen eller måle kulde eller varme i din hverdag.

Det kan være en af ungerne som virker lidt småsyg, og du lige vil tjekke om der er feber eller ej, eller også vil du lige være sikker på at grillen har nået en temperatur, så den er klar til de møre bøffer med mere. Det kan du løse med nogle af de infrarøde termometre der findes på markedet i dag.

Generelt set, kan de termometre som vi har med i nedenstående præcis det samme, og opererer inden for samme måleenhed og fra en skala fra cirka – 40 grader til 350 grader celsius – med små variationer.

Anvendelsesmulighederne er stort set også de samme, men nogle er mere egnede til nogle opgaver end andre, og det prøver vi at forklare i det nedenstående.

Eftersom præcision og kvalitet er vigtige parametre for mange, skal du være opmærksom på dette, når du køber et infrarød termometer.

Skal du bruge dine målinger i forbindelse med erhverv eller lignende, så skal du vælge de mere præcise modeller, mens du sagtens kan nøjes med lidt mindre pålidelige til for eksempel din sommer grill i haven.

Vi har valgt at medtage otte modeller i vores gennemgang, og de repræsenterer det store udvalg på markedet ganske fint, både når det gælder kvalitet og prisniveau.

Du skal særligt bemærke, at ikke alle apparater egner sig flere opgaver, men at der er forskel på anvendelsesmulighederne for de enkelte termometre. Nogle er kun til krop og febermåling, andre for rum-, væg, eller anden overflademåling, samt apparater, der kan begge dele.

SE OGSÅ: Infrarød kikkert


Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research-team har undersøgt markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med flere forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle og subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

1
 • Eventuelle officielle og uvildige produkttests
2
 • Kundernes anmeldelser af produktet
3
 • Produktets specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
4
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og ud fra det, giver vi dig vores subjektive vurdering og anbefalinger. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at rækkefølgen af produkter ikke skal forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Beurer FT65 – velegnet til infrarød temperaturmåling

Som en af de førende producenter har Beurer denne model på markedet, som i bund og grund måler temperatur med meget stor nøjagtighed. Deres flot designede termometer har alarmfunktion, og kan indstilles efter behov, for eksempel til 37 grader for måling af feber.

Dette ir termometer er primært tænkt til øre- og pande aflæsninger, og her kan du regne med, at afvigelsen ikke bliver mere end 0,3 procent, hvilket er ret godt.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Termometret kan godt måle temperaturer på andre overflader, men her stiger afvigelsen en del. Materialet er hvid hård plast og du skal bruge to stk. AAA batterier.

Sæt termometrets spids mod det ønskede sted du vil måle – øre eller pande, tryk på frontknap og afvent, så kan du på et sekund aflæse resultatet på det lille display.

Det er et utroligt brugervenligt pandetermometer, og det er meget nemt at betjene. Termometret kan lagre de sidste ti aflæsninger, og har tids- og datofunktion.

Fordele

 • 3-i-en termometer
 • Visuel og akustisk alarm ved feber
 • Hukommelse for de sidste 10 målinger
Ulemper

 • Større afvigelser i temperaturmåling end andre modeller på overflader

Udvalgte specifikationer

 • Kan måle temperatur på personer, væsker og genstande
 • Feber alarm over 38 grader
 • Indikator ved batteriskift
 • Autosluk efter ca. 60 sekunder


GeoFennel – infrarød temperaturmåler uden kontakt

geofennel-infraroed-termometerDet infrarøde termometer fra GeoFennel er et lommetermometer som måler overfladetemperaturer på steder, hvor det er svært at komme til.

Det er et lille og handy laser termometer, hvor du retter den dobbelte laserstråle mod det emne du ønsker at kende temperaturen på.

Det har en måleradius på mellem – 50 og 550 grader Celsius, og aflæsningen kommer lynhurtigt – under et sekund efter.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Termometret måler meget præcist – kun en procent afvigelse, og leveres med både batteri på 9 Volt og en opbevaringstaske, som beskytter apparatet, når det ikke bruges.

Fordele

 • Lille og handy model
 • Dobbelt laserstråle
 • Kan måle på overflader der er elektriske eller i bevægelse
Ulemper

 • Målinger skal ske uden kontakt med overfladen

Udvalgte specifikationer

 • Strålevne der er justerbar fra 0,1-1,0
 • Afstand: 12:1
 • Responstid: Inder 1 sekund

SE OGSÅ: Fodmassage maskine


Blomsterberg – Infrarød termometer til mad

blomsterbergs-infraroedt-termometerDenne model fra Blomsterberg gør bagning og madlavning en del lettere og overskuelig. Termometret måler temperaturer mellem – 50 grader Celsius og 250 grader Celsius, og det har kun en afvigelse på to grader, som må siges at være meget nøjagtigt elektronisk termometer.

Det smarte ved denne model er, at ledning og målespyd medfølger, så du også kan måle kernetemperatur – det vil sige, inde-temperatur i bagværk og stege for eksempel.

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Et ir-termometer er blevet et uundværligt redskab i køkkenet de senere år, efter at bagning og madlavning på lidt højere niveau er blevet meget populært. Det stiller højere krav til præcision, men giver samtidig også de bedste resultater.

Er du eller er du på vej til at blive mesterkok eller mesterbager, så er dette infrarød termometer et godt bud på en vigtig assistent i dine anstrengelser. Termometret bruger et stk. 9Volt batteri som du skal tilkøbe.

Fordele

 • Til madlavning og bagning
 • Laveres med målespyd og ledning
 • Metalclips
Ulemper

 • 9V batteri medfølger ikke

Udvalgte specifikationer

 •  Præcis måling på under ét sekund
 • Muligt at registrere temperaturer fra -50 til 250 grader
 • Kan også måle kernetemperatur

SE OGSÅ: Stegetermometer test-oversigt


Opsummering

I det foregående har vi gennemgået nogle af markedets mest populære infrarøde termometre, som passer til flere behov og krav hos brugerne.

Ens for dem alle er, at de er så præcise, at de afvigelser, som stort set alle måleapparater har, ikke er ret store. Det betyder, at du kan regne med målingerne.

Det er vigtigt at du har gjort dig klart, hvad du skal bruge dit nye ir-termometer til. Ønsker du flere anvendelsesmuligheder, er prisen en smule højere end de apparater, som mest er beregnet til for eksempel febermåling.

De termometre som har en større måleradius i grader, er selvfølelig også en smule dyrere, og derfor skal du gøre op med dig selv, om det er dit behov.

Når man arbejder med infrarøde stråler, skal man udvise stor forsigtighed, da lyset direkte i øjnene kan have skadelige virkninger. Derfor må du aldrig rette den infrarøde stråle direkte mod for eksempel øjne.

Overordnet set får du rigtig meget for pengene, hvis du vælger en af ovenstående løsninger, da pris og kvalitet hænger rigtigt godt sammen. Det eneste du skal gøre er, at afdække dit eget behov, og så bestille den model, som passer bedst til det.

FAQ

Hvad er et infrarødt termometer?
Et infrarødt termometer er et elektronisk måleinstrument, der bruger infrarød stråling til at måle temperaturen på overflader uden kontakt.
Er et infrarødt termometer sikkert at bruge?
Ja, et infrarødt termometer er sikkert at bruge, da det ikke kræver kontakt med overfladen og dermed mindsker risikoen for forbrændinger eller andre skader.
Hvordan bruges et infrarødt termometer?
Et infrarødt termometer rettes mod den ønskede overflade, og en knap trykkes for at tage en måling. Det kan bruges til at måle temperaturen på motorer, mad, og andre overflader.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Infrarød Termometer tn410 lc

infraroed-termometer-tn410-lcDette infrarøde termometer er perfekt til at måle overfladetemperaturer, og har mange anvendelsesmuligheder.

Det har et måleområde som er større end mange andre apparater, nemlig fra – 20 til 500 grader Celsius, og med den eksterne føler fra – 100 til 1333 grader Celsius.

Det tager kun et sekund at måle en temperatur, og dette infrarød termometer har en præcision på en grad, plus – minus. Til dette apparat medfølger en transporttaske, batteri, og en ekstern føler.

Når du følger brugervejledningen, så kan du meget nemt betjene dette enkle termometer, og du vil kunne bruge det til flere formål, såsom køle- og frysemålinger, varme- og grillmålinger, rum- og vægmålinger med mere.

Det er et meget alsidigt apparat med masser af muligheder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter