Overvejer at købe en robotstøvsuger, men er du i tvivl om hvilken du skal vælge og hvad du skal være ekstra opmærksom på?

Her på siden kan du finde en masse gode tips og ikke mindst test og anmeldelser af de bedste robotstøvsugere på markedet.

Husk at hvis du har spørgsmål enten til de enkelte produkter eller guiden i det hele taget, så kan du i bunden af artiklen stille spørgsmål i kommentarfeltet. Vi gør vores bedste for at hjælpe og besvarer alle så hurtigt som overhovedet muligt.

Se robotstøvsuger test

___________________________________________________________________________________________

Indholdsfortegnelse:

___________________________________________________________________________________________

Severin RB7025 Robotstøvsuger


Severin RB7025Denne robot er det effektive valg. Den har et godt batteri, som får den til at gøre rent i dit hjem i lang tid af gangen. Derudover har den også en trappesensor, så den ikke tager skade på sig selv ved at køre ned af en trappe, ind i vægge og andre uheld, som de tidligere modeller har gjort.

Efter at din robot har brugt alt dens strøm, vil det kun tage den 6,5 time at oplade igen. Dette gør det særligt effektivt, hvis du ønsker at gøre rent om dagen og oplade om aftenen – for at nævne et hurtigt eksempel, kan du nemlig få den til at støvsuge om morgenen, sætte den til ladning, støvsuge når du kommer hjem og derefter sætte den til ladning henover aftenen.

Robotten har desuden et 3-trins rengøringsprogram, som gør at du får et 100% rent hjem. Robotten er også meget flad, hvilket gør at den vil kunne komme under møblerne – der hvor man ikke kan komme til, med en normal støvsuger.

For at være sikker på at robotten tager alt skidtet fra gulvet, er den udstyret med en LED rengøringsindikator. Denne sensor er yderst effektiv til at spore skidt, og det er den samme sensor, som mange af de nye robotstøvsugere er udstyret med.

Prisen er ikke den værste, og det vil være en god investering. Du vil nemlig få meget mere tid til det du vil have, og i sidste ende vil det gøre din hverdag meget mindre stresset.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

IROBOT ROOMBA 980 ROBOTSTØVSUGER


IROBOT ROOMBA 980Leder du efter en støvsuger der kan det hele selv, så vil IROBOT Roomba 980 være et produkt der er lige dig. Dette produkt er nemlig et af de nyeste skud på stammen fra det velkendte firma IROBOT. Den er udstyret med ny smart teknologi, som får den til at komme rundt i hjørnerne – også selvom det er svært at komme til.

Robotten vil desuden blive ved med at gøre rent på dit værelse indtil der er helt rent. Når du sætter den igang, og har opladt robotten, vil den nemlig have en levetid på over 2 timer. Den ligger samtidig mærke til hvor den slutter, når batteriet ikke virker mere, og vil starte det samme sted efter at batteriet er blevet opladt 100%.

Når du køber denne støvsuger, vil du kunne hente en APP som hjælper dig med hvordan du skal opsætte den. På denne måde er du sikker på, at der ikke kommer nogle fejl og mangler – uanset om det er din første gang, eller om du har prøvet det før.

Kigger man på denne robot i 2016 kan man se en kæmpe forskel ift. første gang IROBOT sendte en støvsuger på markedet for 14 år siden.

Prisen er ikke den værste, da det er en robot som kan holde i lang tid. Desuden vil den blot skulle oplades, samtidig med at det er en billig og smart løsning når du vil have rene gulve. Du får meget mere tid til andre ting, som du hellere vil bruge tid på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

iRobots Roomba 965 robotstøvsuger


iRobots Roomba 965 robotstøvsugerDette er en af de absolut bedste robotstøvsuger på markedet. Med den har du en ny bedste ven, der kan ordne hele dit hjem for dig uden besvær.

Denne model har et kamera, så den kan finde ud af, hvor den allerede har gjort rent. Derfor gør den langt bedre rent end tidligere modeller og andre robotstøvsugere. På den måde slipper du også for, at den dræner sit batteri på at køre de samme steder hen, hvilket er det største problem med mange andre rotobstøvsugere.

Ligesom med kameraet så gør det den også unik, at den har Dual Mode Virtual Wall systemet. Det betyder, at du kan bygge dine egne virtuelle vægge som Roomba ser og derfor ikke bevæger sig forbi. På samme måde kan du også bygge en væg rundt om en dyr vase, så iRobot Roomba ikke ender med at lave nogle skader.

Den ordner alt selv og den kommer ikke til at køre ned ad trapper eller ud over andre kanter, da den har en række sensorer. Du kan dog stadigvæk også styre den via din mobiltelefon, da den er WiFi forbundet. På den måde vil du kunne styre den, mens du er på arbejde, hvis du har lyst til det.

WiFi forbindelsen kan også bruges, hvis du vil bygge en ny virtual væg, hvis du kun vil have, at den gør rent i et bestemt rum. Du behøver ikke engang længere lukke døren og du kan bare sætte den i gang. 

Denne model er langt bedre end tidligere modeller, da du også undgår, at der sidder hår osv. fast i den, så den kan ordne sig selv i timevis, uden du behøver gøre noget. Når den skal oplade kører den selv tilbage til ladestationen og fortsætter igen, når de er opladt. 

iRobot Roomba 966 Robotstøvsuger


iRobot Roomba 966 RobotstøvsugerDenne lille runde robotstøvsuger kan gøre dit liv en hel del nemmere. Det kan den, fordi den kan befri dig for en af hverdagens rengøringsopgaver, som ellers tager en del tid at udføre.

Den er ekstra smart, fordi du kan styre den via din Smartphone. Det er virkelig smart.

Roomba har været på markedet med sin robotstøvsuger siden 2002, og de har i alle årene siden videreudviklet på den. Det betyder selvfølgelig en mængde forbedringer – blandt andet har den en 5 gange større sugeevne end deres tidligere modeller.

Designet

På sin vis ligner denne Roomba 966 sine forfædre. Den er stadig rund, og farverne er sølvgrå og sort. Den kommer bare nu i en mere opdateret udgave.

Den kommer med en ladestation, en virtuel væg, et ekstra Aero-Force High-Efficiency filter og en ekstra sidebørste.

Fakta om robotstøvsugeren

Maskinen kører på batteri. Dette batteri er ladt helt op i løbet af tre timer, og det kan få støvsugeren til at arbejde i 120 minutter. Er den ikke færdig med sin opgave, når batteriet løber tørt, kan den selv køre i ladestationen, blive ladet op og køre ud og fortsætte der, hvor den slap.

Den kan indstilles til start- og sluttidspunkt for arbejdet.

Det er også muligt at styre dens aktivitet via den gratis app, der følger med støvsugeren ved købet. Det gør den meget nem at betjene, og den kan nemt navigere rundt i dit hjem, uden at du behøver at gøre andet end at bede den om det.

Den har en pålidelig trappesensor.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

 

Fordele ved en app-styret robotstøvsuger

Ud over de åbenlyse fordele der er ved i det hele taget at have en robot til at støvsuge for sig, så er det en ekstra bonusfordel, at du kan fjernstyre den fra din telefon.

Så kan du nemlig styre den, uden at du behøver at være hjemme. På den måde kan du bede den om at rengøre dit hjem, når du for eksempel er på arbejde eller på besøg – eller når du er på ferie. Så er det ekstra dejligt at komme hjem igen.

Det er virkelig smart.

Fordele og ulemper ved en robotstøvsuger

Overvejer du at erhverve dig en robotstøvsuger, men har endnu ikke taget springet og fået den bestilt? Så kan denne artikel hjælpe dig med, at få et overblik over fordelene og ulemperne ved en robotstøvsuger, så du kan få den rette indsigt i branchen til, at vurdere, om du bør købe en robotstøvsuger eller ej.

Der findes også andre typer støvsugere.

Læs vores poseløs støvsuger test her

Fordele ved en robotstøvsuger

Der er mange fordele ved at have en robotstøvsuger. Vi har samlet de vigtigste fordele i forbindelse med købet af en robotstøvsuger, så du kan blive klædt på til, at indtage markedet, og få automatiseret en af de mange tidskrævende hverdagsopgaver.

Er du i tvivl om du skal vælge en robotstøvsuger eller en “normal” støvsuger?

Så kan du læse vores støvsuger test her

Dørtrin er ingen forhindring

Mange tror, at en robotstøvsuger bliver bremset helt, midt under støvsugningen, hvis dit hjem indeholder dørtrin. Sandheden er, at mange af modellerne i dag, uden problemer, sagtens kan håndtere dørtrin på et par centimeter. Den kører over dørtrinnet, som var det en del af gulvet, dog ikke helt så elegant, som når den ruller rundt på gulvet.

Nemt, enkelt og elegant styringssystem

Teknologien tillader også, at robotstøvsugerne kommer med et helt igennem fantastisk styringssystem. Systemet gør processen fra start til slut super enkel, hvilket betyder, at du ikke behøver en stor indsigt i teknologiens verden, for at kunne anvende en robotstøvsuger. Det er nemt både at sætte robotten i gang og efterfølgende stoppe den. Det kræver ikke at du er guds gave, for at kunne anvende nutidens teknologi.

Robotstøvsugeren kan starte selv

Hvis der er noget, som gør en robotstøvsuger praktisk, så er den dens enestående evne til at starte selv. Du kan indstille robotten til at starte om en uges tid, helt ned til klokkeslæt. Det betyder, at robotten kan rengøre dit hjem mens du er på arbejde, og gøre huset rent og nydeligt til når du kommer hjem. En, uden tvivl, fantastisk egenskab, som du ikke finder hos lignende produkter.

Kvadratisk, praktisk, god

En robotstøvsuger fylder imponerende lidt, taget dens egenskaber i betragtning.

Når du køber en robotstøvsuger, følger der, som oftest, også en ladestation med. Det er herfra robotten får strøm. Det er dog vigtigt, at du i den forbindelse placerer din ladestation et fordelagtigt sted, da robotstøvsugeren nemt skal kunne komme tilbage til ladestationen. Det gør de fleste modeller automatisk, når de er færdige med støvsugningen.

Trapperne er ikke det store problem

Det er muligt, at de første robotstøvsugere på markedet, ikke kunne håndtere en trappe. Men i takt med udviklingen, er robotstøvsugerne blevet udstyret med flere, og bedre, sensorer, som gør robotten i stand til at vende om, hvis der er en bordkant, et møbel, en trappe, eller sågar en anden forhindring.

Ulemper ved en robotstøvsuger

Som med alle andre produkter, er der også en række ulemper forbundet med en robotstøvsuger. Det er derfor vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du prioriterer, og om fordelene i den forbindelse betyder mere end de medfølgende ulemper. Her er et par af ulemperne ved en robotstøvsuger.

Virker perfekt som supplement, men kan ikke tage hele læsset

Trods den fantastiske udvikling, så er robotstøvsugerne ikke helt perfekte endnu. De er praktiske, og i de fleste tilfælde en god investering, men de er ikke helt perfekte endnu. Det kan man, i nogle tilfælde, se, efter robotstøvsugeren har støvsuget.

Du vil måske opleve, at den ikke er helt grundig i arbejdet, og at der derfor godt kan være nogle steder, hvor den enten ikke har været, eller ikke har udført arbejdet ordentligt.

Skyder med skidt frem for at samle det

Der har også været meget tale om robotternes evne til at samle støv og skidt op. Robotstøvsugerne støvsuger ved hjælp af en række børster, som kører rundt når robotten er på arbejde.

Det er derfor uundgåeligt, at den i nogle få tilfælde spreder støvet mere end den i realiteten opsamler det. Det er ofte rundt om bordben og andet inventar, hvor den i forvejen har svært ved at støvsuge.

Dog er der meget forskelligt, fra model til model, hvor meget børsterne spreder støvet, og hvor gode robotterne er, til at opsamle støvet.

Børsterne skal rengøres

Har du en hund eller et andet kæledyr, så kan du godt opleve, at der er mere vedligeholdelse i forbindelse med din robotstøvsuger. Du vil i nogle tilfælde opleve, at robotstøvsugeren vikler hår ind i dens børster, frem for at opsamle det i tanken.

Det betyder, at du jævnligt skal rengøre din robotstøvsuger, så den gang på gang kan levere det bedst mulige resultat. Jo mere hår robotten bliver udsat for, jo oftere skal du rengøre børsterne.

Pas på ledninger til lamper

Robotstøvsugere elsker, desværre, ledninger. Det betyder, at den hurtigt vikler ledninger ind i dens børster, frem for at køre over dem. Derfor er det vigtigt, at du flytter ledninger og kabler, hvis muligt, når robotten indtager gulvet.

Hvis først ledningen bliver viklet sammen med robotten, er der ingen hindring for, at lampen hurtigt ender på gulvet, eller at den bærbare hurtigt kommer vidt omkring sig i stuen.

Tøm tanken udendørs

Et guldkorn til at runde af med. Tøm tanken udendørs. Støvet, som robotten gennem støvsugninger har opsamlet, flyver hurtigt rundt omkring, og det er derfor dumt at tømme den indendørs, hvor robotten netop har rengjort. Tag den udendørs, og tøm den, så du undgår et beskidt og støvet gulv.

Tips til køb af robotstøvsuger

Teknologien brager frem. Der kommer nye innovative produkter på markedet, og robotterne overtager flere og flere af hverdagens opgaver. Robotstøvsugeren er et af de produkter, som har fået et godt fodfæste på teknologiområdet.

De udvikles konstant, og der kommer jævnligt nye robotstøvsugere på markedet, som på det ene eller andet punkt er blevet forbedret. Derfor er det vigtigt, at du holder dig ajour med den store teknologiske udvikling, så du undgår at købe et forældet produkt.

Har jeg behov for en robotstøvsuger?

Sådan spørger mange danskere, som endnu ikke ejer, eller har prøvet at anvende en robotstøvsuger, jævnligt sig selv. Hvis du er en af dem, som ikke ved, om en robotstøvsuger vil være investeringen værd, så bør du undersøge hvilke behov du har.

Det kan siges ganske simpelt; støvsuger du jævnligt, så er en robotstøvsuger en god investering.

Når du først er kommet i gang med robotstøvsugeren, så kræver en støvsugning kun, at du sætter robotten i gang. Der er ingen fysisk aktivitet i forbindelse med en støvsugning, og du bliver hurtigt afhængig af, at have et rent hjem, og sætter derfor robotstøvsugeren i gang oftere og oftere.

Er den svær at betjene?

Du skal ikke lade en investering i en robotstøvsuger komme an på din tekniske kunnen. Det er, som med så meget andet, et spørgsmål om erfaring. Når først du har prøvet robotstøvsugeren et par gange, så ved du, hvordan den fungerer.

Der er dog nogle modeller, som har funktioner, som du bør læse om, så du kan udnytte dem på bedste vis. Men nettet er fyldt med guides til hver enkelt robotstøvsuger, så det er nemt at sætte sig ind i teknologien bag, og brugen af den enkelte robotstøvsuger.

Larmer sådan en krabat ikke?

Svaret er, at en robotstøvsuger ikke er lydløs. Den larmer dog ikke. Støjniveauet er mellem 51-63 dB, hvilket gør robotstøvsugeren gå godt som lydløs, hvis man sammenligner med en traditionel støvsuger.

Du kan dog med fordel, sætte robotstøvsugeren i gang, så den gør huset pænt og nydeligt, mens du ikke er hjemme. Hvis det ikke er muligt, så frygt ej, for en robotstøvsuger er let og elegant, og larmer ikke særlig meget.

Hvad hvis jeg har mange møbler i mit hjem?

Jo flere for møbler og forhindringer du har i dit hjem, jo mere kompliceret bliver det for robotstøvsugeren at gøre gulvet rent. Det betyder dog ikke, at den ikke kan gøre gulvet rent.

Robotstøvsugeren kan, hvis du har mange møbler, komme ud for, at der er steder, som den ikke kan rengøre. Her må du selv gøre rent med en kost i ny og næ, eller hjælpe robotstøvsugeren ved at flytte lidt på dine møbler og ledninger.

Jamen, jeg skal jo tømme robotstøvsugeren hele tiden!

Det er forskelligt fra model til model, hvor ofte du skal tømme opsamlingstanken. Typisk skal du tømme den med jævne mellemrum, da opsamlingstanken ikke har en særlig stor kapacitet.

Den kan rumme mellem 0,25 og 0,40 liter som oftest. Dog kan du, efter hver støvsugning tømme tanken, så robotstøvsugeren aldrig bliver helt fyldt med skidt. Du kan ikke tømme den for ofte.

Kan den styres med fjernbetjening?

I dag er markedet for robotstøvsugere, og robotter generelt kæmpestort. Der er mange forskellige modeller og mærker, med dertilhørende forskellige funktioner, fordele og ulemper.

Nogle modeller har en fjernbetjening, hvorfra du kan styre robotstøvsugeren, og dermed undgå at skulle bøje ryggen når du skal tænde og slukke for robotstøvsugeren.

Du bør derfor have i mente, hvilke funktioner du prioriterer ved en robotstøvsuger, inden du køber en.

Hvis du har læst hele vores robotstøvsuger test grundigt igennem, så er du godt rustet til at, foretage et køb af den robotstøvsuger, der er den helt rette for dig.

 

Denne side er anmeldt af: Johan A. Carlsen 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar