Du har garanteret tit behov for lige at tage temperaturen eller måle kulde eller varme i din hverdag.

Det kan være en af ungerne som virker lidt småsyg, og du lige vil tjekke om der er feber eller ej, eller også vil du lige være sikker på at grillen har nået en temperatur, så den er klar til de møre bøffer med mere. Det kan du løse med nogle af de infrarøde termometre der findes på markedet i dag.

Generelt set, kan de termometre som vi har med i nedenstående præcis det samme, og opererer inden for samme måleenhed og fra en skala fra cirka – 40 grader til 350 grader celsius – med små variationer.

Anvendelsesmulighederne er stort set også de samme, men nogle er mere egnede til nogle opgaver end andre, og det prøver vi at forklare i det nedenstående.

Eftersom præcision og kvalitet er vigtige parametre for mange, skal du være opmærksom på dette, når du køber termometer.

Skal du bruge dine målinger i forbindelse med erhverv eller lignende, så skal du vælge de mere præcise modeller, mens du sagtens kan nøjes med lidt mindre pålidelige til for eksempel din sommer grill i haven.

Vi har valgt at medtage otte modeller i vores gennemgang, og de repræsenterer det store udvalg på markedet ganske fint, både når det gælder kvalitet og prisniveau.

Du skal særligt bemærke, at ikke alle apparater egner sig flere opgaver, men at der er forskel på anvendelsesmulighederne for de enkelte termometre. Nogle er kun til krop og febermåling, andre for rum-, væg, eller anden overflademåling, samt apparater, der kan begge dele.

SE OGSÅ: Infrarød kikkert


Indholdsfortegnelse:


Beurer FT65 multi-termometer


Som en af de førende producenter har Beurer denne model på markedet, som i bund og grund måler temperatur med meget stor nøjagtighed. Deres flot designede termometer har alarmfunktion, og kan indstilles efter behov, for eksempel til 37 grader for måling af feber.

Dette termometer er primært tænkt til øre- og pande aflæsninger, og her kan du regne med, at afvigelsen ikke bliver mere end 0,3 procent, hvilket er ret godt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Termometret kan godt måle temperaturer på andre overflader, men her stiger afvigelsen en del. Materialet er hvid hård plast og du skal bruge to stk. AAA batterier.

Sæt termometrets spids mod det ønskede sted du vil måle – øre eller pande, tryk på frontknap og afvent, så kan du på et sekund aflæse resultatet på det lille display.

Det er et utroligt brugervenligt termometer, og det er meget nemt at betjene. Termometret kan lagre de sidste ti aflæsninger, og har tids- og datofunktion.

GeoFennel infrarød termometer


geofennel-infraroed-termometerDet infrarøde termometer fra GeoFennel er et lommetermometer som måler overfladetemperaturer på steder, hvor det er svært at komme til.

Det er en lille og handy model, hvor du retter den dobbelte laserstråle mod det emne du ønsker at kende temperaturen på.

Det har en måleradius på mellem – 50 og 550 grader Celsius, og aflæsningen kommer lynhurtigt – under et sekund efter.

Termometret måler meget præcist – kun en procent afvigelse, og leveres med både batteri på 9 Volt og en opbevaringstaske, som beskytter apparatet, når det ikke bruges.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SE OGSÅ: Fodmassage maskine

Blomsterbergs Infrarødt termometer


blomsterbergs-infraroedt-termometerDenne model fra Blomsterberg gør bagning og madlavning en del lettere og overskuelig. Termometret måler temperaturer mellem – 50 grader Celsius og 250 grader Celsius, og det har kun en afvigelse på to grader, som må siges at være meget nøjagtigt.

Det smarte ved denne model er, at ledning og målespyd medfølger, så du også kan måle kernetemperatur – det vil sige, inde-temperatur i bagværk og stege for eksempel.

Et termometer er blevet et uundværligt redskab i køkkenet de senere år, efter at bagning og madlavning på lidt højere niveau er blevet meget populært. Det stiller højere krav til præcision, men giver samtidig også de bedste resultater.

Er du eller er du på vej til at blive mesterkok eller mesterbager, så er dette termometer et godt bud på en vigtig assistent i dine anstrengelser. Termometret bruger et stk. 9Volt batteri som du skal tilkøbe.

SE OGSÅ: Stegetermometer test

Opsummering

I det foregående har vi gennemgået nogle af markedets mest populære infrarøde termometre, som passer til flere behov og krav hos brugerne.

Ens for dem alle er, at de er så præcise, at de afvigelser, som stort set alle måleapparater har, ikke er ret store. Det betyder, at du kan regne med målingerne.

Det er vigtigt at du har gjort dig klart, hvad du skal bruge dit nye termometer til. Ønsker du flere anvendelsesmuligheder, er prisen en smule højere end de apparater, som mest er beregnet til for eksempel febermåling.

De termometre som har en større måleradius i grader, er selvfølelig også en smule dyrere, og derfor skal du gøre op med dig selv, om det er dit behov.

Når man arbejder med infrarøde stråler, skal man udvise stor forsigtighed, da lyset direkte i øjnene kan have skadelige virkninger. Derfor må du aldrig rette den infrarøde stråle direkte mod for eksempel øjne.

Overordnet set får du rigtig meget for pengene, hvis du vælger en af ovenstående løsninger, da pris og kvalitet hænger rigtigt godt sammen. Det eneste du skal gøre er, at afdække dit eget behov, og så bestille den model, som passer bedst til det.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Infrarød Termometer tn410 lc


infraroed-termometer-tn410-lcDette infrarøde termometer er perfekt til at måle overfladetemperaturer, og har mange anvendelsesmuligheder.

Det har et måleområde som er større end mange andre apparater, nemlig fra – 20 til 500 grader Celsius, og med den eksterne føler fra – 100 til 1333 grader Celsius.

Det tager kun et sekund at måle en temperatur, og dette termometer har en præcision på en grad, plus – minus. Til dette apparat medfølger en transporttaske, batteri, og en ekstern føler.

Når du følger brugervejledningen, så kan du meget nemt betjene dette enkle termometer, og du vil kunne bruge det til flere formål, såsom køle- og frysemålinger, varme- og grillmålinger, rum- og vægmålinger med mere.

Det er et meget alsidigt apparat med masser af muligheder.

Denne side er anmeldt af: Mohammad L. Berg Rating 10/10

 

Forfatter